Kraay jr: ‘Hij verdient een miljoen, maar hij heeft helemaal niets laten zien'

Dinsdag, 22 juni 2021 om 10:10Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 10:26

Nicolai Jörgensen is op weg naar de uitgang bij Feyenoord. De spits ontbrak maandag tijdens de eerste training richting het nieuwe seizoen onder leiding van Arne Slot. De oefenmeester legde later uit dat de Deen graag wil vertrekken en dat hij daarom apart van de selectie zal trainen. Hans Kraay junior vindt het ‘een heel slecht signaal’ van Jörgensen, die de grootverdiener van Feyenoord is en nog een contract voor een jaar heeft.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

33 reacties (laatste reactie door nicomos)

Ik vrees nu al voor Arne Slot. Zeker als Berghuis ook nog zou vertrekken voor vier miljoen euro, dan heb je voorin echt pure middelmaat lopen en hele beperkte financiële middelen om daar wat aan te doen. Kortom, de selectie van Feyenoord is onevenwichtig en gaat niet verder komen dan hooguit een derde plaats, afhankelijk van wat er bijvoorbeeld bij AZ nog gebeurt. Ajax en PSV lopen mijns inziens alleen maar verder weg en zitten niet stil. Sterker, PSV zet zijn selectie stevig neer en die van Ajax staat al.

21 juni 2021 om 22:05

Jullie maken je meer druk om Feyenoord dan wij als fans hoor. Al worden we dit jaar 5e, als er maar aantrekkelijk aanvallend voetbal word gespeeld. De meeste jeugdspelers genoeg kansen krijgen maakt het allemaal niet veel uit. Day Ajax en Psv veel verder zijn weet ook iedereen al. We maken ons echt niet druk om de rest, jullie zijn drukker met ons dan wij met de rest.

21 juni 2021 om 22:09

@sander, mooi om te zien dat we er hetzelfde over denken. Reacties als DieGelbeReds hier plaatst zullen de komende periode wel populair blijven. Alsof Slot geen weloverwogen keuze heeft gemaakt en alsof de financiële situatie bij Feyenoord als een totale verrassing komt. Onzin.

21 juni 2021 om 22:18

Ik word echt moe van al die gasten. Denken echt dat we alleen maar kijken na psv en ajax.. wij als fans weten dat het aankomende seizoen een lastig seizoen gaat zijn. Dat maakt allemaal niet uit want het hoort bij het proces waar we in gaan. Hopen dat er genoeg jeugdspelers hun kansen gaan pakken onder leiding van Toornstra, Fer en hopelijk Berghuis.

21 juni 2021 om 22:19

@Sander en FR, mijn reactie is helemaal niet bedoeld als populair o.i.d. hoor. En als jullie aangeven dat de verwachtingen niet zo hoog gespannen en de druk op Slot wel mee zal vallen, dan geloof ik jullie direct. Lijkt me ook gezond, hoe pijnlijk ook. Ik vind het oprecht jammer dat Feyenoord er maar niet in lijkt te slagen structurele aansluiting te vinden bij in ieder geval PSV. Dat zou de competitie zoveel goed doen. Ik zie Feyenoord als een topclub in Nederland, maar in alle eerlijkheid zijn ze dat eigenlijk al jaren niet meer (op het kampioenschapsjaar na). Ik vind dat pijnlijk en hoop oprecht dat met Slot en Arnesen een structurele verbetering wordt ingezet.

21 juni 2021 om 22:30

@DieGelbeReds, leuk dat je het toelicht. Onze reacties komen voort uit het feit dat bij vrijwel ieder bericht over de selectie van Feyenoord of over transfers soortgelijke reacties volgen van mensen die dan medelijden hebben met Slot. En dat men dan aangeeft hoe matig het is. Ik blijf er echter vanuit gaan dat Slot geheel vrijwillig en met genoeg informatie zijn handtekening heeft gezet. Medelijden hoeven we met hem niet te hebben. Dat hij een flinke uitdaging heeft is een ander verhaal, maar ook daar zal hij zich van bewust zijn.

21 juni 2021 om 22:36

@sander1410 zonder Berghuis kunnen we zomaar buiten de top 5 eindigen

21 juni 2021 om 22:48

@japie_krekel of binnen de top 5....... dat is ook een optie. Eigenlijk zeg je dus vrij weinig. Veel te vroeg om daar nu iets over te zeggen.

21 juni 2021 om 23:00

Mits er dan een nieuwe Pelle ofzo gescout wordt ofzo als Berghuis vertrekt dan zie ik ons iig niet in de top 4 eindigen

21 juni 2021 om 23:05

De kans wordt dan inderdaad kleiner. Dat ben ik met je eens.

21 juni 2021 om 23:18

Wie weet tovert Arnesen nog wat uit de hoge hoed

21 juni 2021 om 23:39

Oempf, het eeuwig ophemelen van vedette Berghuis kan wel wat minder. Ja ik ken zijn statistieken maar vind zijn inbreng op het veld, technisch en tactisch, zeer beperkt. Ik denk dat het zelfs een bevrijding kan zijn wanneer hij weggaat. Slot heeft bewezen met beperkte middelen een goed concept neer te kunnen zetten, met behulp van de gehele AZ organisatie overigens. Ik vind de spelers die bij AZ in de basis staan eigenlijk helemaal niet zo bijzonder, getuige bv ook het ek van jong oranje waar Boadu tegenviel en Stengs zelfs (onthutsend) zwak was. Maar binnen het AZ concept doen ze het toch meer dan behoorlijk. Ik hoop oprecht dat Slot hier de tijd voor krijgt, een structuur met deels eigen en/of jonge spelers (we moeten wel, financieel gezien), ben benieuwd.

22 juni 2021 om 11:00

Imo is het nooit een bevrijding als je sterspeler weg gaat. Dat dachten ze bij Real ook een tijdje met Ronaldo tot hij daadwerkelijk vertrok. Zogenaamd gaat de teamprestatie er dan op vooruit wat meestal niet het geval is omdat individuele kwaliteit de doorslag geeft uiteindelijk

22 juni 2021 om 12:33

@diegelbereds De aansluiting met PSV zal voorlopig ook niet gaan maar staat tegenover dat PSV een schuld bij de gemeente heeft van onze belastingcenten ad 25 miljoen en ook geen beleggers van 50 miljoen van o.a. een Bosch bedrijf. Zo goed heeft dus PSV hun zaakjes ook niet voor elkaar dat ze steun van buitenaf nodig hebben. Als al die rijke lui uit Rotterdam nu eens niet zo eigenwijs zijn met hun eisen van de kuip en Feyenoord City en Feyenoord eens overeind helpen dan streven ze zo PSV voorbij en dan praat ik niet over de VVF die moeten snel uitgekocht worden.

22 juni 2021 om 13:18

@sander1410: Ik kan je oprecht zeggen dat ik juist hoop dat Feyenoord weer écht kan aanhaken bij PSV en Ajax. Ik noem dat niet zozeer druk maken, maar ik vind het doodzonde hoe het de afgelopen jaren gaat. De competitie is gebaat bij meerdere goede ploegen en hoe je het went of keert, zonder Feyenoord geen Ajax.

21 juni 2021 om 22:05

Waarom vrezen voor Slot. Slot wist waar hij aan begon en iedereen weet dat psv en ajax sterker zijn. De situatie bij Feyenoord is Slot gewoon duidelijk uitgelegd. En het is niet zo dat bij Feyenoord de selectie wl rond is, als Berghuis vertrekt halen ze ook wel een vervanger. Afwachten wie dat is en wat die kan. Daarbij is er voetballend het maximale niet uit de selectie gehaald. Daar valt door Slot meer uit te halen en als hij 3e of 4e of zelfs 5e wordt, men een stijgende lijn ziet en wel van eigen kracht uit gaat en jeugd de kans geeft is iedereen tevreden.

21 juni 2021 om 22:06

Tja Arne Slot… zou die dan echt gedacht hebben dat hij wel veel te besteden zou krijgen in tegenstelling tot Advocaat? Er is gewoon verdomd weinig geld. Is toch bij iedereen bekend. Ben best wel een Slot “fan”. Heb bij AZ wel eens zo’n trainers avond bijgewoond als amateur jeugd trainer, en hij had echt een goed verhaal, toen nog als assistent van vd Brom overigens. Maar nu verwijt hij deels Jorgensen iets waardoor hij zelf bij AZ is ontslagen, en onterecht vond. Snap zijn argument wel, maar stap dan ook over je ontslag bij AZ heen en neem dat als een grote jongen.

22 juni 2021 om 11:15

''maar nu verwijt hij deels Jorgensen iets waardoor hij zelf bij AZ is ontslagen, en onterecht vond. '' - Het verschil is wel dat Jorgensen zelf heeft aangegeven deze zomer weg te willen, wat Slot heeft doen besluiten om 'm in dat geval buiten de groep te houden, want hij gaat/wil toch weg. Slot zou pas na het lopende seizoen een andere uitdaging aangaan omdat hij uit z'n contract liep en had met volle overtuiging het seizoen willen afmaken.

21 juni 2021 om 22:08

Dat is nu eenmaal de situatie waar de fans mee moeten dealen en waar arnesen en slot mee aan de slag moeten gaan. Ontwikkelen is het devies. Spelers beter maken en een positieve speelstijl nastreven. Tegelijkertijd moet je presteren maar als je 5e wordt en we zien vooruitgang dan doe je al goede zaken…. en het mooie is, terwijl ik dit tik zie ik 2 soortgelijke realistische reacties van medesupporters hier boven me. Wat een toppers zijn het toch 😂

21 juni 2021 om 22:13

Ik denk juist dat Slot de kans krijgt bij Feyenoord en dat goed zal uitpakken. Feyenoord zal komend seizoen alle zeilen bij moeten zetten om 3e te worden. Az, Vitesse en Utrecht hebben een minstens gelijkwaardige selectie namelijk. Zeker als Berghuis, Kokcu, Botteghin en Senesi vertrekken (wat ik zie gebeuren) zal Feyenoord alsnog geen echte top aankopen kunnen doen. Investeren in wat jonge spelers voor de breedte van de selectie, aangevuld met gehuurde spelers ( ik noem: dijksteel, sepp van den Berg, Vlap, Locadia, ozyakub, jahanbaksh), en gekochte talenten als: van der Ven, Knoester, Harroui. Dan loopt er vast wel ergens een transfervrije speler rond die iets toevoegd en je hebt iets om mee te bouwen.

22 juni 2021 om 11:23

Botteghin is al vertrokken, he Jonge spelers voor de breedte hebben we eigenlijk al voldoende, er zal vooral ervaring bij moeten komen. Met name centraal achterin. Zo'n Sepp v/d Berg, Knoester en v/d Ven bijvoorbeeld zijn compleet overbodig als we zelf al Ramon Hendriks hebben rondlopen, natuurlijk.

Laten we sowieso eerst maar een extra centrale verdediger en een spits erbij krijgen, dan ben je op elke plek voorlopig in elk geval dubbel bezet ervanuit gaande dat Holmgren Pedersen komt voor de rechtsbackpositie. Dan kan je bij een verkoop van met name Senesi of Kokcu met het opgebrachte transfergeld kijken naar vervangers en eventuele kwaliteitsimpulsen waar nodig (eventueel plek van Fer).

22 juni 2021 om 10:31

Ja daar heeft meneer slot toch zelf voor gekozen. Hij wist toch waar hij zou tekenen? Geen medelijden mee.

22 juni 2021 om 10:38

Is allemaal dood hout. Alles wat niet bij je club wil voetballen moet je laten gaan. Geen aandacht aan besteden. Wat Slot nodig heeft zijn gretige jongens die voor dat shirt willen voetballen en willen leren. Het zou een geschenk voor de jeugdopleiding kunnen zijn. Vind sowieso dat Feyenoord daar meer op moet gaan leunen..

22 juni 2021 om 11:08

Als wij derde worden heeft Slot het gewoon goed gedaan komend seizoen. Zéker als hij ook nog de ploeg en het spel ontwikkelt en jongere spelers gebruikt die zich ontwikkelen.

22 juni 2021 om 12:24

De 3e plaats zou echt uitstekend zijn. Als er maar progressie is in het team. verder kon ik het niet beter verwoorden dan Hans Kraai. Er zit zo weinig plezier en wilskracht in Jorgensen. Het lijkt wel alsof hij helemaal geen voetballer wil zijn. Ik heb de afgelopen jaren echt met stijgende verbazing zitten kijken naar hem. Ooit een topspits en nu een dood vogeltje, zoiets heb ik nog nooit gezien.

22 juni 2021 om 16:55

Zullen we gewoon even afwachten ipv in een kristallen bol te kijken?

Ook een beetje schijnheilig van die Jorgensen, eerst die prachtige sfeeractie bij zijn huis door de Feyenoord fans, zogenaamd geëmotioneerd zijn en nu ineens weg willen. Jorgensen mag zijn handen dicht knijpen dat hij bij feyenoord speelt. Ik hoop zo erg dat Bozenik het tegendeel bewijst van iedereen oa van een Dick Advocaat, tuurlijk heeft hij zijn beperkingen, maar dat heeft een Weghorst zeer zeker ook..

22 juni 2021 om 12:34

Alsof je niet geëmotioneerd kunt raken, ondanks dat je graag eens wat nieuws wilt proberen in je carrière. Wat kortzichtig en simplistisch gedacht zeg. Jorgensen was niet veel de laatste jaren, maar laten we niet doen alsof Feyenoord ook niet heel blij met hem is geweest in het begin. Aanbieding van Newcastle afgewezen. Gegokt en verloren.

Uit zeer betrouwbare bron staat Darfalou in de belangstelling van Feyenoord

21 juni 2021 om 22:20

Opzich wel een leuke spits maar heb dit nog nergens gelezen..

21 juni 2021 om 23:38

Komt toch zwaar te kort voor Feyenoord?

22 juni 2021 om 05:48

Bozenik gaat 1e spits worden. Dus leuke reserve

Zowel Kraay als Slot hebben natuurlijk gelijk. Sinds het kampioensjaar heeft Jorgensen niets laten zien. Dat ligt deels aan blessures, msschien ook aan de totale zwakte van de club sinds het kampioenschap, maar zeker ook aan hem zelf. Natuurlijk heeft Slot niks aan een dergelijke speler die dan ook nog zelf roeptdat hij weg wil. Slot moet een nieuw team opbouwen en heeft dus niks aan een spits die bezig is de club te verlaten. Het heeft lang genoeg geduurd en vooral ook te veel salaris gekost om nog langer in Jorgensen te investeren. Pak nog een beetje transferwaarde en investeer in een fatsoenlijke spits die zijn geld wel waard is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. BijlowKeeper
T. JansenKeeper
D. RemieKeeper
J. CandelariaVerdediger
L. GeertruidaVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

37 fans
Aanvaller, 30 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren