Derksen: ‘De heren van de NOS zijn net zo gevoelloos als de KNVB’

Woensdag, 23 juni 2021 om 20:41Jeroen van Poppel • Laatste update: 20:45

Johan Derksen vindt het 'gevoelloos' van de presentatoren van de NOS dat ze zondag geen #OneLove-speldjes dragen om de Hongaarse lhbti-gemeenschap een hart onder de riem te steken. Barbara Barend had daartoe opgeroepen, maar de NOS vindt zichzelf 'geen acterende partij in het nieuws'. "Ze zijn 'neutraal'", zegt Derksen in De Oranjezomer. "De heren van de NOS zijn net zo gevoelloos en oppervlakkig als de KNVB, dus. Het zou een teken van solidariteit zijn."

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door bossie)

Ik word zo strontziek van dit politieke gelul allemaal. Alsof de speldjes van de NOS gaan helpen in dit verhaal. Uefa trek aub de teugels weer aan om politiek buiten de sport te houden, wat een gezeik van alle kanten.

23 juni 2021 om 20:50

en anderzijds; hadden ze het wel gedaan, dan was het waarschijnlijk 'goedkoop scoren' geweest en hadden we er weer een op de bingo kaart kunnen afvinken ...

23 juni 2021 om 20:52

Ja als je opeens een uitzondering maakt voor dat nutteloze knielen dan volgt natuurlijk de een na de ander met een volgend thema.

23 juni 2021 om 20:54

Er zijn 195 landen in de wereld en in 168 van die landen is het homohuwelijk verboden. En in meer dan 60 landen is homoseksualiteit strafbaar bij wet. Op zich mag er dus wel aandacht aan besteed worden lijkt me, zeker als er binnen Europa ook een toenemende legislatieve homofobie is. Uiteraard kunnen we zeggen dat we sport gescheiden moeten houden van politiek maar dan moeten we ook stoppen met zeiken op Qatar, China, Israël, Turkije of de verenigde Staten bij voetbalevenementen. Ik kijk alleszins al uit naar het WK 2038 in China en noord-Korea.

23 juni 2021 om 20:58

Ben benieuwd wie de ambassadeurs zullen zijn van Noord-Korea dan ;-)

23 juni 2021 om 21:00

Even advocaat van de duivel spelen: als in slechts 27 van de 195 landen het homohuwelijk is toegestaan, hoe arrogant zijn wij (nederlanders, Belgen) dan om die andere 168 landen op de vingers te tikken? We zijn zwaar in de minderheid met onze overtuiging dat homoseksualiteit moet kunnen. Gevoelsmatig ben ik het trouwens weer volledig met je eens, maar vind ook niet dat we de NOS hiervoor meteen moeten veroordelen.

23 juni 2021 om 21:02

@voetbalvreugd, volgens die redenering was slavernij of rassensegregatie ook nog een ding tegenwoordig. Verder vind ik trouwens ook niet dat je de NOS er op moet aanvallen.

23 juni 2021 om 21:06

Sterker nog; dat is het voor bepaalde volken nog steeds. Voor de duidelijkheid: ik zou het liefst zien dat homoseksualiteit nergens in de wereld een probleem is. Vind het ook goed dat je opkomt voor je waarden, maar vind deze veroordeling van Derksen iets te ver gaan. Zo van: iedereen die zich niet actief inzet tegen homohaat, is fout.

23 juni 2021 om 21:19

Ik vind het moeilijk. Als je weet dat het gebeurt en je doet er niks aan dan ben je gewoon mede schuldig naar mijn idee. Al is het ook veel te simplistisch gedacht dat even een lintje dragen of iets op je Facebook zetten meteen ervoor zorgt dat je iets doet en dat niet doen meteen betekent dat je het niet doet.

23 juni 2021 om 21:50

Sterk principe van je, heb ik veel respect voor! (geen sarcasme)

23 juni 2021 om 22:07

Dat maakt opzich voor linkse politici niet uit hoor ze drukken hun wil via de media toch wel door. Wat de meerderheid denkt of wil maakt hen wat dat betreft niet veel uit. Ik ben het met jou volledig eens de westerse arrogantie spat er weer eens vanaf.

23 juni 2021 om 22:30

@Voetbalvreugd. Het is niet zozeer advocaat van de duivel, maar al die landen zijn wel lid van de VN en dus ondertekenaars van de Rechten van de Mens.

Daarnaast zijn dit soort punten ook de kern van de EU. De instantie waar lidstaten vrijwillig lid van worden. Als in Hongarije dan deze wetten komen en in Polen homo-vrije wijken dan is dat vrij kwalijk.

23 juni 2021 om 21:11

Laten we dan beginnen met het schrappen van die onzinnige volksliederen. Sport is nu eenmaal politiek en nationalisme.

23 juni 2021 om 22:20

De UEFA is de laatste die een mening moet hebben over maatschappelijke issues. De diepgewortelde corruptie en schaamteloze zelfverheerlijking zijn stuitend..

Suggereert Gijp hier nu serieus dat de EU democratisch gekozen volksvertegenwoordigers van soevereine staten uit hun posities moet gaan werken als hun beleid niet goed valt in de rest van Europa..? Dat zou in principe het einde van de EU betekenen. Wat een dwaas. Doe me dan maar een paar speldjes. Wel grappig dat onze extreem gekleurde NOS zich nu opeens niet zo'n zin heeft om kleur te bekennen.

23 juni 2021 om 22:09

Dat is puur de schijn ophouden tactloos. Directheid in wat ze vinden is lastig te bespeuren naar de NPO is een diep linkse organisatie. Gijp moet je niet serieus nemen wat dat betreft die komt niet verder dan zijn huis, de studio en kaapmossel.

23 juni 2021 om 22:15

@tactloos Ik vraag mij af hoever je van de realiteit staat. Is het Red Pill Journaal de vaste prik voor je?

Ik ben honderd procent voorstander van een krachtig statement, desnoods een complete boycot, van het WK in Qatar. Om de simpele reden dat de problemen daar (duizenden doden als gevolg van stadionbouw) een directe aanleiding hebben met het toernooi. Maar verder mogen politiek en sport wat mij betreft gescheiden blijven. Vind niet dat de NOS hierin iets kwalijk te nemen valt.

23 juni 2021 om 21:15

De nos/publieke omroep is toch constant politiek aan het bedrijven in al hun keuzes. Dan is het toch raar dat zichzelf nu ineens neutraal opstellen.

23 juni 2021 om 21:20

Op welke manier bedrijft de NOS politiek dan? Geef eens een paar voorbeelden want ik ben oprecht nieuwsgierig

23 juni 2021 om 21:29

Fidan weg bij de vooravond. Vrouwelijke analisten aan tafel bij het NL elftal. Voornamelijk mensen uitnodigen in programma's die aan 1 zijde van het politieke spectrum zitten. Lyrisch reageren op iemand die compleet gefaald heeft bij het Songfestival, maar genoeg vinkjes afstreepten van het publieke omroep bingo kaartje. Etc etc etc

23 juni 2021 om 21:59

NOS is buitengewoon selectief in hun berichtgeving en past woordkeuzes en het gebruik van foto's aan aan de hand van wie daders en slachtoffers zijn. Het was ook de keuze van hoofdredacteur Marcel Gelauff om in plaats van 'blank' opeens 'wit' te gebruiken, omdat 'blank' altijd gebruikt werd om een positieve bijklank te verzorgen. Zijn bron daarvoor was het rectum van een eenhoorn. Sindsdien duizenden artikelen met 'wit' voorbij zien komen, altijd met een negatieve bijklank.

23 juni 2021 om 22:04

@sportweek: er zit een verschil tussen de NPO en de NOS he. @tactloos: eens over Gelauff!

23 juni 2021 om 22:14

Klopt, maar wat veranderd dat aan mijn punt? Ik kan ook nog meer voorbeelden opnoemen die specifiek bij de nos voorkomen hoor. edit: Ik hoorde bij een wedstrijd bijvoorbeeld een verslaggever schande spreken over het feit dat er teams zijn niet bereid zijn om te knielen. Dat vind ik een behoorlijk politiek geladen mening.

23 juni 2021 om 22:17

@sportweek86 laat je punten maar horen, tot nu toe raak je kant noch wal.Edit: NOS heeft trouwens geen talkshows zoals de Vooravond. Ze duiden namelijk alleen.

23 juni 2021 om 22:22

Wat is daar politiek aan!?

23 juni 2021 om 22:24

Misschien heb ik de reactie waarin u al zijn voorbeelden ontkracht gemist, kunt u die nog een keer posten meneer Plaats?

23 juni 2021 om 22:27

Gezien de hersenspinsel die jullie aanhangen heb ik daar geen beheofte aan eerlijk gezegd. Ik zou namelijk graag eerst de echte argumenten willen zien.

23 juni 2021 om 22:29

U hebt ook helemaal gelijk meneer Plaats. Bedankt dat u toch een momentje hebt kunnen vinden om al die trappen van uw ivoren toren af te dalen om het gepeupel erop te attenderen dat u geen inhoudelijke reacties gaat geven.

23 juni 2021 om 22:34

Oke Tactloos, probeer het maar uit te leggen. Wat is er links aan een vrouwelijke analist?

23 juni 2021 om 22:49

Omdat de nos bezig is te voldoen aan een vrouwenquotem. Wie zijn er in de westerse wereld al jaren bezig omdat er door te duwen? Welk recht hadden die dames om daar als analist te zitten op basis van hun cv? Jij gaat mij toch niet wijsmaken dat daar geen politiek idee achter zit, of wel? Ze konden wel gewoon als gast uitgenodigd worden, maar daar ben ik over het algemeen bij zowel mannen als vrouwen persoonlijk geen voorstander van omdat ze in mijn ogen vaak weinig toevoegen.

23 juni 2021 om 23:06

En jij gaat mij vragen hoe ver ik verwijderd ben van de realiteit? Wie willen er nu koste wat het koste diversiteit in alle lagen van de samenleving doorduwen op basis van seksistische en racistische identiteitspolitiek? Progressief, drammend links Nederland, de zijde waar NOS dagelijks kritiekloos de oren naar laat hangen. Misschien dat je dat zelf niet zo merkt als je tot die groep behoort, maar een simpele google search met alleen 'nos vrouwen' levert al tientallen, honderden slecht onderbouwde eenzijdige artikelen op die me willen doen geloven dat de westerse wereld de hel op aarde is voor de dames.

23 juni 2021 om 23:26

@ thucan zie jij BLM dan puur als een mensenrechtenorganisatie, en niet als een politieke beweging dan? Ik had liever een anti racisme campagne gezien ipv een BLM statement.

Ik ben ook neutraal. Problemen mee iemand? Ga lekker voetballen, man. Totaal niet mee eens met Derksen in deze kwestie.

Met zo'n dagelijkse talkshow weten ze van gekkigheid niet meer hoe ze die shows moeten volpraten. We weten onderhand wel hoe het bij de Uefa aan toe gaat. Derksen die kijkt hoe de wind waaiit en gaat er tegen in .
Laat de landen / de politiek het maar uit vechten , waarom komt er altijd maar weer de sociale druk van BN-ers om sporters een statement te laten maken. Als ze echt een statement willen maken gaan dan zelf voor de Hongaarse ambassade staan. En laat de spelers er zelf voor kiezen of ze wel of geen statement willen maken.

Allemaal wijzen naar de UEFA maar zelf mee doen ho maar. Bij de NOS vergeten ze er ook nog bij te vertellen dat de UEFA eigenlijk liever geen politiek in het EK brengt. (Dat ze BLM protesten dan weer wel toestaan is dan weer vreemd) Dat is vgm gewoon een duidelijke regel want als je een toe laat moet dat allemaal kunnen. (Wederom, waarom wordt knielen dan wel toegestaan?)

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Nederland

FIFA ranking: 14
2223 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger40
S. de VrijVerdediger40
D. DumfriesVerdediger42
P. van AanholtVerdediger40
F. de JongMiddenvelder40
G. WijnaldumMiddenvelder43
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

In de wandelgangen

Dinsdag 3 augustus
Chelsea is in gesprek met Udinese over de verhuur van Armando Broja. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren