‘Sergio Ramos verklapt nieuwe club aan spelers van Real Madrid’

Dinsdag, 22 juni 2021 om 23:57Chris Meijer

Sergio Ramos heeft aan zijn ploeggenoten van Real Madrid laten weten dat hij de overstap naar Paris Saint-Germain gaat maken, zo weet Cadena COPE te melden. De 35-jarige centrumverdediger is bij Real Madrid in het bezit van een aflopend contract en is daardoor deze zomer transfervrij op te pikken. Er werden de afgelopen week de nodige clubs genoemd als gegadigden voor Ramos, maar volgens de laatste berichten uit Spanje gaat hij dus de overstap naar Parijs maken.

De naam van Ramos wordt al langere tijd gelinkt aan PSG, dat zich eerder versterkte met Georginio Wijnaldum en ook op het punt staat Gianluigi Donnarumma transfervrij op te pikken. Vanuit Spanje, Italië en Engeland werd de verdediger in de afgelopen week eveneens gelinkt aan Manchester City, Manchester United, Sevilla, AC Milan en AS Roma. Zoals het er nu naar uitziet, lijken die clubs naast Ramos te gaan grijpen. Cadena COPE meldt dat Ramos aan zijn voormalig ploeggenoten heeft laten weten dat hij de overstap naar PSG gaat maken. Les Parisiens zullen behoorlijk diep in de buidel moeten tasten om de 180-voudig van Spanje ‘gratis’ binnen te halen.

De Spaanse journalist Josep Pedrerol meldde dat Ramos in ieder geval bij zijn nieuwe club een tweejarig contract wil ondertekenen, met een netto jaarsalaris van vijftien miljoen euro. Hij verlangde eveneens een tekenbonus van twintig miljoen euro van de club die hem transfervrij gaat oppikken. Met Real Madrid bereikte hij geen overeenstemming over een nieuw contract. Ramos kreeg van Real Madrid alleen een contractvoorstel tot volgend jaar zomer, met een salarisreductie van tien procent. De routinier ging alleen akkoord met het financiële offer als hij voor twee jaar kon tekenen, maar daar wilde voorzitter Florentino Perez geen medewerking aan verlenen.

“Ik wilde gewoon verdergaan hier. Real bood mij in de afgelopen maanden een contract aan voor één jaar, met salarisverlaging. Geld was echter nooit een issue en dat weet de voorzitter (Florentino Pérez, red.) ook. Het ging om de contractduur. Ze deden me een aanbieding van één jaar, terwijl ik voor twee jaar wilde bijtekenen. Ik wilde zekerheid voor mijn gezin", zo verduidelijkte Ramos donderdag op een persconferentie. “Tijdens het laatste gesprek zei ik dat ik akkoord ging met de aanbieding, maar toen kreeg ik te horen dat het aanbod was ingetrokken.”

Ramos won in zestien jaar met Real Madrid alles wat er maar te winnen viel: vijf landstitels, viermaal de Spaanse Super Cup, twee keer de Copa del Rey, driemaal de Europese Super Cup, vier keer de Champions League en viermaal het WK voor clubteams. De verdediger, die sinds 2015/16 aanvoerder van los Merengues was, speelde in totaal 671 duels in alle competities voor Real Madrid. Daarin was hij goed voor liefst 101 doelpunten. Ook stond hij aan de basis van 39 andere treffers.Gerelateerd

Meer sportnieuws

46 reacties (laatste reactie door wilgenduin)

Bankie? Kimpembe eruit of Marquinhos zonde. Wel leuk team met gini, Hakimi wss en donnarumma erbij

23 juni 2021 om 00:07

Denk dat Ramos met Kimpembe achterin staat en Marquinhod naar de 6 positie gaat. Verratti en Wijnaldum daarvoor. Hakimi rechtsback. Bernat linksback. Voorin Neymar Mbappe Icardi

23 juni 2021 om 00:11

Dat denk ik ook. Alleen Di Maria ipv Icardi

23 juni 2021 om 00:28

Paredes op de bank? Dat denk ik niet. Niet onder Poch iig. Paredes, Wijnaldum en Verratti zullen het middenveld vormen. Daar ben k van overtuigd.Wie weet gaat PSG met 3 verdedigers spelen, zeker als Hakimi ook gehaald wordt.

23 juni 2021 om 00:31

Ja maar Marquinhos als verdedigende middenvelder deed het onder Tuchel voortreffelijk op die positie.

23 juni 2021 om 01:24

Je kan Marquinhos ook niet op de bank zetten, die jongen is veels te goed, meen ik echt. Echt een speler die altijd bij de beste hoort.

23 juni 2021 om 09:52

Marquinhos speelt altijd, desnoods voor kimpempe want voetballend is hij 6x beter. Met ramos naast hem zou je super veel voetbal vanuit achteruit hebben, maar ik denk eerlijk gezegd dat hij vanuit 6 zal spelen.

23 juni 2021 om 01:51

Zie ze wel met drie centraal achterin spelen, Hakimi op de ene vleugel en een mogelijke aankoop op de andere vleugel. Met dan een middenveld van Paredes, Verratti en Wijnaldum en Neymar en Mbappe voorin

Mijn God, dat team van PSG. Abnormaal. Verkoop mbappe voor 250 mil en haal CR7 nog ff binnen.

23 juni 2021 om 00:15

Dat is toch tegenwoordig gewoon een stap naar beneden in kwaliteit?

23 juni 2021 om 00:16

En dan over twee jaar Mbappe terugkopen voor 350 miljoen, omdat Ronaldo niveau niet meer aan kan.

23 juni 2021 om 00:26

Zou mooie club zijn voor Ronaldo om een CL te pakken, kans bij Paris is 30 keer groter dan bij Juventus waar vele middelmaat zit..

23 juni 2021 om 14:13

En dan over 2 jaar weer een nieuw team bij elkaar kopen omdat alle oudjes dan met pensioen zijn?

23 juni 2021 om 01:53

Zekerheid voor zijn gezin betekent niet automatisch financiele zekerheid. Dat jij ervoor kiest het zo te interpreteren is volledig aan jou. Hij doelde op zekerheid mbt de lengte van het contract zowel Perez als Ramos hebben aangegeven dat het niet eens een geldkwestie was maar de contractsduur doe niet overeengekomen werd. Tsja, als jij het beeld van Ramos liegt en kiest voor geld wilt volhouden ga je gang ... En met jou meerderen hier op VZ die overal elkaar struikelen om iedereen die bij PSG tekent als geldwolf neer te zetten. Je zou bijna denken dat ze bij pak 'm beet: Bayern, Barca, City, Inter of jouw geliefde Liverpool in consumptie- en statiegeldbonnen uitbetalen. Bij Wijnaldum idem dito meteen 9 miljoen hard op roepen ondertussen had Barca pole position waar hij minder zou verdienen. Barca die zelf liep te klungelen bij het welles nietes toch maar welles aanblijven van Koeman. Nee, dat komt sterk over. Men heeft een eigen mening en alles wat niet in dat straatje past is raar, afwijkend of afkeurend. Die kortzichtigheid is pas 'grappig'. Ik durf te wedden dat jullie topaankoop Andy Carroll bij het tekenen ook aan zijn gezin dacht - de penningmeester heeft nog nachtmerries van die transfer grappig hã©. Ramos heeft onderaan de streep gekregen wat hij wilde en meer zelfs. Ramos' vervanging zal ook niet goedkoop zijn ... Het is maar hoe haha je het maken wilt.

23 juni 2021 om 07:50

Heel goed verwoord

23 juni 2021 om 21:36

Klote Autocorrectie na intypen, de makementen van de VZ app helpen ook niet meemaar geloof me op mijn bruine ogen dat ik vloeiend ABN machtig ben

Zal heel raar worden om hem in een ander shirt te zien spelen maar ik gun het hem van harte om nog een aantal mooie jaren in de Europese top te spelen. Dan maar hopen dat wij PSG niet tegen komen.

23 juni 2021 om 01:03

Het is niet anders, Perez besliste anders wat ik betreur. Perez had z ene legende El Capitano moeten koesteren..... Perez kan gewoon niet met legendes omgaan en zijn ego is te groot....

23 juni 2021 om 09:16

Ramos was niet akkoord gegaan met het contractvoorstel en daarom heeft real alaba gehald. beetje eigen schuld van ramos.

23 juni 2021 om 13:18

Hij kan heel goed met legendes omgaan. Legendes alleen niet met Real Madrid. Het maagdelijk wit moet je willen dagen met trots en wil je dat niet, dan is daar de uitgang en succes verder. Prima standpunt. Ramos heeft gegokt en verloren.

Als je "zekerheid voor je gezin" wil , Ramos, waarom sleur je dan je vrouw en kinderen mee naar een vreemd land met een vreemde taal weg van familie, school en vrienden?

23 juni 2021 om 00:20

Eden Ramos wilde alsnog akkoord gaan met een jaar alleen Perez weigerde dat...

23 juni 2021 om 06:59

Waarschijnlijk weigerde het bestuur en niet alleen Perez.

23 juni 2021 om 00:23

Zekerheid kan ook duidelijkheid zijn hè.. nu is het duidelijk

23 juni 2021 om 01:59

@nick140 laat gaan joh ... Zo bekrompen kijkt men hier naar het woord zekerheid alsof dat alleen financieel kan. Ramos als Real heeft al aangegeven dat het geen geldkwestie was maar toch blijft men dat opvoeren. Tsja laat gaan joh ... Het dood wel de discussie qua top team in wording PSG maar goed so be it

23 juni 2021 om 08:56

@savano, ach je kunt toch niet ontkennen dat in het geval van een speler zoals Ramos een zin als ''zekerheid voor m'n gezin'' tamelijk lachwekkend is. Die man heeft waarschijnlijk 150 miljoen op de bank staan. Dus so be it als hij dan na volgend jaar geen contract meer zou krijgen, en daar dan wat minder duidelijkheid over is. Maar laten we inderdaad allemaal even medelijden krijgen met Ramos, mijn god zeg.

23 juni 2021 om 09:28

Mijn verwachting is dat hij dit wel afgestemd heeft met zijn familie. Wellicht vinden zij dit wel heel leuk, nieuwe uitdaging in een prachtige stad.

23 juni 2021 om 14:35

Zul je zien eerste beste away wedstrijd van Ramos en direct inbraak bij zijn nieuwe woning. Daar in Frankrijk is het zo common, dus ik hoop dat hij de juiste mensen inhuurt voor de bewakingscamera installaties. Hoe bedoel je zekerheid :D.

Paris krijgt sterker team met Ramos en Wijnaldum, niet mis zie ze weer een gooi doen naar de Cl...

Wat mij echt opvalt is dat clubiconen zoals Raul, Guti, Ramos, Hierro en Casilias nooit hun carrière eindigen bij hun geliefde Real. Waarom laat Perez dat niet toe? Allemaal jongens die hun loopbaan in Madrid hebben willen afsluiten en Perez gunt het hen niet, zo lijkt me. Perez heeft ons al veel vruegde bezorg, misschien wel de beste voorzitter die we ooit gehad hebben. Maar hier mag hij dan wat meer ‘feeling’ voor krijgen, lijkt mij.

23 juni 2021 om 07:08

Hiero is weggegaan omdat hij niet dezelfde visie had als Perez. En wilde toen weg. Raul en Iker wilde minuten maken. Dit kon real/ de trainer niet garanderen. Niet raar al je Ronaldo en benzema voor je hebt. Iker kwam ook door de slechte relatie met Mourinho. Moet je als club dan zeggen nee jullie blijven en gaan maar op de bank zitten? Juist mooi dat een club deze spelers de keus geeft van je mag blijven of ergens anders nog minuten maken. En daarbij de legendes hebben nog een uitstekende relatie met Real/ Perez. Ik vind het makkelijk dat alles en iedereen het op Perez schuift. Het is en blijft een zakelijke wereld.

25 juni 2021 om 21:44

Casilias is weggegaan na het 2de seizoen van Ancelotti. En begrijp me niet verkeerd, wat Perez met en voor Real doet, en deed, is schitterend. Hij is de beste voorzitter die Real ooit heeft gehad. Het valt me alleen op dat club legendes hun carrière zelden bij Real afsluiten.

Niet doen PSG. Hij is te oud vergaande glorie

80 miljoen euro betalen op 2 jaar. Ga er maar aan staan als club.

Ramos wilt zekerheid voor zn gezin? Heeft hij dat niet al opgebouwd in al die jaren, met dat
Miljoenen salaris van hem?

Ik vind die ''zekerheid voor mijn gezien'' en dat hij daardoor een tweejarig contract wilde hebben zo'n kul. De beste man heeft hoogstwaarschijnlijk al een miljoentje of 100 bij elkaar gespeeld ondertussen (als het niet meer is). Als je gezin daar toch niet ''safe'' mee zit voor de rest van hun leven (en de kleinkinderen van Ramos), dan weet ik het toch ook niet.

Verder: Psg. Prima club voor Ramos. Mindere competitie en Ramos is qua pijntjes en dergelijke toch wel (helaas) wat achteruit aan het gaan.

Enige waar ik benieuwd naar ben is: Marquinhos. Gaat Ramos nu gewoon opeens als RCV spelen met Kimpbembe naast hem. Hij heeft jaren als LCV gespeeld en moet dan nu waarschijnlijk RCV gaan spelen. Verder is Marquinhos een goede voetballer en kan hij op ''6'', maar vindt ik hem daar toch niet goed genoeg als je bijv. de Champions League wilt winnen.

Daarnaast gaat het dan wel heel druk worden bij PSG op het middenveld met o.a. Verratti (zekerheidje) en ik denk dat Paredes ook wel een zekerheidje is. Zeker onder Pochettino.

Zal dit wel beetje de opstelling worden. Of Paredes eraf, Verrati op 8 en Gini op 10? Of eventueel Di Maria op het bankje?

Nav/Donna
Hakimi?
Ramos
Kimpembe
Bernat/Aanko
Marquinhos
Paredes
Di Maria
Verratti
Neymar
Mbappé

Als ik zo het artikel leest, denk ik dat het team Ramos heeft gegokt en verloren. Perez heeft het contract van Ramos maandenlang al klaar liggen, maar het is het team Ramos dat het contract niet accepteerde. Perez wilde niet zo lang wachten en heeft besloten om een verdediger te halen. Het salaris dat Perez voor Ramos klaarstond die hij weigerde is uiteindelijk naar de transfervrije Alaba gegaan. Toen besloot het team Ramos toch maar de voorgestelde contract van Perez te accepteren. 'Pero es demasiado tarde, cariño" (maar het is te laat, schat.) Want er zit een vervaldatum op het contract en die is ruimschoots verlopen', zou Perez hebben gezegd.Ik denk dat het team Ramos dit niet goed hebben onderhandeld. Wat me het meest verbaasde dat de team Ramos de 'vervaldatum' niet wisten....ja dikke vinger!Of wilde Ramos perse weg uit Madrid en dit heeft uitgestippeld? De schuld aan Perez geven, zodat het niet aan Ramos zelf ligt....hmm ik denk de tweede.

Hoe heeft PSG toch zo veel geld om al die spelers te kunnen betalen. Jezus zeg..

Wat een verrassing, not. Veilige keus en daar krijgt die wel zijn zin qua contract. Ook is Spaans bijna het eerste taal wat ze daar spreken, hoe gek dat ook klinkt voor een Franse club. Zitten natuurlijk genoeg Zuid-Amerikaanse spelers daar. Wijnaldum is er al, Hakimi nog ff erbij en Mbappe heeft daardoor geen reden om PSG te verlaten. Waarom zou die ook? Team is vele malen sterker dan Real op dit moment. Mijn god, wat is Real diep aan het zinken zeg, maar dan ook echt diep.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4267 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
D. BettoniUnknown
A. LuninKeeper
CarvajalVerdediger
NachoVerdediger
Éder MilitãoVerdediger
Mario GilaVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

842 fans
Verdediger, 35 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 30 juli
Tottenham Hotspur heeft vrijdag zijn bod op Cristian Romero verbeterd naar rond de vijftig miljoen euro gegarandeerd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren