Hakim Ziyech maakt deel uit van ‘maxi operazione’ in Italië

Woensdag, 23 juni 2021 om 06:50Daniel Cabot Kerkdijk

Chelsea en AC Milan voeren gesprekken over minimaal één transfer deze zomer, zo schrijven Italiaanse media woensdag. Volgens Sky Italia en Fabrizio Romano gaat hem om een maxi operazione van in totaal drie spelers van Chelsea die de overstap naar het San Siro kunnen maken: Olivier Giroud op de eerste plaats en mogelijk ook Hakim Ziyech en Tiemoué Bakayoko. Laatstgenoemde was ooit al Rossonero.

De naam van Giroud staat al langer op de lijst van AC Milan, dat de 34-jarige aanvaller transfervrij van Chelsea leek te kunnen overnemen. Begin deze maand maakte de Londense club echter bekend dat in april al een optie voor nog een jaar was gelicht, ondanks een gebrek aan speeltijd voor de aanvaller. Giroud en Milan hebben naar verluidt al overeenstemming over een contract tot de zomer van 2023. Chelsea lijkt de optie te hebben gelicht om zich van een transfersom voor de Frans international te kunnen verzekeren.

Sky Italia en Romano stellen dat de namen van Ziyech en Bakayoko ook zijn gevallen in de gesprekken tussen Chelsea en Milan. De Marokkaans international maakte vorig jaar zomer voor veertig miljoen euro de overstap van Ajax naar Chelsea en heeft een wisselvallig seizoen achter de rug, waarin hij niet altijd verzekerd was van een basisplaats. Hoewel Ziyech formeel niet te koop is, staat Chelsea naar verluidt welwillend tegenover marktconforme biedingen. Mogelijk obstakel is het huidige jaarsalaris van de ex-speler van sc Heerenveen en FC Twente: zes miljoen euro.

Ziyech wordt in Noord-Italië gezien als de ideale opvolger van Turks international Hakan Calhanoglu, die deze week transfervrij de gevoelige overstap naar stadsgenoot Internazionale maakte. Een alternatief is Dani Ceballos van Real Madrid. De Spanjaard lijkt ook onder Carlo Ancelotti geen toekomst te hebben bij de Koninklijke, die een goede relatie met AC Milan onderhoudt. Beide clubs zijn sowieso al in gesprek over Brahim Diaz. De aanvaller speelde vorig seizoen op huurbasis voor i Rossoneri en maakte een goede indruk. De intentie is om de Spanjaard opnieuw te huren, maar met een optie tot koop.

De wegen van Bakayoko en Chelsea lijken sowieso, opnieuw, te gaan scheiden. De middenvelder kwam medio 2017 over van AS Monaco en kwam in zijn eerste contractjaar tot 43 duels in alle competities. Daarna volgden uitleenbeurten aan AC Milan, AS Monaco en Napoli, waar hij altijd verzekerd was van een basisplaats. Het contract van een van de recordaankopen van the Blues destijds, ruim veertig miljoen euro, loopt nog maar een jaar door en een verkoop ligt dan ook voor de hand.Gerelateerd

Meer sportnieuws

26 reacties (laatste reactie door daantje_u)

Giroud zal wel niet gaan. Had een dikke tekenbonus gekregen als hij transfervrij was gekomen. Nu zal Chelsea dat geld ontvangen en niet hij.

23 juni 2021 om 11:43

Ik hoop eigenlijk dat Milan in plaats daarvan voor Vlahovic gaat, maar vraag me af of ze die strijd kunnen winnen. Giroud is een prima spits, maar zonder lange toekomst voor Milan

Bakayoko die ooit voor 40 miljoen is gekocht zeg. Dat blijkt uiteindelijk toch zonde van het geld te zijn . Hoewel Roman Abramovic een goede zakenman is zat hij er ( toegevoegd " samen met de andere verantwoordelijke) toch wel naast bij Bakayoko. Maar goed het is ook niet zo erg voor Bakayoko dat hij het niveau van Chelsea niet aan kan. Meespelen op het heilige gras op Stamford bridge is alleen voor de uitzonderlijke talenten weggelegd. Ik hoop niet dat Ziyech en Giroud weggaan overgens. Ik zie nog wel de meerwaarde van deze twee geweldenaren. Giroud als invaller en ik zal Ziyech ook nog lang niet afschrijven. Wel moet hij dan op rechts of op de aanvallende middenvelder positie worden ingezet.

23 juni 2021 om 08:08

Als je dan toch zo into Chelsea bent, dan is het toch verwonderlijk dat je niet begrijpt dat Abramovic niet verantwoordelijk is voor het spelersbeleid. Met Tuchel als trainer is er feitelijk geen plek voor spelers als Giroud en Ziyech, dus een verkoop zou niet gek zijn. Uiteindelijk is de speelstijl ook bepalend.

23 juni 2021 om 08:17

Lijkt me verstandig dat je eens mijn reactie leest voordat je zomaar wat neer zet. Waar schrijf ik dat Abrammovic verantwoordelijk is voor het transfer beleid dan? Daarnaast is het natuurlijk wel zo dat hij die spelers betaald. Als Ambramovic ergens het niet mee eens is zal de desbetreffende speler ook niet worden gehaald. Uiteraard doet hij dit wel in overleg.

23 juni 2021 om 09:12

Je zegt letterlijk dat hij er naast zat bij Bakayoko. Je impliceert dat hij dus uit zijn koker kwam.

23 juni 2021 om 09:14

"hoewel Roman Abramovic een goede zakenman is zat hij er toch wel naast bij Bakayoko". Dat impliceert dat hij de inschatting heeft gemaakt om Bakayoko te halen. Hij is daar niet verantwoordelijk voor, maar iemand anders. Diegene noem je expliciet niet.

23 juni 2021 om 09:15

“Hij zat er toch wel naast bij Bakayoko” dan zeg je letterlijk dat hij degene is die hem gehaald heeft.. Bakayoko is nog een van de laatste stuiptrekkingen van Emenalo geweest. Man, wat ben ik blij dat hij weg is.. Elke zomer weer dat gelazer dat hij wel even de beste spelers ging halen om dan vervolgens op de proppen te komen met Bakayoko, Drinkwater, Barkley en Zappacosta. Ik blijf er bij dat dat ons minimaal twee van onze beste managers gekost heeft.

23 juni 2021 om 09:20

Abramovic is uiteindelijk eind verantwoordelijke. Hij is tevens verantwoordelijk voor zijn eigen geld. In principe zouden ook Conté en Emenalo inbreng hebben gehad en misschien nog wel meer mensen. Maar Abramovic is uiteindelijk gewoon eindverantwoordelijk.

Youri dat was inderdaad een erg slechte transfer periode. Hoewel Barkley nu niet echt een miskoop is vind ik. Die is voor "slechts" 15 miljoen gehaald en heeft toch nog redelijk veel gespeeld. Die andere hebben het inderdaad niet waargemaakt. Drinkwater vind ik dan nog wel de grootste miskoop van allemaal.

23 juni 2021 om 09:20

Uit mijn hoofd gezegd was Emenalo die transferzomer technisch directeur en dus verantwoordelijk voor het aan- en verkopen van spelers. Oftewel: de inschatting van Emenalo was niet goed en kan daar dus functioneel verantwoordelijke voor worden gehouden. Abramovic is slechts eigenaar/investeerder en derhalve niet verantwoordelijk voor technische of beleidsmatige zaken, aangezien daar andere mensen voor aangesteld zijn. Zo valt ook de benoeming van een trainer niet in zijn portefeuille.

Maar goed, fijne ochtend verder. Er zullen wat Chelseaspelers moeten voetballen vanavond, dus ik zie de berichten wel weer voorbij komen. Het schijnt dat Giroud echt fenomenaal goed op de bank kan zitten!

23 juni 2021 om 09:23

Bluegroninger, ga alsjeblieft een lesje bedrijfskunde volgen. Hij is statutair niet verantwoordelijk voor het transferbeleid. Volg eerst een lesje 'verantwoordelijkheid en Aansprakelijkheid'. Abramovic is zelfs geen voorzitter van de Raad van Bestuur. Het kan best zijn dat hij dat in het verleden wel was, maar dat is hij momenteel in ieder geval absoluut niet.

23 juni 2021 om 09:27

Abramovich heeft zich ooit met 1 transfer bemoeid en dat was met de transfer van Shevchenko, dat was zo’n flop dat hij daar wel van geleerd heeft..

Als Barkley geen miskoop is dan weet ik niet meer wat we wel een miskoop mogen noemen. Hij heeft een seizoen lang onder Sarri de ontwikkeling van RLC in de weg gestaan, onder Lampard ook niets toegevoegd en uiteindelijk verhuurd aan Villa.. Als je na 2,5 seizoen verhuurd wordt dan ben je niet de speler die ze dachten dat je was. Van Drinkwater is wel bekend dat hij praktisch alleen maar gehaald is omdat we homegrown spelers misten.

23 juni 2021 om 09:29

Robin ik vind het jammer voor je dat je het niet kan begrijpen. Ik probeer het nog 1 keer. Roman Abramovic is verantwoordelijk over zijn eigen geld. Als hij bijvoorbeeld Wout Weghorst wil halen voor 20 miljoen gebeurt dat gewoon . Stel Marina nu wil ik zeg maar wat malen voor 20 miljoen en Abramovic niet komt malen echt niet hoor. Dus loop nou niet zulke onzin te verkopen . Het gaat bij Chelsea echt niet zoals in een normaal bedrijf wel gaat. Uiteraard zal alles wel in overleg gaan etc. Maar Abramovic zal uiteindelijk bepalen wie er wel en niet komt. Hij bepaald zelf welke spelers voor zijn club spelen

23 juni 2021 om 09:56

Prima, begrijp ik het niet. Ik denk dat ik iets beter weet hoe bedrijven werken dan jij.

Chelsea is een bedrijf met eigen inkomsten en vermogen. Niet alles wordt door Abramovic betaalt. Of wat gebeurt er met de inkomsten van sponsors, tickets e.d.? Transferbudgetten komen grotendeels gewoon uit de begroting van Chelsea voort, en wellicht aangevuld door de eigenaar in deze. De kans is groter dan Abramovic een bijdrage per jaar doet die bij de hele begroting wordt genomen. Dat betekent dat transfers volledig worden betaald door Chelsea. Chelsea betaalt een transfer, niet Abramovic. Het geld van Abramovic wordt ingezet voor alle uitgaven die Chelsea doet, dus hij betaalt niet één op één de transfers.

Chelsea is een normaal bedrijf, helaas voor jou. Dat moet ook wel, aangezien ze aan eisen van de FA moeten voldoen (en de Uefa) qua begroting e.d. Dat er een eigenaar boven hangt die geld in de club steekt, maakt het niet direct 'geen normaal bedrijf'.

Hakim is wisselgeld geworden voor Chelsea. Italië lijkt me qua voetbal niet zo passen bij hem. Er is toch ook nog wel een subtopper uit Spanje of Duitsland voor hem in de markt? Aanvallender teams, aanvallender competitie.

23 juni 2021 om 09:56

Aanvallender teams en competitie? Je loopt achter. In Italië is er dit jaar in de Serie A 1174 keer gescoord, veel meer goals dan in Spanje en Duitsland, dus als hij van een aanvallende competitie houd, moet hij naar Italië

23 juni 2021 om 10:41

In Nederland zouden we dan zeggen dat er slecht verdedigd wordt.

23 juni 2021 om 11:39

Maurootje heeft gelijk. De Italiaanse competitie wordt nog steeds te vaak gelabeld als verdedigend, terwijl de Serie A steeds zoveel doelpunten heeft en de teams aanvallend voetbal spelen. Misschien moeten mensen het wat meer volgen, om dit soort uitspraken te voorkomen.

23 juni 2021 om 11:54

@Yoda Grappig dat je dat niet zei toen je dacht dat er meer in Spanje en Duitsland werd gescoord, dus kul argument; was niet wat je wou horen hè?

Ziyech zou echt een mooie vervanger zijn van calhanoglu! Bij Milan kan hij op een hoog niveau echt weer de grote man zijn en dan is hij op zijn best. Ben benieuwd of Chelsea hem echt al na één seizoen laat gaan.

Ziyech moet alleen komen als hij wordt gekocht of huur plus koop. Bakayoko was top in zijn vorige Milanperiode, zou mooi zijn als wanneer Kessie en Bennacer naar de Afrika cup moeten; Bakayoko en Tonali het middenveld kunnen warmhouden en tot slot is Giroud ook leuk als back up,maar heb liever iemand van rond de 27.

23 juni 2021 om 11:51

Misschien Mariano Diaz ? Vond hem bij Lyon echt goed. Krijg bij Real geen speeltijd.

Ik hoop echt dat Ziyech niet verkocht gaat worden. Hij zit er pas een jaar en als Chelsea hem nu verkoopt krijgen ze nooit het bedrag terug. Ook zal Ziyech meer gewent zijn aan de pl, daarom denk ik ook dat Ziyech het al een stuk beter gaat doen volgend seizoen.
Giroud zie ik graag blijven, prima tweede spits. Echter zou ik hem een overstap ook wel gunnen en dan Abraham als tweede spits houden. Bakayoko is nooit een succes geworden en het lijkt mij dan ook beter voor zowel de club als de speler dat hij verkocht word.

Zou een mooie opvolger zijn voor Calhanoglu. Ik denk dat je best kans heb dat Chelsea hem wel laat gaan. Denk dat die met de speelstyle van AC Milan beter tot zijn recht komt. Denk dat die ook niet al te duur zou zijn

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AC Milan

1685 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Napoli128
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
A. FlorenziVerdediger50
T. HernándezVerdediger51
F. TomoriVerdediger50
I. BennacerMiddenvelder50
M. MaignanKeeper50
A. SaelemaekersMiddenvelder50
S. TonaliMiddenvelder51
Voor de complete selectie: Clubpagina AC Milan.

323 fans
Middenvelder, 28 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Chelsea 2 0 0 0
2020/2021 Chelsea 23 2 3 0
2019/2020 Ajax 21 6 1 0
2018/2019 Ajax 29 16 2 0
2017/2018 Ajax 34 9 4 0
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren