Maduro neemt standpunt in rond eventuele overgang Berghuis naar Ajax

Woensdag, 23 juni 2021 om 10:48Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 12:07

Hedwiges Maduro zou er raar van opkijken als Steven Berghuis de overstap maakt naar Ajax, zo vertelde hij woensdagochtend in de EK-show van Voetbal International. De oud-middenvelder begrijpt de interesse van Ajax in de aanvaller van Feyenoord, maar zou de gevoelige transfer zelf niet durven maken als speler. Maduro denkt bovendien een patroon te ontdekken in het aankoopbeleid van de Amsterdammers, waarbij de aandacht met name wordt gericht op Eredivisiespelers die uitkomen voor het Nederlands elftal.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zie jij Steven Berghuis naar Ajax vertrekken?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

119 reacties (laatste reactie door jjr12)

Ik zou het toejuichen. 4 miljoen is een koopje!

23 juni 2021 om 10:59

Buiten dat 4 miljoen voor Berghuis echt een koopje is, deel je ook nog even een tik uit aan een ‘concurrent’. Ik zou als PSV en Ajax zijnde het altijd proberen om Berghuis op te halen voor dit bedrag.

23 juni 2021 om 11:01

Ajax deelt hier dan een dubbele tik uit. Je haalt met afstand de beste speler van Feyenoord voor een schijntje en hij gaat ook nog niet eens naar je grootste concurrent in de eredivisie. Een echte no brainer van Ajax dus.

23 juni 2021 om 11:04

Wa dacht je er van dat het hoe dan ook nog eens een directe versterking is voor Ajax?
als je dat weg zettegen de 20 miljoenvoor Haller heb je veel meer waar voor je geld op deze manier.

23 juni 2021 om 11:13

Dat moet nog blijken natuurlijk of hij een versterking is. Dat dachten we ook van Idrissi die ook 1 van de beste buitenspelers van de Eredivisie was. Daarnaast is Haller met 11 goals en 5 assists enorm belangrijk geweest de 2de seizoenshelft.

23 juni 2021 om 11:15

Berghuis is toch ook gewoon vele malen beter dan Idrissi?

23 juni 2021 om 11:29

Eerlijk gezegd hoef ik hem niet bij PSV te zien. Dat gaat de ontwikkeling van Madueke blokkeren en die zie ik graag nog de komende tijd bij PSV schitteren. En Madueke moet straks een mooi bedrag gaan opleveren.

23 juni 2021 om 11:45

@zytto34 Is het nou zo moeilijk om toe te geven hoe goed Berghuis is? Berghuis vergelijken met Idrissi. Idriss in zijn beste seizoen bij 18 goals betrokken. Berghuis is echt nog wel een klasse of 2 beter.

23 juni 2021 om 11:50

Ik snap niet hoe je Berghuis niet bij PSV wilt zien, een speler met 21 goals en 16 assists vorig seizoen in een slechter elftal. Bij PSV gaan Malen, Romero, Piroe, Ihattaren en Mauro waarschijnlijk vertrekken. Dan heb je dus alleen nog maar Gakpo, madueke, vertessen, zahavi en Gotze (twijfelgeval) voor de 4 aanvallende posities, dit is natuurlijk veel te weinig en met in het achterhoofd dat PSV ook nog graag deze zomer Luuk wilt inlijven dan kan Berghuis ze panklaar op zijn hoofd leggen. madueke kan volgend seizoen meer dan genoeg minuten maken.

23 juni 2021 om 13:30

Dat is geen 4 miljoen. Dat is een prijs waar er pas van onderhandeld kan worden. In de meerwaarde krijgt Berghuis zelf 25%

23 juni 2021 om 14:05

@Zytto34; dafuq? Hoe kan je Idrissi met Berghuis vergelijken haha? Idrissi heb ik iig nooit gezien als een versterking. Berghuis daarentegen is een gozer met super veel pit, een goede schot een voorzet en die iets onverwachts kan doen.

23 juni 2021 om 15:36

@zytto:
hahaha zelfs als hij misschien naar jullie komt kan je niet zijn kwaliteieten erkennen?

Berghuis is een klasse beter dan Idrissi die ook puur als opvanging kwam.. Berghuis heeft de beste statistieken over de afgelopen 4 jaar in NL binnen de Eredivisie.

en dat in een minder team dan Ajax of Psv. Laat staan als hij ook nog eens betere spelers om zich heen heeft. Dat zag je ook al bij Oranje dat hij daarbeter werd.

23 juni 2021 om 11:14

Het is geen 4 miljoen. Feyenoord moet het gesprek aangaan bij biedingen van 4 miljoen maar hoeft deze niet te accepteren

23 juni 2021 om 12:12

Dat is niet wat er staat. Er staat dat alles boven de 4 miljoen gedeeld wordt met Berghuis.

23 juni 2021 om 12:29

''er staat ..'' Waar? In het artikel? Het delen van het bedrag is weer een compleet nieuw 'gerucht' voor mij in elk geval.

Ik snap op zich wel dat Berghuis naar Ajax wil, Berghuis zou denken if you can't beat them join them. als Berghuis dat uitspreekt mocht hij naar Ajax gaan, dan weetje dus dat Feyenoord kampioen gaat worden de komende jaren.

23 juni 2021 om 11:00

Of Berghuis wilt een basisplaats in Oranje. Nee zonder gekheid voor dit bedrag moet je het altijd proberen.

23 juni 2021 om 11:10

Dan zou hij er vanuit gaan dat hij basisspeler wordt bij Ajax. Zijn verkoopprijs werkt hierin ook als zijn nadeel. Ajax haalt een 3e rechtsback op bij Utrecht voor 6 miljoen, dus als ze Berghuis ophalen voor 4 miljoen halen ze daarna alsnog net zo makkelijk ergens een Braziliaan op voor 20 miljoen. En vervolgens blijkt Neres toch nog maar een jaartje te blijven en Anthony is er ook nog.

23 juni 2021 om 12:21

Als er iets is waar Ten Hag niet naar kijkt is het wel de aankoopsom. Dit is een win-win voor alle partijen. Feyenoord heeft zn 4 miljoen en kan wellicht nog een mooi doorverkooppercentage verwachten, Berghuis gaat CL spelen met een beter salaris en Ajax haalt een top2 MVP van de Eredivisie in huis. (schat Tadic evenhoog in) Zelfs voor de carriere van Berghuis is het een mooie stap, want ik verwacht dat na 1 goed jaar bij Ajax er betere clubs in de rij staan dan nu. Zelfs voor de Feyenoord fans zou het positief moeten zijn, ze zien namelijk 1 van de beste Nederlandse voetballers van de afgelopen 10 jaar nog even in de Eredivisie ipv in de onderste regionen van een topcompetitie.

23 juni 2021 om 13:23

“Zelfs voor de Feyenoord fans zou het positief zijn, zijn, ze zien namelijk 1 van de beste Nederlandse voetballers van de afgelopen 10 jaar nog even in de Eredivisie ipv in de onderste regionen van een topcompetitie.“

Wat een rare insteek. Alsof Feyenoorders het fijn zouden vinden dat hun aanvoerder en MVP van de laatste jaren de competitie aan flarden schiet in het shirt van de aartsrivaal? Daarnaast speelt Wolfsburg volgend jaar gewoon CL, dus zal die niet in de onderste regionen gaan spelen.

23 juni 2021 om 13:31

Het is geen 4 miljoen!!!!!!!!!!!! Vanaf dat bedrag wordt er pas onderhandeld

23 juni 2021 om 13:57

Begrijp me niet verkeerd Jjr12, maar ik zie een Klaassen, Tadic of Blind van ons liever nog naar Az, Feyenoord of Psv verkassen dan dat ze ergens gaan voetballen waar ik ze nauwelijks zie voetballen. Een Feyenoord-Willem 2 ga je nog wel voor zitten als Ajacied, maar Brighton tegen Brentford daar zit ik totaal niet op te wachten. (of Wolfsburg tegen Freiburg) Maar goed, ik kijk ook meer als voetballiefhebber dan als die-hard Ajax supporter.

23 juni 2021 om 14:02

@nl_modric

Ik denk inderdaad dat daar het grote verschil in sentiment zit. Als voetballiefhebber zie ik bijvoorbeeld een Tannane ook liever in Nederland blijven (AZ bijvoorbeeld), maar de sterkhouder(s) van mijn eigen club zie ik liever niet naar de concurrentie gaan en al helemaal niet naar de aartsrivaal.

23 juni 2021 om 15:26

Dat was toen Raiola nog zijn zaakwaarnemer was. Nieuwe zaakwaarnemer zegt dat hij voor 4 miljoen weg mag...heb ik gelezen

Echt zonde dat het zover is gekomen dat een speler eigenlijk niet vrij zijn keuze kan maken.Natuurlijk begrijp ik alle gevoeligheden van supporters en ik ben ook niet vies van een beschaafd spreekkoor (supporters moeten zich kunnen uiten). Maar dat het ook echt de veiligheid van spelers en familie raakt is te bizar voor woorden. Dat je dan met zulke eencelligen rekening moet houden is triest.

23 juni 2021 om 11:02

Is inderdaad te gek voor woorden.
In Italie, Frankrijk en ook duitsland zie je dit zo veel gebeuren en zelfs Engeland.

Tuurlijk is het niet leuk voor een Feyenoord, maar het gaat om persoonlijke ambities. Moet je ook gewoon respect voor hebben. Stel Berghuis zit lekker in Nederland maar wil wel meer dan nu. Dan zou hij dus nooit weg kunnen door een paar debielen die zelf niks hebben berijkt....

Zou het vresleijk balen vinden persoonlijk, maar zou hem nog gelijk geven ook als hij het doet.

23 juni 2021 om 11:15

Eens. Zou het niet leuk vinden en heel naar dat hij naar de rivaal gaat, maar goed dat hoort bij topsport. Ik snap zijn CL-ambities, grote kans om kampioen te worden etc. Als ik de keuze had was ik lekker naar de bundesliga gegaan trouwens, dat moet je toch een keer meegemaakt hebben. Moet dan wel zeggen dat hij qua 'nare trekjes' ook prima zou passen bij de Tadic en Nico delegatie hahaha. Match made in heaven😜.

23 juni 2021 om 11:57

(GuubsterTJ) ik vind Berghuis een geweldige speler die zeker bij mijn club zal passen en zeker zal slagen , alleen dat komedianten gedoe er om heen snap ik nooit zo dat er een paar van die mafkezen rondlopen die spelers gaan bedreigen omdat ze toevallig naar een club die ze niet bevalt , die gasten vinden zichzelf nl zo belangrijk en noemen zich ook nog supporter als je nu ook ziet wat er bij NAC gebeurt is dat toch eigenlijk voor een club om je dood te schamen dat zijn dan je zogenaamde supporters , als straks bv Neres of Tadic of wie ook naar Feyenoord zouden overstappen dan zeg ik lekker doen als ze dat zouden willen je bepaalt uiteindelijk toch zelf waar je wilt spelen spelers gaan en spelers komen , Jansen en Cruijff zij ook ooit gegaan en werden ook nog beide kampioen toch , ach het is maar voetbal we maken het allemaal zo ingewikkeld .

23 juni 2021 om 12:02

Hahaha Gluub, inderdaad als het doorgaat hebben we drie engerds/gekkies in de selectie. 😛 Berghuis is welkom, maar ik zou niet doen als ik hem was. Hij zal bedreigd worden door die rand criminelen die zich 'supporter' noemen.

23 juni 2021 om 12:38

Daar moet je gewoon boven staan als Berghuis zijnde. Wil hij naar Ajax en Ajax wil hem gewoon doen. Niet je leven laten bepalen door doorgesnoven debielen. Die in de eerste wedstrijd dat hij scoort weer staan te juichen. Totaal niet serieus te nemen dat soort mensen.

23 juni 2021 om 12:39

Ja helemaal met jullie eens. Het is jammer dat dit soort "groepen" altijd met geweld dreigen(en soms ten uitvoer brengen). Uiteindelijk weegt dat waarschijnlijk ook mee in Steven zijn besluit en dat is eeuwig zonde. Hij zou volledige vrijheid moeten hebben. Desalniettemin zou ik het het fijnst vinden als hij naar Wolfsburg gaat, maar dat staat hier verder los van [email protected]: er boven staan is gemakkelijk roepen vanachter je toetsenbord. Dat is in de werkelijkheid toch wat enger en gevaarlijker om er "gewoon maar boven te staan."

23 juni 2021 om 12:50

Erboven staan. Tsja. Totdat ze voor je deur staan. Hoe kan je er dan nog boven staan. De trap op rennen? Ik zou 't ook best eng vinden.

23 juni 2021 om 15:33

@leidsehood:
Ach ja dat houd ook maar kort aan.. Vermeer kon en kan ook gewoon weer door amsterdam heen.
De types die dit doen hebben een niet al te hoog IQ en vergeten het ook wel weer snel.

Het is al schandalig dat je er rekening mee zou moeten houden...

23 juni 2021 om 11:14

Supporters moeten gewoon hun mond dicht houden en lekker naar de eigen club kijken. Ik kan er opzich om lachen als Feyenoord weer is af gaat maar heb geen behoefte om iets over ze te zingen.

Door al die hersenloze zit de normale man met de gevolgen

23 juni 2021 om 11:43

Zwichten voor het simplistische supportersgeneuzel is wel het laatste wat hij moet doen. Bedankt voor je bijdrage, Hedwiges.

23 juni 2021 om 12:47

Helemaal met je eens hoor, dat supporters zo'n transfer niet zouden moeten blokkeren. Anderzijds mis ik het weer een soort van in spelers dat ze überhaupt zo'n stap nooit zouden maken. Een Jetro Willems die iedere zomer weer flirt met PSV, of hij en Depay met 110% anti-Ajax uitspraken. Ik mis het stiekem wel een beetje. Dat geflirt tussen Stevie Bergwijn en Ajax en Mootje en Ajax is toch wel enigszins kwetsend ofzo.Natuurlijk moet je de 110% anti-Ajax niet letterlijk nemen, maar het gevoel van 100% PSV (, Ajax of Feyenoord) is toch iets wat ik altijd wel waardeer in een speler.Nogmaals, maakt een speler toch de keuze voor die overstap, dan is dat zijn goed recht en zou geen supporter, op een cynisch spreekkoor na, hem een stro-breed in de weg moeten leggen. Enkel zou Berghuis voor mij enorm in respect stijgen als hij zegt dat hij nooit naar ons of Ajax zou gaan in Nederland.

23 juni 2021 om 12:50

Eens Per. Een lekker spreekkoor ertegenaan, tikkie cynisch inderdaad, en de kous zou af moeten zijn. Sommige 'schijn' supporters hebben alleen heeeele lange kousen..

23 juni 2021 om 14:24

Dat speelt al vanaf de jaren '80. M.a.w. sinds hooliganisme zijn intrede maakte in het Nederlands voetbal. Taument en later Wijnaldum durfden ook niet de overstap te maken.

Maduro denkt bovendien een patroon te ontdekken in het aankoopbeleid van de Amsterdammers, waarbij de aandacht met name wordt gericht op Eredivisiespeler die uitkomen voor het Nederlands elftal.

No shit Sherlock, dit heeft Overmars echt al 100x verteld in interviews.

23 juni 2021 om 11:19

@cursasud

Haha behalve dat, welke patroon? Hij benoemt eerst Wijndal en nu Berghuis.
Maar Ajax heeft zich niet gemeld voor Wijndal..

En verder wat voor patroon, beste spelers uit NL worden altijd gelinkt aan Ajax of Psv.

Snap ook niet waarom Maduro gevraagd is. Vraag dan een speler die wel voor beide clubs uitgekomen is. Vermeer bijv, Koeman bijv. etc.

maar ja komende dagen zullen wij nog honderden meningen lezen van Marieke Derksen tot die youtubber

23 juni 2021 om 11:48

Mrkrillin, als ik Ajax was zou ik niet gaan voor Wijndal. Ik vind hem verdedigend niet zo geweldig. Er zijn vast betere opties. Edoch de meeste zijn dan niet-NL.

23 juni 2021 om 12:04

Wijndal? Nee man overschat menneke, en bovendien vraagt Az de hoofdprijs aan Ajax. Nee hoor, haalndan naar van Aanholt als hij wilt.

23 juni 2021 om 11:46

Heeft Maduro toch goed speurwerk geleverd. Stel je nu eens voor dat hij dit niet had opgemerkt? Een Watson heeft hij net he!

Gedoe erom heen? Geloof ik niet. Als hij naar Ajax gaat krijgt hij de eerstvolgende klassieker een staande ovatie in de Kuip voor bewezen diensten.

23 juni 2021 om 10:59

De geruchten gaan zelfs dat er een standbeeld geplaatst zal worden van Berghuis voor de Kuip, inclusief Ajax shirt. Zo rancuneus zijn wij bij Feyenoord niet.

23 juni 2021 om 11:01

Was dat maar... was dat maar, Berghuis gaat echt bedreigd worden, zo niet erger. Gelukkig kunnen jij en ik ( en meerdere ), daar niet met onze pet bij. Maar mocht Berghuis het contract tekenen, dan zet er bij het huis maar beveiliging bij, want je kan op je vingers na tellen dat dat niet goed gaat. Hoe erg het ook is! Deze mensen hebben niks te verliezen en zijn tot alles toe in staat. Verder zijn zij ver weg van de realiteit en snappen niet dat zo'n transfer, gewoon kan.

23 juni 2021 om 11:24

Je zag al hoe erg het bij Vermeer was, terwijl hij bij Ajax 2e doelman was. Berghuis is de man bij Feyenoord afgelopen seizoen, dus dan kan hij niet meer normaal over straat. Als hij slim is, gaat hij naar Wolfsburg, al zie ik hem graag komen.

23 juni 2021 om 11:33

Iedereen doet alsof de overstap van Vermeer minder gevoelig was, maar dat is echt onzin. Vermeer zat al bijna 10 jaar bij het eerste van Ajax, was een paar jaar 1e keeper geweest en was echt een kind van de club. Ik weet dat Berghuis zeer geliefd is bij Feyenoord, maar hij is uiteindelijk een passant

23 juni 2021 om 11:42

Dus in jouw optiek is er geen verschil tussen ergens in de basis staan of op de bank zitten?

23 juni 2021 om 11:53

@dweyer,

Dat is gewoon sentimenteel gezever. Vermeer was een 2de keeper bij Ajax, terwijl Berghuis by far de beste van Feyenoord is. Dat jij niet snapt dat dit gevoeliger ligt begrijp ik voor geen meter.

23 juni 2021 om 12:04

Oke Memphisdepay, leuk dat je het niet begrijpt, maar mijn uitleg leek me toch vrij duidelijk. De ene heeft van kinds af aan bij de club gespeeld, de ander een jaar of 4/5 en is daar pas op latere leeftijd gekomen. Je doet nu alsof kwaliteit bepaalt hoe gevoelig een overstap is, terwijl hoe gevoelig iets is per definitie emotie is. Daar komt meer bij kijken dan kwaliteit.Gevoeligheid bij een overstap is overigens sowieso sentimenteel gezever, dat leek me duidelijk

23 juni 2021 om 12:19

Vermeer is zelfs gevoeliger voor sommige aangezien je bij de transfer van Vermeer ook nog een partij hebt die zich in de maling genomen voelt en dat had zijn weerslag op de supporters.

Maar goed, ik hoop dat dit een gerucht is die naar het rijk der fabelen kan en dat Berghuis kiest voor een langer verblijf bij Feyenoord en anders kiest voor wat hij echt nog zou zien als een droom, als die voorbij komt.

Is dumbel demfries de volgenre die zn mening gaat geven over de mogelijke transfer van berg huis naar ajax(wat niet gaat gebeuren) kom op voetbalzone, het is geen komkommertijd we spelen een hartstikke leuk ek, of is frank de mouge de volgende die er een mening over heeft en hier tr lezen is.

Ach vooralsnog wordt vrijwel elke bondscoach ervan beschuldigd een Ajax voorkeur te hebben wanneer er een selectie bekend gemaakt wordt. Dan weten we vast voor de toekomst dat Ajax enkel nog Oranje internationals koopt en zodoende zal half Oranje uit Ajax spelers bestaan.

Dan ligt het niet aan de bondscoach maar aan Ajax

Misschien is Maduro gewoon een beetje een bangerik. Als Berghuis graag in Nederland voetbalt dan is een keuze voor Ajax heel logisch. Hij verdient nu zo'n anderhalf miljoen. Bij Ajax zal hij best naar pakweg het dubbele gaan. Over 3 jaren uitgesmeerd pakt hij dan al gauw zo'n 5 miljoen meer, nog los van de premies in de Champions League en het behalen van andere doelen zoals een kampioenschap en/of beker. Moet hij dan bang worden van een paar oververhitte supporters ? Dat gaat vanzelf weer over. Het lijkt mij niet dat Berghuis miljoenen moet laten lopen omdat er ergens in Rotterdam Zuid een paar supporters rondlopen die Berghuis die sap misgunnen. En daarbij, er zijn al zeker 30 spelers hem (heen dan wel weer) voorgegaan en bij mijn weten is er niemand aan gestorven.

23 juni 2021 om 11:01

Berghuis verdient maar verluid 2 miljoen bruto bij Feyenoord, ik denk niet dat ze bij Ajax het dubbele zullen betalen. Zou vreemd zijn als Berghuis meer gaat verdienen dan Blind en Tadic.

23 juni 2021 om 11:16

Het salaris maakt Berghuis niet uit en zal daar niet voor gaan. Zal puur de sportieve uitdaging zijn. Z'n schoonvader is zo rijk dat die miljoenen er niet toe doen

23 juni 2021 om 11:44

''het salaris maakt Berghuis niet uit en zal daar niet voor gaan. '' Je vraagt je bijna af waarom 'ie niet gewoon voor een kilometervergoeding speelt.

23 juni 2021 om 12:21

hahahaha zou hij in Amsterdam wonen dan moet er meer belasitng betaald worden dan Berghuis vergoed krijgt.

Ajax kan Berghuis zeker meer betalen mochten ze een transfersom van 4 miljoen aftikken, dan gaat er een compensatie naar salaris is mijn gevoel.

23 juni 2021 om 13:49

Als je meer dan een miljard erft dan maakt die ene miljoen meer helemaal niet uit. Dan ga je voor het sportieve. Moelijk te begrijpen he Mgmv?

23 juni 2021 om 17:24

Dat is heel leuk, vanaf het moment dat je het daadwerkelijk erft. Tot die tijd kan je er weinig mee. Tenzij je elke maand met je handje op bij je schoonvader wil aankloppen.

23 juni 2021 om 20:11

Tot die tijd heeft hij zelf al een paar miljoen bij elkaar. Heeft dat beetje extra van Ajax niet nodig. Hij wil gewoon een prijs pakken. Niks mis mee

Echt he gaat nu iedereen een plasje over Ajax/berghuis doen.....

On-topic het zou natuurlijk gewoon een goede aanwinst zijn voor Ajax. Gegarandeerd assists en goals voor 4 miljoen daar kan je niet voor tobbe.

Ajax heeft al gezegd dat het Nederlandse gezicht willen houden zodat er nog een connectie is met de supporters. En ja dan kom je al gauw uit bij spelers die voor het Nederlands elftal zijn geselecteerd.
Vier miljoen voor zo'n speler is een koopje vandaag de dag , dus is het te begrijpen dat Ajax interesse heeft.
Als de "supporters " mensen bedreigen van wege de bouw van een nieuw stadion , wat zullen ze dan wel niet doen in dit geval. Ik denk dat dit zeer gevoelig ligt . Toch wel bizar dat je daar rekening mee moet houden

23 juni 2021 om 12:44

Aan de ene kant snap ik dat Ajax interesse heeft, want Berghuis is een geweldige voetballer. Als Haller geen topscorer wordt met aan de ene kant Tadic en aan de andere kant Berghuis, kunnen ze hem beter weer verkopen. Aan de andere kant hoop ik dat Berghuis naar het buitenland gaat. Dat voorkomt voor hem heeeeeel veel gezeur en tevens geeft je daardoor die eencellige mafkezen ook geen voer! Hoe bespottelijk het ook is.

23 juni 2021 om 13:19

Volgens mij schreef ik een Nederlands gezicht , dus Nederlandse spelers

23 juni 2021 om 14:34

Je hebt gelijk

Ik laat het helemaal los dat hij van Feyenoord naar Ajax wil.
Geschiedenis heeft laten zien dat hij niet de eerste is.

En gedoe ... tja.
Schop er 1 in en weg is het gedoe.
Of neem als Ajacieden / aanvoerder een statement naar je supporters dat hij geaccepteerd is.

Berghuis is een erg goede aanvaller die bij Feyenoord het allemaal alleen moet doen en geen medespelers heeft van niveau. Bij Ajax samen met een Tadic en Antony is toch prachtig..
Maar ook jongens als Gravenberg die weten wanneer ze hem moeten bedienen.

Daarbij ook logisch dat je als grootste club van Nederland ook wil dat de internationals bij jouw club speelt.

En ik vermoed dat het ook een fijn tikje is naar Feyenoord toen ze destijds Vermeer wegkaapte

23 juni 2021 om 11:27

In het verleden ging sterspeler Cruyff van Ajax naar Feyenoord en maakte ze meteen ook kampioen. Ik ben bang dat het door een kleine groep allemaal wat opgeblazen wordt.

23 juni 2021 om 11:30

Nouja, Vermeer heeft ook vrij lang last gehad van bedreigingen en er werd nota bene een zwarte pop aan een touw opgehangen aan de tweede ring van de Arena. Kunnen nou ook niet zeggen dat die bedreigingen er niet toe doen, hoe jammer ook.

23 juni 2021 om 11:39

Zeker met je eens!
Maar ook daarin zal gepast ingegrepen worden.

Voor Ajax hoeft hij niet 1 2 3 bang te zijn...
Ze fluiten je wellicht 2 a 3 weken uit..
Schop een bal in het net of maak een beslissende en het is klaar

Ach, ik zie het allemaal wel. Paar jaar geleden werd Bergwijn al helemaal naar Ajax geschreven door bepaalde media. Twee jaar geleden was Berghuis al met een strik eromheen naar PSV volgens sommigen. Feit is dat er meerdere clubs interesse hebben getoond, en dat het maar te zien is waar hij voor kiest.

23 juni 2021 om 11:23

Moet zeggen dat ik het hem ook niet echt kwalijk kan nemen. Het is eerder het falen van Feyenoord zelf. Hij is van een kampioensploeg gebracht naar een plek 5 met anti-voetbal. Nu is het logisch dat hij een stap wil maken en is hij afhankelijk van de aanbiedingen die hij krijgt. Maar er is weinig te kiezen op dit moment. Toch heb ik het gevoel dat hij uiteindelijk naar Duitsland gaat maar we zullen zien.

23 juni 2021 om 11:29

Tja, Sjaak Troost heeft als onervaren TD zich gewoon laten piepelen destijds door de zaakwaarnemer van Berghuis. Paar aspecten die mij wel doen twijfelen of het allemaal al zo in kannen en kruiken is: Berghuis gaf zelf in mei nog aan graag een buitenlands avontuur aan te willen gaan. Daarnaast is hij met 2,1 miljoen de absolute grootverdiener bij Feyenoord. Wil hij een stapje maken financieel komt hij bij Ajax ook wel hoog in de salarisschaal binnen. Drie: de sportieve uitdaging is alles bij elkaar toch wat groter bij buitenlandse clubs die ook CL spelen. Immers meet je je dan in het weekend en doordeweeks met een hoger niveau. Ik moet het nog zien.

23 juni 2021 om 11:49

Ja bizar hoe dat ook weer gegaan is. Hoe de club geleid word blijft toch vaak te triest voor woorden. Een transferperiode ingaan zonder echte TD. Ja ik denk ook dat hij liever naar het buitenland gaat maar het zal toch liggen aan of er nog juiste aanbiedingen komen. Hij gaat zich dit EK ook niet in de picture spelen met af en toe een invalbeurt. Of sommige clubs wachten nog of er is echt weinig interesse.

23 juni 2021 om 11:33

Ja, ik geloof er zelf (ook) niet in dat hij erheen gaat. Zie het zelf als een onderwerp dat heerlijk is voor de media om vol-le-dig uit te melken deze zomer, zoals nu al weet ik veel hoeveel artikelen erover zijn geweest op de site en in de kranten.

23 juni 2021 om 13:34

Misschien tekent hij gewoon bij!

Kunnen mensen alsjeblieft stoppen met Ajax en Feyenoord concurrenten te noemen ?!
Het zijn rivalen, maar van concurrentie geen sprake.
Ik als Ajacied zit niet zo te springen op de komst van Berghuis, hij is echt een goede voetballer. Maar zijn trekjes, de kaarten die hij pakt, de arrogantie die hij heeft.... Als dat eruit gehaald kan worden is het een goede aankoop. Maar ben er bang voor. Als hij een seizoen draait zoals laatste jaren in Rotterdam, zou hij na een seizoen zomaar voor 15 miljoen weer kunnen verkocht worden.

23 juni 2021 om 11:54

Is gewoon frustratie omdat hij bij Feyenoord met bijna alleen maar prutsers moet spelen. Denk dat als hij in een soepel lopend team speelt, een groot deel van de nare trekjes wegvallen.

23 juni 2021 om 12:03

'' Als dat eruit gehaald kan worden is het een goede aankoop. '' Als dat eruit gehaald wordt, past hij niet meer zo goed bij Ajax

23 juni 2021 om 12:25

Lekker op dreef Mgmv. Alleen wil Ajax diversiteit en we hebben al een schopper en een duikelaar. We zoeken vooral naar de Netwerker, of beinvloeder of The Gentleman.

23 juni 2021 om 12:38

Haha, als ik dat zo lees heb je Berghuis dus niet nodig

"daarbij komt ook nog eens dat Antony met Brazilië gaat deelnemen aan de Olympische Spelen, waardoor de spoeling dun is op de flanken."

wat is dit toch steeds voor onzin. De Olympische spelen zijn 1 week voor de start van de competitie afgelopen.
Stel je wilt die jongen nog ff op vakantie sturen, dan mist ie 2 wedstrijden. Daarvoor hoef je geen nieuwe speler te kopen en voor de CL is hij ook ruim op tijd terug.

Prima als Berghuis komt, maar kom niet met de reden van de OS

Tis idd wel vreemd dat dergelijke transfers in Nederland zo gevoelig liggen. Hoeveel grote spelers gingen er niet van Barca naar Real, van Dortmund naar Bayern, van Inter naar AC etc. Naar Psv gaan is geen probleem maar van Feyenoord naar Ajax (of andersom) blijkt altijd een probleem.
Mijn advies: Ga lekker naar Wolfsburg

23 juni 2021 om 11:31

Zoveel transfers van Barca naar Real zijn er de laatste 15 jaar toch ook niet geweest, of laat m'n geheugen mij in de steek.

23 juni 2021 om 11:33

Wat is er vreemd aan? Transfers tussen de door jouw genoemde clubs zijn ook altijd controversieel geweest. Voetbal is emotie en wat mij betreft is rivaliteit één van de dingen die voetbal juist zo mooi maken. Als je dan als aanvoerder en sterspeler van Feyenoord naar Ajax gaat overstappen moet je ook niet verbaasd zijn over de negatieve reacties.

23 juni 2021 om 11:43

In het buitenland is er inderdaad niet zoveel aan de hand als zulke transfers direct plaatsvinden. Die varkenskop die Figo naar zich toegegooid kreeg moet je eigenlijk ook zien als een soort bedankje. De overstap van Lewandowski naar Bayern was eigenlijk ook totaal geen commotie over.

Buitenland redt hij niet meer. Te oud, ze zullen vel meer van hem verwachten enz. Hij mag blij zijn dat Ajax komt. Feyenoord ook trouwens, gelet op het geld. En dat schrijf ik Niet omdat ik voor Ajax ben. Feyenoord kan nog wat aan hem verdienen. Zo'n jaar als afgelopen jaar krijgt hij niet meer. Alles draaide om hem en hij werd de hemel ingeprezen
Straks wordt het een Jorgenson transfer van €20 mln naar niks

23 juni 2021 om 11:34

Straks wordt het een Jorgenson transfer van €20 mln naar niks. Uh, nee dat kan niet. Want hij heeft nu al een gelimiteerde transfersom van vier miljoen. Echt jongen, wat een figuren kom je hier tegen op het forum.

23 juni 2021 om 12:42

Moet hij wel vertrekken eerst toch? Misschien loopt hij wel gratis de deur uit. Dat betekend dat hij nog een jaartje blijft en gratis de deur uit kan. Al denk ik wel dat veel Feyenoorders dat liever zien dan.

23 juni 2021 om 11:41

Heb je tijdens de 200 artikelen over Berghuis gemist dat hij maar 4 miljoen kost? En je vergelijking met Jorgensen dus volledig mank gaat?

23 juni 2021 om 12:07

Ik heb ook gelezen dat € 4mln alleen geldt voor buitenlandse clubs. Hier op deze site, ook van Feyenoord fans

Jorgenson ging van €20 naar niks
Berghuis van xxxxx naar een boze Berghuis die zijn transfer niet mag maken.

Ik zou het wel weten.

De vergelijking gaat dus verder dan stomweg het ecart tussen €25 en €0
en € xxx naar €0 (of afhankelijk van zijn bui (die we kennen) - € xxx

23 juni 2021 om 12:18

Ik zou je toch voortaan wat beter inlezen voor je zo’n reactie plaatst. De clausule was alleen voor buitenlandse clubs, maar sinds deze zomer is dat ook voor binnenlandse clubs. Daarnaast is het geen gelimiteerde transfersom, maar is Feyenoord verplicht om rond de tafel te zitten vanaf dat bedrag. De mislukte transfer van Jorgensen lijkt in niets op deze van Berghuis.

23 juni 2021 om 12:30

23 juni 2021 om 12:36

@cas - Zoals JJR hierboven ook al zegt; inmiddels geldt de clausule nu voor iedere club. Bovendien blijft het een verschil; bij deze clausule heeft Berghuis de macht (feyenoord heeft de 4 miljoen maar te accepteren, want vastgelegd) en bij Jorgensen weigerde Feyenoord 'm zelf.

En voor die 4 miljoen die we eventueel mislopen behoud ik Berghuis liever, want een even goede speler haal je er in elk geval niet voor terug. Het gaat nu ook niet om een enorm geldbedrag van minimaal 15 miljoen o.i.d.

Oh, en ik wist niet dat Berghuis nu al boos is?

23 juni 2021 om 13:36

Hij kost ook geen 4 miljoen. Vanaf dat bedrag wordt er pas onderhandeld en dan kan Berghuis meedelen in de meerwaarde ( ik dacht 20%). Dus misschien wordt dat bedrag wel 10 miljoen

Het gaat om de vergelijking. Jammer dat je dit niet zag. Ik zal een volgende keer het volledig uitleggen

23 juni 2021 om 11:42

Dan nog, je post staat vol met onzin. Feyenoord hoeft helemaal niet 'blij te zijn' om het geld, er hebben zich al meerdere clubs gemeld die het bedrag willen ophoesten. 'zo'n afgelopen jaar krijgt hij niet meer', uhm, cijfermatig waren zijn seizoenen ervoor misschien nog wel beter. Er staat alleen maar onzin in.

23 juni 2021 om 12:03

Goed jongen, goed. Ik vrees dat je geen open conversatie voor ogen staat.

23 juni 2021 om 12:21

@Cas1

Het heeft weinig te maken met niet openstaan voor de conversatie, maar meer dat hetgeen wat jij roept nergens op slaat. Als jij een mening zou geven (dat je denkt dat Berghuis het niveau niet aan zou kunnen bijvoorbeeld) dan kunnen we discussiëren. Echter presenteer jij een feit dat totaal niet klopt (“zo’n afgelopen jaar krijgt hij niet meer”), waardoor een conversatie weinig tot geen zin heeft.

23 juni 2021 om 12:23

@Cas1

Het heeft weinig te maken met niet openstaan voor de conversatie, maar meer dat hetgeen wat jij roept nergens op slaat. Als jij een mening zou geven (dat je denkt dat Berghuis het niveau niet aan zou kunnen bijvoorbeeld) dan kunnen we discussiëren. Echter presenteer jij een feit dat totaal niet klopt (“zo’n afgelopen jaar krijgt hij niet meer”), waardoor een conversatie weinig tot geen zin heeft.

23 juni 2021 om 12:43

@jjr12 moet toch een beetje voor CAS opkomen . Hij stelt het helemaal niet als een feit, sterker nog hij zegt letterlijk 'straks wordt het een.." Dat is geen feitelijkheid maar een veronderstelling. Je merkt aan alles dat hij het niet zo letterlijk bedoelde en heeft hij nog een punt ook.

Hij bedoeld dat je, net als bij Jorgenson, van een speler met veel waarde naar een transfer gaat die je waarde niet vertegenwoordigd in een eerder stadium. En dat klopt toch gewoon, de manier waarop is totaal anders. Dus heeft ie een punt als je niet zo hard iemand in de discussie wilt aanpakken dat je niet open staat om er bv zo naar te kijken.

23 juni 2021 om 17:35

@thamike

Als je het zo formuleert klinkt het inderdaad een stuk logischer, echter was mijn reactie ook deels gebaseerd op zijn eerdere reactie.

Linksom of rechtsom, had het inderdaad wat minder gekund qua toon.

Ik weet bijna wel zeker dat er vele Ajacieden, waaronder ik, het helemaal niet erg vinden dat Berghuis komt. Toch een van de beste spelers van de ED en daarnaast verzwak je nog een ''concurrent'' voor hoeverre Feyenoord dat is. Bij Feyenoord haalde Berghuis al goede stats met een veel minder team. Hij zal Ajax ook direct beter maken en dat voor maar 4 mil. Ik zeg doen en ik zie hem graag komen, ondanks dat hij van Feyenoord komt. Boeiend, als het een speler is van hoog niveau, die het team zeker beter maakt, dan maakt het niet uit waar hij vandaan komt.

23 juni 2021 om 11:56

Bij Feyenoord was hij wel het mannetje. Berghuis is natuurlijk voor eredivisiebegrippen een topper, maar ik verwacht niet perse dat hij betere statistieken kan behalen bij Ajax, wel meer successen. Bij Ajax zal hij bijvoorbeeld toch geen penaltys gaan nemen bijvoorbeeld.

Nou ik snap Ajax absoluut in deze. Voor dat bedrag natuurlijk super makkelijke keuze, Nederlands en perfecte statistieken. Plus een eventuele concurrent verslap je enorm. Daarnaast met Tadic en Berghuis op de vleugels heb je als Haller ook gewoon meteen de topscorer van de Eredivisie komend seizoen rondlopen. Anthony is dan een perfecte wissel als de tegenstander al moe is om zo’n baltovenaar in te brengen.

Dit is voor die jongen toch een grote kans om een keertje voor een club te spelen die in de CL uit komt en in Nederland voor de prijzen speelt.

Het is nou ook niet zo dat in het buitenland de grote clubs op hem zitten te wachten. Dan kom je uit bij onderkant PL of middenmoot Bundesliga. Kun je beter bij Ajax gaan spelen en om de prijzen mee doen. Het geld zal bij Ajax ook wel goed zijn.

Te veel gedoe zou geen reden moeten zijn. Als die jongen naar Ajax wil zullen ze in Rotterdam niet blij zijn, maar daar moet ook maar eens gewoon volwassen mee omgegaan worden.

23 juni 2021 om 12:06

De prijzen in Nederland heeft hij al gewonnen, dus om er 'een keertje' voor te spelen? Ik denk zelf dat vooral het buitenland hem het meest trekt en als Wolfsburg (cl) daadwerkelijk concreet wordt, zie ik 'm eerder daarheen gaan.

Maar goed, ik zie dit hele Ajax-verhaal dan ook als een fantastisch verhaal voor de media.

23 juni 2021 om 12:55

Klopt, hij won bij Twente de Johan Cruijff Schaal en de beker voor het eerst en bij Feyenoord voor het eerst de Landstitel

23 juni 2021 om 13:04

Uhm, Berghuis heeft in vijf seizoenen Feyenoord vijf prijzen gehaald. Het is niet dat hij van SC Heerenveen de stap naar Ajax kan maken ofzo.

Maduro moet niet zo huilen en lekker Berghuis de keuze laten maken. Het is te ziek voor woorden hoe die jongen een soort van gedwongen wordt een andere keuze te maken dan hij misschien wel echt zou willen. Er wordt al geroepen dat hij bedreigd zou worden, en zelfs zijn familie niet veilig zou zijn. Hoe triest ben je dan zeg! Alleen daarom zou ik de overstap lekker maken. Kijk veel reacties in de topics en je ziet gewoon supporters die het wel snappen als hij dreigementen krijgt. Sorry maar dan heb je ook gewoon een steekje los als je dat wel begrijpt.

Ik zou het toejuichen , maar als ik Berghuis was zou ik het niet doen.

Je haalt je (en je familie) echt veel gedoe op de hals. Kan iedereen nu zeggen: "maloten moet je niet je oren naar laten hangen" maar je hebt gewoon geen leuk prive leven meer joh als hij dit doet.

23 juni 2021 om 14:01

Te gek voor woorden, dat een voetballer tegenwoordig geen eigen keuzes meer kan maken omdat anders zijn familie beveiligd moet worden. Voetbal is zo mooi maar tegelijkertijd kan het ook heel lelijk zijn.

23 juni 2021 om 14:54

Mee eens , maar helaas is het toegestaan in dit land.

De "supporters" die dit doen komen er vaak makkelijk mee weg.

De concurrentie zwak maken is het domste wat Ajax kan doen elke week een oefenwedstrijd in de competitie en elk jaar ongeslagen kampioen worden zal ze in Europa niet helpen om verder te komen

Voor 4 miljoen is dat een koopje. Ik zeg doen!!!

Ik zie Berghuis wel bij Ajax spelen. Deze jongen is toe aan een speelstijl die hem ligt ,aan een club die dominant en technisch voetbal speelt waar gochme is. Hij is klaar met dat werkvoetbal . Bayern koopt alle concurrentie leeg in Duitsland . Dat doet Ajax nu ook in Nederland.Ik begrijp het sentiment maar een ieder mag vrij zijn in zijn of haar keuze.

Wel opvallend, eerst maken alle ajacieden bij een rode kaart hem voor alles en nog wat uit en nu lopen ze zijn reet te likken.

Wel komisch hoe hypocriet de huidige ajax supporter is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AZ00
2.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. ten HagUnknown
J. GorterKeeper
A. OnanaKeeper
N. TagliaficoVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

57 fans
Aanvaller, 29 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Feyenoord 0 0
2020/2021 Feyenoord 33 19 3 1
2019/2020 Feyenoord 24 15 1 0
2018/2019 Feyenoord 33 12 5 0
2017/2018 Feyenoord 31 18 6 1
Laatste voetbalnieuws

CIDI eist excuses van Feyenoord-directie voor Steven Berghuis-graffiti

Het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) heeft een open brief naar Feyenoord gestuurd naar aanleiding van de muurschildering van Steven Berghuis die zaterdag opdook in Rotterdam. Daarop werd de van...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 25 juli
Internazionale heeft contact gezocht met de entourage van Nicolás Tagliafico. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren