Statement in Hongarije: ‘Depay mag Wijnaldum vol op de bek pakken!’

Woensdag, 23 juni 2021 om 23:20Justus Dingemanse • Laatste update: 23:21

Het Nederlands elftal behaalde door de zege op Noord-Macedonië de maximale score in de poulefase van het EK, maar het is lastig te zeggen hoe goed de ploeg van Frank de Boer daadwerkelijk is. Samen met coach en cultheld Eric Meijers blikt Voetbalzone terug op de drie wedstrijden aan de hand van de door hem gewraakte ‘Kutkrantjes’ en blikken we vooruit op de achtste finale.

Achilleshiel
Hoewel Oranje negen punten haalde uit drie wedstrijden, liet het in de wedstrijden zien dat de achterhoede niet altijd solide staat. Zo kregen de Noord-Macedoniërs, goed voor een 62e plaats op de FIFA-ranking, toch een aantal kansen en dat baart ook Meijers enige zorgen: “De achilleshiel van het Nederlands elftal blijft de omschakeling, met name de linksachter in de zone. Ik ben heel benieuwd hoe dat gaat aflopen tegen toplanden, want met Daley Blind hebben we daar te weinig vermogen in verdedigend opzicht. Als tegenstander zou ik in de omschakeling de bal altijd achter Blind leggen, dan gaat Nederland nat.”

Blind
Hoewel de centrale verdediger van Ajax het op snelheid vaak verliest, is hij in zijn passing enorm belangrijk. In de wedstrijd tegen Noord-Macedonië noteerde Blind de hoogste passnauwkeurigheid en in balbezit is dat een groot wapen, vindt ook Meijers: “Over Blind aan de bal bestaat geen discussie, daarin hoort hij bij de beste van Nederland. Zonder bal is hij daarentegen bijzonder kwetsbaar en dat moeten wij tegen goede landen zien te voorkomen. Daarom opteer ik voor Aké als linkercentrumverdediger, want dan zijn wij verdedigend gewoon beter. De positie van linkerwingback is op dit moment het zwakst bezet. Daar kan Van Aanholt of Wijndal spelen, maar ik zou ervoor kiezen om Blind daar neer te zetten. Hij komt er weliswaar niet overheen, maar is aan die kant wel altijd aanspeelbaar.”

De Roon
Ook op het middenveld ziet Meijers dat de eerder verguisde Marten de Roon toch van toegevoegde waarde is: “Nederland creëert genoeg, maar we kunnen wel beter worden in de afronding. Daar staat tegenover dat we, meer dan nodig, kansen weggeven. Het systeem maakt daarin niets uit, want wij zijn nou eenmaal een land dat kansen weggeeft. De Roon is daarom cruciaal in het veroveren van de bal, maar als hij snel in de wedstrijd geel krijgt, moet je hem eigenlijk zo snel mogelijk wisselen. Zijn meerwaarde is dan namelijk meteen weg.”

Donyell Malen komt in de ploeg voor Wout Weghorst.

Malen vs. Weghorst
Waar Wout Weghorst in de eerste twee EK-duels voorin de voorkeur kreeg als compagnon van Memphis Depay, kreeg Donyell Malen tegen Noord-Macedonië de kans om zich te laten zien vanaf de eerste minuut. De spits van PSV greep deze kans met beide handen aan en liet zich nadrukkelijk gelden. “Alle kansen ontstaan uit de omschakeling, dat is in het internationale voetbal niet meer weg te denken. Wie is beter in de omschakeling: Weghorst of Malen? Nou, dat is geen discussie. De klik tussen die drie (Depay, Malen en Wijnaldum, red.) is daar. Depay heeft een aantal duels leuk samengespeeld met Weghorst, maar in mijn ogen is laatstgenoemde een supersub.

Hij mag God op zijn blote knieën danken dat hij bij het Nederlands elftal zit. We moeten gebruik maken van Weghorst als het aanvallend niet lukt.”, aldus de trainer van SV Spakenburg. Dat Weghorst bijna scoorde, zegt Meijers niks: “Dat hij zo’n kans op de lat schiet, laat zien dat hij technisch onvoldoende is. Hij had de bal met de binnenkant van zijn voet moeten raken en een hoek uit moeten zoeken. Nu gaat het puur om kracht en hij had zijn lichaam te ver achterover. Daar kan hij zelf niks aan doen, want hij heeft gewoon te weinig technisch vermogen op het hoogste niveau.”

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone)

Anti-homowet
Hongarije staat politiek gezien momenteel flink ter discussie. Het voerde een nieuwe wet in waardoor films, boeken en reclames met homo’s of transgenders vanaf heden verboden zijn. Eric Meijers vindt dat onacceptabel en hoopt dat de voetballerij zorgt voor een tegengeluid met een statement: “Wat daar gebeurt zijn dingen die voor de oorlog nog gebeurde. Laten we wel stellen dat dat niet meer van deze tijd is. Daar moeten zoveel mogelijk landen tegen ageren.” Gevraagd naar een suggestie voor een statement ziet Meijers het helemaal voor zich: “Als Nederland daar zondag de winnende goal maakt, dan mag Depay wat mij betreft Wijnaldum vol op de bek pakken. Even tongen, daar heb ik geen enkele moeite mee. Laat die Hongaren maar gek worden, wie weet doen ze het echt. Dit Nederlands elftal heeft genoeg creatieve trekjes wat dat betreft.”


Kalum van Oudheusden is fulltime videojournalist, presentator en programmamaker bij Voetbalzone en maakt onder meer exclusieve interviews en verschillende programma’s.

Poll

Vind jij dat Nederland een statement moet maken?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

134 reacties (laatste reactie door real8madrid)

“als Nederland daar zondag de winnende goal maakt, dan mag Depay wat mij betreft Wijnaldum vol op de bek pakken. Even tongen, daar heb ik geen enkele moeite mee"

Stel je voor dat hij er wel moeite mee had, daar zouden ze zich vast iets van aantrekken.
Zou wel een mooie actie zijn....vooral het maken van die winnende, dat zoenen is een leuk extraatje als statement

22 juni 2021 om 16:37

Mooi dat het van Eric Meijers mag. Hoop dat het inderdaad ook van Wijnaldum mag. Anders gaan we terug naar de #metoo discussie.

23 juni 2021 om 23:54

Beetje lompe boerse opmerking van Meijers over de rug van 2 Oranjespelers. Voor de rest wel eens met die grapjas.

"hij mag god op zijn blote knieen danken dat hij bij het nederlands elftal zit."

Wat een rare uitspraak. Sinds wanneer is meer dan 20 doelpunten maken in de Bundesliga een Nederlands Elftal onwaardige prestatie? Ik kan minimaal 5 spelers opnoemen die het minder verdienen dan Weghorst om geselecteerd te zijn voor de Nederlandse EK selectie.

22 juni 2021 om 16:38

Inderdaad. Weghorst hoort gewoon in het Nederlands elftal. En dat ook dat "hij mag god op zijn blote knieen danken dat hij bij het nederlands elftal zit." Als er 1 iemand is die blij is dat hij in het Nederlands elftal zit, is het Wout wel

22 juni 2021 om 16:42

Net als dat Mbappe en Benzema volgens Eric Meijers nu technisch niet hoog genoeg niveau zijn, op basis van hun kansen tegen Hongarije. Bizarre quotes van een trainer uit het betaald voetbal.

22 juni 2021 om 19:00

Echt, dit gebeurt er als je zulke mensen aandacht blijft geven. Hij is in het nieuws gekomen door zich als een randdebiel gedragen langs de lijn. En nu voor de grap wordt hem naar zijn mening gevraagd. Op gegeven moment hebben ze niet meer door dat ze als karikatuur worden gezien en gaan ze in zichzelf geloven. En dan krijg je dus dit soort uitspaken...

22 juni 2021 om 17:04

Weghorst is gewoon heel erg matig bij oranje anders. Bakt er vrij weinig van met zijn lage handelingssnelheid

22 juni 2021 om 18:10

Scoort tegen Oekraïne, legt een bal voor open doel bij Depay neer die hem de parkeerplaats op jaagt en kopt een bal uitstekend terug op De Vrij die gewoon had moeten scoren. Als iedereen zijn taak deed had hij na twee wedstrijd gewoon 2 assists en een goal kunnen hebben.

23 juni 2021 om 10:24

Plus als depay en wijnaldum die bal om hem spelen had weghorst 1 of 2 goals er bij gehad.

23 juni 2021 om 10:41

Weghorst is geen tikitaka player,maar een powerplayer.Die passen prima in een tikitakaploeg. Weghorst krijgt nog genoeg speeltijd.

23 juni 2021 om 10:54

Deze meneer Meijers mag VZ op zijn knietjes bedanken dat hij een podium krijgt. Ik zeg niet dat het onwaar is wat hij zegt, of dat het niet grappig is, maar als iemand blij mag zijn met zijn uitverkiezing dan is hij het wel en niet weghorst.

Meijers ziet het erg goed.En ik vind zijn suggesties niet gek.Maar ik denk dat hij Dumfries iets te hoog inschat, of hij moet bij de rechterkant in verdedigend opzicht ook de Roon meetellen.Grappig dat het sentiment rond de Roon steeds positiever wordt naarmate het serieuzer wordt. Dat hadden ze in Italië natuurlijk al lang gezien.En Weghorst vs Malen is inderdaad geen enkele discussie. Punt uit. Weghorst speelt met 110% overgave en dat is een kwaliteit. Maar in voetballend opzicht komt hij zo veel tekort dat zijn effectiviteit ontoereikend is voor zwaardere tegenstanders.

22 juni 2021 om 17:00

Weghorst Malen. Malen heeft 2 leuke sprints gemaakt tegen zwakke broeders. Weghorst houdt zich al een heel seizoen staande in de BL. Ik hoop alleen dat Frank Wijnaldum en Depay eens een schop onder hun komt geeft zodat ze de bal naar hem toespelen. Het is werkelijk schandalig hoe weinig zij de bal naar Weghorst speelden terwijl hij er beter voor stond.

22 juni 2021 om 17:34

Mee eens. Weghorst past niet in het plaatje van Wijnaldum en Depay. Heeft WEL een eigen mening! Krijgt geen ballen en Malen was nou ook niet echt je van het. Wat Weghorst opbreekt is ons systeem, weinig ballen voor het doel

Ach Depay en Wijnaldum geilen zo op elkaar dat ik het niet eens uitsluit dat ze spontaan zitten te zoenen in Hongarije. Prima verder, zo lang NL er maar profijt aan heeft, dat lijkt mij wel want Malen, Wijnaldum, en Memphis is een goed geoliede aanvallende tandem. Ik hoop alleen niet dat straks als we ooit achter staan en je moet beuken Wijnaldum dan weer niet de bal aan weghorst geeft, dat zou jammer zijn. Dat is ook niet per se negatief bedoeld hoor, ik begrijp best dat bepaald jongens elkaar goed kunnen vinden en ook al langer bij de kern horen, dat is ook jammer dat Wout bijvoorbeeld niet werd opgeroepen een paar maanden terug. Toch hoop ik dat als het er op aan komt iedereen elkaar wel wat gunt, ik vond Gini prima spelen spelen natuurlijk, maar vond m best een beetje naar bezig op t einde, maar misschien was hij uitgeput en had hij geen zin meet in een hoog tempo

22 juni 2021 om 16:41

''toch hoop ik dat als het er op aan komt iedereen elkaar wel wat gunt''. Ik vind het Nederlands elftal niet echt een team. Dus ik weet niet of iedereen het van elkaar gunt. Het leek ook in de wedstrijd tegen Oostenrijk dat Weghorst vaak werd overgeslagen bijvoorbeeld

22 juni 2021 om 16:48

Lijkt mij niet zo vreemd dat Weghorst niet al te veel bij het combinatiespel betrokken wordt.

22 juni 2021 om 16:54

Ik heb het niet over combinatiespel. Hij stond redelijk vaak vrij en vroeg de bal op over een grote afstand.

22 juni 2021 om 18:48

Ik heb de trainingen niet gezien, maar misschien hebben ze dat op de trainingen al een paar keer gedaan om Weghorst uit te proberen en faalde hij daar. Waardoor ze nu denken kan beter zelf wat proberen want als het naar Weghorst gaat komt er zeker niks.

23 juni 2021 om 10:30

Depay en weghorst bepalen dit toernooi als Frank niet in gaat grijpen. Aan alles merk je dat deze 2 samen spelen tegen de rest van het team.

Haha ik geloof dat Rüdiger tegen Pogba al het voorspel heeft gedaan dus dat kan hij morgen bij een Hongaar dunnetjes overdoen

Als ik de geluiden in onze maatschappij hoor, lijkt het wel alsof onze manier waarop we omgaan met LHBTIQ+ de enige juiste is. Blijkbaar willen we die mening dolgraag aan andere, totaal verschillende culturen ook opleggen omdat we vinden dat dat het beste is. Hoe vaak is dit al niet verkeerd uitgepakt?!

Laat voetbal lekker een spelletje zijn zonder politieke statements.22 juni 2021 om 21:40

Het verschil in ‘cultuur’ en iets wettelijk laten vastleggen is u nog niet geheel helder?? Als cultuur zijn ‘wij’ nog lang niet klaar voor inclusiviteit / gelijkheid / emancipatie, we streven er echter wel naar. Een land dat politiek gezien zo graag bij Europa hoort, maar ondertussen de haat voor ‘het anders zijn’ in een wet normaliseert mag hier niet op gewezen worden?

22 juni 2021 om 22:02

@thucan.
Jij noemt het ¨haat¨. Omdat het verschilt met jouw waarden.
Zij noemen het "beschermen van de jeugd voor homoprpaganda".

Kan je hen ongelijk geven? 15 jaar geleden kwam homofilie ook voor in films en series en daar keek niemand van op. Maar tegenwoordig moet je persee in elke film en reclame wel weer minimaal 2 zoenende homo´s te zien zijn of wordt zo´n relatie geromantiseerd.

En aangezien de media en cancel culture er volop in meegaan worden we gedwongen om zelfs die figuren te noemen bij wat ze overnacht hebben gekozen genoemd te worden. En doe je dat niet dan wordt je aan de schandpaal genageld.

Is het dan zo gek dat er een land is dat dat te ver vind gaan, en die mensen hun gang laat gaan maar de kinderen daar vrij van proberen te houden totdat ze een bepaalde leeftijd hebben om dingen wat beter te kunnen onderscheiden ipv hun op een leeftijd ermee lastig te vallen waarbij ze gevoelig zijn voor allerlei schadelijke invloeden omdat de hersenen nog volop in ontwikkeling zijn

23 juni 2021 om 09:23

Dat is maar goed ook Thucan, de 'inclusiviteit' die nu wordt genoemd is oppervlakkig vakjes afvinken, ipv dat er op diversiteit van perspectief gestuurd wordt.

Daarnaast is gelijkheid in zn algemeen het engste begrip op aarde; gelijkheid ondermijnt individualiteit, datgene wat ons als mens uniek maakt. Dat moeten we niet willen, als mens ben je meer dan een verzameling categorieën waar je toe behoort. Elk mens dient gelijkwaardig te zijn, maar vooral behandeld te worden. Gelijkheid, nee, dat is sturen op uitkomst en ondermijnt kansen en individuele aspecten.

23 juni 2021 om 09:37

Maar reclames voor alcohol en tabak die te zien zijn voor jongeren zijn wel prima? Dat lijkt me veel schadelijker voor hun ontwikkeling dan het bed delen met iemand van hetzelfde geslacht...

23 juni 2021 om 09:44

Die mogen ook pas later, dus dat is ook geen probleem.

23 juni 2021 om 10:34

Precies @meeskeesje. In Amerika is Sesamstraat al aangepast dat er 2 papa's zijn ipv papa en mama. Kinderen moeten kinderen blijven en moeten zelf ontdekken hoe en wat. Ipv opdringen en uitleggen van 6 jarige kinderen over homo's en dat om laten bouwen normaal is enz.

23 juni 2021 om 10:49

"beschermen van de jeugd voor homopropaganda" is de zoveelste stap richting het verbannen van homo's uit de samenleving.

Ik zit met stijgende verbazing te kijken naar dit soort reacties op voetbalzone, die ook nog eens veel duimpjes krijgen.

Het laten zien dat homoseksuele relaties normaal zijn, behoort tot 'schadelijke invloeden' voor de jeugd? Sorry maar voor dit soort gedachtegangen is geen plaats in een ontwikkeld Europa anno 2021.

23 juni 2021 om 10:58

Jij vult in hoe ik over inclusiviteit denk, dat is op z’n minst apart. Gelijkheid als iets negatiefs zien, hoe kom je er op..? Gelijkheid betekent dat het niet uitmaakt, no matter what..

23 juni 2021 om 11:19

Meeskeesje weet je waarom ze het “promoten” van homoseksualiteit verbieden? Omdat ze volgens hun redenering zo de jeugd beschermen tegen pedofilie. Dat is echt niet normaal.

23 juni 2021 om 11:35

Leon, maar hoe kunnen ze dat ontdekken als ze maar 1 seksualiteit te zien krijgen hun hele jeugd en de andere gecensureerd wordt? Dat is het hem net. Onze jeugd moet het voor zichzelf kunnen ontdekken maar moet tevens ook van jongs af gewend zijn aan homoseksualiteit. Niet dat ze het zelf maar eens uit moeten proberen maar op zijn minst zodat je kind niet als een debiel loopt te staren naar twee mannen die hand in hand lopen op straat. Heb jij kinderen? Stel je voor dat je zoontje in de war is en niets aan meisjes vindt maar gevoelens heeft voor een van zijn vrienden. Hij durft zich daar niet over uit te spreken en denkt dat er iets met hem scheelt omdat dat niet normaal is. Hij heeft het immers nooit gezien en nog sterker: nooit aanvaard zien worden. Dan zit je zometeen met een knul die depressief is, zichzelf haat en er met niemand over durft praten terwijl er niets mis is met hem. Dat wil niemand voor zijn kind toch?

23 juni 2021 om 11:59

Doe geen moeite, the stupidity in these ones is te groot.

23 juni 2021 om 09:36

Cultuur? Dit gaat gewoon om vrijheid hoor. In Hongarije heb je net als hier gewoon jongeren die homoseksueel zijn. Hierdoor maakt Hongarije er weer een taboe van waardoor deze mensen zich niet op hun plek voelen. Hoeveel homoseksuele jongeren plegen tegenwoordig zelfmoord omdat ze zich niet geaccepteerd voelen door familie of maatschappij? Heeft imo niets met cultuur te maken. Dit is gewoon pestgedrag en discriminatie.

23 juni 2021 om 11:13

Dit is pestgedrag van de EU en onder andere Nederland richting Hongarije ja. Als Hongaren tegen het legaliseren van homoseksualiteit zijn wie is de rest dan om Hongaren zo dwars te zitten en 'gay pride' door hun strot te douwen?

Als Nederland of andere Europese landen zo voor het legaliseren daarvan zijn then so be it. Maar ga niet andere landen de les wijzen op 'hoe het wel moet'. Houd die arrogantie maar bij jezelf.

23 juni 2021 om 11:21

Dan moet je maar uit de EU stappen als je dat als Hongarije zijnde niet wil.

23 juni 2021 om 11:38

En als Duitsland beslist om Joden in krotten te stoppen, in de goot te laten lopen, werkloos houdt en armbandjes aantrekt mogen we daar ook niet tegenin gaan? Dan discrimineren we Duitsland? Als Amerika hun zwarte bevolking zoveel mogelijk in ghetto's duwt en voorziet van drugs en wapens zodat ze simpel en verslaafd blijven en elkaar uitmoorden mag je er ook niets van zeggen?

23 juni 2021 om 12:01

Eensch, maar als Hongarije graag bij de EU wil horen (lees: van de gelden gebruik wil maken) en de EU vraagt van haar lidstaten dat zij ‘menselijker’ wetgeving hanteert, mag hier vast wel op geageerd worden? Door de strot duwen of simpelweg je ongenoegen uiten zijn ook nog twee verschillende zaken

24 juni 2021 om 09:48

@One-Kurd Legaliseren van homoseksualiteit? Dus jij vindt dat het strafbaar zou moeten zijn als je niet bij de grote groep hoort. Omdat je op hetzelfde geslacht valt moet je maar de gevangenis in? Pestgedrag richting Hongarije, laat me niet lachen.

23 juni 2021 om 11:07

Sorry maar zelden zoveel domheid in een comment gelezen. Alsof het hebben van gelijke rechten iets is dat cultureel gebonden is. Verder noem je 'homo-propaganda'', maar in elke serie zitten net zo goed hetero stellen en mensen die niet tot die community behoren. Is dat dan 'hetero-propaganda'? Dus sommige landen zouden jou vanwege je geaardheid, huidskleur of andere kenmerken morgen verbannen en discrimineren omdat zoiets nou eenmaal in de cultuur zit?
Je spreekt je zelf nogal tegen ook, blijkbaar zit het in onze cultuur om andere landen de les te lezen, moeten we dat ook maar laten dan. Het is immers onze mening en volgens jouw redenatie mag dat dan gewoon.
En verderop noemen anderen dat de jeugd 'beschermen tegen propaganda' iets is waarin je ze geen ongelijk kan geven. Tuurlijk kan je ze daarin ongelijk geven, want de jeugd heeft geen 'bescherming' nodig tegen homoseksualiteit...
Dat dit in 2021 nog steeds zoveel duimpjes oplevert, geeft het probleem weer duidelijk weer. Zolang mannen die hand in hand lopen uitgescholden worden daarvoor, is er zeker iets nodig om dat tegen te gaan!

23 juni 2021 om 11:33

Jeetie, wat een arrogantie in 1 comment. Ik vraag me af waar jullie Nederlands telkens die arrogantie vandaan halen om anderen de les te lezen. Wie zegt dat jullie altijd alles beter weten?

De jeugd heeft geen bescherming nodig tegen homoseksualiteit? En dat bepaal jij? Denk je dat Hongaren of andere landen die homoseksualiteit niet legaliseren geen hersens hebben en niet kunnen nadenken? Denk je echt dat Europeanen of Nederlanders de meest intelligente mensen op aarde zijn? Er zijn genoeg oude landen zoals China, India, Iran waar homoseksualiteit not done is. En dat doen ze niet zonder eden. Deze beschavingen bestaan al duizenden jaren op aarde, veel langer dan Nedrland met haar 400-500 jarig bestaan. Denken jullie echt dat jullie alles beter weten dan zij?

Hongarije is toch een soeverein land met een democratisch gekozen president en parlement. Als Hongaren homoseksualiteit niet willen legaliseren dan is dat hun vrijheid. Dat mag toch? Jullie Nederlanders zijn toch een groot exponent van vrijheid(van meningsuiting)? Dan mogen Hongaren dat doen toch? Of mag dat niet wanneer het jullie niet uitkomt?

Je vind het helemaal geweldig blijkbaar dat die regenboogvlag in het gezicht van de Hongaren wordt laten zien omdat blijkbaar jij vindt dat jullie wel gelijk hebben en zij niet. Maar als bijvoorbeeld Iran het tegenovergestelde had gedaan dan was blijkbaar je wereld te klein geworden. Beetje hypocriet of niet?

Iedereen kan altijd zijn mening hebben en zijn kijk op bepaalde politieke en sociale onderwerpen zoals deze. Maar je kan nooit zomaar je mening doordrammen op een ander omdat jij vindt 'dat jij het beter weet'. Wat er hier wordt gedaan richting Hongarije is gewoon onacceptabel.

23 juni 2021 om 11:47

@one-kurd, dus China mag van jou ook gewoon alle Oeigoeren die ze hebben afmaken? Verder vind ik het eerder van stuitende arrogantie getuigen dat een overheid denkt bepaalde groepen in de samenleving te discrimineren en marginaliseren.

23 juni 2021 om 11:54

Haha wat? Dus omdat landen langer bestaan dan weten ze het beter? Dat is nogal een drogreden. Maar blijkbaar mag je mensen hun geaardheid verbieden in jouw optiek. Je noemt er geen redenen voor, behalve dat landen langer bestaan.
Nee ik bepaal dat niet, dat is gewoon een universeel mensen recht. Dat is door de VN aangenomen.
De landen die je noemt staan ook niet bepaald bekend om hun democratisch gekozen regeringen, dus nogal aparte vergelijking. Daarnaast is Hongarije inderdaad wel een soeverein land, maar de rechtstaat in Hongarije wordt nogal uitgehold. Dus dat argument gaat niet op.
Daarnaast noem je vrijheid van meningsuiting en vrijheid, maar ik zie niet helemaal in hoe vrijheid en het verbieden van 'homopropaganda' gelijk zijn. Wij hebben inderdaad vrijheid om te denken wat we willen, niet de vrijheid om om anderen hun vrijheid te ontnemen.
En je ziet mij nergens beweren dat Nederland het beter voor elkaar heeft. Of dat Iran geen statement mag maken. Je maakt enorm veel aannames in je bericht die nergens op gebaseerd zijn. Als Iran wil opkomen voor de rechten van mensen die op dit moment gediscrimineerd worden, vind ik dat prima.
Maar noem mij 1 argument waarom homoseksualiteit verboden mag worden. En dus niet het argument dat 'landen langer bestaan'.

24 juni 2021 om 00:04

Wat een achterlijke comment is dit eigenlijk. Laten we beginnen met de 'bescherming tegen homoseksualiteit' en dan de betrekking van eeuwenoude generaties van andere landen. Het feit dat zij homoseksualiteit afkeurden heeft verder niks met hun beschaving te maken (als je dat überhaupt een beschaving kunt noemen), maar puur met de bekrompenheid van hun geloofsovertuigingen. (zeker niet alleen de Islam, religies zoals het Christendom hebben hier ook een handje van dus niet de discriminatiekaart trekken pls)

Het is niet zo dat mensen daar geen hersenen hebben, maar het afkeuren van andermans gevoelens voor hetzelfde geslacht, zonder daarbij enige vorm van argumentatie bij te gebruiken, getuigt naar mijn mening van flink verminderd functioneren van de geest als ik dat zo mag verwoorden.

Het democratisch functioneren van een land is trouwens inderdaad zeer belangrijk, maar de beslissing van Hongarije gaat hier tegen de mensenrechten (recht op sexualiteit) in. Dan kan je je verschuilen achter het feit dat dat 'hun vrijheid' is maar hiermee pak je vrijheid van andere mensen af.

Ik begrijp niet waarom mensen zich zo graag bezig willen houden met het controleren van andermans liefde en seksualiteit, laat mensen gewoon houden van wie ze willen houden. Was er maar geen regenboogvlag, geen pride month, laten we iedereen gelijk behandelen op die manier. Tenslotte hoef jij niet met een man naar bed, maar kan iemand anders zich daar wel prettig bij voelen.

24 juni 2021 om 00:19

Dit heeft niets te maken met de les leren of arrogantie. Het gaat om het opkomen voor de rechten van minderheden die in deze kwestie worden ondermijnd, namelijk de vrijheid te zijn wie je wilt zijn en je leven naar eigen smaak mag inrichten zonder bemoeienis van de staat. In een ideale wereld worden minderheden niet ondermijnd en hebben we geen mensenrechten nodig, maar helaas leven we in een wereld waar er mensen zijn en zullen we altijd de wolf zijn voor de ander. Dit is het hele idea van het hebben van universele rechten, namelijk het beschermen van groepen minderheden die anders zijn overgeleverd aan de waan van de meerderheid. Jij ziet dit als arrogantie, maar ik vraag aan jou om je te verplaatsen in de schoenen van deze hongaarse lgbt groep en hoe jij je zou voelen als jij niet kan zijn wie je wilt zijn en je leven niet kan inrichten waar jij je prettig bij voelt?

Dat Blind niet snel is en daardoor een kwetsbare factor kan zijn klopt, maar vertrouwen op Aké doe ik toch ook niet snel. Die vind ik tot nu toe zelden overtuigend en erg onrustig. Maar goed, tegen een counterploeg met snelheid is dat misschien toch wel de juiste manier.

Precies dit soort domme gedachten van mensen spelen de wet die Hongarije aan heeft genomen in de hand. Er kijken ook minderjarigen naar voetbal, die kijken voor het spel (de volwassenen ook natuurlijk). Niet voor de s*x.

22 juni 2021 om 18:23

Hongarije verbied geen “s*x”, want wanneer het 2 hetero’s betreft mag het opeens allemaal wel en zijn het geen “minderjarigen” meer. Daar ligt het probleem ook, dat heet een dubbele standaard hanteren voor 2 gelijke dingen in verschillende vormen. Goedkope discriminatie dus. Overigens leg je allemaal rare correlaties over deze uitspraak en spreek je deze discriminate goed aan de hand van drogredenen. Dus omdat iemand er wat over zegt is het logischer dat Hongarije blijft bij haar middeleeuwse wet? Wat is dat voor rare logica.

22 juni 2021 om 18:35

Dus omdat jij de Hongaarse wet middeleeuws vind, moeten zij hem maar aanpassen? Voor zo ver ik weet is die Orban gewoon democratisch verkozen, het volk heeft gekozen daar. Wij moeten hier eens ophouden met te doen alsof onze oplossingen/gedachtengoed voor dingen de enige goede zijn. Beetje kortzichtig wel.

22 juni 2021 om 18:53

Misschien moet je je even wat meer verdiepen in de Hongaarse rechtstaat, die staat namelijk nogal onder druk door de wetten die Orban maakt. Zo legt hij allerlei beperkingen op aan de media en het onderwijs. Allemaal zaken die wij toch hoog in het vaandel en o.a. in artikel 1 van de grondwet hebben vastgelegd. Als jij dat anders ziet is dat (gelukkig) mogelijk in Nederland. Dat zouden we op zo'n manier ook de inwoners van Hongarije gunnen toch?

22 juni 2021 om 19:10

Homoseksualiteit verbieden is fout en als je hier achter staat ben je een debiel. Heeft niets met westerse waarden te maken.

22 juni 2021 om 19:24

Het gaat hier niet om mijn mening maar om een objectieve constatering. Overigens gaat het ook niet over het willen bemoeien met Hongarije, dat land kan me niets schelen. Betekend niet dat mensen hun mening niet mogen geven. Ja het is inderdaad zó “kortzichtig” om op te komen tegen discriminatie van mensen om hun geaardheid. Dit doen mensen niet voor Hongarije maar voor de Hongaren die hier de dupe van zijn. Dat je een minderheid bent betekent niet dat een meerderheid aan de hand van “democratie” alles mag flikken zoals ze willen. Daar horen in ieder fatsoenlijk land grenzen aan te liggen. Dit is letterlijk dezelfde logica die isis terroristen toepassen wanneer ze “opstandelingen” onthoofden. Discriminatie is geen gedachtengoed, nooit geweest. Als je dat wel zo ervaart zegt dat meer over jou dan mensen die hun zorgen willen uiten.

22 juni 2021 om 20:01

De desbetreffende Hongaarse wet verbiedt hier in principe geen homoseksualiteit. Verder is seks onder minderjarigen strict wettelijk gezien ook nog eens een lastig dingetje hier. We hoeven hier op dit forum ook niet mensen zomaar voor debiel uitmaken volgens mij. Valt me een beetje tegen van iemand met zoveel punten. Maar zolang je een mening hebt die onder bepaalde mensen breed wordt gedragen mag je blijkbaar van alles roepen, kom je er mee weg en word je nog eens voorgetrokken ook.

22 juni 2021 om 20:10

@Migi Ze hebben homoseksualiteit niet verboden, ze hebben promotie van homoseksualiteit verboden. Is iets heel anders en voor zo ver ik weet blijft het iets wat de Hongaren zelf mogen bepalen (indien democratisch bepaald). Dit gezegd hebbende heeft het wel degelijk alles met westerse waarden te maken; dit valt precies in hetzelfde straatje van het westen dat zich maar overal tegenaan moet bemoeien met de gedachtegang dat de eigen situatie/denkwijze superieur is. Kijk wat het in het midden-oosten gebracht heeft. Laat staan dat dit over voetbal gaat en ik van mening ben dat je sowieso politiek hier niet bij moet betrekken.

22 juni 2021 om 20:13

@juga laat hem maar. Triest mannetje dat niet verder kan lezen/onderzoek doen dan z’n neus lang is. Ik heb niks tegen homoseksualiteit. Wel tegen het feit dat het iedereen per se door de strot geduwd moet worden. Zet welke vorm van media dan ook maar aan, je wordt er zowat mee doodgeknuppeld.

22 juni 2021 om 20:16

@nuanceman Wat gaat jou dat aan dan? Jij leeft toch hier in Nederland? Het is precies deze denkwijze die o.a. het ooit zo prachtige Irak kapot heeft gemaakt; wij moesten en zouden onze superieure westerse maatstaven daar implementeren. Ook daar zat een gek zoals orban die veel te extreme dingen deed, maar wat is er nu nog over van het land nadat het westen zogenaamde vooruitgang kwam brengen? En waar is het westen nu?

22 juni 2021 om 20:34

Ik zie de link tussen de inval van het westen in Irak en het aanklagen van het discrimineren van homoseksuelen eerlijk gezegd niet.

22 juni 2021 om 20:41

@lierse Die link bestaat in het bemoeizuchtige van het westen. Wij moesten ook zo nodig interfereren in Irak en onze democratie brengen toch. Zie ook Afghanistan, zie Syrië. Ik kan wat dat betreft nog even door gaan met landen opnoemen die door het westen erger er aan toe zijn dan ze in eerste instantie waren. Hierbij is het idem; Orban, hoe verwerpelijk ook, is verkozen, op een democratische wijze. Wij zijn hier niet gediend van zijn politiek en gelijk moeten we ons er tegen aan bemoeien met onze maatstaven waarbij we er ook nog eens van overtuigd zijn dat deze superieur zijn. Er bestaat eigenlijk geen ruimte voor discussie wat dat betreft. Als het Hongaarse volk heeft besloten voor deze wet dan dienen wij hier met onze tengels van af te blijven. Wat u niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.

22 juni 2021 om 21:11

Oh nee sorry homo's mogen alleen niet meer op reclames of op tv. Das echt supernormaal! En ook onwijs relevant dat je over oorlog in het middenoosten begint. Hongaren moeten dat ook lekker zelf weten, maar is er een wet die mij verbiedt ze daarom debiel te vinden? Of die mij belet op basis daarvan mezelf superieur te voelen? Nee hoor, en een ieder die denkt dat een homo niet op tv mag en een hetero wel, beschouw ik als moreel minderwaardig. Naar he? Ik pleit verder niet voor een militaire invasie, mocht je dat denken. @juga veel punten hebben op voetbalzone is bepaald geen grote prestatie. Als je regelmatig reageert en niet alleen maar boze wartaal uitslaat, is die balk zo vol. Daar doet een ongezoute mening in een topic als dit weinig aan af.

22 juni 2021 om 21:24

@migi jij bent echt niet zo slim eh? Lees nou eens goed wat die wet voorschrijft. Ik vind het helemaal niet zo’n gek idee om kinderen af te schermen van transgenders en homoseksuelen (vaak zijn het mensen die extreem te koop lopen met hun seksuele geaardheid) moet een kind hieraan blootgesteld worden? Van mij hoeft het niet: we lopen immers ook niet het bloemetjes en bijtjes verhaal te vertellen aan jonge kinderen. Dat komt later pas, hiermee zou hetzelfde moeten gelden: eenieder moet lekker zelf bepalen waar die het mee doet, maar het onnodig beïnvloeden van kinderen hoeft niet.

En het feit dat je jezelf meerderwaardig voelt boven een ander zegt genoeg over jou Migi. Ik vind je niet naar, eerder zielig en nogal bekrompen.

22 juni 2021 om 21:28

Jij verdedigt een land dat homoseksuele personages in boeken en films wil verbieden en noemt mij bekrompen, hehehehehe. Die nare homo's die altijd zo te koop lopen met hun seksualiteit zijn overigens wel heeeel eng hoor. Stel je voor dat een kind dat ziet, brrrrrr

22 juni 2021 om 21:31

Ik verdedig het land niet. Ik geef voornamelijk af op types als jij die vinden dat wij superieur zijn aan anderen omwille van normen en waarden. En nog erger: je vindt dat wij het recht hebben om er iets aan te doen, dit is bekrompenheid in zijn puurste vorm. Zoek het uit jongen. Wees blij dat je hier woont en niet daar, je zou nog een moeilijke tijd hebben daar.

22 juni 2021 om 21:32

Misschien moet u zich ook eens verdiepen hoe het in Nederland gaat momenteel. Van democratie is nauwelijks sprake, Ja het lijkt zo ja, de meeste hier zullen zelfs zeggen dat het zo is. De slimme onder ons zullen 100% beamen dat dat al lang niet meer zo is. Vrijheid van meningsuiting? laat me niet lachen, wanneer je niet met de meute meepraat ben je een wappie of een klimaatontkenner of weet ik veel wat en wordt je gecensureerd op allerlei media dus wat bedoel je met “ allemaal zaken die wij hoog in het vaandel hebben staan” Ze zijn nu een wet aan het voorbereiden die ervoor zorgt dat genetische manipulatie d.m.v. medicatie ( o.a. het huidige vaccin) moet kunnen en die wet gaat er komen. Hiephiephoera…een andere wet die in voorbereiding is is de vaccinatieplicht. Jawel,,,u hoort het goed en waarschijnlijk vind u het zelfs niet erg maar denk er eens over na als u klaar bent met voetbal kijken. Dat mag gelukkig inderdaad nog wel. Misschien moet je over een jaar wel gevaccineerd zijn om thuis nog voetbal te mogen kijken want ik sluit niet uit dat ongevaccineerden worden afgesloten van internet etc. Dit land gaat compleet de verkeerde kant op met Kaag en Rutte aan het roer.

22 juni 2021 om 21:38

Ik heb nergens gezegd dat wij er iets aan moeten doen. Ja ons er tegen uitspreken. Maar ff zonder dollen. Je zal maar homoseksueel zijn in Hongarije, of een kind hebben dat homoseksueel is. Hoe zou je je als ouder voelen? Ik snap oprecht niet hoe je hier zo lichtzinnig over kan doen. Het is echt een belachelijke wet. En ja, moeten ze lekker zelf weten, maar mag ik het dan schandalig vinden? En ik ben inderdaad heel blij dat ik hier woon, want we hebben het in Nederland echt goed in vergelijking met heel veel andere plekken. Ik heb het idee dat alle boeroepers in de samenleving er wel eens heel erg aan voorbij gaan.

23 juni 2021 om 09:39

Hitler was ook democratisch verkozen... Wat een idioot argument. Was dat ook cultuur?

23 juni 2021 om 10:24

Vrijheid van meningsuiting is ook een groot goed. Dat maakt het voor mij juist wel ingewikkeld. Ik laat Hongarije het verbieden op hun grondgebied als ze dat willen, hoewel genuanceerd wat ze hier precies doen.
Tegelijkertijd ben ik het er niet mee eens want ik mijn eigen mening. Het is niet mijn land, niet mijn grondgebied en ik laat dus iemand zijn eigen mening en eigen regels maken op zijn eigen grondgebied.

23 juni 2021 om 10:53

Vrijheid van meningsuiting is niet absoluut, dat eindigt bij het discrimineren van homo's. Hongarije is lid van de EU en moet zich houden aan de fundamentele mensenrechten.

Als Orban dit wil doen, moet hij maar lekker de EU verlaten, maar dat gebeurt niet, want de landbouwsubsidies zijn te belangrijk.

23 juni 2021 om 11:00

Niemand dwingt Hongarije, je mag ze er toch wel op wijzen als je het volstrekt achterlijk vindt…?

23 juni 2021 om 11:12

Wel ironisch dat je het hebt over 'slimme mensen', maar dan wel een betoog schrijft vol met grammaticale fouten. Je haalt ook allerlei irrelevante zaken aan in dit verhaal, dus heeft het mij niet echt aan het denken gezet.

23 juni 2021 om 11:22

@Koos, nee je verdedigt een wet die homoseksualiteit expliciet linkt aan pedofilie.

23 juni 2021 om 13:32

Vrijheid van meningsuiting wordt vaak verward met alles roepen zonder consequenties. Je mag in Nederland op live tv heel hard roepen dat je Mark Rutte een lelijke onbenul vindt. Je mag ook op TV roepen dat je tegen het promoten van lhbt bent. In beide gevallen eindig je niet in de gevangenis en krijg je geen boete. Dat is vrijheid van meningsuiting. Dat een programma je dan niet nog een keer uitnodigt en heel twitter je een mongeaul vindt, heeft daar niets mee te maken. Vrijheid van meningatuiten is iets tussen burger en staat en in Nederland heb je vrijheid van meningsuiting. Mocht je nog in de war zijn, raad ik je aan een ticket naar Moskou te boeken en heel hard op het rode plein gaan roepen dat Putin een paardenlul is. Dan stuur ik je over een paar maanden wel een kaartje in dat strafkamp waar je dan met Navalny zit.

23 juni 2021 om 16:50

Het feit dat kinderen 'beschermd' dienen te worden tegen openlijke uitingen van homoseksualiteit heeft al minimaal de implicaties dat homoseksualiteit zich ontwikkelt door blootstellingen dat homoseksualiteit problematisch/schadelijk is. Dat jij je kan inbeelden dat een land 'gelijk' heeft in de zin dat het een bepaald gedachtegoed mag hanteren is niks anders dan een uiting van jouw eigen geïnternaliseerde homofobie. Puur op basis van de voorgeschreven wet, zou jij eigenlijk tot de conclusie moeten komen dat de wet discriminerend is, echter is het jouw vooringenomen waardeoordeel over homoseksualiteit die jouw mening vormgeeft. Ik vind je een kwalijk persoon, en ik ben van mening dat jij beter zou moeten weten. Je verschuilt je achter drogredenen en je sluit je ogen bewust voor de realiteit. Ik voetbal al mijn hele leven, ben trots op mijn homoseksualiteit en draag lekker mijn plateauschoenen en fishnet panties als ik daar zin in heb. Ik propageer niet mijn seksualiteit wanneer ik dat draag. Net zoals ik niet mijn 'voetbalfandom' propageer met mijn ajax shirt of mijn chauvinisme bij een shirt met de Nederlandse vlag. 2021 en ik moet het nog steeds uitleggen. Vandaag maar weer de panty aan dus. Fijne pride maand trouwens.

@mangoboy Ik weet niet of jou kennis aangaande Meyer meteen ophoudt bij de documentaire waar die "kutkrant" in voor kwam, maar ik kan je vertellen dat Meyer gewoon uitstekend kan analyseren en ook verwoorden wat hij ziet. En daar kan ik dan aan toevoegen dat ik dat zelf meerdere malen vanuit mijn functie heb ondervonden. Overigens is hij zelf de eerste die anno nu kan lachen om wat destijds wel heel serieus was met die krant en die keeper.

'hij mag God op zijn blote knieën danken dat hij bij het Nederlands elftal zit.'

Ik begin me te storen aan al die leunstoelanalisten die Weghorst als een of andere prutser proberen af te schilderen. Die jongen heeft dit seizoen z'n waarde bewezen door 20 goals te maken en 9 assists te verzorgen, maar moet alsnog God op z'n blote knieën danken dat hij bij het Nederlands elftal zit?
Je zou denken dat zijn selectie gewoon rechtvaardig is. Hij had wellicht zelfs eerder, sinds 18/19, opgeroepen moeten worden.

'dat Weghorst bijna scoorde, zegt Meijers niks: “dat hij zo’n kans op de lat schiet, laat zien dat hij technisch onvoldoende is. Hij had de bal met de binnenkant van zijn voet moeten raken en een hoek uit moeten zoeken. Nu gaat het puur om kracht en hij had zijn lichaam te ver achterover.'

Ik heb dit moment herhaaldelijk (vanuit zijn rug) bekeken. Misschien ben ik kippig aangelegd, maar ik kon geen greintje (overbodige) kracht in zijn schot kunnen ontdekken. Z'n schouders stonden laag, hij maakte geen vuist, 'zocht' ook niet naar kracht om harder te kunnen schieten, zoals je sommige voetballers bijvoorbeeld naar snelheid ziet zoeken als ze sprinten en daarom hun hoofd achterover tillen, omdat ze sneller willen gaan.

Ik vond dat Weghorst z'n lichaam goed gepositioneerd stond. Hij stond m.i. helemaal niet te ver achterover. Bovendien, als je te ver achterover helt, dan verlies je kracht... Dan heeft 'ie het over binnenkant voet. Ik probeer echt voor de geest te halen welke speler in zo'n situatie de bal succesvol zou binnenschieten met binnenkant voet. Het gros van de spelers zou 'm - denk ik - op z'n wreef nemen, incluis. snipers als Lewandowski, Messi, Mbappe, Lukaku, Kane, Haaland, etc.

Waarom moeten ze een statement maken? Elk land heeft zijn normen en waarden, dat moet je respecteren. In Hongarije zullen ze waarschijnlijk ook raar opkijken dat de Belastingdienst in NL mensen van kleur discrimineren en financieel hebben uitgekleed waardoor ze zelfmoord hebben gepleegd en kinderen met gescheiden ouders zullen opgroeien.

22 juni 2021 om 17:22

Uhm...in de toeslagaffaire (waarbij zoveel mensen zelfmoord hebben gepleegd) waren niet alleen mensen van kleur benadeeld hè!

22 juni 2021 om 18:37

Nee, maar er bleek toch wel zeker sprake te zijn van institutioneel racisme; mensen van kleur hadden een veel grotere kans om in die dodelijke draaimolen van de belastingdienst terecht te komen.

22 juni 2021 om 18:45

Ja omdat die nu eenmaal vaker een andere nationaliteit hebben.... Niks te maken met institutioneel racisme koosje.

22 juni 2021 om 20:18

Klinkt een beetje als een cirkelredenering… Lekker bezig pik!

22 juni 2021 om 20:26

Dat is geen cirkelredenering vriend...

22 juni 2021 om 20:33

Ik ben je vriend niet, maat. Kheb niet met je geknikkerd. Overigens klopt wat je zegt dus ook totaal niet. Google maar eens: mensen met een dubbele nationaliteit (in >90% van de gevallen mensen van kleur) werden harder aangepakt. Dit is bevestigd door de autoriteit persoonsgegevens nota bene! Het hele systeem zoals het in elkaar stak was er op geijkt om deze mensen aan te pakken. Als dit geen discriminatie is dan weet ik het ook niet meer. Dus leuk en aardig dat bijdehante geblaat van je, maar zoek je feiten nog eens goed uit, pannenkoek!

22 juni 2021 om 20:35

Ja. Nationaliteit. Niet kleur. Bedankt dat je mijn punt bevestigt...

22 juni 2021 om 20:43

LEZEN, volgens mij heb je dat nooit gehad of wel? Als mensen met een dubbele nationaliteit merendeels (>90%) van kleur zijn, dan heb je in feite eenzelfde situatie toch? We geven het beestje alleen een andere naam.

22 juni 2021 om 21:03

Haha. Waarschijnlijk meer dan jij kale knakker... Hadden ze in jouw jeugd al boeken? Of kom je nog uit de tijd van grottekeningen?
Ik ontken ook niet dat het discriminatie is, maar het is geen institutioneel racisme. Ze zijn juist op deze manier te werk gegaan, omdat in deze zaken met dubbele nationaliteiten verhoudingsgewijs het meest wordt gefraudeerd. Niet zo moeilijk...

22 juni 2021 om 21:17

Hahaha grapjas. Ben waarschijnlijk hoger geschoold dan heel je familie… overigens grappig dat je er van uit gaat dat ik er uit zie zoals op het plaatje links
Feit dat er sprake is van een overheidsinstantie die bewust ervoor kiest om mensen met een bepaalde achtergrond (die ook nog eens over het algemeen niet-blank zijn) hard aan te pakken en financieel uit te kleden maakt dat je al kunt spreken van institutioneel racisme als je het mij vraagt. Het is allemaal niet zo moeilijk inderdaad, wel handig als je een werkend stel hersens hebt. Ik hou het hier voor gezien; veel plezier nog op de bank vanavond met je halve liter schültenbrau, lekker door tanken, morgen toch geen werk want school heb je duidelijk nooit gehad whahah.

22 juni 2021 om 21:27

Ach. Blijf jezelf maar superieur voelen. Ik zag net ook je opmerkingen over die Hongaarse wet. Ik voel me nu inderdaad dom dat ik met een debiel als jij in discussie ben gegaan.

Maar inderdaad. Computing science stelt inderdaad niks voor vergeleken met een accounting papiertje. Of is dat ook fake...

23 juni 2021 om 06:32

En nu graag allebei de discussie voortzetten, zonder op de man te spelen.

23 juni 2021 om 11:03

TheBigShow heeft in dezen gelijk, dat bevestigde je zojuist zelf..

22 juni 2021 om 18:42

@ziyechgoat22

Het ging helemaal niet om kleur man. Denk een beetje na en doe wat onderzoek voordat je zoiets plaatst.......

22 juni 2021 om 19:12

Zit wel een grens aan normen en waarden. Homoseksualiteit verbieden is gewoon achterlijk en als je zo'n wet aanneemt heb je een achterlijke regering. Zodra we in Nederland in de wet laten opnemen dat je mensen van kleur moet discrimineren komen we wel in opstand, voor nu slaat je vergelijkin nergens op.

Wat een dom item is dit zeg. Stop eens met dit soort mensen aandacht geven en plaats gewoon fatsoenlijke artikelen. Bvd.

Wat een onzin weer allemaal. Ik wil graag een lans breken voor de conservatieven in general, Orban en de Hongaren. Zij willen geen CRT indoctrinatie van kinderen wat wel hier in Nederland en de rest van de Westerse wereld gebeurd. Die woke marxisten willen met hun overname van media, cultuur en overheid opleggen of censureren hoe men denkt, debateert of handelt. Het gebeurt gestaag. Woorden zijn taboe, alles isme, foob en rascisme, gezin

Hypocrisie ten top en laten we voetbal niet mengen met politiek.

Er zijn tientallen(!) landen waar homoseksualiteit strafbaar is. Strafbaar! In sommige landen kun je zelfs de doodstraf krijgen vanwege je homoseksualiteit. Ophef. Nihil. Selectieve verontwaardiging van de EU elite.

Wat denigrerend over Weghorst! Best scorende spits van NL. Bij een middelmatig club in Duitsland scoort hij meer dan genoeg. Totaal geen verstand van voetbal…

23 juni 2021 om 09:46

@jasper,

Ik ben et met je eens dat het denigrerend is. Hij is gewoon een top spits. Waar Malen nog niets heeft laten zien!

Maar om te zeggen dat hij bij een middelmatige club speelt vind ik ook niet terecht, eindigen gewoon 4e in de Bundesliga.

Dus iemand die 53 goals maakt en 18 assists geeft in de Bundesliga mag God op zijn blote knieën bedanken dat hij bij het Nederlands elftal zit? Misschien in de tijd van Ruudje, Roy en Patrick, maar nu toch niet...

De argumentatie hier om Hongarije maar vriendelijk te benaderen is echt wonderlijk. 'ja, maar Islamitische landen doen het ook en daar hoor je niks over'. Haha, je kan geen politiek TV-debat uitzitten of er wordt wel een keer gerept over hoe ver die landen achterlopen op het gebied van mensenrechten. 'ieder land heeft z'n eigen normen en waarden'. Uhm, daarmee doe je alsof de homorechten in Hongarije altijd zo zijn geweest. Hongarije heeft ook een hele lange traditie van humanisme, van vrijdenkers met ruimdenkendheid richting minderheden, Orban perkt die rechten verder in. Verder, niemand legt Hongarije op wat het moet doen. Het uiten van waarden waar Duitsland en Nederland voor staan, dat je jezelf mag zijn ongeacht geaardheid, ras of geloof, heeft niks te maken met het opdringen van. Prima actie dit.

Domme opmerking ook. "depay mag Wijnaldum vol op de bek pakken". Dat zou nou precies de "homo propaganda" zijn waar die wet voor is bedacht imo. Puur om te provoceren een andere man zoenen. Als de beide spelers (latent) homoseksuele gevoelens hebben en elkaar wel zien zitten, is het nog iets anders. De kans op dat scenario acht ik nihil en dan nog is de vraag of dat nou hã©t moment is om uit de kast te komen. Maar gewoon puur om te provoceren, om onze "vrije moraal" op te leggen aan anderen iets doen waarbij je niet eerlijk bent naar jezelf... Begrijp me niet verkeerd, ik ben tegen het verbieden van homoseksualiteit in de media. Als twee mensen van elkaar houden in een "gelijkwaardige" relatie zonder (al gauw) ongezonde machtsverhouding, is geslacht niet iets wat in wet- en regelgeving een issue zou mogen zijn. In de ideale wereld ervaren alle mensen, ook homo's de vrijheid om liefdevolle levens te leiden met partners die elkaar kiezen. Ik vind het wel een soort ander uiterste dat tegenwoordig elke film of serie een soort homoquotum heeft en zelfs in historische dramaseries er krampachtig homostelletjes worden ingepast. En een Depay en Wijnaldum die elkaar zoenen puur voor het statement zou ook in dat rijtje horen. Dan kom je niet op voor de vrijheid om je hart te volgen, want dat doe je daar zelf ook niet. Het statement van de Duitsers vind ik dan wel prima. Die laten weten hoe ze erin staan, zonder dat heel krampachtig te doen imo.

Iemand die blind niet wil opstellen en niet snapt hoe goed die jongen is heb ik moeite mee om serieus te nemen.

Dat mensen dit goedpraten? Wat zou het zijn als Nederland een wet goedkeurt waardoor mensen van kleur plots niet meer op tv mogen komen? Mogen we het dan wel discriminatie noemen? De jeugd beschermen? Beschermen waartegen? Zelfontplooiing? Zelfontdekking? Mensen worden echt niet plots homoseksueel omdat ze het op televisie zien hoor? Wat een idiote redenering? Het gaat om inclusiviteit en jongeren die met hun seksuele geaardheid worstelen tonen dat het oke en aanvaard is. Zo moeilijk is dat toch niet te begrijpen? Ondertussen worden er wel gewoon films getoond over misdaad. Reclames over tabak en alcohol... Deze dingen lijken me stuk voor stuk veel schadelijker voor je joch van 15 jaar dan twee kussende venten. Hypocrisie ten top. Ik zou het maar wat top vinden als Depay en Wijnaldum het lef hebben. Maak je meteen niet alleen een statement tegen Hongarije maar ook het homotaboe in het voetbal.

Het doet er in dit geval geen ene ruk toe wat die Hongaren vinden, Het is gewoon simpel als je de gestelde waarden van de EU niet kunt onderschrijven heb je niks in deze club te zoeken en kun je beter zelfstandig in je eigen Goulash gaar koken.

Mooi artikel met prima kopjes, kan me in het meeste wel vinden.
Weghorst hoort wat mij betreft alleen zeker wel bij de oranje selectie en ook een kandidaat om te spelen. Maakt doelpunten en schijnt dat die dingen wel nuttig zijn om overwinningen te boeken

23 juni 2021 om 10:31

@magikhetwete.
Damn, Rocket science hiero.
Ben het zeker met je eens. Scoort gewoon makkelijker dan Malen.

“ Hij mag God op zijn blote knieën danken dat hij bij het Nederlands elftal zit. “

Volgens mij alles behalve, deze jongen heeft misschien stukken minder talent dan menig speler, maar is er juist door passie en volle inzet gekomen.

Bovendien kan minstens 5 spelers uit de selectie aanwijzen waarvan het merkwaardiger is dat ze erbij zitten. Ik ben het ermee eens dat in deze formatie Malen beter tot zijn recht komt dan Weghorst, maar deze jongen krijgt best veel onnodige kritiek. Als Depay die bal erin schoot (opgelegde kans) was Weghorst ook bij 2 goals betrokken in 2 wedstrijden in de vorm van een goal en assist.

Weghorst heeft 20 goals gemaakt in de Bundesliga, toch een hoger niveau dan de Eredivisie. Vraag dat maar aan Luuk de Jong.

Leuk al die meningen over homofoob Hongarije en allemaal hartstikke goed. Maar van degene die eind juli nog steeds iets over het onderwerp te melden heeft ben ik écht benieuwd wat het voorstel tot verlichting van onze malle magyaren wordt. Tot dusver vind ik het vrij opportuun en zelfbevestigend allemaal.

Mooi vol op de bek pakken statement, ook graag statement dichterbij in Bunschoten Spakenburg waarbij conservatief Christelijk Nederland ook nog wel wat regenboog kan gebruiken :-)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2223 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger40
S. de VrijVerdediger40
D. DumfriesVerdediger42
P. van AanholtVerdediger40
F. de JongMiddenvelder40
G. WijnaldumMiddenvelder43
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

0 fans
Coach, 37 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 27 juli
Arsenal heeft bij Internazionale navraag gedaan naar Lautaro Martínez. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren