Oranje imponeert: ‘Een van de best voetballende ploegen van dit EK’

Dinsdag, 22 juni 2021 om 10:40Rian Rosendaal • Laatste update: 10:40

In Nederland is er nog redelijk wat pessimisme over de kansen van Oranje op het EK, ondanks de drie opeenvolgende overwinningen in de groepsfase. In het buitenland echter wordt er een stuk positiever geschreven en gesproken over het elftal van bondscoach Frank de Boer. Sommige media scharen het Nederlands elftal zelfs tot de favorieten voor de eindzege op dit EK.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zie jij Oranje Europees kampioen worden?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

94 reacties (laatste reactie door j3ro3ntj33__)

Het is een apart soort 3-4-1-2 tot nu toe. Of 3-1-4-2 om het nog gekker te maken. Ik moet hierbij mijn ongelijk toegeven: Marten de Roon heeft zijn waarde bewezen. De 3-5-2 werkt goed: in de opbouw excelleren Blind en Frenkie de Jong, terwijl De Vrij ook uitblinkt met zijn crosspasses. De backs gaan er overheen waarbij vooral Dumfries met zijn diepgang een plaag voor de defensie is. Depay bakt er enerzijds vrij weinig van, maar is anderzijds in zijn vrije rol goud waard en dan heb je een Wijnaldum die altijd bijsluit als goaltjesdief. Qua positiespel en aanvallende dreiging vind ik het prima gaan, ook in de omschakeling gaat het goed: ik zou zeker tegen toplanden wel kiezen voor Malen in plaats van Weghorst. Het enige probleem dat nu soms speelt is dat het middenveld overlopen wordt, de backs staan enorm hoog, Wijnaldum sluit altijd bij en ook Frenkie sluit aan, vaak omdat hij aan de basis staat van de opbouw. De Roon is dan als stofzuiger cruciaal.

22 juni 2021 om 10:53

Het oogt dit EK niet altijd soepel bij Depay qua balverlies etc. maar hij is weer erg vaak beslissend wat natuurlijk ook een kwaliteit is en daarvoor staat hij als aanvaller in het veld uiteindelijk

22 juni 2021 om 10:59

Hij is snel, sterk en heeft een hard goed schot, maar verder ontbreekt het een beetje aan alles. Ik durf zelfs te wedden dat als jongens zo spelen als Depay, dat ze never nooit gescout zullen worden, maar bij Depay hebben we het gewoon geaccepteerd.

22 juni 2021 om 11:13

Hij staat alweer op 3 goals en 3 assists. Dat soort aanvallers vinden juist heel snel een club. Depay zijn statistieken bij Oranje zijn fenomenaal

22 juni 2021 om 11:21

Inderdaad, knappe statistieken tegen Oekraïne, Oostenrijk en Noord- Macedonië. Depay heeft trouwens 2x gescoord en 2 assists Japie. Waarvan dus ook 1 penalty. Knap staaltje scorebordjournalistiek, dat wel.

22 juni 2021 om 11:28

Ok, dan zat ik er ietsje naast maar zo scoorde Depay ook tegen o.a. Frankrijk, België en Duitsland dus wat is je punt? Een spits staat in het veld om goals en assists te geven en dat doet Depay met verve

22 juni 2021 om 11:28

Hij is gewoon beslissend op een EK. Dan kun je de tegenstanders er wel bij halen maar dat doet er niet toe. Memphis kan nog een stuk beter en dat gaat hij ook echt nog wel laten zien.

22 juni 2021 om 11:32

Ik zeg toch nergens dat hij niet beslissend is? Ik stel alleen vast dat Japie zijn statistieken niet correct zijn en dat we ze ook in het juiste daglicht moet durven plaatsen. Waarom Japie goals uit oefenwedstrijden van 2 jaar geleden er moet bij halen is me wel een raadsel? Of is de Nations League nu ineens wel een echt toernooi😉?

22 juni 2021 om 11:33

Precies gewoon beslissend en wij spelen tenminste niet gelijk tegen een Hongarije.

22 juni 2021 om 11:37

@Thenry_228 tja, volgend jouw theorie kan je dan eigenlijk zeggen dat elke Oranje international ondermaats presteert. Ze hebben allemaal goed gespeeld in de volgens jou nikszeggende Nations League en nu tegen 3 matige tegenstanders op het EK

22 juni 2021 om 11:38

Nee want we hebben niet gespeeld tegen Hongarije, goede vergelijking wel...

22 juni 2021 om 11:43

Waar zeg ik dat ze ondermaats presteren Japie? Dat de Nations League een veredeld oefentoernooi is, daar is zowat iedereen het toch over eens? En heeft Oranje dan al tegen sterke landen gespeeld op dit EK? Dat geldt trouwens ook voor België en Italië hoor. Nee, ze hebben alle drie gedaan wat ze moesten doen en wat je kan verwachten gezien de matige tegenstand en de kwaliteiten die deze drie landen hebben. Maar om nu te doen alsof ze boven verwachting presteren, gaat me te ver hoor.

22 juni 2021 om 11:53

Dat gaat mij ook te ver idd maar ik benoemde het omdat je zo specifiek Depay eruit pikt

22 juni 2021 om 11:54

Waarom moeten we elke keer zo denigrerend doen over Oekraïne en Oostenrijk. Beide landen hebben terecht het EK gehaald en hebben op clubniveau ploegen rondlopen die in Europa ook prima presteren. Dan dat gezeik over Depay, typisch Nederlands om zo'n jongen de grond in te trappen terwijl hij over een langere termijn prima presteert. Bij Lyon wilde ze hem voor geen goud missen. Maar goed, de conclusie is dat de buitenlandse media meer geloof hebben in Oranje dan wij als supporters, hoe krom kan het toch zijn.

22 juni 2021 om 12:04

Echt he. Oostenrijk heeft gewoon een prima elftal. Sabitzer topspeler van Leipzig, Hinteregger een van de betere cv's in de Bundesliga, Arnoutovic geen onaardige aanvaller, Alaba absolute topspeler en spelers als Laimer, Lainer, Dragovic, Baumgartner, Grillitisch, Kalajdzic (gaat waarschijnlijk naar Milan) zijn gewoon basisspelers bij clubs als Leipzig, Leverkusen en Gladbach. Oekraine was toch de nr 1 in de poule met Portugal. Alleen Noord Macedonie was echt een zwakke broeder. Maar doe nou niet of de andere poules zo goed zijn. Alleen die van Portugal, Frankrijk en Duitsland is een ijzersterke poule.

22 juni 2021 om 12:41

@aubuarsenal: Toch appart dat hij door vooral buitenlanders en zijn statistieken word gezien als de belangrijkste en gevaarlijkste speler van het Nederlandse elftal, maar door jou en een behoorlijk gedeelte van het Nederlandse volk word verguisd. Daarnaast word hij ook nog gehaald naar 1 van de grootste clubs ter wereld en was hij de belangrijkste speler van Olympique Lyon, met wie hij vorig seizoen nog de halve finale van de CL heeft gespeeld. Wie zouden er nou meer kijk op hebben? Hij speelt niet altijd even geweldig, heeft een mening en een bepaald gedrag, die in de ogen van velen niet conform is, maar het begint nu wel erg zielige vormen aan te nemen de hetze tegen deze gozer. Lijkt wel of er een stelletje papegaaien leven in ons land.

22 juni 2021 om 12:51

@Romarky: vraag is of veel van deze landen er ook zouden bij zijn mocht het EK, zoals het hoort, met 16 landen gespeeld worden. Het is momenteel eerder een kunst om je niet te kwalificeren voor het EK dan wel. En wat Depay betreft: men doet alsof hij een Europees elite speler is. Wel, dat is hij niet en dat mag je toch gewoon benoemen? Deed het prima bij Lyon maar als dieper kijkt naar zijn cijfers stel je vast dat hij in zijn beste seizoen ooit welgeteld 2 goals en 2 assists heeft gegeven tegen topclubs. Al de rest tegen ploegen als Angers en Reims. Dat mag toch gewoon benoemd worden? Maar als we dat bij Depay doen is ‘haten’… doen we dat bij pakweg Weghorst of De Jong dan ‘benoemen we feiten’🤷‍♂️

22 juni 2021 om 14:02

@thenry: Precies dat dus. Maar Japie is een heel groot Depay-fan, al jaren. Ik niet, ik vind het een afschuwelijke speler om naar te kijken. Ja hij pikt wat doelpuntjes mee met zijn gerommel maar daar is echt alles mee gezegd. Geen teamspeler, totaal geen leiderstype, al eist hij die rol wel een beetje op. Gozer moet gewoon eens een beetje normaal gaan doen en in dienst van het elftal spelen in plaats van de Depay-show opvoeren, want daar heeft hij de kwaliteiten helemaal niet voor.

22 juni 2021 om 14:34

een groot Depay fan is zwaar overdreven maar ik probeer spelers wel objectief te beoordelen en waar Depay voor in het veld staat, wat goals maken en assists geven is, dat doet hij met verve. dan kan ik hier moeilijk gaan beweren dat hij niet uitstekend presteert in Oranje. waarom denk je dat Memphis zoveel met de bal loopt? omdat hij amper in stelling wordt gebracht. op hoeveel assists staan zijn medespelers bij hun clubs? van wat ik kon vinden kon je die op 1 hand tellen op Berghuis na maar die speelt niet

22 juni 2021 om 14:52

Depay is goed en nuttig zolang hij niet te veel wilt doen. Gewoon in en rond het 16metergebied zijn ding doen. Hij moet zich vooral niet gaan bezig houden met de opbouw.
Wat mij wel opvalt bij Depay is dat hij nog wel eens wat tijd nodig heeft om de bal te controleren. Misschien is hij dan al te veel bezig met het vervolg wat hij wil gaan doen

22 juni 2021 om 16:45

@japie: Depay leidt ontzettend veel balverlies, hoezo wordt hij dan niet in stelling gebracht? Hij krijgt de bal, maar die springt van zijn voet, zijn pass komt niet aan of hij loopt zich vast. Hij wil zo graag belangrijk zijn, de grote leider van Oranje (getuige ook zijn uitspraken dat hij jonkies onder zijn hoede neemt) maar die rol kan hij helemaal niet aan, daar heeft hij de personality en kwaliteiten niet voor. Ik hou me verder niet bezig met statistieken, ik kijk alleen naar wat ik op het veld zie en de dynamiek die ik in een ploeg zie. Een goede dynamiek kenmerkt zich doordat de echte leiders de leiding hebben en de echte volgers volgen. In het veld vertaalt zich dat naar een ploeg die als 1 geheel functioneert. Zoals bijvoorbeeld het Ajax dat de halve finale CL haalde. Depay is niet de leider van dit elftal maar wil die rol wel naar zich toetrekken (en trekt daar zijn maatjes in het elftal in mee). Dat is funest voor een gezonde dynamiek en zal vroeg of laat tot conflicten leiden.

22 juni 2021 om 17:04

Dit Oranje heeft maar 1 leider. Dat is Van Dijk en die zit er niet bij. De rest hebben die kwaliteiten idd niet maar een spits reken ik op 1 ding af en dat is of hij structureel beslissend is en dat is Depay. Is het een Robben of Van Persie? Nee, dat zeker niet maar zo hebben we ook niemand van het kaliber van Vd Dat, Stam, Cocu of Davids imo. We moeten roeien met de riemen die we hebben en Depay is met afstand de beste spits die we hebben

Leuk als de buitenlandse pers zo positief over ons is. Ikzelf wordt steeds enthousiaster, maar ik zou onszelf pas realistisch kanshebber noemen wanneer we in de volgende ronde de topper uit de poule des doods weten uit te schakelen en gezien de verdedigende instabiliteit zie ik dat niet zo snel gebeuren (al zijn we ook absoluut niet kansloos).

22 juni 2021 om 10:49

Ik vind de opmerking over dat wij nog geen serieuze tegenstanders hebben gehad beetje onzin. Dat heeft Belgie, spanje, Engeland en Italie toch ook nog niet gehad, dan geld dat toch ook voor hun? Een toernooi gaat puur om de vorm van de dag en een stukje geluk. In toernooi winnaars van een EK en WK zit altijd 1 patroon in en dat is dat de winnaar meestal 1x goed weg is gekomen.

22 juni 2021 om 14:01

Nou ja het verschil met bijvoorbeeld België, Spanje en Italië is dat zij veel meer op elkaar ingespeeld zijn en dat ingespeelde team al wel grotere tegenstanders heeft gehad. Als NL elftal hebben we nu een nieuw systeem met een aantal nieuwe jongens, dus dat is nog erg wennen. Je kan dus echt pas zinnige dingen erover zeggen wanneer je ook tegen een grote tegenstanders jezelf hebt kunnen laten zien. Dat hebben de elftallen van Spanje, Italië en België al wel kunnen doen in eerder stadium, bijvoorbeeld de Nations League.

22 juni 2021 om 10:50

Ik vind onze defensie heel bijzonder dit toernooi. De ene wedstijd is het niet heel stabiel en krijgen we grote mogelijkheden tegen, maar tegen Oostenrijk, wat normaal een goed voetballende ploeg is, werd er werkelijk niets weggegeven. Ik hoop dat we tegen toplanden dezelfde sterke defensie zien als tegen Oostenrijk.

22 juni 2021 om 11:04

@rubentje13 ik word pas echt enthousiast als we die poule des doods toch ontlopen. Dat je een relatief makkelijke tegenstander krijgt en in de kwartfinale krijg je dan Denemarken of Wales.
Heb je 5 leuke tegenstanders gehad, maar nog geen top en sta je in de halve finale.

22 juni 2021 om 11:36

Van mij hoeven we hem niet te ontlopen. Kom maar op met die Portugezen. Wordt tijd dat we die een keer pakken. Dan kan kan Frank ook een lange neus maken naar Mourinho 😉

22 juni 2021 om 11:17

Ja duhhh...achteraf praten kan iedereen. Ik zou ons pas een kans geven als we 2 knock-out rondes hebben overleefd...ja duhh dan sta je al in de halve finale

Ik ben dat gezeur over al die systemen van de media en op sociale media zo beu. In 433 formatie hebben we toch ook nauwelijks een goede pot gespeeld en dat zou dan opeens wel werken. Ik kan mij wel vinden in de tactiek van De Boer, spelen naar je kwaliteit. Laten we eens achter dit oranje staan? Als we de kwarftinale halen of in de halve stranden heb je gewoon een heel keurig toernooi gespeeld, waarbij vele zelfs twijfelden of we uberhaupt door zouden gaan in de poule. En ik durf wel te stellen dat echt iedereen van de top landen Nederland het liefst ontwijken of xonlaat mogelijk wilt treffen.

Dit Oranje doet mij een beetje denken aan Ajax van dat top CL campagne. Niet qua spel! dat zeker niet, maar wel qua beleving als fan. Steeds hoor je mensen Oranje naar onder praten en steeds maar roepen ''ja nu gaan ze verliezen of punten verspelen'' ''ja de volgende ronde liggen we er echt uit'' '' tegen een top tegenstander hoeven we niet eens te spelen'' En toch heeft Nederland 9 punten gepakt en ja het zijn geen topploegen, verre van, maar voor het EK begon spraken mensen hier over dat we geluk hebben als we een puntje pakken tegen Oekraine of Oostenrijk en dat we de groep toch niet gingen overleven. Nou ik ben wel benieuwd als Nederland daadwerkelijk tegen topploegen moet. Nederland laat echt wel veel goede dingen zien tot nu toe en tuurlijk gaat er ook een hoop fout, maar dat is bij alle landen tot nu toe het geval. Alleen bij Italiã« nog niet. Ajax kwam tegenover Real Madrid en ja hoor, iedereen gaf aan dat ze kansloos waren. Door bluf en vertrouwen door en dan kom je Juventus tegen en begon weer hetzelfde negatieve houding van iedereen en wã©ã©r gingen ze door en zelfs in de halve finale waren ze de betere en haalden ze de finale op 1 seconde na niet. Ik krijg het gevoel, ook omdat ik lekker positief ben over wat ik gezien heb tot nu toe (doelend op de tegenstanders uit andere pouls), dat Nederland echt niet kansloos is tegen een team. Vertrouwen, bluf en een dosis doorzettingsvermogen en je kan hele mooie dingen bereiken. Hier is Dumfries een geweldig voorbeeld van. Lekker negatief blijven als je wilt, maar je kan ook realistisch blijven en ook vertrouwen hebben in je land en hopelijk blijven ze groeien in het toernooi.

22 juni 2021 om 11:27

Hehe eindelijk een positieve reactie tussen al die zuurpruimen hier. Het is echt ongelofelijk. Ik heb gisteren een beetje mee gekeken met de live chat tijdens de wedstrijd. Het leek wel een wedstrijdje wie kan je eigen team het meest naar beneden praten. Blind was oud, Wijnaldum de slechtste middenvelder ooit, depay kon er geen hout van...wat een zielige vertoning. Grappig was dat na de 3-0 het ineens doodstil werd. On: Nederland speelt gewoon een goed toernooi met een verstandig systeem. Er zijn landen die ik hoger inschat maar met wat mazzel kunnen we ver komen...met wat pech kan het ook in de tweede ronde zijn afgelopen trouwens.

22 juni 2021 om 11:33

Ja Oranje heeft de wereld het zwijgen opgelegd met zijn 3-0 overwinning thuis tegen Noord-Macedonië.

22 juni 2021 om 11:40

dat denk ik eerlijk gezegd niet. 3-0 is een prima resultaat op een eindtoernooi, maar de wereld het zwijgen opleggen gaat natuurlijk een beetje ver. gelukkig zijn de meeste mensen realistisch en blij met het feit dat er gewoon 3x gewonnen is en we met vlagen ook goeie dingen gezien hebben. we zien wel hoe het loopt, maar tot nu toe vermaak ik me wel!

22 juni 2021 om 11:47

Nee dat niet. Maar met 3 overwinnen en het meest uitgespeelde kansen van alle landen , wordt er zeker wel rekening gehouden met oranje .

22 juni 2021 om 12:15

Jet bkijft gewoon zo, dat Oranje van elk land kan winnen. Het probleem is echter ook dat ze zomaar ook van elk land kunnen verliezen. Al vind ik wel dat de kansen die ze gisteren tegen kregen vaak voort kwamem uit slechte ballen vanaf het middenveld op een moment dat het eigenlijk niet kan dat je daar de bal kwijt raakt door een simpele pass gewoon verkeert te geven. Dat is gewoon gebrek aan concentratie. Die onbewust toch echt wat lager ligt als er niks op het spel staat.

Wel leuk dat de buitenlandse pers (op de Belgische na) zo positief is. Zegt dit wat over het beeld van de buitenlandse pers of iets over het pessimisme van het Nederlandse volk? Na 3 potten winnen op een eindtoernooi mogen we best wel wat meer achter de ploeg staan in ieder geval!

22 juni 2021 om 10:51

De Belgische pers is verblind door hun #1 status op de wereldranking, wat natuurlijk slaat als een lul op een drumstel vergeleken met de tegenstanders die Belgie telkens ontvangt.

22 juni 2021 om 10:57

Dat zegt imo iets over het pessimisme v/h Nederlandse volk.

Ik heb de 1e 2 wedstrijden geschakeld tussen de bbc und das Erste en daar zijn ze vanaf de 1e wedstrijd al positief over Oranje.

Ze hebben het met name over briljant hoge pressie, snelle counters en een sterke verdediging.

Eerlijk gezegd vind ik het een klein beetje over the top maar kan mij er absoluut in vinden.

Hierboven een reactie die een gelijkenis maakt met Ajax CL '19. Ik zie gelijkenis met het Ajax van FdB, niet goed voetballen maar aan het eind v/d rit kampioen.

Voorafgaand aan het toernooi heb ik gezegd, ik sta achter Oranje en achter FdB en aan het eind van de rit zijn wij kampioen.

22 juni 2021 om 11:29

Het zegt inderdaad wat over het negativisme in NL en al helemaal op deze site. Het lijkt wel of alle azijnpissers naar deze site getrokken worden.

22 juni 2021 om 12:02

Dat heet gewoon internet. Deze site is geen referentie van het negativisme. Hier in het dorp en in de stad is de sfeer super en positief!

23 juni 2021 om 09:04

Ach, dit is gewoon 'stemmingmakerij'! Lees maar terug wat er in België gezegd wordt over Oranje: niet meer of minder dan datgene dat ze over alle landen, inclusief België zelf, zeggen: dat bij een eerste wat sterkere tegenstander zal moeten blijken wat het allemaal waard is. Op Sporza zijn ze overigens uiterst positief over Oranje!

Ik geloof niet dat we moeten worden gewaarschuwd voor teveel optimisme. Misschien zouden die kranten Nederlanders eerder kunnen waarschuwen voor te veel pessimisme. Wel interessant dat ze in het buitenland een stuk positiever zijn. En ergens snap ik het wel, we hebben echt gigantisch veel kansen gecreã«erd, volgens mij de meeste van alle landen tot nu toe. En veel van de toppers stellen toch een beetje teleur, zoals Engeland, Spanje en zelfs Frankrijk.

Haha die belgen ook. Wat een zelfreflectie, zitten zelf in een misschien net zo makkelijke poule als ons en rekenen zichzelf al kampioen maar trekken ons in twijfel. België heeft mij in ieder geval nog helemaal niet overtuigd. Ja ze hebben Lukaku en De Bruyne maar dat is het dan ook wel. Eden Hazard is echt einde verhaal, netzoals al die oude verdedigers van ze.

22 juni 2021 om 10:59

België heeft centraal achterin wat minder kwaliteit maar het middenveld is gewoon sterk hoor met Witsel, Tielemans en KDB. Voorin lukaku met bijv carrasco, Mertens of hazard. Dus dat het alleen lukaku en KDB is, is natuurlijk dikke onzin.

22 juni 2021 om 11:18

Precies, haast elke linie is zeer sterk bij de Belgen. De verdediging is misschien trager dan een paar jaar terug, maar nog steeds goede kwaliteit. Ze zijn bovendien zeer goed op elkaar ingespeeld.

22 juni 2021 om 11:21

Mertens en Hazard zijn natuurlijk geen schim meer van de spelers die ze ooit waren.
Centraal achterin heb je met Vertongen, Vermaelen en Alderweireld 3 oud Ajacieden die hun beste jaren ook al achter zich hebben liggen. Gisteren voor het eerst een hele wedstrijd van Belgie gezien en toen stonden er 2 rasta's achterin. (weet hun naam niet) die ik ook verre van overtuigend vind. Chadli als wingback is ook niet bijzonder. Het middenveld en Lukaku is dan weer geweldig inderdaad. Ik schat Belgie eigenlijk niet hoger in dan Nederland momenteel.

22 juni 2021 om 11:51

Nederland is alleen centraal achterin goed. Verder zie ik niet veel spelers die bij België in de basis zouden staan. Misschien alleen de ligt, de vrij en frenkie. De Belgen speelden gister ook met een half B team. Ondanks dat Mertens en hazard niet meer zo goed zijn als vroeger is het nog een klasse beter dan wat wij op de flanken hebben.

22 juni 2021 om 11:11

@Max: wat een populistisch gel*l… Er zijn nauwelijks Belgen die geloven dat ze het EK gaan winnen. En de meeste Belgen zeggen trouwens dat het EK nu pas begint… die eerste wedstrijden zijn eigenlijk oefenwedstrijden waarvan gewoon verwacht wordt dat ze deze winnen. Als je niet kan winnen van Finland, Rusland en Denemarken dan heb je niets te zoeken op een EK. Idem voor NL, als je niet kan winnen van Oekraïne, Oostenrijk en Macedonië dan heb je niets op een EK te zoeken. Sowieso is de gehele groepsfase een grote aanfluiting van waar een EK eigenlijk hoort te staan. Ik heb het zo niet voor die ‘iedereen doet mee’ opzet…

22 juni 2021 om 11:20

Klopt helemaal, volgens mij praat je met of hoor je enkele belgen die dat roepen dat we gaan winnen. Ik geloof het niet dat belgie europees kampioen wordt. En moest belgie eruit gaan en NL wint het EK dan gun ik het NL. En als belgie eruit gaat voor NL supporter ik altijd voor NL. Ik ben zo geen hater en zo zijn er veel meer, dan dat er zijn die zeggen NL zwak of slecht team, dat is vooral bla bla bla.

22 juni 2021 om 11:35

Uiteraard roepen wij dat niet want we hebben te weinig kwaliteit om het EK te winnen. Onze defensie is gatenkaas en ons middenveld ligt meer open dan iets anders. We teren op Lukaku en De Bruyne + de klasse van Courtois. Leuk tegen B landen, problematisch tegen een goed voetballand. En dat zal snel duidelijk gaan worden.

22 juni 2021 om 12:58

Maar welk topland is dan zoveel beter. Ik vind op basis van kwaliteiten alleen Duitsland en Frankrijk erboven uitsteken. Spanje Nederland België Engeland Italië Portugal qua kwaliteiten allemaal gelijkwaardig soort van. Waarbij Italië natuurlijk heeeeerlijk voetbal speelt en oranje prima wint van niet te moeilijke tegenstanders waar oa Spanje en Engeland nog wel echt strugglen en Portugal pech heeft met de poule. Dus zie België echt niet veel minder dan andere landen, ook niet veel beter overigens dus.

22 juni 2021 om 13:17

Hoe kom je erbij dat Nederland qua kwaliteiten gelijk staan aan België, Engeland, Italië en Portugal? Die hebben zoveel meer kwaliteit. Spanje vind ik wel tegenvallen. Qua topniveau hebben wij alleen Wijnaldum, frenkie, de ligt en de vrij.

3 keer winnen in de ‘kneuzengroep’ en je bent meteen titelkandidaat. Echt lachwekkend maar ja, dat is de media. Als wij bijv Portugal loten verwacht ik meteen dat we uitgeschakeld worden. Dit zijn veredelde oefenpotjes en daar waren wij niet indrukwekkend vond ik. Ik heb weinig verwachten maar misschien verrassen ze.

22 juni 2021 om 11:18

Aha, iemand die het lijkt te snappen dat Oranje tot op heden niets bijzonder gedaan heeft. Thuis winnen van dat soort landen is toch gewoon een verplichting voor Oranje? En nu begint het toernooi pas echt en zullen we zien wat Oranje echt waard is. Maar ik zie ze wel tot de halve finale komen. Als de loting voor de 1/8 finale meevalt, dan ligt de weg naar de halve finale open want Wales of Denemarken in de kwartfinale is natuurlijk ook zeer haalbaar.

22 juni 2021 om 11:32

Nee weinig bijzonders, maar je moet ze wel winnen. Er zijn tijden geweest dat we ook deze niet wonnen. Ik wordt aardig moe van dat omlaag praten van sommigen. J moet je wedstrijden evengoed winnen en dat lukt dus landen als Frankrijk, Engeland en Spanje al niet. Dan doe je het dus evengoed best knap als Oranje zijnde. Italië praten we de hemel in, maar ook die hebben een matige poule.

22 juni 2021 om 11:36

Ik prijs Italië de hemel niet in want die doen gewoon wat ze moeten doen. Net zoals België en NL dat doen: 9 op 9 pakken in een matige groep.

22 juni 2021 om 12:46

Dat geldt toch voor iedereen? Welk land heeft wel bijzonder gepresteerd dan? De poules van Engeland, Italië, Spanje en België zijn ook niet zo bijzonder. En Frankrijk speelt gelijk tegen Hongarije in de andere poule. Dat was ook een verplichting toch?

22 juni 2021 om 12:49

Beleef je wel een beetje plezier aan het EK Thenry? Als ik jouw redenatie volg doen Nederland en Italië niets bijzonders, want die zitten in een eenvoudige poule en doen gewoon wat ze moeten doen. Verder Hebben landen als Spanje en Engeland het volledig laten afweten door gelijke spellen tegen kleinere landen. Frankrijk won natuurlijk van Duitsland, maar speelt vervolgens gelijk tegen Hongarije. Duitsland speelde goed tegen Portugal, maar heeft al verloren van Frankrijk, en Portugal weer van Duitsland *even adem halen*, ergo alles is kut?

22 juni 2021 om 13:01

Ik vind voorlopig inderdaad bitter weinig aan dit EK ja. Mag het? Het is sportief gedevalueerd tot een soort van ‘iedereen mag mee doen’ toernooi, zodat er gewoon geen ruk aan de eerste fase van het toernooi is. Dus net zoals jij het blijkbaar een leuk toernooi vind, mag ik er voorlopig niets aan vinden. Ja toch? En op dit open forum mag ik die mening toch delen, net zoals jij jouw mening mag delen. En ga je trouwens met droge ogen beweren dat NL, Italië en België met hun 9 op 9 niet gewoon doen wat je van ze kan verwachten? Of had je iets anders verwacht? Het enige land dat echt tegenvalt is Spanje maar aangezien zowat alle derdes van elke poule zich ook nog kwalificeren, gaan die sowieso ook door. Idem voor Engeland. Hoe spannend allemaal… met uitzondering van Poule F aka de enige poule die EK waardig is.

22 juni 2021 om 15:18

Dat mag, zolang je je maar realiseert dat je een beetje zwartgallig overkomt. Deze opzet van het EK was vorige keer ook zo, en gaat zo blijven. Dus ja, in plaats van 6-8 toplanden op 16 is het nu 8 op 24. Poule F met 3 toplanden in één poule is dan uitzondering op de regel, een dergelijke poule was in voorgaande edities ook zeker niet de norm. Wat dat betreft heeft het wat meer weg van de poulefase van een WK, waar ook meer mindere goden actief zijn.

Ik beleef vooralsnog voldoende plezier aan het EK, heb genoeg mooie potten gezien en vind het alleen maar mooi als grotere landen het laten liggen. Iets wat je overigens ieder toernooi ziet.

22 juni 2021 om 11:33

Geldt toch, buiten groep F, voor elke poule? Spanje,Engeland etc ziet we toch ook niet uit en zijn aan hun stand verplicht 1e te worden in hun poule? Ik denk dat iedereen die mee doet aan een pouletje dit EK de nrs 1 wel goed hebben. Tel daarbij op dat imo alleen Italie leuk/goed voetbal laat zien dan snap ik niet waarom iedereen wel zo vol is van de ‘grote’ landen en zo zeiken op het NL elftal. Nee, we zijn niet getest en we weten niet waar we staan, maar dat geldt dus voor 95% van de kanshebbers. Veronderstellen dat we er zeker uitvliegen als we tegen bijv Portugal of Frankrijk moeten spelen? Wat hebben zij laten zien waardoor je zo hoog opgeeft over deze landen? Was werkelijk waar niet om aan te zien, laf, afwachtend en saai. Nou, als ik mag kiezen tussen aanvallend voetbal (in elk geval poging tot) van het NL elftal of het voetbal dat jouw ‘top landen’ laten zien, dan liever eruit op de NL manier.

22 juni 2021 om 11:49

Ja tuurlijk geldt dat voor elke poule. Maar die van ons is extra makkelijk. Ik vind Nederland niet indrukwekkend genoeg om te winnen van een topland. Portugal en Frankrijk zijn tegenstanders die te goed zijn. Niet perse qua spel of iets dergelijks maar de tactiek en de spelers zijn beter. Het is ook maar een voorspelling van mijn kant hè. Ik vind Nederland niet bepaald aanvallend voetbal spelen, ze proberen het wel maar daarmee is alles ook gezegd. Heb liever dat we wat minder aanvallend spelen en kampioen worden dan mooi spel en onderuit gaan in de achtste finales.

Leuk die reactie, zoals altijd zijn de Engelsen weer eens overdreven positief en begrijp niet waar ze dat vandaan halen. Zo geweldig vond ik het gisteren niet. Nederland heeft een aantal goede spelers maar schat ploegen als Duitsland, Frankrijk, Portugal, Italie, Belgie beter in. Het zal blijken waar Oranje staat, vind het in ieder geval al knap dat ze de poule zo overleefd hebben.

22 juni 2021 om 11:36

Wat hebben Portugal of Frankrijk dan laten zien behalve saai, angstig en laf voetbal? Op basis waarvan zouden zij grotere kanshebbers zijn? De resultaten tot nu toe??

22 juni 2021 om 12:24

Vond Portugal tot nu toe niet slecht, ook niet tegen Duitsland. Frankrijk vond ik sterk tegen Duitsland maar op het moment dat ze het spel moeten maken wordt het lastiger. Ik kijk dan vooral naar de kwaliteit. Bezocht Nederland Duitsland in de Arena een tijd terug, vond Duitsland toen een klasse beter tegen een compleet Nederland, nog onder Koeman. Misschien helpt dat de spelers verder zijn.

Het is typisch Nederlands om toch te zeuren na 3 gespeeld en 3 gewonnen op een eindronde. De Belgen, Italianen en Spanjaarden hadden een vergelijkbare loting. Hoe moeten de Spanjaarden zich dan voelen?
De komende tegenstander van Oranje wordt waarschijnlijk een land dat een betere quotering had voorafgaand aan het toernooi (nummer 3 van poule F), dus we zullen zien.

22 juni 2021 om 11:02

De Belgen en Italianen doen toch ook gewoon wat ze moeten doen? Ik acht Zweden, Zwitserland en Denemarken wel hoger in wat wij in onze groep hebben. De Spanjaarden zie ik ook niet als kandidaat. Als het goed is komen we Portugal tegen en dan kunnen we echt zien waar we staan.

22 juni 2021 om 11:21

Zweden mist Ibra, dus zijn ze wel een pak minder (dan met) vind ik. Zwitserland vind ik ook beter dan Oekraïne, dat ben ik met je eens. Denemarken vind ik de beste van de drie die je noemt. Ik vond ook dat België behoorlijk geluk had tegen de Denen, die natuurlijk ook zonder Eriksen minder zijn dan normaal.
Maar dit alles is niet vergelijkbaar met poule F natuurlijk.

22 juni 2021 om 11:22

Ja, klopt. Ik vond vooral Oekraïne erg tegenvallen. Oostenrijk speelde wel zoals verwacht, degelijk, gedisciplineerd (wel, behalve Aurnotovic), maar ook nauwelijks gevaarlijk.

Zweden, Zwitserland en zeker Denemarken hebben net iets meer kwaliteit. Al is Zweden echt een bezoeking om te zien. Hoorde 1 analist het beschrijven alsof je zat te kijken hoe gras groeit.

22 juni 2021 om 11:36

Denemarken heeft idd echt een prima team. Waren tegen de Belgen ook zeker sterker en hadden eigenlijk verdient om 1e te worden. Wat betreft de Zweden.. Ja, waardeloos. Net zoals die hele poule. Veruit de slechtste poule qua spel, al kan die poule van Engeland er ook wat van.

De media van tegenwoordig zijn zo opportunistisch als wat! Na een winstpartij is het hosanna en na een verliespartij kunnen ze er niks van! De waarheid zal ergens in t midden liggen. In het geval van het Nederlands elftal denk ik dat ze nu eerder worden overschat door de drie winstpartijen dan onderschat door de pers, maar ik vind ze echt niet goed voetballen!

22 juni 2021 om 11:25

Voor de Boer wel te hopen dat hij de nummer 3 van poule F niet treft want dan ligt de weg open naar de halve finale. Maar als ze er in de achtste finale er wel uitvliegen tegen een Portugal dan was het toernooi ook niks waard. Dan zit de Boer ook gelijk weer op de schopstoel.

Ik vind de algemene tendens ook te negatief om eerlijk te zijn. Deels heeft De Boer dit over zichzelf afgeroepen met een aantal fouten en twijfelachtige beslissingen, maar in het algemeen staat het goed. Moeten nog wat accenten gelegd worden op details om het maximale resultaat te gaan halen. Ik zou De Vrij en De ligt omzetten. Ik heb toch het idee dat de organisatie minder goed staat omdat De Ligt meer zijn eigen wedstrijd speelt. Geen ramp, maar je zag in het begin dat De Vrij meer de boel organiseerde en nu loopt hij wat meer naar de zijkant/naar voren. Omdat toch is gebleken dat Blind verdedigend kwetsbaar kan zijn moet de organisatie beter staan in verdedigend opzicht. Dan kan Blind zich beter focussen op het voetballen. De Roon is toch belangrijker ala extra jager om hoog druk te zetten en extra ondersteuning aan de verdediging te geven. Dan krijg je lijkt mij meer ruimte voorin en dan denk ik dat je meer aan Malen hebt. Achterin de boel dicht en als je dan verdedigers hebt die prima kunnen voetballen (en die hebben we want hoewel Blind de opbouw doet kunnen De Ligt en De Vrij dit ook) kun je de ruimtes lijkt mij beter bespelen. Al met al denk ik dat De Boer de juiste keuze heeft gemaakt, al twijfel ik na gisteren wel aan Stekelenburg. Getest en wat mij betreft zorgwekkend. Ik hoop dat het eenmalig was.

22 juni 2021 om 11:38

@frdirk

Frank blinkt communicatief niet uit, maar ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat de negativiteit ook vooral komt vanuit niet Ajacieden die een hekel aan Ajax hebben en dus Frank de Boer.

Ik vind dat hij weinig twijfelachtige beslissingen maakt en een prima selectie samen heeft gesteld, hij heeft de tactiek aangepast en het lijkt uitstekend te werken en kan nu in meerdere systemen spelen. Heeft gewoon opties en goede concurrentie op meerdere plekken.

Een snelle, bewegelijke spits (malen) of een meer krachtige spits (weghorst/ Luuk de Jong) bijvoorbeeld.

Ik blijf erbij dat Blind heel goed om plek van van Aanholt kan spelen en dat je dan Ake of Timber er achterin bij kan zetten. Dan krijg je ook al wat je zegt dat hij zich meer kan focussen op het spel vooruit en heeft hij nog een linie achter zich vanwege zijn gebrek aan snelheid.

Stekelenburg is gewoon een prima keuze, het is geen wereldtop maar brengt veel rust.

22 juni 2021 om 12:16

Als mensen kritiek hebben kan dat ook door prestaties komen. Het niet halen van de finals van de nations league. Een slechte start van de WK kwalificatie. Een onrustige voorbereiding wegens slecht optreden van de Boer. Wellicht presteert hij dit EK wel goed maar alles hiervoor was niet best.

22 juni 2021 om 14:40

@ Lausho, wellicht. Bij sommige keuzes kan het te denken geven en de tendens is in de media vaak gericht op Ajax en Amsterdam. Daardoor vallen twijfelgevallen vaker die kant op voor het gevoel van velen. Als je tegen Bijlow zegt dat hij het langer moet laten zien maar wel Timber meeneemt, krijg je precies een situatie waar veel mensen een dubbel gevoel bij hebben. Puur persoonlijk heb ik Stekelenburg geen dingen zien doen die Bijlow niet kan, maar dat zal ik zelf al onder clubvoorkeur schuiven. Het sentiment heerst vrij snel dat het een Amsterdams feestje is heb ik het idee. Wat mij betreft mist de nuance dan altijd en Blind is daar het perfecte voorbeeld van. Er zijn tijden geweest dat de sfeer werd gecreeerd dat het een unieke voetballer was waar we goddank over konden beschikken. De tegenbeweging die dat zwaar overdreven vind focust alleen maar op de tekortkomingen en je hebt snel een hatelijke discussie. Had niet nodig hoeven zijn. Zelf zit ik het midden. Voetballend en inzicht goed, puur verdedigend zeer zeker niet. Nu heb je een perfect systeem waarin zijn zwakheden minder zichtbaar zijn en dan is het goed. Anyway, ik ben zelf niet zo negatief als de meeste en ondanks dat ik mij soms stoor aan De Boer heb ok het altijd een symphatieke man gevonden.

Hou op zeg, we zaten in de zwakste poule.
Ik wil ze wel is zien als ze tegen nr 3 moeten van poule F

Het systeem zal nog meer gefinetuned moeten worden, zoals Frenkie en/of de Roon die de linies compact weet te houden door coaching, daarnaast achterin betere afstemming, ik zag gister nog paar keer dat 2 verdedigers op de man met de bal aan de voet afgaan, en de diepgaande speler totaal vergeten waardoor die weggestoken kan worden. Als die momenten worden besproken en herkend/goeie afstemming over het oppakken van de tegenstander, dan is Oranje zeker een tegenstander om rekening mee te houden. Ik ben zeker nog niet erg enthousiast over het spel en de volgende ronde zal een goeie graadmeter zijn, plus we hebben nog wel wat rekeningen te vereffenen met de Portugezen.

Ik ben nog steeds niet helemaal overtuigd van ons 3-5-2 systeem. Tegen Oekraine en zelfs tegen Macedonie maakte het ons erg kwetsbaar achterin. Je zag tegen Macedonie ook gelijk het verschil toen er in de tweede helft 4-3-3 gespeeld werd. Ineens hadden we veel meer schoten op doel en Macedonie kreeg bijna geen kans meer.

Ik blijf toch stiekem hopen dat we doorgaan met 4-3-3, maar het lijkt wel alsof de spelers zich steeds beter gaan voelen in 3-5-2. Dan wel graag met Malen in de spits.

Zoals al diverse journalisten hebben gezegd, ik vind het moeilijk om aan te geven waar Oranje nu precies staat.

De afgelopen wedstrijden waren gewoon goed, er werd gescoord, het spel was aanvallender dan aanvankelijk gedacht. 1e wedstrijd nog veel verdedigende steken, 2e wedstrijd waren die eruit. Gister ging er vooral in het eerste half uur mis, maar uiteindelijk fluitend naar de overwinning. En was het een wedstrijd die er eigenlijk niet meer om ging.
Maar er moet ook nog zaken beter.

In de 8ste zien we pas echt wat dit Oranje vermag. Maar ik denk zeker dat ze elk team op dit toernooi kunnen verslaan.

Frankrijk, Duitsland en Portugal behoren nog steeds tot de topfavorieten, maar hebben aangetoond niet onverslaanbaar te zijn.

België speelt nog niet met volle overtuiging, maar is ook nog niet écht getest.

Engeland valt tegen. Aanval is sterk, maar kan niet echt benut worden met dit weinig creatieve middenveld.

Spanje valt zwaar tegen. Op papier hebben ze een topteam, maar er zit nauwelijks scorend vermogen.

Italië is op dit moment het best. Voetbalt sterk, verdedigend staat het als een huis, maar het is verre van het oude catenaccio. Ook best knap als je ziet dat ze een paar jaar terug er haast net zo aan toe waren als Oranje.

Van de outsiders valt Kroatië ook wat tegen. Je moet ze niet onderschatten, maar zo sterk en overtuigend als tijdens WK 18 is het ook niet.

Oranje is nu een veel sterkere kanshebber dan ik bij aanvang van het EK dacht. Maar nog steeds moeilijk te peilen hoe goed ze nu écht zijn.

Heel erg positief van de buitenlandse pers; toch wel leuk om te lezen. Als we realistisch zijn is het natuurlijk wel iets te positief. We hebben het prima gedaan en alle 3 de wedstrijden gewonnen, echter zijn we nog niet echt op de proef gesteld. Desondanks mag het vanuit Nederland wel wat positiever. Alleen maar gezeik dat we de makkelijkste poule hebben en we verplicht zijn dit te winnen etc. Natuurlijk ben je favoriet in de poule, maar je moet de poule ook eerst winnen. Landen als Frnakrijk, Spanje en Engeland laten ook punten liggen tegen mindere ploegen. Er zijn ook tijden geweest dat we dit soort wedstrijden niet wonnen, dus het is prima zo. Gewoon rustig afwachten tegen welke nr 3 we moeten en hoewel we tegen Portugal geen favoriet zullen zijn, mogen we evengoed wat positiever zijn.

Ik ga niet zeggen dat Nederland kampioen word, schat dat het Duitsland of Frankrijk gaat worden (groeien vaak goed in een toernooi). Maar ik durf wel te zeggen dan 75% van de mensen die nu zeggen: "we zaten in een makkelijke poule" ook de mensen waren die vooraf zeiden dat we de poule niet gingen overleven. Nederland heeft het zo slecht nog niet gedaan. Tegen Oekraine speel je 85 minuten goed. Die 5 minuten dat je slecht speelt ( en 2 domme wissels maakt) krijg je er 2 tegen. Dat is een leermoment. Verder niks weggeven. Tegen Oostenrijk speel je nagenoeg perfect en geef je niks weg.
Tegen Macedonie hetzelfde verhaal.

We zijn geen werelds team, maar dat het niet goed is, is natuurlijk onzin.

22 juni 2021 om 13:19

‘We hebben het nog niet zo slecht gedaan’. Was ook wel echt slecht als je niet zou presteren in deze matige poule. Dit zijn natuurlijke veredelde oefenpotjes. Echter vind ik ons niet altijd even goed hoor deze wedstrijden. Maar we gaan zien waar we staan als we tegen een topland staan.

22 juni 2021 om 14:06

Tegen toplanden (italië, Frankrijk, Duitsland) ga je simpelweg niet winnen. Maar we hebben ook geen team om kampioen mee te worden. Wil niet zeggen dat je het niet goed kunt doen. En over de matige poule, ik dacht ook dat Nederland wel van Turkije zou winnen, maar daar krijg je gewoon 2-4 op je dak. Dus is niet altijd vanzelfsprekend.

22 juni 2021 om 14:28

Maar moet je nu helemaal optimistisch zijn en denken dat Nederland daadwerkelijk top presteert omdat omdat ze winnen van deze ploegen? Dat vind ik niet. Ik zeg ook niet dat we van een topland gaan winnen want dat denk ik ook totaal niet. Echter doen sommige hier en de media alsof wij beter zijn dan we daadwerkelijk zijn.

Oranje speelt soms goed en soms niet echt goed.... na 3 wedstrijden tegen heel modale tegenstrevers in één van de makkelijkste poules, kunnen we toch moeilijk nu al stellen dat Oranje al echt duidelijke tekenen heeft gegeven omtrent hun slagkracht tegen veel betere tegenstrevers.....

ik zou liever een bevestiging zien of er tegen high level tegenstrevers ook echt resultaten mogelijk zijn want buiten enkele echte topspelers in het team, zijn er ook enkele die veel minder zijn, en dat zou misschien wel eens van groot belang kunnen zijn, in het verdere verloop van het tornooi.

Leuk hoor, die euforie, maar kijk wie de tegenstanders waren. Wel zie ik dat een hoop spelers vanuit hun kracht kunnen spelen en het systeem daarom wel past. Mijn vraag is echter hoe het zal gaan tegen landen die beter gebruik weten te maken van de grote ruimtes die Oranje laat vallen. Ik denk dat het dan ineens heel anders wordt.

Pas bij de omschakeling naar 433 werd het aantrekkelijk aanvallend voetbal en kwamen veel kansen.
Vond wel Blind bizar kwetsbaar centraal achterin. Tegen topploegen gaat hij zich niet staande houden.

Voetballend is Blind een van de betere achterin, maar verdedigend vond ik hem matig.

Nederland creeerde amper kansen in de eerste helft.
Door dit systeem gaat het spel te veel door het midden waardoor je in een trechter/fuik komt.

Depay weer teveel balverlies en laat zich te ver terugzakken. Daardoor mis je slagkracht voorin en geef je de tegenstander te veel ruimte om hoger te gaat staan in het veld en is de afstand naar het doel te ver voor een aanval.

De invallers waren matig. Promes was super slordig. Voorzetten te hoog, te ver of compleet niet op maat. Berghuis werkte hard, maar kon zijn stempel niet drukken.

Dit elftal kan tot de halve finale komen, maar alleen als het matige tegenstanders treft. Een topper en ze liggen eruit.

22 juni 2021 om 14:09

@jasper,

Grappig dat jij de mening van iedereen over Blind ook gewoon naloopt, waarop baseer jij dat Blind het tegen topploegen niet staande gaat houden ?!

23 juni 2021 om 14:08

Hoe hij positioneel staat (verdedigend). Hij geeft aanvallers teveel ruimte.
Daarnaast is Blind simpelweg te traag. Laten we nou niet hossana roepen omdat je van 3 dwerglanden hebt gewonnen. Blind legt het echt af tegen spelers als Gnabry, Cr7, Mbappe, Rashford, die gewoon kneitersnel zijn en geen mm ruimte mogen krijgen om snelheid op te bouwen.

Hij draait te langzaam, heeft geen snelheid noch explosieve startsnelheid.
Aan de bal is hij serieus goed, maar als verdediger vind ik persoonlijk goed verdedigen prio 1.

23 juni 2021 om 15:04

@jasper,

Juist zijn positie is vaak goed, waardoor hij zijn eigen snelheid corrigeert.
Denk je dat Dumfries verdedigend wel is opgewassen tegen CR7 of Mbappe (de 2 die jij noemt, staan toevallig beiden aan de linkse kant, dus niks met blind van doen).

Verder heeft Blind Europees al meerdere keren laten zien dat hij het niveau prima aankan, ook met zijn snelheid. Toevallig dat Blind ook tegen Juventus en Real heeft gewonnen met Ajax. Daar kon het toch ook.

Misschien is het juist aan de trainer om te zorgen dat je niet te ver van je eigen goal af staat. Ik denk dat Nederland dat in een 5-3-2 ook moet doen, achterover hangen en op de counter spelen.

Het was dan ook een zeer zwakke poule. Maar goed, ook tegen zwakkere tegenstanders hebben genoeg grote ploegen veel moeite telkens weer. We gaan wel zien wie er uit de bus valt voor zondag. Als Frankrijk er zin in heeft en de vloer gaat aanvegen met de Portugezen, wordt het iig geen tegenstander uit die poule. Zou een ideaal scenario zijn, hoewel ik met die rappe jongens voorin, Dumfries op de flank en de Ligt, Blind en de Vrij achterin opzich wel vertrouwen heb in eindelijk weer een overwinning op Portugal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2223 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger40
S. de VrijVerdediger40
D. DumfriesVerdediger42
P. van AanholtVerdediger40
F. de JongMiddenvelder40
G. WijnaldumMiddenvelder43
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

810 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Olympique Lyon 37 20 4 0
2019/2020 Olympique Lyon 13 9 0 0
2018/2019 Olympique Lyon 36 10 5 0
2017/2018 Olympique Lyon 36 19 3 0
2016/2017 Manchester United 4 0 1 0
Laatste voetbalnieuws

‘Als Memphis Depay dit in een vol Camp Nou doet, dan stort het stadion in’

Memphis Depay heeft een verpletterende indruk gemaakt op de media in Spanje. De aanvaller was zaterdagavond een van de uitblinkers in de oefenwedstrijd tussen VfB Stuttgart en Barcelona (0-3). De Nederlander...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 3 augustus
Chelsea is in gesprek met Udinese over de verhuur van Armando Broja. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren