‘Sergio Peña zet zinnen op transfer naar Ajax na legio aanbiedingen’

Woensdag, 23 juni 2021 om 07:44Chris Meijer • Laatste update: 07:52

Sergio Peña heeft zijn zinnen gezet op een overstap naar Ajax, zo weet Libéro te melden. De 25-jarige middenvelder van FC Emmen heeft de clubs voor het uitzoeken, maar is volgens de Peruaanse krant van één aanbieding in het bijzonder gecharmeerd: die van de Amsterdammers. Peña is momenteel met Peru actief op de Copa América en scoorde eerder deze week in de met 1-2 gewonnen groepswedstrijd tegen Colombia.

Peña wil zich voorlopig focussen op de Copa América, waarop Peru na een harde nederlaag tegen Brazilië (4-0) en de zege op Colombia na twee wedstrijden drie punten heeft. De middenvelder was in beide wedstrijden basisspeler en Peru vervolgt het toernooi woensdagavond met een wedstrijd tegen Ecuador. Ondertussen is de zaakwaarnemer van Peña op de achtergrond met zijn toekomst bezig en er is de nodige belangstelling voor de middenvelder.

FC Emmen nam Peña in de zomer van 2019 over van het Spaanse Granada. De aanvallende middenvelder, die eveneens het shirt droeg van Alianza Lima, Universidad San Martín de Porres en Tondela, speelde voorlopig zestig officiële wedstrijden voor FC Emmen, waarin hij goed was voor elf doelpunten en zes assists. Ondanks dat zijn contract in Drenthe nog een jaar doorloopt, ligt een zomers vertrek voor de hand.

Peña is door zijn status als niet-EU-speler een dure kracht voor FC Emmen en hij heeft zelf waarschijnlijk weinig zin om volgend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie actief te zijn. Er is belangstelling vanuit Mexico, het Midden-Oosten, de Verenigde Staten en Nederland, zo schrijft Libéro. Ajax zou een van de gegadigden zijn en voor Peña is het een belangrijke motivatie dat hij met de Amsterdammers volgend seizoen in de Champions League zou kunnen spelen.


Poll

Is Sergio Peña een aanwinst voor Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

74 reacties (laatste reactie door tsg 1899 hoffe)
22 juni 2021 om 22:34

Totaal niet nodig, ook niet in de breedte. Zit de jeugd alleen maar in de weg. Middenvelders heeft Ajax voldoende en de bank kan ook wel worden gevuld met talentjes zoals bijv.taylor.

22 juni 2021 om 23:54

Misschien dat ze met een vaste selectie in de kkd moeten gaan werken. Kunnen mooi Klaiber en Pena worden ingeschreven als de ervaren krachten, waar de rest van de jeugd omheen gebouwd wordt 🤷🏾‍♂️

23 juni 2021 om 08:35

Labyad vertrekt. En daar kan je van vinden wat je wil, maar wat ervaring in de breedte met gasten die keihard hun stinkende best doen zoals labyad gedaan heeft, heeft altijd toegevoegde waarde bij een druk speelschema!

23 juni 2021 om 09:01

@shenkie,

Welke ervaring bedoel je precies? Die bij FC Emmen, of in de 2e Spaanse competitie?
Er lopen bij Ajax al spelers rond van 21 die meer ervaring hebben dan hem.

Een van mijn favoriete spelers afgelopen seizoen, maar lijkt mij niet dat hij van het niveau dat Ajax moet nastreven. Maar laat me graag verrassen.

22 juni 2021 om 22:21

Precies mijn gedachte. Je zou op de kermis moeten gaan staan. Je kan goud verdienen

22 juni 2021 om 22:44

Na 21 wedstrijden stond Peña op 0 goals en 0 assists, was dat echt een van je favoriete spelers afgelopen seizoen?

23 juni 2021 om 08:45

Waarom moet een speler die iemand graag ziet uitblinken in goals en assists? Kante heeft ook geen geweldige cijfers mbt goalcontributie, kan het nog wel een genot zijn om hem aan het werk te zien.

23 juni 2021 om 09:05

@ajaxxxlove, beetje kromme vergelijking want Kante is een verdedigende middenvelder. Pena is een speler die in een team juist de assists en goals moet verzorgen. Dan is de brilstand na 21 wedstrijden inderdaad niet best.

23 juni 2021 om 11:29

Maar je zag wel talent bij hem. Hij viel qua spel wel echt op bij Emmen.

23 juni 2021 om 12:01

Vorig seizoen en de laatste 10 wedstrijden van dit seizoen viel hij positief op, maar de rest van dit seizoen was ook qua spel best armoedig (van wat ik gezien heb). Ik heb het idee dat de laatste wedstrijden de boel aardig vertekenen. Met zijn niet-EU salaris kostte hij veel, maar heeft hij toch Emmen niet genoeg gedragen. Ik vind het overigens wel een goede speler hoor, maar totaal niet het niveau wat Ajax zou moeten nastreven. Voor teams net onder Feyenoord, PSV en AZ zou het een goede aankoop zijn, maar is dat niet-EU salaris denk ik wel een struikelblok.

Best een leuke speler dit die het niveau van Emmen al een behoorlijke tijd voorbij is. Of hij daadwerkelijk iets toevoegt aan Ajax vraag ik mij af, voor de breedte is het zeker niet verkeerd.

22 juni 2021 om 22:11

Geef dat een jeugdspeler als Taylor de kans. Geloof hier niks van.

23 juni 2021 om 11:38

Als Labyad straks verkocht wordt en je een Peruviaans international voor minder geld ervoor terug kan krijgen, is dat prima toch. Emmen is gedegradeerd (dus lagere transfersom) en een zuid Amerikaans international met ajax achter zijn naam is later makkelijk te verkopen. Dit lijkt me sportief een okay deal, maar zakelijk een meer dan prima deal

Ongeloofwaardig. Zelfs niet als back-up.

22 juni 2021 om 23:00

Als klaiber goed genoeg is, dan hij misschien ook wel.

22 juni 2021 om 23:49

Maar Klaiber is niet goed genoeg

Wat is dit nou weer? Leuke speler, maar toch niet voor het niveau dat Ajax wilt na streven?

22 juni 2021 om 23:18

Ajax nieuws verkoopt gewoon goed, vandaar al die geruchten.

Waarom zou Ajax hem willen?
Dit lijkt me zeker geen basisspeler en als wisselspeler heeft Ajax al Kudus en Labyad die op zijn positie spelen.

22 juni 2021 om 22:07

En anders zie ikzelf nog liever een jeugdspeler kansen krijgen.

Hier geloof je toch niks van? Pena? Is mij nog nooit echt opgevallen. Lijkt mij een gevalletje Diemers. Niks voor Ajax.

22 juni 2021 om 22:25

Was echt de beste speler van Emmen, dus als ie je nooit is opgevallen is dat toch enigszins apart 😉. Maar geen Ajax materiaal, maar leuke speler voor subtop. Maar denk te duur als niet-EUspeler

22 juni 2021 om 22:30

Het is ook niet dat ik Emmen aandachtig volg, maar laat ik het zo zeggen; Diemers viel mij meer op bij Fortuna dan Pena bij Emmen deed... Kan ook helemaal aan mij liggen, maar als het een speler was die interessant was voor Ajax had ik hem denk wel beter in het vizier gehad...

22 juni 2021 om 22:45

Mede gezien ik uit de buurt van Emmen kom en een vriendin van Peruaanse komaf heb, ben ik wel fan van Peã±a. In vorm een heerlijke speler, maar komt inderdaad te kort voor Ajax. Serieuze vraag: Ik geloof dat Peã±a ook een Spaans paspoort heeft, weet iemand hoe het dan zit met niet-EU spelers?

23 juni 2021 om 10:16

Nou, ik weet niet hoor, maar als je hij je niet is opgevallen dan heb je denk ik weinig wedstrijden (zelfs samenvattingen) gekeken van andere teams dan Ajax dit seizoen. Voornamelijk in de tweede seizoenshelft was hij samen met de Leeuw toch wel degelijk de man die Emmen aan de hand heeft genomen in hun 'wederopstanding' en viel hij ook behoorlijk op met mooie goals, mooie passes en mooie acties.

Gaat Ajax komend seizoen met 2 elftallen meedoen in de ED? Berghuis, Ihataren, Bergeijk, Peña, Sulemane, die Braziliaan van 15 mln, Gorter en waarschijnlijk vergeet ik er nog een paar. Wat weet Overmars wat wij niet weten.

22 juni 2021 om 22:08

Één elftal voor de Eredivisie en één voor de Super League?🤡

22 juni 2021 om 22:10

Zou wat zijn Berghuis in de Super League. Of gaat Ajax dan 5-3-2 spelen?

22 juni 2021 om 22:14

anders beginnen we aan de beneliga? dan doen we Ajax en 17 belgische clubs in een competitie. ik ben voor

22 juni 2021 om 22:33

@EyeOfTheNorth, haha, zeg je nu. Als Ajax de Eredivisie achter zich laat, blijft er weinig boeiends meer van over. De televisiegelden zullen omlaag gaan, kaartverkoop bij clubs zal omlaag gaan (tegen Ajax is het stadion altijd uitverkocht) en kwalitatief lever je enorm in.... Het zou voor de Eredivisie een groter gemis zijn dan andersom als Ajax een andere competitie heeft....

23 juni 2021 om 09:54

Nou dat vraag ik me af de Toekomst.Ajax vertrekt en de rest blijft. Ajax is over jaren vergeten, een mythe, mooie historie, de rest leeft en is in het hier en nu. Alleen nog maar in verre oorden bij de rijke clubs te bewonderen in een goddelijke competitie ver verheven boven de rest. Kwestie van tijd dat Ajax vergeten is. Ik denk dat de eredivisie prima zonder Ajax kan, wordt misschien zelfs leuker

23 juni 2021 om 11:39

Spend it like want it...haha. Overmars weet precies in kas is. Althans zo gedraagd ie zich wel. De naam Nettomars is geschiedenis.

Dit zou echt een hele rare aankoop zijn. Deze jongen mist allereerst de mentaliteit om bij een topclub te presteren en is veel te wisselvallig. Zou prima in de Spaanse middenmoot of iets daaronder uit de voeten kunnen.

22 juni 2021 om 22:10

Ja dat, of bij een club als Vitesse, Utrecht, Groningen, Heerenveen kijken of hij zich daar kan bewijzen.

Lijkt me teveel concurrentie voor hem bij Ajax. Zou een betere aanwinst zijn voor AZ als vervanger van Koopmeiners.

23 juni 2021 om 12:24

Alles behalve dezelfde positie, dus als vervanger van Koopmeiners is ondenkbaar.

23 juni 2021 om 15:13

Niet dezelfde positie nee, je hebt gelijk. Voor de andere twee posities heeft hij denk ik teveel goede concurrentie. Dan is een club van het niveau Vitesse, Groningen, Utrecht, Heerenveen, Sparta wellicht meer iets voor hem. Maar hij zal wel naar Zuid-Europa gaan denk ik.

Dit lijkt me een ongeloofwaardig verhaal. Zou zelfs voor de wandelgangen al te veel zijn.

Creatieve middenvelder die prima op tien zou kunnen spelen bij Ajax, speelt ook zo bij Peru

Dit lijkt mij sterk. Ajax heeft met Klaassen en Kudus twee prima opties die hij er denk ik niet uit speelt. Ik snap dat hij niet in de kkd wilt voetballen maar op de bank bij Ajax is dan ook geen vooruitgang.

Wellicht een goedkope vervanger voor labyad. Wanneer ekkelenkamp ook mocht vertrekken heb je alleen nog taylor als pure middenvelder op de bank mocht kuduz basisspeler worden.

Als opvulling? Gelijk doen. Als versterking. Nee, goede speler, met 2 jaar rijpen gaat die ook echt wel goed zijn voor la liga middenmoter of sub.

Leuke speler voor een Emmen maar bij Ajax is dit geen basisklant. En ik zie dan liever een jeugdspeler de kansen krijgen want dit zal echt niet slechter zijn dan deze jongen.

Ruilen met Labyad, kan ie mooi wat zitvlees kweken op de bank

22 juni 2021 om 22:29

Ook even kijken welk medium dit meld hè, een of andere vage buitenlandse bron. Kortom gevalletje prullenbak.

22 juni 2021 om 22:33

Inderdaad best apart dat er een heel topic gewijd wordt aan een verhaal van zo’n bron. Dit is meer wandelgangen nieuws.

Leuke speler maar heb mijn twijfels.

Ajax is de Zuid Amerikaanse markt aan het overspoelen. In dat opzicht snap ik het wel. Argentinië en Brazilië is Ajax nu best booming. Dus waarom de rest van het continent niet

Is overmars terug van vakantie ofzo? Zie ineens alleen maar Ajax transfer berichten vandaag

22 juni 2021 om 22:49

PSV is bijna klaar met aankopen maar moeten nog spelers zien te slijten dus nog ff geduld hebben.

23 juni 2021 om 08:17

Psv gaat inderdaad de hoofdprijs vangen voor ihattaran die nog een jaar voetbalt als hij zo doorgaat

Kan wel eens net zo'n verassing worden als Schone ooit was toen die binnen kwam...

Ik word af en toe een beetje moe van VZ. Elk seizoen worden er ongeveer 350 spelers in verband gebracht met Ajax.

Ik heb de laatste 24 uur gelezen dat Eriksen, Pena, Sulemana, Berghuis en Alvarez naar Ajax komen. Misschien even in herinnering brengen dat we ook volgend jaar maar 11 spelers het veld in kunnen sturen.

Nee blijf bij ons 🥺

Hahahahaha, lachen. Ik hoor dat Messi en Di Maria na de Copa met hem een vliegtuig nemen naar Amsterdam. Geruchten om de geruchten, of een zaakwaarnemer die er alles wilt uit halen. Pena is echt wel een prima speler, past zo bij genoeg clubs in de Eredivisie, maar niet bij Ajax. Prima verder hoor, denk dat een Groningen of Utrecht zo'n speler wel kan gebruiken, positieve opvatting, creatief en met veel passie. Leuke speler dat zeker, maar nee, niet voor Ajax.

23 juni 2021 om 01:00

De A van Ajax staat bij iedere zaakwaarnemer boven aan hun lijstjes dus een gerucht is zo geplaatst. 😊😷

23 juni 2021 om 01:02

Ik hoor dat Sjaak Polak ook overweegt om de kicksen weer aan te trekken om ons wat ervaring er bij te geven... dit is iets voor de wandelgangen

Zou naar mijn idee een prima vervanger zijn van Labyad, Ekkelenkamp of Eiting er zal nog wel het e.e.a. aan B garnituur vertrekken ga ik vanuit. Ik zie Pena het in ieder geval wel beter gaan doen.

23 juni 2021 om 08:31

Ik gun het hem van harte, maar heeft Ajax geen Pena bij Jong Ajax rondlopen?

Raar bericht ... waarom zou je van Emmen naar Ajax willen 😉

Nee maar dit bericht lijkt mij echt onlogisch... Of Ajax moet hem zien als financiële investering..

Goedkoop op te pikken
International
En makkelijk met winst te verkopen door naam van de club.

Hij is echt goed, maar niet voor Ajax..
Probeer eerst maar eens clubs uit plek 4 of lager

Ik zit mij net te bedenken dat ik wel een link zie ....
Henk Veldmate ....
Hij kent de Zuid Amerikaanse markt
Veldmate en Fuhler zijn oud collega's en vrienden van elkaar.

Wellicht dat Pena een tip is geweest vanuit Veldmate naar Fuhler
Evenals Araujo

Onzin natuurlijk, puur vanuit de zaakwaarnemer om meer clubs geïnteresseerd te krijgen want Ajax wil hem ook hebben.

Wat moet je met deze jongen... Is hij echt beter dan de jeugdspelers voor deze positie? Emmen kan hem beter aan een buitenlandse club slijten, zeker als de hype nog meer toeneemt doordat hij het goed doet bij Peru.

Ik wil heb ook alleen maar een doel voor ogen: een transfer naar Ajax. Nee, Pena is niet goed genoeg voor de club uit Amsterdam. Gaaf voor hem dat hij als speler van Emmen international van Peru is, maar dat wilt niet zeggen dat hij van niveau Ajax is.

Kijk, om nu te doen dat hij er geen kloten van kan is ook overdreven!
Hij heeft zeker het niveau of potentie om de subtop van Nederland aan te kunnen.

Maar ik zou hem weleens bij Feyenoord willen zien.
Pena heeft niet snel zenuwen zoals De Kuipfrees
Hij is beter dan een type Diemers
Hij kan achter de spits, kan als vooruitgeschoven spelverdeler op het midden, maar ook aan de zijkanten voor steekpasses

En een Araujo stond ook in de belangstelling van Feyenoord.

Hun marktwaarde ligt samen opgeteld rond de 4 miljoen...

Ik denk dat daar vast wat af kan door wat bonussen toe te voegen en wat spelers te verhuren aan ons.
Achraf El Bouchataoui en wellicht dat er nog een leuke keeper en linksback rondloopt.

Dan denk ik dat Feyenoord spekkoper is en wij redelijk goed aangevuld kunnen worden

Leuke speler, voor de middenmoot maar zeker geen ajax kwaliteiten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AZ00
2.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. ten HagUnknown
J. GorterKeeper
A. OnanaKeeper
N. TagliaficoVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Zondag 25 juli
Internazionale heeft contact gezocht met de entourage van Nicolás Tagliafico. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren