‘De Boer zou gek zijn als hij voor de knock-outfase teruggrijpt op Weghorst’

Dinsdag, 22 juni 2021 om 10:32 • Laatste update: 10:39

Valentijn Driessen vindt dat Donyell Malen aanstaande zondag een basisplaats verdient in het Nederlands elftal in de achtste finale op het EK in Boedapest. Bondscoach Frank de Boer koos in de eerste twee groepswedstrijden voor Wout Weghorst naast Memphis Depay, terwijl tegen Noord-Macedonië (0-3 winst) Malen het mocht laten zien naast de kersverse aanwinst van Barcelona.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Wie zie jij het liefst spelen naast Memphis Depay?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

47 reacties (laatste reactie door vp10arsenal)

Weghorst is wel meer een targetman. Als je speelt tegen een tegenstander die hangt in de zestien dan zie je hem lange tijd niet, maar pakt hij wel altijd zijn kans. Dit Macedonie gaf veel ruimte weg, dat zal andere ingraafteams niet overkomen en ik zou dan toch kiezen voor Weghorst. Als je tegen toplanden wat meer moet omschakelen kies ik voor Malen. Je zag soms in omschakelingsmomenten het gebrek aan diepgang, dat moest vooral komen van een energieke Dumfries.

22 juni 2021 om 11:03

Ik ben echt een fan van Malen. Heel groot talent natuurlijk. Maar ik vind het overdreven om nu te stellen dat hij het zo veel beter deed in de spits. Weghorst deed het best goed, scoorde ook al 2x, en kan ook prima in een 2 spitsen systeem, sterker nog hij speelt zo in Duitsland.
Malen wordt in de toekomst zeker de spits van Oranje, maar ik vind hem voor de goal nog best onrustig en heeft meer kansen nodig om te scoren. Wel heeft ie meer snelheid en nog meer diepte. Zou beide keuzes dus begrijpen, en hoe Driessen en Derksen nu doen alsof het een heel groot verschil is, vind ik opportunistisch.

22 juni 2021 om 11:48

Waarom is Weghorst eigenlijk beter in de spits. Ik vind het juist fijn dat je voorin met 2 snelle jongens speelt. Die 2e goal tegen Oostenrijk kon al veel sneller gemaakt worden, als naast Depay een snelle jongen stond. Als je dadelijk wilt counteren tegen landen als Portugal, Duitsland heb je snelle jongens nodig. Op duelkracht verloor Weghorst al zijn duels al tegen Alaba. Dus verwacht ik dat Pepe en Hummels hun duels ook makkelijk zullen winnen van Weghorst. Als hier tegenover nu een snelle technische speler staat hebben Hummels en Pepe het veel lastiger.

22 juni 2021 om 12:00

Ze ontlopen elkaar nu niet veel hoor. En Weghorst speelt in de Bundesliga tegen meer sterke jongens dan Malen. Verder mist Malen in de Eredivisie door jongheid/onrust voor de goal nog veel kansen. Ik zeg niet dat Weghorst een betere spits is, ik zeg alleen dat ze elkaar nu nog niet veel ontlopen. Niet zoals er door de media gedaan wordt in elk geval....

22 juni 2021 om 12:06

Die Weghorst is toch gewoon helemaal niets voor Oranje, een houten klaas, voetballend niet om aan te zien. Als je dan Malen ziet met zijn snelheid, techniek en flair, dan ga je toch makkelijker voetballen. Het spel wordt aantrekkelijk en leuker om te kijken. Nooit begrepen waarom die Wout erbij moest komen en hij heeft in die twee wedstrijden nou ook niet een verpletterende indruk achter gelaten dat we kunnen zeggen dat Weghorst een must is in Oranje.

22 juni 2021 om 12:32

Weghorst krijgt nog genoeg speeltijd. Elke fase in een match vraagt weer een ander soort aanvaller. Luuk de Jong zal in nood ook z'n opwachting maken,als Oranje die winst moet forceren.

22 juni 2021 om 12:40

Weghorst had ook al meer kunnen scoren als wijnaldum en depay hem eens meer opzochten. Malen is een talent en rete snel, maar heeft nog nooit gescoord in wedstrijden waar hij in de basis begon. En ik vond malen op 2 sprintjes na zeker niet heel bijzonder opvallen. En vergeet niet... we speelden tegen noord Macedonië (!)

22 juni 2021 om 14:25

Hahaha Malen heeft tegen Duitsland gescoord. Tegen Ajax,Feyenoord. In de EL. Lang geblesseerd geweest. 2 sprintjes? Naast z'n assists had ie er nog 2 bij kunnen hebben als Memphis en Dumfries wat scherper waren. Alleen dat passje op Memphis al bij de 0-3... En dan vragen mensen om Weghorst, die een goede afmaker is maar voor de rest bijna alles ontbeert als voetballer.

22 juni 2021 om 11:28

Het kan 2 kanten op want als je met Weghorst speelt kan er voorin wel een bal vastgehouden worden waardoor je kunt opschuiven. (kun je misschien nog beter voor Luuk de Jong kiezen) of je kiest voor Malen en gaat loeren op de snelle omschakeling maar dan heb je wss wel meer balverlies.

22 juni 2021 om 11:51

precies met malen en depay zul je zien dat er tegen de toplanden geen bal voorin word vastgehouden waardoor we totaal niet tot voetballen komen. ook lamge ballen hebben dan totaal geen kans. gewoon lekker weghorst erin in de volgende ronde!

Laten we wel wezen, je moet spelers gebruiken voor hun kwaliteiten. De enige zekerheid is dat Weghorst en Malen totaal andere spelers zijn. Dus afhankelijk van het spel dat je gaat spelen en de tegenstander kan je voor 1 van beide kiezen.
Wat mij betreft is er geen goed of fout, met Malen ziet het er gelikter uit en Weghorst is meer de goaltjesdief. Ik hoef niet perse oogstrelend voetbal te zien tegen bv Portugal en zou het begrijpen als Weghorst speelt, Portugezen kunnen verdedigen en misschien is zelfs Luuk de Jong dan een goed idee.

Frank is en blijft eigenwijs dus ik zal niet verbaasd reageren als weghorst er gewoon weer in staat.

22 juni 2021 om 11:04

Heeft toch niks met eigenwijs zijn te maken? Weghorst heeft het vooralsnog niet slecht gedaan en we hadden allemaal nog een stuk positiever over hem geweest als zijn collega naast hem in de spits eens een fatsoenlijk niveau zou halen. Omdat we gisteravond van met alle respect, Noord-Macedonië hebben gewonnen hoeft Malen toch niet per se voortaan in de spits te staan. Begrijp me niet verkeerd, ik heb niks tegen Malen en hij deed het prima! Ik vind dat je in een 5-3-2 systeem met meer snelheid voorin moet spelen, maar Weghorst vult het vooralsnog prima in en vervult zijn rol ook anders dan Malen. Weghorst kan een duel winnen, de bal vasthouden en koppen, waar Malen een soort roadrunner is. Het is mij om het even wie er in staat van de week, maar laten we gewoon niet vergeten dat we gisteren een zeer zwakke tegenstander hadden en we op basis daarvan gaan roepen hoe we nu moeten spelen. Enkele weken geleden, of beter gezegd het laatste halfjaar, roept half VZ om Weghorst. Nu staat hij erin en doet hij het vooralsnog fatsoenlijk, roepen we opeens om Malen? Ik snap ook wel dat dit komt doordat we niet meer in een 4-3-3 systeem spelen, maar het is toch bijzonder om te zien hoe Weghorst plots eruit moet. Goed, Nederland, het land van de miljoenen bondscoaches maar weinig zelfreflectie.

22 juni 2021 om 11:11

Depay staat al weer op 3 goals en 3 assists dus zo enorm slecht is het ook weer niet

22 juni 2021 om 11:28

Je bedoelt 2 goals en 2 assists dit EK? Waarvan 1 goal en 2 assists tegen een uitermate zwak Macedonië en een penalty tegen Oostenrijk. Zo bijzonder is dat toch niet? Daarnaast heeft die weinig bijgedragen aan het veldspel, dus ik snap de kritiek wel. In de moeilijkste wedstrijd nota bene (Oekraïne) heeft die niks laten zien.

22 juni 2021 om 11:29

Depay staat toch echt op 2 goals en 2 assists hoor Japie!

22 juni 2021 om 11:38

Waarvan 1 penalty en 70% van die stats was slechts tegen Noord Macedonie.

22 juni 2021 om 11:54

Tegen Oostenrijk had hij toch ook een assist en een goal? Hoe kom je aan die 70 procent dan?

22 juni 2021 om 12:18

Welke assist gaf hij precies dan? Want hij scoorde zelf de penalty en de assist was van Malen bij de goal van Dumfries.

22 juni 2021 om 11:11

Als iemand niet jouw visie hanteert is hij dus eigenwijs. Wat simpel weer als het maar kritiek is op Frank de Boer. Weghorst werd totaal niet bediend tegen Oostenrijk anders had hij er al 3/4 gemaakt en 2 assists op zijn naam staan. Wat het dan nog steeds eigenwijs dat hij hem zou laten staan? Het gaat om de tegenstander welke van de twee je hierin kiest. Malen in de omschakeling is dodelijk, graaft een ploeg zich in denk ik dat je met Weghorst beter bent. Onderbouw eens iets ipv het kansloze gezeik op Frank de Boer, wat ontzettend vermoeiend begint dat te worden zeg.

22 juni 2021 om 12:27

@Soccerfan, ongelooflijk dat je ook dit aangrijpt om kritiek op De Boer te leveren. Wat heeft die man je ooit aangedaan? Je vriendinnetje gestolen???

Niet dat ik het ooit eens ben met Valentijn - wat een druif is dat -, maar hier blijkt maar weer hoe incompetent De Boer is. Hij heeft zijn speelwijze niet op tijd klaar, en eigenlijk ook de geschikte basis 11 niet.

Weghorst is niet slecht, maar Malen is beter. Malen is watervlug en heeft een beduidend betere techniek dan Wout. In een 5-3-2 speel je vrijwel altijd op de counter, dat Malen daarin beter past dan Weghorst, is niet zo verwonderlijk. Natuurlijk heeft Malen in de wedstrijden hiervoor niet veel indruk gemaakt, maar dan stond hij ook op linksbuiten. Malen is een spits pur sang, ongeacht op welke positie hij in de jeugd voetbalde. Als Malen nog iets beter voor de goal wordt, is hij van internationale klasse.

22 juni 2021 om 11:04

Je kan niet 1 op 1 zeggen wie beter is, Malen of Weghorst. Waarbij de ene de ideale counterspits is, is de andere een targetman. Malen heeft 3-4 kansen nodig om te scoren maar mede door zijn spel krijgt hij er 6-7 en Weghorst heeft er maa 1-2 nodig maar is afhankelijk van de rest. Mijn voorkeur gaat uit naar Weghorst tegen landen als Tjeschie, Kroatie. Hoe sterker de tegenstander hoe meer je het wapen van Malen ( zijn snelheid ) kan benutten.

22 juni 2021 om 11:51

@vp10

Incompetent? Gewoon solide en goed 9 punten gehaald in de groep en Frank heeft opties gecreëerd voorin. Hij zou met twee kopsterke spitsen kunnen spelen (luuk, Wout), met een kopsterke en een snelle spits (luuk/wout & Malen) en dan is er nog een combinatie mogelijk met Depay met kopkracht (luuk/wout) of met snelheid met Malen of zelfs met Depay op 10 en Malen & Weghorst ervoor.

Ik vind malen ook een goede speler, maar als je lange ballen moet spelen of veel voorzetten gaat geven dan heb ik liever Luuk of Wout in de spits, afhankelijk van hoe ver de tegenstander voor de goal verdedigd. Met veel ruimte kan Malen een wapen zijn, als ze kort voor de keeper blijven heb je misschien meer aan de kracht en inzet van Wout of Luuk.

22 juni 2021 om 16:44

We spelen in een poule met Oostenrijk, Oekraine en Macedonie, kom op. In elke wedstrijd heeft de tegenstander ook genoeg kansen gecreeerd.

Dat Malen beter in een 532 systeem paste wisten we allemaal wel.
Alleen die stront eigenwijze de Boer niet.

Als je met Weghorst wil spelen moet je lekker 433 spelen. Ik snap alleen niet als hij zo graag 532 wil spelen waarom hij Weghorst en Luuk de jong heeft meegenomen.

22 juni 2021 om 11:54

huhh?? juist un een 433 moet een spits kunnen voetballen. in een twee spitsen systeem hoeft de targetman alleen maar te kunnen koppen op de andere spits als je de lange bal speelt. ik snap jouw logica echt niet.

22 juni 2021 om 12:25

Ik zeg toch ook als je met weghorst wil voetballen moet je 433 gaan spelen?

Dus ik snap niet dat hij Weghorst en de Jong heeft meegenomen omdat hij alleen maar 532 speelt.

23 juni 2021 om 10:45

433 hen je niks aan weghorst juist in dat systeem moet een spits kunnen voetballen

Enkele weken terug riepen de zichzelf kenners noemende in koor dat Weghorst in de basis moest staan, hij had zich in de Bundesliga bewezen. Nu roepen ze in koor dat Malen in de spits moet. Ach, deze gasten weten van gekheid niet meer wat ze moeten roepen of schrijven. lastig als het je boterham is.
De Boer weet dat Weghorst van meer waarde is dan Malen in dit team. Dat wil niet zeggen, zeker niet, dat Malen een mindere speler is

Ik miste (gisteren) Kenneth Perez en Lasse Schone (net de selectie niet gehaald). In plaats daarvan krijgen we steeds een koekebakker.

22 juni 2021 om 11:32

Vergeet niet dat er toen werd gedacht dat het Nederlands elftal toen nog in een 4-3-3 opstelling zou gaan spelen, Luuk de Jong telkens een basisplek kreeg en je hebt natuurlijk altijd voor voortschrijdend inzicht. In dit systeem in combinatie met Depay en Wijnaldum is het gewoon niet goed genoeg. Dit bij elkaar opgeteld kan je toch terugkomen op je eerdere mening? Of vond jij dat Luuk de Jong het zo geweldig deed? Achteraf (ja achteraf is alles makkelijk te zeggen) had Frank Weghorst er eerder bij moeten halen en 5-3-2 moeten gaan spelen. Dan was iedereen sneller tot de conclusie gekomen dat het niet helemaal een match is.

22 juni 2021 om 11:41

Wat je vraag mbt Luuk de Jong betreft; nee
Weghorst doet het totaal niet slecht.
Malen en Depay tegen reuze van verdedigers betekent dat je elk luchtduel (corners, vrije trappen, voorzetten) verliest. Bovendien is de tijd dat je veel ruimte krijgt voorbij, nu gaat het om het echie en dan denk ik dat Weghorst een beter optie is dan alle alternatieven.
Voortschrijdend inzicht? We weten toch al heel lang wat de plus- en de minpunten zijn van alle spelers. Niemand kan mij zeggen dat Weghorst een fabuleuze techniek heeft en supersnel is. Niemand kan mij zeggen dat Malen sterk is in de lucht en een bal goed bij zich kan houden.
Het is allemaal volgens mij gewoon elkaar napraten en iets Moeten zeggen/schrijven

22 juni 2021 om 11:46

Maar sterk in de lucht? Ik weet niet of jij op weghorst hebt gelet tegen Oostenrijk? Bijna alle hoge ballen timde hij mis. Leek wel alsof hij onder de bal sprong. Dumfries daarintegen was de speler die telkens de kopduels won. Daarom werd er ook op ten duur (in de 1e helft) alle ballen hoog op Dumfries gegooid. En je hebt zeker wel iets van voortschrijdend inzicht. Niemand wist toch dat de klik tussen weghorst en Depay/wijnaldum zo bedroevend is? Dat kon ook niemand weten, omdat zij nooit samen op het veld hadden gestaan. Ik heb zelden zo'n mismatch gezien. Alles wat weghorst doet, wordt door die ander twee niet begrepen en andersom. Dan kan je nou toch gewoon een conclusie trekken dat dit niet gaat werken?

22 juni 2021 om 13:26

Als je naar de corners kijkt komt het gevaar toch meer van onze verdedigers die kopsterk zijn.

Zolang Frank de Boer 3-5-2 blijft spelen zou ik voor Malen gaan en Weghorst gebruiken als blijkt dat je er niet doorheen komt. Malen is sneller en veel dreigender dan Weghorst. In de volgende rondes kom je sterkere tegenstanders tegen en zullen we veel op de counter spelen en heb je dus veel meer aan Malen. Stel we treffen Portugal in de volgende ronde… kijk dan even hoe Duitsland Portugal een pak slaag gaf.. Snelle spelers en combinaties en dus niet een houten Klaas voorin die best voorspelbaar is

22 juni 2021 om 11:45

@dipsauce

Als je op de counter speelt heb je het liefst ook een aanspeelpunt voor de lange bal, liefst heb je dan Weghorst en Malen naast elkaar. Dat kan eventueel met Depay erachter.

Ligt er maar net aan hoeveel ruimte er achter de verdediging ligt, als dat veel is, dan is Malen wellicht een betere keuze als men ver voor de goal speelt heb je nog iemand nodig die een kopduel/duel kan winnen. Ligt er ook aan waar je de tegenstander pijn kan doen, teams met mindere koppers in het centrum dan kun je wellicht voor de voorzet gaan op een kopsterke spits. Teams met logge en slome verdedigers misschien weer voor de snelheid van Malen.

22 juni 2021 om 12:20

Ik zou het liefst ook 3 aanvallers opstellen want dan zou Weghorst veel beter tot zijn recht komen maar ik denk niet dat Frank de boer dat gaat doen. We hebben de afgelopen wedstrijden tegen de mindere landen niet eens echt kunnen domineren dus tegen de sterkere landen zal dat niet veranderen. Natuurlijk ben ik het eens dat een aanspeelpunt zoals Weghorst belangrijk kan zijn maar ik zou dat pas in het laatste half uur proberen met een achterstand. Ik denk dat we voldoende kwaliteit hebben om onder de druk uit te spelen en genoeg creativiteit om die steekbal achter de verdediging te geven dus in dat geval zou ik toch voor Malen kiezen.

22 juni 2021 om 12:31

@dipsauce

Mijn inziens ligt dat aan de tegenstander, het heeft weinig zin om een steekbal te geven als er geen ruimte is. Verder kun je in het huidige systeem ook met Malen en Weghorst spelen met Depay erachter zoals gezegd als halve middenvelder/ halve aanvaller in een dynamische vorm.

Misschien is Luuk de Jong dan nog wel een betere optie, die heeft in een grijs verleden ook als hangende spits gespeeld.

22 juni 2021 om 12:48

Maar als je op de counter speelt of word gedwongen is er toch altijd wel ruimte in de rug van de verdedigers.. denk je dat de tegenstander het speelveld zo groot gaan houden als ze in de aanval zijn?

Tegen Noord-Macedonie met alle respect. Waar Malen 3 a 4 kansen nodig heeft is dat bij Weghorst 1 a 2. Zijn loopacties zijn op een compleet andere manier dan Malen die net als Depay overal opduikt, terwijl Weghorst in de 16 altijd goede loopacties maakt. Maar ja als spelers als Promes dan zon voorzet geven schiet het ook niet op natuurlijk. Vind wel dat Weghorst weinig krediet krijgt in dit land. In Duitsland wordt die gewoon als een topspits gezien namelijk.

Dat ligt er maar aan wie de tegenstander is, als je echt op de counter speelt dan is Malen de juiste keuze, maar kom je onder druk en wordt je gedwongen tot lange ballen of verwacht je veel voorzetten, dan moet je voor Weghorst of Luuk de Jong kiezen.

Al voorzie ik ook nog een optie om met Malen en Weghorst voorin te spelen en dan met Depay erachter. Dat is dan weer een meer aanvallende variant.

Stekelenburg
De Vrij
de Ligt
Ake
Dumfries
F. de Jong
Wijnaldum
Blind
Depay
Weghorst
Malen
22 juni 2021 om 12:58

Ik zie deze opstelling wel zitten. Meer spelers die een goal kunnen maken, lopers op het middenveld met Frenkie en Wijnaldum voor zowel aanval als verdediging, meer snelheid met Ake achterin, Blind die een voorzet kan geven op Weghorst of Dumfries, Malen die links de hoek in duikt. Dan speelt Blind niet al te diep en kan Dumfries gewoon de hele rechterkant stieren!

Probleem is wat mij betreft: Weghorst heeft het niet slecht gedaan.
Ja, hij is geen type Malen, maar hij heeft gewoon ook gescoord en had de vorige pot ook twee assists moeten hebben (depay & De Vrij mochten wel scoren).

Verder: Luuk de Jong is de betere pinchitter wat mij betreft (omdat hij koppend beter is/in de lucht).

Tevens moet er iemand anders naar de tribune, als Malen start. Immers vindt ik dat een Cody Gakpo dan minstens op de bank moet zitten, als Malen start. Immers moet je wat mij betreft een snelle spits hebben om in te brengen als Malen start. Je moet altijd twee opties hebben in de spits: een pinchitter/kapstok (kan je kiezen tussen Weghorst & Luuk) en ook een snelle spits. Promes zou De Boer dan wel kiezen, maar in mijn ogen moet je gewoon Gakpo als snellere spits op de bank zetten, mocht Malen op zijn of er niet meer langs komen. Een Gakpo komt dan met zijn snelheid en doelgerichtheid in de spits goed van pas, als je die in de 70/75e minuut kan inbrengen!

Verder lijkt het mij duidelijk dat De Roon ook gewoon gaat spelen, Gravenberch is er nog niet klaar voor. Zeker niet tegen de grote tegenstanders.

Verder moet Blind betere rugdekking krijgen, want die is heel erg zwak gebleken defensief (met ruimte in de rug). Prima, want hij brengt voetballend heel veel. Maar dan moet er betere rugdekking komen met de 3 achterop!

22 juni 2021 om 13:30

Blind moet ook niet alleen achterop blijven bij corners en vrije trappen… in de counter zijn we kwetsbaar dan

Ik denk dat als je tegen een land speelt die inzakt en jou het spel laat maken dan kan je beter kiezen voor weghorst. Dit vanwege een target man voor de goal, steviger en meer balvast. Als de tegenstander veel balbezit speelt, het spel wil maken en jou terug wil dringen naar je eigen helft. Dan zou ik kiezen voor malen. Als je met Weghorst begint kan je Malen altijd nog in laten vallen voor zijn snelheid als de bal tegenstanders vermoeid zijn. Dit kan bijv ook gakpo zijn. Als het maar geen promes is.

Weghorst heb je straks gewoon elke minuut nodig. Niemand gaat een lange bal aannemen/terugleggen om zo onder druk vandaan te komen van de tegenstander. Leuk tegen macedonie met Malen/Depay, maar tegen tegenstanders van formaat val je hiermee door de mand. Zonder weghorst wordt het opbouwen, daar hebben we niet de middelen voor. Zonder sterk aanspeelpunt is dit elftal kansloos tegen de grote jongens.

De Boer was heel duidelijk dat hij de keuze gaat maken op basis van de tegenstander. Snap dat gezeik niet van de journalisten, terwijl er een duidelijk antwoord is gegeven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2223 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger40
S. de VrijVerdediger40
D. DumfriesVerdediger42
P. van AanholtVerdediger40
F. de JongMiddenvelder40
G. WijnaldumMiddenvelder43
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

810 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Olympique Lyon 37 20 4 0
2019/2020 Olympique Lyon 13 9 0 0
2018/2019 Olympique Lyon 36 10 5 0
2017/2018 Olympique Lyon 36 19 3 0
2016/2017 Manchester United 4 0 1 0
Laatste voetbalnieuws

‘Als Memphis Depay dit in een vol Camp Nou doet, dan stort het stadion in’

Memphis Depay heeft een verpletterende indruk gemaakt op de media in Spanje. De aanvaller was zaterdagavond een van de uitblinkers in de oefenwedstrijd tussen VfB Stuttgart en Barcelona (0-3). De Nederlander...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 3 augustus
Chelsea is in gesprek met Udinese over de verhuur van Armando Broja. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren