Ödegaard wil profiteren van exit Zidane: ‘Dat heeft Real duidelijk gemaakt’

Donderdag, 24 juni 2021 om 12:53Rian Rosendaal

Martin Ödegaard koos halverwege vorig seizoen voor de tijdelijke overstap naar Arsenal, daar Zinédine Zidane hem geen speeltijd gunde bij Real Madrid. Het lijkt er echter op dat de Noorse middenvelder zijn verblijf in Noord-Londen niet gaat verlengen. Ödegaard wil voor zijn kansen gaan bij De Koninklijke, nu Zidane het stokje heeft overgedragen aan Carlo Ancelotti.

"Real Madrid heeft duidelijk gemaakt dat ze me terug willen halen", verklaart Ödegaard in een interview met de Noorse televisiezender TV2. "Het is dus logisch dat ik daar weer aansluit als de voorbereiding op het nieuwe seizoen begint. Het is en blijft natuurlijk een droom om voor die club uit te komen. Ik ben nu alweer ruim zes jaar aan Real verbonden en het doel blijft om daar te slagen. Ik wil gewoon wekelijk spelen, dat heb ik ook altijd duidelijk naar voren gebracht", aldus de spelmaker, die nog niet heeft gesproken met Ancelotti over het seizoen 2021/22.

"Nee, er is nog geen persoonlijk contact geweest. Maar ik praat zeer regelmatig met mensen van Real en het contact is dan ook zeer goed. Ik heb momenteel een goed overzicht over wat er allemaal gaande is", concludeert de optimistisch gestemde Ödegaard. De aan Arsenal verhuurde middenvelder zou het prachtig vinden om komend seizoen samen te spelen met Kylian Mbappé. "Dat zou geweldig zijn, ja. Hoe meer topspelers Real weet aan te trekken, des te beter dat is voor de club. Dus waarom zou dat niet mogelijk zijn?"

Defensa Central wist eind mei nog te melden dat Real de vraagprijs voor Ödegaard heeft vastgesteld op zestig miljoen euro. Arsenal hoopt hem nog een jaar te kunnen huren, maar de speler zelf lijkt een ander plan te hebben. Ödegaard, met een doorlopend contract tot medio 2023 in de Spaanse hoofdstad, kwam bij the Gunners tot 2 doelpunten en evenveel assists in 20 optredens. Eerder werd hij door Real uitgeleend aan Real Sociedad.


Poll

Zie jij Martin Ödegaard slagen bij Real Madrid?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

32 reacties (laatste reactie door real8madrid)

Vond hem bij Arsenal echt tegenvallen, in 2 á 3 potjes wel even belangrijk geweest, maar voor de rest haalt hij echt enormveel snelheid uit het spel en is het allemaal heel statisch. Hoop voor hem dat hij zich kan bewezen bij Real, maar gelukkig dat Arsenal hier geen waanzinnige tranfersom aan gaat verspillen.

24 juni 2021 om 13:32

Tja het is ook niet makkelijk te escaleren in dit arsenal. De enige die echt top niveau haalde was die saka en was hier en daar spelers. Maar als speler ben je vaak afhankelijk aan het team. Ik wil hem ook graag zien slagen bij Madrid dus ik zeg kans geven

24 juni 2021 om 13:35

Tuurlijk had hij weinig aanpassingstijd. Maar saka en ESR presteerden geweldig in dit team. Als odegaard zo goed was als gezegd werd kon hij het toch ook wel meer laten zien?

24 juni 2021 om 13:40

Zou dat niet ook deels met verwachtingspatroon te maken hebben? En de twee jonkies die je noemt hebben buiten de sportieve stap omhoog weinig hoeven aanpassen.

24 juni 2021 om 13:55

Ja dat zeg ik ook juggler. Het zou met de aanpassingstijd te maken hebben ook omdat odegaard er maar een half jaartje was. Dat kan het probleem zijn. Maar dat weten we niet zeker natuurlijk.

24 juni 2021 om 14:17

Wel makkelijk om te zeggen, maar ook in wedstrijden waar Arsenal dominant was en goed speelde, vond ik hem vaak het spel vertragen en niet uitblinken (op zo'n 3 wedstrijden na).

24 juni 2021 om 15:03

Het escaleerde anders wel aardig bij Arsenal, maar meer nav een eventuele verkoop en het beleid van kroenke

Ik vind dit niet perse slecht nieuws ofzo. Hij heeft niet echt weten te overtuigen en zie liever ESR daar staan. Ik hoop wel dat wij een extra 10 erbij halen. Namen die genoemd worden zijn Maddison, fekir, Grealish en eventueel Aouar maar die zal meer een linie zakken. De vraag is of ze haalbaar zijn. Maar aan de andere kant lijkt het er wel op dat we een grote zak met geld hebben.

24 juni 2021 om 14:30

Inderdaad, goed nieuws als dit wil zeggen dat hij niet naar Arsenal zou komen. Zou veel te veel kosten en overtuigen heeft hij niet gedaan.

24 juni 2021 om 14:47

Klopt, je kan beter een speler halen als grealish of maddison. Die kennen de competitie en leveren zoveel meer kwaliteit. Alleen de vraag of die haalbaar zijn.

Kan het niveau niet aan van Real Madrid. Ik hoop dat we hem verkopen en Renato halen. Dat is nou een topmiddenvelder die alles in zich heeft om de beste van de wereld te worden.

24 juni 2021 om 13:30

Zijn ook niet dezelfde type spelers, Renato is vergelijkbaar met een Valverde vind ik.

24 juni 2021 om 15:06

Renato is een beest maar zijn basistechniek is gewoon poor. Ballen stuiten van de voet en passes zijn nooit, ik herhaal nooit, perfect. Ofwel een stuit in de bal, net iets te snel, net iets te traag, net achter de man etc. Positioneel, mentaal en fysiek ijzersterk maar technisch gewoon relatief zwak voor het niveau. Ik hou wel van dat soort fysieke voetballers (mits je de juiste balans hebt in het elftal) maar volgens mij was jij toch een van de mensen die Casemiro uit het team wou? Verbeter me als ik het me verkeerd herinner hoor! Maar in dat geval erger je je helemaal groen aan deze jongen. Hoe dan ook in niets vergelijkbaar met odegaard en zou dus ook een gekke vervanger zijn imo

24 juni 2021 om 16:04

Nou je overdrijft hier wel behoorlijk. Het is geen fijne passer ala modric/kroos maar zijn basistechniek is wel degelijk prima. En indd ballen springen nog wel van zijn voet, hij geeft de bal niet altijd de juiste tempo mee of vlekkeloos maar de man compenseert dat enorm met zijn dribbels op het middenveld, met zijn werklust en penetratie van het middenveld naar de aanval. Dit is een speler die je links, rechts, centraal, op het middenveld kan opstellen, verdedigend, aanvallend, naast modric&kroos of case/valverde, dat maakt hem allemaal geen zak uit. Het is geen speler zoals fdj of pogba waarvoor je hele aanpassingen moet doen om ze goed te laten renderen. Nee als hij komt naar real zal hij echt heersen en denk dat hij perfect past met kroos en modric als driemans middenveld. En ja case ben ik zeker geen fan van maar de man zorgt enorm veel voor balverlies (veel meer dan hij verovert) en spelvertraging. En die zie ik ook liever niet als een reguliere basisspeler.

24 juni 2021 om 18:30

Een type Renato hebben we al, en beter ook. VALVERDE! Aanval moet versterkt worden en dan Ode erbij en je kan weer prima verder.

24 juni 2021 om 18:41

Wat dacht je van, volgend jaar of de jaar erop wanneer modric stopt, een middenveld met renato-kroos-valverde. Schandalig goed zou dat zijn zeg.

Alweer? Man besef toch dat het over en uit is. Focus je liever op je huidige club.
Lijkt wel Ginkel, al was die altijd geblesseerd.
Gecontracteerd worden, maar nooit spelen altijd uitgeleend worden

24 juni 2021 om 13:45

Wat me vooral verbaasd is dat hij dit zegt, maar dat je aan de andere kant de hevige geruchten rondom James Rodriguez hoort. Dat is toch wel echt Ancelotti zijn 'kindje'.

Als Ancelotti James haalt, moet Odegaard gewoon weg gaan daar.

24 juni 2021 om 14:41

Nog een keer James lijkt mij uitgesloten. Heeft de eerste 5 matchen goed gespeeld in PL en daarna niets speciaals. Odegaard heeft het voordeel dat Real niet zomaar met geld kan smijten en iemand halen. Daardoor kan het zomaar dat hij echt een kans krijgt al lijken Kroos en Modric nog goed genoeg te zijn.

24 juni 2021 om 15:07

Nou hevige geruchten? Vooral de roddelblaadjes in Engeland hoor. In Spanje wordt het wel eens vermeld (lees: gekopieerd) maar wordt er steeds bij gezegd dat het bijna uitgesloten is.

Prima om erbij te hebben en laten we hopen dat hij z’n klasse die die ook bij Sociedad liet zien in 19/20. Hopelijk pakt die zijn kans net als Militao dat deed vorig jaar. Het is daarnaast belangrijk om dit seizoen gewoon een sterke selectie te hebben ook qua rouleren. Vorig jaar was dat echt niet te doen. Ook door blessures maar het was toen wel handig om Jovic en Odegaard destijds erbij te hadden gehad. Denk dat een Bale, Ceballos, Odegaard en Jovic de selectie al een stuk sterker maakt.

Vond hem bij Arsenal geen geweldige indruk maken.
Wat mij vooral aan hem irriteerde is dat hij relatief stijf linksbenig was/is.
Constant moest hij naar zijn linker draaien, terwijl hij af en toe ook een gemakkelijke pass met zijn rechter had kunnen geven (of voorzet).

Wat dat betreft leek hij wel wat op Özil op het einde.

Verder vond ik dat er qua inhoud te weinig uit kwam. Paar goede steekpasses gezien. Een enkele goede pot. Daar ga je dan als Arsenal zijnde niet ettelijke miljoenen voor uittrekken (als hij al had willen blijven). Zeker niet als je in de voorhoede ook nog spelers hebt lopen die beter renderen in mijn ogen en daarnaast ook nog eens uit de eigen jeugd komen (Smith-Rowe & Saka).

Zoiets zou al top zijn. Of eventueel Aouar of Maddison ipv Locatelli (al zijn die wel iets aanvallender).
Of eventueel Bissouma.

Daarnaast hoop ik vooral dat Arsenal eens wat ''deadwood'' kan verkopen: Torreira (wilt weg), Guendouzi (lijkt geen kans te krijgen), Kolasinac (komt te kort en verdiend te veel), Nketiah (gaat hem niet worden, Engels dus levert misschien nog wel een kluif op), Bellerin (lijkt het niet meer te hebben en toch nog gewild te zijn), Xhaka (lijkt weg te willen en interesse te hebben).

Eventueel ook nog een Lacazette, mocht je dan een opvolger kunnen aantrekken. Maar ik zie die persoonlijk graag blijven!

Onana
Aarons
White
Gabriel
Tierney
Partey
Locatelli
Pepe
Smith Rowe
Saka
Auba

Ik hoop nog steeds dat Carlo zijn ruit op het middenveld van AC Milan of zijn kerstboom tactiek repliceert bij Madrid. Gezien de huidige selectie lijkt me dat gewoon ideaal. Dat zou ook wel eens het beste uit Odegaard kunnen halen aangezien je dan weer met een vorm van nummer 10 speelt. Ook Kroos, Casemiro en Valverde zie ik in die tactiek excelleren en als je er dan in slaagt mbappe aan te trekken haal je volgens mij ook het beste uit hem in een tweemansvoorhoede met Benz. Dan zou Alaba terug op linksback moeten spelen maar wel in een heel belangrijke en ruime rol.

24 juni 2021 om 16:06

Ik zie modric niet in je team staan. Dat is de beste middenvelder die we momenteel hebben samen met kroos dus dat verbaast me wel. Mbappe lijkt dit jaar niet te komen zodat hij volgend jaar transfervrij overkomt, maar ik denk eerlijk gezegd dat we, voor een tweemansvoorhoede, meer aan haaland hebben dan aan mbappe.

24 juni 2021 om 17:45

Dat betekent niet dat ie er niet in staat. Ik zie hem gewoon niet beter presteren in dat systeem dan hij nu doet, dat is eerder waarom ik die jongens noemde. Ik zou hem ook niet meer dan 1 op 2 wedstrijden laten spelen voortaan. In dat systeem kan hij eigenlijk op alle 4 posities terecht. Als regista, achter de spitsen of als verbindingsspeler. Wat betreft Mbappe niet mee eens. Die jongen is gemaakt voor een tweemansvoorhoede. Zijn positionering is walgelijk. Mbappe bij Monaco naast falcao was echt fantastisch. Hoe die 18-jarige knaap uit de rug van Bonucci en chiellini verdween...

gaat alleen werken als hij de grote meneer op 10 word bij real met een kroos en een alaba achter hem. maar daar komt hij net weer wat scorend vermogen voor tekort denk ik. heel benieuwd hie real madrid qua systeem gaat spelen volgend seizoen... iemand enig idee?

24 juni 2021 om 17:46

Ik hoop op een 442 met ruit in het midden of 41221. In Spaanse media wordt een 352 genoemd maar daar zit Madrid een beetje dun in de centrumverdedigers voor denk ik. Al helemaal als varane nog verkocht zou worden.

24 juni 2021 om 18:37

ja dat lijkt me ook niet want real heefr ook geen top vleugel verdedigers die dan bellangrijk zou worden. zelf hoop ik op 4231 met alaba en kroos als centrale middenvelders lekker aanvallend

25 juni 2021 om 00:19

Alaba op links zou wel top zijn. Rechts is niet van het hoogste niveau natuurlijk hoewel Vazzie op rechts als echte offensieve wingback best wel goed zou kunnen werken.

Zonde. Ik denk dat Odegaard nog lang niet goed genoeg is voor de basis van Real Madrid. Je moet dan echt prime Ozil benaderen om daar op 10 te kunnen spelen, anders beland je gewoon op een zijspoort zoals Isco en James dat hebben ervaren. Bij Arsenal had hij zich mooi kunnen doorontwikkelen.

vond hem in dat half jaar bij Arsenal ook niet echt overtuigend nu is het lastig om hem te beoordelen op dat half jaartje omdat ten eerste de Premier League voor veel spelers aanpassen is. ten tweede hij bij een team kwam wat totaal niet draaide en eigenlijk het hele seizoen niet heeft gedraaid en ten derde hij ook niet echt als een 10 fungeerde.Denk dat Arsenal gewoon een echte 10 moet zoeken en de droomaankoop zou Aouar zijn is nog jong en kan helemaal in de team passend gemaakt kunnen worden in de as van het veld.Keeper Onana centrale verdediger eigenlijk een nieuwe leider maar op dit moment zou ik focussen op Gabriel middenveld Aouar en dan spits Aubameyang en daar om heen aanvullen met spelers wat je hebt.links Saka rechts Pepemiddenveld Smith rowe en die van Stade Rennes eventueel die Guanvinga of zoiets en Bissouma word genoemd van Brighton verdeding Tierney links en rechts word Ben White genoemd en kijken wat er nog over blijft voor Centraal achterin of wat er nog aangekocht kan worden

Dit is misschien het enoge wat ik Zidane echt verwijt in zijn jaren als coach van Real. Dat hij Odegaard zo weinig kansen gaf. Persoonlijk was ik na zijn Hereveen periode al voorstander om hem terug te halen. Dan kon hij echt leren van Modric en Kroos. Maar daar werden dus nog 2 huurperiodes aan vastgeplakt. En hij deed het daar ook gewoon goed. Nee, Zidane had Odegaard (veel) meer kansen moeten geven. In het begin kreeg hij die en hij stelde niet teleur. Waarom hij dan opeens geen kansen meer kreeg bleef mij een raadsel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4275 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Sevilla2813
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Vinícius JúniorAanvaller149
T. CourtoisKeeper140
CasemiroMiddenvelder130
K. BenzemaAanvaller1311
AsensioAanvaller124
RodrygoAanvaller120
Lucas VázquezMiddenvelder111
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

27 fans
Middenvelder, 22 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 26 november
Chelsea heeft Nicolás Tagliafico op het oog als vervanger van de langdurig geblesseerde Ben Chilwell. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren