Arne Slot zet Nicolai Jörgensen uit selectie van Feyenoord

Maandag, 21 juni 2021 om 15:08Dominic Mostert • Laatste update: 15:19

Arne Slot heeft Nicolai Jörgensen uit de selectie van Feyenoord gezet. De spits heeft intern zijn vertrekwens duidelijk gemaakt en mag uitkijken naar een nieuwe club. In de tussentijd ziet Slot het niet zitten om Jörgensen bij de groep te houden, vertelt de nieuwe trainer op zijn eerste persconferentie van het nieuwe seizoen. Feyenoord zal zich dus zonder Jörgensen voorbereiden op de tweede kwalificatieronde van de Europa Conference League.

Maandag trainde Feyenoord voor het eerst. De Deen, sinds 2016 in dienst van Feyenoord, was een opvallende afwezige. "Ik denk dat hij vorig seizoen vaak genoeg heeft aangegeven dat hij op zoek is naar een nieuwe uitdaging. Dat heeft hij ook bij Frank Arnesen (technisch directeur, red.) aangegeven", aldus Slot, die toch zelf met Jörgensen om de tafel ging. "Soms zie je dat een speler daar weer andere ideeën over heeft als hij terugkomt van vakantie. Ik wilde het met name van hem zelf horen. Na de testdag (zaterdag, red.) heb ik hem bij me geroepen en was hij heel duidelijk: hij wil graag weg. Toen was ik vervolgens ook heel duidelijk: ik ga door met jongens die willen blijven. Dus zal hij de komende tijd apart van de groep trainen."

Mogelijk gaat Feyenoord in de transferperiode op zoek naar een vervanger van Jörgensen. Slot wil echter eerst zien wat de spitsen die wél tot de selectie behoren in hun mars hebben. "We hebben Bryan Linssen die het vorig seizoen prima heeft ingevuld, we hebben Róbert Bozenik die terugkomt (van het EK, red.), we hebben Naoufal Bannis en Dylan Vente, dus qua aantal zitten we goed", somt de opvolger van Dick Advocaat op. "We hebben de komende weken de tijd om te kijken hoe die jongens het doen. Dan kan het maar zo zijn dat we ons op die positie moeten versterken, maar dat kan ook op een andere positie zijn."

Slot kon maandagochtend tijdens zijn eerste oefensessie alleen niet beschikken over EK-gangers Steven Berghuis, Robert Bozenik en Orkun Kökcü. Feyenoord is vanwege de vroege start van het Europese seizoen al vroeg begonnen aan de voorbereiding. De Rotterdammers werden tijdens de loting van de tweede voorronde in de Conference League gekoppeld aan de winnaar van het tweeluik tussen FK Decic en FK Drita. De wedstrijden van Feyenoord staan voor 22 en 29 juli op de agenda.


Poll

Vind je het terecht dat Nicolai Jörgensen uit de selectie wordt gehouden?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

138 reacties (laatste reactie door bliek)

Zou newcastle hem nog willen hebben voor 25 miljoen?

21 juni 2021 om 15:14

Ik denk dat we wel minimaal 30 miljoen kunnen vragen, hij speelt tenslotte wel in dezelfde competitie als Dumfries. Dan schiet je prijs wel omhoog.

21 juni 2021 om 15:19

Nee, sorry. Hij staat totaal niet meer op de radar nu we met twee spitsen spelen waar ASM de belangrijkste van is. Tuurlijk, Joelinton is niet heel best. Hij is nooit slechter Jorgensen..

21 juni 2021 om 15:22

Haha, wat denk jezelf ?? Wat ben ik blij dat die deal nooit is doorgegaan. Nufc kan beter nu 5 miljoen overmaken voor Berghuis, die past beter binnen onze selectie !

21 juni 2021 om 15:39

@dylan, jammer dat je sarcasme nog niet duidelijk genoeg is voor sommigen..

21 juni 2021 om 15:46

Laten we het erop houden dat het maandag is, want het sarcasme lag er wel erg dik bovenop.

21 juni 2021 om 15:37

Ze zouden er ook verstandig aan doen om Senesi nu te verkopen en meteen te cashen. Er is geld nodig en wil je nog een keer zo’n risico nemen...?

21 juni 2021 om 15:40

NOu levert hij geen stuiver meer op door deze actie van Slot. Ik denk zelf dat clubs geld zullen vragen als ze Jorgenson overnemen. Zij moeten immers het salaris gaan betalen.
Geen slimme zet om het zo te doen

21 juni 2021 om 16:06

Het was al lang duidelijk dat hij weg wilde, en ook dat zijn prestaties enorm achteruit zijn gegaan. Dat is allemaal geen geheim meer. Nu hopen op een club die een avontuur aan willen gaan.

21 juni 2021 om 16:53

Niet dat hij anders nog de hoofdprijs op had geleverd. Iedereen die zijn doopceel een beetje door licht ziet dat hij sinds het kampioensjaar, en eventueel het jaar erop, geen deuk meer in een pakje boter heeft geschoten, en dat hij vaker ziek zwak en misselijk was dan dat hij fit was.

Het was sowieso nog maar de vraag of Feyenoord iets voor hem zou vangen, deze actie van Slot verandert daar weinig aan.

21 juni 2021 om 16:57

Ja, ik zag ook dat hij veel minder was, maar ook vaak gewoon boerepech had. Net niet oid. Zijn blessures speelden hem ook parten natuurlijk.
Maar, Arnesen en Jorgenson/zaakwaarnemers hadden samen naar een club moeten hebben gezocht dan leverde hij tenminste nog wat op

21 juni 2021 om 17:04

Nee inderdaad. Natuurlijk vang je niet meer de hoofdprijs voor hem, maar je kunt voor de buitenwereld toch doen alsof je hem graag houdt. Nu krijg je helemaal niks meer, kan zo 1 miljoen schelen.

Toch jammer, zo via de achterdeur. Had graag gezien hoe hij onder Slot zou renderen, maar helaas. Hopelijk lekker terug naar Kopenhagen

21 juni 2021 om 15:18

Ik hoop dat hij snel een andere club heeft en dat Feyenoord daardoor ook kan schakelen.
Als hij zelf aangeef te willen vertrekken snap ik ook dat Slot hem niet meer mee laat trainen.
Doodzonde dat hij 1 super jaar heeft gehad en dat het daarna over is. Heeft in ieder geval genoeg steun gehad van de supporters.

21 juni 2021 om 15:22

Slot geeft aan dat het wel goed is zo🤷🏾‍♂️

Die heeft veel vertrouwen in wat er nog overblijft.🙈

21 juni 2021 om 15:25

Tja het zou niet slim zijn om je spelers die je nog heb lopen die gelijk te vertellen dat hij er geen vertrouwen in heeft.
Er zal best nog naar een spits gekeken worden alleen er wordt sowieso tot juli gewacht voor er wat gebeurd.

21 juni 2021 om 17:01

Achteraf is het natuurlijk makkelijk praten, maar zo'n type spits was Jorgensen ook gewoon. Er 1 in het rijtje Vleminckx, Janssen, Afonso Alves, Dessers, en je kunt er vergif op innemen dat Giakoumakis de volgende in dat rijtje wordt.

Behoudens zijn laatste jaar bij Kopenhagen, haalde Jorgensen ook daar geen al te indrukwekkende cijfers. Dus Feyenoord had na dat kampioensjaar gewoon lekker dat bod van Newcastle moeten accepteren, en dan had Feyenoord vast wel weer een andere spits gevonden.

In die zin zou ik zelfs willen stellen dat Feyenoord er misschien zelfs goed aan doet om Senesi bij een aannemelijk bod van de hand te doen. Laten ze eerst financieel maar eens goed aansterken, en dan kunnen ze wellicht over een paar jaar sportief weer wat meer hun slag slaan.

21 juni 2021 om 15:31

Ik vind het ook heel jammer. Waarom niet je kans grijpen onder een nieuwe trainer?

Dus omdat je liever weg wilt mag je meteen niet meer meetrainen? Raar, en denk dat t voor feyenoord ook beter is om een zo fit mogelijke Jorgensen te hebben.

21 juni 2021 om 15:15

Waarom zou je hem als compleet nieuwe trainer met nieuwe technische staf, nieuwe visie etc etc meenemen in de voorbereiding als je toch weet dat hij geen rol gaat spelen dit seizoen? Dan kan je beter je aandacht op andere mensen leggen toch?

21 juni 2021 om 15:17

Fatsoen is een degelijke reden. Wie weet komt er geen club en blijft hij bij Feyenoord.

21 juni 2021 om 16:30

Idd. Ik vind dat zo’n belachelijke reden en not done. Ook spelers die niet willen bijtekenen degraderen vind ik ook altijd zo’n trieste actie.

21 juni 2021 om 16:38

Alsof Feyenoord de luxe heeft om te bepalen wie er mag spelen of niet. De coach creeert nu een omgeving waarin mensen dus niet meer gaan zeggen of ze weg willen gaan of niet. Vreemde manier van managen. Als je zeker wilt weten wat spelers gaan denken, moet je ze de ruimte geven om te zeggen wat ze voelen. Nu krijg je dus allemaal ja-knikkers die tegen hun zin doen alsof ze het leuk vinden. Let maar op Feyenoord vliegt er in de Uefa snel eruit en haakt vroeg in het seizoen al af met de strijd om kampioenschap.

21 juni 2021 om 17:02

je begint aan een nieuw seizoen en alle koppen de zelfde kant op . dan kan je een stoorzender niet gebruiken . hij zal zich niet voor 100%inzetten . dus snap goed dat je hem er niet bij wilt hebben .

21 juni 2021 om 15:16

Op zich is dat niet zo heel vreemd. Arne Slot wil zijn eigen stempel op de selectie drukken, ergens naar toe werken.

Een speler die weg wil is dan een stoorzender.

21 juni 2021 om 15:46

@El Barto

Hoe is zo'n jongen dan een stoorzender? Dan is hij dat al de afgelopen 3 jaar geweest, want hij wil al langer weg.

Daarnaast heb je altijd in elke selectie, meerdere spelers die weg willen of uitkijken naar een andere club (en dat dit ook al geweten is door management/trainers/...) en dat is dan geen issue.

Ik vind dit triest. Laat een speler mee trainen met de groep en klaar.

21 juni 2021 om 16:56

Hier is niets triest aan. Het is vrij logisch. Ik zeg niet dat Jorgensen zelf de persoonlijkheid heeft van een stoorzender.

Maar Arne Slot wil ergens naar toe aan het werken met zijn team en wil daar gemotiveerde spelers voor hebben. Dat is zijn goed recht.

Jorgensen zal ongetwijfeld niet lopen sloffen tijdens een training, maar zal ook weer niet superscherp zijn. Begrijpelijk, maar dan snap ik prima dat Slot hem niet in het team kan gebruiken

21 juni 2021 om 15:17

Mwah die hoop hebben ze binnen Feyenoord denk ik, volledig terecht, opgegeven. Hij is nooit meer fit en straalt ook niet uit dat hij er echt voor wil gaan. Gewoon verkopen. Hopen dat je er nog een miljoen voor krijgt ofzo. En al gaat hij gratis, je bespaart zijn topsalaris.

21 juni 2021 om 15:24

Aan de andere kant omdat die niet mee mag trainen kan hij ook geen blessure op lopen . Maar ja ik snap slot wel die wil alleen gemotiveerde spelers hebben. Hij kan anders toch bij jong Feyenoord gaan trainen

21 juni 2021 om 16:51

Idd, typisch een actie van een trainer met weinig ervaring. Om zo op deze wijze even gelijk je spierballen te laten zien. Moet hij niet te vaak gaan doen, spelers hebben dit geforceerde gedrag snel door. Dumfries en Nico hebben bij Ajax en PSV hun vertrekwens kenbaar gemaakt. Denk je dat zij uit de selectie gezet worden als ze nog niet zijn verkocht. Zielige vertoning dit, waarmee je helemaal niets opschiet.

Jorgensen uit de selectie zetten want hij wilt vertrekken en ondertussen verontwaardigd doen als je zelf op straat gezet wordt omdat je al.met een ander praat. Tot zover Arne Slot.

21 juni 2021 om 15:18

Dit is gewoon in overleg met elkaar gebeurd, Jorgensen wil al langer weg. Zo kan die rustig een club zoeken

21 juni 2021 om 15:22

Hij zoekt al maanden naar een club. De reden dat die nog niet gevonden is heeft echt niks te maken met de hectiek van mee moeten trainen met de eerste selectie van Feyenoord en dat er nu plotseling deuren open gaan die eerst gesloten waren omdat hij nu meer rust heeft voor het vinden van een club.

21 juni 2021 om 15:23

Azb100 heeft nog lichte wrok zitten.
De pijn blijft lang zitten..

21 juni 2021 om 15:24

Er staat in de tekst dat Slot zaterdag heeft bepaald dat hij uit de selectie gaat omdat hij alleen spelers wil hebben met toekomst bij de club. Vind het wel gek, het is niet alsof Feyenoord overloopt van het geld en dit verbetert je onderhandelingspositie ook niet.

21 juni 2021 om 15:26

Zijn contract is geloof ik nog voor 1 jaar.
Ze willen gewoon van hem af en zijn salaris gebruiken voor spelers die wel willen.
Jorgensen is gewoon afgeschreven als je daar 3 mil voor krijg ben je spekkoper.

Feyenoord heeft een grote fout met hem gemaakt in het verleden en dat kost nu geld.

21 juni 2021 om 15:28

Heeft niks met pijn te maken. Meer met de hypocrisie van slot. En ik denk niet dat jorgensen denkt: laat ik lekker alleen gaan trainen want dat komt mij echt ten goede.

21 juni 2021 om 15:32

''en ik denk niet dat..'' ja daar ga je dus al. zonder dat je enig benul hebt van wat de situatie is ga je al mensen voor ''slang'' uitmaken.

21 juni 2021 om 15:33

Slot is ongeacht de situatie met jorgensen in mijn ogen en vele ogen met mij een slang. Doet dit niks aan af.

21 juni 2021 om 15:36

Nou bliek, ik had het zelf niet zo bekeken als Azb100 zegt, echter zit er natuurlijk wel een kern van waarheid in. En Jorgensen nog een contract voor een jaar zeg je?! Nou, Slot had nog een contract voor een half jaar..... Maar waar het om gaat is dat het natuurlijk gewoon gaat om wat het beste is voor de club en niet voor de passanten (het individu). Slot weg bij AZ was goed voor de club en toen was Slot pissed. Jorgensen niet bij het team is goed voor de club en niet voor Jorgensen en nu vindt Slot het goed. Dus Azb100 heeft zeker een terecht punt van kritiek.

21 juni 2021 om 15:42

Formus, Dat is uiteraard een koe in zijn kont kijken. Wie zegt dat Slot het minder had gedaan bij AZ dan dat het nu is geworden. Naar horen zeggen is dit in onderling overleg gegaan. Jorgensen wil deze window vertrekken en mag en krijgt de tijd om een club te vinden. Daarnaast nog steeds volstrekt logisch dat je niet met een speler gaat starten die voor begin van de competitie weg wil. Er blijft toch gewoon een verschil of je in een lopend seizoen zit of dat je een seizoen gaat starten. zijn 2 verschillende dingen. Als Slot niet naar Feyenoord was gegaan had hij gewoon zijn halve seizoen afgemaakt met zijn half jaar contract. Dat contract van een jaar gebruikte ik trouwens niet als reden dat hij eruit moest. Dat had er mee te maken dat zijn waarde waarschijnlijk niet zo hoog lag. Dus die contractduren heb ik niet gebruikt als argumentatie....

21 juni 2021 om 15:45

@formus, maar stel dat hij heeft gevraagd aan Jorgensen of hij zich wel of niet meer kon motiveren en Jorgensen gaf aan dat hij dat niet meer kon, dan is dat een volledig ander verhaal dan bij Slot. Slot gaf aan gewoon gemotiveerd te zijn om het seizoen af te maken. Dat is het verschil. Dat AZ dan een andere keuze maakt, dat kan, maar dan kan Slot dat nog vervelend vinden. (en dit mag Jorgensen ook vervelend vinden, maar misschien vindt hij het wel prettig en is het volledig in overleg gegaan)

21 juni 2021 om 15:51

Azb100. Ik vind dat je deze twee situaties niet echt met elkaar kan vergelijken. Het zou hypocriet zijn als er in de loop van het seizoen een speler zou gaan praten met een andere club en hem dan buiten de selectie zetten. Nou wilt hij beginnen om te bouwen aan een team, en wat heb je dan aan een speler die op het punt staat om te vertrekken?

21 juni 2021 om 15:52

Slot had alle recht het vervelend te vinden, ik snap dat ook prima, echter ik begrijp ook de keuze van AZ dat ze afscheid willen nemen van een trainer die anders "in de keuken" kan blijven meekijken van wat over een half jaar een concurrent is.

Ik weet niet of ik die keuze ook had gemaakt en ik had op zijn minst even gewacht tot de winterstop, om iets van stabiliteit te houden,maar de keuze an sich heb ik altijd begrepen.

Ik vond deze vergelijking van AZb overigens wel leuk gevonden, maar uiteraard zijn de situaties niet 1-op-1 vergelijkbaar. Jorgensen gaat (zeer waarschijnlijk) niet met extra kennis naar een concurrent als hij zou mogen meetrainen bij het eerste.

21 juni 2021 om 15:58

@oeliewapper, eens hoor, ik denk dat het voor AZ een hele vervelende situatie was. Je verstoort de groepsdynamiek of je hebt een spion in huis. Ik had zelf de keuze gemaakt om hem niet bij de gesprekken over de toekomst aan te laten sluiten, maar misschien is dat praktisch/operationeel niet te doen.
Maar het is eigenlijk niet te vergelijken, zeker omdat we niet weten wat Jorgensen er van vindt.

21 juni 2021 om 16:13

Nou ja, het was vooral het moment en het plotselinge karakter ervan wat mij verbaasde, niet de beslissing zelf. Het is wel ontzettend jammer dat je daarna (en ik denk ook wel een beetje daardoor) punten verliest in de competitie en je vooral ook Europees een potentieel geweldige poule-fase niet weet te belonen met overwintering in de poule waarin ze zaten.

Daarna is het allemaal prima opgepakt door Janssen en ik snap ook dat ze met hem verder gaan, dat was anders ook lastiger geworden.

Het nemen van het besluit op dat moment doet AZ er momenteel beter voorstaan dan als ze hem hadden laten zitten, denk ik eerlijk gezegd.

Maar goed, je moet de emotie er uit halen, dat geldt voor AZ en dat geldt voor Slot ook en de keuze om Jorgensen uit de selectie te laten (ik hoop wel in overleg), kan ik op zich begrijpen, omdat hij nieuw bij een club komt en het groepsproces dan extra belangrijk is.

Dat supporters er soms wat anders op reageren, acht dat houd je toch. Ik probeer daar een beetje buiten te blijven, maar moet eerlijk zeggen, ik vond deze opmerking wel komisch .

21 juni 2021 om 16:20

Zoals ik de berichten lees is het in overleg gegaan.
Maar ja je kan in overleg ook een mededeling doen......

Ik hoop gewoon dat hij zo snel mogelijk een nieuwe club heeft geeft ons ook weer een beetje ruimte.

21 juni 2021 om 16:39

Nou ja, ook als het een mededeling was, dan is dat prima te billijken. Slot moet in korte tijd een team maken en dan moet voorkomen worden dat spelers die daar niet bij (willen) horen voor ruis zorgen.

Wel een interessante vraag die ik verderop zag, wat doet hij met Berghuis, als die aangeeft weg te willen.

Tweede vraag, wat doe je als er uiteindelijk geen club komt voor Jorgensen.

21 juni 2021 om 16:56

Tja lastige vragen.
Volgens mij heeft hij al met Berghuis gepraat.
Voor Feyenoord trouwens wel goed dat de Boer 532 speelt.

Berghuis heeft wel altijd gezegd als er een club komt die hoger speelt dan Feyenoord en goed bij mij pas weg te willen.
Is dat niet wil hij gewoon blijven.

Tja ik denk bijna maar weet niet zeker stel er komt niks voor Jorgensen dan vermoed ik dat ze proberen met elkaar contract te ontbinden. Feyenoord wil toch de ruimte hebben in salaris.

21 juni 2021 om 15:19

Andere situatie, dus totaal niet hetzelfde. Er is een verschil tussen aan het eind van het seizoen vertrekken en tot die tijd alles willen blijven geven, of zo snel mogelijk waardoor mogelijk de voorbereiding op een serie belangrijke wedstrijd in het geding gaan komen. Ik proef wat frustraties.

21 juni 2021 om 15:21

Waar heeft Slot verontwaardigd gereageerd dan?

21 juni 2021 om 15:28

‘Slot heeft nog steeds geen begrip voor plotseling ontslag bij AZ’, NU.NL februari van dit jaar. De enige zelfreflectie die Arne had was dat hij ‘misschien een beetje naïef was geweest’, maar dat hij verder niet anders gehandeld zou hebben.

21 juni 2021 om 15:35

Slot zat midden in het seizoen en wilde aan het einde ervan weg. Jørgensen zit aan het begin van het seizoen en wil voor het seizoen begint vertrekken. Hoe is dat vergelijkbaar?

21 juni 2021 om 15:41

Bobiku, het verschil is vooral dat Slot eerst als individu benadeeld werd in zijn ogen door de club en nu staat ie aan de kant van de club, die Jorgensen benadeelt. dat is het punt. Alles voor de club en dan ligt het eraan aan welke kant je staat of je het goed vindt. En Slot doet dit nu namens de club. En toen werd hij door Huijberts namens de club eruit gesodemieterd en vond ie het niet leuk. Ik begrijp de mensen wel die zeggen dat Slot met twee maten meet. En ik begrijp ook wel dat ie dit doet, alleen is het een beetje dubbel met zijn reactie toen.

21 juni 2021 om 15:43

@bobiku29 en dan vergeet je ook nog een belangrijke nuance: Slots contract bij AZ liep toch ook gewoon af aan het einde van het seizoen als ik het me goed herinner, dus het was alleen maar logisch dat hij aan het rondkijken was wat hij daarna zou gaan doen.

21 juni 2021 om 15:49

@Magnetics, de nuance daarop is dan weer dat AZ al meerdere aanbiedingen had gedaan waar Slot het antwoord op schuldig bleef. Er ging veel tijd overheen en hij antwoordde maar niet, tot ineens naar buiten kwam dat hij al in gevorderde onderhandeling was met Feyenoord.

21 juni 2021 om 15:55

Maar wordt Jørgensen echt benadeeld dan? Dit zijn geen strafmaatregelen hè. Niet bepaald vergelijkbaar met een ontslag

21 juni 2021 om 15:56

@bobiku, je vergelijkt nu een trainer en een speler, wat natuurlijk ook niet helemaal te vergelijken is. Trainers kun je namelijk ieder moment vervangen, in tegenstelling tot spelers. Bij beide gevallen kan/kon er dus gewoon ieder moment afscheid genomen worden. Het belangrijke verschil in mijn ogen is dat Slot naar een concurrent vertrekt (met alle gevolgen van dien) en Jorgensen dat niet zal doen. Niemand wordt er toch minder van als Jorgensen gewoon meetraint tot z’n vertrek? Sterker nog, de onderhandelingspositie bij een vertrek is nu alleen maar verslecht voor Feyenoord. Bovendien, wat als Jorgensen geen club vindt? Dan wordt hij toch wel zeker zwaar benadeeld aangezien hij dan (nog) veel minder fit is.

21 juni 2021 om 15:23

Volgens mij ben je nog een beetje haatgevoelens dat slot weg is gegaan of niet? Komt overduidelijk naar voren in jouw reacties. Het is gewoon een goeie keuze. Jorgensen wil weg en zal weggaan waarom zal je dan nog laten meer trainen etc? Dit is ook gewoon in overleg gegaan.

21 juni 2021 om 15:26

Maak het lekker groter. Transferperiode loopt nu, en hij wilt nu vertrekken. Grote verschil is dat Slot het seizoen wou afmaken terwijl jorgenson nu wilt vertrekken.

21 juni 2021 om 15:29

Gaan we dit nu het hele seizoen krijgen als Slot iets doet? Dus even terugpakken naar de manier waarop hij bij AZ is weggegaan? Zielig zeg. Overigens heeft Slot daar amper verontwaardigd op gereageerd.

21 juni 2021 om 15:29

Hahaha lekker genuanceerd weer. Jorgensson wil weg en wil de tijd nemen om een andere club uit te zoeken. hij is er niet ''uit gezet'' joh huilstruik.

21 juni 2021 om 15:29

Arne Slot heeft na zijn ontslag geen onvertogen woord gezegd over AZ, in tegendeel zelfs.

21 juni 2021 om 15:32

Dan zou ik wat verder kijken dan je neus lang is. Heeft meermalen gezegd dat hij het allemaal niet begreep en meer woorden in die strekking. Maar gelukkig zijn er op dit forum genoeg feyenoord supporters die over een jaartje of 2 losgaan over Slot als hij Ten Hag aflost bij Ajax. Het is een goede trainer met een vreselijke ego.

21 juni 2021 om 15:37

@azb100 Heeft niks met ego te maken. Hij vindt Feyenoord gewoon groter en mooier dan AZ. Heeft een weloverwogen keuze gemaakt. Dat doet misschien pijn bij jou, maar daar kunnen wij ook niks aan doen. Misschien moet je een keer met iemand gaan praten, want ik heb het idee dat je er nog niet helemaal overheen bent.

21 juni 2021 om 15:39

Praat dan aan het eind van het seizoen met feyenoord of geef intern aan dat feyenoord zich gemeld heeft. Nee eerst praten met feyenoord en toch vrolijk bij de teampraatjes zitten en als het uitkomt de verloren onschuld gaan spelen. Ik zal zeker niet ontkennen dat feyenoord een grotere club is met een dito salaris. Mooier is een mening.

21 juni 2021 om 15:43

AZ heeft zelf ten aanzien van een mogelijke contractverlenging niet adequaat gehandeld en dus had Slot het recht om met een andere club te gaan praten, iets dat hij ook direct toegegeven heeft toen hem daar naar gevraagd werd.

21 juni 2021 om 15:54

@azb100, dat kan je toch niet van hem verwachten? AZ geeft hem geen fatsoenlijk contract en Feyenoord toont interesse. Dan zou je zelf toch ook niet je huidige schoenen al weggooien als je nog niet zeker weet of je nieuwe kan krijgen? Dan is hij geen slang, dan is hij een verstandig iemand. Vrijwel iedereen doet dat als ze opzoek gaan naar een nieuwe baan.
En de teampraatjes in die tijd zullen nog niet veel over het seizoen 2021/2022 gegaan zijn. Gewoon over het lopende seizoen.

21 juni 2021 om 15:54

@azb100

En jij denkt als Slot wacht tot het einde van het seizoen dat Feyenoord niet allang was doorgeschakeld? Ik kan je vertellen dat ze niet een jaar op Slot gaan wachten in de hoop dat hij nog steeds naar Feyenoord wilt komen.

Je reageert veel te veel vanuit (az) emotie en kan deze zaak blijkbaar niet objectief bekijken: had Slot het intern aan kunnen geven? Wellicht. Heeft AZ heel emotioneel en aangevallen gereageerd door hem meteen op non-actief te stellen? Wellicht. Is de zaak-Jorgensen te vergelijken met de zaak-Slot? Totaal niet.

21 juni 2021 om 16:03

Slot heeft wel degelijk op tijd een contract aangeboden gekregen (zelfs voor de zomer van 2020 al), maar weigerde daar voor lange tijd op te antwoorden (ondanks dagelijkse meetings met Eenhoorn en Huiberts). Die waren erg tevreden en boden naar eigen zeggen een zeer respectabel 2-jarig contract aan. Het was dus wachten op een akkoord, tot Arne opeens al tijden lang bleek te onderhandelen met Feyenoord. Als je dagelijks met elkaar vergadert over letterlijk alles bij de club en je komt achter dat zoiets gebeurt bij de grootste concurrent, dan snap ik dat er 0,0 vertrouwen meer over is.

Enige fout die de directie heeft gemaakt is om het per direct te doen en niet na de wedstrijd tegen Rijeka.

21 juni 2021 om 16:15

@Az vindt vaak een beetje dubbel. Hij gaat toch niet zeggen in gesprekken met de leiding dat hij met Feyenoord aan het praten is.
Denk dat dat zijn positie sowieso niet beter had gemaakt.

Ik weet echt niet hoe die contractonderhandelingen gegaan zijn hoor. Ik snap ook wel de de verhoudingen anders komen te liggen als je hoofdpersoon naar de concurrent gaat. Ik vraag me alleen af of het nou zin heeft gehad. Az heeft natuurlijk prima gepresteerd na hij weg was. Alleen als hij informatie mee wilde nemen was dat toch allang veilig geweest?

Dat je met hem het volgend seizoen niet meer gaat bespreken lijkt me meer dan logisch.

En hetgeen wat jou een fout noem kon denk niet anders. Als je hem na die wedstrijd had ontslagen was AZ helemaal triest overgekomen. Je hebt een standpunt en die neem je gelijk anders maak je jezelf ook belachelijk.

21 juni 2021 om 16:24

Slot had al redelijk vroeg (mei) aangegeven om over contractverlenging te willen praten.
Half juni vond een een evaluatiegesprek met Eenhoorn en Huiberts plaats, waarna AZ eind september officieel een contract voor 1 jaar aanbood.
Dat is door Slot afgewezen omdat hij een 2jarig contract wilde, waarna de gesprekken met Feyenoord op gang kwamen.
Het was inderdaad beter geweest om pas na de wedstrijd tegen Rijeka het ontslag wereldkundig te maken.
De directie van AZ heeft iets te veel vanuit de emotie gereageerd en zal hier ongetwijfeld van hebben geleerd.

21 juni 2021 om 15:46

Kleine kanttekening. Slot zou aan het einde van het seizoen weggaan.
Jörgensen wil zsm weg. dus die vergelijking gaat niet helemaal op.

21 juni 2021 om 15:53

Ik vind het nogal een verschil. Een trainer die een goedlopend team neer heeft gezet en dit niet mag afmaken omdat hij zich al heeft georiënteerd op het volgende seizoen, of een speler die voor de start van een nieuw seizoen niet meer de motivatie heeft om voor je te spelen. Maar ik merk in je andere berichten op dit artikel al dat er behoorlijk wat wrok zit bij je. Heeft niks met hypocrisie te maken.

Zouden we er nog een miljoentje voor kunnen vangen? Ben bang dat ie gewoon voor niks de deur uit mag lopen.

Oef.... wat zal hij opleveren en naar welke competitie zou Jorgenson willen ? Bozenik volgend jaar gaan knallen dan, ik zie het wel in hem zitten!

21 juni 2021 om 15:58

30 jarige 2e of 3e keus, zijn contact loopt af, hij wil en mag weg, veel blessures, ik denk dat ze met een symbolisch bedrag van een miljoen al heel blij moeten zijn. Misschien dat hij terug kan naar Denemarken of zo, en anders misschien een avontuur verder weg als de Mls. Het vertrouwen in Bozenik begrijp ik minder. Ik denk dat je beter kan hopen op een creatieve transfer zoals Pele of Guidetti in het verleden. Tot het EK had je kunnen zeggen dat dit aan Advocaat lag. Maar bij Slowakije, toch niet direct een wereld team, mocht hij de eerste wedstrijd op de tribune zitten en de 2e kwam hij ondanks een achterstand niet van de bank af en werd hij uit het veld wordt gehouden door een oude reserve spits van Omonia Nikosia.

Kijken of je een goeie spits kan vinden waarbij je Jorgensen kan gebruiken als ruilmiddel plus een x bedrag. Gewoon bedanken voor de bewezen diensten en kampioenschap in 2017, maar daarna heel ver teruggevallen.

Ik mag toch hopen dat ze een vervanger binnen halen. Linssen is gewoon geen spits, Bozenik is er (nog) niet klaar voor, en Vente kon geen eens potten breken bij Roda, laat staan bij Feyenoord.

21 juni 2021 om 15:21

Met welk geld zou Feyenoord die vervanger moeten halen die überhaupt van hetzelfde niveau als Jorgensen is? Die Slot heeft echt geen idee waar die aan begonnen is.

21 juni 2021 om 15:22

Maar van welk niveau is Jorgensen?
Het is natuurlijk koffiedik kijken. Pelle kwam ook voor weinig.....

21 juni 2021 om 15:25

Geen idee hoe het staat met de financiële zaken van Feyenoord en hoeveel ze te besteden hebben voor aankomend seizoen, maar Jorgensen heeft zelf laten weten te willen vertrekken, daar kun je dus niet veel aan doen. Daarnaast is Jorgensen vaker geblesseerd dan dat hij inzetbaar is, en heeft hij het niveau van een aantal seizoenen geleden nooit meer gehaald.

Er moet in ieder geval iets beters komen dan wat er nu al is, dat is zeker. Of dat haalbaar is? Geen idee.. de tijd zal leren.

21 juni 2021 om 15:38

" Geen idee waar die aan begonnen is " jij weet meer als de buitenwereld over wat er speelt ? Hij heeft die stap van AZ -- Feyenoord genomen/overwogen, dat is niet voor niks.

21 juni 2021 om 15:56

@ajaxclub

Je doet net alsof er geen ene rooie cent aanwezig is in Rotterdam. Met het salaris van o.a. Nieuwkoop, Jorgensen, Botteghin dat je momenteel bespaard (ruim 2 miljoen) kan je best een leuke spits huren indien nodig. Zelf ben ik van mening dat je Bozenik gewoon de kans moet geven in een aanvallender systeem en kijken hoe hij rendeert.

21 juni 2021 om 15:58

Die stap heeft die genomen vanwege de naam die Feyenoord nog steeds heeft, het stadion en waarschijnlijk zal die ook wel iets meer gaan verdienen dan bij AZ. Maar jij gelooft toch niet werkelijk dat ze hem beloftes over transfers hebben gedaan. Ja er zal waarschijnlijk iets kunnen gebeuren als Berghuis en vooral Senesi verkocht worden maar dan ben je wel meteen je 2 beste spelers kwijt. Zolang dat niet gebeurt zal het wel categorie Pratto worden of denk jij dat ze Slot beloofd hebben dat zo gauw hij begint als trainer ze een geldboom bij de Kuip hebben staan?

Lekker slim dit ... Zal zijn marktwaarde veel goeds doen, niet waar? Hoe moet een eventueel geïnteresseerde partij nu een up to date beeld van hem krijgen? Vorig jaar al zo weinig gespeeld en nu uit de selectie, zet hem dan juist in de etalage. Maar goed misschien is dit weer te logisch gedacht voor Feyenoord.

En Arne boos en verontwaardigd dat AZ niet met hem verder wilde nadat zijn vertrekwens bekend werd (en dat was dan ook nog op een stuk minder nette manier natuurlijk). De ironie haha.

21 juni 2021 om 15:21

aardige vergelijking. Jorgensen geeft aan te willen vertrekken. Dan ga je toch niet met deze man de voorbereiding in? Laat hem dan lekker zijn geven om een nieuwe club te zoeken.
Je voorbereiding beginnen met een speler die wil vertrekken heeft totaal geen zin.

Slot zat midden in het seizoen en was bezig voor het volgende seizoen. Ik weet n iet lekker te vergelijken zeg.

21 juni 2021 om 15:28

Met die logica zou je als je consequent bent ook niet met Marsman de voorbereiding in moeten gaan. Die mag nu ook meetrainen in de voorbereiding terwijl we van hem wel zeker weten dat hij vertrekt. Kortom de reden die jij noemt klinkt niet logisch, behalve als Jorgensen wellicht een storende factor in het groepsproces zou zijn, terwijl dit bij Marsman niet het geval is. Daarvan ben ik niet op de hoogte of dit bij Jorgensen het geval is. In het veld oogt hij altijd chagrijnig, maar geen idee hoe hij in de groep ligt.

21 juni 2021 om 15:30

Jouw vlieger gaat ook niet op, aangezien Jorgensen niet naar een concurrent zal vertrekken (wat heel relevant is in mijn ogen) en dus ook geen eventuele bruikbare informatie over het elftal/tactieken met zich mee kan nemen. Wat voor probleem is het om hem gewoon bij de selectie te houden?

21 juni 2021 om 15:31

Masterd,

Volgens mij lopen er nu 4 keepers mee. Dit is voor de partijvormen ideaal. Jorgensen heb je gewoon niet nodig op je training.
Keeper ligt net wat anders dan een speler. En daar komt bij Marsman heeft een nieuwe club. Ze geven Jorgensen de tijd om te zoeken.

Denk niet dat Marsman ongemotiveerd is zeg maar

21 juni 2021 om 15:35

Az,

Die informatie had Slot dan toch allang vergaart liep lang genoeg mee bij Az.
Maar weet je de discussie of die terecht of onterecht is laat ik in het midden.
Daar zullen de meningen over verschillen en die discussie is geweest.

Waarom zou Jorgensen nog mee moeten trainen deze man gaat deze transfer periode de club verlaten. Slot gaat aan iets nieuws beginnen dan ga je dat toch met spelers doen waarmee je het seizoen moet gaan spelen. Nu ga je tijd en energie in hem steken terwijl hij gaat vertrekken.

Ik vraag me af waar Jorgensen denkt te kunnen gaan voetballen op basis van zijn prestaties van de afgelopen jaren. Waarom probeert hij het onder een nieuwe trainer niet bij Feyenoord?

Ik denk niet dat er een betere club op Jorgensen zit te wachten.

Bannis is echt een toptalent. soms moet je als club een stapje terug doen on er 2 vooruit te maken volgend seizoen. Gewoon lekker dit seizoen met een super jong team (Met oa Burger en Bannis) in de middenmoot eindigen zodat deze talenten kunnen groeien om volgend jaar met een paar versterkingen weet in de top te kunnen meedraaien.

21 juni 2021 om 15:30

Nou ja toptalent ... Dat denk ik niet hoor. Hij is wel vrij compleet en legt veel energie in zijn spel, dus wellicht matcht het goed met Slot. Neusje voor de goal heeft ie ook wel

21 juni 2021 om 16:22

je moet natuurlijk kijken na zijn leeftijd en potentie en dat geeft hij wel degelijk. Zeker als hij nu al in de basis komt want dan leert hij alleen maar bij. ik zou hem qua talent net iets onder brobbey plaatsen maar niet veel daaronder.

21 juni 2021 om 15:31

Dat klinkt vooraf allemaal heel leuk. En er zullen ongetwijfeld fans zijn die dat een heel seizoen prima vinden. Maar als Feyenoord aan het einde van het seizoen echt in de middenmoot staat mag Slot heel snel zijn spullen pakken.

21 juni 2021 om 15:35

Ik weet het niet: ik had een tijdje geleden nog een discussie met een paar Feyenoord-supporters en die gaven aan dat ze leuk voetbal belangrijk vonden maar dat ze niet wilden dat Feyenoord op de 7e plaats zou eindigen.

21 juni 2021 om 15:37

@kyle666 nee plaats 7 zou ik inderdaad ook niet leuk vinden. Als Feyenoord op plaats 1 t/m 5 eindigt zou ik voor aankomend jaar tevreden zijn met dit materiaal.
Weet uiteraard niet wat er bij komt en wat er nog weggaat.

21 juni 2021 om 15:50

Ik kan me heel goed voorstellen dat je tevreden zou zijn met de eerste of de tweede plaats... ;-)) Ik denk echter wel dat, als Feyenoord voor een tussenjaar zou kiezen, het mogelijk zou zijn dat ze rond de 5e/6e plaats zouden eindigen. Op zich geen ramp als dat de basis zou zijn voor een uitstekend team het jaar daarna.

21 juni 2021 om 16:17

Ja toch 1 en 2 zou zwaar bonus zijn.
Als je verandering wil moet je ook de consequenties nemen. Het probleem ligt er wel een klein beetje dat dit inmiddels het 20 ste tussenjaar zou worden.

Maar ik gun Slot iig tijd maar ik moet wel progressie zien.

21 juni 2021 om 16:20

maar als je mocht kiezen tussen 10e en volgend seizoen 2e en voldoende toekomst perspectief of 6e en 5e en minder toekomst perspectief?

21 juni 2021 om 16:20

Tja dan pijnlijk een jaartje 10 de denk ik zo. Alleen probleem is dat je geen garantie krijg.

21 juni 2021 om 16:45

Laten we eerlijk zijn: Feyenoord gaat geen 7e worden. De selectie is goed genoeg om hoger te eindigen. Sterker nog, ik verwacht dat Feyenoord onder Slot een leuk seizoen gaat draaien!

22 juni 2021 om 08:35

Dat denk ik ook niet. Alleen de start zal wel weer lastig worden. Pas heel laat zal de selectie compleet worden denk ik zomaar.
Wat ik zeg als Feyenoord het aankomende jaren tussen de 1tot 5 zit is het prima maar moet er volgend jaar wel doorgepakt worden,

22 juni 2021 om 12:13

Wat versta jij onder doorpakken? Bedoel je een grondige schoonmaak? Een nieuw beleid? Want met dat laatste is Feyenoord al bezig.

Wat me wel opvalt is de problematiek rondom nieuwbouw. Het duurt langer en langer en wordt ook steeds duurder.

21 juni 2021 om 15:36

Maar een toptalent moet de laatste stap nog zetten en die is verdomd moeilijk. Welke Feyenoord spits heeft het voor het laatst gemaakt rechtstreeks uit de jeugd? Castaignos? En zelfs die heeft het niet gered.

21 juni 2021 om 16:18

daarom moet hij een heel seizoen spelen alleen dan kan hij die laatste stap zetten

Misschien kunnen ze Jorgensen ruilen met Jonas Wind van Kopenhagen. Frank Arnesen is natuurlijk een hele grote meneer in Denemarken dus wie weet. En Jonas Wind is echt een goede spits.

21 juni 2021 om 15:31

Wat voor een realiteit leef jij in, ze gaan dat nooit doen en Wind is niet haalbaar voor Feyenoord. Dat bedoel ik niet als rotopmerking, maar die jongen staat op veel scout lijstjes en zal financieel en sportief niet haalbaar zijn.

21 juni 2021 om 15:32

Dat gaat Kopenhagen nooit doen. Jonas Wind is aanzienlijk jonger, heeft veel potentie en is een stuk meer waard

Beetje kapitaal vernietiging zeg. Je kan hem beter mee laten trainen en zorgen dat hij fit is om hem te verkopen. Maar ja nieuwe heten nieuwe wetten.

21 juni 2021 om 15:40

Ja inderdaad, met nog een jaar contract kreeg je er al niet veel meer voor maar nu zal hij helemaal voor een bodemprijs vertrekken.

Volg Feyenoord weinig maar jorgenson was toch altijd een goeie spits? Wat zou die nog moeten kosten?

Toch is Jorgensen geen slechte spits maar kamp met zelfvertrouwen dij sinds Gio vertrok niet meer heeft gekregen. Het zou mij niet verbazen als hij bij zijn nieuwe club de sterren van de hemel gaat spelen.

Voor beide partijen beter, al had Feyenoord hem achteraf gezien vorig seizoen al moeten verkopen om nog iets meer te kunnen vangen. Ik denk wel dat Japie Krekel inmiddels gillend van vreugde rondjes over de straat rent (grapje, Japie )

Ik heb nog eens nagedacht
als Jorgenson niet weg komt wat dan
als feyenoord geen spits vindt wat dan

Ik snap Slot wel, maar ik lees ook wel eens dat spelers mee mogen trainen bij een club, soms hun oude club.
Slot had dit nog niet moeten hebben gedaan, niet zoals ik eerder schreef uit financiële overwegingen, maar ook uit sportieve overweging. Zou het heel veel uitmaken, hem erbij te houden (waarbij je hem straks misschien nodig hebt)

Die gaat voor een scheet en drie knikkers weg. Zonde , ze hadden hem toen voor de hoofdprijs moeten verkopen. Dat is nou eenmaal het lot van Nederlandse voetbalclubs en alleen Ajax is hierin de uitzondering.

Feyenoord is wel erg goed in het verdampen van geld en transferwaarde. Niet heel slim van de trainer. Mocht fey straks veel blessures hebben en toch weer beroep op jorgensen doen is dat wel een flater.

Weinig professionele houding van Jorgensen. Die jongen moet lekker gaan afbouwen in Denemarken. Want een hogere competitie dan de Nederlandse houdt hem alleen maar op de bank. Hopelijk komen er wat centjes vrij om aan een vervanging te kunnen gaan werken. Het is allemaal wat magertjes in de spits van Feyenoord.

21 juni 2021 om 23:45

Voetballers zijn net mensen en als Dick verdedigend indestelde middenvelders op gaat stellen voor de spits positie, dan is dat een ernstige kwauw voor je zelfvertrouwen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. BijlowKeeper
T. JansenKeeper
D. RemieKeeper
J. CandelariaVerdediger
L. GeertruidaVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

37 fans
Aanvaller, 30 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 3 augustus
Oussama Idrissi heeft een aanbieding van Club Brugge naast zich neergelegd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren