‘Internazionale wil Barcelona verlossen van grootverdiener’

Woensdag, 23 juni 2021 om 12:31Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 15:30

Internazionale heeft zijn zinnen gezet op de komst van Jordi Alba, zo weet Mundo Deportivo woensdag te melden. De Italiaanse club is een bod aan het voorbereiden op de linksback en heeft Barcelona daarvan op de hoogte gebracht. Alba wordt bij Inter gezien als een serieuze kandidaat om als vleugelverdediger aan de linkerkant te fungeren, daar met het vertrek van Ashley Young naar Aston Villa de spoeling dun is geworden. Alba heeft bij Barcelona nog een contract tot medio 2024.

Bovengenoemde krant weet te melden dat er door Inter op de achtergrond zorgvuldig wordt gewerkt aan een eerste voorstel voor Alba. Ook bij Inter ondervinden ze in financieel opzicht de gevolgen van de coronapandemie en dus wil de Italiaanse grootmacht er zeker van zijn dat de verdediger het aanbod in overweging neemt, zo klinkt het. Vast staat dat Inter op dit moment een serieus probleem heeft aan de linkerkant, daar met het vertrek van Young het aantal vleugelverdedigers niet overhoudt.

Bij Barcelona wordt ondertussen gewerkt aan een nieuwe bedrijfscultuur, waarbij behoudens Lionel Messi, Marc-André ter Stegen en de nieuwste aanwinsten niemand honderd procent verzekerd lijkt van een langdurige toekomst bij de club. Bovendien heeft president Joan Laporta duidelijk gemaakt dat de financiële situatie van de club onvermijdelijk gepaard gaat met een verplichte salarisverlaging, iets waar zelfs Messi al mee in zou hebben gestemd. "Zelfs de spelers met het hoogste salarissen zijn bereid om te helpen", zo liet Laporta weten.

‘Witte rook in Barcelona: Messi tekent bij en levert fors deel salaris in’

Lionel Messi heeft bij president Joan Laporta aangegeven dat hij bij gaat tekenen bij Barcelona, zo wist de Spaanse journalist Miguel Rico dinsdag te melden.Lees artikel

Inter hoopt te profiteren van de erbarmelijke financiële situatie in Barcelona en gaat op korte termijn een bod uitbrengen op Alba, zo verzekert Mundo Deportivo. De club wil hoe dan ook een nieuwe linksback aantrekken die ervaring heeft op het allerhoogste niveau. Belangrijk aspect daarbij is het feit dat de belastingregels in Italië voor voetballers een stuk voordeliger zijn. Voor voetballers is vanaf 2020 de helft van hun inkomen belastingvrij. Over de andere helft betalen ze 43 procent, waardoor de belasting over hun totale salaris neerkomt op slechts 21,5 procent.Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door viscacatalunya)

Dat belastingvoordeel zeg.. Raad eens wie er weer moet betalen als het binnenkort in Italie weer misgaat..

23 juni 2021 om 12:48

En ondertussen klagen ze wel dat ze geen geld hebben om hun nationale monumenten te onderhouden... wat zou toch de oplossing kunnen zijn?

23 juni 2021 om 12:50

Dat moet je zeggen als inwoner van het grootste belastingparadijs van Europa.

23 juni 2021 om 12:52

Is het Nederland of Italie die telkens bij anderen moet aankloppen voor meer geld?

@Gilles: ik weet het ook niet. Ik weet dat het iets meer bel.. is, maar weet het woord niet. Misschien meer de Europese bank bellen??

23 juni 2021 om 12:55

Ik vind het wat vreemd dat je andere landen blijkbaar scheef aankijkt voor hun belastingbeleid terwijl dat Nederland alleen achter de Maagdeneilanden, de Kaaimaneilanden en Bermuda staat als het aankomt op belastingontduiking.

23 juni 2021 om 13:02

Je gaat totaal niet in op zijn valide argument dat de zuid-Europese landen altijd met hun hand openstaan omdat ze zelf geen begrotingsdiscipline kennen.

23 juni 2021 om 13:07

Je bent nu aardig aan het cherrypicken Lierse, want op het gedeelte 'hand ophouden' van Regulator ga je niet in.

23 juni 2021 om 13:12

Jullie gaan ook niet in op @Siepie zijn argument van fiat?

23 juni 2021 om 13:16

Dat een privaat bedrijf gebruik maakt van een gunstiger belastingklimaat binnen een interne markt is weliswaar (moreel) verwerpelijk, maar niet onlogisch. Zelf een op zijn minst zwakke belastingmoraal hebben maar vervolgens wel je hand ophouden bij andere landen is een ander verhaal.

23 juni 2021 om 14:00

@lierse1997, Er is een groot verschil tussen belasting ontwijking en belasting ontduiken, het belangrijkste hierin is dat belasting ontwijking niet strafbaar is.

Nederland (als typisch doorvoer land) heeft lage belastingen op sommige vlakken, omdat dit bedrijven aantrekt. Dat andere landen hier niet blij mij zijn is logisch, maar dat maakt het niet verboden.

Als Nederland vervolgens moet bedelen bij andere landen zullen zij als eerste hierop wijzen net zoals Regulator dit nu bij Italië doet.

23 juni 2021 om 14:31

Wat natuurlijk wel hand in hand gaat he, Als bedrijven die een brievenbus kunnen openen belastingen kunnen ontwijken dan zal het bepaalde landen ook aan inkomsten schelen.

Als bijvoorbeeld Starbucks Italie, Ikea Italie, of Ferrero (nutella) allemaal registreren in Nederland door er een kantoor te openen om vervolgens het merk "starbucks, ikea of Nutella" te moeten kopen van het kantoor in Nederland.

Dan blijft er voor de overheid in Italie, Spanje, Portugal, Griekenland etc weinig over om belasting te heffen. want er is bijna niks....

De italiaanse overheid heeft die 21,5 procent regel (of 43 procent over de helft) waarschijnlijk in het leven geroepen omdat een beetje waarschijnlijk beter is als niks. Aangezien veel voetballers hun naam registeren als merk naam en waarschijnlijk net als Starbucks, Ikea en andere merken hun merk registeren in Nederland.

Waardoor het inkomen uit sponsor contracten valt onder dezelfde truck als wat Starbucks doet bijvoorbeeld.

bekijk op youtube allemaal maar de documentaire "the town that took on the taxman".

dan zie je dus hoe het werkt op een legale manier voor iedereen. Maar dit soort trucjes zorgt er wel voor dat de jan en alleman wel opdraaien voor de kosten van het betalen van wegen, kinderdag verblijf, ziekenhuizen etc.

23 juni 2021 om 12:57

En ondertussen betaalt FIAT zijn belasting in NL, waardoor Italië miljoenen per jaar misloop. Beetje misplaatste verontwaardiging van jouw kant dus

23 juni 2021 om 13:12

Wat een onwetendheid heerst hier. Ten eerste gaat het om een eenmalig belastingvoordeel gericht om voornamelijk hoogopgeleide mensen weer terug naar Italië te krijgen. Je weet ook vast niet dat men hier in Italië massaal naar het buitenland vlucht vanwege de problemen op de arbeidsmarkt, en dat het alternatief is om 60 uur+ te werken, vaak zonder weekend. Maargoed, jij kent dan ook alleen de zogenaamde pizza's aan het Gardameer

23 juni 2021 om 14:30

Zo b0bke, lekker aan het generaliseren? Ik denk dat veel Nederlanders Italië van heel wat meer kennen dan pizza's aan het Gardameer. Vrij neerbuigende opmerking.

Helaas kennen veel Nederlanders Italië inmiddels ook van de steunvragen waarbij de Italiaanse regering het liefst veel geld wilde ontvangen van de EU zonder veel voorwaarden. Gelukkig is dat niet helemaal gelukt en zijn er wel voorwaarden gesteld, maar krijgt Italië met ruim 200 miljard alsnog de meeste steun van heel Europa. Niet heel vreemd toch dat er dan door Nederlanders kritisch gekeken wordt naar dit soort belastingconstructies?

Grappig dat de kop luidt; verlossen
Bij andere transfers, waarbij de speler ook grootverdiener is en waarbij de club ook geld nodig heeft zie je een andere kop.
Dit is geen negatief bedoeld, gewoon lachen.
Alba kan nog lang mee en hoe kan Barca dit oplossen

Zou dit als Barca fan stiekem alleen maar toejuichen, zijn we eindelijk verlost van iedere wedstrijd hetzelfde voor de afgelopen 3/4 jaar. Het team moet dan op zoek naar nieuwe oplossingen wat mij juist verfrissend lijkt

23 juni 2021 om 13:25

We hebben backs nodig die ook kunnnen verdedigen. Wie zijn er beschikbaar nu voor de linksback positie?

23 juni 2021 om 13:37

Gaya zou willen vertrekken van Valencia maar hij is ook meer aanvallend ingesteld. Hij wilt ook geen nieuwe contract dus Valencia kan hem voor minder verkopen.

23 juni 2021 om 13:53

Ik zie liever een fysiek sterke speler. Gaya is dat ook niet.

23 juni 2021 om 14:08

Tagliafico?

23 juni 2021 om 17:05

@ViscaCatalunya barca had in 2019 vol voor ferland mendy moeten gaan aanvallend is ie een ander verhaal maar verdedigend ijzer sterk en fysiek ook en jong

23 juni 2021 om 17:19

Dan ga je er voetballend wel wat op achteruit. Is hij nog wel zo goed als 2 seizoenen geleden?

Geen geld hebben, maar toch goede spelers halen. Zou dit een ideale linkermiddenvelder vinden voor Inter.

Ik zou Alba dus echt niet weg doen bij Barcelona, Na Alves moeten ze niet nog een keer die fout maken, daarnaast hebben ze geen budget om een goede nieuwe linksback aan te trekken, Gaya van Valencia zal je zo 35 miljoen kosten en dat geld heeft Barcelona niet. Beter houden ze Alba lekker in Barcelona het tandem Alba en Messi is nog steeds van wereldklasse.

23 juni 2021 om 14:22

Gaya zou weg willen bij Valencia en de club heeft het geld keihard nodig. Ik verwacht dat hij daarom niet de volle mep zal kosten. Je moet Alba voor minimaal hetzelfde bedrag kunnen verkopen als waarvoor je Gaya haalt maar ik zou denken dat je er meer uit kunt halen. Zeg Alba 35 en Gaya 20/25. Dan heb je als Barca zijnde goed gehandeld. Iedere deal minder dan dat afhouden. Daarvoor is Alba nog te belangrijk voor het team. Al ziet Gaya + Balde er wel lekker uit voor de toekomst.

Mocht Eriksen echt niet meer voor Inter uit kunnen komen kunnen ze misschien Coutinho polsen voor een terugkeer/vervanger. Alba blijft wel bij Barca vermoed ik zo.

23 juni 2021 om 13:37

Hebben Calhanoglu al binnengehaald als vervanger voor Eriksen. Althans, volgens mij is dat zo goed als rond. Anders zou dat zeker een mooie optie geweest zijn.

ericvanloo,

Hoe eerder ze alba weg doen hoe beter. Hij presteert niets meer kan niet voorzetten ja wel voorzetten naar Messi maar tegenstanders hebben dat door dus dat werkt niet meer.

Hij is daarnaast ook wild aan de bal en verdedigend heel zwak. Hij is verantwoordelijk voor vele tegendoelpunten denk bijvoorbeeld aan drama anfield road.

Hij is ook te oud dus hoe eerder hij weg is hoe beter net als umtiti, lenglet, sergio roberto, pique en vele anderen

Waarom zou Barcelona hem laten gaan? Ja hij verdiend veel maar hij is dan ook ontzettend belangrijk voor Barcelona. Je gaat geen 2e Alba vinden en de goede linksbacks zijn schaars.

De spoeling aan linkspoten is dun na het vertrek van Young? Young is stijf rechts.

23 juni 2021 om 14:19

Haha ja precies

23 juni 2021 om 14:39

En kolarov speelt niet eens op de linkswingback positie maar als cb in een 3 mans verdediging als die al überhaupt mag invallen. Enige speler voor die positie is dus nog Perisic . Af en toe vraag ik me af op voetbalzone wel voetbalt kijkt

Alba naar Inter Milan en dan zal Tagliafico wel naar Barca verkassen. De transfermarkt komt eindelijk los!

23 juni 2021 om 14:49

Waarom Tagliafico? Heeft toch niet zo'n geweldig seizoen achter de rug?

Laten we hopen dat dit waar is. Die Alba is echt zo overschat. Mentaliteit van een pindanoot en verdedigend altijd zo kwetsbaar. Behoudt ook niet de volle 90 minuten zijn concentratie waaruit een stommiteit of een tegendoelpunt ontstaat. Verder is het een driftkikker en geen leuke persoonlijkheid.

sergio ramons Hm

De reden is hij verdient teveel en barcelona moet bezuinigen. Daarnaast vind ik hem heel slecht. Ja hij is snel maar verdedigend is hij verschrikkelijk slecht verantwoordelijk voor vele fatale doelpunten. Ik herinner je nogmaals aan anfield road 2019. Hij is wild aan de bal kan geen fatsoenlijke voorzet geven en kijkt alleen naar Messi.

Barca heeft nieuwe ideen nodig. Ik hoop dat barca die gosens kan aantrekken dat vind ik echt een versterking

Barca heeft een linksback nodig die snel is fysiek sterk en verdedigend goed is. Ook dient hij in staat te zijn om een fatsoenlijke voorzet te geven en oog te hebben voor alle medespelers niet alleen voor messi.

Het is een zeikerd ook alleen maar zeuren tegen de scheidsrechter nee hoe eerder hij weg is hoe beter.

Ik ben hartstikke blij met hoe Laporta het tot nu doet. Alleen hij moet echt werk maken van het lozen van spelers bij barca. De volgende spelers dienen te vertrekken.

Pique, Sergio Roberto, Clement Lenglet, Samuel Umtiti, Pjanic, Braithwaite, Coutinho, Dembele en Griezmann.

Die dembele is een loser eerste klas mag wat mij betreft nooit meer opgesteld worden en zijn salaris moet flink gekort hebben als hij protesteert zet hem en zijn zaakwaarnemer zsm buiten de deur

Ze kunnen Barca beter verlossen van grootverdiener Griezmann. Goeie speler hoor, maar past daar gewoon niet.

Alsjeblieft laat dit waar zijn. Kan deze speler niet meer verdragen op de Spaanse velden. Meest walgelijke speler in de geschiedenis van La Liga, veruit. Ik als geboren Spanjaard heb het schaamrood op mijn kaken als ik hem zie lopen bij het nationale team met een aanvoerdersband nota bene. Geen woord gelogen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Internazionale

1024 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.Genoa00
12.Lazio00
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
A. CordazKeeper
I. RaduKeeper
A. BastoniVerdediger
F. CortinovisVerdediger
D. D'AmbrosioVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Internazionale.

158 fans
Verdediger, 32 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren