Duitsland voorkomt ternauwernood stunt van Hongarije en gaat topper spelen

Woensdag, 23 juni 2021 om 22:52Chris Meijer • Laatste update: 23:02

Duitsland heeft zich ternauwernood weten te plaatsen voor de achtste finale van het EK. Hongarije kwam in de Allianz Arena tot twee keer toe op voorsprong, maar door een doelpunt van Leon Goretzka in de 84e minuut eindigde het treffen in een 2-2 gelijkspel. Door de remise eindigt Duitsland als tweede in Groep F, wat in de achtste finale een ontmoeting met Engeland op Wembley oplevert. Hongarije neemt met twee punten als nummer laatst van de poule afscheid van het EK.

Na de 2-4 overwinning op Portugal werkte Duitsland met goed gevoel toe naar de laatste groepswedstrijd tegen Hongarije, dat eerder al stuntte met een 1-1 gelijkspel tegen Frankrijk. De Duitse bondscoach Joachim Löw moest één wijziging doorvoeren in zijn basiself: Leroy Sané verving Thomas Müller. Het volkslied van Hongarije werd verstoord door een veldbestormer met een regenboogvlag, die daarmee een statement maakte tegen de omstreden anti-homowet die recent werd aangenomen door het Hongaarse parlement en de afgelopen dagen veelvuldig onderwerp van gesprek was.

De eerste mogelijkheid was voor de Duitsers, die via Joshua Kimmich de Hongaarse doelman Péter Gulácsi op de proef stelden. Met elf minuten spelen kwam Hongarije echter verrassend op voorsprong. Een voorzet van Roland Sallai vond Ádám Szalai, waarna de Hongaarse aanvoerder tussen Mats Hummels en Matthias Ginter in al vallend de bal in de rechterhoek achter doelman Manuel Neuer kopte. Duitsland kreeg vervolgens al snel een grote kans om weer op gelijke hoogte te komen: na 21 minuten spelen kopte Hummels vanuit een hoekschop van Kimmich op de lat.

Terwijl de regen in München met bakken naar beneden kwam, had Duitsland het in het restant van de eerste helft uitermate lastig met Hongarije. De Hongaren plooiden zich terug op de eigen helft en die Mannschaft had moeite om daar tussendoor te voetballen. Ook in de tweede helft had Duitsland aanvankelijk moeite om de Hongaarse muur te slechten. De eerste speldenprik na rust werd uitgedeeld door Kai Havertz, wiens inzet te zwak was om Gulácsi in de problemen te brengen. Bij vlagen liet ook Hongarije zich zien: zo ging een vrije trap van Roland Sallai tegen de buitenkant van de paal.

Met 66 minuten op de klok kwam Duitsland op gelijke hoogte, wat grotendeels te danken was aan Gulácsi. De Hongaarse doelman ging onder een verre vrije trap van Kimmich door, waarna Hummels doorkopte en Havertz van dichtbij de bal in het lege doel werkte. Slechts dertig seconden later lag de bal alweer aan de andere kant in het net. Andras Schäfer ging een combinatie aan met Szalai, kreeg de bal terug, was Leroy Sané en Hummels te snel af en kopte de bal langs de uitgekomen Neuer. Duitsland moest weer opnieuw beginnen met het vinden naar een gaatje in de Hongaarse muur.

Die werd voor het eerst gevonden door Toni Kroos, die de bal maar net voorlangs schoof. Uiteindelijk bezorgde Goretzka Duitsland in de 84e minuut de verlossing. Een inzet van de ingevallen Timo Werner werd aanvankelijk nog geblokt door een Hongaarse verdediger, waarna de bal voor de voeten viel van Goretzka. De middenvelder van Bayern München schoot via een Hongaars been raak en bezorgde Duitsland daarmee een plek in de achtste finale, daar Hongarije in de absolute slotfase niet meer tot doelpunten kwam. Op 29 juni wacht voor Duitsland nu op Wembley een ontmoeting met Engeland.

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1Frankrijk312015
2Duitsland311114
3Portugal311114
4Hongarije3021-32Gerelateerd

Meer sportnieuws

106 reacties (laatste reactie door juweel)

Wat had ik die stunt mooi gevonden! Was geweldig geweest, maar helaas. Duitsland wel de best voetballende ploeg van deze poule

23 juni 2021 om 22:56

@tommulder zeker waar maar hongarije was de betere ploeg vandaag

23 juni 2021 om 22:59

Ik heb de andere wedstrijd gekeken dus daar kan ik niet over oordelen, maar ik geloof je graag!

23 juni 2021 om 23:00

Messi_123 dat is misschien overdreven maar de wijze waarop ze 2 punten bij elkaar hebben geknokt, geweldig. Moet een inspiratiebron zijn voor elk land in elke omstandigheid!

23 juni 2021 om 23:05

@mentalist hoezo overdreven? hongarije was gewoon beter had meer balbezit en domineerde bijna de hele de wedstrijd, heb je de wedstrijd wel gekeken?

23 juni 2021 om 23:09

Zie de statistieken: 70 om 30 % balbezit in het voordeel van Duitsland. Heb jij de wedstrijd wel gekeken??

23 juni 2021 om 23:13

zeker weten heb de wedstrijdt tot 90 min bekeken, de statestieken van vz kloppen niet altijd

23 juni 2021 om 23:13

Balbezit was 75-25 voor Duitsland. Expected goals Duitsland >2, Hongarije <1. Schoten op doel ook ruim in Duits voordeel. Nee, iedereen had het Hongarije gegund maar beter waren ze niet. Edit: stats zijn op VZ, Fotmob, SofaScore, etc. allemaal vergelijkbaar. Ik denk toch echt dat jouw gedachte er naast zit hoor messi_123. Beetje meegesleept in de underdog euforie!

23 juni 2021 om 23:00

Best voetballende ploeg? op het potje tegen Portugal na was het toch bizar weinig wat je laat zien met zo'n materiaal.

23 juni 2021 om 23:01

U bedoelt zeker met het meeste balbezit? Dat is iets anders dan het beste voetbal.

23 juni 2021 om 23:51

Maar hoe ga je goed voetballen als je de bal niet hebt hè. 😀

23 juni 2021 om 23:54

Vertrekken uit balbezit heet dit. Duitsland speelt te veel links naar rechts vlak en diagonaal

23 juni 2021 om 23:05

Idd, altijd leuk om een underdog te zien presteren. Jammer dat ik dan meteen naar een zeikerd zoals Valentijn zit te luisteren bij oranjezomer die een hekel heeft aan underdogs en eigk door het gebrek aan 'concurrentie' komende wedstrijden het allemaal de moeite niet waard vindt. Dat ze hem nog een podium geven...

So close but yet so far...

Wat had ik het de Hongaren gegund om in zo een zware groep door te gaan. Diep respect!

pff spannede wedstrijd vondt hongarije de betere ploeg vandaag wel mooi dat goretzka in de laatste paar minuten de gelijkmaker maakte

23 juni 2021 om 23:02

Hongarije de betere ploeg, biertje teveel op? Had het ze wel gegund, maar speelden echt anti-voetbal. Niet dat ik ze dat kwalijk neem.

23 juni 2021 om 23:12

FR-4life nee haha wtf ik ben moslim maar hongarije was gewoon beter

23 juni 2021 om 23:35

Alsof moslims niet drinken..verder was het mooi geweest als Hongarije ging stunten

De Hongaren mogen in ieder geval met opgeheven hoofd het EK verlaten! wat hebben die mannen gestreden en ze waren nog bijna door in de poule des doods.
Vond de 3 toppers toch tegenvallen in verschillende wedstrijden. Op een goede dag kunnen we ze alle 3 hebben!

23 juni 2021 om 23:09

Nederland speelt met alle respect alle 3 de landen thuis in een vrij gemakkelijke poule.
Ook geneens super overtuigend door naar mijn mening maar oke.
Deze poule bestaat uit 3 toplanden en hongarije die 2 thuis potten hadden met 50 000 op de tribune.
Hopen voor Oranje dat ze deze zo laat mogelijk tegenkomen, zie het somber in

23 juni 2021 om 23:31

Maar had Engeland, Spanje, Italië zo’n zware poule? Was Frankrijk zo overtuigend tegen Hongarije en Duitsland? Met de loting die Nederland nu heeft is Nederland echt niet kansloos en kunnen ze op een goede dag winnen van Frankrijk en Duitsland dat hebben ze in het verleden al laten zien.

23 juni 2021 om 23:38

Frankrijk zeker niet overtuigend, maar wel tegen tegenstanders van niveau ( behalve Hongarije).
Hoop zeker dat dat akelige Frankrijk eruit vliegt, alleen ben heel bang voor die fantastische selectie die op elke plek ook nog is dubbelbezet is haha

Dapper gestreden die Hongaren. Ze waren natuurlijk tot het bot gemotiveerd! Echt schande dat hun volkslied ook zo verstoord raakt. Ze hebben echt gestreden voor vaderland.

23 juni 2021 om 23:10

Mensen niet de kans willen geven om zich te ontplooien en systematisch discrimineren vind ik wel een tik erger dan met een vlag wapperen tijdens een volkslied. Merkwaardig dat jij dat tweede benoemd als een schande.

23 juni 2021 om 23:20

Een volkslied verstoren doe je gewoon niet. Dat is een heel basaal niveau van respect. Zeker omdat je een regering ook los moet zien van een heel land.

23 juni 2021 om 23:32

@almogaver wat kunnen die voetballers/fans daaraan doen? Het is niet alsof er een referendum is gehouden hè. Het is en blijft gewoon respectloos.

24 juni 2021 om 08:23

Het is een vertegenwoordiging van een land. Dat zou zelfs iemand met twee gram verstand moeten begrijpen. Er is geen clubwedstrijd verstoord.

24 juni 2021 om 09:08

Aan je reactie is al te zien waarom je het niet respectloos vindt. Je reactie zelf is namelijk ook respectloos. Het heeft dan geen zin om in discussie te gaan met types zoals jij.

23 juni 2021 om 23:14

Ze waren zelf nochtans aan het fluiten tijdens het volkslied van Duitsland.

23 juni 2021 om 23:48

Nou is fluiten wel wat anders dan er doorheen rennen. Ben zelf een Orban hater en veracht de politiek in dat land, maar qua verstoring van het volkslied kan je fluiten vs erdoorheen rennen wel anders afkeuren. En vond ze qua voetbal sowieso leuk spelen, dynamisch en gedurfd!

23 juni 2021 om 23:57

Dat wel. Maar blijkbaar is het volkslied verstoren an sich ook al erg. Dat deden ze dus zelf ook gewoon.

24 juni 2021 om 08:55

@liers1997: Ach gossie, gek he, als er net een duitse mafketel het veld op is gestormd tijdens je volkslied, om een politiek statement te maken waar die spelers en supporters geen blaam aan hebben dan zou ik het volkslied van de tegenstander ook uitfluiten.

24 juni 2021 om 11:06

Als je het zo erg en onrespectvol vind dan ga je toch door zo iets daar zelf niet mee beginnen? Ergo het valt wel mee voor die mensen hoe erg ze het vinden dat een volkslied verstoord wordt.

Heerlijke pot gezien. David tegen Goliath. Jammer voor de Hongaren, het was ze gegund.

Jammer, ik had het die Hongaren gegund

23 juni 2021 om 23:05

Zeker. Maar niet ten koste van de Duitsers.

23 juni 2021 om 23:45

Waarom mag dat niet ten koste van de Duitsers als ik dat vragen mag?

24 juni 2021 om 00:22

Duitsland levert toch veel mooiere potjes op.

24 juni 2021 om 01:10

Juist ten koste van de Duitsers

24 juni 2021 om 01:26

Als voetballiefhebber heb je toch liever straks Duitsland - Engeland?

Hongarije heeft in alle 3 de wedstrijden zijn huid enorm duur verkocht en 2 punten gepakt. Dat had waarschijnlijk niemand vooraf voorspeld. Enorm respect.

Wat is er met Sané aan de hand? Echt ongelooflijk matig. Die laatste kans was echt schrijnend, dat was niveautje FC Oss

23 juni 2021 om 23:05

Wat is er met Low aan de hand dat hij Sane opstelt?

23 juni 2021 om 23:20

Wel Top Oss he😏

Jammer, de Hongaren hadden het heel goed gedaan.

Zwaar respect voor de Hongaren, zelfs in de wetenschap dat voetbal heel raar kan lopen had ik er niet eens over gepeinst ze al minimaal 1 punt te geven in de voetbalpoules . Wat een karakter hebben ze getoond zeg, en dat nog zonder hun sterspeler, diepe buiging en voor mij de winnaar van de groep

Normaal wel voor de underdog. Zeker als Duitsland eruit kan. Maar in Duitsland hebben ze wel minder haat jegens regenboog community.

Engeland-Duitsland, pfoe dat word me toch een match!

btw:
'wat je niet op televisie ziet: DIT gebeurde zojuist tijdens de volksliederen voorafgaand aan de wedstrijd Duitsland - Hongarije!'

Dit zag je duidelijk op Zdf, het Hongaarse volkslied werd ook nog onderbroken door het Duitse commentaar die over die veldbestormer sprak.

Duitsland speelde zeer matig tot slecht. Je ziet vooral in de eerste helft dat ze zo iemand als Mã£â¼ller missen op het middenveld die iedereen opjut. In de tweede helft wel wat beter, maar Duitsland had er gewoon bovenop moeten zitten hier. Jammer voor de Hongaren dat ze hier met lege handen staan, want ze hadden het verdiend. En Sanã£â©, Lã£â¶w stuur deze speler aub gewoon naar huis. Het hele toernooi laat hij al niks anders zien dan kansen missen, slecht spel, veel voor eigen succes gaande etc. Musiala had al in 2 minuten meer dan Sanã£â© laten zien.

23 juni 2021 om 23:04

Duitsland speelt mooi balbezit. Niet meer niet minder. Löw heeft geen idee hoe men een blok achterin dient te ontwrichten met de nodige eigen defensieve stabiliteit.

23 juni 2021 om 23:09

Beetje het Nederlands elftal onder Danny Blind. Heel veel de bal rondtikken, maar weinig aanvallende impulsen. Vooral in de eerste helft.

Ze mogen trots zijn dat ze überhaupt één punt hebben gehaald laat staan twee in een moeilijke poule als deze. Tot de laatste minuten meegedaan. Niets om voor te schamen.

Volgende wedstrijd Sané eruit halen en Musiala erin. Wat was die vent slecht zeg, niks goed gedaan.

23 juni 2021 om 23:27

En dan in de laatste minuten eerste een enorme kans om zeep helpen met een belachelijke voorzet en daarna nog dom balverlies lijden met weer een mislukte dribbel...

Denk overigens dat Müller weer de plaats van Sane inneemt.

Ik vind het zonde dat Duitsland doorgaat. Ik had weer de uitschakeling gezien vandaag. Bon dan maar de uitschakeling tegen Engeland. Die bondscoach is gewoon waanzin. Hij bewijst zijn tactisch falen en het toepassen van vriendschapspolitiek.

23 juni 2021 om 23:10

Ik snap die bondscoach ook totaaaaal niet. Had tegen Portugal toch de formule gevonden? En waarom stapt hij daar dan weer vanaf oa zonder muller maar met Sane.

23 juni 2021 om 23:12

Portugal gaf ruimte weg op hun rechterkant. Dat is nog een verschil. Nu was het weer tegen een blok. Tegen Engeland zal het niet beter worden.

23 juni 2021 om 23:34

Müller was niet helemaal fit. Verder was het elftal hetzelfde. Hongarije heeft die wedstrijd natuurlijk ook gezien...

Respect for Hungary🇭🇺

Duitsland was bijna vergeten dat ze moesten voetballen na al dat gezwaai met regenboogvlaggen. Jammer, had Hongarije zo een stunt wel gegund in deze poule.

Ik zal nooit meer vergeten dat Champions League winnaars en wereldkampioenen Müller en Kroos tijd aan het rekken waren bij de cornervlag tegen Hongarije.

De winnaar van duitsland engeland krijgt in feite gewoon een vrijkaartje voor de halve finale.

Oekraine-zweden.... wat een affiche

24 juni 2021 om 00:17

Ria Ria hungaria wat een geweldige pot van de Hongaren wat een passie wat een belevenis zo hoort voetbal te zijn zo trots op ons land niemand had ons ook maar een doelpunt gegeven laat staan 2 punten ondanks dat we niet door zijn diep respect voor de doorzettingsvermogen van de spelers als neerlang dezelfde indeling had als de Hongaren waren ze al heel wat vaker wereld en europees kampioen geweest

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Duitsland

FIFA ranking: 13
164 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. NeuerKeeper40
M. GinterVerdediger40
R. GosensVerdediger41
M. HummelsVerdediger40
A. RüdigerVerdediger40
K. HavertzMiddenvelder42
J. KimmichMiddenvelder40
Voor de complete selectie: Clubpagina Duitsland.

268 fans
Keeper, 35 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Bayern München 0 0
2020/2021 Bayern München 33 0 1 0
2019/2020 Bayern München 33 0 0 0
2018/2019 Bayern München 26 0 1 0
2017/2018 Bayern München 3 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Nagelsmann reageert op bizarre misser van Zirkzee tegen Ajax

Joshua Zirkzee heeft zichzelf zaterdagavond een slechte dienst bewezen. De aanvaller van Bayern München had in de oefenwedstrijd tegen Ajax (2-2) vlak voor rust een zeker lijkende treffer op de schoen,...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 25 juli
Internazionale heeft contact gezocht met de entourage van Nicolás Tagliafico. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren