Engeland treft loodzware tegenstander na zege op de Tsjechen

Dinsdag, 22 juni 2021 om 22:53Mart van Mourik • Laatste update: 09:23

Engeland heeft zich dinsdagavond verzekerd van groepswinst in Groep D. De ploeg van bondscoach Gareth Southgate was op Wembley met 0-1 te sterk voor Tsjechië. Op 29 juni spelen de Engelsen in de achtste finale tegen de nummer twee uit Poule F, waarin Duitsland momenteel de tweede positie bezet. De Tsjechen eindigen bij de vier beste nummers drie en zij zullen moeten wachten op de resultaten uit de laatste groepen om de tegenstander te kennen. In de andere poulewedstrijd was Kroatië, dat tweede eindigt, met 3-1 te sterk voor uiteindelijke hekkensluiter Schotland.

De Engelsen begonnen voortvarend aan de ontmoeting, want in de tweede speelminuut kwam de ploeg al dicht bij de openingstreffer. Luke Shaw bereikte met een steekpass Raheem Sterling, die de bal met veel gevoel langs doelman Tomás Vaclík tikte maar zijn inzet op de paal zag belanden. In de twaalfde minuut opende Engeland de score alsnog. Jack Grealish kwam aan de linkerkant van het zestienmetergebied in balbezit en hij bezorgde een afgemeten voorzet bij Sterling. Bij de tweede paal kreeg de aanvaller van Manchester City alle vrijheid om binnen te knikken: 0-1.

Tsjechië delfde het onderspit in het eerste bedrijf, maar toch kwam de ploeg van bondscoach Jaroslav Silhavy tot tweemaal toe dicht bij een treffer. Doelman Jordan Pickford moest zich in de 28ste minuut volledig strekken om redding te brengen op een schot van Tomás Holes vanuit de tweede lijn, terwijl ook Tomás Soucek tien minuten voor rust gevaarlijk werd. De middenvelder kreeg de bal voor zijn voeten na een afgeketste volley van Jakub Jankto, maar vanuit kansrijke positie schoot Soucek rakelings naast.

De eerste helft was voor de neutrale toeschouwer nog zeer aantrekkelijk, maar na rust bleven de echte grote mogelijkheden uit. Twintig minuten voor tijd begon Tsjechië een slotoffensief. Zo probeerde Soucek met een gevaarlijk steekbal Adam Hlozek te bereiken, al had Shaw de intenties in de gaten. In de 83ste minuut zorgde Pickford met een fout voor veel gevaar. Na een onfortuinlijke uittrap kon Hlozek via Soucek Tomás Pekhart bereiken. De aanvaller had het vizier echter niet op scherp staan en schoot rakelings naast.

Het feit dat het schot van Pekhart pas de eerste doelpoging was van de hele tweede helft, sprak boekdelen. Sinds 1980 hebben de fans op een EK nog niet zó lang hoeven wachten op een doelpoging in de tweede helft. Vijf minuten voor het einde dacht Jordan Henderson de voorsprong te verdubbelen op aangeven van Jude Bellingham, maar de treffer werd afgekeurd wegens buitenspel.

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1Engeland321027
2Kroatië311114
3Tsjechië311114
4Schotland3012-41Gerelateerd

Meer sportnieuws

56 reacties (laatste reactie door thenry_228)

Engeland is zo overrated, hoe krijg je het voor elkaar om met zon selectie, zo ongelooflijk saai en slecht voetbal op de mat te leggen. Idem dito voor Frankrijk. Ben net leterlijk in slaap gevallen.

22 juni 2021 om 22:58

Zijn ze overrated of hebben ze een slechte coach?

22 juni 2021 om 23:06

Beide denk ik. Volgende ronde gaat in ieder geval het eindstation zijn. Zowel Frankrijk, Duitsland als Portugal moeten dit Engeland vrij eenvoudig opzij kunnen zetten

22 juni 2021 om 23:20

Is de trainer al 40 jaar de bondscoach daar? Engeland stelt elk jaar telleur

22 juni 2021 om 23:37

Ik vraag me dan af door wie ze overrated worden. Want dat hoor ik in elk topic van engeland maar voorbeelden van uitspraken zie ik nooit. Ik zag juist veel mensen zeggen dat het wel weer niks zou worden. Al voor het EK.

22 juni 2021 om 23:50

Niet de “it’s coming home” gezemel gelezen? Die Engelsen denken daadwerkelijk dat ze wat voorstellen. Ja ze hebben sterren, maar helaas allemaal elkaar is het tien keer niets

22 juni 2021 om 23:57

Als je over dat its coming home gezemel gelezen hebt dan zou je moeten weten dat het meer voor de sfeer is. Ze zingen het tijdens elk toernooi wel of ze nou kunnen winnen of niet.

22 juni 2021 om 23:58

Ze spelen niet als team. Tactisch loopt het niet, ze stralen niets uit en er zitten geen patronen in het spel. Het is wederom los zand.

23 juni 2021 om 02:41

Southgate is echt een verschrikkelijke coach. Ik zou als sancho zijnde ook gewoon naar huis gaan, als zelfs saka boven je word gekozen. Best winger die ze hebben en ze laten hem verpieteren op de bank.

23 juni 2021 om 07:42

Saka presteert voor Engeland toch ook gewoon beter dan Sancho? De beste optie op RW is Saka.

23 juni 2021 om 13:39

Bij Engeland hebben ze tenminste wat te zingen zoals it’s coming home. En zo hebben ze nog wel meer nummers, moet je niet allemaal zo letterlijk nemen maar is sfeervol. Bij Nederland komen we niet verder dan Holland, Holland. En dat eindeloos herhalen, nou leuk.

22 juni 2021 om 23:02

Moet je dat echt nog vragen? In beide gevallen door een lapzwans van een bondscoach natuurlijk. Zet voor de Engelse en Franse selectie pak hem beet Guardiola en Klopp neer en zet ze tegenover elkaar, en dat wordt de beste interland in lange tijd. Maar met deze behouden mannen gaat het nooit wat worden. Engeland komt er niet mee weg, helaas is dat Franse team helaas dan nog net een stuk meer overpowered waardoor die er wel mee wegkomen en er prijzen mee pakken.

23 juni 2021 om 13:19

Beste interland nog wel 😂
Geloof me het ligt niet 100 procent alleen maar aan de trainer
Selectie is ook echt overschat

23 juni 2021 om 16:51

Gewoon een geweldige selectie hoor.

22 juni 2021 om 23:04

Ze weten nog niet wat hun beste aanval is en zijn zoekende. Vandaag kon je wel en heel klein beetje zien als Engeland een beetje intensiteit toont hoe goed ze kunnen zijn. Ze houden wel de 0 en spelen het zakelijk uit en zo win je ook toernooien. Overrated vind ik ze niet, niet met namen als Saka, Jadon Sancho, Foden, Graelish, Sterling, Kane, Rashford etc.

Zoals ik van te voren al zei. Het was duidelijk dat Engeland de creatieve Mason Mount erg miste vandaag. Weinig gecreëerd ze missen echt een creatieve middenvelder. Volgende keer Mount naast Rice op het middenveld. Dan heb je meer creativiteit en heb je ook defensieve zekerheid. Engeland wel 0 goals tegen dit EK. Dus defensief staat het daar als een huis. Toch nog iets goeds

22 juni 2021 om 22:58

Ze missen inderdaad de nodige creativiteit al denk je dat ze met Sancho, Rashford, Mount, Foden etc. Wel genoeg creativiteit hebben. Maar 2x gescoord in de groepsfase tegen nou ook weer niet sterke tegenstanders.

22 juni 2021 om 23:02

Spelen met Mount en Rice / Phillips op het centrale middenveld. Grealish dan op 10. Met dan Sterling en Foden / Saka / Sancho op de flanken. Dan heb je heel veel creativiteit en ook nog defensieve zekerheid want Mount verricht ook defensieve arbeid. Eventueel kan ook Rashford op de flank . Die is ook niet te beroerd om mee te verdedigen mocht Southgate dat nodig vinden.

22 juni 2021 om 22:59

Net alsof het met Mason Mount wel 4-0 was geworden. Engeland is gewoon niet om aan te gluren, hoop dat ze er zo snel mogelijk uit vliegen

22 juni 2021 om 23:05

Mount mag de veters niet strikken van Saka. Man of the match. Heeft in 180 minuten minder laten zien dan Saka.

23 juni 2021 om 11:14

Mount mag de veters strikken van Saka? Op basis van 1 wedstrijd? Sorry maar Mount is een klasse beter dan Saka, niet voor niks vaste basisspeler bij de CL winnaars

De Tsjechen gingen op het laatst zelfs nog lekker lachen... Liever 3e worden dan 1ste en de no2 van groep F treffen. Het toernooi van Engeland kan straks snel klaar zijn

22 juni 2021 om 22:59

Ja maar dat is toch te gek voor woorden eigenlijk dat je beter derde in een poule kan worden dan eerste gezien de opponent die je in de volgende ronde treft. Die beste nummers drie moeten gewoon weg . Des noods een poule meer of minder om dit op te lossen. Op deze loterij zit niemand te wachten lijkt me.

22 juni 2021 om 23:05

Dan zou je naar 32 teams moeten.

23 juni 2021 om 13:20

Ligt ook aan de poules he. Het is vrij apart dat er 3 goede landen in 1 poule zitten terwijl in de meeste poules max 1 goed land zit.

22 juni 2021 om 23:07

Daarom in het vervolg gewoon lekker loten. Berekenen welke tegenstander het meest gunstig is en daarop spelen gaat tegen alle principes van sport in wat mij betreft, maar werkt een Uefa zelf in de hand op deze manier. En weer terug naar 16 teams, zodat alleen de nummers 1 en 2 doorgaan.

Dan klagen we wel over Nederland.. Maar wat is dit Engeland slecht bezig. 2 goals gescoord in een ontzettend matige poule.
Ze krijgen nu wel de deksel op hun neus, omdat ze de nummer 2 treffen uit poule F.
Had je beter gelijk kunnen spelen. Dan was je 2e en speel je tegen de nummer 2 uit poule E; Spanje - Zweden - Slowakije - Polen.

23 juni 2021 om 08:52

Had je dan iets anders verwacht van Engeland? Geen idee waarom die steeds bij de favorieten worden gerekend terwijl ze reeds 50 jaar structureel teleurstellen op een eindtoernooi.

Het was een leuk toernooi voor de Engelsen. Nog 1 afscheidswedstrijd thuis tegen Frankrijk / Duitsland of Portugal en dan thuis voor de tv het toernooi veder kijken.

Engeland - Duitsland of Engeland - Frankrijk hoogstwaarschijnlijk.
Beide landen zijn toch een beetje angstgegners voor de Britten, ben benieuwd.

22 juni 2021 om 23:14

Boring Engeland tegen Boring Frankrijk, dat wordt een echte topper...

22 juni 2021 om 23:22

Dat wordt Kante tegen Rice en Phillips, die vreet ze op. Dat is gewoon West Ham uit voor hem. In elk geval nog iets leuks om te zien dan.

22 juni 2021 om 23:33

@AZE/CHE4EVER, pfff echt heh boring Frankrijk. Frankrijk is ook al tijden niet om aan te zien. Ik kijk er in ieder geval niet graag. Met zo'n goede selectie speelt de bondscoach Deschamps altijd behoudend/verdedigend voetbal....jammer.

Volgende ronde sowieso een knaller.
Ik hoop op Engeland - Duitsland.

22 juni 2021 om 23:13

Tenzij het Engeland-Frankrijk wordt. Twee van de meest teleurstellende ploegen gezien de selecties, met dank aan beide bondscoaches.

22 juni 2021 om 23:21

Gelukkig gaat er in dat geval wel sowieso een team met een teleurstellende spelopvatting uit...

7 ounten uit 3 wedstrijden en een topland loten. Je kan ook 2x verliezen en wales loten.

Man man man, dit Engeland zou zogenaamd een van de favorieten zijn en 1 van de beste selecties hebben. Wat hoop ik dat Duitsland 2e worden en ze helemaal van de mat veegt, want dit Engeland is echt niet om aan te gluren. Hoe kun je nou met zon selectie 2 doelpunten maken in 3 wedstrijden. Wat een verschrikkelijke spelopvatting.

Heerlijk man, als Duitsland morgen tweede wordt in poule F krijgen we Engeland Duitsland op Wembley. Heerlijk!

Baggere wedstrijd maar Engeland was eigenlijk nooit in de problemen. Alles ging via Grealish en toen die twee uitgeblust raakten was het klaar. Sterling speelt weer slecht maar scoort. Kane speelt slecht en scoort niet. Saka vond ik dan wel leuk spelen maar raakte ook uitgeblust in de tweede helft.

Na de ophef over de gasten bij de NOS, is dit toch wel het toppunt. Meneer Borst die te gast is om de wedstrijd te bespreken, maar “met een schuin oog heeft gekeken” omdat hij bezig is met een stukje!?
Erg apart dit.

On: Al met al een geslaagde poulefase voor de Engelsen, maar genieten is het tot nu toe nog niet. Vooral na de invallers valt het toch allemaal stil. Ook Kane heeft het nog niet helemaal te pakken.

Idd loodzwaar, maar mochten ze doorkomen zitten ze wel aan de relatief gunstige kant van het schema.Als Spanje morgen wint en Polen niet, speelt NL tegen Tsjechie.

Wat een slechte wedstrijd weer. Het lijkt wel alsof die Engelsen er geen zin in hebben. Tot nu toe alleen van Italië kunnen genieten.

Mijn boy Saka man of the match benoemd door UEFA. Voor de rest kan het me niet zoveel schelen.

22 juni 2021 om 23:10

Ergens dacht ik dat ze misschien voor Grealish of Sterling zouden gaan omdat die gescoord heeft. Mooi voor Saka dit.

22 juni 2021 om 23:26

Haha. Vond hem fantastisch spelen. Hij is ook echt balvast. Mooi om te zien.

23 juni 2021 om 00:09

Prachtig he! Maar zoals ik al eerder heb gezegd hier, Saka moet altijd spelen bij dit Engeland. Het is de enige speler die iets anders brengt dan de andere aanvallers in de selectie. (al brengt Rashford ook wel iets unieks, maar die ziet er gewoon totaal niet fit uit meer).

23 juni 2021 om 10:10

Wordt ook geopereerd na dit EK

Dat is dan einde verhaal voor Engeland. Ik zie ze echt niet van Duitsland, Frankrijk of Portugal winnen. Het is voor de zoveelste keer gewoon te weinig bij hen. Heb vandaag enkel de twee helft gezien, maar ik ben nog mijn ogen aan het uitwassen.

Zo'n selectie en dan dit voetbal, al een tijdje overigens, op de mat brengen als Engeland zijnde. Je gunt zo'n groep toch iemand die het zoals Mancini bij Italië voor ogen heeft.

We gaan er dus van uit dat Hongarije geen 2e wordt in poule F? Als Hongarije en Frankrijk morgen winnen staat Hongarije gewoon 2e. Onwaarschijnlijk, maar de titel doet vermoeden dat dit onmogelijk is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Engeland

FIFA ranking: 4
104 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
J. StonesVerdediger70
K. PhillipsMiddenvelder70
D. RiceMiddenvelder70
H. KaneAanvaller74
J. PickfordKeeper70
R. SterlingAanvaller73
M. RashfordAanvaller50
Voor de complete selectie: Clubpagina Engeland.

98 fans
Aanvaller, 26 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 30 juli
Tottenham Hotspur heeft vrijdag zijn bod op Cristian Romero verbeterd naar rond de vijftig miljoen euro gegarandeerd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren