‘PSV is geïnteresseerd, maar Ajax heeft blijkbaar de voorkeur van Berghuis’

Dinsdag, 22 juni 2021 om 20:22 • Laatste update: 18:28

Valentijn Driessen stelt dat de voorkeur van Steven Berghuis uitgaat naar een overstap naar Ajax. Verschillende Nederlandse media meldden dinsdag dat de Amsterdammers zich bij Feyenoord gemeld hebben voor de 29-jarige vleugelaanvaller, die een gelimiteerde transfersom van vier miljoen euro in zijn tot medio 2022 lopende contract heeft. PSV en VfL Wolfsburg zijn eveneens in de markt, al wachten de Duitsers volgens Driessen voorlopig op een andere speler.Feyenoord Transfermarkt meldt echter dat Ajax niet de eerste optie zal zijn voor Berghuis.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

173 reacties (laatste reactie door mcnick)

Voor 4 miljoen moet je hem altijd halen. 1 van de beste rechtsbuitens van de eredivisie. Kun je prima gebruiken met zoveel wedstrijden.

22 juni 2021 om 20:34

Denk persoonlijk gewoon overduidelijk de beste. In een matig team weet hij er toch keer op keer boven uit te steken

22 juni 2021 om 22:51

Ja maar wat heb je aan een sportieve vooruitgang als je voor de rest van je leven in Nederland altijd om je moet kijken om te voorkomen dat je wordt aangepakt door een doorgesnoven Feyenoord-hooligan die je beide benen wilt breken vanwege deze overstap? Als ik Berghuis was dan zou ik deze overstap never nooit maken. Dat ligt veel te gevoelig bij de Feyenoord aanhang die hem dit nooit zullen vergeven. Je veiligheid zal nooit meer gegarandeerd zijn omdat die ene 0,1 procent van de Feyenoord aanhang hem en zijn familie waarschijnlijk nooit meer met rust zullen laten.

Het is triest maar dit gaat zeker gebeuren. Ondanks dat rivaliteit iets tussen supporters is en niet tussen spelers kan je als aanvoerder en beste speler never de overstap maken naar de aartsrivaal. Zo'n overstap is te gevoelig en daar moet je gewoon bewust van zijn.

Voor Ajax zou de aankoop van Berghuis geweldig zijn natuurlijk. 4M is een koopje voor een veel scorende speler van zijn kaliber die de afgelopen 4 seizoenen bijna 1 op 2 loopt qua goals. Maar als je het totaalplaatje erbij pakt is dan het het beste als Feyenoord, Ajax en Berghuis kappen met deze onderhandelingen.

22 juni 2021 om 20:34

Correctie; DE beste. Maar dit kan toch nooit gebeuren? Publiekslieveling van Feyenoord gaat naar Ajax… maar ook gewoon dat hij ermee akkoord is… wat een disrespect naar Feyenoord… kan ook lekker naar PSV of Engeland maar verkiest erom, om niet normaal door Amsterdam(er zullen genoeg tegenstanders zijn) en Rotterdam te kunnen…

22 juni 2021 om 20:36

De club haat is bij spelers toch aanzienlijk lager dan bij supporters

22 juni 2021 om 20:38

Maar sportief is dit toch een wereld stap voor hem?

22 juni 2021 om 20:41

@maurootjr "disrespect naar Feyenoord" Hoezo? Feyenoord speelt komende jaren geen CL, missen kwaliteit en Berghuis wil om prijzen spelen, CL spelen en vaker winnen. Wat is hier mis mee?

22 juni 2021 om 20:43

waarom dirsrespect. Hij heeft al die jaren alles gegeven voor Feyenoord, brengt de afsgesproken miljoenen op en hij maakt zelf een stap omhoog. Gaat prijzen winnen en CL spelen. Allemaal vrij logisch

22 juni 2021 om 20:44

Waarom niet? Hij wil prijzen winnen en in de CL spelen. Dat doe je in Nederland nagenoeg alleen bij Ajax.

22 juni 2021 om 20:45

Haha maurootje, enige realiteit is jou wel vreemd he? Ajax is verreweg Nederland haar beste club. Niet iedereen is altijd alleen maar bezig met dat simpele supportersgeneuzel. Jullie eigen vrijetrappenspecialist gaat nota bene naar Inter.

22 juni 2021 om 20:46

@MessiBazoer Als je echte clubliefde heb, ga je niet naar de aartsrivaal, zo mogen duidelijk zijn. Tuurlijk voor hem goede stap, maar juist HIJ lijkt me echt een jongen van het volk, die daar waarde aan hecht, blijkbaar niet. Begrijp me niet verkeerd hoor, mij boeit het niet en ik vind hem geweldige speler, dus heerlijk om hem straks te zien in de CL, maar ik hecht wel waarde aan speler waarvan je gelijk denkt aan de club denkt en andersom zoals Berghuis Feyenoord,Tadic Ajax etc. Ik snap nooit zo goed dat ze zoiets willen kapot maken, nu is de stap naar Ajax erg groot, maar toch, ga lekker naar de iets minder vijandelijke PSV of naar Engeland man

22 juni 2021 om 20:49

Haha @vangaaltje jij bent niet erg op de hoogte hè? Vrije trappenspecialist, ga maar eens na hoe weinig hij er heeft gescoord voor milan; dit seizoen 16 vrije trappen, 0(!) goals, wat een vrije trappenspecialist…..Wat Calhanoglu voor Milan betekend is niets in vergelijking met Berghuis’ voor Feyenoord. Calhanoglu was verre van publiekslieveling Kom op zeg. Donnarumma DAT is het zelfde of Ibra, maar Calhanoglu, was maar weinig belangrijk voor Milan I.t.t tot Berghuis Feyenoord. Zeer rare vergelijking van je.

22 juni 2021 om 20:56

Opgeleid bij de jeugdsamenwerking Go ahead / Twente, doorgebroken bij Twente, bij AZ zijn transfer naar Engeland verdiend om de laatste jaren bij Feyenoord te ballen. Denk niet dat men hem in Rotterdam als een echte Feyenoorder ziet.

22 juni 2021 om 20:57

Ibra heeft toch ook voor de hele Italiaanse top gespeeld?

22 juni 2021 om 20:59

Het lijkt me duidelijk dat hij na zijn mislukte avontuur in Watford liever vrienden en familie om zich heen heeft in Nederland. Als de keuze dan tussen 2 kwaden (Ajax en PSV) is en Ajax speelt CL voetbal, betaald meer salaris en is titelfavoriet, dan is die keuze natuurlijk snel gemaakt.

Vind het een beetje lullig om het dan op "clubliefde" te gooien. Als je als club en spelers km hem geeft, dan gun je hem die stap gewoon.

22 juni 2021 om 21:01

@speedyafc

Wij zien Berghuis zeker wel als échte Feyenoorder. Het feit dat hij niet geboren is in Zuid of vanaf de F-jes het Feyenoord-shirt draagt, doet daar niets aan af. Zo zijn er talloze voorbeelden te bedenken van Feyenoorders die op latere leeftijd naar Rotterdam zijn gekomen, maar waar het Legioen altijd met respect over praat. Denk aan een Guidetti of Botteghin bijvoorbeeld.

22 juni 2021 om 21:07

@sta plaats,Klopt maar Ibra is erg belangrijk en geliefd onder de Milan supporters en het is algemeen bekend dat hij Milan als zijn plek beschouwd,waarmee we ook voor het laatst kampioen werden, dus een Berghuis geval I.t.t. Calhanoglu

22 juni 2021 om 21:12

Bij PSV kunnen in tegenstelling met Ajax niet garanderen dat hij CL speelt.

22 juni 2021 om 21:18

@messibazoer ..sportief? zou je dat ook hebben gezegd als Gravenberch naar Feyenoord zou (willen) gaan? en wereld stap je kunt ook overdrijven.. het is ook weer niet (1 van) de beste club(s) van de wereld ofzo..

22 juni 2021 om 21:48

@Atlenico, Nee tuurlijk niet. De stap van Ajax naar Feyenoord zou voor Gravenberch toch een slechte zijn sportief gezien?

22 juni 2021 om 21:56

Ik snap het probleem niet. Johan Cruyf en Wim Jansen allemaal al vergeten ? Dat waren precedenten, daarmee werd het pad voorgoed geëffend.

22 juni 2021 om 22:14

Maurootje. Wat een vreemde redenatie is dit. Het gaat toch om zijn eigen sportieve carriere. En als hij zich daar goed bij voelt moet hij het altijd doen. Natuurlijk zullen er " supporters" zijn die dit niet leuk zullen vinden. Ben benieuwd wat de echte Ajax supporter er van zal vinden.

23 juni 2021 om 07:01

Ik als Feyenoord supporter gun het hem van harte. Begrijp het volkomen, zeker na de seizoenen onder Dick. Begrijp ook de clausule in het contract, anders was hij reeds eerder vertrokken bij Feyenoord. Tuurlijk vind ik het sportief gezien als liefhebber een aderlating... In totaal heeft Feyenoord 6 miljoen (incl salaris) te besteden. Hoop op een verrassing zoals Sini, dan zijn de flanken toch nog goed bezet. Verder hopen dat Senesi behouden kan blijven, liefst met verlenging contract. Bij 20 miljoen, zeker verkopen. Prijzen moeten omhoog in Rotterdam. Structureel hoger dan 4 miljoen in ieder geval

25 juni 2021 om 20:07

Hij wil lekker banken want vind hem echt niet beter dan die braziliaantjes die er nu op die positie lopen

22 juni 2021 om 20:59

Goede speler hoor alleen is het wel nuttig om hem te kopen? Het gaat dan wel ten kostte van Anthony of Netjes, die eventueel voor later voor veel geld weg kunnen .

22 juni 2021 om 21:10

Zeker nuttig, international, Nederlander, ervaren, scoort makkelijk, veel assists.. Daarnaast mocht Neres verkocht worden hebben we alleen nog Antony, Haller en Tadic van enig niveau, dat lijkt me een beetje te weinig voor een heel seizoen.. Daarbij is Antony ook erg wisselvallig, daarin zal Berghuis net iets beter zijn.. Ik zou als Ajax zijnde zsm toehappen

22 juni 2021 om 22:36

En Anthony gaat begin van het seizoen deelnemen aan Olympische Spelen

Ik kan mij deze transfer zo moeilijk voorstellen, haha

22 juni 2021 om 20:36

Dat dacht ik van Vermeer destijds ook haha

22 juni 2021 om 20:38

De wisselkeeper of de beste speler en aanvoerder vind ik wel een verschil.

22 juni 2021 om 20:45

Vooral nadat die die bal het publiek in schoot in de Arena haha, die zelfde fans gaan dan voor hem juichen 😂

22 juni 2021 om 21:15

Ik geloof ook niet dat Berghuis al wil afbouwen, daar is hij te jong voor. Ik denk dat hij kiest voor Wolfsburg of Lyon.

22 juni 2021 om 21:22

@mv010 afbouwen bij club als Ajax waar betere spelers zijn dan Feyenoord, vaker kampioen geweest zijn en komende jaren zullen worden, CL spelen. Tja als dit afbouwen is, wat is blijven bij Feyenoord dan?

22 juni 2021 om 21:39

Mag toch ook wel een beetje plagen. Zitten altijd al in de hoek waar de klappen vallen. Natuurlijk doodzonde dat je beste speler voor dit bedrag mag vertrekken en dan ook nog naar je rivaal.

22 juni 2021 om 21:50

Heerlijke reactie. Misschien wel goed voor feyenoord. 4 miljoen in de jeugd investeren om echt te gaan bouwen, zodat ik als ajacied weer rekening met feyenoord moet houden.

22 juni 2021 om 22:43

Natuurlijk. Doe ik ook wel eens en daar moet men maar tegen kunnen.😊😷

Toch gek dat Driessen dan niet het antwoord van Feyenoord/Arnesen weet. Lijkt me dat die geen enthousiaste reactie heeft gegeven ondanks dat hij geen keus heeft, gezien de clausule. Zullen wel snel meer horen als Berghuis zelf zijn zegje heeft gedaan..

22 juni 2021 om 20:32

foutieve info van mijn kant, kan weg.

22 juni 2021 om 20:35

Hij heeft toch juist die clausule? Geen sprake van het houden aan een contract als ik het niet verleerd heb..

22 juni 2021 om 20:37

@eyeofthenorth

Dat is het hele probleem in deze zaak, dat kan Feyenoord niet. Sjaak Troost (de slechtste TD ooit) heeft namelijk een clausule in het contract laten zetten dat Berghuis vanaf afgelopen zomer voor 4 miljoen op te pikken was voor elke club, dus ook voor Ajax.

22 juni 2021 om 20:38

je hebt gelijk ja, dat was ik ff kwijt. jesus wat is die sjaak troost een dramatische td geweest dan.

22 juni 2021 om 20:45

Hoeft niet per se dom te zijn. Misschien was het alternatief dat Berghuis wilde vertrekken. De clausule kan een laatste redmiddel geweest zijn

22 juni 2021 om 20:48

vindt het domme aspect niet zo zeer dat hij nu goedkoper is, maar dat de kantekening ''geen transfer in het binnenland'' na een jaar al komt te vervallen. wat daar het idee achter is, geen idee.

22 juni 2021 om 20:53

Eigenlijk best wel sjiek van Berghuis om Feyenoord in een dermate contractuele houdgreep te leggen. En Sintersjaak ging er doodleuk in mee!

22 juni 2021 om 20:54

In dat geval, zeker mee eens

22 juni 2021 om 21:05

Volgens VI wilde PSV dat jaar 15 miljoen betalen en hebben ze dat uiteindelijk voor ene Bruma gedaan.

Zo heefr Feyenoord al 30 miljoen gemist voor 2 sterspelers (immer bekende Jorgensen-case) en is het de enige eredivisieclub met een negatieve transferbalans.

22 juni 2021 om 22:07

Ze hadden het contract kunnen aanpassen, maar dan zou er weer iets tegen over komen te staan, geld.
Natuurlijk niet zo goed van Sjaak, maar die is er ook maar gaan zitten bij gebrek aan beter. De mensen om Sjaak heen gaan in deze ook net vrij uit. Dus om alleen naar Troost te wijzen is wel heel kort door de bocht.

22 juni 2021 om 22:46

Zonder wederzijdse goedkeuring kan je niet zomaar een contract aanpassen. Het was alles of niets.

22 juni 2021 om 20:51

Als Feyenoord het een probleem vond, dan hadden ze in de clausule toch wel een voorbehoud gemaakt voor Ajax?

22 juni 2021 om 20:56

de Feyenoord directie zal het een worst zijn of hij nou naar wolfsburg of ajax gaat. 4 mil is 4 mil. het is natuurlijk de fans waar het probleem ligt he.

22 juni 2021 om 21:37

@speedyafc

Degene die Berghuis dat contract heeft gegeven is Sjaak Troost, zoals je misschien wel weet is dat nou niet de meest succesvolle TD geweest die Feyenoord heeft gehad (denk o.a. aan het Tapia-incident). Die keek namelijk niet verder dan 2 maanden en heeft hier dus, hoogstwaarschijnlijk, niet aan gedacht.

Dit betekend niet gelijk dat Feyenoord het allemaal wel prima vindt dat hij naar Ajax zou gaan, puur omdat dat niet in het contract staat.

23 juni 2021 om 09:03

Het was een kleine moeite om in het contract te zetten, je mag naar elke club voor 4 miljoen euro behalve naar Ajax.
Het was Ajax al eerder overkomen met Vermeer, die ging via een gelimiteerde afkoopsom naar Feyenoord terwijl Ajax dacht dat hij naar AZ zou gaan.
Het lijkt me dus dat Feyenoord in 2019 geen problemen met een eventuele overstap naar Ajax had. Ik snap het ook wel, Berghuis is geen kind van de club.

23 juni 2021 om 09:30

@speedyafc

Er is nog helemaal niet bekend dat de optie in het contract betekend dat hij naar elke club kan die 4 miljoen biedt. Zoals ik gister ook al had aangegeven is de kans groot dat er vanaf 4 miljoen rond de tafel gezeten moet worden, maar dat dat niet betekend dat hij ook daadwerkelijk voor 4 miljoen gaat. De enige die hier uitsluitsel over kunnen geven zijn Arnesen en Berghuis zelf.

Fijn dat je daarnaast weer probeert aan te geven dat Berghuis geen echte Feyenoorder is ("berghuis is geen kind van de club", nadat ik dat in een eerdere reactie al ontkracht heb. Lekker aan het provoceren?

23 juni 2021 om 13:27

Nee hoor, geen enkele intentie om te provoceren. Maar een speler die opgroeid bij Twente, daar doorbreekt, via zijn periode bij Az een transfer naar Watford in de PL afdwingt, is geen kind van de club Feyenoord te noemen.
Uiteraard speelt hij nu een paar jaar bij Feyenoord en doet hij dat heel behoorlijk, maar het is iets heel anders dan een echt club icoon zoals in het verleden met Wim Janssen die naar Ajax ging.

Laten we hopen dat als dit gebeurt, de harde kern van Feyenoord zich beter gedraagt dan die malloten in de Ajax-kern die destijds na de overstap van Vermeer die pop ophingen... Wat was dat een smakeloze actie, zeg.

22 juni 2021 om 20:34

Ik hoop eigenlijk vooral om die reden dat het niet doorgaat. Mijn mede"supporters" zullen zich dan misdragen en dat schaadt de club toch te veel.

22 juni 2021 om 20:34

En wat denk je zelf? Dat ging om de wissel keeper, dit om de absolute sterspeler. Dit gaat gigantisch uit de klauwen lopen. Hij moet 100% beveiliging krijgen.

22 juni 2021 om 20:43

Zoals hierboven ook al wordt gezegd, dit zal natuurlijk nooit goed gaan. Een paar mensen die aan het stadion meewerken worden al opgezocht en geã¯ntimideerd. Kan je nagaan als je ook nog eens het woordje 'ajax' laat vallen bij dit soort gasten. Dat werkt echt als een rode lap op een stier. Ik zou het ook zeer jammer vinden, en het hem ook zeker kwalijk nemen. Maar het blijft zijn keuze en loopbaan. Van mij hoeft hij geen bedreiging te verwachten, hooguit een unfollow .

22 juni 2021 om 20:56

Vermeer is Amsterdammer en iemand die de hele jeugd heeft doorlopen bij Ajax. Berghuis komt niet uit de jeugdopleiding van Feyenoord. Toch wel een verschil vind ik. Neemt niet weg dat gewoon kinderachtig gedoe is. Voor Berghuis is dit natuurlijk een grote stap omhoog. Laten we eerlijk zijn.

22 juni 2021 om 20:58

Dat zat een verhaal aan vast. Vermeer had zich laten kieken met een shirt met daarop Fuck 020, terwijl hij ook om een gelimiteerde transfer had gesmeekt die Overmars hem gaf met de bedoeling dat hij naar net buitenland zou vertrekken. Natuurlijk moet je nooit "ludiek" een pop ophangen, maar dat is andere koek dat fysieke bedreiging die je bij Feyenoord vaak ziet. Mensen die thuis aan gaan bellen, in je tuin gaan staan, het Maasgebouw bestormen of het trainingsveld bestormen. Als ik er online op in kon zetten dan zet ik nu een rooitje op fysieke bedreiging van Berghuis en zijn gezin zodra bekend wordt dat hij bij Ajax heeft getekend. Als de onderhandelingen daadwerkelijk serieus zijn, zou ik mijn vrouw en kinderen alvast verhuizen naar een onbekende lokatie als ik Berghuis was......

22 juni 2021 om 21:07

Dat is natuurlijk een beetje subjectief. Een pop aan een galg ophangen kan net zo intimederend overkomen als andere bedreigingen.

22 juni 2021 om 21:54

Verrassend, een Feyenoordsupporter vindt het tonen van een pop aan een galg net zo intimiderd als een paar doorgesnoven gekken die het Maasgebouw of het trainingsveld bestormen. Goh, dat zag ik niet aankomen. Terwijl je weet dat het een reactie was op die foto met dat Fuck 020 shirt, maar ach, nuance, he? Blijft lastig. Als die pop in Vermeers tuin had gehangen, dan hebben we het over hetzelfde.

22 juni 2021 om 22:03

Ik ben geen Feyenoord supporter. Ik zeg alleen dat je erg subjectief bent en bent deze reactie zelfs zeer kinderachtig. Goedpraten om een galg in de ArenA te hangen, omdat iemand een T-shirt aanheeft wat de fans niet aanstaat? Daarna haal je wat dieptepunten van Feyenoord aan, maar vergeet je die van Ajax te benoemen.

22 juni 2021 om 22:08

Overigens wel fijn dat je die nuance aanbrengt over het ophangen van een galg in het stadion. Nu heb ik er echt een veel beter beeld van en draai ik mijn mening 100% bij (sarcasme).

22 juni 2021 om 23:03

Ik zie een pop die jouw persoon voor moet stellen bungelend aan een galg wel iets meer hinten naar een definitief einde van je leven als ik eerlijk ben. Maar nu ik begrijp dat er een ‘verhaal’ aan vastzit, was het eigenlijk best ludiek.

22 juni 2021 om 21:21

Ik denk het niet helaas.

22 juni 2021 om 22:47

Dat was ook een eenmans actie waar minstens 95% van de Ajax supporters schande over spraken.

22 juni 2021 om 23:22

Ik ga mezelf niet misdragen maar dan moet je wel met je handen je mond van ons logo afblijven.... naar de overkant is verraad

Hoorde ook al dat hij persoonlijk rond is.
Ajax gaat anders interesse echt niet kenbaar maken.
Zijn schoonouders hebben een box in de arena. Hij heeft een huis in Amsterdam en was vroeger Ajax fan.
Tja zeg het maar.

22 juni 2021 om 20:32

Van wie hoorde je dat?

22 juni 2021 om 20:33

Wie zijn zijn schoonouders ook alweer? Dacht dat ze ook wat met almere city te maken hadden?

22 juni 2021 om 20:35

@zytto Zijn schoonvader is Lesley Bamberger, een quote 500-miljardair met een geschat vermogen van 1,8 miljard.

22 juni 2021 om 20:34

@bliek

Wat is je bron? Zeg aub niet Mike Verweij, want die houdt er namelijk dezelfde redenatie op na "het moet wel bijna rond zijn, anders maakt Ajax de interesse niet kenbaar"

22 juni 2021 om 21:08

Dat is opzich geen slechte redenatie gezien de spanninge die erbij komen kijken.

22 juni 2021 om 21:30

Nee niet Mike verwij. Iemand die wel redelijk bij Ajax betrokken is. Die het zelf niet leuk vind maar wel zei zo goed als rond.
Ajax gaat risico niet nemen aan te kloppen en al weten dat ze afgewezen worden

Ik hoop echt heel erg dat hij naar PSV gaat, als Berghuis ook nog naar Ajax vertrekt dan worden ze echt de aankomende jaren zonder ook maar enige vorm van tegenstand kampioen. Berghuis is in mijn optiek de beste speler van de Eredivisie en zou dat bij Ajax ook helemaal waar maken. Als Berghuis zijn niveau bij Ajax haalt dan wordt het ondenkbaar om hem uit Oranje te houden.

22 juni 2021 om 20:32

Tadic is minimaal gelijkwaardig. Maar poh inderdaad, als ze hem binnen hengelen… lekkere flanken heb je dan.

22 juni 2021 om 20:32

Ik vind Tadic toch een stukje beter, maar dat is persoonlijke voorkeur natuurlijk.

22 juni 2021 om 20:33

Tadic voordeel dat die CL speelt met Ajax. Verder is Berghuis natuurlijk al 5 seizoenen een van de beste eredivisie spelers met die bizarre stats

22 juni 2021 om 20:35

Hoezo heeft Tadic daar voordeel van?

22 juni 2021 om 20:37

@ajax1812 het voetbalt voor Tadic ook wel een stukje lekkerder in een goed draaiend Ajax ipv bij een gemarkeerd Feyenoord. Zeker afgelopen jaar met dat systeem van Dick moest Berghuis het doen met 2 momenten per wedstrijd, dan zijn zijn stats nog indrukwekkender

22 juni 2021 om 20:37

Ik denk dat we een soort Super Saiyan versie van Berghuis gaan zien bij Ajax.. Als je die man zijn goddelijke gang laat gaan met die teamgenoten bij Ajax dan heb je een potentiële topscorer en assistkoning in huis

22 juni 2021 om 20:39

Kan je je bewijzen op hoog niveau natuurlijk. Hoezo vind hem beter? Berghuis fijnere voetballer en net zo goede cijfers als Tadic

22 juni 2021 om 20:47

Uh fijnere voetballer? Berghuis heeft een streepje voor op lange pass en schot maar Tadic heeft honderd procent een fijnere techniek en beter overzicht.

22 juni 2021 om 20:51

Weinig verschil. Beide veel assist dus wees is wat specifieker

22 juni 2021 om 20:37

Bij Ajax past hij beter in het spelsysteem. Wat PSV betreft ben ik het echt niet met je eens. Ze konden vorig seizoen lang meedoen en gaan zich behoorlijk verbeteren. Natuurlijk gaan de beste krachten waarschijnlijk weg (dumfries en Malen), maar als ze de Jong en Propper weten te strikken, Van Ginkel fit, Madueke en Gakpo die weer een stapje maken. Dan voorspel ik PSV als kampioen.

22 juni 2021 om 20:48

Ik snap echt totaal niet wat PSV met Luuk de Jong moet in een 4222 opstelling.

22 juni 2021 om 20:52

Ik hoop het.. Door mijn huisgenoten ben ik verplicht om ook de Eredivisie te moeten volgen en dat doe ik al met tegenzin, als Ajax dan ook nog heel makkelijk kampioen wordt is er helemaal geen snor aan.. Berghuis zou de kers op de taart zijn wat mij betreft, als beide clubs vol voor hem gaan kan hij misschien wel beslissend worden in de titelstrijd!

22 juni 2021 om 21:10

Wat een straf om de Eredivisie te kijken he. Aanvallend voetbal, altijd jeugdige talenten en af en toe genieten van anti-helden als Arjen Swinkels.

Ik kan het hem eigenlijk niet eens kwalijk nemen. Hij is ook van een kampioensploeg naar een team dat 5e is geworden gebracht. Je kan niet verwachten dat hij het ook nog eens opnieuw gaat opbouwen. Er alles aan doen om hem niet voor 15 miljoen naar psv te laten gaan, om hem 2 jaar later voor 4 miljoen weg te zien gaan naar Ajax. Dat is nou mijn club.

22 juni 2021 om 20:41

En als je vaak de reacties op Fr12 leest krijgt hij ook nog vaak gezeik over zich heen van onze medesupporters. Die hebben liever 11 Toornstra's. Hij verdient veel meer credits, maar heeft die bij een aantal van onze medesupporters niet. Ongelofelijk

22 juni 2021 om 20:46

Wat vind jij er eigenlijk van? Zie je vaak fijn inhoudelijk reageren, maar hoe keek jij hier tegen aan? En denk je dat het gaat gebeuren?

22 juni 2021 om 20:50

Ja klopt maar nu neem ik de reacties op Fr12 niet echt serieus. In het stadion gaat het er gelukkig anders aan toe.

22 juni 2021 om 20:53

@fr010frdam

Gelukkig neemt niemand, behalve zij zelf, de gemiddelde FR12-reageerder serieus. Ik denk dat er op de basisschool van mijn kleine neefje nog serieuzere gesprekken worden gevoerd dan daar. Ik zou me meer focussen op de mening van de mensen in de Kuip en eventueel op Twitter. Daar wordt Berghuis namelijk wél gewaardeerd en wordt al jarenlang gezegd dat hij op voetballend niveau zijn medespelers ver voorbij is. De enige die op vergelijkbaar/hoger niveau was de afgelopen jaren was Rvp.

22 juni 2021 om 20:53

@messibazoer Ik zie het liever niet gebeuren natuurlijk. Gewoon naar het buitenland lijkt me beter. Het voelt niet lekker als onze beste speler naar Ajax vertrekt. Vanuit zijn oogpunt zou ik de stap, los van de rivaliteit, naar Ajax beter begrijpen dan de stap naar PSV. Meer geld, CL, dominant voetbal (dat moet heerlijk zijn na Advocaat, spelen om te winnen) . Een stap naar PSV zou ik minder begrijpen, is maar een kleine stap zeker kijkende naar afgelopen seizoenen. Het klinkt gek, maar hij kan eigenlijk voor Feyenoord ook beter naar Ajax gaan, anders wordt het gat met psv weer veel te makkelijk te groot. En ik ben bang dat het wel doorgaat, al heb ik al gehoord dat hij bedreigd is en niet zou durven.

22 juni 2021 om 21:13

Van wie hoor je zoiets haha? Verder volledig met je eens, uiteraard.

22 juni 2021 om 21:23

Via iemand die weer familie kent van andere voetballers. Of het waar is weet ik uiteraard niet, maar het zou me helaas niet verbazen

Er ontbreekt in dit artikel nog het één en ander van wat Driessen gezegd heeft, wat toch wel cruciaal is voor de geloofwaardigheid van dit verhaal (voor zover Valentijn Driessen nog enige geloofwaardigheid heeft):

"ze gunnen Berghuis wel een stap, maar niet naar Ajax. Ik denk niet dat er zoveel los komt als toen met Wim Jansen. Toen was de wereld wel echt te klein. Berghuis is ook nooit echt een grote publiekslieveling geweest van Het Legioen, maar het blijft een gevoelige stap. Ik denk dat ze hem voor de rest wel met rust laten.''

Het feit dat Driessen aangeeft dat Berghuis nooit echt een publiekslieveling is geweest en dat hij daarom wel verder met rust wordt gelaten, zegt genoeg over de gigantische plaat die die man voor z'n kop heeft.

22 juni 2021 om 20:38

Dus tussen de regels door zeg jij eigenlijk dat het intimideren van Berghuis door supporters van Feyenoord wel logisch is en dat hij daarom maar voor het buitenland moet kiezen. Misschien is dit in Rotterdam en omstreken normaal gedrag om zo een speler bij de aartsrivaal weg te houden maar bij ieder weldenkend mens lopen de rillingen over het lijft hoe makkelijk jij dit goedpraat mochten deze acties van Feyenoord supporters richting Berghuis er komen.

22 juni 2021 om 20:46

@ajaxclub

Ik vind het heel erg knap dat je uit mijn verhaal, wat over Valentijn Driessen gaat, kan halen dat ik (eventueel) wangedrag van Feyenoord-supporters goedpraat. Chapeau!

22 juni 2021 om 20:47

Jij trekt een aantal conclusies die er echt totaal maar dan ook totaal niet staan in het stuk van JJR. Probeer het nog een keer zou ik zeggen.

22 juni 2021 om 20:50

Laatste alinea zegt hij volgens mij toch dat Driessen een gigantische plaat voor zijn kop heeft als hij denkt dat Berghuis geen publiekslieveling is en daarom verder wel met rust gelaten zal worden. Daarmee zegt Jjr12 toch automatisch dat hij verwacht dat supporters Berghuis niet met rust gaan laten? Ik ben toch niet gek met wat ik lees.

22 juni 2021 om 20:55

Sorry ajaxclub maar dat zegt Jjr12 toch echt niet. Vind het knap dat jij het zo interpreteteert. Hij geeft aan dat er wel een shitstorm zal losbarsten maar nergens dat hij dat goedkeurt.

22 juni 2021 om 20:58

@ajaxclub

Het is overduidelijk dat omdat ik in een ander artikel een aantal keer op jou heb gereageerd, je nu probeert om woorden in mijn mond te leggen die ik niet heb uitgesproken.

Speciaal voor jou: de uitspraak van Driessen was "berghuis is ook nooit echt een grote publiekslieveling geweest van Het Legioen, maar het blijft een gevoelige stap. Ik denk dat ze hem voor de rest wel met rust laten." Hij heeft een gigantische plaat voor z'n kop omdat Berghuis de laatste jaren dé publiekslieveling is geweest van Feyenoord.

Dat jij vervolgens doet alsof ik bedoel dat de supporters hem 'gegarandeerd niet met rust gaan laten' en het ook nog goedkeur/goedpraat, zegt meer over hoe jij mij probeert neer te zetten.

22 juni 2021 om 20:59

Je hebt het goed gelezen ja, maar je trekt er een nogal vreemde conclusie uit.

22 juni 2021 om 21:06

@JJR12Dan heb ik het verkeerd begrepen, nu je het zo zegt begrijp ik wat je bedoelt.

Berghuis heeft de eredivisie uitgespeeld. Wat moet je bij Ajax doen? Ja weer kampioen worden en de beker winnen. Geen uitdaging dus, in het buitenland een nieuwe kansen pakken veel mooier. Die gaat echt niet naar Ajax. Snel een keuze maken dan zijn we klaar met deze suffe artikelen

22 juni 2021 om 20:36

Gegarandeerd cl spelen.

22 juni 2021 om 20:41

Haha oh oh Lefr12 al die reacties van jou en weet je wat er uit jou reacties allemaal spreekt? Pure angst, pure angst dat het toch waar blijkt te zijn dat Berghuis naar Ajax gaat. Telegraaf meldt het, AD meldt het, VI meldt het, de Nos meldt het en volgens meneer Lefr12 zijn het suffe artikelen en weet alleen jij zeker dat hij echt niet naar Ajax gaat. Misschien moet je wennen aan de nieuwe realiteit dat Ajax de beste spelers van Feyenoord kan kopen als ze dat willen.

22 juni 2021 om 20:43

Leuk dat nos, ad het melden. Berghuis meld zelf helemaal niets. Laten we daar maar op wachten hè? Tuurlijk gaat die niet naar Ajax. 😂

22 juni 2021 om 20:46

En waarom zou hij niet naar ajax willen dan?

22 juni 2021 om 20:47

@lefr12 Ben je vergeten dat Berghuis midden in een EK zit? Niet zo gek he dat hij er nu nog niet over gaat praten. Laten we idd maar afwachten wat zijn keuze gaat worden maar dat jij jezelf betrouwbaarder vindt door te zeggen dat hij niet naar Ajax gaat dan bijna alle Nederlandse media die melden dat er wel wat speelt werkt mij behoorlijk op de lachspieren.

22 juni 2021 om 21:09

Lerfr12. Hoe kun je dat nou zo stellig zeggen? Ik zie best wat redenen voor Berghuis om de stap naar Ajax te maken, hoe pijnlijk dat ook is.

22 juni 2021 om 20:47

@lerft12 haha je zit wel in paniekmodus he Man maak je niet druk, goede spelers komen en gaan. Berghuis gaat sws weg bij Feyenoord. Ajax, PSV, Duitsland. Dus moet toch niet uitmaken naar welke club. Zowel Ajax, PSV als Wolfsburg zijn geen concurrenten voor Feyenoord.

22 juni 2021 om 20:52

Berghuis weg is sws fucked omdat je die niet kan vervangen ook niet met 10 miljoen. Wolfsburg mooi met van Bommel de CL ingaan. Naar Ajax gaan en de titel winnen is niet knap heeft die al bereikt

22 juni 2021 om 21:05

@,lerfr12 ik lees ergens dat hij in Amsterdam woont, zijn schoonfamilie een box hebben in Arena. Wat is er dan erg als die jongen naar Ajax wil (was zijn lievelingsclub), dichtbij zijn familie?

22 juni 2021 om 20:51

Het is niet alsof zijn prijzenkast langs alle kanten uit puilt. Hij is gaan Ramos of zo die niet meer weet waar hij al die prijzen moet laten.
Er zullen niet veel buitenlandse clubs zijn in een top competitie waar hij CL of zelfs EL kan spelen. Hooguit wanneer er een coach als Bosz of van Bommel voor hem komt.
Maar hier in England zien ze hem als speler voor Norwich (dat is het gerucht hier in Engeland in diverse media in ieder geval). Als dan je keuze is met Norwich de PL in of voor hetzelfde salaris met Ajax de CL in dan lijkt het me ook geen hele rare keuze.

Normaal moet je oppassen met te veel kapiteins op een schip, maar Berghuis kan zich bij Oranje ogenschijnlijk prima schikken in zijn als niet-nummer 1 in het team. Toch ben ik benieuwd hoe dit zich een heel seizoen lang af gaat.

22 juni 2021 om 20:47

ik denk ook niet dat Berghuis per se een kapitein wil zijn in de zin van leider. Hij wil gewoon in een goed team voetballen, met spelers van zn eigen niveau en prijzen winnen. Als Tadic en Blind dan de leiders zijn, vindt hij dat dikke prima. T lijkt me ook geen geboren leider, dus ik gok dat dat gedeelte geen probleem zal opleveren. Alleen bij Feyenoord moest hij wel, omdat niemand de leiding nam en hij wou er toch zoveel mogelijk uithalen.

Qua kwaliteiten zou het een versterking zijn, Nederlander en relatief goedkoop. Qua gedrag niet direct mijn type speler, maar als een speler maar vaak genoeg beslissend is voor je club kan je ineens toch veel van dat gedrag accepteren. Ik ben wel benieuwd hoe het uitpakt, maar voor zo'n bedrag een Nederlands international binnenhalen is eigenlijk iets dat je niet kan laten lopen.

22 juni 2021 om 21:06

Maar laten we eerlijk, we hebben Antony al, Neres is er nog en Selemana is serieus in aantocht. Waarom dan Berghuis voor de goedkoopte erbij halen. En idd zijn gedrag zit hem vaak genoeg in de weg. Niet doen, wat mij betreft !

Ajax heeft zijn voorkeur duh
Hij wil er op vooruit gaan op sportief gebied

Buitenkansje voor Ajax, de beste speler van de Eredivisie, Nederlander en international voor 4 miljoen.
Plus dat het een typisch Ajax speler is.

Berghuis zelf schijnt altijd al Ajax fan te zijn geweest, dit is voor hem een buitenkansje.

Dit wordt een fantastische match. Berghuis gaat het daar geweldig doen.
Ook goed voor het niveau en aanzien van de Eredivisie.

22 juni 2021 om 21:04

Ik vind hem helemaal niet de beste speler van de Eredivisie. Prima speler voor de Eredivisie maar in topwedstrijden was hij altijd afwezig. Hiermee kan Ajax niet in de CL aankomen, gewoon te licht ! En laten we het dan maar niet over zijn gedrag hebben...

22 juni 2021 om 22:05

Precies dit. Als ik de reacties hier lees lijkt het wel of we met Robben te maken hebben. Ik denk dat hij bij Ajax gewoon gaat banken. Antony vertegenwoordigt veel meer waarde en zal gewoon starten.

Vind het toch altijd wel een moeilijk verhaal. Hoewel ik de rivaliteit tussen Ajax en Feyenoord mooi vind, zijn er helaas altijd een zooitje idioten (van beide kanten) die doorslaan met rivaliteit. Aan de ene kant lijkt het me natuurlijk duidelijk dat Berghuis voor de Eredivisie een topspeler is. Aan de andere kant: je weet ook dat je hem gegarandeerd een paar wedstrijden per jaar moet missen omdat de stoppen wel eens door slaan. En dan nog de kwestie: overstappen van de aartsrivaal. Mocht dit doorgaan, hoop ik alleen maar dat Ajax én Berghuis dit slim aanpakken. Maak een filmpje waarin je de rivaliteit bevestigd, maar duidelijk maakt dat je gaat laten zien wat je voor je (voormalige) aartsrivaal kan beteken o.i.d. Ik moet eerlijk zeggen, ik zie het wel zitten.

22 juni 2021 om 21:19

Als Berghuis de stap naar Ajax maakt. Kunnen Berghuis en Ajax nog zoveel filmpjes maken die ze willen, maar dit gaat dan gewoon uit hand lopen! De Fey supporters (harde kern) gaat dit nooit accepteren

22 juni 2021 om 21:30

Dat is het probleem van die supporters dan, je gaat de ambitie van een speler die je zoveel heeft gebracht toch niet verpesten omdat je zelf een doorgesnoven gek bent?

22 juni 2021 om 22:00

Laten we ook a.u.b. met z'n allen die gekkies niet nog meer aandacht geven. Dat er een paar tientallen zo gek zijn en tot alles in staat zijn, betekent niet dat er duizenden andere fans het wel zien zitten. Pikant blijft het zeker, beiden aartsrivalen zijn er immers bij betrokken. Maar het mediateam van Ajax is de laatste jaren ook ijzersterk, en Berghuis is niet op z'n mondje gevallen. Combineer dat en kom dan gelijk met een klapper binnen, zou ik zeggen.

22 juni 2021 om 22:08

Wat hebben die te maken met een speler die naar Ajax gaat , maak die gasten toch niet zo belangrijk die bepalen nl niets als Berghuis naar Ajax wil en gaat dan gaat hij gewoon , je laat je toch niet ringeloren door een paar maffe gasten die zich supporters noemen ?

Ik denk dat er zomaar dertig spelers zijn die zowel voor Ajax als Feyenoord hebben gespeeld. De twee waarbij de grootste commotie ontstond waren Johan Cruijff en Wim Jansen. Maar ik bedenk mij ter plekke ook Jan Everse, Peter van Vossen, John van Loen, Eddy PG, Simon Tahamata en Tsheu La Ling. Mij maakt het niet uit of Berghuis nummer (pakweg) 35 in een rij wordt. Het zijn betaald voetballers en als Ajax het salaris voor bijvoorbeeld 3 jaar verdubbelt levert Berghuis dat een kleine 5 miljoen extra op. Wat wil je hem dan kwalijk nemen ?

Bizar !! Ik had nooit kunnen bedenken dat Ajax Berghuis zou willen en dat Berghuis naar Ajax zou willen. Is Ajax alleen geinteresseerd daar hij goedkoop is en prima voor de Eredivisie. Want buiten dat is hij me nooit opgevallen als Ajax tegen Feyenoord moest, dan zat hij altijd in de achterzak van Tagliafico. Nee, wat mij betreft gaat hij lekker naar Psv, wij hebben met Antony al een heerlijke en rendabele buitenspeler en laat Sulemana maar voor daarachter komen !

Beter gaat hij naar Wolfsburg. Nederlandse trainer die het in hem ziet zitten. Meer kans op veel speeltijd en grootste deel basis staan plus hij speelt CL en in de Duitse competitie. Hij zal er ook wel meer gaan verdienen. Bij Ajax gaat hij niet alles spelen en speelt hij weer in de Eredivisie. Misschien gezeik met Feyenoord supporters omdat ie veel voor Feyenoord heeft betekend. Al moet ie het daar niet voor laten natuurlijk.

Mag van mij naar Ajax komen als hij bepaalde maniertjes afleert. Gewoon een handige speler voor de breedte en concurrentiestrijd voor de andere jongens. Hij weet ook wel als hij bij Ajax een paar jaar goed speelt kan hij misschien ergens anders nog cashen.

Dit is een geweldige stap voor Ajax en voor berghuis. En hij heeft groot gelijk.
Net als toen Vermeer naar Feyenoord ging.

Helaas waren er toen bedreigingen voor Vermeer en ik ben bang dat het nu niet anders is.
Gekken leven verspreid in het land.

Misschien wil Berghuis wel helemaal niet meer naar het buitenland. Hij mislukte bij het toch ook niet grootse Watford. Bovendien komt er volgend jaar een WK aan waar hij bij wil zijn. Misschien is juist daarom Ajax de ideale stap voor hem. Als hij zo'n 3 a 4 miljoen gaat verdienen gedurende 3 jaar dan vangt hij over die periode een aanzienlijke hoeveelheid meer miljoenen dan hij nu bij Feyenoord verdient en bovendien stijgen zijn kansen op een WK plaats in de selectie van de Boer. Ik kan mij goed voorstellen dat Berghuis dat wel ziet zitten. Een paar gefrustreerde idioten gaan hem daar heus niet van weerhouden.

Deze jongen kan voor het minimale weg. Feyenoord zak er niets meer of minder aan verdienen. Laat hem dan maar de Europese punten bij ajax binnenhalen, hebben wij er misschien ook nog weer wat aan. Berghuis is loyaal geweest naar ons en andersom idem dito, tis hem gegund om een goede transfer te maken.

Ik snap niet wat Ajax met hem moet. pure kapitaal vernietiging van die 2 Brazilianen. Het lijkt me niet dat je een Antony die 20 miljoen gekost heeft laat banken. Voor de rest vind ik Berghuis redelijk gehyped, maar dat is mijn mening.

Hoe kijken de Ajax watchers/supporters aan tegen een concurrentiestrijd met Anthony? Ik ben erg benieuwd hoe de CL-opstelling van Ajax er uit gaat zien met Berghuis erbij.

Moet er niet aan denken Berghuis in een ajaxshirt. Kampioensheld van Feyenoord...

22 juni 2021 om 21:42

Ben ik met je eens. Bepalende spelers van Ajax en Feyenoord moeten hun club verlaten voor een buitenlands avontuur en niet naar de rivaal overstappen. Oké Cruyff deed dat, maar niemand mag zich meten aan Johan !

Als overmars dit lukt (al is het om te
Koeieneren) dan is hij voor mij groter als god!

Objectief gezien is Berghuis een van de beste aanvallers uit de Eredivisie. Als je die weghaalt bij Feyenoord en voorkomt dat hij naar PSV gaat, dan is dat toch een belangrijke slag die je aan je concurrentie toebrengt. Het zou mooi zijn als we aankomend seizoen opnieuw sportief succesvol zijn en verder afstand nemen van de overige topclubs.

Die gaat gewoon naar het buitenland. Als hij naar PSV of Ajax vertrekt kan hij geen normaal leven meer lijden ben ik bang. Hij is ook teveel Feyenoorder geworden om deze gevoelige stap te maken. Daarom gewoon weer een onzinbericht. Maar de Telegraaf en Driessen nemen we nooit serieus natuurlijk.

Mijn gevoel zegt dat dit een Bergwijn van PSV naar Ajax verhaaltje word. Weken lang iedere dag een bericht en vervolgens komt er helemaal niks van terecht. Dit worden een aantal lange maar ook vervelende dagen op Voetbalzone van Provocerende Ajacieden (niet alle) die Feyenoorders zullen natrappen terwijl ze al op de grond liggen.

22 juni 2021 om 22:00

Och, andersom gebeurd het toch net zo goed, feyenoorders die zeggen bijvoorbeeld dat Berghuis nooit naar Ajax zal gaan. Laten we het met zijn allen lekker afwachten en wachten op officiële berichtgeving vanuit 1 van de betrokken partijen.

22 juni 2021 om 22:02

Dat is toch geen provoceren ? Het is niet alsof de Feyenoorders zeggen dat hij nooit naar Ajax gaat omdat het een club van niks is. Als jij zegt dat een Ajacied niet naar Feyenoord zal vertrekken zie ik dat ook niet als provoceren . Je snapt dat dat toch wel gevoelig ligt ivm rivaliteit en dat het ergens ook hopen is van de Feyenoord supporters.

Voor het geld hoeft Ajax het niet te laten. Het zou natuurlijk wel pijnlijk zijn voor Feijenoord als dit gebeurd.
Door destijds het contract te maken met die clausule er in te zetten en er niet bij vermelden dat dit alleen voor een buitenlandse club geldt, maakt Feijenoord het de concurentie wel makkelijk. Dit kan je niet alleen Troost verwijten, maar ook de mensen om hem heen. Die een onervaren bestuurder zouden moeten begeleiden en van advies moeten voorzien. Kijk bij Ajax hoe van der Sar bv klaar werd gemaakt voor zijn functie

Welke jeugdspelers zullen er nu weggaan? Voor Berghuis spelen al Neres, Tadic en Anthony

22 juni 2021 om 22:50

Neres wil weg en mag weg bij een goed bod. Dan heb je de flanken dubbel bezet, wat niet gek is voor een topclub. En er staat geen jeugdspeler op de flank die nadrukkelijk op de deur klopt momenteel.

Hopen dat dit niet gebeurd! Erger dan dit kan je Feyenoord niet aan doen! Hij mag blij zijn dat ze zijn benen niet breken tijdens de volgende klassieker. Doen de spelers het niet dan zal het waarschijnlijk wel gebeuren door een losgeslagen hooligan

Feyenoord doet wel echt nog een extra jasje uit als Berghuis vertrekt. Ze hebben al zo weinig creativiteit in dat elftal zitten. Zonder Berghuis is het al helemaal armoedig wat er over blijft. Hopelijk breken er nog wat talenten door op Zuid. Het is voor de hele competitie leuker als in ieder geval Feyenoord, PSV en AZ bij elkaar in de buurt weten te blijven.

22 juni 2021 om 22:47

Helaas zijn die talenten nog net te jong. Dat zou over een jaar of 2 net wat beter zijn vrees ik.

23 juni 2021 om 00:49

Behalve sportief (psv kon het vooral zichzelf bedanken dat ze zoveel punten achterlieten)

Denk ik dat psv qua materiaal, salarissen, tranfersommen veel meer bij ajax in de buurt komt dan feyenoord AZ.

Vanuit sportief oogpunt snap ik dit heel goed van zowel Berghuis als Ajax! Maar het is wel zuur voor Feyenoord fans om hun aanvoerder naar de historische aartsrivaal te zien vertrekken onder het motto: een stap hogerop.

Kom lekker naar Amsterdam. Dit zou echt een transfer zijn met veel heisa zeg haha. Maar vraag me echt af of Berghuis wel zou willen. Kan me voorstellen dat hij vindt dat ie het niet kan maken naar Feyenoord.

Als aanvoerder en sterspeler van Feyenoord ga je geen transfer naar Ajax maken, punt uit. Doe je dat wel, dan verlies je echt al mijn respect.

Wat een vreselijke steek onder water van onze ex-aanvoerder. Ik als Feyenoorder kan het niet verkroppen. Hij schoot in de klassieker nog de bal hard in het publiek van Ajax. En nu wil hij voor deze zelfde fans de held gaan uithangen. Ik weet dat voetballers geen clubliefde hebben maar dit gaat wel erg ver. Hij had een Feyenoord legende kunnen worden maar hij kiest liever voor het grote geld.

23 juni 2021 om 00:31

Ik hoop dat ze een waardige vervanger halen. Zelf zat ik te denken aan Bergen van Herenveen. Die is het niveau wat we moeten nastreven. Helaas hebben we geen geld dus een ander goed alternatief is natuurlijk Kerk van Utrecht.

Als driessen dit meld. Gaat die naar psv!

Zonder dollen, ik denk persoonlijk dat die naar het buiteland gaat. Waarom niet nog is proberen? Hogere salarissen en een nieuwe competitie...

Volgens mij heeft vooral Driessen een voorkeur voor (Berghuis bij) Ajax, Berghuis zelf zal op zijn 29ste graag nog een keer een buitenlands avontuur met bij voorkeur een lucratief tintje aangaan. Met een van de beste voetbalcompetitie, Van Bommel die hem al naar PSV wilde halen, Weghorst die hem intern al heeft lopen promoten en CL-deelname in het vooruitzicht bij Wolfsburg: waarom zou ie dat laten lopen voor bezoeken aan Waalwijk en Groningen met Ajax zoals ie die al vijf jaar lang maakt met Feyenoord? Zeker als die overstap hem persona non grata maakt bij de club die hij verder hoog heeft zitten naar mijn idee. Kortom: de bewerking negen van Driessen lijken we weer eerder wishful thinking dan realistisch. Maar ja, wie baat heeft bij losse verkoop, heeft geen baat bij realisme...

Ik heb vroeger bij Steven op school gezeten in Apeldoorn en regelmatig met hem naar huis gefietst. Hij had altijd wel een kleine voorkeur voor Ajax, maar was geen die-hard fan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AZ00
2.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. ten HagUnknown
J. GorterKeeper
A. OnanaKeeper
N. TagliaficoVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

57 fans
Aanvaller, 29 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 0 0
2021/2022 Feyenoord 0 0
2020/2021 Feyenoord 33 19 3 1
2019/2020 Feyenoord 24 15 1 0
2018/2019 Feyenoord 33 12 5 0
Laatste voetbalnieuws

Erik ten Hag noemt nieuwe reden waarom Steven Berghuis is aangetrokken

Steven Berghuis kwam extra bij Ajax in beeld vanwege de nadrukkelijke wens van Antony om naar de Olympische Spelen te gaan, zo onthult Erik ten Hag in gesprek met Voetbal International....Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 30 juli
Tottenham Hotspur heeft vrijdag zijn bod op Cristian Romero verbeterd naar rond de vijftig miljoen euro gegarandeerd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren