Driessen: ‘Alle seinen staan op groen voor transfer Berghuis naar Ajax’

Woensdag, 23 juni 2021 om 13:10Mart Oude Nijeweeme

Volgens Valentijn Driessen staat niks een transfer van Steven Berghuis naar Ajax nog in de weg, zo vertelt hij in de online show van De Telegraaf. Volgens de chef voetbal van het dagblad heeft Berghuis weldegelijk oren naar een overgang naar Amsterdam en staan voor de betrokken partijen alle seinen op groen. Driessen meldt bovendien dat de eerste negatieve berichten van Feyenoord-supporters zijn binnengekomen bij Berghuis, al valt de toon enigszins mee, zo geeft hij aan.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

143 reacties (laatste reactie door jjr12)

Dit had ik toch wel echt even nodig. Valentijn Driessen die zegt dat het staat te gebeuren, dan weet je dat het ultieme lariekoek is. Thank Valentino!

23 juni 2021 om 13:19

Alleen beetje jammer dat ook alle andere media er melding van maken. Ik snap deze reacties niet zo goed. Als dit in zijn contract staat is het toch gewoon heel simpel? Hoe pijnlijk het ook is, Alles lijkt er op dit moment op dat Berghuis volgend jaar bij Ajax speelt.

23 juni 2021 om 13:23

Dat nemen ze net zoals de voetbalsite allemaal van elkaar over! Je denkt toch niet dat Berghuis in Mokum gaat banken. Dan is het weg WK. Gaat gewoon bijtekenen, let maar op. Is al grootverdiener. Enne....die 4 miljoen moet heel anders worden bekeken.

23 juni 2021 om 13:24

Er staat in zijn contract minimale opbrengst 4 mln, alles meer word door beide partijen gedeeld. Bron: AD

23 juni 2021 om 13:25

het ding dat ik niet snap is dat ajax zich gemeld heeft bij Feyenoord. door die clausule is dat toch nergens voor nodig? Feyenoord heeft hier niets over te zeggen dus waarom dan publiekelijk melden dat ze zich bij Feyenoord hebben gemeld?

23 juni 2021 om 13:26

De 'andere media' zijn het AD en VI, beide niet betrouwbaar wat betreft Feyenoord-nieuws aangezien zij geen ingang hebben bij Feyenoord. Die 'clubwatchers' zijn al jaren bezig met clickbait en nepnieuws om onrust te zaaien rond de club.

23 juni 2021 om 13:26

Alles lijkt erop? Berichtgeving is begonnen met een broodkruimel en een paar dagen later is het al in kannen en kruiken terwijl Berghuis op het EK bezig is.

23 juni 2021 om 13:26

Melding maken is 1. Roepen dat alle seinen op groen staan is weer typisch telegraaf. Ik weet het nog niet of het zo zeker is.

Mocht Wolfsburg komen zie ik hem daarheen gaan. Betere competitie, ook Champions League en beter salaris.

23 juni 2021 om 13:27

Die quoten dan ook Driessen. Ik geloof het verder wel daar niet van. Maar is dit niet het standaard antwoord van elke Ajacied bij een artikel van Driessen? 😂

23 juni 2021 om 13:28

Als 2x 2 miljoen? Dat hij al grootverdiener is, is geen goed argument dat hij bij gaat tekenen toch? Dat gaat hij denk ik nl. niet doen, eerder naar psv of Wolfsburg. Geef hem ook eens ongelijk met de huidige selectie/mogelijkheden bij feyenoord.

Overigens zie ik hem juist wel naar Ajax gaan. We missen Anthony in ieder geval een hele tijd i.v.m. de OS en Neres zal waarschijnlijk ook wel een stap willen maken. Dan heb je Tadic die als stand-in voor Haller zal fungeren waardoor er bij afwezigheid van Haller ook weer een vleugelpositie vrij zal komen.

23 juni 2021 om 13:28

Een NOS zie ik niet zomaar iets blind kopiëren. En waarom denken vele Feyenoorders zijn contract beter te kennen dat Feyenoord/Ajax watchers? Krabbendam, Verwije, Driessen (slecht voorbeeld toegegeven), AD, NOS, VI en Van Hanegem zei het een paar maanden geleden al. Denk je nou echt dat jij er meer van weet dan al die insiders?

23 juni 2021 om 13:30

@fiorenoord, Naja we gaan het zien. Wij hier weten er toch niks vanaf. Ik denk dat het wel op het punt staat te gebeuren. Maar zo niet, geen man overboord toch? Zal geen Ajax supporter echt wakker van liggen vermoed ik.

23 juni 2021 om 13:33

Al die insiders en één Feyenoord-twitter accountje die al die watchers al maandenlang compleet aftroeft. Ze roepen elkaar allemaal na. Ook de Nos heeft met Arman Avrasoglu (o.i.d.) gewoon een met alle respect 'simpele' Feyenoord-watcher die vaak alleen al de raarste vragen stelt tijdens persconferenties.

23 juni 2021 om 13:35

Dat NOS het meldt is omdat Ajax zich ook daadwerkelijk gemeld heeft. Maar Telegraaf maakt het in 24 uur van "gemeld" naar "zo goed als rond". Dat is Driessen ten voeten uit. Puur op gevoel, want "het kan toch niet anders??". Niet al te serieus nemen.

23 juni 2021 om 13:37

Waarom meer bieden als club als dat se constructie is. Betaal je dus 8 miljoen krijgt Feyenoord 6 en berghuis 2 dan kun je nog beter zeggen we betalen 4 en je krijgt 3 miljoen tekenpremie dan houdt berghuis er meer aan over.

23 juni 2021 om 13:40

Nogmaals, we gaan het zien. Zou mooi zijn als Berghuis/Overmars/Arnesen zich uitspreekt. Dan is er meteen veel duidelijkheid.

23 juni 2021 om 13:40

Al maanden werd er van diverse kanten gemeld dat Steven Berghuis komende zomer vanwege een clausule in zijn contract voor slechts 4 miljoen euro te koop is. Volgens De Telegraaf klopt dit echter niet. Ingewijden hebben laten weten dat er geen gelimiteerde transfersom in zijn contract is opgenomen, maar een minimale opbrengst. Indien Berghuis voor meer dan 4 miljoen euro zou worden verkocht, wordt het bedrag boven de minimale opbrengst gedeeld.

23 juni 2021 om 13:42

Krabbedam is de Slechtste watcher en heeft 0% info. Feyenoord TM is dus wel betrouwbaar en heeft het 99% goed

23 juni 2021 om 13:43

Dat is Ajax verplicht overeenkomstig de Fifa regels. Als een club interesse heeft in en wil gaan praten met een speler die nog langer dan een half jaar onder contract staat bij een andere club, is die club verplicht omdat bij de huidige club van die speler te melden. Als betreffende speler een vastgestelde afkoopsom in zijn contract heeft, zijn onderhandelingen in principe niet nodig. Tenzij de huidige club van de speler een andere uitleg heeft over de contractsituatie van die speler. Maar dan is het meestal een zaak van de huidige club en de zaakwaarnemer om die p[looien glad te strijken.

23 juni 2021 om 13:44

@messibazoer

Omdat de Feyenoord watchers er vaker naast zitten en/of laat komen met nieuws. Binnen Feyenoord is er eigenlijk één persoon die vrijwel altijd goed zit en vaak ook het nieuws als eerste heeft en dat is Feyenoordtm.

23 juni 2021 om 13:47

Is net zo'n contract als Tagliafico bij Ajax heeft. Dat wil echter niet zeggen dat die spelers niet weg mogen als het minimumbedrag wordt geboden, maar dat een hogere transfersom ook hen wat meer geld oplevert. De keuze ligt in dat geval echter nog steeds bij de spelers en niet bij de clubs.

23 juni 2021 om 13:52

Het enige dat vaststaat van die clausule lijkt de 4 miljoen te zijn. Hoe dat exact in z'n werk gaat (minimaal/vast bedrag, erboven delen met Berghuis, verplicht praten vanaf, etc.) is allemaal zó gissen. Ik zie ook steeds meer varianten komen

23 juni 2021 om 13:54

Ja en Depay en Wijnaldum waren ook op het EK bezig toen hun transfer tot stand kwam dus dat zegt niet zoveel.

23 juni 2021 om 13:54

@JJR12, En wat zeggen die dan?

23 juni 2021 om 14:02

Volgens mij zeggen die dat ajax niet de eerste keuze is van Berghuis.

23 juni 2021 om 14:08

@messibazoer

*hij zegt het volgende:

"bronnen links en rechts gesproken: Wij gaan er vanuit dat Steven Berghuis Ajax zeker niet als optie 1 heeft staan. Aanbod van VfL Wolfsburg zal bijvoorbeeld (in bijna alle opzichten) al aantrekkelijker zijn. Vorderingen afwachten, want morgen heeft het NL elftal een vrije dag."

Vooral het afwachten lijkt mij heel logisch, maar Driessen helaas niet. Die gaat binnen 24 uur van 'ajax heeft interesse' naar 'alle seinen staan op groen' zonder dat er nieuwe informatie naar buiten is gekomen en/of hij Feyenoord/berghuis heeft geraadpleegd.

23 juni 2021 om 14:14

Nee het is een andere regeling dan bij Tagliafico aangezien er bij Tagliafico geen minimum is afgesproken wat geaccepteerd moet worden er is alleen afgesproken dat alles boven de 15 door de helft verdeelt zal worden wat de speler dus motiveert om goed te presteren en jaar extra te blijven, bin Berghuis is het minimaal 4 miljlen opbrengst wat impliceert dat het geaccepteerd moet worden luister anders de AD voetbalpodcast van vanochtend maar terug.

23 juni 2021 om 14:37

Je weet toch wel dat de Telegraaf in de ledenraad van Ajax vertegenwoordigd is? De Cruijff colonne communiceert namelijk alles via de Telegraaf.
Anderen (de Van Gaal colonne) communiceert via het Ad.
Er is geen enkele club waar zoveel van binnenuit gelekt word dan Ajax.

23 juni 2021 om 16:35

Feyenoordtm heeft hetzelfde nieuws ook gemeld.

23 juni 2021 om 18:09

NOS kopieert ook niet blind. Die zeggen: ‘de Telegraaf meldt dat…’ daarmee zijn ze zelf gevrijwaard.

23 juni 2021 om 13:27

Beetje een goedkope reactie. Vorige maand zei Driessen al dat Berghuis naar Ajax wil en nu hebben ze zich gemeld bij Feyenoord. Denk je nou serieus dat Ajax zich bij Feyenoord gaat melden zonder contact te hebben gehad met Berghuis of zijn zaakwaarnemer.

23 juni 2021 om 13:57

Volgens mij is de nette volgorde dat je je eerst bij de club meldt en dan pas bij de speler?

23 juni 2021 om 14:06

Ja en de voetbalwereld zit vol met nette mensen. Het is nogal naïef om te denken dat Ajax niet eerst met de zaakwaarnemer van Berghuis heeft gebeld.

23 juni 2021 om 15:41

@stefandefree ik heb nog wel een voorbeeld waarbij de nette volgorde ook niet gevolgd is door Feyenoord. Of is het als Feyenoord het doet wel goed en kosjer?

23 juni 2021 om 13:49

Nu zullen we zien hoeveel verstand Driessen er van heeft. Feyenoordtm meldde eerder vandaag dat Ajax zeker niet de eerste keus is van Berghuis. Een van de twee zit er dus goed naast.

23 juni 2021 om 14:08

@moridin,

Ze hoeven er niet naast te zitten. Maar zijn andere keuzes moeten ook maar op de deur kloppen. Ik denk dat Bergwijn destijds ook liever naar Barca was gegaan, daar zal Tottenham ook niet zijn eerste keus zijn geweest.

23 juni 2021 om 14:43

Zeker waar, maar dan zal Berghuis die knoop voorlopig nog niet doorhakken. Driessen doet alsof het ieder moment aangekondigd kan worden, maar er is nog zat tijd om op andere clubs te wachten als Ajax niet zijn voorkeur heeft.

23 juni 2021 om 18:11

Het grappige is dat FeyenoordTM het bijna altijd goed heeft en Driessen het bijna altijd fout. Oh oh, wat hoopt die Driessen dat dit doorgaat. Dan heeft hij weer 2 weken vuilspuiterij om zn roddelblaadje te vullen.

Wellicht heeft hij nu wel gelijk, maar een paar jaar geleden bij Bergwijn was hij er ook zo zeker van dat het allemaal wel goed zou komen, bleek uiteindelijk ook allemaal geen hol van te kloppen.

23 juni 2021 om 13:19

Is natuurlijk ook moeilijk te voorspellen. Zie Wijnaldum bijvoorbeeld. Daarom moet Valentijn zulke uitspraken ook niet doen. Spreekt puur vanuit zijn onderbuik gevoel.

23 juni 2021 om 13:35

Nou maakt de vastgestelde afkoopsom dit wel een ander verhaal. Nu hoeven maar 2 partijen in te stemmen ipv 3

23 juni 2021 om 13:50

Klein verschil is dat PSV een megabedrag voor Bergwijn vroeg en Berghuis maar 4 miljoen kost. Een ander verschil is dat Ajax zich nooit officieel bij PSV gemeld heeft voor Bergwijn en dat bij Berghuis inmiddels wel is gebeurd. Zijn dus totaal verschillende situaties.

23 juni 2021 om 15:35

Ajax kan hem toch al jaren halen, dus ik snap de ophef niet zo. PSV en Ajax kunnen hem voor 4 miljoen binnenharken, dus het is logisch dat ze interesse hebben. Als Berghuis interesse had, was hij waarschijnlijk al een paar jaar geleden gegaan.

Het lijkt mij dus veel waarschijnlijker dat hij naar het buitenland gaat. Zo niet, dan verwacht ik niet dat Ajax een van hun talenten gaat banken voor hem en zit hij daar chagrijnig te banken.

Ja Willem, maar spelers willen ook graag in de CL spelen en daarmee bedoel ik niet de Conference League.

23 juni 2021 om 14:44

Als ik Berghuis was, dan zou ik zeker nog een jaar aankijken bij Feyenoord. Weer het verschil maken en naar het WK gaan met Nederland. Mochten de resultaten met Slot goed zijn, dan zou hij nog kunnen verlengen en uitzicht op beter Europees voetbal gaan krijgen. Mocht er geen goede basis liggen voor enig succes, dan kan hij transfervrij een mooie transfer maken, dan kan hij nog steeds jaren mee.

Valentijntje ook weer een paar daagjes relevant dit jaar. Over een week wordt weer duidelijk dat hij helemaal geen trek heeft in een andere Nederlandse club, om vervolgens volgend jaar weer aan Ajax gelinkt te worden. Makkelijk kranten verkopen zo.

Dit is het 'risico' als je als club met een speler een afspraak maakt in de trend van: blijf nog een jaar, dan krijg je een lagere afkoopsom. Wat je er ook van mag vinden, voor welke club je ook bent, dit is gewoon 'zaken doen'. Lullig voor de Feyenoorders, maar als Ajacied kun je hier op (in ieder geval nationaal niveau) niet ontevreden over zijn. Traoré weg met een laag rendement, Labyad waarschijnlijk weg met een laag rendement en beide voor een prima transfersom. Daarvoor een speler uit de top 3 beste Eredivisie spelers terugkopen, prima zaken weer gedaan door Overmars.

23 juni 2021 om 13:25

Het is geen verkoop voor 4 miljoen. Dat is de basis waarmee wordt begonnen

23 juni 2021 om 13:31

Tja, je moet wel erg naïef zijn om een dergelijk contract met een speler af te sluiten. Ze hebben afgesproken dat hij minimaal vier miljoen moet kosten en dat ze er meer uit willen halen en dat bedrag gaan verdelen. Maar als Berghuis zegt ik wil alleen naar Ajax en zij willen niet meer dan vier miljoen betalen en geven Berghuis nog een extra zak geld, wat wil je er dan nog tegen doen.

23 juni 2021 om 13:32

Waarom zou een club meer als 4 miljoen bieden als er een clausule is dat hij voor dat bedrag weg mag?

23 juni 2021 om 13:58

Is niet zo. In dat geval zou die gelimiteerde transfersom geen enkel nut hebben omdat een club dan alsnog kan vragen wart ze wil. Tagliafico heeft een zelfde soort contract. Dat minimumbedrag is in de praktijk een maximumbedrag omdat een club niet meer mag vragen zonder toestemming van de speler. Als een club komt die meer wil bieden en de speler gaat daarmee akkoord, wordt het bedrag boven het minimumbedrag door de club en de speler gedeeld. De zaakwaarnemer kan echter ook een dealtje maken met de nieuwe club en het restbedrag in zijn geheel in zijn eigen zak en dat van zijn cliã«nt steken. Het ligt er maar net aan hoe de relatie tussen club en speler is. Berghuis en Tagliafico zullen dat in principe niet doen.

Tja, om nou bij Feyenoord te blijven voor het Wk.
Zo lang de bondscoach met dit systeem speelt, zit ie bij Oranje vooral op de bank.
Moet ie daarvoor een jaar prijzen winnen en CL spelen opgeven?
En als ie bij Ajax niet aan spelen toe komt, hoort ie ook niet in Oranje zal hij zelf wel denken. Dus die concurrentie strijd durft hij vast wel aan.

Ik zou het fantastisch vinden, Haller die lekkere balletjes krijgt. Kom maar door.

Welkom Berghuis! Laat wel je maffe nukken (lees: natrappen etc ) in Rotterdam ajb!

23 juni 2021 om 13:28

Die maffe nukken hebben ze al genoeg in Amsterdam. Wat dat aangaat past hij oprecht goed in het rijtje Tadic, Antony, Alvarez en Tagliafico.

23 juni 2021 om 14:03

Je andere namen kan ik nog wel begrijpen, maar Alvarez is alles behalve een vieze speler. Als die op iemand z'n enkel gaat staan dan is dat uit onkunde of klunzigheid.

23 juni 2021 om 14:10

Ben ik dan in de war met Martinez? Een van de 2 heeft meerdere keren nagetrapt.

Dat de reacties van Feijenoord supporters niet positief zijn dat mag natuurlijk duidelijk zijn. Alleen is de vraag hoe ver gaan die gasten.

23 juni 2021 om 13:27

Om één of andere reden is Berghuis niet heel erg geliefd bij een kleine deel van de Feyenoord supporters. Weinig toegezongen, er wordt veel op hem gek**** in het stadion. Hij heeft iig minder krediet.

Als je ziet dat sommige supporters "de nieuwe Kuip" willen dwarsbomen, zullen ze helaas wel bereid zijn ver te gaan.

23 juni 2021 om 14:11

@krempelicious

Wat een onzin kraam je uit zeg. Als er één iemand de laatste tijd wordt toegezongen is het Berghuis wel. Daarnaast wordt er inderdaad veel op hem gescholden in het stadion, maar dat komt omdat de verwachtingen een flink stuk hoger zijn dan bij de rest. Het is niet voor niets dat Feyenoord FC Berghuis wordt genoemd. Als hij dan tegenvalt, zal hij er ook als eerste op worden aangesproken. Dat hij minder krediet heeft slaat ook nergens op, hij wordt gezien als de beste speler van de laatste jaren (op RvP na) en heeft samen met Bijlow het meeste krediet bij Het Legioen.

Daarnaast slaat de vergelijking met Feyenoord City natuurlijk helemaal nergens op, je vergelijkt hier de transfer van een enkele speler (wel een belangrijke) met een nieuw stadion wat de afgang van Feyenoord kan betekenen. Twee to-taal verschillende situaties die op geen enkele manier te vergelijken zijn.

23 juni 2021 om 15:11

Het is natuurlijk de speler waar het meest van verwacht wordt bij Feijenoord, dus zal hij ook het meeste kritiek krijgen als het minder ging. Ik denk dat ook die rare streken van Berghuis te maken heeft met zijn eigen frustraties dat het niet gaat, omdat hij niet echt spelers om zich heen heeft met veel kwaliteit.

23 juni 2021 om 13:45

Heb nooit het idee gehad dat Berghuis onomstreden was in Rotterdam. Altijd wel gezeik gehad van de harde kern. Werken voor je geld en dat soort dingen.

23 juni 2021 om 14:29

@melvinwsp

Op het eerste jaar na, is hij altijd onomstreden geweest. Wat bedoel je daarnaast met "altijd wel gezeik gehad van de harde kern"? Hij heeft namelijk nooit problemen gehad of iets dergelijks. Dat werken voor je geld sloeg trouwens op hetgeen gezongen werd toen Feyenoord roemloos ten onder ging in Sittard, waarna hij ernaar werd gevraagd voor de camera's van RTV Rijnmond en daar netjes antwoord op gaf.

Ik heb het idee dat je een aantal zaken door elkaar haalt, waardoor je beeld van de relatie tussen Het Legioen/de harde kern en Berghuis niet klopt.

23 juni 2021 om 16:06

Ik lees ook gewoon reacties op FR12 en daar hoor je toch altijd iedereen veel klagen over hem. Is geen maatstaf natuurlijk. Snap ik wel. Met Ziyech gebeurde hetzelfde maar daar is dat 180 graden gedraaid op een gegeven moment.

Laten we vooral rustig wachten wat Berghuis gaat kiezen maar voor iedereen die Driessen weer door de stront haalt, zelfs Martijn Krabbendam Feyenoord watcher zegt dat het zeer reëel is dat Berghuis de overstap naar Ajax gaat maken. Dit keer is het niet alleen de telegraaf die een gerucht de wereld inslingerd maar melden bijna alle Nederlandse media dat er iets speelt. Dan zal het toch wel niet complete onzin zijn.

23 juni 2021 om 13:26

Krabbedam is een Sparta man en de Slechtste watcher ever. Feyenoord TM is veel en veel beter ingelicht

23 juni 2021 om 13:30

''zelfs Krabbendam..'' Ja, succes daarmee

23 juni 2021 om 13:39

Ik denk dat ik voorlopig maar even niet meer zal reageren op topics over Berghuis en Ajax want vooral met een paar Feyenoord supporters is nauwelijks een fatsoenlijke discussie te voeren. Dat je er niet blij mee bent dat je beste speler misschien naar Ajax gaat prima, maar de bijna panische paniek reactie en totale ontkenning van sommige Feyenoord supporters verbaasd me toch. In andere competities gebeuren dit soort dingen ook, Calhanoglu die van AC Milan naar Inter gaat, en de overstap van Figo in de tijd van Barcelona naar Real Madrid was nog wel even van een andere orde.
Zoals ik al zei laten we het maar rustig afwachten want sinds gistermiddag lijkt een deel van Rotterdam Zuid qua stress niveau richting code rood te gaan.

23 juni 2021 om 13:46

Haha nou, ik wil alleen je enthousiasme wat temperen wat betreft berichtgeving als je je gevoel laat afhangen van 'zelfs Martijn Krabbendam'. Dat is namelijk gewoon een soort Valentijn Driessen, alleen dan voor VI. Alles voornamelijk op onderbuik, lekker negatief insteken en zomaar balletjes opgooien. Tuurlijk gaat 'ie ook mee op dit nieuws, want het genereert commotie en dus aandacht voor VI.

Verder sta ik ook niet op code rood, hoor. De clausule is er nou eenmaal, ik vind het logisch dat Ajax zich meldt en zou het sportief begrijpen als Berghuis erheen gaat. Maar ik zelf zie het niet gebeuren.

23 juni 2021 om 13:59

Ik heb geen last van overdreven enthousiasme hoor of Berghuis nou wel of niet bij Ajax gaat tekenen. Als hij wel komt ben ik niet zo zielig om hem bij voorbaat al af te branden omdat hij toevallig van Feyenoord komt want het is gewoon een hele goeie voetballer. En maakt hij een andere keuze is het mij net zo goed prima. Ajax heeft de laatste 5 prijzen die er te winnen waren in Nederland allemaal gepakt en een halve finale CL en kwartfinale Europa League behaald zonder Berghuis dus dan zullen ze bij Ajax doorschakelen naar een andere buitenspeler en gaan we vrolijk weer verder.

23 juni 2021 om 14:07

Berghuis is extreem dominant aanwezig bij Feyenoord. Het zou zomaar kunnen dat sommige spelers wat teveel onder de indruk zijn van hem en meer uit hun schulp komen als hij eenmaal is vertrokken. Dat zou best eens een gunstig effect kunnen hebben op de wederopbouw bij Feyenoord. Volgens Advocaat heeft Berghuis last van het Marco van Basten syndroom en kan hij moeilijk omgaan met spelers die minder kwaliteiten hebben dan hij. En dat zou best eens verlammend kunnen werken op zijn medespelers vooral op hen die nog erg jong zijn.

23 juni 2021 om 14:09

Ik zeg ook nergens dat je zo zielig zou zijn Nogmaals, ik wilde alleen even aankaarten wat de waarde van 'zelfs Krabbendam' is. Dat stelt niet zoveel voor.

Is Raiola niet langer Berghuis z'n zaakwaarnemer? Raiola die niet hoeft te verdienen aan een transfer en naar de ontwikkeling van een speler kijkt? Hij is dan toch zeker overgestapt naar een andere manager lijkt me?

23 juni 2021 om 18:24

Hij zit nu bij Albers, dacht ik.

Wolfsburg speelt ook Ch. L en hij kan daar 2x maal zijn huidige salaris verdienen ( = 5 miljeon)

23 juni 2021 om 13:48

Dat kan hij bij Ajax ook wel verdienen denk ik. Meer zekerheid op een basisplaats. Bij Wolfsburg zal het toch altijd een aankoop van van Bommel zijn

Ah kijk, dat is mooi nieuws! De volgende Oranje speler met een mooie transfer naar de Bundesliga. Gaat Wolfsburg nog aardig wat plezier aan beleven denk ik zo. Ajax moet dit overigens niet willen, je hebt Antony en wellicht Neres nog voor die positie. Lijkt mij een beetje vergelijkbare transfer als met Klaassen en Promes, in beide gevallen wilde de RvC het gehalte van Nedeelandse (elftal) spelers in de selectie verhogen als ik mij niet vergis.

Er zijn meerdere journalisten die melden dat alles in een stroomversnelling gaat komen.
Ik Acht de kans groot dat hij de overstap gaat maken.
Maar we gaan het meemaken.

23 juni 2021 om 13:27

Iedereen lult elkaar na, maar niemand die gesproken heeft met Berghuis en Feyenoord ( er is slechts een belletje gepleegd)

23 juni 2021 om 14:11

1 belletje is soms al genoeg natuurlijk, maar inderdaad, ik denk dat ze dit sowieso over het EK heen gaan tillen, of er moet nog een andere club heel concreet gaan worden, dan moeten ze wel, maar laten we eerst maar eens rustig afwachten

23 juni 2021 om 18:25

Ik mag toch hopen dat Ajax bij de belangenbehartiger heeft gepolst of Berghuis openstaat voor zo'n overstap voordat ze zich bij Feyenoord hebben gemeld.

Wat ik al in andere topics vermeldde en waar ik in blijf geloven; dit is voor de media zó lekker sappig dat dit tot de laatste druppel wordt uitgemolken. Zeker voor de Telegraaf, zoals ook dit weer. Bergwijn had ook al zowat een contract getekend. Ik zie het vooralsnog in elk geval niet gebeuren.

23 juni 2021 om 14:00

Het bedrag dat voor Berghuis moet worden betaald staat natuurlijk niet in verhouding van wat PSV voor Bergwijn kon vragen.

23 juni 2021 om 14:06

Nee, uiteraard niet. Maar de sensatie die er nu omheen hangt is van vrijwel dezelfde orde. Het is het ideale verhaal om commotie te creëren en uit te melken, zoals met Bergwijn ook was.

Voor alle Feyenoorders om het kut gevoel wat te verlichten, als berghuis idd vertrekt wordt er volgens meerdere bronnen gemeld dat ze direct doorschakelen en Zeballos binnen willen halen. heb t nog ff bij Feyenoordtm gevraagt maar is een tijdje geleden al wel bevestigt. 19 jarige aanvaller met een marktwaarde van 5 mil. kan wat moois worden.

23 juni 2021 om 16:25

@eyeofthenorth

Wat zegt Fyenooordtm over de transfer van Berghuis naar Ajax? Hebben zij ook melding gemaakt?

23 juni 2021 om 16:52

ja die bevestigen idd dat er concrete interesse is. al geven ze aan dat wolfsburg er beter op staat.

Berghuis kan Ajax zeker wel versterken in de breedte. Zal ook wel genoeg wedstrijden meepakken. Hij mag een klootzak in t veld zijn maar een iets andere attitude mag van mij wel. Gewoon kappen met die onnodige rode kaarten al zal bij Ajax minder frustratie zijn omdat hij het team niet hoeft te dragen zoals bij Feyenoord. Bij Ajax kan die lekkerder voetballen met goede spelers om hem heen die hem meer begrijpen in het veld.

23 juni 2021 om 13:44

Onnodige rode kaarten hij heeft er in zijn hele carrière geloof ik 2 gepakt het valt dus allemaal wel mee.
Als je naar een Tadic en Tagliafigo kijkt hebben die echt niet minder nukken echter vind je het minder erg omdat ze bij Ajax spelen.

Berghuis gaat voor Ajax een toegevoegde waarde worden.

Het stoort me wel weer dat Driessen zijn aannames als feiten brengt. Nogal misleidend, als je hem nog serieus neemt natuurlijk. Of Berghuis gaat weet ik niet, en ik sluit het niet uit. Maar dit stoken van hem ... Irritant.

Haha, Driessen zegt letterlijk niets nieuws ten opzichte van gisteren. Gewoon zelf wat aannames aan elkaar knopen, ondersteund met vage beweringen als "vanuit de Feyenoord burelen hoor je alleen wel...".

Nou dan kan hij iedere dag achter Tagliafico aan gaan rennen op de training. ( als Nico blijft natuurlijk).

23 juni 2021 om 14:18

Zal toch eerder andersom zijn lijkt mij.

feyenoord is er toch zelf mee ingestemd dat hij voor een gelimiteerd bedrag weg mag omdat ze hem zo graag een jaartje wilde houden en dus concessies moesten doen en nu heeft ajax de mogelijkheid om daar van te profiteren, ajax heeft dit ook gedaan met ziyech en nico en daarom gaan zij voor een relatief laag bedrag weg maar dat is inherent aan de deal dus feyenoord moet niet miepen want ze hebben zo nog een jaar van hem mogen genieten in de kuip anders had hij allang weggeweest dus neem je verlies feyenoord en ajax gaat hem misschien over 2 jaar voor meer dan het dubbele verkopen, zo zit de wereld nou eenmaal in elkaar, you win some , loose some !! succes steven bij ajax als je gaat , mooie overstap voor je verdere ontwikkeling !!

23 juni 2021 om 13:56

Waar is Feyenoord exact aan het miepen?

23 juni 2021 om 14:22

om te beginnen sommige supporters die hem nu al een soort van bedreigen als hij de overstap zou maken maar ook feyenoord zelf omdat ze hem naar de conculega zien gaan voor zo'n laag bedrag terwijl als hij voor wolfsburg zou kiezen dan is het ineens geen probleem want ze willen eigenlijk van ajax een hoger bedrag vangen maar ze hebben zelf deze constructie geaccepteerd dus neem het berghuis en vooral ajax niet kwalijk als zij beiden denken er op vooruit te gaan.

23 juni 2021 om 14:32

@dreetje888

Dat bedreigen is ook weer uit de koker van Driessen gekomen, dus dat neem ik sowieso met een korreltje zout. Het is ook knap dat hij dat allemaal weet, aangezien Berghuis met het Nederlands elftal weg is en verder geen uitspraken heeft gedaan over deze zaak en al helemaal niet over eventuele bedreigingen.

Daarnaast geef je aan dat Feyenoord allemaal uitspraken gedaan zou hebben ("als hij voor Wolfsburg zou kiezen is het geen probleem", maar heb je daar ook bronnen voor? Feyenoord heeft namelijk nog helemaal niets gecommuniceerd over deze hele kwestie.

23 juni 2021 om 17:25

Als je op de fansite van feyenoord kijkt is het gewoon genieten hoor. De ene na de andere bedreiging. Echt een stel leeghoofden daar, niet te zuinig!! Denk je niet dat als het onzin zou zijn Feyenoord het al lang had tegen gesproken om de rust te bewaren?

23 juni 2021 om 17:46

@schijntrap

Ik ga er vanuit dat je het over Fr12 hebt? Daar zitten namelijk alleen kleine kinderen en trollen (supporters van andere clubs?). Ik zou je afraden om de reacties daar serieus te nemen, want zelfs Feyenoorders doen dat niet. De gemiddelde FR12-supporter heeft z'n middelbare school (nog) niet afgerond en heeft de Kuip ook nog nooit van binnen gezien.

Qua nieuws (en vooral fotoverslagen) is Fr12 een prima website, maar ze zouden die reacties echt uit moeten zetten.

23 juni 2021 om 18:27

Ik weet wel zeker dat het niet beperkt is tot kinderen. Ik heb reacties van volwassenen op Twitter gelezen, waar je niet blij van wordt.

Ergens doet me dit verhaal denken aan de Bergwijn-soap, behalve dat Berghuis voor een veel minder bedrag is op te halen. Al met al, als die wilt mag die van mij komen. Zal een mooie concurrentiestrijd worden met Antony en Neres. Je haalt hiermee gewoon 1 van de beste aanvallers van de ED binnen. Hele goede versterking! Daarnaast is het een gozer met pit!

Ja hoor, alsof hij gaat vechten voor de plek van Antony/Neres, classic Driessen lulkoek.

23 juni 2021 om 14:04

Neres staat op de nominatie om verkocht te worden, en tevens is het niet alleen Driessen die het zegt. Of het waar is moeten we zien maar lulkoek zou ik het niet noemen.

“Ajax en Feyenoord, dat ligt gevoelig bij de buitenwacht. Met name bij de Feyenoord-aanhang.”
Ah ja, dat zagen we bij Vermeer en zien we nu ook met de hoeveelheid negatieve reacties vanuit Amsterdam. Er zijn ook zat Ajacieden die niet staan te springen om Berghuis. Enkele vrienden van mij, die ajacied zien, kotsen Berghuis uit haha. Het is aan beide kanten net zo erg...Het gebeurt alleen vaker dat ze van Feyenoord naar Ajax gaan i.p.v. andersom, en dan ook eigenlijk alleen jeugdspelers. Als Feyenoord nou ook tig jeugdspelers had benaderd en een enkeling de overstap zou maken, zouden ajacieden logischerwijs ook niet blij. Hoe je het went of keert, in welke vorm of staat dan ook, Ajax en Feyenoord zijn aartsrivalen. En als aanvoerder een overstap maken naar de aartsrivaal, dat ligt mega gevoelig. Ik gun Berghuis van harte een mooie stap maar niet voor een fooi naar Ajax. Hij zou zichzelf ook gigantisch tegenspreken aangezien hij riep dat hij niet naar een andere Nederlandse club zou gaan. Ik heb nog steeds sterk het idee dat Berghuis beslist niet naar Ajax gaat maar we gaan het zien!

23 juni 2021 om 14:09

Momenteel is de stap naar Ajax een mooie stap voor Berghuis zelf, of Feyenoord fans het hem nu gunnen of niet het blijft momenteel een mooie stap voor hem (mocht het daadwerkelijk zo ver komen.)

23 juni 2021 om 14:13

Je hoort mij ook nergens zeggen dat voor Berghuis, Ajax geen mooie stap is? Het spelen van de CL, blabla, het is allemaal bekend. Ik gun hem een mooie stap maar ik wil niet dat onze aanvoerder voor een fooi naar de aartsrivaal gaat. Lijkt me vrij simpel.

23 juni 2021 om 14:20

Het is ook vrij simpel, geef alleen maar aan dat het een mooie stap voor hem is momenteel en dat ik het niet echt relevant vind of Feyenoord fans hem dit gunnen of niet.

23 juni 2021 om 14:48

En ik het niet relevant dat jij dat niet relevant vindt. Berghuis heeft zat clubs voor het uitkiezen en zo’n stap maken als aanvoerder van Feyenoord is simpelweg ‘not done’.

23 juni 2021 om 18:28

Zat clubs? Welke clubs dan buiten Ajax en Wolfsburg van Van Bommel?

23 juni 2021 om 20:19

Oh jij denkt serieus dat alleen die twee clubs interesse hebben in hem omdat deze pas geleden in het nieuws kwamen? Dan zou je Norwich en PSV ook kunnen noemen. Maar zo’n speler, met zoveel kwaliteit die voor 4 mil op te halen is, dat trekt clubs aan..

Vind het een beetje vreemde actie tijdens een ek

23 juni 2021 om 14:27

ja dacht jij dat alle clubs misschien stil zitten, vlak na het EK moet je je selectie al compleet hebben omdat de competitie al snel weer start, show must go on !!

23 juni 2021 om 18:29

@Auenta, Depay en Wijnaldum hebben hun transfers toch ook afgerond terwijl ze met het EK bezig zijn?

Ik ben Amsterdammer maar ben geen die hard Ajax fan. Wel een lichte voorkeur voor die club. Maar komop man, dit wil je toch niet. Ja het is een versterking, maar zo maak je de Eredivisie alleen maar kapot joh. Laat andere clubs ook eens iets moois opbouwen. Is alleen maar beter voor het Nederlands voetbal. Ihatarren daarentegen... Zou ik zeker halen!! Aangesien PSV ook wel klaar is met die man en hebben nog genoeg andere prima spelers. In zo een geval dan hou je er ook geen schuldgevoel aan over. Berghuis wegkapen voelt gewoon verkeerd. Maar goed, Ajax moet vooral lekker doen wat zij het beste vinden. Heeft tot nu toe prima gewerkt

23 juni 2021 om 17:24

Hahaha wat is dit dan voor socialistische redenatie? Ajax heeft de doelstelling om aan het eind van het seizoen weer met de schaal in de handen te staan en daar pas je je beleid op aan. Als dat betekent dat je met Berghuis een versterking moet halen om dat doel te behalen, dan moet je dat natuurlijk gewoon doen.

De bal ligt bij Berghuis, als hij wilt komen (ajax is serieus, anders hadden ze zich niet gemeld) dan denk ik dat ze er wel uit komen. Hele discussies over de contractuele situatie van Berghuis lijkt me niet zinvol, hoe ze het precies geformuleerd hebben weet hier niemand. De essentie van zijn clausule is duidelijk, dat gaat waarschijnlijk geen spelbreker worden. Voor de rest is het zijn afweging of hij naar Ajax, PSV of Wolfsburg wilt gaan. Allemaal voors en tegens te bedenken, maar dat voor hem invullen is tamelijk zinloos. Hoe zwaar weegt verhuizen uit Nederland? Hoe schat je de kansen en toekomst van je nieuwe club in? We gaan het wel zien, ik denk dat we door het EK nog wel een paar weken met deze soap zitten.

23 juni 2021 om 14:19

Ik had een beetje gehoopt dat er vandaag meer nieuws zou komen ivm de vrije dag van het Nederlands elftal.
Weet je mocht hij de beslissing gemaakt hebben dan liever vandaag dan morgen dan kan Feyenoord ook doorgaan met spelers zoeken en binnenhalen.

Maar wat je zegt het kan zomaar even duren.

23 juni 2021 om 14:29

Dat snap ik, ik ben zelf ook voorstander van snelle duidelijkheid bij transfers van Ajax. Maar dit soort processen duren soms even, in voorbereiding op een belangrijk EK duel kan ik me voorstellen dat de speler in kwestie zelf ook even wacht. In het kader van Oranje ook beter. Helemaal met zo'n gevoelige transfer. Maar ik neem aan dat Feyenoord er wel op rekent dat Berghuis vertrekt. Alleen doorpakken is natuurlijk lastiger als het gaat om salarissen en transfersommen zolang het niet rond is.

23 juni 2021 om 14:35

Er word natuurlijk sinds eind vorig seizoen rekening mee gehouden dat hij weggaat.
Liefst niet naar Ajax natuurlijk maar door de constructie van onse "held" troost is het niet anders.
Feyenoord kan pas echt doorpakken als het officieel rond is.
Daarnaast begreep ik ook een beetje dat Feyenoord pas in Juli spelers wil halen vanwege het nieuwe boekjaar.

Ik hoop het niet, maar als ie het wel doet, gun ik hem alle succes. Zal wel een van de weinige Feyenoorders zijn in dat opzicht.

Wat van Hanegem zegt is natuurlijk wel waar. wat ik mij afvraag is of hij weer een beschermende status zal krijgen die Advocaat hem gaf en of de rest van het team weer volledig in zijn dienst zal spelen.
Bij Ajax zal dit zeker niet het geval zijn daar gaat het om het totaal.
Het is natuurlijk wel leuk voor Ajax, maar ik ben bang dat Feyenoord problemen kan krijgen om zich te plaatsen voor Europees voetbal.
Lastig

Zelfs zijn zaakwaarnemer zegt dat er contact is met Ajax. Hij heeft een huis in Amsterdam zijn schoonouders hebben een skybox in de JC Arena . Hij kan kampioen worden en CL spelen dus waarom niet?

23 juni 2021 om 14:37

@jarina

Er zit natuurlijk een verschil tussen of Driessen (in een online talkshow!) zegt dat de zaakwaarnemer van Berghuis dat heeft gezegd, of dat de zaakwaarnemer van Berghuis dat zélf naar buiten brengt. Daarnaast zijn er voor argumenten die jij noemt, ook weer argumenten te bedenken die dat tegenspreken. We moeten gewoon afwachten totdat er meer nieuws naar buiten komt en ons niet blindstaren op het onderbuikgevoel van Driessen.

23 juni 2021 om 14:45

@jjr12 idd we zien wel als hij komt naar Ajax ja leuk maar komt hij niet dan is het voor mij ook goed hoor daar lig ik niet wakker van. En ik denk de meeste Ajacieden daar niet wakker van liggen.

Ach ja, zo heeft Feyenoord ooit Vermeer voor een paar stuivers bij Ajax opgepikt, nu zal het andersom gebeuren met Berghuis. Niet dat ik het begrijp hoor want waar laat je Antony dan maar ja, ze doen maar.

23 juni 2021 om 15:03

Wel mooie vergelijking natuurlijk tussen een Bankzitter en de belangrijkste man.
Appels nog Peren.
Ajax zet hiermee PSV en Feyenoord een hak dus voor Ajax een prima aankoop.
Anthony zal moeten gaan vechten maar denk zomaar eens dat Berghuis gewoon basis gaat pakken.

23 juni 2021 om 15:26

Dat de belangrijkste man het makkelijkst te verkrijgen is, is ook iets om over na te denken. Feyenoord geeft Ajax de kans en Ajax pakt hem.

23 juni 2021 om 15:39

Afca die problemen kennen wij al een tijdje. Er word al jaren wanbeleid gevoerd en dit is er weer 1 van.

Ajax kan hem al een paar jaar voor een habbekrats ophalen en nu zou het opeens iets zijn waar Feyenoord supporters zich druk om moeten maken? We weten allang dat hij voor 4 miljoen weg kan, dus ik vind het niet meer dan normaal dat Ajax en PSV interesse hebben. Hij had deze stap allang kunnen maken, dus ik kan mij voorstellen dat hij eerder naar het buitenland gaat.

En zo niet, mag Ajax hem als reservespeler gebruiken in zijn dertiger jaren. Kijken hoe Berghuis daarmee omgaat...

Messi is transfervrij, zou een goede vervanger voor Berghuis kunnen zijn. Komt naar binnen met ze linker, goeie pass in de benen.

23 juni 2021 om 16:04

Wat jammer nou hij heeft aangekondigd te gaan verlengen.

Valentijn brengt zijn onderbuikgevoelens altijd als feiten. Ook een talent. Maar Driessen zit er werkelijk waar áltijd naast. Maak mij geen zorgen. En zijn argumenten waarom zijn eventuele voorkeur van Ajax boven Wolfsburg zou liggen zijn ook allemaal om te draaien in het voordeel van Wolfsburg. Ook dan kun je in Nederland blijven wonen, ook dan speel je CL. Je speelt dan in een sterkere competitie met hogere weerstand wat dus beter is voor je ontwikkeling. Echt een lul met vingers die Driessen. Met dat achterlijke gehinnik als hij lacht.

Ik snap dat ze in Rotterdam op hun achterste poten staan maar gun Berghuis deze mooie transfer. Hij heeft 5 jaar alles gegeven daar. Nu kan hij eindelijk om de prijzen spelen met spelers van veel beter niveau. Bij Feyenoord wordt het gewoon weer een seizoen ergens in de marge spelen. Daar valt voor hem geen enkele eer meer te behalen, dat is hij zat en ik geef hem groot gelijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AZ00
2.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. ten HagUnknown
J. GorterKeeper
A. OnanaKeeper
N. TagliaficoVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

57 fans
Aanvaller, 29 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Feyenoord 0 0
2020/2021 Feyenoord 33 19 3 1
2019/2020 Feyenoord 24 15 1 0
2018/2019 Feyenoord 33 12 5 0
2017/2018 Feyenoord 31 18 6 1
Laatste voetbalnieuws

CIDI eist excuses van Feyenoord-directie voor Steven Berghuis-graffiti

Het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) heeft een open brief naar Feyenoord gestuurd naar aanleiding van de muurschildering van Steven Berghuis die zaterdag opdook in Rotterdam. Daarop werd de van...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 25 juli
Internazionale heeft contact gezocht met de entourage van Nicolás Tagliafico. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren