‘Slot moet puzzelen bij Feyenoord en heeft nieuwe positie voor Fer’

Woensdag, 23 juni 2021 om 12:39Rian Rosendaal • Laatste update: 12:52

Leroy Fer zal de komende weken als centrale verdediger fungeren bij Feyenoord, zo weet Feyenoord Transfermarkt woensdag te onthullen. Na het vertrek van Sven van Beek en Eric Botteghin beschikt Arne Slot momenteel niet over een rechtsbenige centrumverdediger, waardoor de middenvelder tijdelijk een linie naar achteren gaat. De nieuwe Feyenoord-coach is tot dit besluit gekomen vanwege de blessure bij Lutsharel Geertruida.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Verstandige keuze van Arne Slot?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

53 reacties (laatste reactie door sergioramoshm)

Ja, prima. Middenvelders genoeg en vroeger heeft 'ie er ook al diverse keren verdienstelijk gespeeld. Ik denk zelfs dat dat ook beter bij 'm past momenteel.

23 juni 2021 om 13:47

Ik zou m'n hart vast houden als Feyenoord fan. Fer is kampioen man uit de rug laten weg lopen. Op t middenveld werd dit vaak nog opgevangen maar centraal achterin lijkt me dit een serieus probleem. Hopelijk vinden ze snel een CB.

23 juni 2021 om 14:34

Denk eigenlijk dat dat andersom veel minder is, omdat je met z'n tweeën één spits verdedigt en bovendien de laatste lijn bent. Op het middenveld zwom hij veel meer in grotere ruimtes en was de kans groter dat een man wegliep. Puur verdedigend heeft Fer absoluut nog z'n kwaliteiten.

23 juni 2021 om 18:15

Als laatste man zie je alles wat er voor je neus gebeurt, in ieder geval meer dan als CVM.

23 juni 2021 om 16:37

Z'n balbehandeling is inmiddels ook echt te traag voor op zo'n cruciale positie op het middenveld.
Ik ben benieuwd hoe CV uitpakt.

23 juni 2021 om 17:12

Dan zou je zoiets krijgen. Eigenlijk mis je vooral een linksbenige cvm. Burger zou er natuurlijk kunnen spelen. Of El Bouchataoui. Wehrmann komt voetballend tekort. Die moet lekker ergens in de onderkant van de Eredivisie ervaring op gaan doen.

Grote kans trouwens dat Berghuis weggaat. Daar zou Jahanbaksh dan kunnen komen te spelen. Ook wel benieuwd naar Balde. Hopelijk gaat hij verassen.

Bozenik gaat denk ik definitief afvallen dit seizoen. Komt evenals Wehrmann voetballend flink tekort voetballend. Evenals Vente. Erg benieuwd of Bannis stappen heeft gemaakt en indruk kon maken. Linssen kan je er in principe prima bij hebben wanneer je iets moet forceren, maar past dan weer minder in de Slot-filosofie. Hopelijk komt er nog een Pavlidis of Zirkzee bij i.p.v. Bozenik, Vente en evt Bannis.

Bijlow
Pedersen
Fer/Geert
Senesi
Haps/Malacia
Toornstra
Till
Burger
Berghuis
Sinisterra
Kokcu

Dity had ik al een beetje aan zienh komen. Fer gaat de cvm positie niet belopen in het systeem dat Slot wil gaan spelen. Er is nog een hoop werk aan de winkel voor Arnessen om de selectie breed genoeg en waardig genoeg te maken. Dan hebben we Werhmann en Texeira en Toornstra ook nog die eventueel rechtsbuiten kan lopen. Met Hendriks en Hall hebben we wel extra verdedigers die er zeker aan gaan ruiken dit jaar.

Bijlow
pedersen
Geertuida
Senesi/aank
Malacia
Till
El Bouchatao
Kocku/ aanko
Sinistera
Bozenik
Linssen
23 juni 2021 om 12:45

Denk dat Wehrmann of zelfs Toornstra op de cvm komen te staan. Misschien AEB zelfs? 3 spelers die het wel kunnen belopen.

23 juni 2021 om 12:51

Ik denk zelf (ook) dat Toornstra wel verzekerd is van een plekje als een van de twee controleurs die Slot voor ogen heeft. Daarnaast zullen Wehrmann, AEB of misschien zelfs Burger het moeten uitvechten denk ik.

23 juni 2021 om 12:51

Wehrman is meer een aanvallende man toch?
Toornstra kan het zeker aanlopen. Maar die zie ik eventueel ook nog op RB belanden.
Het is echt afwachten wat er de komende weken gebeurd. Zag dat Feyenoord nog steeds intrese heeft in zeballos

23 juni 2021 om 12:52

Nee, Wehrmann is meer een controleur of box-to-box.

23 juni 2021 om 12:59

Ja Toornstra en Til zullen wel in de basis staan. Samen met Kocku denk ik als hij blijft. Hoop dan toch dat de jonge gasten genoeg kansen blijven krijgen.

23 juni 2021 om 13:01

Bliek? In Zeballos, die Argentijn? Zou goed nieuws zijn, goede verhalen over gehoord en wel eens zien spelen. Zag er leuk uit!

23 juni 2021 om 13:47

Jep klopt Gluubster

23 juni 2021 om 12:49

Pfff. er moet nog wel wat kwaliteit bij, want het is nog niet veel. Natuurlijk hebben we ook Bande ng, maar hoeveel mag je daar van verwachten?

23 juni 2021 om 12:57

Ja tis zeker te hopen dat er nogh wat bij kom als het zo in een opstelling staat is het nog niet super.
Het voordeel is wel dat Slot met jeugd kan werken.
Maar 2 a 3 spelers erbij lijkt me niet verkeerd. En dan nog afwachten wat er met Senesi en Kokcu gebeurd.

Wat ik me nu wel afvraag als je met veel ruimte in d rug gaat spelen met Fer en Senesi ook niet optimaal.

23 juni 2021 om 13:02

@bliek - Dat laatste hangt deels ook wel af van positionering en van hoe je als team drukzet. Bij AZ had Slot o.a. Martins Indi, Vlaar, Wuytens, Hatzidiakos, Koopmeiners en zelfs Clasie, etc. en lukte het hem ook goed om de ruimtes goed te bespelen. Tuurlijk, liever Geertruida of een ander wat snellere jongen ernaast is idealer, maar ik heb er wel vertrouwen in dat Slot dat goed kan laten verlopen.

23 juni 2021 om 13:03

Aanvallend vind ik het pover maar dat is logisch bij een vertrek van Berghuis. Verdediging vind ik goed met Bijlow als doelman, Geertruida en Senesi centraal en Malacia linksback. Alleen de nieuwe kerel, Pedersen is onduidelijk maar las goede verhalen over hem. Middenveld zou ik Toornstra, Kokcu en Til opstellen. Vind ik ook niet slecht. Vooral niet als Slot Kokcu goed gebruikt. Dat deed Advocaat niet.

23 juni 2021 om 13:15

Maar hoe realistisch is het dat Senesi blijft? Denk toch echt dat hij weggaat.

23 juni 2021 om 13:18

Dat denk ik ook en dan moet er echt een topper terug komen die leiding geeft. Daar zou ik echt veel geld investeren, net als de spits positie.

23 juni 2021 om 12:52

Dit is de beste opstelling inderdaad. Berghuis, Haps en Diemers proberen te verkopen, hier krijg je nog wat voor. Senesi gaat waarschijnlijk oko verkocht worden. Hiervoor is het noodzakelijk om een spits + CV te halen.

23 juni 2021 om 12:54

ik zou sinisterra op zijn eigen plek zetten en met balde gaan spelen. die is in potentie het type speler voor slot zijn speelstijl. ook antonucci naast til ipv bouchataoui voor wat meer voetballend vermogen

23 juni 2021 om 12:59

Nou, el Bouchataoui barst juist van het voetballend vermogen. Antonucci is daarnaast ook veel gevaarlijker dichter bij de spits met zijn steekballen en schoten en Til gaat daar al zowat naast spelen met zijn diepte. Dan mis je echt balans.

Het wordt, als Kokcu ook nog blijft, best een puzzel met Til, Antonucci en Kokcu. Zou met niet verbazen als een van de laatste twee als hangende linksbuiten kan komen te spelen.

23 juni 2021 om 13:08

klopt, maar ik zie in til de controleur op het middenveld, of zit ik er dan echt naast? de juiste balans vinden met dit middenveld gaat wel lastig worden. wel weer is fijn dat er ruime keuze is uit best veel goede spelers nu, dat is ook wel eens anders geweest.

23 juni 2021 om 13:11

of dan verkopen we kokcu, ga je met antonucci - til - bouchataoui spelen. met toornstra, wehrman, en fer daarachter. diemers en teixeira verkopen.

23 juni 2021 om 13:15

Balde voor het hele seizoen is nog te vroeg. Linssen is aankomend seizoen nog goed genoeg om te fungeren als basis linksbuiten. Laat Balde maar rustig proeven.

23 juni 2021 om 13:17

Til is echt een diepgaande nummer 10 die heel veel in de 16 is. Die gaat door Slot echt niet gebruikt worden als één van de twee controleurs. En ook Til - AEB - Antonucci is denk ik iets te romantisch gedacht, haha.

23 juni 2021 om 13:22

ja hahaha je probeert je dan maar ergens aan vast te houden in de hoop dat ze t geweldig doen. maar dan moet er dus een echte controleur komen achter til. gaat toornstra het dan gewoon weer flikken?

23 juni 2021 om 13:40

Haha, nou ja. Ik denk dat de jonge jongens het eerder moeten gaan 'flikken' dan Toornstra. Ik denk zelf dat Toornstra al een eerste keuze is voor Slot op één van de twee plekken met zijn ervaring, loopvermogen, passing en hoe hij die plek op meerdere manieren in kan vullen. Vorig seizoen verving hij Fer bijvoorbeeld ook bijzonder goed.

Lijkt me een logische keuze. Fer heeft vooral aan loopvermogen verloren maar ik vind het nog steeds een goede speler die wel van waarde kan zijn op deze positie.

Fer is veels te onbesuisd voor een verdediger dat gaat niet werken. Op het middenveld pakt hij al te veel kaarten, laat staan als verdediger.

23 juni 2021 om 12:58

Ik heb juist het idee dat hij op het middenveld veel kaarten pakt omdat hij het daar vaak niet meer kan bijbenen

23 juni 2021 om 13:07

Dat is voornamelijk omdat hij het op het middenveld niet kan belopen en dan moet compenseren. Hij heeft wel wat facetten om een prima verdediger te zijn. Maar we hebben nog geen idee of deze positie hem ligt, we gaan het meemaken.

23 juni 2021 om 14:20

3 gele kaarten in 25 wedstrijden als verdedigende middenvelder. Is dat nu zoveel? Een Martinez bij Ajax pakt er meer in evenveel wedstrijden.

23 juni 2021 om 14:40

FR-RKC. Maar 3 kaarten verrast mij wel een beetje. Hij maakt gevoelsmatig namelijk wel veel overtredingen.

Jammer. Ik had gehoopt dat het vrije stoeltje rechtsbovenin de tweede ring de nieuwe plek was voor Fer

Feyenoord moet haast maken. Europees voetbal moet gehaald worden!! Arnesen zou bij de clubs waar hij in Engeland gewerkt heeft moeten informeren of er een speler te huur is
Huren heeft zelden mijn voorkeur, maar soms is het noodzakelijk.

Aub niet zeg. Die jongen laat op het middenveld al vaak steken vallen, wat dan te bedenken als niemand meer achter hem staat om het op te vangen? Zet er maar een (jeugd)speler neer dat er ook echt hoort te spelen. Ik weet niet wat we te verwachten staan maar ook op de RB heb je een probleem gezien Geertruida geblesseerd is en Nieuwkoop is vertrokken. Hopelijk is Pedersen op tijd gewend om die positie in te vullen.

23 juni 2021 om 13:06

Begin juli komt die nieuwe jongen Holmgren Pedersen en hebben we Denzell Hall die doorgeschoven is als nieuwe rechtsback, waar ik persoonlijk veel vertrouwen in heb.

23 juni 2021 om 13:07

Zaterdag verwacht ik dat Hall als rechtsback zal spelen. Jammer dat hij zwaar geblesseerd was vorig seizoen maar ben blij dat ie nu weer terug is. Talentvolle verdediger, verwacht ik veel van.

23 juni 2021 om 13:10

Oke bedankt. Hall dus. En centraal achterin? Is die Hendriks niet goed genoeg om het naast Senesi te proberen? Of zal het een ervarings kwestie zijn gezien Hall er ook al staat met 0,0 ervaring.

23 juni 2021 om 13:15

Hendriks is linksbenig, net als Senesi. Zal denk ik als laatste optie worden gezien. Maar ik denk eerlijk gezegd dat dit, net als bij Jorgensen, een signaal is van Slot naar Fer. Hij komt op het middenveld niet in aanmerking dus dit is zijn laatste optie. Mocht Geertruida of een aankoop beschikbaar zijn dan is het wellicht beter om te vertrekken.

23 juni 2021 om 13:19

Kan inderdaad goed zijn dat het een signaal is over z'n positie. Maar vooralsnog hebben we, los van Owusu, sowieso ook simpelweg geen rechter centrale verdediger(s), dus moet 'iemand' er toch staan. Dan lijkt Fer me voorlopig een juiste oplossing.

23 juni 2021 om 17:23

Waarom is 2 linksbenige altijd zo'n probleem? 2 rechtsbenige niet maar 2 linksbenige wel? Het is niet dat daarmee het andere been niets meer kan?

Zo Voetbalzone Dit zij ik al drie weken geleden. Toen werd mijn bericht verwijderd. Had ik toch een heel betrouwbare bron. Ik zei hij gaat precies het zelfde doen als met Clasie. Maar deze bron kan ik niet prijs geven.

23 juni 2021 om 13:11

Betrouwbare bron? Dit is ongeveer de enige optie dat overblijft dus eerder gissen dan een bron.

23 juni 2021 om 13:23

Nee ik weet wat er nog meer speelt. Maar als ik dat zeg gooi ik een vriendschap ten grabbel.

23 juni 2021 om 14:12

Maar zonder al te veel te zeggen praat je dan over transfers of over opstelling.

23 juni 2021 om 16:09

Waar maak je je druk om? Man man. Ik weet lekker wat er gaat gebeuren!! Word toch eens volwassen vent.

Ik merk dat de blinde euforie voor Arne Slot trekjes begint te krijgen wat psv-ers met die Duitse trainer hebben. Bedoel dit niet gelijk negatief hoor maar het is misschien meer de wanhoop op verlossing dat men alles als goed ziet omtrent elke beslissing die de trainer neemt. Slot is niet gewend onder druk te werken en dat je juist hetgeen wat een goede trainer kan onderscheiden van een gelukstrainer.

23 juni 2021 om 14:27

Voorlopig heeft hij een speler die heeft aangegeven weg te willen buiten z'n selectie gezet en wil hij Fer als CV gebruiken tot Geertruida terug of een aankoop erbij is, omdat er - los van jeugdspeler Owusu - geen ander alternatief is. Vrij logische beslissingen?

Is indd beter om die slak naar achter te zetten als je met de punt naar voren wilt spelen

Fer veel te traag en niet wendbaar,en een beetje onbesuisd...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. BijlowKeeper
T. JansenKeeper
D. RemieKeeper
J. CandelariaVerdediger
L. GeertruidaVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

75 fans
Middenvelder, 31 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Feyenoord 0 0
2020/2021 Feyenoord 27 0 4 0
2019/2020 Feyenoord 23 2 4 0
2018/2019 Swansea City 25 1 4 0
2017/2018 Swansea City 20 1 5 0
Laatste voetbalnieuws

Slot: ‘Ultiem dom om hem dan tijdens een oefenwedstrijdje op te stellen’

Arne Slot is zondag op de persconferentie na afloop van het met 1-2 verloren oefenduel met PAOK Saloniki teruggekomen op uitspraken die hij deed na het treffen met FC Drita in...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 27 juli
Arsenal heeft bij Internazionale navraag gedaan naar Lautaro Martínez. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren