Woensdag, 23 Juni 2021

Man United biedt Van de Beek als ruilmiddel

Leeds United is bezig om zijn eerste versterking voor komend seizoen aan te trekken. Neco Williams, die bij Liverpool niet wist te overtuigen en voor twaalf miljoen euro weg mag, is daarvoor in beeld. (Leeds Live)
Manchester United wil naast Jadon Sancho ook absoluut een centrumverdediger halen. Als Raphaël Varane onhaalbaar is wordt doorgeschakeld naar Pau Torres, die een ontsnappingsclausule van 65 miljoen euro heeft bij Villarreal. (Fabrizio Romano)
/
Manchester United heeft Donny van de Beek aangeboden bij Borussia Dortmund om de transfer van Jadon Sancho te bewerkstelligen. De Duitsers zouden het aanbod in overweging hebben, terwijl Van de Beek niet van de deal op de hoogte is. (Transfer Window Podcast)
Cengiz Ünder wordt door AS Roma te koop aangeboden. De Turkse aanvaller beleefde een vrij onzichtbare huurperiode bij Leicester City en kan nu rekenen op interesse van Bayer Leverkusen, AC Milan, Napoli, Fiorentina en Trabzonspor. (TMW)
Real Madrid heeft zich gemeld voor Roger Ibañez. De verdediger van AS Roma wordt in Zuid-Spanje gezien als opvolger van Sergio Ramos, die de omgekeerde weg moet bewandelen voor een hereniging met José Mourinho. (Diverse Italiaanse media)
Cristian Romero heeft zich in de kijker gespeeld bij Tottenham Hotspur. De Argentijn wordt momenteel verhuurd door Juventus aan Atalanta, dat de optie tot koop kan lichten om hem duurder door te verkopen. (Calciomercato)Poll

Is Borussia Dortmund een geschikte club voor Donny van de Beek?


45 reacties (laatste reactie door emre61)

Natuurlijk maar wandelgangen maar poeh, Dortmund zou best wel eens een sublieme match kunnen zijn.

23 juni 2021 om 09:55

Ja? Zou hij Reus uit de basis spelen? Ik betwijfel het..

23 juni 2021 om 10:00

Van de Beek met Reus vergelijken, poeh.

23 juni 2021 om 10:18

Soms denk ik dat mensen vd Beek al zolang niet hebben zien spelen dat ze vergeten zijn wat zijn beste positie is.

23 juni 2021 om 10:30

Rechtsback toch?

23 juni 2021 om 10:41

Nummer 10 toch? Daar heeft Reus voornamelijk gespeeld afgelopen seizoen namelijk

23 juni 2021 om 10:57

Dortmund rouleert veel op het middenveld, maar in het algemeen zou hij moeten concurreren met Reus, Bellingham en Reyna. Daarnaast ook met Reinier, Brandt (als hij niet vertrekt) en van tijd tot tijd Dahoud die weleens iets meer vooruitgeschoven speelt. Nee, ik denk niet dat Van de Beek bij Dortmund meer minuten zou maken dan dit seizoen bij Man Utd.

23 juni 2021 om 11:07

Box-to-box, dus geen 10.

23 juni 2021 om 15:30

Allemaal spelers geschikt voor de subtop en tekortkomend voor de top, hoe graag we ook anders doen voorkomen. Op Reus na, en straks Bellingham maar dat is een totaal ander type en andere positie. Van de Beek is een heel andere smaal dan iemand als Dahoud. Minder een spelmaker, veel meer voor het doel komend. Het is maar net wat zo'n trainer wil, maar voot subtop teams is zo'n speler wel lekker tegen topclubs omdat je met een middenvelder méér kunt spelen zonder dat je echt een aanvaller opoffert.

23 juni 2021 om 17:44

"allemaal spelers geschikt voor de subtop en tekortkomend voor de top".... En dan Van de Beek noemen.

Hoe je het ook wendt of keert, top of subtop, al die spelers zijn beter dan Van de Beek

24 juni 2021 om 10:55

Dat is nu makkelijk roepen na welgeteld 1 zwaar jaar als jonge jongen bij de nummer 2 van 's werelds zwaarste competitie die ook nog eens de finale EL haalde. Met concurrentie van 80 en 60 miljoen. Jij kent Van de Beek niet, maar het scoort tegenwoordig wel goed om te roepen dat hij misschien nog wel slechter is dan Dani de Wit of Mark van de Maarel. Van de Beek komt wel weer bovendrijven en vooral in de top wordt er meer gevraagd dan leuke voetbalkwaliteiten. Wijnaldum is qua puur voetbaltalent ook minder dan Brandt, en toch is hij als speler 5x zo goed.

24 juni 2021 om 11:51

Ik vond Van de Beek bij Ajax ook geen geweldenaar, dus ik roep niet iets omdat hij een zwaar jaar heeft gehad. En nee, ik ken Van de Beek inderdaad niet, maar dat hoeft ook niet om hem te beoordelen op zijn voetbalkwaliteiten. Ik heb verder ook niets tegen zijn persoon. Hij lijkt me een prima ventje eerlijk gezegd.

Ik begrijp verder niet waar je naartoe wilt?

23 juni 2021 om 13:48

Dortmund is veel te hoog gegrepen voor hem joh. Hou toch op. Vond Donny als Ajax supporter prima spelen in Amsterdam hoor, maar niveau subtop lijkt me het maximaal haalbare. Die gaat zich nooit onderscheiden bij teams die (enigszins) meestrijden om de titel. Mag blij zijn als een Hoffenheim hem wil hebben.

Prima club voor Donny. Lekker in Duitsland voetballen en je vorm weer vinden en wie weet wat de toekomst brengt. Kijk naar Depay, stap omlaag doen om vervolgens als nog bij een topclub komen.

23 juni 2021 om 10:05

Denk dat hij het daar ook niet redt. In mijn ogen een van de meest overschatte voetballers die de wereld kent.

23 juni 2021 om 10:12

Als je in de CL beslissende goals kan maken kan je echt wel wat. Het ligt voor een deel ook gewoon aan de premier League die zo enorm fysiek is dat sommige spelers daar niet passen. Betekent niet gelijk dat je een middelmatige voetballer bent.

23 juni 2021 om 11:08

Eens met Noils, zelfs klaassen had meer succes in Engeland

23 juni 2021 om 11:52

Je kan de rest van zijn carrière wel blijven terugvallen op dat ene top seizoen. Uiteindelijk gaat dat ook niet meer op.

23 juni 2021 om 10:09

Precies. Denk ook dat het weleens een match kan zijn. En dan samen met Memphis over een enkel jaar in Oranje na ieder doelpunt met 2 vingers in de oren.

Ramos naar AS Roma, wie verzint dit toch allemaal ? Ook die ruildeals die hier dagelijks op gepost worden, in werkelijkheid is een ruildeal zo zelden. Christian Romero naar de Spurs kan wel een goede match zijn, wat een speler is dat.

23 juni 2021 om 10:06

Er was toch laatst ook al naar buiten gekomen dat Ramos naar PSG ging?

Ik wacht meestal wel op officieel bericht.
Kan me goed herinneren dat een aantal jaar geleden Voetbalzone groots aankondigde dat Sneijder naar Man U ging maar dat bleek achteraf niet waar te zijn. Had het toen allemaal met vrienden gedeeld.

Dus ik deel ook geen voetbalnieuws meer totdat de speler het zelf heeft bevestigd

23 juni 2021 om 10:33

Lokonga naar Arsenal kan je met je vrienden delen

23 juni 2021 om 11:26

Iedere oud Mourinho speler zal wel met Roma in verband gebracht worden. Het zou wel echt geniaal zijn als Roma het flikt, maar het lijkt me salaristechnisch enigszins uitdagend 😅

23 juni 2021 om 12:53

Inderdaad, ruildeals worden in geruchten veelvuldig genoemd maar zijn uiterst zeldzaam. Er zijn teveel factoren die meetellen, bv hoe staan de twee spelers er tegenover en hoe snel vorderen die onderhandelingen. Vaak worden onderlinge transfers (bv Arthur - Pjanic) afzonderlijk van elkaar geregeld. Natuurlijk zullen in de onderhandelingen beide transfers worden besproken en zal dat in transfersom wellicht doorklinken, maar simpelweg een ruildeal komt eigenlijk nooit voor. Verwacht dan ook dat Dortmund de jackpot verlangt en zich niet laat afschepen met een overwaardering van VD Beek. Al zou dit wel een goede match kunnen zijn, VD Beek past wel bij Bundesliga waar een Muller bijvoorbeeld ook kan schitteren (gelijkenis: Mist ook snelheid en heeft geen pure positie). Ik zie Ibaã±ez wel naar Real vertrekken, maar Ramos gaat naar Psg, dat kan niet anders.

Ben bang dat ook Dortmund te hoog is gegrepen voor Donny, teveel concurrentie daar op het middenveld.

Roep het al maanden op dit forum. Dortmund is gewoon een goede ploeg, en hij zal er ook niet zomaar basisspeler zijn. Maar de kans op speelminuten is natuurlijk wel een stuk groter.

Gezien de leeftijd en laatste seizoenen lijkt Pau Torres me eeen veel betere deal dan Varane.

23 juni 2021 om 11:28

Daarnaast zou hij echt een perfecte match zijn voor Maguire. Dat is geen begaafde speler en zeker dat transferbedrag niet waard, maar met de perfect opbouwende Pau Torres naast zich kan maguire zich puur op de mandekking focussen

23 juni 2021 om 13:56

50 miljoen is eigenlijk een koopje als je het zo stelt.

Duitse competitie is qua voetbal vergelijkbaar met die van Nederland alleen een stuk aantrekkelijker en beter. Dortmund is een mooie club waar hij beter in past.

23 juni 2021 om 10:27

Tegelijkertijd strijdt je daar altijd voor plek 2 en weet dat de grootste talenten weer worden verkocht.

Dortmund lijkt mij een leuke club voor Van de Beek. Ik betwijfel of hij direct basis staat maar ik denk dat hij in ieder geval meer speelminuten maakt. Verder lijkt mij de Bundesliga een goeie competitie om weer in vorm te komen.

Fabrizio Romano heeft nooit gedeeld dat Manchester United interesse heeft in Pau Torres. Ook het nieuws rondom Ibanez en het verhaal van Sergio Ramos naar AS Roma klopt niet. Ramos vraagt veel te veel geld, een club als Roma kan dat niet permitteren.

Dus Manchester United biedt v.d. Beek aan bij Dormund zonder dat hij daar zelf va op de hoogte is ? Dat alleen al zou voor mij een reden zijn om die deal op te blazen. Stel je voor, mijn werkgever gaat achter mijn rug om met mij de markt op als ruilmiddel. No way. Dat zou ik hem heel snel afleren.

23 juni 2021 om 11:01

En dan bij Manu blijven, waar hij 0 speelminuten krijgt, door het publiek word uitgekotst en hij zijn eigen carriere moeilijk maakt, en zodra er een leuke club komt, gaat Manu hem ook tegenwerken.

Nee het voetballeven werkt niet hetzelfde als je eigen leven.

ON: Denk dat Donny echt wel past bij Dortmund, en mensen die zeggen dat hij dit niet aan zou kunnen, hij is Europees ook gewoon een belangrijke speler geweest voor Ajax, maar hij moet in het systeem passen. Denk wel dat Dortmund redelijk vergelijkbaar speelt. Daarbij komt ook nog eens het feit dat hij bij Manu, Pogba en Fernandes voor zich had. Die ga je er natuurlijk niet zomaar uitspelen. Ik zeg niet dat hij direct in de basis gaat spelen. Maar zal ongetwijfeld minuten krijgen en zich kunnen bewijzen.

ik ben er van overtuigd dat vd beek zijn contract gaat uitdienen en daarna weer lekker terugkeert bij ajax.

23 juni 2021 om 11:03

@martijnovic,

Waarom zou hij ?!
Hij kan nu in mooiere comeptities gaan spelen, en is intussen te duur voor Ajax.
Als je in je Prime-time zit, ga je niet terug keren naar de ED als je hogerop kan.

24 juni 2021 om 09:16

hij heeft helemaal niet het niveau om hoger dan ajax te spelen of hij moet genoegen nemen om op de bank te zitten. dan zou ik kiesen om lekker te gaan spelen bij ajax en hopen die CL te pakken.

24 juni 2021 om 09:35

@martijnovic,

Lekker goed onderbouwt ook. Waarom zou hij dat niveau niet hebben ?!
Is bij Ajax zeer belangrijk geweest in het succesvolle CL jaar. Daar speel je volgens mij ook tegen clubs als Bayern, Juventus en Real Madrid.
Daarbij, denk je dat een club als United hem überhaupt zou kopen als hij die kwaliteit niet had om hogerop te gaan ?!

de clausule van Torres was gewoon 50 miljoen hoor. Eerste keer dat ik iets lees over 65 miljoen. Varane lijkt me vanuit Madrid's standpunt zeker haalbaar voor United. Hij wil niet verlengen dus bij een goed bod laat Madrid hem gaan. Zal er vooral van afhangen of United hem kan overtuigen. Hij lijkt iig naar Parijs of de premier league te willen dus bij een bod van 60 miljoen en een goed salaris denk ik dat Varane naar United snel rond kan zijn. Hopelijk vindt Madrid een goede vervanger. Pau Torres zou een heel goede optie zijn volgens mij. Militao-Nacho als duo en Pau Torres die met hen de concurrentie aan gaat. Chust of Vallejo als vierde man en ook Alaba kan er staan. Dan zit je achterin gewoon goed.

23 juni 2021 om 14:31

Volgens de Manchester Evening News had/heeft de belangbehartiger van Varane de speler aangeboden omdat die interesse zou hebben om voor United te spelen. Alleen waren de beleidsbepalers niet geheel overtuigd en vermoeden ze dat Varane hetzelfde spelletje speelt als Ramos een aantal jaar geleden deed. United gebruiken om een beter contract bij Real te krijgen.

Er schijnt nu een soort van afspraak/overeenkomst te zijn tussen speler & United, dat als Real inderdaad genoegen neemt met 45mln Pond (wat geschreven wordt dat hij moet kosten), een deal rondkomt/is. Mocht Real moeilijk doen, dan schakelt United direct door naar Pau Torres (waar ook al mee schijnt gesproken te zijn, afkoop bedrag geen probleem, 65mln euro)

Als United supporter mogen ze beide komen, dan gelijk afscheid nemen van Lindelof & Bailly

De titel moet xijn: is Donny geschikt voor BVB....nee...en daar zal Dortmund ook niet intrappen...

Stap terug zetten om vervolgens 2 stappen vooruit te zetten ...zie Memphis.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Zondag 25 juli
Internazionale heeft contact gezocht met de entourage van Nicolás Tagliafico. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren