Petr Cech komt via Instagram met statement na ‘onbegrijpelijk’ besluit

Dinsdag, 22 juni 2021 om 14:58Mart Oude Nijeweeme

Petr Cech begrijpt niet dat Mason Mount en Ben Chilwell na de positieve test van Billy Gilmour in isolatie moeten, terwijl de hele Schotse ploeg gewoon kan aantreden tegen Kroatië dinsdagavond. In een reactie op Instagram plaatst de oud-doelman vraagtekens bij de gang van zaken rond de uitsluiting van de twee Engels internationals. Mount en Chilwell komen dinsdag niet in actie namens Engeland tegen Tsjechië, nadat zij tijdens de tweede groepswedstrijd in contact zijn geweest met de later positief geteste Gilmour van Schotland.

De Engelse voetbalbond (FA) maakte dinsdag in een statement bekend dat Chilwell en Mount preventief in zelfisolatie zijn gegaan tot 28 juni en hierdoor ontbreken in de afsluitende poulewedstrijd van dinsdag. Engeland staat momenteel tweede in Groep D en strijdt in een rechtstreeks duel met Tsjechië om de groepswinst. "Kan iemand mij alsjeblieft uitleggen hoe het mogelijk is dat Mason Mount en Ben Chilwell, beide met een negatieve test, in zelfisolatie moeten nadat ze in contact zijn geweest met Billy Gilmour, terwijl het hele Schotse team gewoon mag spelen?", vraagt Cech zich af.

"En dat terwijl de spelers van Schotland de kleedkamer, het hotel, de bus en het vliegtuig delen tijdens het reizen", gaat Cech verder. "Wat is het verschil tussen beide negatieve testresultaten? Ik vind het onbegrijpelijk." Het ontbreken van Mount en Chilwell betekent een behoorlijke tegenvaller voor Engeland. Chilwell speelde dit EK nog geen minuut, maar Mount was zowel tegen Kroatië (1-0 zege) als Schotland (0-0) basisspeler. De spelers van Chelsea zullen door hun afwezigheid individuele trainingen afwerken op St. George’s Park, de uitvalsbasis van Engeland tijdens dit EK.

Het duel tussen Tsjechië en Engeland is een bijzondere voor Cech. De oud-doelman komt dan weliswaar niet meer in actie, hij droeg tussen 2002 en 2016 wel 124 wedstrijden het shirt van de Tsjechische nationale ploeg. En dat terwijl de carrière van de sluitpost zich hoofdzakelijk in Engeland afspeelde. Cech stond 333 wedstrijden tussen de palen bij Chelsea en sloot zijn carrière in 2019 af bij Arsenal, waar hij 110 wedstrijden het doel verdedigde. Tijdens het EK fungeert hij als analist bij de BBC.


Poll

Vind jij het terecht dat Mount en Chilwell moeten toekijken?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

14 reacties (laatste reactie door jdg84)

Petr heeft hier natuurlijk wel volkomen gelijk het blijft een apart verhaal. dan niet zozeer over de zelf isolatie van de 2 Engelse maar over de situatie met de Schotse selectie. Engeland is toch al zo goed als geplaatst en die hebben genoeg kwaliteit om deze spelers in isolatie te laten gaan zodat ze evt later in het toernooi weer terug kunnen keren.

22 juni 2021 om 15:08

Het is al een heel jaar een raar verhaal. Hoe vaak zien we nu dat spelers positief testen en dezelfde dag negatief. Spelers die in zelf quarantaine gaan zonder positief te zijn getest. Gilmour positief en de rest negatief van de selectie van Schotland. De voetballers leven in een bubbel, dus is het ook de vraag waar Gilmour het heeft opgelopen.

22 juni 2021 om 15:21

Het is inderdaad al heel lang een raar verhaal. Vals negatieve of vals positieve testen bestaan niet meer. Kinderen kunnen het virus niet krijgen ... oh nee toch wel. Mondkapje werken niet ... oh nee toch wel. Je kan bij een PCR test nog 8 weken lang positief testen maar niet besmettelijk zijn. Na een vaccinatie kan je het virus nog steeds krijgen maar we mogen wel reizen als de prik, die zon\'n 6 maanden werkt, gehad. Je moet inderdaad zelf quarantaine gaan zonder positief te zijn getest. Ze doen overal maar wat.

22 juni 2021 om 15:10

Als je het zo leest, wie is er dan schuldig aan dit verhaal? "de Engelse voetbalbond (fa) maakte dinsdag in een statement bekend dat Chilwell en Mount preventief in zelfisolatie zijn gegaan tot 28 juni en hierdoor ontbreken in de afsluitende poulewedstrijd van dinsdag."

Beide spelers zijn preventief in zelfisolatie gegaan... zoals het hier staat worden ze niet gedwongen hiertoe. Daarnaast zijn de voorschriften vanuit de FA, daar heeft Schotland niets mee te maken dan lijkt me.

22 juni 2021 om 16:00

Preventief kan gewoon gedwongen zijn hoor. Je doet iets uit voorzorg, denk niet dat die spelers iets te zeggen hebben ''nee ik wil niet''. Je doet het gewoon (uit voorzorg). update: ''must'' dus wel verplicht [england] We can confirm that @benchilwell and @masonmount_10 must isolate up to and including Monday 28 June. This decision has been taken in consultation with Public Health England.

22 juni 2021 om 16:35

Het gaat toch ook niet om het woord preventief.. dat heeft er niets mee te maken.

"ze gaan in zelfisolatie" of "ze moeten in isolatie". Daar zit het verschil in.

Daarnaast zeg ik ook dat het voorschriften zijn vanuit de FA en Public Health England. Daar heeft de Uefa dan nog steeds niets mee te maken en dan blijft de verbazing van Cech vreemd.

22 juni 2021 om 15:34

Ik denk dat het er juist in zit dat Engeland wil voorkomen dat er hierdoor een besmetting het team binnen komt, niet dat de spelers door de Uefa niet mogen spelen.

Misschien dat Engeland wel hun verantwoordelijkheid nemen. De gewone burger moet ook thuis blijven in Engeland. welk statement geef je af om voetballers gewoon te laten voetballen. Dat Schotland voetbalt is hun verantwoordelijkheid. Als er getest word lijkt me niets aan de hand dat spelers spelen. daar kiest Engeland niet voor.

22 juni 2021 om 15:23

Klopt. en daarbij komt dat Mount zelf tijdens de isolatie rondom de besmette Hudson Odoi ook al een keer op de vingers getikt is omdat hij toen ergens in Londen een balletje stond te trappen met Rice. Die zal nu geen herrie gaan schoppen.

Koekoek jonge!! Wat een kafkaiaanse tijden waarin we leven. Het merendeel van de regels omtrent covid 19 zijn volkomen absurd. Hier slaat Cech de nagel op de kop. De selectie van Schotland mag gewoon aantreden in hun volgende match, terwijl Chillwel en Mount in quarantaine moeten. Laten we eerlijk zijn, dit tart toch alle logica.

22 juni 2021 om 18:31

Dit tart helemaal niet alle logica. England neemt een besluit. Als de uefa dit bealuit had genomen, dan had je gelijk.

Misschien is het verschil dat Engeland zich denkt te kunnen permiteren om zonder die spelers te ballen waar Schotland denkt dan het EK te kunnen vergeten?

Er staat toch dat zij zelf preventief in zelfisolatie zijn gegaan. Of klopt de tekst niet?

Cech heeft gelijk wat betreft dat het beleid onlogisch en onuitlegbaar is. Maar niet wat betreft zijn oplossing geheel team schotland in quarantaine.

De greatreset is in full swing. Alle voorspellingen die wakkere mensen hebben aangekondigd zijn uitgekomen. We leven nu in een medische dictatuur en apartheid. Alleen een enkeling staat nu op ertegen. Die wordt door een groep angstige schapen weggezet als complottheorist terwijl het duidelijk is gebleken dat c19 geen killervirus is en plandemie duidelijk zichbaar is geworden. Doe je eigen onderzoek. Ivermectine en HCQ for life. Doodsprik for a brain of five.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Engeland

FIFA ranking: 4
104 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
H. KaneAanvaller74
R. SterlingAanvaller73
G. JonesUnknown
B. SakaAanvaller40
J. PickfordKeeper70
S. JohnstoneKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Engeland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Engeland.

Tsjechië
156 fans
Keeper, 39 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 15 september
Lautaro Martínez gaat zijn contract bij Internazionale verlengen tot medio 2026. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren