Sparta houdt succestrainer Henk Fraser nog jaren aan boord

Dinsdag, 22 juni 2021 om 16:07Jeroen van Poppel

Sparta Rotterdam heeft overeenstemming bereikt met Henk Fraser over een nieuw contract, zo meldt de Eredivisionist via de officiële wegen. De hoofdtrainer had een contract tot medio 2022, dat wordt opengebroken tot medio 2024. Daarmee belonen de Rotterdammers Fraser voor drie uitstekende eerste seizoenen op Het Kasteel.

"Voorop staat uiteraard dat we niet anders dan tevreden kunnen zijn over de prestaties van de laatste drie jaar", zegt technisch directeur Henk van Stee. "Eigenlijk hebben we boven verwachting gepresteerd. Met een promotie in 2019, een elfde plaats in 2020 en een achtste plaats afgelopen seizoen met zelfs deelname aan de play-offs voor Europees voetbal konden we niet meer krijgen."

Sparta blijft ondanks de uitstekende prestaties onder Fraser realistisch. "We weten dat we financiële beperkingen hebben bij Sparta, geen spelersbudget dat vergelijkbaar is met clubs die normaal gesproken boven ons hadden moeten eindigen", zegt Van Stee. "Maar dat weerhoudt ons er niet van om met elkaar creatief te zijn en stap voor stap uit te groeien tot een stabiele Eredivisieclub. Want, laat duidelijk zijn, ook komend seizoen is handhaving de eerste doelstelling en alles wat we meer bereiken zien we als een bonus."

Fraser, die in 2018 ontslagen werd bij Vitesse en vervolgens naar Sparta ging, legt uit waarom hij zijn contract heeft verlengd. "Ik heb het in de eerste plaats enorm naar mijn zin bij Sparta", aldus de coach. "Ik werk met goede en prettige mensen om mij heen, we zijn achter de schermen bezig om de selectie verder te versterken voor het komende seizoen en ondanks dat we pas een paar dagen bezig zijn met de voorbereiding kan ik niet wachten om in augustus weer wedstrijden te coachen op een vol Kasteel."Gerelateerd

Meer sportnieuws

15 reacties (laatste reactie door piranha)

Hoop dat hij toch een keer naar Feyenoord gaat

22 juni 2021 om 16:44

Feyenoord is een wespennest waar een trainer het alleen maar fout kan doen. Fraser zit bij Sparta goed op zijn plek - zoals hij zelf al aangeeft werkt hij met goede mensen en zijn de verwachtingen niet veel te hoog.

22 juni 2021 om 16:53

Gewoon een oprechte vraag; op basis van sentiment of op basis van z'n voetbalvisie/kwaliteiten? Ik denk dat Henk nu namelijk uitstekend op z'n plek zit bij een ploeg als Sparta.

22 juni 2021 om 17:19

Ik denk dat het precies zo’n trainer is die te groot voor het servet is maar de klein voor het tafellaken.

22 juni 2021 om 18:04

Op basis van kwaliteit neem ik aan. Wat hij presteert met de beperkte middelen van Sparta is fenomenaal

22 juni 2021 om 18:21

@Japie - Er zijn er genoeg die Fraser graag bij Feyenoord zien op basis van sentiment en het cliché 'dat hij zo lekker bij Feyenoord past'. Ik vind net als Ajax12321 hierboven dat hij voor een club als Sparta perfect is, maar voor Feyenoord geen ideale trainer is.

22 juni 2021 om 18:36

Ik zou hem in de toekomst ook wel graag bij Feyenoord zien en niet op basis van sentiment. Tegenwoordig heb je zogenaamd geen visie als je niet heel ingewikkeld en professorisch praat over voetbal in interviews maar je haalt echt met dit materiaal van Sparta niet de playoffs als je geen visie hebt en tactisch niet goed onderlegd bent

22 juni 2021 om 18:45

Waarom haal je aan dat hij geen visie heeft? Dat heeft niemand hier benoemd. Hij laat zijn ploegen vaak vrij behoudend spelen, zo ook bij Vitesse. Het kan dat MGMV daar geen voorstander van is.

Geweldig nieuws voor Sparta Henk is echt een top trainer!

Al denk ik dat Fraser hogerop kan maar blijf het echt fantastisch vinden dat hij blijft bij Sparta. Hopelijk met een keertje Europees avontuur.

Zien hem graag bij heerenveen komen, maar lijkt me helaas niet haalbaar

Hoe kan het toch dat er geen enkele subtop club zich heeft gemeld voor Fraser? Voordat hij naar een club als Feyenoord gaat, lijkt me een subtop club een prima stap voor hem. Utrecht, Heerenveen, Groningen.

22 juni 2021 om 17:38

Precies drie clubs die al verzekerd zijn van een trainer.

Niet langer dan een half jaar voordat Slot eruit ligt en Feyenoord bij Sparta aanklopt

Ondergewaardeerde trainer. Na Sparta gun ik hem van harte een grote club.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Sparta Rotterdam

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
17.Vitesse00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. OkoyeKeeper
D. AbelsVerdediger
T. BeugelsdijkVerdediger
A. DrakpeVerdediger
H. FraserVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Sparta Rotterdam.

18 fans
Coach, 55 jaar
SeizoenClub
2016-2018 Vitesse
2014-2016 ADO Den Haag
2011-2014 ADO Den Haag
1990-1993 Nederland

In de wandelgangen

Donderdag 5 augustus
Als Harry Kane wordt verkocht aan Manchester City, denkt Tottenham Hotspur aan de komst van Philippe Coutinho. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren