Advocaat velt duidelijk oordeel over laatste drie seizoenen van Jörgensen

Woensdag, 23 juni 2021 om 09:39Rian Rosendaal

Dick Advocaat liet dinsdagavond zijn licht schijnen over het mogelijke vertrek van Steven Berghuis bij Feyenoord, nu Ajax zich officieel heeft gemeld voor de vleugelaanvaller. De uit De Kuip vertrokken coach velt daarnaast een duidelijk oordeel over de op een zijspoor belandde Nicolai Jörgensen. Advocaat is van mening dat de Deense aanvaller, door Arne Slot inmiddels uit de selectie gezet, in de afgelopen seizoenen veel te weinig heeft gebracht in Rotterdam-Zuid.

Advocaat snapt wel waarom Berghuis op de radar is verschenen van Ajax, zeker ook omdat de buitenspeler voor slechts vier miljoen euro op te halen is bij Feyenoord. "Feyenoord heeft geld nodig, dat is algemeen bekend", liet de clubloze coach zich ontvallen in de voetbaltalkshow van Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen. "Het blijft natuurlijk pikant, maar het is al vele malen voorgekomen dat een speler van Ajax naar Feyenoord gaat, of andersom, of naar PSV. Het kan natuurlijk wel allemaal gewoon", aldus Advocaat, die de interesse van Ajax als 'logisch' omschrijft. "Voor het geld zeker, dat is niks. Die jongen is het veelvoudige waard."

Van Hanegem laat geen spaan heel van Feyenoorder: ‘Word je doodziek van’

De trainer in ruste prijst de daadkrachtige manier van werken van Arne Slot bij Feyenoord.Lees artikel

In de optiek van Advocaat is het daarnaast begrijpelijk dat Slot bij Feyenoord zonder Jörgensen aan het nieuwe seizoen wil beginnen. "Als hij weggaat, verdwijnt er ook gelijk een grote en serieuze salarispost", benadrukt de ervaren oefenmeester. "Je ziet het nu met Guus Til, met dat geld kun je best aardige spelers halen tegenwoordig. Jörgensen is een goeie jongen, maar hij is momenteel niet sterk genoeg. Hij heeft wel goed gepresteerd, maar was ook heel veel geblesseerd. De laatste drie jaar heeft hij te weinig gepresteerd voor wat hij verdiende." De aanvaller is een van de grootverdieners in De Kuip. "Hoeveel hij precies verdient, dat weet ik niet. Dan heb je het wel over grote bedragen", zo besluit Advocaat.

Willem van Hanegem is blij dat Slot gelijk heeft besloten om Jörgensen uit de A-selectie te verwijderen, daar de Deen zijn vertrekwens intern kenbaar heeft gemaakt. "Hij is alleen maar ziek, zwak en misselijk", zo klonk het dinsdag in een interview met ESPN. "Heeft hij een blauwe nagel, dan kan hij niet spelen. Dan denk ik: jongens, schiet nou toch op man. Daar word je toch doodziek van? Slot heeft het goed gedaan. Als dat zo is, dan moet je weggaan. Anders sta je alleen maar in de weg. Als je fit wil blijven, dan train je maar apart."Gerelateerd

Meer sportnieuws

29 reacties (laatste reactie door bossie)

""voor het geld zeker, dat is niks. Die jongen is het veelvoudige waard.""

Oke laten we nu stoppen met berichten als er is geen clausule, of er is een minimum, of geldt niet voor Ajax.

Advocaat geeft hier zelf aan dat de jongen cheap is en dat Ajax hem voor dat geld kan halen.

23 juni 2021 om 09:58

Advocaat geeft ook aan dat hij het salaris van Jörgensen niet weet, dus ik kan me voorstellen dat Advocaat ook de details van het contract van Berghuis niet allemaal weet.

23 juni 2021 om 10:02

@toetertje

Het salaris niet weten of situatie over bepalingen in het contract van je beste speler zit natuurlijk wel een verschil in he.

Maar tuurlijk weet Advocaat het salaris, alleen hij wil / kan ook niet de exacte details prijs geven. Salaris is natuurlijk prive.
Een clausule niet, want een zaakwaarnemer mag dat delen met andere clubs.

23 juni 2021 om 10:07

Of hij weet het wel, maar mag het niet op televisie zeggen in verband met privacy en wil er niet verder over worden doorgevraagd. Dan is zeggen dat je het niet weet het makkelijkst. Hij zal het niet tot op de komma weten. Maar hem is natuurlijk wel voorgespiegeld toen hij nog trainer was wat voor budget er in het salarishuis zou vrij komen als dit soort spelers zouden vertrekken. Hij gaf niet voor niets aan dat je ook op huurbasis spelers met een hoog salaris kunt binnenhalen zoals Til. Dus hij weet echt wel meer dan hij gisteren op televisie uit de doeken deed.

23 juni 2021 om 10:19

Mrkrillin, reken maar dat Overmars precies weet hoe het zit. Die meldt zich niet in Rotterdam wanneer hij vooraf zijn huiswerk heeft gemaakt. Dus hij weet de transfervoorwaarden, en hij heeft ook (via via) begrepen dat Berghuis niet onwelwillend tegen een overstap aan kijkt. Berghuis traint nu met goede spelers om zich heen, die ziet ook een Blind, Gravenberch, Klaassen en een Timber. Logisch dat hij in een dergelijk elftal wil spelen. Ipv achter je man aan rennen, 70% balbezit hebben. En als toetje eindelijk CL spelen.

23 juni 2021 om 11:17

Zowat de hele media heeft al een tijdje aangegeven dat er een clausule is in z'n contract, die deze zomer voor iedere club geldt. Dus laten we stoppen met doen alsof het een verrassing is.

23 juni 2021 om 12:47

Minimum bedrag/opbrengst geldt ook voor ED ploegen vanaf deze zomer.

Jammer dat het zo gelopen is. Ik had vorig seizoen nog alle hoop, dacht dat de voetbal loze maanden vanwege corona hem misschien goed gedaan hadden. Genoeg rust om helemaal te herstellen. Maar alsnog veranderde niks.

Ben blij dat Slot gekozen heeft om Jorgensen uit de selectie te zetten. Ik hoop ook dat hij tegenover andere spelers ook duidelijk is. Ik kan me bijvoorbeeld niet voorstellen dat Vente goed genoeg is. Prima, maar laat hem zo snel mogelijk verkassen. Bannis verwacht ik iets meer van maar komt normaliter ook te kort. Misschien nog een jaartje verhuren maar dan in de Eredivisie. Ik kijk ook uit naar het niveau van Milambo.

23 juni 2021 om 10:11

Milambo heeft geen rugnummer gekregen. Dus het zal (denk ik) bij ruiken en meetrainen bij het eerste blijven. Wat natuurlijk logisch is, die jongen is net 16 geworden.

23 juni 2021 om 10:14

Klopt maar ik ben wel benieuwd naar zijn niveau op de trainingen. Misschien verrast hij Slot en krijgt hij alsnog een rugnummer en zal hij sporadisch bij het eerste elftal zitten.

23 juni 2021 om 10:29

Laten we het hopen! Het is alweer te lang geleden dat er echt een toptalent is doorgebroken. Zijn leeftijdscategorie is in ieder geval hoopgevend met o.a. Kleijn, Milambo, Sliti, Slory, Rust, Krajisnik (die laatste heb ik goede verhalen over gehoord).

Ze hadden hem moeten verkopen in 2017 toen ze kampioen werden en dacht ik er 25 miljoen voor konden krijgen maar ja dat is achteraf

23 juni 2021 om 10:08

yup! dat is te danken aan onze grote vriend Van Geel

23 juni 2021 om 10:15

Achteraf wel ja. Opzich was de gedachtengang van Feyenoord niet heel gek. Hij had een goed seizoen en Feyenoord ging de CL in. Nog een goed seizoen + een WK met Denemarken en de prijs zou verder oplopen. Destijds was hij nog maar 27, zogenaamd in zijn prime en dus kon er nog goed geld voor worden gevangen. Helaas was zijn 2e seizoen al een stuk minder in vergelijk met zijn 1e en daarna is het steeds minder geworden.

23 juni 2021 om 10:50

Was 18 miljoen, maar inderdaad een koe in de kont kijken. Wel leuk dat je dit naar mijn weten zowat in elk bericht over Jorgensen plaatst.

23 juni 2021 om 10:52

Het bod was 18 miljoen en het was niet alsof ze hem niet wouden verkopen, newcastle bood alleen niet het bedrag +- 20m dat ze wouden hebben. Met het wk in het vooruitzicht was dat toen nog niet eens zo gek

afgelopen seizoen was het zogenaamd nog schandalig dat Advocaat Jorgensen het vertrouwen niet gaf en nu Slot hem meteen buiten de selectie zet vind iedereen het prima

23 juni 2021 om 10:21

Als Jorgensen alleen maar bezig is met een vertrek dan heeft het toch ook weinig zin? Heeft toch ook niet zoveel met vorig jaar te maken. Toen wilde mensen liever een echte spits erin hebben en toch de hoop dat hij de oude zou worden. Maar als hij zelf alleen maar weg wil nu, ja dan houd het op en moet je toch echt verder gaan kijken.

23 juni 2021 om 10:55

Als Jorgensen niet had aangegeven dat hij weg wilde had hij er gewoon nog bij gezeten.

Op dit moment is Slot de grote verlosser Japie, hij gaat er voor zorgen dat het allemaal goed komt. En buiten dat ik het ook een kundige trainer vindt, die zeker spelers/teams beter maakt en leuk laat voetballen hoop ik dat hij hiervoor ook de tijd krijgt en niet over 3 maanden al gekruisigd is.

23 juni 2021 om 17:17

Zonder Berghuis doe je denk ik mee voor plek 6 of lager. Ik ben benieuwd of veel supporters dat accepteren en dan is vaak de coach toch de kop van jut

Als trainers de overstap mogen maken en dit ook doen, waarom zouden spelers dit niet kunnen en mogen doen.
In alle sectoren is het normaal.
Een ieder die hier moeilijk over doet vertoont selectieve verontwaardiging
Je zou, wat Jorgenson betreft, ook de vraag moeten stellen hoe het komt dat hij onvoldoende bracht. Nog los van zijn blessures en veel pech bij doelpogingen.

De enige die hier lacht is Newcastle. Die zijn blij dat ze heb niet hebben opgehaald.

Zo af en toe wordt er door media wel eens bekend gemaakt wat een speler verdient. Zo meen ik te weten dat Berghuis de laatste keer dat hij verlengde bij Feyenoord van plm. 1 miljoen naar anderhalf miljoen per jaar ging. En zo meen ik ook te weten dat Jorgenson rond het miljoen per jaar heeft. Als dat zo is en hij geeft nu aan te willen vertrekken dan snap ik dat Feyenoord graag meewerkt want hij brengt zoals ook Advocaat al aangeeft lang niet wat hij zou moeten brengen als spits van Feyenoord. In feite heeft hij daar nog best lang mogen blijven staan omdat ook zijn concurrenten in de spits niets lieten zien. Terecht daarom dat Slot geen zin meer heeft om tijd en aandacht in hem te investeren. Ooit had hij een mooi seizoen, maar dat kun je geen 5 jaar op blijven teren. Tijd voor een nieuwe spits.

Feijenoord zal zich wel flink achter de oren krabben met dit detail in het contract. De overstap zou al pikant zijn , wat het nog erger kan maken, als Berghuis naar Ajax komt, dat Ajax hem nog weet te verkopen voor het dubbele. Dan komen er tulpen uit Amsterdam.....

23 juni 2021 om 11:46

Als een club, in dit geval Ajax, Berghuis nog voor meer weet te verkopen dan de bodemprijs van 4 miljoen vind ik dat niet echt een prestatie. De overstap is veel kwalijker.

23 juni 2021 om 13:17

Het is zeker geen prestatie, maar Feijenoord helpt zo indirect Ajax aan meer geld en een goede speler. Ik denk dat je daar als Feijenoord en als supporter niet graag aan denkt.
Maar ja eerst zien dan geloven

Prima besluit van Slot en duidelijk, we willen geen halfzacht geneuzel van labbekakkers.

Ook duidelijk voor de andere spelers; als je er niet vol voor gaat en het groepsproces in de weg staat dan volgen er consequenties.

Prestaties en professionaliteit staan op nummer 1, geld komt pas daarna. En zodra je goed presteert als club komt het geld 'vanzelf' erachteraan.

Ook dat hij de trainingsintensiteit heeft opgevoerd vind ik een goed ding. Fitheid niet één basisgegeven zijn.

Als je speltechnisch niet tegen je tegenstander op kan, dan moet je ze op fitheid, snelheid, duurvermogen en berekende (niet domme) hardheid over de kling proberen te jagen.

Feyenoord spelers kwamen afgelopen jaren op allerlei gebieden tekort, als je minder begaafd bent is dat jammer maar op alle andere facetten hoef je voor niemand onder te doen met de juiste mentaliteit en trainingsaanpak.

Ik hoop dat het zo snel mogelijk vruchten zal afwerpen.

Het kan alleen maar beter. En geen oude uitgekakte spelers voor hoge salarissen aantrekken. Jonge gasten met ambitie en die GOED begeleiden. Positief maar ook duidelijk en streng als het nodig is. Met de juiste mentaliteit kun je enorm ver komen.

Ik wil wel weer eens genieten van Feyenoord.
De club blijft altijd in mijn hart, maar sommige spelers heb ik mij enorm aan geërgerd en lulletje lampekatoenen zijn het Feyenoord shirt niet waard.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. BijlowKeeper
T. JansenKeeper
D. RemieKeeper
J. CandelariaVerdediger
L. GeertruidaVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

93 fans
Coach, 73 jaar
SeizoenClub
2019-2021 Feyenoord
2018-2019 FC Utrecht
2018-2018 Sparta Rotterdam
2017-2017 Nederland
2016-2017 Fenerbahçe
Laatste voetbalnieuws

Advocaat ziet trainersklus als fantastische uitdaging: ‘Niet voor het geld'

Dick Advocaat heeft zaterdagavond voor het eerst gereageerd op zijn beslissing om bondscoach van Irak te worden. In gesprek met het Algemeen Dagblad geeft de oefenmeester aan dat hij het een...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 5 augustus
Als Harry Kane wordt verkocht aan Manchester City, denkt Tottenham Hotspur aan de komst van Philippe Coutinho. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren