Polen valt in aanloop naar cruciaal duel over uitgelekte foto van Szczesny

Woensdag, 23 juni 2021 om 14:47Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 14:51

De belangen zijn groot als Polen het woensdagavond in de laatste poulewedstrijd opneemt tegen Zweden. Waar in Nederland wordt gehoopt op een gunstig resultaat voor de Zweden, hoopt Polen zich te plaatsen voor de achtste finale. In aanloop naar het cruciale duel zijn de ogen in Polen met name gericht op Wojciech Szczesny, die voor aanvang van de wedstrijd tegen Spanje door een paparazzi is betrapt met een sigaret.

Enkele uren voor de wedstrijd tegen Spanje (1-1) stak de doelman van Polen een sigaret op bij het verlaten van het spelershotel. Het moment werd vastgelegd door een oplettende fotograaf, die zijn foto inmiddels het internet over ziet gaan. Bondscoach Paulo Sousa houdt zijn pupil opmerkelijk genoeg een hand boven het hoofd en legt de schuld vooral bij de desbetreffende fotograaf neer. "Het ergste voor mij is dat paparazzi daar foto's van proberen te maken", zo vertelde hij tijdens de afsluitende persconferentie.

"We moeten de jongere spelers niet in aanraking laten komen met dergelijke situaties, dus het is niet goed van de paparazzi om op die manier foto's te maken", aldus de Portugese oefenmeester. "Er is een andere manier om te communiceren met de jongere generatie. We moeten de jongeren laten zien dat rokende spelers geen rolmodellen zijn. Je moet dat niet doen. Maar ik vind het gedrag van de paparazzi erger dan het gedrag van mijn speler. Hij rookte niet bij ons in de buurt, maar liep bewust weg."

Het is niet voor het eerst dat Szczesny in opspraak raakt vanwege het roken van een sigaret. Volgens The Sun gebeurde dat ook al in de tijd dat hij nog onder contract stond bij Arsenal. De goalie greep in 2015 naar de nicotine na een verliespartij tegen Southampton en kreeg daarvoor een boete van ruim twintig duizend euro van toenmalig manager Arsène Wenger. "Hij wilde niet dat iemand rookte in de kleedkamer, dat wist ik. Ik ging naar een hoekje in de doucheruimte, zodat niemand me kon zien. Uiteindelijk zag iemand mij en kwam het bij de manager terecht", zei Szczesny daar destijds over in een podcast van Arsenal.Gerelateerd

Meer sportnieuws

52 reacties (laatste reactie door dolfifumi)

Is toch lekker voor een beetje ontspanning. Ja voorbeeldfunctie pff slaap geouwehoer. Was vroeger doodnormaal. Nu is alles maar raar

23 juni 2021 om 15:03

Sterk argument. Vroeger was het inderdaad doodnormaal

23 juni 2021 om 15:11

Ach er is nu veel meer over bekend natuurlijk, maar ja waar doen we moeilijk over? Hij moet het tenslotte zelf weten. Vardy drinkt elke dag red Bull en rookt volgens mij ook gewoon af en toe een peukie. Als hij dat aankan prima toch. De paparazzi moet er inderdaad geen foto's van maken want dan kom je in beeld als slecht voorbeeld.

23 juni 2021 om 15:21

Hij is toch ook een slecht voorbeeld als topsporter die rookt? Omgekeerde wereld als we paparazzi -wat overigens wel gewoon ratten zijn over het algemeen- daar de schuld van gaan geven.

23 juni 2021 om 18:37

Als de paparazzi daar geen fotos van maakt of deelt ziet geen hond het, dus ja ik geef de paparazzi de schuld.

23 juni 2021 om 18:45

Waarom is hij dan per direct een slecht voorbeeld? Er zijn zat topsporters die hier en daar een sigaret roken of zelfs meer dan hier en daar. Zolang hun sportieve prestaties er niet structureel onder leiden en zolang zijn uithoudingsvermogen er niet drastisch door verminderd, zal je niemand horen klagen. Ja, de media, die alles altijd uitvergroten. Het zijn en blijven mensen, die topsporters.

23 juni 2021 om 19:14

Als je een contract hebt bij een topclub, waar een belachelijk salaris aan vast hangt in ruil voor sportprestaties, dan is het minste wat je mag verwachten van een speler een gezonde levensstijl. Dat daar af en toe wat ongezond voedsel of alcohol om de hoek komt kijken is begrijpelijk, maar roken heeft geen enkele functie. Kijkend naar het effect, dan zal dat bij een keeper verwaarloosbaar zijn.

23 juni 2021 om 15:07

Mwah, lekker... Ieder zijn ding, ik vind het smerig en er is geen enkel voordeel aan te wijzen. Verder idd een storm in een glas water.

23 juni 2021 om 15:39

Ik als ex-roker kan bevestigen dat het heel erg prettig werkt om te relaxen. Neemt niet weg dat ik blij ben er vanaf te zijn en dat geen reden hoeft te zijn om er aan te beginnen.

23 juni 2021 om 15:41

Zelfde kan allemaal gezegd worden over alcohol drinken natuurlijk. Ik heb nog nooit ophef gezien over iemand die met een fles champagne op de foto stond.

Ik ben zelf groot fan van alcohol, en vind roken persoonlijk ook enorm smerig. Maar het verschil in stigma tegenwoordig slaat helemaal nergens op.

23 juni 2021 om 15:46

Lunny, ik heb zelf ook mijn fair share gerookt en ben echt niet zo'n ex-roker die iedereen continu terecht wijst, maar dat het prettig werkt om te relaxen is imo onzin. Een paar minuten afleiding en daarna is je leven nog steeds zoals het was. Dan relax ik liever op een andere manier die niet zo schadelijk voor me is.

23 juni 2021 om 15:46

Futureboss, zeker mee eens. Roken, drinken, niet bewegen...allemaal niet bepaald goed voor je - helemaal op de lange termijn.

23 juni 2021 om 16:42

Samcro, het lost niet je problemen op, maar als je wat zenuwen hebt is het ff lekker om te 'resetten' of zo de boel even op een rijtje te zetten. Werkt uiteraard voor iedereen anders.
Een ijskoud biertje na hard werken in het zonnetje is bijvoorbeeld ook een heel fijn chill momentje.

23 juni 2021 om 19:25

Werkt absoluut niet voor iedereen anders, gewoon wetenschap. Je voorziet kortstondig in je verslaving, wat even een geluksgevoel geeft. Maar in de tussenliggende tijd (tussen twee peuken) kun je juist minder ontspanning vinden. Ja en ook ik als ex-roker weet: Hoewel je al deze effecten kent met alle negstieve gevolgen, het blijft het aanlokkelijk.

23 juni 2021 om 20:13

Wetenschappelijk is ook bewezen dat een gezond lichaam niks merkt van 4 tot 8 sigaretten op een dag en dat het genetisch voor iedereen een beetje verschillend is daarin. Verder chillt iedereen op zijn eigen manier en niet iedereen die af en toe een peukje neemt is een verstokt roker.

24 juni 2021 om 07:29

Ik wil dan wel eens de longen zien van iemand die 8 sigaretten per dag rookt en van iemand die niet rookt in een tijd van 10 jaar. Tuurlijk merk je daar wel wat van.

23 juni 2021 om 15:18

Vroeger was er wel meer normaal wat eigenlijk totaal niet normaal is. Maar goed, de instelling 'vroeger was alles beter' in combinatie met een Feyenoorder is wel een veel voorkomende. Conservatief. Afijn, iedereen moet het natuurlijk wel lekker zelf weten. Zo drinkt Vardy graag Red Bull, wat misschien wel net zo slecht is. Verder hebben we het hier ook nog eens over een doelman.

23 juni 2021 om 15:41

Dat iets vroeger doodnormaal was betekend niet gelijk dat het ook daadwerkelijk goed is. Zojn talloze bewijzen die aantonen hoe slecht roken voor je lichaam is, voornamelijk opde langere termijn. Maar goed, ieder zijn ding.

23 juni 2021 om 16:04

Beetje ontspanning totdat hij door z'n 'guilty pleasure' op het veld neervalt...

23 juni 2021 om 16:35

Het irritante is ook, het is bekend dat hij weleens rookt.
Alleen nu is het natuurlijk smeuïg dit in de media te brengen, zo vlak voor een wedstrijd die ertoe doet.
Vind het zelf een beetje laag bij de grond.

23 juni 2021 om 19:29

Misschien is hij inmiddels gestopt... Maar ook onze 1e keeper houdt zeker van een peukie op zijn tijd.

Ach waar maken mensen zich toch druk om

Weet niet zo goed wat ik hier van vind.

Het is niet presentatie bevorderlijk maar het is ook zijn eigen keuze. Als hij met roken beter is dan de 2e keeper moet je hem gewoon alsnog opstellen.

Ik zou hier als trainer/coach niet voor gaan liggen, wellicht adviseren.

laat hem lekker zijn sigaretje roken
als trainers en staf het ermee eens zijn
doe niet moeilijk

Och heden, wat een ramp van gigantische proporties. Wel makkelijk voer als de resultaten uitblijve nmaar totaal niet boeiend verder. Een sigaret maakt het verschil niet hoor

Het is zijn leven toch? Als hij wilt roken dan rookt hij. De betutteling van afgelopen jaren lijkt geen grens meer te hebben. Straks moet je je nog kapot schamen als iets eet met suiker er in...

23 juni 2021 om 15:26

Betutteling? Het is een feit dat de mensheid doelbewust verslaafd gemaakt is aan nicotine, genoeg onderzoeken en studies over te vinden. Niemand die een wetenschappelijk voordeel kan noemen, maar toch zijn er miljarden mensen die roken. Iedereen vindt het maar normaal om te doen en de industrie verdient er bakken geld mee. Als iemand zichzelf wil vergiftigen moet die dat vooral zelf weten, maar laten we aub niet doen alsof enige betutteling onterecht is als het om roken gaat.

23 juni 2021 om 15:45

Doelbewust, maar toch heb ik nog nooit een pakje sigaretten gekocht. Je bent zelf nog altijd verantwoordelijk voor je eigen daden, kunt niet altijd de schuld aan andere geven voor je eigen zwakheden.

23 juni 2021 om 15:47

Doelbewust ja, de industrie heeft miljarden in campagnes gepompt om iedereen aan het roken te krijgen. Het werd jaren terug zelfs door doktoren aanbevolen om te gaan roken.

23 juni 2021 om 15:49

Kan je persoonlijk vertellen dat ik jaren gerookt heb met veel plezier, in stress situaties geeft het toch wat rust. Dus geen enkel voordeel durf ik te betwijfelen. En waar houdt die betutteling dan op, drinken moeten we ook niet doen, snoepen is ook slecht, vlees eten?

23 juni 2021 om 15:54

wandering, ik heb zelf ook gerookt en maakte mezelf ook wijs dat het hielp bij stress. Maar als die peuk dan op was kwam die stress net zo goed weer terug dus is het dan echt een voordeel of een tijdelijke maskering/ontsnapping?

23 juni 2021 om 16:09

Uiteraard is het maar tijdelijk, alle genotsproducten werken maar tijdelijk anders helpen ze hun eigen handel om zeep. Maar soms was het net genoeg om even alles op een rijtje te zetten. Ben het wel met Goalski eens, je bent verantwoordelijk voor je eigen daden, ook al proberen ze via diverse middelen je aan te zetten tot roken/drinken/snoepen of welk gebruik dan ook van enig genotsartikel, uiteindelijk maak ik de keuze om het wel of niet te gebruiken.

23 juni 2021 om 16:23

Dat ontken ik ook nergens, natuurlijk maakt iedereen zelf die keuze maar dat wil niet zeggen dat er niet eens doorgepakt moet worden met voorlichten over de nadelen ervan en dat er dus eigenlijk geen voordelen zijn. Ik zou het mooi vinden als mijn kids later niet tot roken aangezet worden door de wereld om hen heen. Daar heb ik uiteraard zelf ook een grote rol in en ik ben blij dat ze mij nooit hebben zien roken, maar er zullen om hen heen genoeg mensen het wel doen. Je kunt van kinderen onder de 20 niet verwachten dat ze die weldoordachte keuze maken....maar je kunt altijd stoppen natuurlijk

Gaan we straks de Europees Kampioen ook op de gevoelige plaat vastleggen als ze de champagne ontkurken?

23 juni 2021 om 15:15

Als je voor de wedstrijd aan de champange zit waarschijnlijk wel . Trouwens daarna ook wel , zijn genoeg foto's van kampioenen met champagne

Mensen vergeten vaak dat voetballers ook gewoon maar mensen zijn. Er zit zoveel druk op de spelers, aangezien ze een land van 40 miljoen mensen vertegenwoordigen. Iedereen heeft zijn eigen manier van omgaan met stress, hij doet dat op zo'n manier. Is het een plaatje? Niet echt. Is het begrijpelijk? Enigszins.

Hij moet het zelf weten, maar wat een rare reactie van de trainer. Hij had het makkelijk af kunnen doen met de melding dat moet hij zelf weten. Volgende punt. Maar de fotofraaf hier over veroordelen slaat nergens op.

Theo Jansen zal hier ook wel een mening over hebben. 😁

Het is toch algemeen bekend dat hij rookt? Waar gaat dit in godsnaam over.. Het is niet de eerste en het zal zeker niet de laatste voetballer zijn die rookt.

Lekker laten roken joh dat mannetje. Het is een keeper, lijkt me sterk dat hij door zijn zwarte longen ook later bij de grond is of wat dan ook.

23 juni 2021 om 15:48

Wellicht eerder onder de grond

23 juni 2021 om 20:20

Domme grap. Er zijn zat mensen die letterlijk af en toe een peukje opsteken en er nooit ook maar enige zichtbare klachten aan over hebben gehouden. Zoals een professor bij een college zei: onze immuniteit is een mooi systeem. Te veel je handen wassen is niet goed. Laat je kinderen af en toe lekker vies worden, een paar zandkorreltjes inslikken. We zien een trend van verzwakte immuniteit door te grote bescherming. Een mooi voorbeeld van hoe sterk ons lichaam is dat we bij rokers die het bij 4 tot 8 sigaretten per dag meestal nergens aan kunnen zien dat er wordt gerookt.

De een rookt, de ander neemt geneesmiddelen tegen stress, weer een ander drinkt wat en weer een ander eet te veel. Rook, drink en eet met mate en je hebt minder medicijnen nodig🤷

Voor straf laten spelen met een regenboogshirt! Foei!

Als hij nu nog maar bij die bovenhoek komt...

Stekelenburg rookte in zijn eerste periode bij Ajax en het Nederlands elftal ook, sterker nog, hij stond op foto's van de Ajax website in de PC te Amsterdam zelfs een keer met sigaret in zijn handen, naast Johnny Heitinga.

En Stekelenburg was toen echt goed!

Lekker belangrijk... Stekelenburg,Sneijder,VdVaart roken ook gewoon en ik vergeet er vast nog wel wat.

Schandalig, reglementaire 3-0 voor Zweden en Spanje.

Wat mij betreft sturen ze 'm naar huis!
Walgelijk dat gerook.
Niet alleen van sporters trouwens..

23 juni 2021 om 17:38

Maar wel lekker je Bbqtje laten roken zeker? Omdat het zo lekker in is? Als de buren daar last van hebben , moeten ze niet zeiken zeker want hoort erbij. Je gaat zeker ook op de fiets naar het werk?
Hypocriete zeurzak. Laat die man lekker een sigaretje roken. Als hij dat fijn vindt , is het toch prima. Voetballers zijn soms net gewone mensen, gek ofnie?

Hele bijzondere redenering van deze bondscoach. iemand die zijn werk doet is meer fout bezig dan een profvoetballer die een sigaret op houdt. Hij vind waarschijnlijk ook dat een politieagent die een dronken automobilist die veel te hard heeft gereden ook fouter bezig is dan de desbetreffende automobilist?

Jaja de paparazzi, dat zijn echte moraalridders, alles maar vast leggen wat een bekend iemand doet, en er maar schande van spreken maar zich er zeldf wel dik van vreten

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Polen

FIFA ranking: 19
26 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
R. LewandowskiAanvaller33
K. ŚwiderskiAanvaller30
J. ŚwierczokAanvaller10
W. SzczęsnyKeeper30
J. BednarekVerdediger30
B. BereszyńskiVerdediger30
Voor de complete selectie: Clubpagina Polen.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Polen.

45 fans
Keeper, 31 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 30 juli
Manchester United en Barcelona werken aan een spectaculaire ruildeal. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren