Schöne sprak Eriksen dag na hartstilstand: ‘Twee nachten niet geslapen’

Woensdag, 23 juni 2021 om 16:19Mart Oude Nijeweeme

Voor Lasse Schöne is woensdag officieel zijn tweede periode als speler van NEC begonnen. De Nijmegenaren zijn begonnen met de voorbereiding op het nieuwe seizoen en kunnen met de Deen over de nodige ervaring beschikken. Schöne genoot de afgelopen weken van een vakantie op Ibiza, waar hij net was aangekomen toen het drama rond zijn voormalig ploeggenoot en goede vriend Christian Eriksen zich voltrok. Vanaf zijn vakantieadres sprak Schöne met Eriksen en een aantal spelers van de Deense nationale ploeg.

"Ik heb daar twee nachten niet van geslapen", blikt Schöne in gesprek met ESPN terug op het moment dat Eriksen met een hartstilstand naar de grond ging in de wedstrijd tegen Finland. "Ik was net aangekomen op Ibiza. Om vijf uur kwamen we aan bij het verblijf en om zes uur begon de wedstrijd. Je zit op grote afstand, maar het had wel een behoorlijke impact. Ik heb het helaas al een keer eerder meegemaakt (met Abdelhak Nouri bij Ajax, red.) en het kan ook zomaar verkeerd aflopen. Hoe langer we daar bleven, hoe moeilijker het werd. Ik had er wel heel veel moeite mee."

Schöne had een dag na het verschrikkelijke moment al contact met Eriksen. "Eigenlijk was dat het moment waarop ik een beetje weer gerust werd gesteld", zo gaat de vijftigvoudig international van Denemarken veder. "Nee, dat waren geen fijne twee dagen. Het luchtte wel op dat ik contact met hem heb gehad. Ik heb tien jaar met hem samengespeeld. Niet alleen bij het Deense elftal, maar ook bij Ajax. Je kent zijn gezin. Je bent blij dat hij nog leeft en bij zijn gezin kan zijn. Dan is voetbal maar bijzaak. Ik zie het niet zozeer als voetballer, maar ook als mens. Het was niet makkelijk om naar te kijken."

Terwijl Eriksen in het ziekenhuis in Kopenhagen werd behandeld, werd de Deense ploeg bijgestaan door psychologen. "Ik heb ook contact gehad met jongens van de Deense ploeg", aldus Schöne. "Die stonden er helemaal dichtbij. Dat heeft een behoorlijke impact gehad op die jongens. Ik bewonder het ook enorm, de manier waarop ze er mee om zijn gegaan. Ook de laatste wedstrijd (tegen Rusland, red.), hoe ze staan te spelen. Ik denk dat ze heel veel kracht hebben geput uit de support van over de hele wereld. Het is mooi om te zien hoe voetbal dan mensen samenbrengt. Daar hebben ze heel veel aan gehad. Maar iedereen is nog steeds heel erg geschrokken."Gerelateerd

Meer sportnieuws

9 reacties (laatste reactie door dialsquare)

Prachtige man die Schone mooi dat hij nog zoveel om zijn oud teamgenoten geeft. Mooi voor de Denen dat ze door zijn. Ik hoop dat ze nu allemaal wat bijgekomen zijn van de Schrik . Tegen Wales geeft ik ze een goede kans om door te gaan . Ben benieuwd met een beetje geluk staan ze zo in de halve finale.

23 juni 2021 om 16:26

Ergens hoop ik dat dit gewoon een sprookje wordt voor de Denen en dat ze zomaar in de finale komen. Ze spelen heel leuk en met de huidige KO fase indeling kan het zomaar gebeuren. Het is ze gegund in elk geval.

23 juni 2021 om 16:30

Ik ook maar niet ten koste van ons toch ??? Er zijn grenzen aan de gunfactor haha

23 juni 2021 om 16:31

Ze moeten dan wel door Oranje heen. Dan gunnen we ze geen zwans. Opvreten die Denen.

23 juni 2021 om 17:04

Heb ik nou het ongeluk half NL half Deens te zijn hahaha

Jammer dat hij niet bij de selectie zat. Maar dankzij dit artikel weet ik waarom hij niet wordt uitgenodigd om zijn visie te geven op tv. Hopelijk winnen ze van Wales. Met t hem erbij en in Amsterdam had ik ze een nog grotere kans gegeven om te winnen

23 juni 2021 om 16:39

Nou wat je zegt, ik had hem een fantastische aanvulling gevonden voor bij de NOS

Als normale voetbalkijker vond ik het al moeilijk om nog verder te kijken. Werd er gewoon stil van. Kreeg gelijk flashbacks van Nouri. Heb de wedstrijd dan ook weggezet. Lijkt me voor iemand die Eriksen echt goed kent al helemaal zwaar om te hebben gezien. Schöne kent hem zolang. Dat je daar dan zo mee zit dat je zelfs een aantal dagen niet kan slapen kan ik dan ook zeker begrijpen.

50 interlands, ik had er veel meer verwacht

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Denemarken

FIFA ranking: 12
29 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Y. PoulsenAanvaller52
R. SkovAanvaller00
F. RønnowKeeper00
J. AndersenVerdediger30
A. ChristensenVerdediger61
Voor de complete selectie: Clubpagina Denemarken.

283 fans
Middenvelder, 35 jaar

In de wandelgangen

Maandag 2 augustus
Noa Lang staat bij Sevilla op de radar om de concurrentie aan te gaan met Oussama Idrissi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren