Rafael van der Vaart richt zich op Twitter met knipoog tot Spanje

Donderdag, 24 juni 2021 om 09:35 • Laatste update: 11:03

Rafael van der Vaart heeft Spanje via Twitter gefeliciteerd met het bereiken van de achtste finales op het EK. De voormalig Oranje-international lag de afgelopen dagen hevig onder vuur in Spanje vanwege stevige kritiek op de ploeg van Luis Enrique. “Het lijkt erop dat mijn woorden hebben geholpen als motivatie”, reageerde de oud-international woensdagavond met een knipoog op social media op de 0-5 overwinning van Spanje op Slowakije. “Het was een goede wedstrijd vanavond. Gefeliciteerd met het behalen van de knock-outfase.”

Spanje begon het EK met een doelpuntloos gelijkspel tegen Zweden, waarna een 1-1 gelijkspel volgde tegen Polen. Na het tweede gelijkspel op rij was Spanje een van de mogelijke tegenstanders van Oranje in de achtste finales. “Laten we het hopen. Fluitend door, echt. Ik vind Spanje echt een verschrikking, jezus . . . Er zit eigenlijk niks in”, analyseerde de oud-voetballer van onder meer Real Madrid bij de NOS.

De kritische woorden van Van der Vaart werden breed uitgemeten in de Spaanse media. Onder meer Spaans international Koke reageerde fel: “Hij wil gewoon zijn moment van glorie”, zei de middenvelder van Atlético Madrid bij de radioshow El Partidazo de COPE. “Ik heb hem ooit in een WK-finale zien spelen. Daar hebben we hier op ons trainingscentrum nog een foto van. Dat Andrés Iniesta scoort tegen Nederland, met Van der Vaart naast hem. We zullen die foto niet meenemen naar de kleedkamer, maar we zullen zijn uitspraken zeker in ons achterhoofd houden.”

Ook Sergio Busquets kon het niet laten om te reageren. “Ik kan op basis van eerdere wedstrijden nu van alles roepen om hem naar beneden te halen, maar dat ga ik niet doen”, aldus de Barcelona-middenvelder, die in 2010 met Spanje de WK-finale van Nederland won. “Hij zit fout met zijn uitspraken, het is shit dat hij dat heeft gedaan”, zei Pablo Sarabia in de Spaanse media. “Maar de enige herinnering die ik aan hem heb is van het WK 2010, en daarin komt hij er niet heel goed uit. Want wij wonnen de finale.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

95 reacties (laatste reactie door c.f-granada)

Toch bijzonder hoe de Spanjaarden de kritiek van een analist in Nederland opnemen. Ze zijn compleet in hun tere zieltje geraakt. Wij gaan ons toch ook niet druk maken over wat een analist in bijvoorbeeld Frankrijk over Oranje zegt?

24 juni 2021 om 09:57

Als die kritiek nergens op slaat en puur bedoeld is om te scoren, zou ik me ook irriteren.

24 juni 2021 om 10:00

@fan123, dan hadden ze geen reden om zich te ergeren. De kritiek was volledig terecht. Het leek namelijk nergens op.

24 juni 2021 om 10:00

Die kritieken zijn er vaak zat geweest hoor over Nederland. Ik heb de spelers alleen nooit erop zien reageren. Blijkbaar irriteert het ze, het enigste wat ze kunnen zeggen is een wedstrijd van 10 jaar geleden. Hoop dat de Spanjaarden er tegen Kroatië gewoon uitvliegen.

24 juni 2021 om 10:07

Kritiek van vd Vaart was terecht, helemaal eens! Maar dat NL fluitend van Spanje wint, dat is gewoon vd Vaart die interessant wil doen en gewoon pure onzin!

24 juni 2021 om 10:29

Jammer? Spanje hoeft voor niemand bang te zijn met het spel dat ze dit toernooi laten zien. Er miste de eerste wedstrijd wat diepgang, maar ook LE leest toch stiekem de kranten en brengt Azpiliqueta en Adama erin. Zodra Morata ook begint te scoren winnen we het EK. Om de 2 minuten een doelpoging..

24 juni 2021 om 10:31

De mensen die vd Vaart nu naar beneden halen door zijn opmerking zijn zuurpruimen die het leven en dus vd vaart veel te serieus nemen. Iedereen snapt dat vd vaart het met een knipoog uit zijn type humor overdrijft. Lijkt me niet fijn zitten op zo een duim..

24 juni 2021 om 11:58

@Fan123 Dat is juist het punt, het slaat wel ergens op, want Spanje speelde verschrikkelijk de eerste wedstrijden en er was geen woord aan gelogen door vd Vaart. Vind ze nog altijd niet overtuigend hoor ondanks deze zege en zal mij niks verbazen als het toernooi over is na Kroatië.

24 juni 2021 om 14:14

@fr010frdam jouw reactie is precies de reactie / de mening die vdVaart de mensen in het land wil aanpraten. Hij weet dat dat soort uitspraken goed scoort. Maar of zijn mening ook gegrond is en ontstaat na een gedegen analyse van de betreffende wedstrijd.. dat denk ik niet. Hij zegt immers zelf dat hij geen analist is, maar een liefhebber

24 juni 2021 om 18:06

Gek hè, dat naast de buitenlandse spelers in de eredivisie ze nu ook in het buitenland klagen over onze vorm van journalistiek. Het ontbreekt gewoon aan respect, direct noemen we dat hier. Dat zijn wedstrijden op zich, Nederland en van de Vaart hebben er tog van gespeeld. Betekent dit direct dat ze verschrikkelijk zijn etc. Daarmee direct ook geen respect voor de tegenstanders van Spanje. In NL zijn er journalisten die een speler “echt slecht” kunnen noemen die zelf geen 2 ballen kunnen hoog houden. Om dan te zeggen dat ze er toch voor betaald worden, blijft een spelletje waarbij het soms gewoon ff kan dat het niet wil lukken.

24 juni 2021 om 11:20

Echt een stelletje Calimero's die Spanjaarden. VdV benoemde wat iedereen thuis zag en dat is dat Spanje dramatisch voetbalde

24 juni 2021 om 14:37

idd, en daarnaast dat ze van der vaart en Nederland niet zo goed kunnen herinneren snap ik wel aangezien Nederland de bovenliggende ploeg is in de onderlinge resultaten. Daarnaast zijn ze de oor wassing van 5-1 op het WK van 2014 waarschijnlijk ook nog niet vergeten. Spanje heeft geweldige spelers maar vaak gewoon niet zo een goed team.

24 juni 2021 om 14:54

In Spanje mag je enkel kritiek hebben op politici. Ze zijn dit niet gewend, dit gaat Vd Vaart als nieuwe vijand nog lang horen. Heel het tournooi en de komende jaren. Praatprogramma's duren hier ook 5u lang dus ze moeten wel wat pikante schandalen vinden om uit te vergroten.

24 juni 2021 om 11:21

Come on, echt wel. Ook in Nederland wordt er gereageerd op uitspraken van analisten of oud spelers uit het buitenland. Overal hetzelfde.

24 juni 2021 om 11:24

@yoda. Ik heb Nederlandse spelers niet zo gepikeerd zien / horen reageren op kritiek van buitenlandse analisten.

24 juni 2021 om 11:38

De resultaten zijn ook goed, dus ze krijgen lof. Maar we hoeven toch niet te doen alsof reactie op kritiek iets is dat hier nooit (is) gebeurt? Wat van de vaart zei was misschien wel waar, maar dat er wat individuen uit t Spaanse team op reageren, dat vind ik niks ongewoons.

24 juni 2021 om 11:53

Het is niets nieuws inderdaad, maar de Spanjaarden stellen zich wel echt aan vind ik. Ze reageren alsof ze diep en diep beledigd zijn en halen de WK-finale van 10 jaar terug erbij om vd Vaart weer neer te slaan.

24 juni 2021 om 12:48

Zeker, zeker Trissy. Van der vaart kan wel een stootje hebben. De reactie van die spelers vind ik ook beetje kinderachtig, maar voor Rafaël zou ik zeggen; als je er iets van vind dan kun je ook reactie verwachten. Mooi toch.

24 juni 2021 om 11:26

Als die analist een Nederlandse moeder heeft en bij Ajax en Utrecht heeft gespeeld dan wellicht wel. Zeker wanneer die het spel als waardeloos betiteld. Wat overigens een juiste constatering was.

24 juni 2021 om 12:04

Is niet een random analist, maar een outvoetballer van real madrid. Als e.g Zlatan om zweedse tv ziu zeggen dat Oranje slechtste land van EK is if andere respectloze comment zouden zeker een paar spelers en hele media hierop reageren. Maar het is ook weer niet zo dat heel Oranje dan van slag is, of super gemotiveerd

24 juni 2021 om 15:05

Onzin. Iedereen over een kam scheren is wat je doet. De meeste Spanjaarden zijn het gewoon met VdV eens. Iig, de Spaanse praat programma’s die ik volg, en dat zijn heel veel, inclusief de fans (kijk maar alleen op twitter en instagram) zijn het met hem eens.

24 juni 2021 om 15:15

Precies dit dus

Vd vaart had beter z'n mond kunnen houden. Nu zadelt ie ons weer op met de verloren finale in 2010,en z'n totale gebrek aan verdedigingskunsten.

24 juni 2021 om 10:02

Hij zit er toch als analist en heeft niks geks gezegd over het werkelijk bedroevende spel van de Spanjaarden, daar zat de eerste 2 wedstrijden helemaal niets in.

Prima dat de heertjes op hun teentjes getrapt zijn, kritiek krijgen is nooit leuk, maar ze geven VDV hier nu toch gewoon gelijk? linksom of rechtsom zat het ze dwars en daarna spelen ze slowakije volledig weg. VDV reageert sportief met een grapje nu. Jammer van de heertjes om vdv persoonlijk aan te vallen ipv te kijken naar de team prestatie.

24 juni 2021 om 10:15

Tsjaa eerst wilde ze eigenlijk gaan rollen en om kaarten vragen, echter besefte ze zich dat dat geen zin heeft buiten het veld. Dan maar een persoonlijke aanval op een Buitenlandse analist met een valide punt. Triest zooitje daar hey hahaah.

24 juni 2021 om 11:01

ik stel me nu voor dat en jordi alba een iets te dikke VDV tegenkomt in het centrum valencia op de grond gaat liggen huilen, alvorens felix brich aankomt rennen met een gele kaart in zijn handen. aan wie de kaart wordt gegeven laat ik in het midden.

24 juni 2021 om 11:55

Gluubstertj haha sterke opmerking, die spanjaarde kunnen wel trieste mannetjes zijn die weinig kunnen hebben. Zelf in Spanje gespeeld en daar ging het precies zo, kunnen kunnen weinig hebben en gaan snel zeuren/janken. Voor de rest zijn over het algemeen wel vriendelijker dan wij zijn.

24 juni 2021 om 12:07

Met Brych heb ik nog wel de hoop dat Alba hem krijgt, maar met Lahoz (of een willekeurige andere Spaanse scheidsrechter) geeft een gele kaart aan van der Vaart en geeft er een penalty bij.

OT: Wat zijn die Spaanse spelers zuur zeg. De eerste twee wedstrijden was het ook echt niet om aan te zien, veel breien e.d. Nu knallen ze over Slowakije heen en mogen ze prima wat zeggen, maar zo op de man..

24 juni 2021 om 10:19

Waarom is dat jammer van de “heertjes” ik vind het zo raar dat als r kritiek geuit word dat daar dan weer niet op gereageerd mag worden. Ook zij spreken de waarheid. VDV word daar als de oorzaak van het Nederlands verlies gezien, wat ook zo is. Hij kwam r in en liet zijn man lopen. Als die gene dan kritiek uit al heeft hij een punt het was behoorlijk ongenuanceerd en niet echt op bouwend, dan kan je deze reacties verwachten. Zij zien hem nou eenmaal als een haantje die bar weinig gewonnen heeft in zijn leven.

24 juni 2021 om 10:53

Ik zeg niet dat ze onterecht geïrriteerd zijn, omdat iemand die volgens hen te weining heeft gepresteerd kritiek levert. Enige jammer hieraan is dat de heertjes het op het persoonlijke vlak gaan spelen ipv te kijken naar de teamprestatie. en daar heeft VDV gewoon gelijk gehad. Hij pakt er niet 1 speler uit die hij afbrand. Hij kijkt naar het spel. niet naar de individuele prestatie van een speler. maar de heertjes voelen zich stuk voor stuk persoonlijk aangesproken en geven achteraf nog even een trap na terwijl iemand al sportief reageert. Iets met always be the smartest in the room? dat gaat in de spaanse selectie niet echt op.

24 juni 2021 om 11:33

Dat je gelijk hebt of een punt hebt hoeft niet te betekenen dat je denigrerend ageert. Ik denk dat als de Fransen op ons neer zouden kijken en de zwaktes van ons elftal op botte wijze zouden gebruiken om ons weg te zetten als een makkelijk te nemen horde dat wij daar ook wel even van zouden opkijken. Nu zijn wij wel gewend om direct te zijn, dat is in andere landen weer anders.

24 juni 2021 om 11:47

Vooral de manier waarop de spelers erop reageren is echt van kleuterniveau. Ze laten zich kennen. Je zou verwachten dat je als speler van bv Barca wel om kunt gaan met een beetje kritiek...

En dan is die kritiek ook nog terecht. Slowakije is echt een draak van een ploeg. Dat je daar een forse overwinning haalt heeft weinig betekenis. De twee eerdere wedstrijden was Spanje zielloos. Er mist zoveel in die ploeg, zeker in vergelijking met eerdere generaties, waar je bijvoorbeeld moest kiezen uit vier topspelers op nummer 10. Nu zit er geen enkele creativiteit in en de voorhoede is erg beperkt. Ik zet mijn geld in op Kroatië i.i.g.

24 juni 2021 om 11:51

Het gaat r eerder om dat ze het in Spanje erg ironisch vinden dat hij dat juist zegt. En natuurlijk word het persoonlijk opgevat als iemand kritiek heeft op het team waarin je speelt dan vat je dat persoonlijk op das niet meer dan normaal, dan kan je dus wat terug verwachten. Ik vind het zelf echt iets van deze tijd dat wanneer personen personen ongenuanceerde kritiek leveren en als reactie daarop een veeg uit de pan krijgen dat dan juiste de gene die zich tegen de kritiek weren gezien worden als aanstellers, Calimero’s etc. Echt z’n Johan Derksen mentaliteit zelf over alles en iedereen een mening hebben en in de maling nemen maar als de bal dan terug gekaatst word zielig gaan doen.

24 juni 2021 om 12:12

Misschien ben ik aan het mierenneuken, maar het verschil tussen Derksen en VDV is dat VDV niet zielig gaat doen, maar met een sportieve reactie komt dat ze het tegendeel hebben bewezen. Dat zou Derksen niet doen. De beste reactie die ze hadden kunnen geven was gewoon met 5-0 winnen en verder zwijgen. je hebt je gelijk gehaald door je prestatie, ga dan niet nog een trap nageven over een wedstrijd van 10 jaar geleden en dat er nog ergens een foto van hem hangt. Ze voelen zich genoodzaakt zich te laten kennen terwijl het volstrekt onnodig is. dat bedoelde ik met Always be the smartest in the room. Is gewoon jammer Edit: je zou hopen dat een voetbal natie als Spanje niet zoveel waarde zou hechten aan kritiek van een beginnend analist als uit het kleine kikkerlandje

24 juni 2021 om 12:23

Ik heb het ook meer over de reacties hier op vz

Wat een drukte om niks.
Ondanks de overwinning overtuigt Spanje nog niet een echte kanshebber te zijn op de titel.
Italië wel en Nederland ook.

24 juni 2021 om 09:57

Belgie, Frankrijk, Italie en Duitsland zijn de titelfavorieten. Nederland geldt dit toernooi en vooral met het komende wedstrijdschema als outsider.

24 juni 2021 om 10:17

Daar mag je Portugal aan toevoegen. Bizar dat mensen dat land blijven onderschatten. Ik zie ze Belgie er gewoon uitknikkeren hoor.

24 juni 2021 om 11:00

Bizar dat mensen hen naar voren blijven schuiven als favoriet. Als outsider oke, maar favoriet, neh. Hoe zou het komen dat we hen onderschatten? Afgedroogd door Duitsland, op het nippertje gewonnen van Hongarije met 3 goals vlak voor tijd, de mindere van Frankrijk en voor het EK weggespeeld door Spanje. Ze zijn moeilijk te verslaan maar maken zeer, zeer weinig indruk. Kan best zijn dat ze ons Belgen wippen maar dan zal Italië of Frankrijk hen er wel uit kegelen, daar twijfel ik niet echt aan.

24 juni 2021 om 11:06

En toch winnen ze de afgelopen Nations League en het afgelopen EK. Het is een beetje wat Italie en Duitsland vroeger hadden: geweldig zijn ze niet, maar er van winnen, ho maar. Edit: succes aankomende wedstrijd. Ik hoop natuurlijk wel dat Belgie doorgaat, alleen al vanwege de Bruyne.

24 juni 2021 om 11:22

De nations league werd niet erg serieus genomen dat zag je ook wel. Het EK was inderdaad knap, maar toen was Frankrijk stukken minder sterk. Alle teams zaten dan eigenlijk in een soort tussenperiode op misschien België na die hadden moeten oogsten maar grandioos faalden (mede door blessures achterin natuurlijk). Het grote verschil met 2016 is natuurlijk de loting. België, Italië, Frankrijk en dan Duitsland of zo in de finale. Mochten ze nu aan de andere kant bij jullie zitten ja dan konden ze weer ver raken tegen kleintjes en in 1 enkele finalewedstrijd waarin je top bent kan alles, maar ik zie ze geen 3 of 4 keer top zijn en met deze loting kan je je geen offday permitteren. Dat is het grote verschil natuurlijk. De loting. 1 offday zoals tegen Duitsland in de groep en het is tot ziens, Cristiano.

24 juni 2021 om 11:48

Touche, daar heb je gelijk in. Het schema is nu vele malen zwaarder voor de Portugezen(evenals voor jullie trouwens). Laten we vooral hopen dat Belgie en Nederland ver komen. Zou een prachtige finale zijn. Gelukkig maar dat dromen mag😜.

24 juni 2021 om 11:54

Geldt dat niet voor alle favorieten? Frankrijk stelt teleur in mijn ogen, die zouden volledig moeten domineren maar halen hun niveau niet. België heeft een generatie waar een flink aantal spelers op hun retour zijn, KdB kan ze hoogstpersoonlijk ver brengen, Engeland en Duitsland ben ik al helemaal niet van onder de indruk.

De enigste waar ik echt warm van wordt is Italië. Daar zit volledige rust. Maar die missen wellicht nét de kwaliteiten om verschillende topploegen eruit te kunnen werken.

24 juni 2021 om 11:56

Toch heeft Portugal één van de beste selecties en moet je ze niet onderschatten. Kwalitatief vind ik ze beter dan Belgie. Blijft echter wel een lastige ploeg idd. Het Ek winnen ze door heel veel gelijk te spelen en af en toe een goaltje te maken en dit Ek is het ook verre van soepel. Waardeloze trainer, net zoals bij Engeland en Frankrijk.
Hoop iig dat de Belgen doorgaan.

24 juni 2021 om 12:17

Wat geldt er voor alle favorieten? Het zware schema? Zeker, maar Italië en vooral Frankrijk lijken me wel stukken stabieler dan Portugal en België die hoge toppen kunnen scheren als Cristiano of de Bruyne hun dagje hebbenw maar evenzeer diepe dalen hebben. En met deze loting kan je je geen diep dal permitteren. Frankrijk is zo ontzettend stabiel dat ik helaas hen weer zie winnen. Pogba speelt ook echt ongelofelijk bij hen. Al weet je idd nooit met een Portugal, die ploeg kan 4x gelijkspelen en doorgaan op strafschoppen.

Wat een kansloos geneuzel is dit zeg. Alsof die Spanjaarden iets klaar hebben gespeeld tot gisteren? Beginnen ze ook weer over 2010, terwijl VDV ook wel weet dat Spanje toen veel sterker was.

Butthurt Spanjaarden toch ook, waarom is alles zo theatraal daar? Kritiek was volledig terecht want het was echt niet om aan te gluren. Maar knap van ze dat ze nu eindelijk een goed resultaat geboekt hebben.

Ongelofelijk dat Nederlanders het commentaar van Van der Vaart nauwelijks serieus nemen en Spanjaarden blijkbaar wel. Waarom zou je je zo druk maken over de teksten van iemand die nieteens nadenkt over de dingen die hij zegt.

Van der Vaart moet trainer worden. Als je met paar woorden een ploeg zo kan motiveren en beter laten spelen kan je alle prijzen van de wereld winnen

vd Vaart had natuurlijk volkomen gelijk. Ik ben fan van Spanje, maar het voetbal was verschrikkelijk om aan te zien.
Vervolgens zegt hij het en worden ze boos, dat door wordt getrokken naar het veld.
Ze mogen hem dankbaar zijn, want L. Enrique, een goede coach en zijn staf lukte het niet

Van der Vaart had gelijk, het spel was niet om aan te zien en gisteren werden ze ook door individuele blunders in het zadel geholpen. Die Morata is toch overigens wel de meest lamlendige spits ooit zeg.. Wat gaat daar weinig van uit.

24 juni 2021 om 10:32

Wat een verschrikkelijke zak hooi is Morata..
Zet aub Ferran in de spits vanaf het begin.

24 juni 2021 om 11:10

Ferran moet absoluut in de spits. Daar vind ik hem ook beter dan als buitenspeler. Spanje blijft een lastige ploeg voor elk land ook al is het voorin pover. Tegen spelers als Busquets, Koke, Thiago, Pedri en Fabian Ruiz is het alsof je in een rondo staat.

24 juni 2021 om 11:28

Na Torres en Villa is het gewoon niet wat. Bizar gezien het niveau van de jeugdopleidingen dat er geen fatsoenlijke Spaanse Spits is te vinden in al die jaren.

2010 wat een mooie zomer was dat. 2008 en 2012 waren ook niet verkeerd trouwens.

24 juni 2021 om 10:28

2012 was zeker een mooie zomer. lekker weer, ik had toen lang vakantie. Veel gechilled, leuke festivals en optredens in de stad. Ook niet de verantwoordleijkheden die ik nu heb. Er was ook een EK, maar daar kan ik mij niets goeds over herinneren.

24 juni 2021 om 12:29

nee man, 2014 dan. Eerste wedstrijd in de poule en die Spanjolen een ongekend pak slaag geven, heerlijk.

Van der Vaart zat niet fout, het was helemaal niks bij Spanje tot de wedstrijd tegen Slowakije. Om dan oude lijken uit de sloot te halen vind ik wat laag, maargoed, mocht Spanje wederom verzaken heeft van der Vaart de lachers op zijn hand.

Het viel me op dat het ego van Spaanse voetballers wel erg snel gekrenkt is door woorden van een Nederlandse analist. Erg kinderachtig om dan van hun zijde te reageren met die foto van de finale uit 2010, die hebben zich wel laten kennen zeg.

Ik ben vrij kort van geheugen en herinner me altijd alleen de laatste wedstrijd die we tegen een tegenstander hebben gespeeld. adios trieste amigos!
Hopelijk komen we jullie nog tegen maar ben bang dat jullie er tegen die tijd allang uitgeknikkerd zijn.

24 juni 2021 om 11:33

Nou nou nou.. ietsje minder mag ook wel.

Blijkt dat er in de Spaanse selectie een leider mist die de spelers vóór de tijd vertelt dat ze niet op analisten 2000km verder hoeven te reageren..

24 juni 2021 om 12:36

oi sorry, ik heb begrepen dat het medisch vastgesteld is dat Spanjaarden tenen hebben die net iets langer zijn dan de gemiddelde Europeaan. Kunnen jullie niks aan doen dus.

24 juni 2021 om 14:24

Casillas wel inderdaad.

grappig dat hun zo fel van leer trekken om een mening van een oud international die ook gewoon nog gelijk heeft.
tegen Zweden was bedroevend en tegen Polen misschien nog wel slechter.
en als ik dan hoor wie allemaal reageert mag misschien alleen Koke een mening geven want Busquets heb ik afgelopen seizoen niet veel zien ballen bij Barcelona is ook niet meer wat het is geweest.
en die Sarabia moet al helemaal zijn mond houden want die mag na iedere wedstrijd de shirtjes uitwassen en het kleedlokaal poetsen van de echte sterren van PSG.

kijken hoe ze het er vanaf brengen tegen Kroatie
goodluck Spain

Mooi toch dat die Spanjaarden zo emotioneel worden van zo'n uitspraak van Raffie. Blijkbaar hechten ze veel waarde aan zijn woord.

In Nederland denken we dat we zo bot mogelijk moeten zijn,je kan je mening ook op een normale manier geven,het kan anderen analisten in het buitenland kunnen dat ook!

Zielig gedoe van die Spanjaarden, prima wedstrijd maar ook aan de stand verplicht. Maak je druk. Egootjes met centen, niks meer niks minder.

Het zegt al genoeg dat de Spanjaarden de prestaties van VDV en specifiek in de WK finale naar beneden proberen te praten. Hij stond daar op het hoogste podium enkele minuten verwijderd van een penalty serie die gevreesd werd door Spanje. Hoe kan je dat nou naar beneden praten? VDV sprak gewoon de waarheid in harde woorden. Hoop dat ze er snel uitvliegen.

Beste Sarabia,

Je kan wel net als Koke wijzen naar een van de dieptepunt uit van der Vaart's carrière maar probeer jullie eerst maar is een WK finale te halen voordat je praat. Als iemand recht heeft om dat erbij te halen is het Busquets aangezien hij wel die finale gespeeld heeft.

Haha. Ook buiten het veld blijken het dus zielige kleine mannetjes. Wat een gedoe om niks.

Spanje moet niet zo triest doen. Eerste 2 duels leken nergens op. In die finale trouwens had juist VdV een corner moeten krijgen wat niet gebeurde en daar viel toevallig die overigens wel verdiende goal uit.

Wat heb ik nu een hekel aan vandervaart waar ik vroeger respect voor hem had altijd kritiek en negatief op iedereen zelfs op jullie Oranje ondanks dat ze winnen ja er zijn dinges die beter moeten maar hij is alleen gefocust op minpunten hij kan zijn mening zeggen maar wees een beetje optimistisch hij is te pessimistisch negatief hebbik de indruk ik begrijp Spanje wel

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Spanje

FIFA ranking: 6
287 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Mikel OyarzabalAanvaller61
Ferran TorresAanvaller62
David de GeaKeeper00
Unai SimónKeeper60
Marcos AlonsoVerdediger
AzpilicuetaVerdediger41
Voor de complete selectie: Clubpagina Spanje.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Spanje.

1078 fans
Middenvelder, 37 jaar

In de wandelgangen

Maandag 18 oktober
Barcelona beschouwt Alexander Isak als alternatief voor Erling Braut Haaland. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren