Depay countert: ‘Hoe lang volg je het Nederlands elftal onder De Boer nu?’

Maandag, 21 juni 2021 om 20:58 • Laatste update: 21:09

Memphis Depay heeft een positief gevoel overgehouden aan de laatste groepswedstrijd van Oranje op het EK, die met 0-3 gewonnen werd van Noord-Macedonië. De aanvaller countert voor de camera van de NOS vilein een vraag van verslaggever Jeroen Stekelenburg, die stelt dat het lastig in te schatten is waar het Nederlands elftal staat na de groepsfase. “Je kan best wel weten hoe goed we zijn”, zo luidt het antwoord van Depay op die vraag.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

48 reacties (laatste reactie door theo uphus)

Ik weet het niet na vandaag. Had er enigszins vertrouwen in, maar na deze wedstrijd is dat toch weer een beetje weg. Gaven nog redelijk wat weg, een keeper die als een zoutzak duikt en heb niet echt het gevoel dat er een team staat. Tegen een beetje serieuze tegenstander zie ik ons gewoon naar huis gaan. Want wij zijn toch echt wel heel slordig aan de bal, wat een counter van de tegenstander alleen maar meer mogelijk maakt.

21 juni 2021 om 21:12

Die keeper die als een zoutzak duikt, doel je op Krul? Want die ging idd vrij rap naar de hoeken bij de doelpunten die wel geldig waren.

En ja, veel dingen gingen goed, veel dingen ook mis. Feit is dat we moeiteloos zonder puntverlies door zijn terwijl een week geleden bijna iedereen zei dat het na drie wedstrijden afgelopen is. En als ik Oranje vergelijk met de resultaten die Spanje, Frankrijk (tegen Hongarije) en Engeland hebben gehaald, doen we het zo slecht nog niet.

21 juni 2021 om 21:15

Nou ik heb de steek nu tegen Oekraïne in slowmotion naar de bovenhoek zien duiken. Vandaag oogde het nou ook niet echt heel soepel meer. Zelfs de vrije trap die hij tegenhield vond ik hem heel traag en log naar de bal duiken. Het oogt allemaal heel oud bij De Steek. Wat ook geen schande is op zijn leeftijd en met nog minder spelritme de afgelopen 5 jaar dan Marco Van Ginkel.

21 juni 2021 om 21:41

Ik denk dat je Oranje helemaal niet kan beoordelen in deze poule. Welke enigszins iets zeggende potjes hebben we gespeeld? Dat er inderdaad heel veel negativiteit rondom het elftal hing, met name op social media, is niks raars. We zijn in Nederland heel goed in het afzeiken van iets wat niet loopt, om vervolgens een elftal de hemel in te prijzen.

21 juni 2021 om 22:16

My God… op welke planeet woont Depay? Na enkel thuiswedstrijden en, laat ons eerlijk zijn, semi oefenwedstrijden tegen B landen als Oekraïne, Oostenrijk en Noord-Macedonië lopen verkondigen ‘ hoe goed je wel niet bent’…🙄🤷‍♂️

22 juni 2021 om 09:56

Klopt die ballen had elke feyenoord keeper geklemd tussen zn twee vingers en misschien zelfs met zijn ogen dicht. Kom op zeg.. bij stekelburg oogt alles zo maar de vrij oogt alles ook in slowmotion en timber atletischer. De vrij nu slechter dan Timber?

Erg nette reactie wat betreft Malen/weghorst, veel beter dan Wijnaldum.

21 juni 2021 om 23:24

Wat heeft wijnaldum gezegd? Kan dat nergens vinden.

22 juni 2021 om 01:44

Wijnaldum die negeerde weghorst weer compleet in het veld en liep de boel ontzettend te vertragen zodat voorin niks meer gebeurde. En hij was in het interview daarna nogal pro Malen. Bewust weghorst saboteren dus om malen in de basis te krijgen. Wijnaldum heeft zich echt van z’n slechtste kant laten zien. Aanvoerder onwaardig

Wat een fenomeen is deze jongen. Hate him or love him, maar Memphis is o zo belangrijk voor Oranje. Altijd wel een goal, assist of doorslaggevende actie. Is ook een jongen met karakter, mentaliteit en persoonlijkheid. Heeft zich terug geknokt van een carrière bedreigende knieblessure en voetbalt verder alsof die nooit geblesseerd is geweest. Nu zijn transfer naar Barca beklonken is, kan die vrijuit spelen. Dat zag je vandaag ook. Wat een combo vormde hij met zijn side-kicks Wijnaldum en Malen.

21 juni 2021 om 21:25

"hate him or love him". Waarom?

Niet per se een fan van Memphis, maar dit was een prima interview. Enige opbouwend puntje van kritiek zou kunnen zijn dat hij iemand aankijkt die met hem praat.

21 juni 2021 om 21:29

Hate him or love him, omdat iedereen altijd wel iets te zeggen heeft over Memphis, zelfs wanneer er niets gezegd hoeft te worden. Jij bevestigt mijn punt gewoon met jouw reactie.

21 juni 2021 om 21:43

Ik zou dit over iedereen gezegd kunnen hebben. Ik hecht nu eenmaal aan manieren.

21 juni 2021 om 21:49

Als voetballer niets dan lof voor hem. Is inderdaad altijd belangrijk voor Oranje en neemt het team in de aanval op sleeptouw momenteel. Carriere bedreigende blessure vind ik dan weer sterk overdrijven van je. Tegenwoordig is het een blessure waar je prima van kan herstellen (ik heb het zelf meermaals meegemaakt namelijk).

21 juni 2021 om 22:01

nou in de topwedstrijden tegen de grote landen laat depay anders nooit wat zien omdat jij gern echte wapens heeft zoals weghorst (lengte en kracht) of xoals Malen (snelheid). Alleen om zijn fantastische corner zou ik hem evt laten staan maar ik zie het veel meer zitten in het duo Weghorst Malen

21 juni 2021 om 22:09

Doelpunten tegen Duitsland, Frankrijk. Sterk tegen Spanje, Engeland ... Als dat al geen toplanden zijn

21 juni 2021 om 22:11

Check anders nog eens zijn wedstrijden tegen Duitsland, Frankrijk, Spanje en Engeland. Heerlijk dat selectieve geheugen. Bedankt om mijn punt te bevestigen, Martijntje.

21 juni 2021 om 23:06

In vriendschappelijke wedstrijden....

In de Franse competitie liet hij het ook maar hangen tegen de top 4/5.

22 juni 2021 om 00:53

En welke spits zouden we dan anders moeten opstellen Mellowmac? Weghorst of de Jong had het beter gedaan tegen toplanden?

22 juni 2021 om 08:33

weghorst kan tenminste een bal vasthouden tegen toplanden. dat zit er bij depay tegen echt goede verdedigers niet in. leuk dat hij wel scoirde in die vriendschsppelijke weddtrijden maar zn spel was gewoon niet goed.

22 juni 2021 om 09:31

Nou, dan zou ik toch echt de afgelopen wedstrijden terugkijken met Weghorst in de basis.

Die man is alles behalve balvast. Hij verliest vaker een duel, dan dat hij er 1 wint. Dat terwijl hij 2 meter is.. Nee.. Weghorst is echt niet balvast. Hij lijkt misschien groot en sterk, maar kijk maar eens Oostenrijk, Oekraïne en Schotland terug.

22 juni 2021 om 11:59

dat hij vaker 1 verliest dan wint is nog altijd beter dan depay die alle duels tegen topverdedigers verliest vanwege zijn gebrekkige fysiek. plus hij kan hier en daar tenminste nog een blok zetten en een baldoorkoppen. ik zeg weghorst en Malen is een perfect koppel.

21 juni 2021 om 22:20

@Nick: een fenomeen? Nee Messi is een fenomeen, CR7 is een fenomeen, Mbappe is een fenomeen,… Depay is een subtopper die vooral uitblinkt tegen B landen en zwakkere tegenstanders. In de Ligue 1 dit seizoen wist hij enkel tegen Monaco 2 goals te scoren van alle topclubs… zijn andere 19 goals waren tegen ploegen als Angers, Reims,… Ook op dit EK: een penalty tegen Oostenrijk en een doelpunt tegen Noord- Macedonië. Wat zijn we toch snel om iemand een fenomeen te noemen… al een leuk dat Dumfries weer per ongeluk geen goal gemaakt heeft of men schreef hem naar Real Madrid🙄

21 juni 2021 om 22:28

En doelpunten tegen Duitsland en Frankrijk ook natuurlijk. Een panenka tegen City, werelddoelpunt tegen Psg, etc... Volgens jouw beredenering is Messi ook geen fenomeen, want die heeft al tig wedstrijden niet meer gescoord in een Classico en dit seizoen überhaupt niet gescoord tegen de Spaanse top 4. Lover him or hate him.

21 juni 2021 om 22:37

Correctie: in oefenwedstrijden tegen Duitsland en Frankrijk. Of gaan we de Nations League ineens als echte wedstrijden beschouwen? ( zou ook nieuw zijn) En ja, een penalty tegen City… daarmee maak je echt wel je punt😂 Messi heeft bijna meer goals gemaakt enkel in de CL dan ‘fenomeen’ Depay in zijn gehele carrière😂😂 En ik ‘haat’ Depay niet, zag hem trouwens graag naar Arsenal komen ( als Arsenal fan) maar die jongen een fenomeen noemen is gewoon een brug te ver.

21 juni 2021 om 22:44

Ja die gaan we als echte wedstrijden beschouwen. Deed heel de wereld, is gewoon een trofee. Niet zo butthurt doen.

21 juni 2021 om 23:13

Butthurt? Zo, mooie verfraaiing van de dikke van Dale. Wat THenry stelt is toch gewoon waar? Nations League werd en wordt nog steeds niet voor een volwaardig landentoernooi gezien. WK/EK/Copa America, tuurlijk. Maar dat gekunstelde toernooi, niet echt in mijn optiek. En dan nog, op basis van die wedstrijden hem een fenomeen noemen, dan is de drempel wel erg laag.

22 juni 2021 om 07:46

@Nick. Nee de hele wereld vind de Nations League een veredeld oefentoernooi. En knap hoe je de rest van mijn argumenten volledig negeert😉

Netjes hoe hij het opnam voor Weghorst, die toch zijn doelpuntjes heeft gepakt. Dat deed Depay stukken beter dan Wijnaldum. Daarnaast speelden ze nu tegen de makkelijkste tegenstander. De interviewer (Stekelenburg) vond ik niet zo sterk en Van der Vaart ergerde zich ook al eraan.

21 juni 2021 om 22:00

Ja en het is voor zo'n Malen natuurlijk ook lekkerder om tegen zo'n kwetsbaar en zeer open spelend Noord Macedonië te spelen dan Oekraïne ofzo die veel verdedigender speelde.

Jeroen Stekelenburg stelt gewoon de standaard kritische vragen. Zo is ie nu eenmaal jaar in jaar uit geprogrammeerd.Hij weet zelf ook wel dat Oranje straks zorgvuldiger zal gaan spelen. Het kan straks alle kanten op gaan.

21 juni 2021 om 22:33

Oranje tegen Portugal wordt echt kansloos verwacht ik. Ik kan ook echt niet genieten van dit elftal en dit systeem. Het zit echt als los zand in elkaar en zijn echt niet op hun gemak met dit systeem. Zie het heel somber in. On: het interview vond ik qua inhoud van zijn antwoorden nog ok maar hij is zo snel geïrriteerd, vertrouwt echt geen enkele vraag, al zijn deze heel normaal. Zo niet ontspannen.

21 juni 2021 om 22:46

Bwa in de knock out kan het echt wel alle kanten op met Oranje. Maar ze als EK favoriet gaan bestempelen na deze drie ‘oefenwedstrijden’ in eigen huis, gaat me ook wat ver😉

22 juni 2021 om 00:56

Tegen Portugal kansloos. Yeah right. Ik spreek je wel weer wanneer we van Portugal gewonnen hebben. Onthoud je m'n naam @Forums?

22 juni 2021 om 06:45

Haha, helemaal goed. Zal de eerste zijn om toe te geven als ik hartstikke ongelijk heb, maar Rob, we hebben zelfs met wereldelftallen nog nooit gewonnen op een toernooi van Portugal. Zelfs nog nooit een punt gepakt. 4x gespeeld, 4x verloren. Hoe gaan we met dit slechte team dan ineens wel winnen? Ik lees dat je vindt dat veel mensen slecht praten over NL. Maar heb je redenen om erop te vertrouwen dat we wel winnen dan? Tegen een land dat ons nooit ligt? Die veel snelheid heeft en spelers bij veel grotere clubs dan NL heeft? Ik hoop dat Hongarije dik van Duitsland wint en Portugal van Frankrijk verliest, zodat deze nummer drie niet doorgaat. Enndie kans is zo klein, maar imo groter dan dat NL van Portugal wint. Het is een land dat ons totaal niet ligt namelijk. Nooit zo geweest en zal t ook nooit worden.

22 juni 2021 om 09:35

Als we alleen voorspellingen mogen doen, op basis van het verleden - dan zou er nooit wat veranderen volgens jou.

Nee, Portugal ligt ons niet. Ik kijk al bewust voetbal vanaf 2004. Dus ik herinner met Portugal op het EK van 2004, het WK van 2006 en het EK van 2012. Ook stiekem de finale van de Nations League.

Ja, ze hebben veel snelheid. Ja, ze hebben spelers die bij grotere clubs spelen. Maar we gaan Portugal op de knieën krijgen zondag.

Waarom? Omdat ik erin geloof

De echte topklassen vinden t prima. Met name Frankrijk, België en Duitsland, wellicht Italië. De rest zal liever ff wachten met Oranje, vervelende tegenstander. Maar ze weten allemaal: je krijgt genoeg kansen om te winnen, geen enkel probleem. Desnoods met 4-3 ofzo. Maar met goede defensie eerder kleine overwinning.
Enfin, met beetje loting halen we kwartfinale. Dan is het om t even, halve finale zou al erg goed zijn moet ik zeggen. Ook prima toch?

21 juni 2021 om 22:04

Belgie zijn we gelijkwaardig aan. heb je die verdediging wel eens gezien? tegen de toplanden zullen we veel verdedigender gaan spelen en vol op de counter. ik hoop met de hoge bal op weghorst en de snelheid van malen waarop weghorts kan doorkoppen.

21 juni 2021 om 22:23

Mja Oranje met zijn thuiswedstrijden tegen ‘toplanden’ als Oekraïne, Oostenrijk en, als klap op de vuurpijl, wereldtopper Noord-Macedonië is uiteraard zwaar getest en heeft bewezen de titelkandidaat nummer 1 te zijn. Man man man…

22 juni 2021 om 01:00

Beetje nuance Henry. Niemand zegt dat we titelfavoriet zijn. Maar iedereen is er wel hartstikke goed in om te bagatelliseren dat het niets voorstelt dat we 9 punten gepakt hebben.

Spanje kan amper scoren tegen Polen.

Frankrijk speelt gelijk tegen Hongarije en België is ook nog niet echt indrukwekkend geweest. Hebben zij dan echt beter gepresteerd dan Nederland tot nu toe? Dat kun je moeilijk gaan lopen beweren.

Nee, kwalitatief stelt dit NL-elftal misschien niet veel voor. Maar sommige mensen zijn er wel heel goed in om de prestaties van Nederland naar beneden te praten.

22 juni 2021 om 07:48

Kom op… je speelt als NL zijnde thuiswedstrijden tegen Oekraïne, Oostenrijk en Macedonië. Dan is het toch normaal dat je 9 op 9 pakt als NL zijnde? Of ligt de lat tegenwoordig zo laag voor Oranje dat we dit als een prestatie moeten beschouwen?

22 juni 2021 om 08:36

nee een topland zoals nederland moet dat makkelijk kunnen idd. wij doen als we op de counter gaan spelen gewoon voor niemand onder. Dat hebben we meerdere malen tegen bijv frankrijk bewezen.

22 juni 2021 om 09:39

Een prestatie niet per se. Kon het slechter? Zeer zeker. Mogen we blij zijn met 9 punten en het feit dat we doorgaan? Ik vind van wel.

Als Italië of Duitsland in deze poule 9 punten zou pakken met hetzelfde spel en hetzelfde doelsaldo, dan zou het hele volk achter het elftal staan en blij zijn dat we weer door zijn.

In Nederland telt het pas echt als we elke wedstrijd met 4-0 winnen, zonder kansen tegen en het liefst ook nog in 4-3-3. We zijn te romantisch en misschien ook te onrealistisch geworden. We zijn bij lange na geen topland meer, maar doen het goed net het materiaal dat we hebben.

22 juni 2021 om 11:25

Nee dan zou iedereen zeggen: job done. Punt.

Depay doet zijn best. Is wat rustiger in interviews. En overschat zichzelf nog steeds. Hij is de beste aanvaller van het Nederlands elftal, met daarin de lamme, de stomme en de blinde. Dat is niet zijn schuld. Maar voor de echte top komt onze aanval nog steeds tekort. Helaas.

Ik geef Depay wel gelijk, waarom.gaan we er nou niet gewoon eens met zijn allen erachter staan, in plaats van dat oeverloze gezeik om 4-3-3, wat nog niemand NL heeft zien spelen onder de Boer. In het buitenland zou men trots zijn op 9 uit 9, maar hier gaan we zeuren om systemen want dat hoort bij Nederland dat 4-3-3 wat een onzin.

Ik vind het antwoord van Depay aan Stekelenburg gewoon een beetje hufterig. Stekelenburg stelt de vraag hoe ver Oranje nu is niet namens Stekelenburg, maar namens de gehele voetbalgeinteresseerde bevolking. ijvoorbeeld namens mij. Ik heb geen idee of dit Oraje na wedstrijden tegen de B en C garnituur van Europa ook is opgewassen tegen Portugal, Duitsland of Italie. Dat is m.i. dan een logische vraag omdat we zondag mogelijk tegen zo'n land komen te voetballen. Maar dan komt Depay niet verder dan een zure vraag retour aan Stekelenburg. Sorry hoor, maar die Depay heeft het volgens mij een beetje te hoog in zijn bol.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2223 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger40
S. de VrijVerdediger40
D. DumfriesVerdediger42
P. van AanholtVerdediger40
F. de JongMiddenvelder40
G. WijnaldumMiddenvelder43
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

810 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Olympique Lyon 37 20 4 0
2019/2020 Olympique Lyon 13 9 0 0
2018/2019 Olympique Lyon 36 10 5 0
2017/2018 Olympique Lyon 36 19 3 0
2016/2017 Manchester United 4 0 1 0
Laatste voetbalnieuws

‘Als Memphis Depay dit in een vol Camp Nou doet, dan stort het stadion in’

Memphis Depay heeft een verpletterende indruk gemaakt op de media in Spanje. De aanvaller was zaterdagavond een van de uitblinkers in de oefenwedstrijd tussen VfB Stuttgart en Barcelona (0-3). De Nederlander...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 3 augustus
Chelsea is in gesprek met Udinese over de verhuur van Armando Broja. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren