Wijnaldum verklaart opvallend gebaar: ‘Ik laat zien dat we aan hem denken’

Donderdag, 24 juni 2021 om 14:17Rian Rosendaal • Laatste update: 10:02

Mocht Georginio Wijnaldum ook zondag tegen Tsjechië scoren, dan volgt opnieuw het juichen met de hand onder zijn kin en de tong uit zijn mond. De aanvoerder van het Nederlands elftal brengt hiermee een ode aan zijn goede vriend Virgil van Dijk, die het EK uiteindelijk moest laten schieten vanwege de zware knieblessure die hij vorig jaar opliep bij Liverpool.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zie jij Georginio Wijnaldum ook tegen Tsjechië scoren?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

64 reacties (laatste reactie door xavifcb)

Gini! Topgozer, wars van allures en altijd bescheiden. Ik hoop dat je er dit EK nog een stuk of 3 erbij prikt. Is denk ik wel mogelijk. En over van Dijk, Liverpool was niks voor z’n komst, en is niks na z’n wegvallen, dat zegt alles!

24 juni 2021 om 14:37

Ja die impact die van Dijk daar heeft gehad werd erg duidelijk zichtbaar toen hij wegviel lokaal gebied de eerlijkheid ook te zeggen dat nog met van Dijk er begin van het afgelopen seizoen er een paar behoorlijke ketsers bijzaten, zoals tegen Aston Villa

24 juni 2021 om 14:38

Serieus? Liverpool werd, voor dat Van Dijk er speelde, nochtans 18x kampioen, won 5x de CL/EC1, 3x UEFA Cup, 7x FA Cup,… of heb je het over een ander Liverpool dat niets was voordat Van Dijk er speelde?

24 juni 2021 om 14:41

Wat lul je nou? Ik heb het over het team, niet over de club! Die statistieken weet iedereen wel! Je ziet toch duidelijk dat het pas een winnende ploeg is geworden na de komst van van Dijk.

24 juni 2021 om 14:41

@thenry je snapt toch wel wat hij bedoelt, of probeer je nu lollig te zijn?

24 juni 2021 om 14:43

De laatste CL in 2006 en die periode van 30 jaar zonder landstitel staat me ook nog wel bij. Neemt niet weg dat het een onzinnige reactie is van Forfit want zelfs gedurende die droogte stonden er betere voetballers voor Liverpool op het veld.

24 juni 2021 om 14:45

Betere voetballers dan wie? Als je het over onzinnig hebt, dan zou ik in de spiegel kijken!

24 juni 2021 om 14:54

Haha wat een comment, jij denkt zeker ook als ik zeg dat ik corona zat ben dat het over een drankje gaat? beetje begrijpend lezen hoor. On: dit zeg ik ook altijd tegen mijn vrienden en daarom vond ik dat van dijk destijds al die prijs hoorde te winnen van messi. Ik bedoel wat moet je nog meer doen om de beste speler te zijn als verdediger, zelfs bij Nederland was zijn impact te zien. uiteindelijk beslist jou impact op een team toch hoe goed je bent en op dat moment was er niemand met een grotere impact op teams als Vvd. Maar goed blijkbaar telt een doelpunt maken tegenwoordig meer dan het dubbele aantal er van ontnemen.

24 juni 2021 om 14:56

Er heeft in die 30 jaar echt geen betere centrale verdediger voor Liverpool gespeeld dan Virgil van Dijk @tactloos.

24 juni 2021 om 15:45

Ging dat specifiek over centrale verdedigers dan?

24 juni 2021 om 16:47

de beste speler van europa komt altijd uit het winnende team dat de champions league wint maar dat slaat nergens op
ik vind dat de beste speler beoordeeld moet worden meer dan alleen zijn bijdrage in de europese competitie's

Nu word Kanté genoemd maar die speelde onder Lampard in het begin van het seizoen nog niet eens basis
en sinds Tuchel hem basis zet en paar leuke wedstrijden gespeeld heeft waar die belangrijk was word hij genoemd als Beste speler van Europa.
voor mij zijn er maar 2 beste spelers op deze planeet die niet 1 of 2 seizoenen top zijn maar ieder seizoen weer zich zelf overtreffen. dat zijn Cristiano Ronaldo en Lionel Messi en van mij verdienen hun beide deze prijs ieder jaar tot ze met pensioen zijn.
De impact van deze 2 op de sport gaan we pas echt beseffen zodra ze er zelf niet meer opstaan.

24 juni 2021 om 17:19

Je doet alsof je persoonlijk Messi en Ronaldo hebt ontdekt. Iedereen ziet dat ze over de langere termijn boven iedereen uitsteken.Echter, deze prijs gaat over een jaar. Dan zijn er wel eens betere spelers, zoals (in mijn ogen) Van Dijk toen of Lewandowski dit jaar

24 juni 2021 om 18:36

@Fortfit/nederland: dat je dit serieus neemt… 😂😂

24 juni 2021 om 14:55

De maanden voor zijn blessure was van Dijk ook behoorlijk matig hoor.

Wel lekker spontaan als je dat nu al in de media verkondigd.

24 juni 2021 om 14:37

Hij heeft het al meermaals gedaan zuurpruim! Heb je beetje moeite met begrijpend lezen?

24 juni 2021 om 14:44

Is alleen maar bezig met "wat als". Wat als ik scoor?, wat als ik racisme op vanuit het publiek hoor? Geniet lekker van het EK ipv je als een acteur te gedragen en voor iedere situatie al een scenario in gedachten klaar te hebben liggen.

24 juni 2021 om 14:46

Zijn gewoon vragen van de media waar die op antwoord

24 juni 2021 om 14:48

Onzin. Jij bent gewoon aan het zeiken om niets. Wijnaldum deed die goal viering al sinds Van Dijk geblesseerd was.

24 juni 2021 om 14:48

Ja tuurlijk want hij begint natuurlijk zelf over die onderwerpen? Hij besluit natuurlijk om een persconferentie te beleggen en alles even te vertellen. Dat zijn journalisten die hierover beginnen. Als ie geen antwoordt geeft dan zijn de zuurpruimen zoals jij als eerste erbij om hem arrogant te noemen. Get a life ofzo man!

24 juni 2021 om 15:12

@raaijkeweske:
1 van onze 3 beste spelers al swel niet beste op het EK tot nu toe.
Kan je na gaan hoe goed deze man zouzijn als hij zich volgens jou er ook nog eens echt mee bezig zou zijn.......

Vraag me af wat het voor moet stellen dan. Iemand die dat weet?

24 juni 2021 om 14:42

Volgens mij beeld hij het typerende baardje van Van Dijk daarmee uit.

24 juni 2021 om 14:48

Ik ken het alleen van "de Boefjes" van vroeger

Het boeit mij niet zo erg wie er van Oranje scoort Maar dat Oranje in ieder geval minimaal een keer vaker scoort dan de Tsjechen dat doen. Het grootste gevaar schuilt in het onderschatten van de tegenstander. .

Moest je eens voorstellen als Virgil er ook nog bij was geweest, dan had je pas een blok achterin gehad. Dan had je zelfs met Blind op linksback kunnen spelen (want zijn gebrek aan snelheid zou gecompenseerd kunnen worden door het centrum) om vanuit die kant ook meer voetbal te hebben. Die Van Aanholt voegt werkelijk niks toe. Vergeet zelfs soms dat hij in het veld staat.

24 juni 2021 om 14:43

Ik ben het eens dat van Aanholt niks toevoegt en eerder in de weg loopt, dat was een paar keer echt duidelijk zichtbaar. Ik denk alleen niet dat er met van Dijk voor een 532 was gekozen.

24 juni 2021 om 15:14

Ja zou helemaal genieten zijn geweest!
Dan had je de snelheid van van Dijk e rnog eens bij en de lange cross ballen van zowel hem als de vrij genieten!

En dan Blind als LB inderdaad die ook voetballend veel meer brengt dan de huidige backs.

24 juni 2021 om 15:39

Blind als wingback? Dat zou helemaal niets zijn geworden. Mist alle snelheid en dynamiek om druk te zetten via de vleugels. Van Aanholt doet het degelijk op die positie.

24 juni 2021 om 17:44

En Van Aanholt zet wel druk via de vleugels? Heb ik hem nog weinig zien doen.

24 juni 2021 om 17:47

Wil ze het nog steeds wel zien proberen met Blind als wingback. Je ziet nu dat Van Aanholt ook niet verschijnt bij de 2e paal en weinig over Depay heenkomt. Dan kan je net zo goed iemand aan de zijlijn hebben die een perfecte pass kan geven op de voorste twee en dat is Blind. Als linker centrale verdediger kan Ake dan inkomen, of ze schuiven allemaal een plekje op en plaatst Timber erin op rechts. Zo is het ook meer solide achterin.

Gini is een verbinder en die zijn oh zo belangrijk in een team. Mensen kijken voornamelijk naar voetbalkwaliteiten en individuen, wat ook zeker belangrijk is, maar er een team van maken is minstens net zo belangrijk. Wijnaldum is daar echt goed in omdat het oprecht is. Dit is niet te meten in statistieken maar voel je als teamgenoot en dat is ook waar Koeman een bijdrage aan heeft geleverd en waarom het ineens een stuk beter ging lopen.

Gelukkig legt Virgil de "hoog" best hoog ;p

Waarom moeten voetballers juichen op zo'n debiele manier juichen? Er zal vast wel een reden achter zitten, maar 90% heeft geen idee. Het ziet er ongelofelijk debiel uit. Wees blij met een doelpunt en juich normaal.

24 juni 2021 om 15:51

Wie ben jij om te bepalen wat normaal is?

24 juni 2021 om 16:34

Ik bepaal niet wat normaal is, maar met je hand onder de kin en je tong uit je mond is niet echt normaal.

24 juni 2021 om 17:17

En weer denk jij te bepalen wat normaal is! Laat lekker iedereen doen waar ie zin in heeft!

24 juni 2021 om 17:34

'ik bepaal niet wat normaal is, maar met je hand onder de kin en je tong uit je mond is niet echt normaal.'

Hahaha, eeehh... Je bepaalt (wederom) dat zijn manier van een doelpunt vieren abnormaal is.

24 juni 2021 om 18:34

Ik ben het met je eens. Je speelt in een team, na een doelpunt vier je dat samen. Dit zijn ego-uitingen waar ook ik niet veel mee heb. Wat mij betreft hoef je daar juist niet mee bezig te zijn in een team.

25 juni 2021 om 03:32

@Xavi

Vrijwel alle spelers rennen na een doelpunt naar het publiek waarna vervolgens het team volgt.

Maken je niet gewoon specifiek druk om Wijnaldum, want anders is het een vrij vage opmerking.

Die jongen is er niet bij vanwege een blessure niet omdat hij overleden is. Ik snap echt niet waarom hij telkens naar hem terug verwijst het lijkt wel pussy. Hierboven word terecht verwezen naar Cillissen, vd Beek en nu ook Luuk de Jong, die zijn er ook niet (meer) bij. Ga verder met deze groep en ga prijzen pakken. De weg naar de finale ligt open zonder al te veel hobbels, maar blijf niet op van Dijk terug komen. Daarmee ondermijn je je ploeggenoten inz de verdediging die prima werk verrichten. Van Dijk mag blij zijn als hij straks weer in de basis staat, vind Timber en de Vrij een uitstekend EK spelen.

Ingestuurde manieren van juichen is zo tenekrommend net zoals het behandelen van geblesseerde spelers alsof ze overleden zijn. Waarom moet alles zo belachelijk dramatisch.

Juichen met voorbedachte rade, ik heb er niets mee. Kinderachtig gedoe. Doe gewoon normaal, blijf spontaan.

25 juni 2021 om 03:33

@gomespsv

Ja daarom mocht ik Ronaldinho ook nooit. Dat gedans altijd, ga toch eens voetballen, wat een gestoorde!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2223 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger40
S. de VrijVerdediger40
D. DumfriesVerdediger42
P. van AanholtVerdediger40
F. de JongMiddenvelder40
G. WijnaldumMiddenvelder43
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

259 fans
Middenvelder, 30 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Liverpool 38 2 1 0
2019/2020 Liverpool 37 4 0 0
2018/2019 Liverpool 35 3 3 0
2017/2018 Liverpool 33 1 1 0
2016/2017 Liverpool 36 6 2 0
Laatste voetbalnieuws

Wijnaldum: ‘Ik zou hem graag bij Paris Saint-Germain zien spelen’

Als het aan Georginio Wijnaldum ligt, dragen Kylian Mbappé en Paul Pogba komend seizoen net als hij het shirt van Paris Saint-Germain. De middenvelder werd tijdens zijn presentatie bij de Franse...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 23 juli
AC Milan wil doorpakken met de komst van Hakim Ziyech. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren