Duitse kranten oordelen hard na ternauwernood ontlopen van blamage

Donderdag, 24 juni 2021 om 09:13Rian Rosendaal • Laatste update: 09:21

De nodige zorgen in Duitsland over het verdere verloop van het EK, ondanks de plaats in de achtste finale van de eindronde. De Duitse media zijn niet bepaald onder de indruk van het moeizame gelijkspel van woensdagavond tegen het dappere Hongarije (2-2) in de Allianz Arena. Onder meer BILD is van mening dat de viervoudig wereldkampioen echt op het nippertje een grote afgang heeft weten af te wenden in München.

De Duitse boulevardkrant deelt een onvoldoende uit aan het elftal van de vertrekkende bondscoach Joachim Löw. "Het Duitse voetbal is maar net een volgende blamage bespaard gebleven", zo luidt het duidelijke en harde oordeel daags na de zenuwslopende wedstrijd tegen de Hongaren. Drie jaar geleden was de poulefase van het WK gelijk het eindstation van de Duitsers. "Nu wacht de clash met Engeland (dinsdag, red.) op Wembley, wat ons lievelingsstadion is. Een ware klassieker, al zal het wel snel een stuk beter moeten. Het was slecht, maar desondanks zijn we een ronde verder."

Ook Kicker mist overtuiging in het spel van Duitsland na de drie wedstrijden in de groepsfase van het EK. "Het overleven van de groepsfase, het minimale doel van het EK, is bereikt. Maar er is nog steeds ontzettend veel werk te verzetten. De verdediging bijvoorbeeld grossiert nog steeds in het maken van fouten en ook Manuel Neuer speelt niet zo soeverein als voorheen." Volgens de Duitse krant vallen met name Serge Gnabry en Ilkay Gündogan erg tegen op dit EK, terwijl ook Robin Gosens door de mand viel tegen de stugge Hongaren. "Waar was de Gosens die tegen Portugal nog zo geweldig speelde?", vraagt men zich af.

Die Welt vreest dat de achtste finale gelijk het eindstation is voor de wereldkampioen van 2014. "Met deze manier van spelen is uitschakeling op het EK heel dichtbij. Duitsland is niet vaker met zoveel geluk door de groepsfase heengekomen." Vooral in defensief opzicht schort er het nodige aan bij die Mannschaft. "Er is geen stabiliteit in de verdediging, wat vóór het EK ook al een probleem was. Tegen Hongarije viel wederom een doelpunt uit een counter en de tweede treffer kwam zelfs direct vanaf de aftrap. Dat mag echt nooit meer gebeuren", krijgt de Duitse formatie als waarschuwing mee.

De Frankfurter Allgemeine Zeitung rept een dag na de ontsnapping tegen de Hongaren over een 'gedenkwaardig Duits drama'. Er is ook enig optimisme, daar Engeland ook nog niet echt wist te overtuigen in de eerste fase van dit EK. Der Spiegel vergelijkt Duitsland met een doos vol chocola. "Je weet nooit wat je zal krijgen. Het werd tegen Hongarije andermaal goed duidelijk dat het elftal van Löw erg veel moeite heeft met mindere tegenstanders. Op goede dagen kan elk team verslagen worden, maar op slechte dagen kan Duitsland ook van iedereen verliezen."

Het bondscoachschap van Löw duurt dus nog tenminste één wedstrijd, al had de oefenmeester zelf woensdagavond nooit het idee dat het EK al na de groepsfase voorbij zou zijn voor zijn manschappen. "Dat gevoel had ik nooit", zo liet hij na afloop optekenen in de Duitse media. "Deze spelers hebben gelukkig een extreem goede mentaliteit. De ontknoping van de wedstrijd was sensationeel te noemen." Wat volgt is de kraker tegen Engeland in de achtste finale. "Een absoluut hoogtepunt om aan te mogen treden op Wembley." In dat stadion veroverde Duitsland in 1996 overigens de Europese titel.


Poll

Zie jij Duitsland van Engeland winnen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

32 reacties (laatste reactie door glennn)

Als Duitsland de intentie van de wedstrijd tegen Portugal op de mat kan leggen dan gaan zij de Engelsen wel verslaan. Engeland was namelijk tot nu toe verre van overtuigend en op basis van het voetbal tot nu toe hoop ik ook dat ze Engeland verslaan.

24 juni 2021 om 10:36

En als ze zo spelen als tegen Frankrijk of Hongarije, verliezen ze met 6-0.

Duitsland tegen Portugal deed me doen overtuigen dat ze titelfavoriet nummer 1 zijn. Maar dan spelen ze daarna weer zo'n pot. Weinig over te zeggen nog

24 juni 2021 om 10:42

Duitsland speelde Frankrijk van de mat ondanks dat ze 1-0 hebben verloren, heb je wel gekeken? Samen met Italie speelde Duitsland de eerste 2 wedstrijden het beste voetbal

24 juni 2021 om 11:08

Duitsland speelde Frankrijk van de mat? Vraag mij af of jij de wedstrijd wel heb gekeken? Frankrijk is bijna niet in de problemen gekomen en vond Duitsland nou niet zo dominant zoals jij het laat voorkomen.

24 juni 2021 om 11:33

Duitsland was het laatste halfuur aanzienlijk de aanvallende ploeg, maar hier moet je wel een kanttekening bij plaatsen: Frankrijk hoefde niet meer, Duitsland moest.

24 juni 2021 om 13:48

Duitsland had letterlijk helemaal niks te vertellen tegen Frankrijk. Frankrijk liet ze komen, maar heeft geen moment defensieve moeite gehad met Duitsland.

Dat hoop ik dan weer niet ...... maar hoe meer de Duitsers zich naar beneden praten, hoe verder ze komen. Ondanks dat het misschien kantje boord was, zie ik ze wel ver komen.

Een voordeel voor Duitsland: Engeland voetbalt nog matiger.

24 juni 2021 om 09:47

Maar wel meer persoonlijke kwaliteiten. En nog matiger? Hou het maar op allebei even slecht

24 juni 2021 om 09:53

Mwa, ik denk dat bij Engeland kwalitatief enkel Kane echt aanzienlijk beter is dan de Duitse spits, maar die speelt ook een belabberd toernooi tot dusver. Het Duitse middenveld is echt wel een stuk beter. Achterin ontloopt het elkaar ook niet veel.

24 juni 2021 om 10:01

Denk dat je dan toch het middenveld van Engeland onderschat. Foden, Mount, Grealish en Henderson zijn echt goed hoor.

24 juni 2021 om 10:03

Welke persoonlijke kwaliteiten dan? Ik vind Duitsland als team sowieso sterker, want Duitsland is altijd een team. Iets wat Engeland nooit is. Altijd interessante namen op papier, maar voetballend altijd dramatisch. Rashford en Sancho banken is ook zo een domme keuze. Rice én Phillips samen opstellen ook. Harry Kane tot dusver gewoon super matig. Duitsland is een echt toernooi land alleen daardoor al schat ik hun kansen hoger in. Maar Engeland mag winnen hoor. In een eventuele halve finale voor Nederland speel ik liever tegen die Engelsen dan tegen de Duitsers.

24 juni 2021 om 10:12

@deenb Engeland heeft niet veel persoonlijke kwaliteiten. Staan weinig echte toppers in. T zijn alleen op papier grote namen, maar zonder de absolute toppers uit het buitenland die bij hun clubs naast hun staan, blijft er niet zoveel van over.
Ik verwacht een relatief makkelijke overwinning voor dit matig presterende Duitse team.

24 juni 2021 om 10:56

Ja maar Kimmich, Kroos, Gundogan en Goretzka zijn gewoom beter. Bovendien spelen Rice en Philipps altijd.

24 juni 2021 om 11:42

Ik denk dat Duitsland Engeland een wedstrijd opzich is. Dat kan werkelijk alle kanten op. Als ik Southgate was zou ik ook nog even dat filmpje van Lampard z'n afgekeurde goal laten zien vooraf in de kleedkamer.

24 juni 2021 om 14:13

Een ding heb ik geleerd schijf de Duitsers nooit af....

24 juni 2021 om 20:54

Die les heb ik heel lang geleden al geleerd.. ze stonden hier bij mij in de buurt al te schreeuwen Schade Deutschland alles ist vorbei.. vond ik al voorbarig. Je weet het verloop. Schrijf ze nooit af, vlak ze nooit uit. Duitsland wint van Engeland. Mark my words

Die duitsers halen gewoon de halve finale hoor.

Ik acht Engeland , zweden en Oekraine alle 3 volledig kansloos tegen Duitsland

Ik snap niet waarom die Löw perse met 3 achterop wilt spelen. Is dit om Hummels zijn gebrek aan snelheid te compenseren? Want zo'n Ginter wordt ik persoonlijk echt niet vrolijk van.
Of is het om een Gosens te compenseren, want die is in de 4-mans achterop een stuk ''slechter'', aangezien die dan echt moet verdedigen.

Overigens vond ik het leuk om te zien dat er direct wat gebeurde, toen de jonge Musiala erin kwam.
Verder ook jammer dat er zoveel spelers niet in hun kracht worden gebruikt. Sané en Gnabry spelen totaal niet op hun positie's. Sané moet lekker op één van de twee flanken staan (al kon hij daar nu ook wel staan) en Gnabry ook.

Persoonlijk zou ik als Löw zijnde voor deze opstelling gaan (maar weet niet zeker of Klostermann nu fit is?)
Eventueel Havertz en Muller nog omwisselen.
Dan is Gundogan het kind van de rekening.

Met deze opstelling komen Sané en Gnabry uiterst goed tot hun recht. Verder denk ik ook dat Muller of Havertz die spits positie goed kan invullen en ook qua druk vooruit dit goed is. Enige kwetsbare zou dan zijn Hummels - Rudiger op snelheid en eventueel Gosens als echte ''back''.

Aan de andere kant heb je dan wel een gigantisch sterk middenveld met Kimmich (op zijn beste positie) en Kroos.

Neuer
Klostermann
Rudiger
Hummels
Gosens
Kimmich
Kroos
Sané
Muller
Gnabry
Havertz
24 juni 2021 om 10:05

Goede opstelling. Het enige wat ik zou veranderen is Kimmich naar rechtsback verhuizen en Gundogan naast Kroos posteren.

24 juni 2021 om 14:16

Daarom juist deze opstelling. Kimmich is wat mij betreft de beste Duitse middenvelder. Die wil ik dus in zijn kracht laten spelen. Zeker tegen de snelle Sterling komt dan een snelle Klostermann van pas!

Verder heeft Gundogan een goed seizoen, maar lijkt Kroos nog wel een tikkeltje hoger te staan dan hem. Vandaar dat Gundogan naar de bank verhuisd en dat Kimmich op zijn favoriete positie kan spelen.

Het is zo typisch Duits om in de slotfase een doelpunt te maken middels een van richting verandert schot. Tegen de Portugezen 2 eigen doelpunten (weet niet of dat al eens is voorgekomen op een eindronde). Nee, over geluk hebben Duitsers nooit te klagen.

25 juni 2021 om 11:19

Slowakije had ook2 eigen doelpunten

Zoals zo veel landen lukt het niet altijd om te voetballen als de tegenstander zich gaat ingraven,tegen Portugal kon Duitsland zijn spel spelen omdat Portugal moest komen na de achterstand.
Dus al die grote woorden van de pers gaat nergens over,het veld was ook niet geweldig door al dat regen.
Ik verwacht dat Duitsland gewoon de halve finale haalt.

24 juni 2021 om 11:21

Je beseft dat Portugal op een bepaald moment gewoon voor stond waardoor die dus alles behalve moesten komen? De Duitsers waren gewoon veel beter en daar kon een ingravend Portugal niks tegen inbrengen.

Kunnen we wel nog één keer de Hongaarse prestatie belichten? Vierenhalf uur voetbal tegen de twee laatste Wereldkampioenen en de Europees Kampioen en ze hebben welgeteld 6 reguliere speelminuten achter gestaan

Wel bijzonder vind ik. Dit Duitse elftal is zo wisselvallig. Tegen Portugal speelde ze echt als een TGV en tegen Hongarije leek het wel een stugge roestige locomotief.

Achja, zul je zien dat ze net als in 2002 heel ver komen. Toen verwachtte ik ook niks van Duitsland.

Zit he met spanning ‘de poule des doods’ te volgen...gaan er 3 van de 4 ploegen door naar de volgende ronde 🤐🤔 lekker spannend allemaal

Gosens is ook helemaa geen wereldspeler. Steeg boven zichzelf uit tegen Portuga, waar ze hem ook gewoon 90min vrij lieten.

Die staan er straks gewoon. Hoe meer kritiek, hoe beter Duitsland gaat spelen

Het is in ieder geval wel een duel waar ik als voetballiefhebber met meer dan gemiddelde belangstelling naar uit kijk. Gezien het tot nu toe tegenvallende spel van Engeland verwacht ik een overwinning voor onze Oosterburen. Hopenlijk wordt het duel niet verpest door niets met sport te maken hebbende idioterie. Zoals transgender-gebler en BLM- gedoe. Daar heb ik mijn buik (en broek) inmiddels vol van.

Als duitsland kenner had ik dit verwacht. Ik zei het laatst nog hier. Tegen portugal was het goed en de wedstrijd erna word niks. Tegen engeland zie ik heel veel kans voor duitsland want de engelse proberen teminste te voetballen. Dan krijgt duitsland ruimte en dan zijn ze levens gevaarlijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Duitsland

FIFA ranking: 13
164 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
F. WirtzAanvaller
H. FlickUnknown
M. SorgUnknown
L. SanéAanvaller40
M. NeuerKeeper40
T. WernerAanvaller30
B. LenoKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Duitsland.

268 fans
Keeper, 35 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Chelsea is serieus geïnteresseerd in Matthijs de Ligt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren