Malen: ‘Of ik dan teleurgesteld ben? Dat zou heel menselijk zijn, toch?’

Dinsdag, 22 juni 2021 om 13:04Rian Rosendaal • Laatste update: 13:49

Donyell Malen maakte maandagavond veel indruk tegen Noord-Macedonië (0-3), met als absoluut hoogtepunt zijn voorassist bij het derde doelpunt van Georginio Wijnaldum in de tweede helft. Frank de Boer koos voor het eerst voor Malen naast Memphis Depay in de aanval, nadat Wout Weghorst in de eerste twee groepsduels de voorkeur kreeg voorin. Het optreden in de Johan Cruijff ArenA smaakt naar meer, maar Malen rekent zich met het oog op de achtste finale van het EK zeker nog niet rijk.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Vind jij dat Donyell Malen een basisplaats moet hebben zondag?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

33 reacties (laatste reactie door yellowblacks)

Ik denk dat wie er gaat spelen heel erg afhankelijk is van de tegenstander.

Een Portugal hangt heel erg veel achteruit, en speelt zelf veel op de counter. In dat geval lijkt Weghorst de betere optie. Mochten we tegen een ander land spelen dan verwacht ik dat Malen speelt, die de ruimtes achter de verdediging beter kan benutten.

22 juni 2021 om 13:25

Helemaal mee eens. Al denk ik dat we Portugal niet zo ver naar achter kunnen drukken dat Weghorst in zijn kracht komt te spelen. Maar tegen tegenstanders als Oostenrijk en Oekraïne was Weghorst een goede keuze denk ik, zeker omdat je Malen op het perfecte moment nog achter de hand had. Er is keuze voor de bondscoach en dat is altijd fijn.

22 juni 2021 om 13:35

Duitsland kreeg het wel voor elkaar, dus ik denk niet dat het onmogelijk is om ze naar achter te kunnen drukken. Al moet ik zeggen dat Duitsland fantastisch heeft drukgezet en het is maar de vraag of Nederland dat kan. Dat zal De Boer moeten inschatten en daarop zijn keuze baseren.

22 juni 2021 om 13:39

Sorry maar ik snap deze denkwijze echt niet. Weghorst kan toch werkelijk niks in de kleine ruimte? Daar wil je toch met Malen doorheen kunnen combineren zoals de 3-0 gister? We spelen 5-3-2 dus voorzetten erin pompen gaan we toch niet doen..

22 juni 2021 om 13:45

Jammer dat we zulke backs hebben die geen fatsoenlijke voorzet kunnen geven. Dat vind ik toch echt wel een groot minpunt aan deze formatie. Ook jammer dat de carrière van Willems zo is gelopen, die kon ze op een presenteerblaadje geven. Alleen Berghuis zou dat vanaf rechts kunnen, maar dan moet je naar 4-3-3.

22 juni 2021 om 13:47

Eens martijn23. Als we sterker maar ook als we zwakker zijn zou ik met Malen in de spits beginnen in een 532 formatie. Bij 433 met voorzetten en veel druk op de tegenstander is weghorst een optie voor mij. Weghorst kan absoluut zijn waarde hebben hoor dit toernooi. Zeker wanner er wat geforceerd moet worden wordt je niet bij als weghorst en de jong er in komen en er lange ballen gespeeld gaan worden

22 juni 2021 om 14:21

Ajax12321, ik vind een back met 2 assists, 1 veroorzaakte pingel en 2 doelpunten geen minpunt hoor. Eens mbt Jetro die wist feilloos de kop van Luuk te vinden.

22 juni 2021 om 14:49

Had het over voorzetten he. Dumfries staat niet bekend om z’n voorzetten maar voegt genoeg toe. Had hem daarom ook specifiek over Willems omdat ik met name de linkerkant erg matig vind. Hoe kom je trouwens bij 2 assists? Dat is precies wat ik bedoel, Dumfries is gevaarlijk voor de goal maar er komt geen fatsoenlijke voorzet van beide kanten. Er komt vanaf de linkerkant eigenlijk helemaal geen kwaliteit.

22 juni 2021 om 17:18

Hij zegt trouwens niet dat Weghorst goed is in de kleine ruimtes. Ik denk dat hij doelt op het feit dat Weghorst tegen de 16 aan moet spelen i.p.v in de omschakeling. Maar dan moet er inderdaad wel aanvoer zijn.

22 juni 2021 om 14:41

Ik vind het een beetje onzin om te stellen dat Malen alleen goed kan spelen tegen teams die veel ruimte weggeven. Malen is gewoon eerste spits van PSV en PSV speelt 90% van de wedstrijden tegen teams die met de kont in hun eigen 16 hangen en behoudens zijn doelgerichtheid heeft hij die rol dit jaar uitstekend ingevuld. En in die wedstrijden vind ik dat Malen zich ook onderscheidt. In de kleine ruimte is hij zo handig, hij kan snel wegdraaien of een actie maken en daarmee ruimte voor zichzelf en anderen creëren. Doordat hij ook wel eens uitzakt, creëert hij ruimte voor Depay en Wiinaldum om wat meer vanuit het middenveld de 16 te bestormen en die dynamiek is gewoon lastig te verdedigen. De afstemming Malen - Depay - Wijnaldum is veel beter dan met Weghorst. Met Weghorst staat er daar altijd al één, die is gewoon een stuk statischer. Bovendien is Malen dusdanig veel technischer dat je met hem ook gewoon een combinatie kan aangaan, zoals hij gister wel bewezen heeft bij die schitterende bal op Depay en eerder dit seizoen tegen Ajax bij de assist op Zahavi. Dat zijn ook momenten in de korte ruimte waarin hij zijn kwaliteiten laat zien en waarmee je gewoon veel kansen kan creëren. Wat mij betreft is Malen dus veel completer dan Weghorst en hoort hij ook gewoon tegen teams als Portugal te spelen.

22 juni 2021 om 14:56

Ik denk dat er bedoeld wordt dat de centrale verdedigers bijna tegen de keeper aan staan, dat was tegen Ajax niet het geval. Verder ben ik het met je eens dat Malen een betere speler is, alleen is hij minder in het afmaken. Ervan uitgaande dat je weinig creëert tegen verdedigende tegenstanders moet elke kans een goal zijn. We lopen nou niet over van de kwaliteit dat we kans na kans creëren tegen een zeer compact staande tegenstander. Ook met Malen zal dat lastig worden en dan gaat het om effectiviteit.

22 juni 2021 om 15:26

Èens dat Malen de effectiviteit mist die Weghorst wel heeft, maar daar tegenover staat dat je met Malen wel meer kansen kan creëren uit open spel omdat hij ruimte maakt voor lopende spelers of zelf een kans kan creëren met een individuele actie of een technisch hoogstandje. Als je echt ballen moet gaan pompen, dan zou ik Weghorst er wel in zetten, maar hij mist imo gewoon de technische capaciteiten om als aanspeelpunt te kunnen fungeren. Het is allemaal vrij houterig en dan betwijfel ik echt het nut van Weghorst als aanspeelpunt om je hele aanvalsspel aan op te hangen.

22 juni 2021 om 15:59

Met Malen ga je zeker meer kansen creëren, alleen moeten deze nog wel worden omgezet in doelpunten. Dan is het hopen dat hij het vizier een keer echt op scherp heeft.

Prima, volwassen reactie van hem. Ik vond hem gister dreigend spelen naast Memphis. Verder denk ik dat hij zomaar zou kunnen starten tegen de nummer 3 van F als we die loten maar als het de nummer 3 van E of D wordt dan denk ik dat De Boer terug gaat naar Weghorst

De boer kan echt niet om hem heen in dit systeem! Weghorst heeft het redelijk gedaan maar je ziet aan alles dat Malen de veel betere optie is in dit systeem. Weghorst behoort gewoon bediend te worden door vleugelspelers en aangezien we dit systeem niet spelen, moet ie plaats maken voor Malen

22 juni 2021 om 13:20

Kan hij wel. Als er ruimte ligt zoals tegen zulke tegenstanders is Malen goed. Als je tegen Portugal speelt die wel wat achteruit gaat hangen met die verdediging kan je beter met Weghorst aankomen. En wanneer zij moeten aanvallen Malen brengen om ze te counteren.

22 juni 2021 om 13:51

Kunt denk ik dan veel beter malen gebruiken om vlot te combineren met memphis gini en frenkie. My opinion. Met slagers als Pepe en Ruben dias gaat weghorst in de fysieke duels terecht komen met hun. Denk dat je juist op die positie de fysiek moet proberen te vermijden en met de wendbaarheid van Malen meer kunt klaar spelen.

22 juni 2021 om 13:52

En daarbij... je hebt iemand met diepte er bij. Memphis komt veel in de bal, wijnaldum kan wel diep gaan maar vind dat je voorin ook echt iemand nodig hebt die de bal in de diepte wil hebben. Om het wat minder voorspelbaar te maken.

22 juni 2021 om 14:20

@fortfit,

Daar kan hij makkelijk omheen.
Je speelde gisteren tegen wellicht het zwakste team van heel het toernooi.
Logisch dat je daar doorheen kan combineren.
Tegen betere landen ga je het niet redden door alles door het midden heen te spelen. daar trappen Italië, België, Frankrijk, Portugal, Duitsland, Engeland en Spanje niet in.
Malen kwam zo goed naar voren omdat de tegenstander gewoon niet kan verdedigen. Verder hebben ze allebei z'n ding. Malen creëert makkelijker, Weghorst scoort makkelijker. Het is net waar FdB voor gaat kiezen.

22 juni 2021 om 14:43

Malen heeft het gisteren goed gedaan, maar dat is ook de minste tegenstander. Dat hij ook goed inviel in de eerdere wedstrijden had te maken met het feit dat die tegenstanders moesten komen en hij dus meer ruimte kreeg.
Malen heeft zelfs in de toppers van de eredivisie moeite om beslissend te zijn voor Psv, waarom zou hij nu ineens wel beslissend zijn tegen een topland? Het lijkt me niet dat hij ineens onomstreden is na een wedstrijd tegen Macedonië. Hij kan dus prima om hem heen.

Ik ben het eerder eens met Denn01, dat je het moet af laten hangen van de tegenstander.

Ik vond Malen goed spelen gister, zag als snel dat Malen wat ze ook op TV zeiden een goeie klik had met Memphis en Wijnaldum. ik zou als ik Frank de Boer was Malen laten staan, en Weghorst gebruiken als pinch hitter dat lijkt mij het beste.

Het kan toch niet anders dan dat Malen in de achtste finale begint? Weghorst is een prima spits, maar dan moet je hem in zijn kracht gebruiken. Hopelijk is Frank niet zo eigenwijs om Weghorst te laten staan.

"benadrukt Malen, die terugkijkt op een goede samenwerking met Malen in de voorste linie van Oranje."

gespleten persoonlijkheid?

Zou Toch mooi zijn als Malen ook zo goed kan worden als Depay en vooral ook beslissend als Depay is. De toekomst ziet er voor hem rooskleurig uit in Oranje als hij stappen blijft maken.

Overigens ziet de toekomst van Oranje er vrij rooskleurig uit met de talenten en de spelers die we er nu al hebben lopen. Ben zo benieuwd naar Oranje over 4-5 jaar. Hoe goed de talenten dan zijn en de al redelijk ''gearriveerde'' talenten als De Ligt en Frenkie.

Bijlow heb je dan al als doelman (wie weet welke jeugdkeeper er ineens staat zoals Gakpo/timber nu), de verdediging is al sterk en jong en dan zitten daar nog wat talenten achter en over het middenveld kan er nog een hoop veranderen. Ihattaren die zich misschien nog herpakt en Gravenberch die alleen maar beter gaat worden en in de aanval dan Malen, Gakpo, misschien Boadu wel, of misschien Brobbey. Ik zal vast nog een hoop namen missen, maar heb het gevoel dat we de komende jaren alleen maar sterker gaan worden. Mochten uiteraard de talenten het waarmaken.

Ik heb sowieso niet begrepen dat Weghorst vanaf de eerste oefenwedstrijd tegen Schotland in voorbereiding op dit EK ineens een basisplaats had. Tot die tijd werd hij door zowel Koeman als De Boer niet eens geselecteerd en dan ga je ineens van niet bij de selectie naar basisspeler. Helemaal vanaf de knock out fase waar we vaker onder druk gaan staan en vooral in de snelle omschakeling voor gevaar zullen zorgen moet altijd Malen spelen in plaats van Weghorst. Het lijkt me echt uitgesloten dat Weghorst zijn basisplaats weer terug gaat krijgen.

Tegen Noord Macedonie vinden we dat het experiment Malen geslaagd is... Malen heeft el wat natuurlijk, maar tegen een paar slagers uit Portugal gaat Malen echt wel ten onder en zou je wensen dat je Weghorst met zijn kracht had opgesteld met wat lopende mensen eromheen. Maarja de wijsheid staat altijd met het resultaat, in dit geval tegen de nummer 62 van de wereld....

Malen is een leuke speler tegen dit soort teams maar is gewoon een Eredivisie speler en als je tegen de grote vedettes speelt krijg je allemaal niet die ruimtes. En Portugal heeft wat meer snelheid en achterin dan respectievelijk Macedonie.
hoeveel goals heeft Malen er dit seizoen gescoort in de Eredivisie en Weghorst in de Bundesliga waar het niveau stuk hoger ligt!
alleen in het systeem 3-5-2 past Weghorst minder hij moet gewoon van de zijkant aangespeeld worden.

22 juni 2021 om 14:23

Daarbij ook nog rekenen dat Malen bij de nummer 2 speelde van zijn competitie en Weghorst bij de nummer 4.

Dus ook nog een beter team in de competitie om zich heen.

22 juni 2021 om 14:33

@j.willshere Sorry hoor, maar Portugal heeft snelheid achterin??? Jij bent op de hoogte dat daar nog steeds Pepe rondloopt?

22 juni 2021 om 16:12

Vergeet niet dat Malen er 7 heeft gescoord in Europa en Weghorst er 2.

Als Nederland tegen Portugal moet denk ik dat Weghorst de betere optie is. Als je Memphis én Malen opstelt heb je voorin helemaal geen kracht. Malen zal opgegeten worden door die uitsmijters van een Pepe en Ruben Dias achterin. Denk dat je meer zult hebben aan Weghorst, die kan zich wat beter staande houden. Probleem is dat Weghorst nauwelijks aanvoer vanaf de zijkanten krijgt en daardoor er soms een beetje verloren bij loopt. Dan moet je eigenlijk ook Berghuis opstellen want van Dumfries en van Aanholt komt bijna niks aan.

Sorry hoor maar op basis van een potje van Malen tegen Macedonië gaan we Weghorst afschrijven? Malen heeft t alleen nog maar in de ED laten zien, nou das ook niet heel moeilijk. Weghorst daarentegen gewoon heel seizoen bundesliga enorm goed. We hebben doelpunten nodig om door te gaan, dan heb ik liever Weghorst. Ja Malen is een goede voetballer en groot talent. Maar ga nou niet doen alsof Weghorst niks kan. Plus tegen Portugal heeft Malen echt niks te zoeken, daar heb je iemand voorin nodig die ook nog een bal kan vasthouden en kopduels kan winnen

Nee, dat valt wel mee hoor, al wil iedere speler natuurlijk starten op het EK", benadrukt Malen, die terugkijkt op een goede samenwerking met Malen in de voorste linie van Oranje.

Wel Chili 2 Malens voorin.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2223 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger40
S. de VrijVerdediger40
D. DumfriesVerdediger42
P. van AanholtVerdediger40
F. de JongMiddenvelder40
G. WijnaldumMiddenvelder43
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

10 fans
Aanvaller, 22 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 PSV 0 0
2020/2021 PSV 32 19 1 0
2019/2020 PSV 14 11 1 0
2018/2019 PSV 31 10 4 0
2017/2018 PSV 4 0 1 0
Laatste voetbalnieuws

Mohamed Ihattaren en Pablo Rosario reizen niet mee naar Istanbul

Pablo Rosario is niet met de selectie van PSV afgereisd naar Istanbul voor de returnwedstrijd tegen Galatasaray in de tweede voorronde van de Champions League. De selectie stapte maandag op het...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 26 juli
Nu de overgang van Saúl Ñíguez naar Barcelona afgeketst is, lonkt een overgang naar de Premier League. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren