‘Het leek aan te geven hoe graag Depay wilde dat de proef met Malen slaagde’

Dinsdag, 22 juni 2021 om 06:55Yanick Vos • Laatste update: 13:14

Het Nederlands elftal sloot de groepsfase van het EK maandagavond af met een 3-0 overwinning op Noord-Macedonië. Na afloop werd er voornamelijk gesproken over Donyell Malen, die als vervanger van Wout Weghorst een goede indruk maakte. Ook in de Nederlandse kranten wordt lovend geschreven over de PSV-spits, die met zijn snelheid een plaag was voor de tegenstander.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

74 reacties (laatste reactie door tunined13)

Malen speelde prima, maar Macedonie speelde wel het spelletje waar je als Malen zijnde op hoopt.
Speelde relatief ver van de goal met ontzettend veel ruimte achter de verdediging.

Lekker voor alle pessimisten in Nederland dat we door zijn met 9 punten uit de poule, waar 50% dacht dat we de groepsfase niet zouden overleven..

Hopen op een leuke tegenstander, de kwartfinale tussen de winnaar van Wales-Denemarken is ook een relatief goede loting!

Tja, misschien moeten we ook ff standaard reageren dat Oranje met 433 van Turkije verloor met 4-2. Dat is gezien huidige toernooi ook wel een prestatie. Gatenkaas.

22 juni 2021 om 07:17

Blind en Gravenbergh lieten veel uit hun rug lopen...

22 juni 2021 om 09:16

Dat doen ze bij Ajax ook altijd. Daarom begrijp ik ook totaal niet waarom men Gravenberch voor de Roon wil zien. Gravenberch is geen stofzuiger. Die vliegt continu mee naar voren

22 juni 2021 om 09:18

Inderdaad. En dan zo’n Willem Vissers ook nog zeggen dat Gravenberch voetbal in de ploeg bracht. Dan laat je je voorkeur wel heel erg blijken. Gravenberch heeft werkelijk niets goed gedaan. Kun je wel zeggen ‘die jongen is 19’ maar als je er staat moet je ook leveren. De media zou gewoon eerlijk moeten zijn en moeten schrijven dat gisteravond aantoonde dat De Roon op die positie toch wel duidelijk verstandiger is dan Gravenberch. Maar ja, dan moeten ze De Roon credits geven…

22 juni 2021 om 09:25

@soccerfan; dat klopt wel wat je zegt. al had ik het gevoel dat juist met een vijfmans verdediging en minder aanvallers er meer behoefte zou zijn aan een inschuivende middelvelder ten opzichte van een stofzuiger. uiteraard doet wijnaldum dit uitstekend, en gravenberch blijkt er toch niet klaar voor te zijn. dan is de Roon misschien toch een betere optie? misschien dat Davy Klaassen dit ook zou kunnen?

22 juni 2021 om 11:44

@soccerfan precies dat. Daarom zou ik liever Timber hebben gezien als vervanger van De Roon. Kan verdedigen, voetballend erg goed, heeft een pass en zit in een flow.

22 juni 2021 om 07:24

Tegen Turkije zat ook wel echt alles tegen natuurlijk.

Yilmaz had de avond van zijn leven, en Krul op zijn zachtst gezegd even niet haha

22 juni 2021 om 11:48

Yilmaz krulde ze er echt letterlijk vanuit alle standen in..

Met Malen meer mogelijkheden. Daarnaast heb ik me gisteren verbaasd over theorieën dat Weghorst bewust zou worden over geslagen omdat ie geen ' matti ' zou zijn. Een enkeling maakte er een raciale kwestie van..Dat ie bewust zou worden overgeslagen is me niet echt opgevallen maar mocht er een reden zij is het denk ik door de hardvoetigheid van Wout. Type Vennegoor of Hessslink. Dat men lichtvoetigheid prefereert in de combinatie is toch niet zo gek? Wout en Luuk moet je inbrengen als t voetballenderwijs over de grond niet lukt en dan pompen met Berghuis en Memphis die de ballen voor de goal gooien. Ieder z'n kwaliteit.

22 juni 2021 om 07:22

Verbaasde mij hier ook over...

Malen is qua type meer complementair aan Depay, ze liggen elkaar beter.

22 juni 2021 om 07:25

Toch had ik meer verwacht van de combinatie Memphis/weghorst. Weghorst zou de ideale speler zijn om alle ballen klaar te leggen voor Memphis en er lekker om heen te bewegen. Hopelijk word de combinatie nog beter!

22 juni 2021 om 07:33

Burwati, je kunt er op verschillende manieren kijken. Weghorst heeft ook kwaliteiten, scorend vermogen. Memphis en Malen hebben naast scorend vermogen imo nog meer te bieden. Met name de diepgang waardoor Wijnaldum sneller kan aansluiten is erg belangrijk. Denk dat Malen Memphis Wijnaldum Frenkie een mooi kwartet kan worden. Snel voetenwerk,hoog niveau. Dat balletje van Malen om Memphis bij de 0-3 was vakwerk, kun je elke verdediging mee wegspelen. Kracht,techniek, snelheid, diepgang, inzicht,scorend vermogen. Alles hebben die voorste 4. Ik vind Weghorst qua stijl daar niet tussen passen. Dat moet een eindpunt zijn. Die andere 4 kunnen veel meer

22 juni 2021 om 07:54

Weghorst is ideaal,als Tiki taka niet lukt,en je met kracht iets wilt gaan forceren.Luuk de Jong,idem dito maar dan via de lucht. Zou me verbazen als Weghorst straks tegen de toplanden start. Denk eerder Malen met z'n snelheid en techniek.

22 juni 2021 om 10:33

L. de Jong is de klaar legger, Weghorst is zelf veel meer de afmaker. Door de lengte lijkt iedereen er al vanuit te gaan dat Weghorst een super aanspeelpunt is. Hij moet echter in je elftal de laatste zijn die de bal krijgt om de goal te maken. Zoals een Makaay, Hasselbaink of Huntelaar. Als zijn medespelers daarin instemmen had hij nu bovenaan gestaan in de topscorerlijst van het tournooi.

Wil je iemand die ballen klaar legt voor Depay en inlopende mensen als een Wijnaldum dan moet je L de jong er neer zetten.

22 juni 2021 om 08:57

Grote onzin weer, deze jongens zijn daar helemaal niet mee bezig en het is gewoon duidelijk dat ze lekkerder spelen tegen zo een zwakkere tegenstander. Weghorst is wel druk bezig om te laten zien wat hij kan, dat pakt niet goed uit. Wellicht volgende wedstrijd weer wel

22 juni 2021 om 09:18

Je zag bij Wijnaldum dat hij bewust de boel afremde. Bewust weghorst negeerde. En met mattie wordt bedoeld…vriend. Niks racistisch aan.

22 juni 2021 om 09:48

'je zag bij Wijnaldum dat hij bewust de boel afremde. Bewust weghorst negeerde.'

Deed hij dit omdat hij Weghorst wilde negeren of omdat het Nederlands elftal het wel best vond en daardoor de bal alleen rond liet gaan? Want qua aanvallende impulsen leek het op een gegeven moment nergens meer op en dat is niet een sneer naar Quincy, Gakpo of Weghorst, maar als ik keek naar de mogelijkheden dan leken de spelers content met een 3-0 voorsprong.

'en met mattie wordt bedoeld…vriend. Niks racistisch aan.'

Haha, maar waarom schreef je bewust mati toen je naar Wijnaldum en Memphis refereerde? Hier ben ik benieuwd naar...

Bovendien schetste jij het beeld alsof Wijnaldum met opzet en in volle bewustzijn Weghorst negeerde om een bepaalde statement te maken...

22 juni 2021 om 10:08

Nou ik wil Soccerfan_1 best ondersteunen dat het lijkt alsof Wijnaldum Weghorst doelbewust negeert. Gisteren was namelijk niet de 1e keer. Het valt gewoon op vooral als het dus vaker gebeurd. Maar Wijnaldum was daarnaast ook een van de weinige, aanvallend gezien, die liet zien het wel genoeg te vinden. De rest had er nog wel duidelijk zin in. Prima hoor als Wijnaldum dat vindt maar geef dan de bal gewoon af en laat jongens die er nog wel zin in hebben gewoon hun ding doen. Niet random vertragen en dan nog eens spelers doelbewust negeren. Weghorst schreeuwde op een gegeven moment zijn longen uit zijn lijf en met zijn armen te zwaaien om de bal, want hij stond vrij. Wijnaldum draait heel opzichtig de andere kant op. Dan kan je er maken van wat je wilt, maar dat lijk gewoon op negeren. En eerder wedstrijden koos Wijnaldum veelvuldig voor Depay terwijl Weghorst meer vrij stond of met een bal tussendoor een op een kon komen.

22 juni 2021 om 10:33

Niet alleen Weghorst slaat hij bewust over, Berghuis stond ook 2-3x helemaal vrij en sloeg hij over waardoor een aanval stukliep of het tempo er gelijk uit was.. Had hij in de voorbereiding ook wel vaak. Volgens mij zit er iets niet helemaal goed bij Wijnaldum.

22 juni 2021 om 10:41

Tegen Oostenrijk was dit wel heel pijnlijk duidelijk ja, waarbij Weghorst volledig vrij liep koos Wijnaldum er meerdere malen voor om een onmogelijke bal richting Depay te spelen. Iemand met de kwaliteiten van Wijnaldum ziet dit heus weg, dit is geen toeval.

22 juni 2021 om 11:33

Xiii

Ik zal bepaalde momenten nog eens moeten opzoeken, maar voor zover ik het op mijn netvlies heb staan, heb ik niet kunnen bespeuren dat Wijnaldum moedwillig bepaalde spelers leek te vermijden. Ik vind het wel jammer om te zien dat ze niet doordrukten om nog (minstens) voor de 0-4 te gaan, maar dat lag m.i. die alleen aan Wijnaldum, maar wel aan wel meer spelers.

Overigens; stel dat hij Weghorst wel bewust vermeed, wat zou dan, met de informatie die jullie nu denken te hebben, de context erachter zijn?

22 juni 2021 om 11:43

Kuipman

'volgens mij zit er iets niet helemaal goed bij Wijnaldum.'

zoals wat?

Men hoeft van Wijnaldum toch ook niet te verwachten dat hij looplijnen van medespelers (of tegenstanders) herkent of zelf weet uit te zetten? Kansen herkennen of creëren? Nee joh! Het is maar een blind paard met 12 longen die je lekker in de weide moet laten rennen. Hij is helemaal niet zo belangrijk, maar ja, Koeman en de Boer he...

Wijnaldum is een speler die lekker van box naar box moet sprinten, een bal moet afpakken en een beetje z'n fysiek erin moet gooien. Als hij Berghuis of Weghorst overslaat, dan doet het menneke dit niet bewust. Hij kan gewoon niet beter. Hij moet het dan ook natuuuuurlijk niet hebben van zijn IQ / spel intelligentie he.

Wat een verademing was Malen. Komt zoveel meer dreiging van af en doet het spel veel meer ten goede. Maar toch krijgen mensen het voor elkaar om Wout Weghorst boven hem te zetten omdat die het volkslied wat harder meezingt.

22 juni 2021 om 07:46

Ja inderdaad! Laten we Wout Weghorst afserveren omdat Malen veel dreiging veroorzaakt tegen Noord-Macedonië!!!

22 juni 2021 om 07:51

Ja maar wout wist te scoren tegen Oekraïne. Een topland, als je de commentaren hier op VZ mag geloven.

22 juni 2021 om 08:12

@theforce, dat ophemelen van Weghorst mag ook wel eens stoppen, heb hem nu elke wedstrijd mogen aanschouwen bij NL en dan is het wel duidelijk dat hij gewoon tekort komt in deze opstelling.. Speel je 433 dan kan hij prima als afmaker fungeren maar niet als hij veel meters moet overbruggen, in dit systeem komt hij gewoon echt veel te veel tekort

22 juni 2021 om 08:14

Wout wist 20+ keer te scoren in de bundesliga. Dat is de reden dat hij de kans kreeg, die hjj ook pakte door te scoren. Malen past misschien wat beter in het systeem, maar feit is dat hij 2x mocht invallen toen de andere teams moesten komen en 1x in de basis stond tegen kkd niveau. Om dat dan te vergelijken, volgens mij zat Wout nog dichter bij een goal da Malen. Geen reden om hem naar beneden te praten.

22 juni 2021 om 08:54

Die goal van Wout was ook het enige wat hij goed heeft gedaan tegen Oekraine en hij schoot hem eerlijk gezegd nog slecht in ook. Heb niks tegen hem verder hoor, maar vind hem gewoon tekort komen en doet me teveel denken aan Luuk de jong die ook niet in de basis hoort bij Oranje, maar wel een pinch hitter rol kan vervullen.

22 juni 2021 om 09:04

Scoren is 1, maar andere laten scoren en steekpasses geven is niet voor iedereen weggelegd. Dat moet Wout meer gaan doen. Hij is te veel met zichzelf bezig (niet in de negatieve zin), daardoor creëert hij een druk bij zichzelf denk ik. Als hij de bal niet krijgt, gelijk die handjes in de lucht en teleurgesteld zijn, boos zijn bij een misser. Zingt wel zijn longen uit zijn lijf tijdens het volkslied..hij heeft echt de passie, maar ik zou hem adviseren iets minder druk te creëren voor zichzelf en vooral te blijven genieten

22 juni 2021 om 09:09

@tha4orce het was toch overduidelijk dat Malen veel meer voetbal en dynamiek brengt in je elftal dan de statische Weghorst?

22 juni 2021 om 09:14

Nee laten we Wout Weghorsty afserveren omdat hij 0 extra's geeft aan het NL elftal. Matige speler en past daarnaast niet in het systeem. Die 20 goals in de Bundesliga zijn leuk maar daar is blijkbaar alles op hem afgesteld want hij gaat zelf niks creeren dus in een 2 spitsensysteem en zeker straks tegen sterkere landen heb je er niks aan.

22 juni 2021 om 09:15

@japie ik weet niet of je zelf ook hebt gevoetbald, maar wanneer ik tegen een team van 1 of 2 klasse lager speelde, was het ook wel iets makkelijker om iets meer te laten zien dan tegen jongens van hetzelfde of een hoger niveau. Ik gok dat Oranje ook wel rustig met 3-0 had kunnen winnen zonder Malen gisteren, met net zoveel kansen. De tegenstander was gewoon geen niveau.

Je kunt er weinig aan aflezen. Dit is hetzelfde als dat analisten zeiden dat Luuk zijn plek had verdiend in de wedstrijd tegen Gibraltar.

22 juni 2021 om 09:16

@melvin, zullen we Foden ook maar afserveren na die 2 hele slechte wedstrijden op dit EK?

22 juni 2021 om 09:50

@oprecht. Toch heeft Weghorst 2x een medespeler in staat gesteld om te scoren. Dat zijn medespelers dat dan helaas na laten, daar kan hij niet zoveel in doen. Dus in dat opzicht heeft Weghorst het prima gedaan als spits in dit systeem. Malen, met zijn snelheid, past weldegelijk beter in dit systeem, maar met Weghorst kun je prima spelen als je hem daadwerkelijk gebruikt.

22 juni 2021 om 10:41

Weghorst is inderdaad veel beter in het afmaken van kansen. Waarschijnlijk de beste in de gehele selectie. Maar als met Malen een Wijnaldum en Depay hun beste spel neerleggen heb ik toch liever malen daar staan.
Weghorst mag er in de bundesliga dan wel 20+ in hebben liggen, het is niet zo dat Bayern hem nu graag als opvolger van lewandowski wil of zoiets. Het zegt denk ik voldoende dat ondanks zijn vele goals zich geen enkele top club meld voor hem. Hij is een goede afmaker, maar niet goed genoeg om als topclub je spel op hem af te stellen.

22 juni 2021 om 12:16

En tegen een Macedonië die nergens meer om speelt. Speel je daar de 1e wedstrijd tegen van het EK, dan komt er een grote bus voor het goal zonder enige ruimte.
Ik vind Malen top. Maar deze wedstrijd was totaal geen graadmeter!

22 juni 2021 om 09:14

Ja eigenlijk zouden ze Malen en Weghorst moeten proberen want in alle 3 de wedstrijden vond ik Depay slechter spelen dan zijn medespeler.. Nee ik denk dat je tegen de toplanden met Weghorst moet starten, laat die maar oorlog maken en dan kan je (net als tegen Oostenrijk) na een uur Malen brengen die dan de kapot gemaakte verdediging op een hoop kan spelen.

22 juni 2021 om 09:20

Echt zo’n non-argument, lekker oorlog maken. Malen is gewoon in ongeveer alle elementen van voetbal beter dan Weghorst. Daarnaast rendeert Memphis veel beter met Malen. No brainer dus voor rest van toernooi Memphis+Malen.

22 juni 2021 om 09:26

De goal van weghorst was mooi voorbereidend werk van Depay. Vervolgens de Goal tegen Oostenrijk waar bij malen wordt weggestuurd door een mooie bal van Depay. Gister tot tweemaal toe aangever op Wijnaldum. Jij zegt dat hij slechter speelt dan zijn medespeler sorry daar kan ik echt niet in mee gaan. Hoe slordig Depay ook speelt hij heeft de gave om toch beslissend te zijn.

22 juni 2021 om 09:38

Zoals ongeveer alle analisten gisteren aangaven: binnen de 16 is er geen betere afmaker dan Weghorst. Dat is waar je hem voor opstelt: de afvallende ballen, de kopgoals uit corners, de korte steekpass rond de 16 (goal Oekraïne). Met veel ruimte achter de verdediging zoals Macedonie is Malen misschien leuk, maar tegen Frankrijk, Spanje, Portugal, Italie, Duitsland, Engeland ga je dat soort ruimtes echt niet krijgen.

22 juni 2021 om 10:32

@martijn
Waarom is dat een non-argument. Malen is in potentie veel beter maar scoort in de eredivisie nog niet zo veel goals als Weghorst in een betere competitie maakt. Gewoon puur gekeken naar de huidige statistieken en zo, is Weghorst in mijn ogen de betere spits. Malen speelde gisteren inderdaad een goede pot. Maar het was tegen freaking (en met alle respect) noord Macedonië waarvan ik nu niet echt het idee hadden dat die goed in de organisatie stonden. Ja het was wel lekker ballen voor Malen gisteren.
Ik wil echter niet zeggen dat Malen niet goed is, ik denk dat die in potentie beter is dan Depay. Maar ik zie het duo Malen Depay nu nog niet als beste duo voor het Nl elftal, puur omdat ik een wedstrijd tegen Noord macedonië (en een invalbeurt met maar 1 goede actie tegen Oostenrijk) niet genoeg vind om de keuze op Malen te laten vallen.
Ik vind Malen in alle elementen van het voetbal ook beter dan Weghorst, echter vind ik Malen een minder goede afmaker. Hierin verschillen wij van mening.

@vialuna

Helemaal mee eens natuurlijk, Depay moet altijd starten want hoe slecht hij speelt hij doet (bijna) altijd iets beslissend. Echter vind ik dan toch dat je gewoon kan zeggen dat hij minder speelt dan andere. Punten worden vaak gegeven op basis van goals en assists (kijk de eerste wedstrijd van Dumfries terug, hij speelde echt niet goed, is wel beslissend bij 3 goals en iedereen vergeet zijn toch mindere spel, hiermee bedoel ik dan weer niet dat ik anti dumfries ben want die gast is echt een wapen in deze opstelling want hij dendert maar door als een locomotief; Ik had liever nog een dumfries gehad voor op de LWB positie). Dus nee ik vind wel dat ik mag zeggen dat hij slecht speelt, neemt niet weg dat hij dan toch beslissend kan zijn want dat is zijn gave.

@suc6magnet,
Helemaal met jou eens dat is precies zoals ik het ook zie.

22 juni 2021 om 10:42

Het probleem om Weghorst er eerst in te zetten tegen een topland en je mocht dan op 1-0 achterstand komen dat het topland zich lekker laat inzakken en er ook geen ruimte meer voor Malen is.
Bij een 0-0 zal een topland toch ook nog iets meer denken aan aanvallen.

22 juni 2021 om 11:01

En het probleem als je met 1-0 achter komt tegen een topland met Malen en Depay er in. Dan komt Weghorst er ook in, ik zou als je tegen zo een land achter komt direct wisselen en Malen er dan bij zetten en 3-4-3 gaan spelen met depay en Malen dan in een vrije rol om weghorst.
Maar.. je krijgt in mijn ogen (dus mijn mening) nooit zoveel ruimte tegen een Italië, Frankrijk, Duitsland, Portugal als gisteren tegen Noord Macedonië. Tegen België en Engeland zou ik echter overwegen om met Malen te starten. Dat moet ik dan wel toegeven.

Ik moet toegeven dat het met Malen beter loopt dan met Weghorst voorin.
Dat ik er geen voorstander van was heeft puur te maken omdat Weghorst in Duitsland speelt en er toch wat aardig in knalt en Malen er ook wat in knalt maar dan in de Mickey mouse competitie.
Ik denk dat je alleen met Weghorst kan spelen als je gaat spelen met een echte links en rechtsbuiten die voorzetten geeft want hij met zijn lengte en kracht ramt ze er dan wel in.
Denk dat je nu moet kijken wie je in de 8ste finale treft om op te stellen

Andere type spelers. Als je veel in balbezit bent en op de helft van de tegenstander heb je meer aan weghorst. Die maakt oorlog in de 16. Ga je achterover leunen en counteren dan heb je meer aan malen zijn snelheid. Ze hebben beide gewoon andere kwaliteiten.

22 juni 2021 om 08:30

Maar met 5-3-2 speel je toch inherent op de counter? Dat deel begrijp ik dus niet helemaal. Al denk ik zelfs dat in een 4-3-3 Malen beter is, omdat hij zoveel technischer is dan Weghorst. Helaas speelt die brilantje De Boer in een 4-3-3 speelt met Depay in de spits.

22 juni 2021 om 10:45

532 hoeft echt geen counter voetbal te zijn. Als je met dat systeem de tegenstander helemaal vastzet op de eigenhelft is het al snel 352/334. Niet voor niks dat de boer het soms ook wel 352 noemt en van galen ook maar bleef hameren dat hij 352 speelt.

22 juni 2021 om 09:01

Ligt ook aan het systeem. Zelf zou ik het liefst een voorhoede zien met Malen-Memphis-Gakpo, omdat die alle 3 een goede assist kunnen geven als scoren. Malen moet alleen niet te vaak in scoringspositie komen, omdat hij soms nog weleens een kans verprutst. Met 5-3-2 zou ik er ook voor zorgen dat Malen wat meet op de flanken (voornamelijk links) te vinden is dan Memphis,

Ik geloof best dat Weghorst een goede spits is, maar hij mist gewoon echt de snelheid die we wel nodig hebben.

Ik neem aan dat ie dat zelf ook wel weet.

22 juni 2021 om 09:24

en hij heeft gewoon voorzetten nodig vanaf de zijkant, en die ga je op deze manier niet krijgen.
Je hoeft hem er niet in te zetten voor de diepgang en het combinatiespel.

Er is toch een duidelijk verschil in de wijze waarop wij tegen selecteren aankijken als je dat vergelijkt met bijvoorbeeld Spanje of Italië. daar selecteren ze gerust een speler uit de eerste divisie als hij goed in het elftal zou passen. Hier kijken we naar een Weghorst die er 20 inschiet in de Bundesliga, maar eigenlijk helemaal niet in het Nederlands elftal past. Frank de Boer besefte dat terdege, maar is helaas toch onder de druk bezweken en heeft hem een kans gegeven. Dat hij dan scoort wil natuurlijk niet zeggen dat het werkt. Misschien hadden we met Malen wel met 5 - 0 van Georgië gewonnen. En tegen Oekraïne was het misshien wel 3 - 0 geworden met Malen in plaats van Weghorst.

De druk van de media....malen tegen een tegenstander van kkd, zo wat knap en dat extra groots vieren met Depay, wordt er zelf iets misselijk van. Het zijn inderdaad 2 verschillende spitsen, de één laat het Europees zien, de ander kan af en toe scoren in de eredivisie. Moet wel zeggen, Malen heeft snelheid, wentelbaar en met de opstelling van Frank ook begrijpelijk dat hij misschien start.....

Maar als Macedonie bijna 2x scoort is ook wel zorgwekkend, tegen Portugal, Frankrijk e.d. kan het zomaar open huis worden. Ik vind een spits moet scoren, dat telt en op dit moment is er geen betere dan Weghorst, strijd, vuur, fanatiek, heerlijk. Snoeihard schot op de lat gisteren, pech, anders weer een goal.

Tja moet je voor strijd en passie gaan en een afmaker pur sang, dan Weghorst, wil je voor atractief voetbal gaan, alles door het midden dan Malen. Tegen Portugal kun je starten met Malen, na 30 minuten weet je dan wel waar je staat of het werkt of niet, anders de dood of gladiolen Weghorst erin en voorzetten geven vanaf de flanken.

22 juni 2021 om 09:49

We gaan spelers nu ook al afvalle omdat ze een doelpunt uitbundig vieren? Man, man, man...

22 juni 2021 om 10:33

Die jongens mogen natuurlijk niet te uitbundig juichen (met Memphis) he Liever zo ver mogelijk in de schaduw, dan dat zij Nederland helpen een ronde verder helpen komen.

22 juni 2021 om 10:48

Grappig dat je dan wilt laten klinken alsof door malen Macedonie er gevaarlijk uitkomt. Dan zou ik dat eerder betrekken op dat de Roon er niet stond en zijn vervanger zeker de eerste helft erg ongelukkig speelde.

Malen is natuurlijk sneller en technischer dan Weghorst, maar Weghorst zijn rendement is vele malen (ja ik maak hem gewoon) beter.

Ik denk dat Weghorst juist goed is voor de basis, bal vasthouden, voetballend in het spel komen. En dan in de rust als de tegenstander al wat vermoeid is, Malen erin zetten, dan is hij nog fit en extra dodelijk met zijn snelheid. Als Malen nog wat effectiever word in de afwerking, dan is hij echt geweldig.

Verder moet Malen rustig klaargestoomd worden, want ik ga er vanuit dat over 4/6 jaar de aanval gaat zijn Malen & Brobbey. Dan heb je de perfecte 2 spelers voor counter voetbal.

22 juni 2021 om 10:52

Als je met weghorst begint heb je alleen nog wat aan malen als je op voorsprong komt. Kom je achter te staan dan zal de tegenstander inzakken en heb je niks aan snelheid van Malen.
Andersom begin je met Malen en kom je toch op achterstand heeft Weghorst wel nut om erin te komen tegen een ingezakte tegenstander.

22 juni 2021 om 11:23

@rubje,

Snelheid in combinatie met techniek heb je altijd wat aan !
Malen creeert makkelijker kansen dan Weghorst, is beter in de kleine ruimte. Enige is dat Weghorst makkelijker afwerkt.
Dus wel degelijk dat je er wat aan hebt.

Dit kan helemaal niet werken. Er wordt ons constant verteld dat diversiteit beter is voor iedereen dus Memphis zal het gewoon met Weghorst moeten doen.

Tja tegen Noord-Macedonie heb je misschien meer aan Malen. Maar Weghorst is in de lucht sterk, kan een bal bij zich houden en schiet elke kans gewoon raak. Dat is bij Malen niet het geval. Bovendien heb je nu met Malen en Depay 2 spelers die enorm veel risico nemen in hun spel. Denk dat dit tegen toplanden sneller afgestraft gaan worden. Weghorst mag vervolgens invallen, heeft een aantal goede loopacties, maar wordt nauwelijks gezocht en het ergste is nog dat die het dan met Promes moet doen. Vind de kritiek dan ook vaak onterecht. Aangezien Weghorst qua statistieken gewoon prima presteert op dit EK en had tegen Oostenrijk ook al een fenomenale assist kunnen hebben, mits Depay die kans afmaakt.

22 juni 2021 om 10:54

Ik vind Weghorst helemaal niet zo sterk in bal bij zich houden en in de lucht. Dan is L de Jong daarin weer veel beter. Luuk heeft echter veel te veel kansen nodig om goals te maken en daarin is Weghorst het beste.
Wil je een aanspeelpunt en kopduels winnen om zo Wijnaldum/depay in stelling te brengen dan zou je de Jong erin moeten zetten.

22 juni 2021 om 16:12

In de lucht sterk? verliest bijna elk kop duel..

mwa zo onder de indruk van Malen was ik niet
de assist die hij gaf had iedereen gegeven

maar het is meer een sneer naar Weghorst jammer
want toen Weghorst erin kwam
negeerde bepaalde spelers hem
jammer

22 juni 2021 om 10:27

@vastreke, Sterk punt.

Depay blijft Malen opzoeken, maar als Weghorst erin staat is hij weer de egoist.
Misschien moeten we gewoon eens gaan spelen met Malen en Weghorst ?!
We moeten niet doen of Depay nou zo geweldig presteert.

22 juni 2021 om 12:29

waarom niet spelen met Depay en Malen. We moeten niet doen of Weghorst zo'n goede spits is

22 juni 2021 om 12:32

haha
nee das waar
maar malen is geen steek beter dan weghorst
op die ene bal na van gisteren niks gepresteerd
het is jammer dat depay zoveel inspraak heeft
die moeten ze langs de kant zetten
ego tripper eerste klas

22 juni 2021 om 12:28

dat gebeurt toch op ieder niveau? De speler die je niet aan de bal wil hebben speel je niet aan. Van kelderklasse tot nationaal elftal zie je dat terugkomen. En waarschijnlijk is dat ook de redding voor Weghorst, omdat het anders nog confronterende is hoe weinig hij met een bal kan.

Voor mij is het grootste verschil tussen Malen en Weghorst dat er meer ruimte is voor Depay. Weghorst is veel statischer, de tegenstander zet daar één verdediger op en dan kunnen 2 en soms 3 man zich bezighouden met Depay en eventueel een inkomende Wijnaldum. Met Malen valt die luxe weg, door zijn bewegelijkheid kunnen de verdedigers niet alsmaar blijven volgen, ze zullen het van elkaar over moeten nemen. Dat geeft direct meer vrijheid voor de andere spelers. Dan kan het geen om slechts een meter misschien twee maar dat is wel het verschil tussen een bal vrij of onder druk moeten controleren.

We hebben het altijd over dat we moeten spelen met de kwaliteiten die we hebben. Nou als je geen spelers hebt die een goede voorzet kunnen geven dan moet je ook niet met Wout spelen. Je hebt namelijk wel spelers die een goede pass kunnen geven en spelers met snelheid, nou dan is het logisch dat je met malen speelt. Zo moeilijk is het niet hoor.

laten we het hopen. Grootste eye-opener van dit toernooi is wel dat de schreeuw om Weghorst ongegrond was en dat hij buiten wat gebeuk nauwelijks iets toevoegt

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2223 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger40
S. de VrijVerdediger40
D. DumfriesVerdediger42
P. van AanholtVerdediger40
F. de JongMiddenvelder40
G. WijnaldumMiddenvelder43
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

10 fans
Aanvaller, 22 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 PSV 0 0
2020/2021 PSV 32 19 1 0
2019/2020 PSV 14 11 1 0
2018/2019 PSV 31 10 4 0
2017/2018 Jong PSV 22 13 2 0
Laatste voetbalnieuws

Erling Haaland stelt harde eis aan Donyell Malen: ‘Anders word ik boos’

Erling Braut Haaland heeft dinsdag kennisgemaakt met Donyell Malen. Hoewel de transfer van Malen naar Borussia Dortmund nog niet helemaal rond was op dat moment, gaf PSV toestemming aan de aanvaller...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 27 juli
Arsenal heeft bij Internazionale navraag gedaan naar Lautaro Martínez. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren