Veldbestormer met regenboogvlag verstoort volkslied van Hongarije

Woensdag, 23 juni 2021 om 21:20 • Laatste update: 21:42

Het volkslied voorafgaand aan de wedstrijd tussen Duitsland en Hongarije werd woensdagavond verstoord. Een man rende het veld van de Allianz Arena op met een regenboogvlag in zijn hand en toonde deze voor de zingende Hongaren. Na enkele seconden werd de man door stewards naar de grond gehaald en van het veld gedragen. De beelden werden op televisie niet uitgezonden, maar video's ervan worden wel gedeeld via social media.

Er was de laatste dagen veel te doen om de ontmoeting tussen Duitsland en Hongarije in München. Burgemeester Dieter Reiter had bij de UEFA het verzoek ingediend om het stadion van Bayern München de kleuren van de regenboog te laten aannemen, om zo duidelijk te laten zien dat de Duitse stad voor diversiteit en tolerantie staat. Het voorstel van Reiter kwam als reactie op de omstreden wet die vorige week werd goedgekeurd, een initiatief van de Fidesz-partij van de Hongaarse premier Viktor Orban. Met deze wet wordt de 'promotie' van homoseksualiteit in het land verboden. Dit houdt in dat er op plaatsen waar minderjarigen aanwezig zijn geen verwijzingen mogen zijn naar homoseksuele mensen en transgenders.

De UEFA weigerde het verzoek om de Allianz Arena in de regenboogkleuren te verlichten. De veldbestormer maakte op deze manier alsnog een statement tegen de omstreden Hongaarse wet. Op de tribune van de Allianz Arena zijn ook verschillende regenboogvlaggen te zien. Maar liefst 46 clubs, waaronder Eintracht Frankfurt en VfL Wolfsburg, kondigden al eerder aan om in hun stadion wél de regenboogkleuren te tonen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone)Gerelateerd

Meer sportnieuws

33 reacties (laatste reactie door eagles)

Het is toch van de gekke dat de camera hier wegdraait en de streaker niet filmt, terwijl als Eriksen op de grond ligt er gewoon minutenlang wordt doorgefilmd?

23 juni 2021 om 21:27

Ja maar bij Eriksen wisten ze natuurlijk niet zeker of het een politiek statement was, duh.

Normaal vind ik dit wel een leuke actie maar onder een volkslied is het erg respectloos.

23 juni 2021 om 21:40

Mee eens, dit hoeft van mij ook niet.

23 juni 2021 om 22:02

Velen zijn het niet met je eens omdat ze het eens zijn met de politieke agenda. Veldbestormer vanwege idealen die door jezelf wordt bestempeld als universeel is gewoon een soort fanatisme. Ik steun het politieke idee, maar dit gedrag totaal niet. Het is verheven gedrag.

23 juni 2021 om 22:15

ik ben het niet eens met veldbestormers hoor, maar ik vind vrijheid van leven belangrijker dan een dom liedje dat alleen maar voor de buhne is

23 juni 2021 om 22:12

ach joh, een volkslied is ook maar een liedje. lekker boeien, heel wat minder belangrijk dan de vrijheid van mensen.

23 juni 2021 om 22:31

Ook jij mag hier je mening neerzetten daar heb ik geen probleem mee en die respecteer ik zeker alleen vind ik dat je met deze actie een heel land belachelijk maakt. Er zijn er genoeg in Hongarije die het niet met deze wet eens zijn maar ook die breng je na mijn mening in diskrediet.

23 juni 2021 om 22:50

maar je voelt je toch niet belachelijk gemaakt als iemand geen rekening houdt met het liedje van je land. Dan ga je toch een heel zwaar leven krijgen, als je je daar druk om moet maken?

23 juni 2021 om 22:53

Dan moeten die mensen dat maar eens duidelijk laten merken want als er toch zoveel zouden zijn dan hadden we daar wel al wat meer van gehoord.

23 juni 2021 om 22:56

@Lierse1997: dan moet je toch wat meer nieuws gaan lezen. Genoeg Hongaren die hier in eigen land en elders in Europa de straat op zijn gegaan.

23 juni 2021 om 22:57

Voor jou voelt het als een simpel liedje. Voor een hoop mensen is het een stuk belangrijker en ook dat moet je respecteren. Kijk hoe passie vol de Italianen meezingen. Je moet je ook inleven in de gevoelens van andere. Maakt de wereld een stuk mooier.

23 juni 2021 om 23:03

Daarbij komt dat de velen Hongaren in eigen land wijselijk hun mond houden. Dat mag iemand in het vrije West Europa niet van ze verwachten.

23 juni 2021 om 23:21

@cuco10 haha ik heb het Italiaanse volkslied ook geregeld uit volle borst mee gezongen in verschillende stadions/sporthallen, maar dat is gewoon een geweldig nummer om met 20.000 man te zingen.
Maar t blijft een liedje

24 juni 2021 om 00:53

Als je je mond houdt uit eigenbelang dan ben je minstens mede verantwoordelijk voor het leed van anderen.

24 juni 2021 om 07:14

Zegt ie vanuit zijn luie stoel in een land waar hij niet zo op zijn woorden hoeft te letten en zich zorgen hoeft te maken voor politie die je kan oppakken.

24 juni 2021 om 11:00

Het is hard maar het is waar en er is geen mooie manier om het te zeggen. Als je je laat tegenhouden uit eigenbelang en daar zijn andere de dupe van dan draag je zelf een verantwoordelijkheid. En wat moet ik nu tegen jou zeggen? “Zegt hij vanuit zijn luie stoel in een gebied waar hij niet gediscrimineerd wordt en waar hij alle rechten heeft”?

24 juni 2021 om 11:28

Het is makkelijk. Dat is het.

23 juni 2021 om 23:10

Helemaal mee eens. Heeft ook met respect te maken. Als je het wilt ontvangen, dan moet je het ook zelf verdienen. En je pakt nu de spelers van Hongarije, die helemaal geen partij zijn in deze discussie.

Lol dit zijn nou net de acties die zo'n Hongaarse conservatieve partij weer een paar procent meer stemmen bezorgt. Zo'n actie tijdens het volkslied.

23 juni 2021 om 23:54

@devisie4.0, zo is het maar net. Ik heb de laatste jaren bij verkiezingen niet mijn stem uitgebracht. Maar dankzij de aan idioterie grenzende stemmingmakerij van zgn. lhbkuti-lieden hebben mijn vrouw, dochter en ik spontaan besloten dat begin volgend jaar maar weer eens te gaan doen. Dan worden namelijk de volgende parlementsverkiezingen in Hongarije gehouden. Deze keer stemmen we op Fidesz, de partij van Viktor Orban.

24 juni 2021 om 00:00

De Visie 4.0, precies. Dit soort acties leveren eerder het tegenovergestelde op. In elk EU land is er een sceptische groep mensen ten aanzien van de EU, die drijf je nu een hoek in wat van kwaad naar erger gaat.

Mooi hoe de media en politiek de afgelopen dagen het vuurtje lekker heeft lopen opstoken dat mensen het heft zelf in de hand gaan nemen en dan maar het veld bestormen richting spelers die hier niks mee te maken hebben.

23 juni 2021 om 23:16

Het is dan ook niet gericht aan de spelers, maar aan hetgeen zij vertegenwoordigen. Ze zijn volgens mij niet tijdens de wedstrijd verstoord door deze man, maar tijdens het volkslied.

23 juni 2021 om 23:42

Tijdens het volkslied zullen ze toch al wel in de wedstrijd concentratie zitten neem ik aan. Wel beter op dat moment dan onder de wedstrijd maar dit voelt toch een beetje oneerlijk en dubbel t.o.v. de Hongaarse spelers. Ook zij zullen wel weten dat het vooral tegen hun regering gericht is maar zij zijn wel diegenen die nu lastig worden gevallen met deze actie.

Laat mensen lekker in hun waarden man.. Westerse norm hoeft niet perse perfect te zijn he, elke land kan en mag kiezen wat er in hun land gebeurd, of je het er nou eens bent of niet. De wereld wordt niet bestuurd vanuit USA of Amsterdam.

23 juni 2021 om 22:05

Nou dan mag je toch ook gewoon het veld oprennen. Laat die man toch in zn waarde.

23 juni 2021 om 22:06

Dus jij hebt geen enkel probleem met de etnische zuivering die de Chinezen uitvoeren op de Oeigoeren?

23 juni 2021 om 22:17

Ik vind het erg arrogant van ons westerlingen om Chinezen daarop aan te spreken. Als zij Oeigoeren willen uitroeien is dat hun cultuur en dat moet je respecteren.

23 juni 2021 om 23:22

Lierse.

Je weet dat, dat een uiterste is. Onzinnige toevoeging om goedkoop te scoren.

24 juni 2021 om 00:55

Nee dit is goedkoop scoren. Een vage term als “uiterste” gaan gebruiken. Waar ligt de grens tussen dat “uiterste” en de rest? En wie bepaalt die grens. Jij plaatst hier een gemakkelijke opmerking die volledig los staat van elke inhoudt zodat je niet inhoudelijk moet reageren op een moeilijke vraag omtrent dat standpunt. Dat vind ik eerder goedkoop scoren.

23 juni 2021 om 22:17

@chilii jij denkt dat deze wet door de meerderheid in Hongarije gekozen is?
Net als dat 95% van de mensen in polen niet achter de nieuwe abortuswet staat, alleen een paar fossielen met stropdas wel, daarom moeten wij het ook maar goed keuren?

Acties waarmee je mensen in hun vrijheid beperkt, zonder dat ze met hun vrijheid iemand kwaad doen , kun je toch nooit goedkeuren?

Tja, dit is ook gewoon een vorm van fanatisme, als het over iets gaat wat men niet bevalt is de wereld te klein. Nu is het helemaal prima volgens velen. Uiteindelijk mag dit niet. Voetbal moet los staan van politiek, ook als je zelf toevallig achter het politieke bericht staat.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Hongarije

FIFA ranking: 40
4 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
L. KleinheislerMiddenvelder30
Á. NagyMiddenvelder30
R. SallaiMiddenvelder30
A. SchäferMiddenvelder31
Ádám SzalaiAanvaller31
P. GulácsiKeeper30
K. VargaMiddenvelder20
Voor de complete selectie: Clubpagina Hongarije.

In de wandelgangen

Dinsdag 3 augustus
Chelsea is in gesprek met Udinese over de verhuur van Armando Broja. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren