AZ bevestigt onderhandelingen over transfer Teun Koopmeiners

Dinsdag, 22 juni 2021 om 09:58 • Laatste update: 10:00

Teun Koopmeiners lijkt hard op weg naar Atalanta. Voetbaldirecteur Max Huiberts van AZ bevestigt tegenover Voetbal International dat de onderhandelingen met de club uit de Serie A gaande zijn. Eind vorige week heeft Atalanta zich voor het eerst officieel in Alkmaar gemeld.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door diablo73)

Prima transfer! Nuchtere jongen bij een nuchtere club met een bepaalde visie. Lekker in de (sub)top meedraaien in de Serie A en met een beetje geluk in Europa een rol van betekenis spelen. Verder is Koopmeiners op zijn best in Italie en kan hij mooi onder begleiding van de Roon & Hateboer stappen maken. Ik ga je zeker volgen, succes kerel!

22 juni 2021 om 10:10

Prima keuze Atalanta inderdaad. Als je een seizoen een keer 6e wordt breekt niet meteen de hel los. Rustig omgeving om jezelf te ontwikkelen.

Aan de ene kant een hele mooie club voor hem, aan de andere kant plaats ik spelers als De Roon, Pasalic, Pessina en misschien ook Freuler echt nog wel een paar treetjes boven hem. Kan me niet voorstellen dat ze hem als lcv willen halen voor die driemansdefensie. Ik denk dat er wel clubs zijn waar hij meer zekerheid heeft wat betreft een basisplaats, maar als er meer dan 15 miljoen op tafel moet komen vallen die al gauw af.

22 juni 2021 om 10:48

Verrassend dat jij weer eens geen fan bent van een speler van AZ. Die kunnen in jouw ogen niet veel goed doen. Jorgensen daarentegen blijft natuurlijk wel een hele goede speler die het vertrouwen moet krijgen. Vraag me af waarom je zo’n hekel aan AZ hebt.

22 juni 2021 om 11:05

Haha, heb zeker geen hekel aan AZ. Wellicht aan de hype rondom Stengs die er was, maar die is, ook onder AZ fans, behoorlijk overgevlogen. Ik heb juist grote bewondering voor hoe daar gewerkt wordt, en blij dat Slot nu bij ons zit. Verder vind ik Koopmeiners echt een goede speler, maar denk ik dat hij de dynamiek mist om in het spel van Atalanta mee te kunnen. Mijn inziens rendeert hij beter in een 4-3-3 met een dubbele 6 naast een breker a la de Roon. Maar omdat Atalanta niet op die manier speelt heb ik zo mijn twijfels over deze transfer. Ik zou hem liever in Duitsland zien bijvoorbeeld.

Wellicht verwar je me met een andere gebruiker hier, met een vergelijkbare naam, want ik heb echt geen hekel aan AZ en heb volgens mij ook nog nooit, maar dan ook nog nooit kritiek geleverd op die club.

22 juni 2021 om 11:18

Luissini is meestal zo zuur inderdaad

22 juni 2021 om 12:01

Nouja als je simpele spelers als de Roon, Pasalic en freuler als een ‘paar treetjes hoger’ beschouwd, vind je Koopmeiners niet zo’n hele goede speler. Ook over wijndal ben je regelmatig negatief terwijl dat een back is met ontzettend veel potentie. Misschien heb je geen kritiek op de club AZ zelf, maar de spelers kunnen in jouw ogen niet zoveel goed doen.

22 juni 2021 om 11:50

Ik schat hem op dit moment hoger in dan de Roon toen die naar Atalanta ging. En hij is ook nog jonger (de Roon was 24, Koopmeiners is 23). Koopmeiners hoeft niet vanaf dag 1 in de basis te staan.

Als het plan naar de toekomst maar goed is (en ik denk dat dat zo is) dan kon dit wel eens een hele goede keuze voor Teun kon en als hij zijn potentie waar maakt, is het dat ook voor Atalanta (en wie weet het NL elftal).

22 juni 2021 om 11:55

Bedoel je de eerste of tweede transfer van de Roon naar Atalanta? ;-) In het geval van de eerste transfer: dat ben ik volledig met je eens. De Koopmeiners van nu is beter dan de Roon die destijds ging. Maar zowel Atalanta als de Roon hebben zich enorm ontwikkeld. Tevens denk ik dat het nogal verschillende spelers zijn, Koopmeiners beter in het voetballende gedeelte, de Roon in het stofzuiger zijn. Een combi van beide was perfect geweest, haha.

22 juni 2021 om 12:16

Nou ja, het feit dat het verschillende spelers zijn, zorgt er in ieder geval voor dat ze naast elkaar kunnen spelen .

AZ speelt niet echt met een stofzuigerrol, denk ook niet dat ze hem daarvoor halen. Ik zie Koopmeiners meer als een voetballende 6, zoals Blind die rol invulde bij Ajax.

Maar misschien halen ze hem als LCV in een driemans verdediging, dat zie ik hem op zich ook wel doen.

Mooie verstandige transfer, past ook wel bij hem!

Off-Topic: waarom is Teun uberhaupt geselecteerd als FdB hem in de 5 wedstrijden tot nu toe (inclusief oefenwedstrijden) geen enkele minuut heeft laten maken? Dan had hij beter bij Jong Oranje de lijnen kunnen uitzetten.

22 juni 2021 om 10:15

Lekker makkelijk. Dit is het Nederlands elftal geen liefdadigheidsinstelling! Koopmeiners hoort gewoon bij de beste middenvelders van Nederland en moet het als een eer zien dat hij mee naar het ek mag. Dat hij niet speelt is vervelend voor hem, dat begrijp ik ook wel. Maar met 1 of 2 blessures was het misschien wel compleet anders gelopen en had het Nederlands elftal hem ineens wel nodig.

22 juni 2021 om 10:17

Als het geen liefdadigheidsinstelling was en dergelijke sentimenten niet zouden meespelen zou FdB ook Gravenberch niet moeten opstellen ten faveure van Klaassen en had Gakpo ook zijn debuut niet gemaakt. Daar wordt absoluut wel rekening mee gehouden.

22 juni 2021 om 10:22

Misschien maakt Koopmeiners op de training net als Wijndal en Klaassen blijkbaar te weinig indruk. Gakpo traint waarschijnlijk goed waardoor hij het in de ogen van De Boer verdiend om minuten te maken.

22 juni 2021 om 10:30

Het zit wel diep hè….

22 juni 2021 om 10:37

@messibazoer Dat zou inderdaad een uitleg kunnen zijn.

22 juni 2021 om 10:17

Waarschijnlijk heeft hij op de training weinig onvoldoende indruk gemaakt. En hij mocht natuurlijk 3 spelers extra selecteren, waardoor de kans groot is dat enkelen helemaal niet gaan spelen.

22 juni 2021 om 10:45

Volgens mij hebben nu alleen Klaassen, Koopmeiners, Bizot en Krul geen minuten gemaakt op het EK. Best veel roulatie van Frank de Boer.

22 juni 2021 om 11:01

Je kan moeilijk alle 25 selectiespelers speeltijd geven op zo een EK. Het is geen competitie die bestaat uit 34 wedstrijden ofzo

22 juni 2021 om 11:44

Als je Gravenberch speeltijd kan geven dan kan je iedereen speeltijd geven. Maar Atlanta is een mooie club. Past mooi bij Teun. En met de zelfde clubkleuren als zijn oude cluppie Vitesse '22!!

22 juni 2021 om 14:37

Want Gravenberch is een calimero die op snuffelstage is en al blij moet zijn als hij Koopmeiners het wc papier mag aangeven?

22 juni 2021 om 15:21

Inderdaad. Maar eigenlijk vind ik dat hij niet alleen het WC-papier mag aangeven maar ook de billen mag afvegen.........

22 juni 2021 om 13:44

Dit is wel makkelijk. In de hele geschiedenis van alle Ek's en WK is er maar een keer een team geweest wat alle 23 (toen nog) spelers gebruikte. Dat was Nederland in 2014. Daarbuiten komen de meeste landen niet verder dan 16 of 17 met een enkele keer een uitschieter wanneer ze voor de laatste groepswedstrijd veel andere spelers opstellen.
Al de spelers die buiten die eerste 16-17 vallen zitten er bij voor het geval er iets gebeurd.

15 miljoen , dat zou wel de hoofdprijs zijn voor AZ denk ik. Vraag me af of Atalanta dat wil betalen, maar ze zullen hem voldoende gescout hebben. Zal wel lastig worden voor hem om daar in de basis te komen, maar het is een mooie club en de halve selectie spreekt Nederlands, dus hij wordt goed opgevangen.

Lijkt me vreemd als AZ geen vervanger gaat halen. Clasie en Reijnders zijn toch wel een klasse minder.

22 juni 2021 om 10:26

@clay

Hoofdprijs? Til haalde 18 miljoen op. En die is gewoon qua potentie, talent en kwaliteiten minder dan Koopmeiners. Had verwacht rond de 20 miljoen.

Maar verder natuurlijk prima prijs voor AZ. Voor Atalanta ook hoop geld.

Laatste stuk ook eens. Las dit " en we hebben de contracten verlengd van Jordy Clasie en Tijjani Reijnders', vertelt hij. “daarnaast gaan talentvolle middenvelders uit onze jeugdopleiding in de voorbereiding meedraaien met de A-selectie. We hebben voldoende goede middenvelders.”"

En dacht zo wil AZ strijd om plek 1 en 2 opgeven?

Ajax heeft goede middenvelders en ook PSV is druk bezig met halen van v Ginkel, Propper.

En AZ gaat gokken op Reijnders en Claisie.

22 juni 2021 om 10:40

Strijd om plek 1 & 2 is inderdaad de komende jaren onrealistisch. AZ heeft altijd doelstelling top 4 en dat zal dit jaar wederom zijn. Het team dat in 2019/2020 het Ajax moeilijk maakte is niet meer, helaas.

22 juni 2021 om 15:21

Ik vind reijnders gewoon een prima voetballer. Als hij de speeltijd krijgt dan zie ik hem echt wel uitgroeien tot een basisspeler. Ook klopt Peer Koopmeiners op de deur die erg leuk voetbalt. (Tenzij Roma hem natuurlijk haalt haha)

22 juni 2021 om 10:51

@mrkrillin denk dat ze daar in Moskou nog regelmatig van wakker liggen. Veel te hoog bedrag voor Til (andere tijd ook natuurlijk, maar toch). Is natuurlijk geen benchmark voor transfers nu. 15 miljoen voor een speler die het voornamelijk heeft laten zien in de Eredivisie is erg veel geld.

Atalanta is een naar Italiaanse begrippen leuk voetballend team dus dat past prima bij Koopmeiners. Daarnaast denk ik dat hij er qua salaris een aardige stap vooruit mee doet. En voor AZ is zo'n 15 miljoen denk ik een mooi bedrag en dan zeker voor een speler op wiens positie voldoende alternatieven voorhanden zijn. Weliswaar nog niet van hetzelfde niveau, maar daar heb je dan weer de kansen voor nodig die er nu aan gaan komen voor de mogelijke opvolgers.

Leuke transfer naar een mooie club! Denk dat dat een perfecte stap is voor hem

Vijftien miljoen euro is al heel mooi
Als daar ook nog eens (haalbare) bonussen bij komen dan is dit een toptransfer voor Koopmeiners

Lijkt me echt een prima transfer voor Koopmeiners. Is echt een mooie club en qua competitie echt wel een goede stap omhoog. Heel benieuwd hoe hij het gaat doen daar.

15 miljoen is een mooi bedrag. Zelf opgeleide speler, dus pure winst voor AZ. Doen ze goed daar.

Zou goed zijn voor AZ als 'ie nu verkocht wordt. AZ moet weer zwarte cijfers schrijven en moet ook nog een beetje in het stadion investeren. Het is de bedoeling dat er nog wat stoeltjes bijkomen, heb ik begrepen en ik weet niet of het dak al helemaal betaald is.
Als je dan nog zo'n acht, negen miljoen overhoudt, kun je daar nog wel wat mooie talenten van kopen.

22 juni 2021 om 11:53

Dak was allemaal verzekeringswerk, AZ staat er financieel helemaal prima voor, kunnen nog investeren als dat nodig is en hebben ook nog het grootste gedeelte van het kapitaal op het veld staan.
Ze hoeven niet te verkopen, maar ze willen meewerken omdat Teun de volgende stap wil zetten (en hij met 2 jaar op zijn contract meer zal opleveren dan volgend jaar, met nog 1 jaar).

22 juni 2021 om 13:54

Het was niet allemaal verzekerings werk.
De verzekering dekte 10 miljoen. Daarnaast heeft AZ 15 miljoen geleend bij financieers en 10 miljoen bij een bank om de kosten voor het dak te betalen.

Zonder de 10 miljoen van de verzekering (die dus al is uitgegeven) had AZ vorig jaar 5 miljoen verlies geleden en voor dit jaar is de verwachting dat ze weer rode cijfers zullen schrijven.

Komt rechtstreeks uit het jaarverslag van AZ zelf, kun je gewoon downloaden op de website en zelf nalezen.

In vergelijking met veel clubs had AZ een aardige buffer, maar door het dak en covid is er wel veel van die buffer verdwenen. Sowieso moest AZ al jaarlijks een speler verkopen om winst te maken (al jaren een operationeel verlies maar maar die werd goed gemaakt met de winst op transfers)

22 juni 2021 om 14:14

Dank voor de uitleg, ik wist dat AZ moest verkopen om een operationeel verlies tegen te gaan, van dat dak had ik begrepen dat alles was gedekt door de verzekering, blijkbaar niet .

Zou een prachtige stap voor 'm zijn. Bij Atalanta word je echt met een bepaald idee aangetrokken en gaan ze daadwerkelijk goed met je aan de slag. En het is denk ik echt de ideale stap omhoog om aan een nieuw tempo/niveau te wennen en je te ontwikkelen.

Op, hopelijk korte, termijn zie ik hem daar wel echt een belangrijke man worden op dat middenveld.

Ik denk dat Koopmeiners echt wel gemist zal worden bij AZ. Clasie en Reinders kunnen hem echt niet vervangen. Zou niet weten wat Clasie toevoegt aan AZ. Is een speler voor de breedte en niet een basisspeler. Veel te angstig om een pass af te leveren en liever behoudend.

Na zoveel mislukte uitgaande spelers, acht ik de kans groter dat hij het redelijk gaat doen bij Atlanta. Zijn keuze lijkt wel verstandig te zijn ipv Guus Til, Idrissi, Jahanbaksh, Janssen en etc.

22 juni 2021 om 15:24

Vond jahanbaksh ook niet te onverstandig. Gewoon een laagvlieger waar hij niet uit de verf kwam in engeland. Verder natuurlijk eens. Iedereen zag dat janssen niet zou slagen bij the spurs, idrissi bij sevilla en til bij moskou.

Koopmeiners is persoonlijk rond, clubs nog niet. Atalanta heeft 15 miljoen geboden, AZ houdt vast aan 20 miljoen. Daarom probeert men momenteel dmv bonussen het verschil te overbruggen. Zal uiteindelijk dus wel rond de 18 miljoen uitkomen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AZ00
2.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
P. JansenUnknown
M. BakkerKeeper
M. BizotKeeper
B. ReusKeeper
S. BeukemaVerdediger
M. GullitVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

4 fans
Middenvelder, 23 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 AZ 0 0
2020/2021 AZ 31 15 2 1
2019/2020 AZ 25 11 4 0
2018/2019 AZ 32 8 5 0
2017/2018 AZ 26 1 2 0
Laatste voetbalnieuws

Teun Koopmeiners wacht op transfer van 50 miljoen: ‘Dat kan veel schelen’

Teun Koopmeiners had gedacht dat zijn transfer naar het buitenland vlotter tot stand zou komen. Nog voor het einde van het voorbije seizoen werd de 23-jarige middenvelder annex captain van AZ...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren