Oranje wint en draait warm voor achtste finales van zondag

Maandag, 21 juni 2021 om 19:51Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 13:14

Het Nederlands elftal heeft de groepsfase van het EK met drie overwinningen afgesloten. Het team van bondscoach Frank de Boer was maandagavond in het derde en laatste groepsduel met 0-3 te sterk voor Noord-Macedonie, dat twee doelpunten wegens buitenspel afgekeurd zag worden en ook nog eens de paal raakte. Memphis Depay en Georginio Wijnaldum (tweemaal) waren de doelpuntenmakers in de Johan Cruijff ArenA. Oranje maakt zich nu op voor de confrontatie in de achtste finales, komende zondag vanaf 18.00 uur in Boedapest. Het is nog onduidelijk wie de eerste opponent in de knock out-fase zal zijn.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

249 reacties (laatste reactie door achmedn)

Nou Frankie, je hebt meteen het antwoord op je 2 basis wissels. Malen is in bijna alles aspecten van het voetbal gevaarlijker dan Weghorst. Die moet gewoon blijven staan vanaf nu. al helemaal met de sterkere tegenstanders die we nu gaan tegenkomen en de ruimtes die er gaan komen op de counter.
Gravenberch mag weer terug naar de bank. speelde erg beroerd en De Roon is in dit systeem gewoon heel nuttig in het vieze werk opknappen en het dichtlopen van gaten zodat Frenkie en Gini lekker kunnen voetballen. je zag ook meteen de gevaarlijke ruimtes die onstonden tussen het middenveld en verdediging zonder De Roon. De tijd van Gravenberch komt nog wel.....

21 juni 2021 om 19:58

Dat zal sterk van de tegenstander af hangen. Tegen Frankrijk & Portugal zal Weghorst van meerwaarde zijn, omdat die twee ploegen zeer compact spelen en met weinig ruimte achter de laatste linie. Tegen een Duitsland zal Malen veel beter zijn met zijn snelheid.

21 juni 2021 om 21:03

Tja vandaag gaf Macedonië zo belachelijk veel ruimte weg dat ik het inderdaad ook niet echt een goede graadmeter vind.

21 juni 2021 om 21:31

En Weghorst heeft de kwaliteiten om in de kleine ruimte wat met de bal te doen? Tenzij je maximaal voorzetten gaat pompen, heb je ook in de compacte ruimtes echt vrij weinig aan Weghorst.

21 juni 2021 om 21:35

En vergeten we voor het gemak dat Malen al zijn kansen niet wist te benutten? Toch wel een belangrijk aspect van een spits. Of maakt dat nu ineens niet uit? Tuurlijk zien we zijn voetballend vermogen maar niet net doen of het zo enorm verschil maakte. Beetje zoals Depay zelf ook aangaf.

21 juni 2021 om 19:59

En Gakpo mag wat mij betreft de eerste aanvallende wissel zijn. Wat heeft die jongen goed gespeeld in die paar minuten die hij kreeg. Promes daarentegen.. direct naar huis sturen als het kon

21 juni 2021 om 20:03

Ik vond toch Berghuis wat beter dan Gakpo, brengt ook meer creativiteit(zie goal nummer 3).

21 juni 2021 om 20:13

Gakpo heeft zoveel potentie. Die moet je zoveel mogelijk minuten laten maken,ook met het oog op de toekomst als vaste Oranjeklant.

21 juni 2021 om 20:16

@messibarca.

Het is het EK, niet een trainingskamp.
Ik denk dat Berghuis als eerste aanvallende wissel beter, is veel volwassener in zijn spel en ik denk ook completer (zowel aanvallend als verdedigend).
Mocht je een snellere speler nodig hebben, dan zeker Gakpo, maar bij een gelijke stand heb je denk ik meer aan Berghuis.

21 juni 2021 om 20:31

Raakt Berghuis trouwens altijd zo snel zo geirriteerd? Die ene blonde jongen duwde hij er na ook nog netjes neer.

21 juni 2021 om 20:45

Die maakte dan ook wel een redelijk smerige overtreding op hem, die nergens voor nodig was. Snap dat je dan in zo'n wedstrijd geïrriteerd raakt. Was ook geen harde duw verder.

21 juni 2021 om 20:48

Als deze wedstrijd maar geen voorbode wordt van zijn vorm. Vond berghuis vrij matig invallen

21 juni 2021 om 20:48

@medellin hij wordt twee keer getorpedeerd, dan ben je niet snel geïrriteerd. Flauw om dat te benadrukken. Overigens viel hij aardig in. Prima "voor"assist en de corner die er bijna inzat. Jammer dat hij niet meer gezocht werd.

21 juni 2021 om 22:53

@fr010

Ik zie andere spelers het toch niet zo snel doen, zie je Hazard dit doen? Berghuis duwde die gast gewoon omver, als je dan een kaart pakt is dat toch dom.

21 juni 2021 om 23:13

Tsja, niet iedereen is hetzelfde, maar snapte zijn irritatie in deze wel.

21 juni 2021 om 20:02

Hangt van het systeem af… Malen is geen topper, gewoon een middelmatige speler, maar komt in een 2 mans aanval beter tot zijn recht dan Weghorst.
Speel je 4-3-3 is Weghorst op alle fronten beter dan Malen

21 juni 2021 om 20:07

Jij bent echt niet serieus te nemen… Malen middelmatig noemen…

21 juni 2021 om 20:14

Hahaha, you serious?? Wat is er middelmatig aan?

21 juni 2021 om 20:18

Draai het eens om, wat is er goed aan ?
Hij komt in een matige competitie bij lange na niet aan de statistieken van Weghorst in de veel zwaardere Duitse competitie…

21 juni 2021 om 20:22

Wat er goed aan is? Snel, technisch, diepgang. Bij psv was hij dit seizoen wat egoistisch maar als hij het overzicht houd en de bal ook afgeeft zoals vandaag is hij echt goed en dreigend. Veel beter dan Weghorst.

21 juni 2021 om 20:25

@raubaht, mooie statistieken die van Weghorst maar daar heb je bij het NL elftal natuurlijk helemaal niks aan. In dit team met deze opstelling heb je gewoon niet zoveel aan weghorst vanaf de start. Dat is toch ook geen ramp?

21 juni 2021 om 20:59

Ben ik het niet echt mee eens. Een Weghorst wordt ook meer gedekt dan Malen omdat hij gewoon dat aanspeelpunt vormt in de gedachten van de tegenstander.

Maar ik denk dat het even om het oneven is. Malen, Weghorst, ze hebben hun kracht en zwaktes dus de ene wedstrijd wel de andere niet.

Het enige wat ik wat graag meer zie gebeuren is gewoon schieten van afstand of randje 16. Te vaak is het achterlijn drang en dan voorleggen of lopjes etc.

Zwaar irritant, want doe dan die voor zetten vanaf de vleugel en gooi hem opweghorst..

Te veel beauty oplossingen. Mis een beetje dat schieten op goal.

21 juni 2021 om 21:16

En graag wat minder Weghorst negeren door, vooral, Wijnaldum…
Die is teveel bezig met kliekjes vorming, ook in het veld en slaat daarmee te vaak zijn medespelers (die buiten de kliek vallen) over.

21 juni 2021 om 21:17

Weghorst had 2 goals meer en 2 assists moeten hebben als zijn teamgenoten hem niet oversloegen, of gewoon de bal binnenwerken. Maargoed ik wil Malen wel zien tegen betere tegenstanders dan eredivisie materiaal (noord Macedonië is wellicht van een nog lager niveau)

22 juni 2021 om 08:36

Mensen vallen over het woord middelmatig. Maar de kern van wat je zegt is het type speler en het systeem. Daarin heb je gewoon een sterk punt te pakken wat mij betreft.

21 juni 2021 om 21:15

Ben het hier totaal niet mee eens. Malen en Depay waren erg matig tegen Noord Macedonië.
Weghorst word wederom niet bediend , mede door een verschrikkelijk slechte Promes.

21 juni 2021 om 23:57

Misschien is dat wel het verschil. Weghorst moet bediend worden, terwijl malen door zijn snelheid toch wel wat creëert. Ik heb zelf toch een lichte voorkeur voor malen, ook al is het maar omdat ik t gewoon allemaal wat soepeler vind ogen. En hij is gewoon zo ziek snel dat hij moeilijk te verdedigen is.

22 juni 2021 om 04:53

Als Weghorst toch niet bedient wordt, dan heeft het ook geen zin om hem nog langer op te stellen. Kun je er beter en speler neerzetten die zelf wat creëert

Toch een leuk toernooi tot nu toe voor de PSV fans. Malen en Dumfries zijn wel wat in waarde gestegen denk ik. Raiola zal vast ook wel glimlachen. Goals van Memphis en Wijnaldum. Niet te vergeten Gakpo die zijn debuut heeft gemaakt. Frank moet in de finales gewoon met Donyell spelen ipv Weghorst. Malen is met zijn snelheid en diepgang een wapen tegen goede ploegen die met veel ruimte in de rug spelen. Ook zal hij wel gewoon met De Roon spelen denk ik tegen grote ploegen ook omdat ik Gravenberch best een matige pot vond spelen. Anyways 9 uit de 3 en acht voor twee tegen is gewoon netjes.

21 juni 2021 om 20:17

Bij elke goal is direct een (ex-)PSV'er betrokken. Vaak zelfs 2.

21 juni 2021 om 20:25

Dat valt inderdaad op.

21 juni 2021 om 20:22

PSV heeft ook gewoon geweldige spelers natuurlijk. Zou niets onder moeten doen voor Ajax met een fatsoenlijke trainer.

21 juni 2021 om 21:05

De (ex-)aanvallers van PSV zijn ook veel Nederlands. Bij Ajax zijn de Nederlanders vooral verdedigers.

22 juni 2021 om 00:27

Ajax heeft op elke positie gewoon een betere speler. Ondanks dat de trainer van psv nog niets heeft laten zien waarvoor hij is gehaald. Mag je niet verwachten dat ze gelijkwaardig aan ajax zijn. Maar de bal is rond..

21 juni 2021 om 20:46

En dat met een trainer die klaarblijkelijk alleen maar (ex-) Ajacieden selecteert.

21 juni 2021 om 21:05

@vangaaltje, niemand zegt dat hij enkel voor Ajacieden gaat. Wel dat hij bij twijfel te veel de voorkeur geeft aan Ajacieden Dat is totaal iets anders. De meeste mensen hebben vooral kritiek op die twijfelgevallen en juist die twijfelgevallen spelen matig of laten zien dat de kritiek terecht is. Een Stekelenburg oogt uiters zwak, Timber liet vandaag in de tweede helft zien dat het onzinnig is om hem als vervanger voor de backpositie mee te nemen (waar hij het als cv prima deed, maar dan had Veltman dus thuis moeten blijven) en Promes solliciteert naar een tribuneplek, ridicuul om Promes boven Gakpo te plaatsen. Al met al blijft die kritiek gewoon terecht.

21 juni 2021 om 22:49

De kritiek blijkt helemaal niet perse terecht dat is jouw mening. Maken heeft vandaag al zijn kansen verprutst. Gapko kan je niet beoordelen opendoe 2 minuten. Stekelenburg oogt helemaal niet onbetrouwbaar. De goals tegen waren 0,0 blunders bij en verder staat ie solide. Timber was vandaag gewoon solide dus weet niet waar jij naar hebt gekeken. Alleen Promes geef ik je gelijk in. Maar Dumfries kan gewoon niet met een bal overweg toch hoor je daar vrij weinig over. Berghuis was vandaag op 1 bal na niet veel. Dus het zijn niet voor niets twijfelgevallen en daar is weinig aan veranderd.

21 juni 2021 om 22:59

Ik ben niet de enige die Stekelenburg onbetrouwbaar vind lijken hoor. Feit is dat tot nog toe iedere bal in de hoek niet door Stekelenburg werd tegengehouden. Of het nu buitenspel is of niet, dat is zorgelijk.
Timber was verdedigend aardig, maar voegt aanvallend niks toe. Stond daarvoor ook veel te ver naar binnen. Is gewoon meer een CV. Als Dumfries geblesseerd raakt in de volgende wedstrijd kan dit systeem bijna de prullenbak in, omdat de Boer als vervanging geen soortgelijke back heeft meegenomen, terwijl hij die mogelijkheid gewoon had met Karsdorp.

21 juni 2021 om 23:04

Niet helemaal mee eens Thamike. Het waren geen blunders van Steek, maar hij ging ook wel als een zak aardappelen naar de grond.. Hij is niet echt snel meer daarin. Want ik vond de ballen absoluut niet sterk ingeschoten, maar hij kwam niet eens in de buurt. En Timber was gewoon echt minder als rechtsback. Hij bracht aanvallend letterlijk niets en verder heeft hij 8 van de 10 ballen terug gespeeld op De Ligt of Steek. Dat solide noemen vind ik een beetje overdreven. Dat is overigens niet erg, maar hij is gewoon geen rechtsback. Dan moet je hem daar niet als back-up voor meenemen, maar als back-up CV. Verder snap ik het punt van FR010FRDAM zeker wel, want het gaat inderdaad om die twijfelgevallen. Daaruit komt namelijk de minste logica naar voren. Je wil 532, maar je neemt slechts 1 rechtsback mee die eigenlijk 433 gewend is. Dat terwijl je dus Karsdorp thuis laat. Zo'n Promes zat er helemaal niet meer bij, maar is er opeens weer. Terwijl je een gretig iemand als El Ghazi hebt die een goed seizoen in de PL heeft gedraaid (zelfs Ajacied overigens). Of het meenemen van Van de Beek terwijl die bijna het minst heeft gespeeld van iedereen. Oké er waren minder alternatieven daarvoor, maar dan nog. Dat zijn eigenlijk de enige keuzes waar mensen over vallen.

21 juni 2021 om 23:07

@FR iedere bal in de hoek? Als je een bal geweldig inschiet is je keeper niet ineens onbetrouwbaar, wat overdreven zeg. Hij komt gewoon solide over en wat hij hoort te pakken die pakt ie. Timber kan aanvallend prima mee maar stond daar niet als opkomende back die eigenlijk niet kan voetballen. Timber kan ook nog eens echt voetballen en is uitermate calm en goed aan de bal en verdedigend echt prima. Karsdorp had ook mee gemogen van mij maar dienaar echt nooit het verschil maken aangezien ik hem verdedigend niet zo heel sterk vind. Maar dat is ook een mening. Het maakt allemaal niet zoveel uit daar waar jij net doet of het allemaal super onlogisch is en dat is het dus niet.

22 juni 2021 om 00:28

Promes is geen ajacied. En stekelenburg oogt zwak? Te veel gedronken?

22 juni 2021 om 06:44

Musi, nee hoor en ik onderbouw tenminste waarom ik iets vind. En je weet goed genoeg dat het ook om ex-ajacieden gaat in deze discussies. En dan vooral zijn lievelingetjes.
Wanneer je overigens niet ziet dat Stekelenburg iedere keer in Slow motion de hoek in gaat kan je beter een nieuwe tv kopen.

Wij worden kampioen, verslaan het grote Macedonie!

21 juni 2021 om 19:57

Noord-Macedonië heeft nog niet zo lang geleden Duitsland nog verslagen...
Het zegt natuurlijk lang niet alles, maar je bent de poule toch gemakkelijk doorgekomen, twee wedstrijden was er geen vuiltje aan de lucht en de andere had je al eerder moeten beslissen.
Ik heb er vertrouwen in.

21 juni 2021 om 20:00

En Duitsland won van Portugal! We gaan winnen van Portugal mensen!

21 juni 2021 om 20:05

Dat is de redenatie die jij eraan geeft.
Ik zeg alleen dat Noord-Macedonië niet zo slecht is als iedereen hier pretendeert.
0-3 is een meer dan prima resultaat.

21 juni 2021 om 20:52

Nou geen vuiltje aan de lucht? Toch vrij veel kansen weggegeven tegen deze tegenstanders die er bij grotere landen direct inliggen. Hopen dat het geluk niet op is na de poule...

21 juni 2021 om 20:57

Ze lijken idd alleen zo slecht

21 juni 2021 om 20:00

Pas maar op dat de Grieken deze comment niet zien.

Draait warm? Wat een zoutloze en slordige pot was dit aan de kant van Oranje. En waarom krijgt Promes speeltijd? Wat een dweil van een voetballer. Verder heel het middenveld ondermaats. Wijnaldum ook een bron van irritatie, vooral op het einde met het compleet negeren van Weghorst. Volgende ronde gelijk het eindstation.

21 juni 2021 om 19:59

Poh.. lekker positief weer.. wat maakt het uit wie er speeltijd krijgt, je wint, bent geplaatst prima toch.. altijd die negativiteit het is nooit goed. Als van Gaal bondscoach was geweest waren we gedoodverfde favoriet voor het EK

21 juni 2021 om 19:59

Stel je voor dat je na een 3-0 overwinning nog zo zuur bent dat je alleen negatief kan zijn.
Wijnaldum en Frenkie zijn twee fantastische middenvelders en De Roon is gewoon nuttig.
Daarachter staan drie verdedigers van wereldniveau en in de aanval heb je een speler die naast Mbappe en Neymar in het elftal van het jaar van Frankrijk stond.

Natuurlijk zijn er zwakke plekken, maar dat hebben andere teams ook. Daarnaast is deze wedstrijd totaal geen maatstaf, je merkte dat bij zowel Noord-Macedonië als Nederland de concentratie na de 3-0 eraf was, omdat het toch wel klaar was.

21 juni 2021 om 20:00

Weet je wat nog het ergste is, er stonden echt wat jongens in die er wat van wilde maken, maar als de helft er geen zin in heeft dan krijg je dit. Zo jammer, want een gretig Oranje had hier zo met een nulletje of zeven van het veld kunnen lopen. Leuk voor de fans, leuk voor het toernooi en een heerlijke pot om echt warm te draaien. Helaas zoals jij het al aangeeft, er ontbrak flink wat peper bij een aantal heren. Wel prettig om meteen te zien wie er wel en niet in Oranje horen.

21 juni 2021 om 20:02

Ik ben blij dat de spelers niet vol gas zijn gegaan om meerdere redenen, maar vooral vanwege het schema.
Zondag spelen ze weer een kwartfinale, nadat je zojuist drie duels in acht dagen hebt gespeeld.
Verder ga je frustratie creëren bij tegenstanders wat kan leiden tot blessures bij je eigen team.
Tot slot gun ik het Pandev niet.

21 juni 2021 om 20:59

Met dat laatste ben ik het zeker eens, voor de rest vond ik juist dat Macedonië vrij open speelde, maar doordat Oranje zelf zo slordig bleef het bij 3 goals.

21 juni 2021 om 21:04

Zullen we eerst de 8ste finale spelen?

Nou oke pot, maar het is jammer dat Oranje echt weinig getest wordt (vandaag kreeg NMK ook gewoon veel ruimte) en dat kan straks in de KO fase gevaarlijk zijn. Oh en toch weer Gini en Memphis he, je beste spelers, samen met Frenkie en de Ligt. En ook Malen moet gewoon starten. De Roon wel weer terug in de basis. Voor de rest prima. FdBoer heeft het vandaag prima gemanaged maar betwijfel het of hij enig mentaliteit en eenheid erin heeft zitten wanneer het enig minder loopt of wanneer Oranje achter komt, vooral tegen de sterkere landen.

21 juni 2021 om 19:57

Stekelenburg werd vandaag wel getest en zag er slecht uit bij die twee afgekeurde doelpunten. Ik vrees dat als die straks tegen een topland meer getest zal worden, hij er wel enkele door zal laten.

21 juni 2021 om 20:15

Die zag er inderdaad heel erg matig uit bij die 2 ballen. Als dat een voorbode is dan gaat het niet goedkomen tegen de sterkere landen inderdaad.

21 juni 2021 om 20:22

Stekelenburg was bij Ajax al 50% aan het doorlaten voor mijn gevoel. Alle respect voor hem en zijn carriere maar is de rest zo veel slechter op doel?

21 juni 2021 om 20:22

Laten we maar doen alsof we dat niet hebben gezien maar idd het zag er niet best uit. Trage reactie vermogen.

22 juni 2021 om 00:41

Heb je tijdens Turkije- Nederland liggen slapen? Ja zo veel slechter is de rest. Trouwens 2 man die alleen op hem afkomen en in de hoek schieten...hoe dan had ie die moeten houden.

Wijnaldum=Underrated

21 juni 2021 om 19:54

Overrated, wat een zaadpot van hem. Vooral op het laatst nog ff heel je counter naar de knoppen helpen terwijl al je invallers nog willen scoren

21 juni 2021 om 19:56

Klopt ik vind dit toch wel irritant van hem

21 juni 2021 om 19:56

Sorry maar als je Wijnaldum overrated noemt. Snap je voetbal echt niet.

21 juni 2021 om 19:57

Ajaxwatcher11 overrated? Pff niemand kan jou nu serieus nemen met wat je zegt als gini in bloedvorm is is ie zeker top 10 beste middenvelders ter wereld

21 juni 2021 om 19:58

Nee, geen wereldtop, maar een prima speler. Dat balletje in de ploeg houden op het eind was wel naar ja. Waar zijn ze bang voor? Een tegengoal bij 3-0 en terwijl je al door bent?

21 juni 2021 om 19:58

Top 10? Laat me asjeblieft niet lachen

21 juni 2021 om 20:00

Counters om zeep helpen terwijl je 3-0 voor staat is geen punt om aan te geven dat hij overrated is. Hij is heel erg belangrijk met zn doelpunten en zorgt voor veel rust op het middenveld.

21 juni 2021 om 20:33

@messi De Bruyne, Kimmich, Kante, Verratti, Frenkie de Jong, Fabinho, Gundogan, Pogba, Mount, Casimiro, Goretzka, Thiago Alcantara. Wijnaldum is meer van het kaliber Jorginho en Kovacic.

21 juni 2021 om 21:50

Haat tegen wijnaldum blijft maar doorgaan zelfs na zo een wereld pot omg.

21 juni 2021 om 21:52

Heeft zeker niets met club voorkeur te maken? Hoe kan je Wijnaldum overrated vinden als je zo belangrijk bent voor een elftal. En dan komen met een counter om zeep helpen. Heel triest als je hem op dat moment wil beoordelen en de rest vergeet.

21 juni 2021 om 22:03

In de 83 minuut gaat hij bij een vrije trap van Noord - Macedonie op het middenveld nog ff voor de bal staan en tikt hem nog ff weg…kan hem zo maar geel opleveren.. goede speler maar zou hij teveel druk ondervinden van het aanvoerderschap?

22 juni 2021 om 00:33

Je hebt hier veel mensen die op allen tegen zijn als het met ajax te maken heeft en je hebt hier ook ajacieden die alles wat niet met ajax te maken heeft slecht vinden. Gewoon laten gaan.

22 juni 2021 om 00:43

Mount, casimero, alcantara, Gundogan ....hahaha jij bent de meest komische reactie van vandaag. Hulde!

21 juni 2021 om 20:02

Als middenvelder meer goals dan legendarische spitsen als Marco van Basten en Dirk Kuijt. Terwijl Kuijt ook veel meer wedstrijden heeft gespeeld voor Oranje. Verder topscorer van EK. In laatste 10 wedstrijden 7 goals en 2 assists. En nogmaals als middenvelder, geen aanvaller. En zonder penalty's.

21 juni 2021 om 20:07

Nu heeft Kuyt wel vrijwel nooit in de spits gespeeld voor het Nederlands elftal

22 juni 2021 om 00:35

Ik ben fan van gini, maar de vergelijking met van basten slaat nergens op. V basten heeft bijna geen interlands gespeeld.

22 juni 2021 om 01:44

Ik wil alleen zeggen dat het aantal goals van Wijnaldum hoog is voor een middenvelder en dat hij belangrijk is voor Nederlands elftal. Qua statistieken, Van Basten heeft 58 interland en 24 goals en Gini 76 interlands en 26 goals. Dus Van Basten heeft inderdaad minder interlands en een beter percentage. Maar hij is misschien de beste aanvaller die Nederland ooit heeft gehad en Gini is een middenvelder die hele veld zit rond te lopen. Gini wordt steeds wordt verguist, tenminste op dit forum. Terwijl Gini gewoon indrukwekkende statistieken heeft.

21 juni 2021 om 20:06

Wijnaldum = aardige middenvelder, uitstekende doelpuntenmaker.

Afschaffen een EK met 24 landen. We zitten al 3 wedstrijden kwalificatie te kijken.

Ja, exact nu pas begint EK met 16 landen.

21 juni 2021 om 19:59

Hear hear, had het niet beter kunnen zeggen!

21 juni 2021 om 20:03

Dan had nederland er wellicht niet bijgezeten

21 juni 2021 om 20:13

Dat is dan maar zo, je moet het afdwingen dat je deel mag nemen.

21 juni 2021 om 20:23

Volgens mij was NL eerste in de poule dus er ook met 16 landen bij geweest..

21 juni 2021 om 20:55

ik zou nog liever een EK met 32 landen dan met 24 zien. Dan heb je in ieder geval niet dat beste nr 3 doorgaat (misschien maar met 2 punten) en weet je wie je tegenstander is. En hoeft een land als Zwitserland niet 4 dagen te wachten om te weten als ze naar huis kunnen gaan of toch een wedstrijd moeten spelen.

Weer wat geleerd vandaag. Gravenbergh is geen basismateriaal. Laat constant z'n man lopen en denkt alleen aanvallend. de Roon is gewoon beter op die positie. Gini overschat? 25 goals, van Basten voorbij als nummer 10 van Oranje, ga je mond spoelen. Memphis op de bank? 2 assists 1 goal, hij werd gewisseld en de aanval was niks meer. Malen werkt veel beter in een 532 systeem, het trio Malen-Memphis-Gini is een aanval om je vingers bij af te likken, zoveel scorend vermogen, geweldig.

Voor de rest een degelijke wedstrijd wie nergens meer om ging. Had Pandev wel een goaltje gegund, wereld spits. Malen motm, geweldige pot gevoetbald net als Gini. Blind ook weer eens formidabel, aantal keer geweldig gestapt als laatste man. Oh en die Promes.. ja dat kan echt niet meer, wat een waardeloze speler.

21 juni 2021 om 19:58

Helemaal mee eens. Vond alleen timbre tegenvallen, denk dat dumpvries beter was. Veder snap ik niet dat de ligt de voorkeur boven de vrij kreeg

21 juni 2021 om 19:59

Heeft met rust te maken denk ik? Dumfries heeft nu 2 wedstrijden rond lopen stieren net als de Vrij. De Ligt heeft de vorige wedstrijd pas 90min gespeeld. Niet volkomen onlogisch denk ik.

21 juni 2021 om 20:11

Ja dat kan ook inderdaad, hopelijk heb je gelijk. Veder zag ik ergens dat ze koopmeijers erin moest brengen, was eigenlijk inderdaad een optie kon je hem test als derde middenvelders.

21 juni 2021 om 21:25

Dumpvries, serieus..? Timber deed het gewoon vrij aardig overigens en De Ligt kreeg 90 minuten omdat hij na zijn blessure ritme nodig heeft (vooraf aangekondigd), De Vrij kreeg juist rust.

21 juni 2021 om 21:42

Dumpvries heb ik inderdaad ook nog niet gehoord hahah, is een nieuwe na Dumpfries en Dumbfries.

22 juni 2021 om 00:37

2 redenen. 1. De ligt is de beste Nederlandse verdediger. 2. Rust voor de vrij. 3. De ligt heeft wedstrijden nodig.

22 juni 2021 om 01:02

"2 redenen...3." oke..

21 juni 2021 om 20:03

Redelijk met je eens, behalve over Wijnaldum, die was echt niet goed hoor. In de eerste helft als nummer 10 nog geen 10 goede ballen geven tegen zo'n slechte tegenstander kan toch niet. De tweede helft redelijk hersteld door z'n goaltjes. Toegegeven, z'n statistieken in oranje zijn wel indrukwekkend.

21 juni 2021 om 20:16

Vond je? Ik vond Gini wel echt heel sterk spelen. Liep veel gaten dicht wie Gravenbergh allemaal maakte en scoorde 2 goals. Gaf inderdaad een aantal slechte ballen maar heeft ook geweldige ballen gegeven.

21 juni 2021 om 20:24

Ik vind dat hij vaak ook teveel loopt met de bal en zo vaak de kans op een dodelijke pass mist. Zou hem liever een stukje naar achterin zien spelen, al hebben we die echte nummer 10 a la Sneijder ook gewoon niet in de selectie zitten. Verdedigend is hij inderdaad wel sterk, ook belangrijk, zeker straks tegen de sterke landen.

21 juni 2021 om 23:11

Ik ben het wel met Ruiz_FCT eens Aguerooo. Wijnaldum heeft een goede connectie met Depay qua goals etc, maar zijn veldspel is dit hele EK al ondermaats. Ik denk ook dat meerderen dat vinden, omdat ze meer verwachten van hem. Bij Liverpool zie ik een sterkere Wijnaldum namelijk. Bij Oranje loopt hij zich heel vaak vast, heeft hij moeite om ballen te controleren, geeft hij teveel zwakke passes en maakt hij te weinig de "juiste" keuzes in counters. Zijn connectie met Depay is heel erg goed als ze al in/rond de 16 zijn, maar verder terug wordt het bijvoorbeeld zeer irritant. Dan negeert Wijnaldum namelijk letterlijk iedereen, totdat hij Depay kan aanspelen. Daarmee heeft hij de afgelopen 3 wedstrijden al meerdere counters/kansen compleet om zeep geholpen. Dat vind ik een kwalijk iets. Daarmee negeert hij bijvoorbeeld compleet Weghorst, die in sommige gevallen gewoon 10x beter ervoor stond dan Depay. Dat zijn gewoon erg frustrerende momenten voor mij, omdat ik weet dat Wijnaldum dat beter kan...

22 juni 2021 om 00:27

@jackieboy10 Dan staan we er toch heel anders in haha. Ik vind Gini juist dit EK heel sterk spelen, sterker dan voorheen in die voorbereidingen, daar was hij toch niet heel best. Hij speelt nu met wat meer vertrouwen en iets losser, hij durft wat meer met de bal te lopen en acties te maken, zelfs op eigen helft en hij komt er dan nog vaak uit ook waardoor het compleet open ligt voor Memphis voorin. Dat de bal eerder naar Memphis gaat dan naar Weghorst is me niet geheel opgevallen maar ik denk dat het meer een automatisme is tussen die twee. Die weten elkaar gewoon blindelings te vinden, uiteraard meer dan met Weghorst omdat Weghorst nu net 2/3 wedstrijden in de basis heeft meegespeeld en laten we eerlijk zijn, Weghorst wil je pas echt aan de bal zien in de 16 terwijl je Memphis liever aan de bal ziet buiten de 16. Buiten de 16 is het allemaal een beetje ongelukkig bij Weghorst, vaak balverlies wat ook Gini merkt en misschien ook door die reden vaker voor Memphis kiest. Nu wil ik overigens niet zeggen dat Memphis op dit moment zo fantastisch is buiten de 16, heeft ook ontiegelijk veel balverlies maar aan de andere kant weten we wel dat zo goed als elke aanval van Memphis komt. Ook om die reden is het dus niet heel gek dat Gini hem boven Weghorst verkiest.

Nogmaals, ik vind Gini echt ontzettend sterk in de laatste 3 wedstrijden die ik heb gezien maar vandaag was hij voor mij een uitblinker. Verdedigend en aanvallend stond hij er, draaide zijn tegenstanders helemaal dol en heeft 2x gescoort. Ja oke, het is Noord-Macedonie maar ik kan er alsnog van genieten.

21 juni 2021 om 20:46

Depay had niet 2 assists hoor.

21 juni 2021 om 20:48

Toch even de samenvatting terugkijken. Beide goals van Gini kwamen van de voet van Memphis.

Hopelijk gaat Frank niks wijzigen nav deze wedstrijd. Noord-Macedonië is geen graadmeter. Wel een mooi afscheid van Pandev.

21 juni 2021 om 19:56

En hopelijk ook het afscheid van Promes.

21 juni 2021 om 20:36

Dat hoeft dan weer niet echt mooi te zijn

Echt beschamend van onze aanvoerder dat hij zo opzichtig de invallers voor z’n matties loopt te saboteren. Wijnaldum ga je diep diep schamen.

21 juni 2021 om 20:00

Jup en daarna ook in het interview nog maar eens aanduiden dat Malen moet spelen omdat ze dan iemand erbij hebben voorin. Dat is 100% de keuze van de bondscoach en heeft hij niks over te zeggen. Zou ie ook niet weten dat hij Weghorst in het spel mag betrekken? Echt beschamend gedrag van een aanvoerder zeg...

21 juni 2021 om 20:09

Wat jij beschamend noemt. De beste 11 spelers moeten spelen denk ik, en Gini laat gewoon weten wie deze 11 zijn als aanvoerder. Wat Frank dan doet moet hij allemaal zelf weten natuurlijk, maar we hebben vandaag duidelijk gezien dat het met Malen veel beter gaat.

21 juni 2021 om 20:16

Het ging vandaag beter tegen verreweg de zwakste broeder uit de groep. Een team wat, net als NL, nergens meer voor speelde. Waarmee ik overigens niet ontken dat Malen beter is dan Weghorst (in dit systeem). Just saying. Daarbij vind ik het, net als de mannen boven mij, wel ongepast om zoiets te roepen. Laat het lekker aan de bondscoach over.

21 juni 2021 om 21:24

Eens Ajacied, Depay kreeg dezelfde vraag of hij lieveret Weghorst of Malen speelt en die gaf wel antwoord zonder voorkeur te uiten. Volwassen. Vind Depay sowieso een stuk fijner om naar te luisteren, oogt meer ontspannen en ziet niet overal meer een aanval in. Mag ook wel gezegd worden.

21 juni 2021 om 20:01

Dat lieten ze al.bij de eerste goal zien...vriendjespolitiek...

21 juni 2021 om 20:25

Jullie hebben hier geen enkel bewijs voor. Jullie pakken gewoon elk klein moment om die jongen de grond in te praten sinds dat hele protest gebeuren.

21 juni 2021 om 20:31

Ik heb tot vandaag nog nooit wat negatiefs over Wijnaldum gezegd, dat protest moet ie zelf weten en ik kan er best inkomen. Dat hij vervolgens zo schijnheilig niks over het WK in Qatar wil zeggen, voor een club gaat spelen in handen van een staat die bekend staat om mensenrechtenschendingen/racisme/uitbuiting omdat ze wat meer geld bieden en vervolgens zo opzichtig Weghorst negeert, ja daarmee heeft ie het voor mij wel verbruid met z’n anti-discriminatie praatjes. Statements over discriminatie allemaal prima en hartstikke goed, maar als je acties vervolgens allemaal het tegenovergestelde bewijzen, dan ben je als persoon erg weinig waard voor me.

22 juni 2021 om 07:51

Dan had Gini ook niet naar Barca gekund ivm hun hoofd sponsor. Mocht hij niet bij Liverpool spelen want de eigenaren zijn Amerikaans en inderdaad, ook in Amerika worden mensenrechten geschonden. En zie je serieus niet in wat het verschil is tussen het protesteren tegen een maatschappelijl probleem en iets waar een land zelf problematisch in is en waarbij de bond van zijn land en van het internationale voetbal stil over blijft?

21 juni 2021 om 20:56

Het is schaamteloos van jou om dit te roepen gebaseerd op helemaal niks, jij hoort eindelijk niet eens te mogen reageren met al dat haat.. Wijnaldum wilde geen risico meer nemen want elke keer bal verlies moest er zo veel energie om de bal te veroveren, waarom risico nemen als je 3-0 voor staat, maar jij denkt dat Wijnaldum net als jou is die allemaal haat heeft naar iedereen. Toon beetje respect naar aanvoerder die onze land vertegenwoordigt.

21 juni 2021 om 21:53

Een tijdje geleden gaf ik aan dat er voetbalzone een soort haat propaganda was tegen wijnaldum. Nou dames en heren aanschouw.

21 juni 2021 om 21:58

Echt beschamend dat jij zo spreekt over onze aanvoerder, die wederom belangrijk is voor dit elftal. Geen onnodige energie verspillen was dat, maar jij ziet het graag anders om wederom Wijnaldum onderuit te halen. Ga je diep schamen.

Vond het best oké in de 2e heflt. Tegen Portugal gaan we er helaas uit vrees ik. Tot zondag!

21 juni 2021 om 19:55

Portugal speelt zelf als een draak. Wij winnen 3 keer.

21 juni 2021 om 19:58

Portugal had ook wel drie keer gewonnen tegen de teams in onze poule

21 juni 2021 om 20:02

Wij speelden tegen Oekraïne, Oostenrijk en Noord-macedonie, portugal tegen Hongarije, Duitsland en Frankrijk

21 juni 2021 om 20:04

Wow Hongarije..... Topland.

21 juni 2021 om 20:08

Beter dan de 3 die bij ons zitten.

21 juni 2021 om 20:27

Hoe kan je serieus beweren dat Hongarije beter is dan Oostenrijk en Oekraïne. Het is dat ze thuisvoordeel hebben want anders zijn ze gewoon niveautje Macedonië.

21 juni 2021 om 20:43

Feitelijk onjuist!
Oostenrijk nr 23, Oekraine nr.24, Hongarije nr. 37

21 juni 2021 om 20:47

Portugal speelde in 2016 ook in een matige poule. Speelde ze 3x gelijk.

21 juni 2021 om 20:49

Hongarije, Oostenrijk, IJsland

21 juni 2021 om 20:59

2016 is niet 2021

21 juni 2021 om 21:54

Hongarije mist hun absolute sterspeler, de enige die er ook wat van kunnen zijn Gulasci en Orban, Oostenrijk en Oekraine hebben betere ploegen dan Hongarije zonder Szboloszlai

Je mag echt nooit meer Promes voorrang verlenen aan Gakpo, die is echt in alles 20 keer zo goed. Gewoon vanaf zn eerste interland minuut positief aanwezig met goede ballen en acties.

21 juni 2021 om 20:03

Heb gakpo welgeteld 1 goeie actie zien maken, niet groter maken dan hij is

21 juni 2021 om 20:06

Das dan 100% meer goede acties dan Promes...

21 juni 2021 om 20:06

Da's er 1 meer dan promes

21 juni 2021 om 20:16

Kunnen we ook nog naar individuen kijken of moet er meteen een ander bijgehaald worden. Even voor jullie info, Promes was inderdaad slecht, tevreden dames?

21 juni 2021 om 20:21

Je ziet bij Gakpo gewoon dat ie talent heeft. Alles ziet er moeiteloos uit. Hij maakt idd een mooie actie maar ook een aantal mooie passes die Promes gewoon niet kan geven. Je ziet ook na 20 seconde dat Frenkie de Jong buitengewoon goed is en beter dan iedereen om hem heen. Zo zie je ook direct dat Gakpo veel beter is dan Promes (of Berghuis of Babel).

21 juni 2021 om 20:29

Als je gakpo maar 1 goede aktie hebt zien maken heb je maar half zitten kijken. Wellicht op je mobiel of in je flesje bier. Aantal passjes waren gelijk duidelijk hoeveel talent die jongen heeft

21 juni 2021 om 23:12

Ik snap niet eens wat Promes bij Oranje doet. Wat was zijn laatste goede interland?

22 juni 2021 om 00:42

In dit geval is het gewoon correct. Goede speler dus zijn tijd komt wel.

21 juni 2021 om 23:50

Jij was echt waardeloos indd! Geen goede aktie of voorzet, had liever gakpo eerder laten invallen

Soeverein door. Laat de volgende ronde maar komen. We zijn er klaar voor, zin in. Trots op de boys. Laten we vooral achter de spelers staan. Ze doen het juist hartstikke goed. Natuurlijk is zo een Promes een beperkte speler, maar zit er nu eenmaal bij. In een wedstrijd die echt nergens meer om gaat. Is het hem ook gegund om minuten te maken. In de belangrijke volgende ronde (s) zal hij echt niet snel invallen. Simpelweg de rest laat zien dat zij beter zijn, waaronder bijvoorbeeld Berghuis. Goed ingevallen, genoten van zijn spel.

Na de wissels van Depay en malen was het helemaal niks meer! Voor die tijd was het redelijk. En eerlijk is eerlijk promes en vooral weghorst brengen helemaal niks.Jammer genoeg viel gravenberg ook tegen.Had op meer gehoopt maar na de wissels werd er niks gecreëerd

21 juni 2021 om 19:56

Gezien hoe Wijnaldum bewust weghorst negeerde? Nogal logisch dan

21 juni 2021 om 19:58

Wauwww... Gezien hoeveel verkeerde passes weghorst deed?? Hij kan geen bal aannemen dat is echt duidelijk

21 juni 2021 om 20:07

weghorst krijgt een 100% kans toen hij erin kwam en verpeste hem.elke keer het argument wout heeft een kans nodig en malen meer.malen is voetballend echt 3 klasses beter als wout en veel meer diepgang ook meteen in het elftal.lekker wout naar de tribune en luuk als pinchhitter

21 juni 2021 om 20:18

Malen mist ook een 100% kans (zoals hij wel vaker doet) en werd daarna onterecht teruggefloten voor buitenspel. Weghorst is een duel-winnaar, moet je totaal wat anders van verwachten, maar kreeg weer eens geen bal vanaf de flanken. Oneerlijk om die twee nu te vergelijken. Allebei een ander type, allebei een andere kracht.

21 juni 2021 om 20:23

maar van malen word niet gezegt dat hij een pure afmaker is wat wout wel zou moeten zijn.malen voegt voetballend zoveel toe.hij kan hem in zijn voeten of in de diepte ontvangen.wout is een dimensionaal en makkelijk te verdedigen.

21 juni 2021 om 22:02

Soccerfan_1 je zit overal te stoken over wijnaldum en het 'negeren' van weghorst. Je hebt je punt gemaakt één keer gemaakt oké. Je doet alsof wijnaldum een moord pleegde (en dat zonder bewijs). Je hebt 90 minuten gezien. Als dat alles is waarop jij je focust dan is het wel erg jammer dat je niet verder kijkt.

21 juni 2021 om 19:58

Weghorst werd dan ook totaal niet bediend en meerdere loopacties weer door Wijnaldum genegeerd. De pit was er al uit voor de wissels. Weghorst moest het doen met een Promes naast zich wat natuurlijk ook niet meehelpt.

21 juni 2021 om 20:00

Ja omdat zijn loopacties niet goed zijn. Zijn techniek is zo slecht. Op de schot na niks goed gedaan. Je ziet gelijk aan zijn aanname dat de aanval is verpest. Eigenlijk vind ik de schoot niet eens goed want die moest echt in

21 juni 2021 om 20:04

Zijn loopacties zijn helemaal niet slecht, als je goed oplet zie je gewoon dat die diepgaande loopacties van Weghorst vaak erg goed zijn, maar Wijnaldum liever een balletje breed naar vaak Depay, vandaag iemand anders speelt.

21 juni 2021 om 20:07

Loop akties zonder rendement dus! Dumfries maakt ook veel loop akties. Weghorst heeft letterlijk meer bal verlies geleden dan wie dan ook in die paar minuten dat hij er was!! Ja leuk de hoek n in rennen als het geen nut heeft.. een blind paard heeft ook loopakiew.. aanbieden vragen vertrekken.. zo moet het zelf in, niet blind een gat innlooen zonder oog contact

21 juni 2021 om 20:09

PS j4sp3r, Depay was eruit toen weghorst erin kwam.. dus een kul argument dat wijnaldum breed speelde op depay

21 juni 2021 om 20:21

Daarom staat er ook: "vaak Depay, vandaag iemand anders"

21 juni 2021 om 20:25

@j4sp3r , Weghoorst is langzaam en heeft een hele slecht aanname, en je wilt dat hij de dieptepas krijgt? Sorry maar Wijnaldum heeft een uitstekkende potje gespeeld.

21 juni 2021 om 20:28

dan las ik het misschien verkeerd. Je hebt niks aan loop akties als je geen oogcontact hebt en kennelijk denk ik dan dat ze weinig vertrouwen hebben in de loop akties van weghorst, in mijn optiek heeft hij niet veel goed gedaan, ik had dan liever De jong erin gezet, gewoon on te oeffenen met een pinchhitter, vooral als je buitenspelers erin zet, weghorst staat namelijk niet bekend als een kaatser of iemand die een steekpass kan geven, hij is een klinische afmaker, Is niet erg, alleen paste het niet in deze wedstrijd

Conclussie: Prima wedstrijd, vele wisselingen gezien en keurig de winst binnen geharkt. Weliswaar tegen een matige tegenstander maar toch. Malen moet staan waar die hoort en dat isnin de basis. Tandem Wijnaldum, Maken en Memphis lekker laten staan. De Roon moet gewoon weer naar de basis want Gravenberch maakt geen verschil. Berghuis echt als een invaller en veel vaker en beter gebruiken. Iedere keer wanneer hij aan de bal is dan let.je toch extra op. Oja, Memphis wederom betrokken bij de doelpunten, nuff said

Ps:Stekelenburg duikt niet naar de grond maar die valt gewoon om

Prima wedstrijdje hoor. Ik vond de veldbezetting bij 4-3-3 wel iets beter. Minpunt: wat doet Promes in deze selectie. Man, wat is die gast slecht. Hoop echt dat Berghuis en Gakpo de voorkeur krijgen wanneer het er echt op aankomt!


Niet spectaculair maar een zakelijke overwinning. Lekker boys! Malen heeft de Boer stof tot nadenken gegeven. Gravenberch absoluut niet.

Vind het wel jammer dat Promes er in kwam. Naast dat ik het een waardeloze voetballer vind die niks maar dan ook helemaal niks te zoeken heeft bij Oranje erger ik me ook zo aan hoe hij over dat veld loopt. Had liever Koopmeiners gezien die wat minuten kreeg.

Hoe dan ook afwachten wie het wordt! Deze groepsfase was hoe dan ook beter dan verwacht

Gravenberch was drama, maar voor mij was dit verder het best potje van Oranje. Prima voetbal gezien

21 juni 2021 om 22:09

Werd wel erg veel weggegeven vond ik, zeker de eerste helft.

Meest scorende ploeg van het EK. Wie had dat gedacht van tevoren? Spel is niet altijd top en de tegenstanders waren ook niet geweldig maar je moet het toch doen!

21 juni 2021 om 20:12

hahahaha nu nog 12 ploegen een wedstrijd minder hebben gespeeld is dat niet perse wonderbaarlijk te noemen

Echt het zwakste land dat meedeed dit (geplaatst als winnaar van Nations League groep D, anders zouden ze nooit op een EK komen). En dan laatste 20 minuten met z'n allen naar voren omdat ze nog een goaltje willen maken haha briljant. Zonde dat NL dat niet verder benut.

Mooi, 3-0 en we kunnen verder kijken. Wel mooi van Pandev, voetballers die het niveau van hun team ontstijgen zijn altijd erg speciaal.

Het is maar Noord-Macedonië maar we zagen wel een paar erg negatieve aspecten die eruit sprongen.

Verder wat hadden die spelers tegen Berghuis haha. Die werd wel erg vaak getrapt.

Gravenberch erg slecht, De Roon graag terug in de basis. Malen erg goed gespeeld, toch jammer dat Weghorst pas wordt gebracht als alle pit eruit is en het moet doen met Promes en Gakpo. Jammer dat Wijnaldum in de laatste 20 tot 30 minuten alle snelheid uit de aanvallen hield en weer Weghorst negeerde voor een balletje breed.

Al in al bewijst deze wedstrijd dat de Roon een onbetwiste basisspeler is en Malen tegen tegenstanders die veel ruimte achterin laten beter is dan Weghorst.

Na de laatste 30 minuten is niemand meer warm van Oranje, tenzij van ergernis.

Maar wie denk Wijnaldum eigenlijk dat ie is om elke aanval te vertragen na de 0-3? Nee maar zonder doller, het sloeg nergens op. De wisselspelers telkens naar voren en hij (en nog een paar) hadden er geen zin meer, dus dan gaan we maar wandelen? Belachelijk. Jaja, professioneel, energie besparen blabla. De kijker wilt ook wat!

21 juni 2021 om 20:00

Je snapt toch waarom hij dat doet! Weghorst mag vooral niet scoren. Dan gaat mattie Malen er weer uit. Alles was bewust

21 juni 2021 om 20:02

Zo ver wil ik niet gaan, maar het sloeg in ieder geval helemaal nergens op. Vraag dan lekker om een wissel als je er geen zin meer in hebt. Hij was overigens niet de enige.

21 juni 2021 om 20:05

Dat ie hem niet aanspeelt is 1 ding, maar hij liep zo enorm geforceerd alleen naar links te kijken voor afspeelmogelijkheden, terwijl hij heus wist dat oa Weghorst hartstikke vrij liep rechts van hem. Diep en diep triest gedrag, bah

21 juni 2021 om 20:36

Wat een suggestieve onzin. Het was 3-0 hij deed het rustig aan. Dat is het enige wat er is gebeurd, al het andere zinloze speculatie.

21 juni 2021 om 22:03

En dan heeft hij ook nog EMEA heel veel ballen gravenberg gegeven want die wil hij er natuurlijk ook graag bij hebben in jou ogen. Die heeft laten zien dat het voor hem nog te vroeg komt.

22 juni 2021 om 00:46

Het komt niet te vroeg voor gravenberg, want hij heeft het op CL niveau al laten zien. Hij speelde vandaag echter niet goed.

Ik kap, ik draai, ik daag mijn tegenstander uit maar passeer helemaal niet en speel hem terug op het middenveld of geef een voorzet richting Taiwan. Rara wie ben ik?

Ik prefereer het om een gedateerde oudere linksbuiten in te laten vallen die nog nooit een lantaarnpaal heeft gepasseerd laat staan een speler ipv een jonge getalenteerde speler die niet van Ajax is. Rara wie ben ik.

Man man man...

21 juni 2021 om 20:00

Lupi Romano?

21 juni 2021 om 20:05

Wijndal?

21 juni 2021 om 20:09

Goede gok, maar helaas xD

Ik zei het al in het livetopic, maar wat steekt Gini aan het einde van de wedstrijd toch een enorme middelvinger op naar de invaller die nog wat willen laten zien, door tot 2x toe compleet een kansrijke aanval eruit te halen. Aanvoerder onwaardig. Holy shit.

Steek 5,5 ; Dumfries 6,5, De Vrij 6, De Ligt 6,5, Blind 7,5, v Aanholt 5 ; de Jong 7, Gravenberg 3, Wijnaldum 6, Depay 6,5, Malen 7,5.

Berghuis 7, Timber 6,5

En in het interview zit Wijnaldum ook opzichtig Malen te pluggen. In de wedstrijd weghorst negeren. Wat voor aanvoerder ben je dan? Ik snap dat het beter loopt maar dit is echt aanvoerder onwaardig. Walgelijk.

21 juni 2021 om 20:00

Maar het is echt overduidelijk gewoon. Vandaag was niet de eerste keer. Ik wil wel weten waarom dat is. Want zoals je zegt, schandalig als een aanvoerder dat doet.

21 juni 2021 om 20:01

Ze vragen hem hoe het is om met Malen te spelen. Wat moet die anders zeggen? Negeert Weghorst wel vaak op het veld daar niet van.

21 juni 2021 om 20:05

Zeg dan met beiden speel ik graag het is aan de coach om er keuze in te maken...

21 juni 2021 om 20:04

Ja nu weten we wel wat je vindt van Wijnaldum. Hij heeft er zelf niet voor gekozen om aanvoerder te zijn en gaf zelfs aan dat er betere waren dan hem. Als je je hier druk om kunt maken na zo'n matige pot, dan mis je heel veel zaken die veel belangrijker waren.

21 juni 2021 om 20:26

Hey Derksen ben jij dat? Man man man, wat een sneu gedoe. Gini scoort 2 keer, Gini praat positief over Malen, zegt niets over wat hij van Weghorst vind. Dat maak jij ervan. Jij vult zelf het negatieve in omdat je dat zelf wil. Zo bevooroordeeld, triest!

Beetje Weghorst gaan negeren stelletje lamzakken. + Promes hoort hier gewoon niet tussen wat een triest figuur!

21 juni 2021 om 20:03

Vooral Wijnaldum negeert Weghorst, iemand moet Wijnaldum op de vinger tikken aanvoerder onwaardig om je gedrag zo te etaleren en doelbewust ene ploeggenoot overslaat...

21 juni 2021 om 20:11

Je hebt gelijk! Promes moeten we het niet kwalijk nemen want die heeft de kwaliteiten niet om de bal bij Weghorst te krijgen helaas.

21 juni 2021 om 20:07

Je zag het aan de eerste goal...de kliek was feest aan het vieren ...en daar komt niemand meer tussen...zoja...dan doen ze wat de eerste 2 wedstrijden al deden...lekker de jongens links laten liggen...te triest voor woorden....

9 punten in de tas. Enige wat telt. Sprankelend was het vandaag niet. Met al dat gewissel bleef er te weinig over. Zondag moet het gaan gebeuren. Zelfs een Portugal is te kloppen.. maar er moet echt een tandje bij.

Wijnaldum wilt heel graag zijn derde maken voor een hattrick en daarnaast staan nog 3 andere spelers naast Wijnaldum maar Promes schiet die bal doodleuk richting de cornervlag haha. Nederland top gespeeld en die Wijnaldum blijft maar scoren zeg. Hopen dat Nederland zo door gaat dan kan ik straks nog Tuuterennnnn

Zakelijk de groep gewonnen, of ik van het voetbal heb genoten nee dat viel tegen, tegen topland kom je met dit voetbal niet mee weg. Depay maakt gene indruk valt dit toernooi echt tegen, mensen zien wat ik niet zie als het over Depay gaat...

Die Promes is echt absurd slecht.

21 juni 2021 om 20:14

Geheel mee eens. Maar wat dacht je van Berghuis? Balverlies, naar de verkeerde kleur spelen etc...leek helemaal nergens op met Berghuis!

21 juni 2021 om 20:20

Betrokken bij een goal. Bijna een assist.

21 juni 2021 om 20:30

Sorry maar dat weegt absoluut niet op tegen het hele veldspel van Berghuis. En...bijna telt niet! Berghuis en Promes hebben niets te zoeken in Oranje. Daar in tegen was Gapko goed bezig, geen angst en direct volle bak spelen.

21 juni 2021 om 21:02

Haha en dan Gakpo wel goed noemen...die had één mooie actie en daarna verprutste hij de voorzet... Was na een balletje van Berghuis overigens. Berghuis was inderdaad niet super goed, maar dat het nergens op leek is ferm overdreven.
En tja bijna... als aangever heb je het niet in eigen hand.

Waar komt al die haat op oranje vandaan ? Ik zie jongens allemaal dingen roepen echt schaamteloos je wint 3 wedstrijden zonder problemen.. wees trots op je land man, andere landen zijn trots dat hun land mee doet aan de EK en hier maar zeiken op alles wees blij en trots.

21 juni 2021 om 20:10

Zonder problemen wil ik nou niet zeggen. Er wordt teveel weggegeven wat normaal echt keihard afgestraft gaat worden. Voor de rest ben ik het met je eens.

21 juni 2021 om 20:11

100 procent met je eens. Je doet voor het eerst in 7 jaar weer mee, wint 3x in de poule en dan nog zuur lopen doen. Nou ik loop de polonaise hier, ik geniet er gewoon van. Voor hetzelfde geld duurt het weer 7 jaar dus ik geniet er van zo lang het duurt.

21 juni 2021 om 20:25

Wij leggen de lat altijd heel hoog in Nederland. We verwachten een dominant oranje dat tegenstanders helemaal wegspeelt met frivool spel en veel kansen en mooie goals. Dat hebben we nog niet gezien, maar hopelijk komt dat nog.

21 juni 2021 om 20:43

Weet je waar ik me aan erger onze aanvoerder maakt 2 goals maar wordt uitgemaakt als vriendjes politiek omdat hij de laatste min geen haast meer maakte naar voren.. en dat hij hekel heeft aan weghorst, hou op man die jonge denkt tenminste nog na geen balverlies iedereen zit er beetje doorheen geen blessure waarom moet je nog risico nemen.. maar nee wordt van alles uit gemaakt omdat hij de bal niet aan weghorst wilt geven pff

21 juni 2021 om 21:27

Hij heeft Weghorst in eerdere wedstrijden ook al overgeslagen, terwijl die in kansrijke positie stond. Het gaat natuurlijk niet alleen om de laatste 10 minuten van vandaag.

Gravenberch komt tekort op de positie van De Roon, Promes is gewoon tribuneklant en Van Aanholt is echt een enorm matige linksback/wingback. Voor de rest wel tevreden er werden redelijk wat kansen weggegeven doordat Wijnaldum en Gravenberch geen zin hadden om mee terug te rennen, wat rare acties van Wijnaldum op het einde om bewust aanvallen om zeep te helpen niet echt collegiaal.. Malen overigens een prima pot en hopelijk start hij volgende wedstrijd. De groep overtuigend gewonnen maar ik heb echt geen idee wat je van dit elftal moet verwachten tegen een betere tegenstander.

4-3-3 moet het vaste systeem blijven, dan loop het een stuk lekkerder.

En Wijnaldum, naar mannetje dat…
Heeft enkel oog voor zichzelf en zijn vriendjes, een Weghorst wordt compleet genegeerd. En die heb zijn bek vol over discriminatie, dwaas dat

21 juni 2021 om 20:15

Wijnaldum is voor mij echt wel van z’n voetstuk gevallen, loopt altijd te zeuren over discriminatie en gelijkwaardigheid en alles, maar slaat doodleuk medespelers als Weghorst over en weigert iets te zeggen over de mensenrechten rond het WK van volgend jaar in Qatar. Zijn principes zijn er alleen in theorie, in de praktijk is ie zo schijnheilig als het maar kan. Bah

21 juni 2021 om 20:20

Plus zijn kliekjesvorming met andere donkere spelers, hypocriete engnek dat

21 juni 2021 om 20:27

wat een onzin. alles wat wout vandaag aanraakte was drama.als je zelf heb gevoetbald dan weet je toch ook dat je de bal niet geeft aan diegene die het minst goed kan voetballen.

21 juni 2021 om 21:18

Insinueer je nu dat wijnaldum weghorst overslaat omdat hij blank is? Als je dat zo bedoelt ga je schamen dat je dit ook maar durft te posten....

21 juni 2021 om 21:21

Zelfs niet als hij vrij voor de goal staat en een Promes alleen nog maar een simpel balletje breed hoeft te geven voor een "fifa goaltje"?

Weghorst word bewust overgeslagen helaas.

Ik ben geen fan van de Roon, maar ik heb vandaag wel gezien dat de Roon een stuk meer ervaring brengt dan Gravenberch. Gravenberch was wel heel slordig vandaag. Ik miste ook de felheid bij hem.
Volgende wedstrijd dus graag weer lekker met De Roon voetballen.

En daarna is het gewoon klaar. Met dit spel verlies je van elke tegenstander die ook maar 5% beter is dan Noord Macedonië

Ik vond Gravenberch best wel goed spelen. Is positioneel en aan de bal echt veel sterker dan de Roon. Beweegt ook goed door als hij de bal speelt.

Mensen die wout weghorst er nog steeds in de basis willen zien kan je niet serieus nemen. Malen liet zoveel meer zien en eindelijk was er aanvallend lekker veel dreiging.

21 juni 2021 om 20:20

Ik zou het af laten hangen van de tegenstander, als je tegen een team speelt dat veel ruimte weggeeft achterin (Duitsland bijv) zou ik zeker Malen opstellen, tegen een team dat de bus parkeert zou ik voor Weghorst gaan (Portugal bijv). Ik heb trouwens geen voorkeur voor Weghorst, maar erger me wel verschrikkelijk aan Wijnaldum en Depay die gewoon weigeren de bal naar Weghorst te spelen, maar wel continu Malen zoeken. Triest gedrag en het soort vriendjespolitiek dat je hele EK kan verpesten, kan me nog een EK met Affelay en Van Persie herinneren die precies zo deden, daar kom je gewoon niet ver mee omdat je geen eenheid bent als groep...

Wat een slecht interview van Depay zeg. Zegt inhoudelijk niks en als het kritisch wordt raakt hij van slag.

21 juni 2021 om 20:22

Mediatraining he, opzich logisch toch? Journalisten azen op een verspreking of een beetje drama

21 juni 2021 om 20:28

Vond het gewoon prima. En ook gezien hoe hij opkomt voor Weghorst!? Heel netjes van Memphis.

Korte samenvatting. Malen in plaats van Weghorst. Dat lijkt me nu duidelijk. Memphis zal dan ook beter zijn. Verder maak ik me zorgen als we zelfs met 0-2 hadden kunnen achterkomen. Ook tijdens Koeman begonnen we altijd zo slap, waarom toch? Wie we ook volgende week zondag krijgen, Oranje heeft in mijn mening hun minimale doelstellingen gehaald. Als je een land als Portugal eventueel gaat tegenkomen is alles een bonus...

Ontzettend misselijke vragen van de interviewer aan Memphis. Waar Memphis overigens heel netjes mee om gaat !

Dit klinkt als een lekkere uitslag 3-0 maar de waarheid is dat het vaak heel erg slordig was, met veel fouten door gallery play. Had zeker een nulletje of zeven moeten zijn. Denk dat het nu een hele grote kans wordt op Portugal in de 1/8e finale en dan vliegen we er uit als we zo spelen. Er is in elk geval nu al meer dan 50% kans op nr drie van groep F. Duitsland wordt dat niet want die verslaan Hongarije wel, en ik zie Portugal ook niet van Frankrijk winnen. Angstgegner numero uno dus volgend weekend.

Kunnen we de journalisten niet vervangen, hoebedoel je je mening proberen te forceren... Zet daar een touzani neer ofzo krijg je stuk gezelligere interviews

Nederlanders, ik heb een vraag. Ik moet het als buitenlander veelal doen met het lezen van comments hier op vz en heb dus gelezen dat Oranje onder Koeman veel beter was dan nu onder De Boer. Mijn vraag: wat waren de resultaten van Oranje onder Koeman op een eindtoernooi wat er om gaat? Het resultaat nu, 3 overwinningen uit 3 wedstrijden lijkt me niet zo slecht. Het voetbal is misschien niet altijd goed, maar wat dacht je van Duitsland? Het toernooi-team bij uitstek. Beginnen ook altijd slecht, maar hebben vaak een goed eindresultaat behaald.

21 juni 2021 om 20:37

Onder Koeman hebben we geen eindtoernooi gespeeld

Als we t hebben over de gasten die de kans kregen vandaag vond ik Gravenberch en Berghuis erg tegenvallen helaas. Malen daarentegen speelde super, solliciteert naar een basisplek.

Hahaha wat een volk zeg de Mede-Nederlanders. Wijnaldum een uitstekende pot gespeeld, enorm veel aanvallende en defensieve arbeid geleverd (zoals nu getoond bij NPO) maar we klagem dat er in de laatste paar minuten niet meer vol de aanval werd gekozen. Wat een gezeik om niks zeg

Die malen gaat echt geen potten breken in de volgende ronde. Had het idee dat Nederland juist wat minder hoog stond dan in de eerste 2 wedstrijden, waardoor je wat meer hebt aan de diepgang van Malen. 1e 2 poulewedstrijden speelde zich veel meer af op de helft van de tegenstander met volledige omsingeling. Dus deze wedstrijd vergelijken met de eerste 2 is gevalletje appels en peren.

Typisch gejank hier weer.

9 punten. Eerste geworden. Een partijtje gespeeld op 60 procent. Wat zaken uitgeprobeerd. That's it.

En men zeikt op de spelers alsof ze van andorra hebben verloren zojuist. Daarom komen wij nooit vooruit... Omdat we niet blij zijn met wat we hebben. En altijd uitgaan van het slechtste. Het trotse en positieve is ver te zoeken.

Zuiver de harten. Wees positief en support je land. En kijk niet naar domme onzinnigheden zoals clubvoorkeur, vermoedens en persoonlijke hetzes jegens één speler.

Met de Roon die het vuile werk doet, spelen de Jong en Wijnaldum 100 % beter.

Ik denk dat Frank de boer nog wel ff afspraken moet maken over wie er achterin blijft bij corners en vrije trappen! Als je de langzaamste (blind) daar laat staan dan kunnen we er in de volgende ronde nog een paar tegen krijgen in de counter

Wijnaldum is een waardige captain. Al jaren actief op het hoogste podium in Europa. Jansen en Afellay wijzen hem niet voor niets aan als man van de wedstrijd. Genant om te lezen wat voor kritiek hij hier van sommigen krijgt. Totaal niet gebaseerd op feiten, maar op misselijkmakende discriminatie.

Oké potje. Wel nog elke keer slordig, dat moet er toch wel echt uit.. Van de invallers heeft alleen Malen mij overtuigd. Kon zeker beter wat betreft afwerken, maar zijn snelheid is wel een wapen. Bovendien lijkt het er sterk op dat met name Wijnaldum liever met Malen speelt, want die slaat echt bewust Weghorst over. Wijnaldum ook weer eindelijk een beetje zoals hij eerder met Depay de connectie had, al was het veldspel van Wijnaldum met name in de 1e helft echt slecht.. Depay daarentegen juist stukken beter in het veldspel vandaag. Gravenberch echt zwakjes en heeft bewezen geen vervanger voor De Roon te zijn, omdat hij niet die balans weer te bewaren. Verder verdedigend toch beetje kwetsbaar, dat viel mij tegen. Promes nutteloze invaller. Gakpo leuke actie, maar verder niet zoveel; niet heel gek voor 1e keer. Berghuis begon heel goed toen hij erin kwam, maar daarna heel erg slordig. Wel is zijn traptechniek echt een wapen. Timber viel mij als rechtsback tegen, kwam totaal geen gevaar van af en speelde alles terug. In de 8e finale hoop ik dus op Malen in plaats van Weghorst, met verder gewoon de "standaard" 10.

Er vanuit gaande dat Portugal wordt geloot, heb ik wel sterk mijn bedenkingen over Blind centraal achterin.

De Ligt 90 minuten op Ronaldo, met de Vrij erachter moet zeker kunnen. Blijft link, maar goed dat geld voor iedere verdediger.

Maar dan heb je met Bruno Fernandes daarachter wel een linkerd. Oranje gaat nooit 1 op 1 spelen achterin zoals Duitsland.

Maar met Blind ga je Fernandes niet tegenhouden die moet super kort gehouden worden door een verdediger met snelheid.

Ik zou het dus tegen mocht het Portugal worden, zeeer slim vinden om Ake op de plek van Blind te zetten.

Blind kan prima tegen tegenstanders als Kroatie etc, maar tegen toplanden gaat hij echt tekort komen op snelheid

22 juni 2021 om 00:54

Met ake krijg je meer goals tegen. 2 redenen. 1. Positioneel staat deze vaak fout. 2. Blind zorgt voor voetbal waardoor de Verdediging minder onder druk staat.

Draait warm hahah tegen zo n zwakke tegenstander

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2223 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger40
S. de VrijVerdediger40
D. DumfriesVerdediger42
P. van AanholtVerdediger40
F. de JongMiddenvelder40
G. WijnaldumMiddenvelder43
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

810 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Olympique Lyon 37 20 4 0
2019/2020 Olympique Lyon 13 9 0 0
2018/2019 Olympique Lyon 36 10 5 0
2017/2018 Olympique Lyon 36 19 3 0
2016/2017 Manchester United 4 0 1 0
Laatste voetbalnieuws

Ronald Koeman lovend over uitblinker Memphis: ‘Daarom is hij waardevol'

Ronald Koeman heeft zich zaterdagavond lovend uitgelaten over het optreden van Memphis Depay. De aanvaller speelde tegen VfB Stuttgart (0-3) zijn tweede wedstrijd in het shirt van Barcelona en liet met...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 1 augustus
Juventus heeft een akkoord bereikt met Santos over Kaio Jorge. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren