‘Ik wil hem niet als enige speler een 5,5 geven, het team heeft 3-0 gewonnen’

Dinsdag, 22 juni 2021 om 07:53 • Laatste update: 08:22

Ben Wijnstekers deelde maandagavond als rapporteur van De Telegraaf geen enkele onvoldoende uit aan spelers van het Nederlands elftal. Ryan Gravenberch was in zijn ogen de speler die de minste indruk maakte tegen Noord-Macedonië. Toch gaf de oud-international hem een voldoende. “Ik wil hem niet als enige speler een 5,5 geven, het team heeft 3-0 gewonnen. Dus een zesje.”

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

28 reacties (laatste reactie door rubje)

Prima dat Gravenberch in een pot als deze zijn minuten mag maken. Haalt meteen de druk een beetje van de ketel af, zo'n jongen moet uiteindelijk ook gewoon wennen.

22 juni 2021 om 09:11

Denk het ook. Als je het ook bijvoorbeeld vergelijkt met zijn debuut uit bij Groningen weet je niet wat je ziet gisteravond, van een frivole speler tot toch wel veel zenuwen/voorzichtigheid bij het grote Oranje.

‘Ik wil hem geen 5,5 geven. Het team won met 3-0’. Is een overwinning tegen Macedonië dan een reden om spelers niet correct te beoordelen? Als je tegen Macedonië al loopt te zwemmen, wat gaat dat dan geven tegen een echte tegenstander?

22 juni 2021 om 08:17

Precies dit dus.
De spelers zoeken nog te vaak in dit systeem en zeker tegen een mindere tegenstander.
Misschien pakt het anders uit als we gewoon met 3 spitsen tegen ons komen.

22 juni 2021 om 12:49

En dan net als de afgelopen decennia het kritiek krijgen dat we naïef spelen en nooit wat winnen.

22 juni 2021 om 08:25

Ik vind dit een beetje te kort door de bocht. Nederland heeft als een van de weinige landen gewoon gepresteerd. Ja het was niet ontzettend goed de laatste wedstrijd. Tegen Oekraïne hebben we het prima gedaan. Twee goals vielen eigenlijk uit de lucht en waren niet eens echt verdedigende fouten. Tegen Oostenrijk hebben we totaal 1 kans weggeven en in de discipline goed gevoetbald. Gisteren tegen Noord Macedonië was het niet fantastisch, maar daaruit kunnen we wel opmaken dat Malen een groot wapen is, dat Berghuis semi positief opvalt mochten we iets willen forceren en dat de Roon op het middenveld nog zo slecht niet is.

Als je het verschil ziet tussen Spanje, Belgie en Frankrijk hebben we het gewoon goed gedaan. Nu gaat inderdaad voor Nederland het EK pas echt beginnen, dus laten we afwachten hoe we er staan tegen een sterkere tegenstander. Volgens mij hebben we met Mathijs de Ligt, Stefan de Vrij, Frenkie de Jong, Wijnaldum en Depay gewoon 5 ontzettend sterke basisspelers.

Ik word dat gelul zo zat over dat het slecht was. Ik weet niet of je het WK van 2010 nog kon herinneren? Het voetbal leek toen 6x nergens op. Of in 2008 toen we grote landen als Frankrijk en Italië domineerde, maar door Rusland werden uitgeschakeld.

22 juni 2021 om 08:54

@Waterdrager: Gepresteerd? Er werden 3 oefenwedstrijden gewonnen, in eigen huis ( met publiek), tegen B landen waar Oranje altijd hoort van te winnen. We gaan dit nu toch niet groter maken dan het is? Leuk dat er 9 op 9 gehaald wordt maar dit had ik al van bij de loting gesteld ( en waarvoor ik heel wat commentaar kreeg ik hier op VZ omdat ik het allemaal wat makkelijk voorstelde).

22 juni 2021 om 09:06

Ik kan me ook nog herinneren dat het Nederlands Elftal in de voorbereiding op 2010 ook geen geweldige voorbereiding speelde, ditzelfde geldt voor 2014. Een voorbereiding zegt natuurlijk niet zo ontzettend veel. Zeker in een 5-3-2 opstelling tegen Schotland.

Het gaat er toch om in de wedstrijden die er toe doen? Deze drie wedstrijden deden er toe. Ik heb België een aantal keren weggetikt zien worden door Denenmarken, en Spanje zie ik nog steeds geen potten breken. Ook Frankrijk zie ik chocken tegen Hongarije en Engeland speelt net als wij gelijk tegen Schotland.

We moeten het dus ook niet bagatelliseren. Nederland wint 3 keer en is een ronde verder. We zullen zien hoe ze er voor staan. Maar we moeten niet doen alsof er een team staat dat er niks van bakt.

22 juni 2021 om 09:21

Frankrijk speelde b land Hongarije ook niet van de mat….hadden zelfs bijna verloren, dus wat is je punt.

22 juni 2021 om 09:40

Ik zeg toch nergens dat Oranje er niets van bakt? Ik zeg enkel dat we het toch als normaal mogen beschouwen dat Oranje zijn drie thuiswedstrijden, tegen eerder modale tegenstander, mag winnen en dat we daarom geen polonaise moet gaan lopen. Sowieso is deze eerste fase van dit EK een lachertje.

22 juni 2021 om 09:43

@Soccerfan: met dat verschil dat Frankrijk niet thuis speelde , zoals Oranje. Maar Frankrijk moet normaal gezien wel altijd winnen van Hongarije. Maar goed, aangezien zelfs het merendeel van de derdes uit elke poule doorgaan maakt een gelijkspel eigenlijk
niet uit. Hell, je kan zelfs 2x verliezen en een ronde verder gaan.

22 juni 2021 om 08:29

Je bedoelt echte tegenstanders als Liverpool en Atalanta? Of Lille?

22 juni 2021 om 09:27

Ach en Frankrijk wint niet van Hongarije, Spanje niet van Zweden en Polen, Engeland niet van Schotland. Wat verwachten mensen eigenlijk? Buiten Italie en Belgie zijn we als enige nog ongeslagen.

De Jong had moeite met Gravenberg.
Er was geen afstemming met elkaar wie er wel en wie er niet diep ging. Hierdoor werd het ook allemaal wat kwetsbaar.
Je ziet nog steeds in dit systeem dat er telkens spelers aan het zoeken zijn.
Als je toch eens kijk hoe vaak Macedonië bij onze goal is geweest is echt te veel voor een 5 verdediging.

22 juni 2021 om 08:21

Vind het zelfs heel pijnlijk. De Jong moet dit inmiddels echt gewend zijn. Bij Ajax had hij Schone naast zich waar hij mee moest afstemmen, dan moet het als grote Barca ster toch wel lukken met Gravenberch. Dat is geen bazoer ofzo die eigenwijs zijn eigen ding gaat doen. Lukte de Vrij als inter ster namelijk wel uitstekend met Timber. Dat is eigenlijk ook het grootste probleem. Wijnaldum en Frenkie zijn geen leider, terwijl er wel leiders staan in de overige linies. Zolang er op het middenveld geen leider opstaat zal het middenveld niet vlekkeloos functioneren.

22 juni 2021 om 08:33

Dat zou Wijnaldum moeten zijn denk ik.
Toch blijf ik dit systeem gevaarlijk vinden hoor.
Als je kijk hoeveel Macedonië bij "onze" goal is geweest. Je merkt in de verdediging toch nog steeds dat ze niet weten wie nu moet doordekken en wie de man moet pakken.
We mogen in principe van alle spelers wel verwachten dat ze dit kunnen.

Als je 4-4-2 of 4-3-3 gaat spelen heb je veel minder onduidelijkheden denk ik. Onze backs hebben nu 3 wedstrijden naar hartelust kunnen aanvallen maar dat wordt tegen een tegenstander met 3 aanvallers ook totaal anders.
Ik denk dat je minder gat creëren.

22 juni 2021 om 09:06

Als er iemand ons team op sleeptouw neemt dit toernooi zijn het wijnaldum en frenkie wel laat me niet lachen.. Zodra de bal bij een van de andere spelers komt gaat het constant fout en deze 2 mogen het weer dichtlopen.

22 juni 2021 om 10:00

Ik vind het alleen wel een beetje vreemd om nu Gravenberch zijn zwakke prestatie deels op Frenkie te gaan afschuiven.. Frenkie was minder dan normaal gisteren, maar nog steeds goed en belangrijk. Dat Gravenberch continu verkeerd liep, verdedigend z'n ding niet deed en passes steeds te hard of te zacht gaf, daar kan Frenkie weinig aan doen. Want waarom kan hij dan wel afstemmen met De Roon? Dat is namelijk een veel mindere voetballer, dus dat zou dan alleen maar moeilijker zijn.

22 juni 2021 om 10:59

Dat is dus ook meteen een kwaliteit van de Roon, hij laat zijn medespelers beter spelen. De Roon maakt zelf geen spectaculaire acties maar met hem legt Frenkie wel zijn beste spel op de mat. Van de 17M bondcoaches willen dat er weinig zien, maar gelukkig ziet de Boer dat wel goed.

Frenkie frenkie en nog eens frenkie

22 juni 2021 om 08:32

Vrij normaal dat Frenkie,frenkie frenkie. Hij is de verpersoonlijking van de ideale schoonzoon,Nederlands rolmodel. Mr.Perfect in alles. Zal Depay nooit worden,ook al pakt ie in z'n eentje de EK en WK titel voor ons.

22 juni 2021 om 08:56

Mja Frenkie is ook gewoon een betere voetballer dan Depay. Dat die laatste al eens zou stoppen met zijn vingers in zijn oren te stoppen als hij een goaltje maakt tegen Oostenrijk of Noord- Macedonië, dat zou al helpen. Waar slaat dat trouwens nog op? Iedereen is het er toch over eens dat hij ondertussen een belangrijke speler voor Oranje is? Maw hij heeft wat hij wil: erkenning.

5,5 was bij mij altijd een voldoende vroeger. Zo heb ik veel examens gehaald.

Het lijkt wel alsof de Telegraaf het er om doet om telkens ongeschikte mensen het voetbalgedeelte te laten doen.

22 juni 2021 om 10:01

Ik heb al jaren het idee dat dit niet beperkt is tot het voetbalgedeelte.

Ben wijnstekers ten voeten uit. Sociaal denken, als het team presteert mag je een individu/ collega die het moeilijk had niet laten vallen. Mooie redenering van hem om Gravenberg een 6 te geven. Ooit wed Ben als aanvoerder van Oranje door de bondscoach opzij gezet omdat hij niet meedogenloos genoeg zou zijn, en vervangen door een matiger voetballende back die dat wel was, van Tiggelen.

Ach kan een keer gebeuren. hij is 19 jaar dan heb je wel is een terug val. dan is het aan de trainer om te bepalen of je er klaar voor bent.
Hij sheen op de training super te presteren.dan is het loische dat je hem een kans geeft.mischien was hij gespannen.tis een mens

Hoe kan gravenberg in hemelsnaam een 6 krijgen.
Hij heeft werkelijk niets goed gedaan. Totaal geen dreiging vanuit zijn passing. Ook bijna geen ballen onderschept en stond slecht gepositioneerd.

Leuk dat hij, samen met Timber een paar leuke wedstrijdjes heeft gespeeld bij Ajax, maar het Nederlands elftal is toch geen speeltuin.
Geldt overigens ook voor Gakpo.
Roep dan Bergwijn en Kasdorp op. Zij hebben bewezen het niveau aan te kunnen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2223 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger40
S. de VrijVerdediger40
D. DumfriesVerdediger42
P. van AanholtVerdediger40
F. de JongMiddenvelder40
G. WijnaldumMiddenvelder43
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

244 fans
Middenvelder, 24 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Barcelona 37 3 5 0
2019/2020 Barcelona 29 2 2 1
2018/2019 Ajax 31 3 0 0
2017/2018 Ajax 22 0 2 0
2016/2017 Ajax 4 1 0 0
Laatste voetbalnieuws

‘Als Memphis Depay dit in een vol Camp Nou doet, dan stort het stadion in’

Memphis Depay heeft een verpletterende indruk gemaakt op de media in Spanje. De aanvaller was zaterdagavond een van de uitblinkers in de oefenwedstrijd tussen VfB Stuttgart en Barcelona (0-3). De Nederlander...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 3 augustus
Chelsea is in gesprek met Udinese over de verhuur van Armando Broja. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren