Lokhoff zegt NAC niet definitief vaarwel: ‘Het is mijn club, praten kan altijd’

Maandag, 21 juni 2021 om 10:08Rian Rosendaal • Laatste update: 16:41

Ton Lokhoff stapte vorige week woensdag op als technisch directeur van NAC Breda, na een dienstverband van nog geen drie maanden. Nog geen week later echter staat de clubicoon van de Parel van het Zuiden open voor een terugkeer in het Rat Verlegh Stadion. Er lijken mogelijkheden te liggen voor Lokhoff na het veelbesproken vertrek van Maurice Steijn als hoofdtrainer van NAC.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

23 reacties (laatste reactie door poe poe)

“ Een jaartje langer zonder de familie had ik zonder meer gered”. Haha, zal je familie maar over je zeggen!

Maar ik denk dat het goed zal zijn als hij zich er weer mee gaat bemoeien. Neem aan dat Manders ook vertrekt en dan is het goed om toch een aantal mensen die de organisatie kennen actief te hebben. Wellicht kan Hans Nijland tijdelijk de rol van directeur op zich nemen. Lijkt me iemand die boven de partijen staat en hoewel geen Brabander, wel iemand die weet hoe je een club met potentie in verval er weer bovenop kan krijgen.

21 juni 2021 om 11:26

Hans Nijland...? Die gaat echt niet het hele land door om naar NAC te gaan, een club waar alles op zijn gat ligt en hij nul binding mee heeft. Mocht je dit ergens gelezen hebben snap ik de suggestie maar anders echt een hele aparte.

21 juni 2021 om 11:28

Nergens gelezen, dus mocht het uitkomen verwacht ik alle credits. Maar ik denk dat hij wel een persoon is die zich in zo’n klus vast zou kunnen bijten. Er zijn inderdaad genoeg redenen voor hem om het niet te doen. Maar mocht hij zijn rol en het voetbal missen, dan zou het een ideale kandidaat zijn in mijn ogen.

21 juni 2021 om 11:37

Hansie heeft zich recentelijk verbonden aan VV Hsc. verwacht niet dat hij weg zou willen uit zijn eigen stad. Die doet het gewoon voor pleziertje

21 juni 2021 om 11:59

Waarom zou Hans Nijland dat doen. NAC is op sterven na dood. De fans bepalen het beleid. Je moet er momenteel niet willen werken. Het wordt nog een hele klus om een trainer te vinden die daar wil gaan werken. Niemand is zo gek om de aandelen van de 3 grootaandeelhouders over te kopen. Dus binnenkort wordt NAC met bijzondere interesse onderzocht door de licentiecommisie van de KNVB

21 juni 2021 om 12:06

Niks te verliezen dus, óf hij heeft een poging gewaagd en kan over een paar maanden weer naar huis, óf hij weet de koppen wel bij elkaar te krijgen en heeft wederom een geweldige wederopstanding op zijn naam staan.

21 juni 2021 om 12:08

De fans bepalen helemaal niet het beleid. De fans hebben zich uitgesproken tegen de trainer, vanwege het abominabele voetbal, gebrek aan resultaten en als klap op de vuurpijl zijn ruzie met een clubicoon. De supportersgroepen hebben dat heel netjes verwoord, alleen vervolgens is de zaak geexplodeerd door mogelijke bedreigingen door individuen en een wild om zich heen slaande clubleiding. Hetgeen zeer te betreuren is. Maar het is zeker niet zo dat er sprake is van een bloeddorstige aanhang vol doorgesnoven idioten die allerlei strafbare feiten zouden willen plegen om hun zin te krijgen. Het leeuwendeel is heel redelijk. Er zijn genoeg trainers die een baantje willen als hoofdcoach en er staan er zelfs al 3 onder contract met een diploma. Dat komt wel goed. Voor de aandelen zijn ook genoeg gegadigden, daar zijn al eerder gesprekken over geweest. Grootste issue zal worden of er een aandeelhouder komt die ook nog wat kan investeren.

21 juni 2021 om 12:24

Waar NAC supporters zich toch wel bij moeten neerleggen. De volledige RVC staat achter Manders dus hoe willen de supporters Manders weg krijgen dan. NAC gaat hem echt niet ontslaan met nog een contract voor 3 jaar. Wordt hij dan ook zo gek gemaakt dat hij wel op moet stappen

21 juni 2021 om 12:30

Als het niks zou kosten, dan zou de RVC vandaag Manders nog wegsturen denk ik.

Er is binnenkort geen NAC meer denk ik. De 3 grootaandeelhouders die de club financieel overeind hebben gehouden zijn het zat en gaan hun aandelen verkopen. Dat betekent dat NAC in acute zware financiële problemen zit. Bovendien zijn de supporters nog lang niet klaar als ik op Facebook lees wat ze willen. De hele Haagse kliek zoals ze het noemen moet weg. Dan gaat het over Matijs Manders, assistent trainers Lex Schoenmaker Jr en Edwin de Graaf en een aantal "Haagse spelers uit de koker van Steijn. Lex Immers, Dion Malone en Thom Haye en misschien nog een paar meer. Anco Jansen is al weg. Desnoods willen ze het stadion bezetten om deze mensen weg te krijgen. Je moet je toch doodschamen als je bij die club wilt werken.

21 juni 2021 om 11:43

Ik vind dit wel een mooi experiment: kijken hoe een voetbalclub wordt gerunt door eencelligen

21 juni 2021 om 11:59

Zelden zoveel onzin in 1 bericht gelezen, je bent duidelijk niet op de hoogte van wat er leeft. De supporters waren al klaar met de grote 3 na 7 jaar wanbeleid. 2 jaar geleden was er en consortium bestaande uit betrokken mensen die wilde kopen. Zij wilde toen niet verkopen omdat volgens hen het plan voor de verdere ontwikkeling van NAC niet voldeed. Inmiddels zijn er al initiatieven door de overige 14 aandeelhouders opgestart om de club over te nemen. Tom Haye mag zeker blijven, de rest hoeft niet weg maar als ze echt weg willen, dan is het zo. Het stadion bezetten is de grootste kolder die ik vandaag heb gehoord. Waarom zou je een stadion bezetten waar niemand zit??

21 juni 2021 om 12:03

Nou om een voorbeeld te noemen ken je dat verhaal van de Mexicaan die is verjaagd uit Kerkrade? Daarom misschien. Heb je er weleens aan gedacht dat de ratten het stadion kunnen bestormen en letterlijk Manders uit zijn kantoor kunnen verjagen.

21 juni 2021 om 12:11

Wat heeft die Mexicaan met NAC te maken?

Zo kun je ook voorbeelden noemen van seriemoordenaars en zeggen dat de NAC aanhang in staat is om de hele directie uit te moorden.

21 juni 2021 om 12:16

Laat hem Wanny,

De man komt uit Tilburg maar is geobsedeerd door Nac, zoals wel meer mensen daar.
Daar waar hun club voor ons totaal oninteressant is, reageert anfield Ynwa op elk berichtje over Nac.

Wij weten hou het echt zit, zij hebben slechts de kennis uit de media, die nu allemaal klakkeloos de het verhaal van Manders en Stijn overnemen. En een facebook accountje van een puber op een zolderkamer aannemen als DE waarheid.

Prima. Next.

21 juni 2021 om 12:02

Je hebt je er niet echt in verdiept blijkt wel.

Manders staat er niet goed op en gezien de puinhoop lijkt me dat terecht. Schoenmaker Jr wordt gezien als een vriendje van Manders die hem aan een mooi baantje geholpen heeft. Terwijl een prima scout als Peter Maas wordt weggejaagd naar Friesland.

Over de spelers heb ik verder nog niemand gehoord dezer dagen. Er was wel kritiek op het Haagse gehalte en zeker Malone speelde ook een tijdlang slecht, maar juist in de play offs tegen Emmen was er heel veel lof voor hem. Dus die worden hier echt niet weggejaagd. Zij kunnen er niks aan doen dat ze aangetrokken zijn.

Edwin de Graaf wordt juist, naast Penders, veel genoemd als trainer voor komend seizoen. Omdat we toch door moeten, met weinig geld te besteden.

Stadionbezetting is ook geen enkele sprake van, nooit geweest ook. Hooguit wat spandoeken ophangen of een slot om een hekkie.

En ik ben supporter, ik weet het, maar NAC failliet zal niet zo snel gebeuren verwacht ik. Dat is een beetje hetzelfde als dat Feyenoord of Twente failliet zouden gaan. Die hebben ook vaak in nood gezeten, maar er staan telkens mensen op die die clubs weer overeind helpen. Dat geldt bij NAC ook, die club is gigantisch groot hier in de regio.

21 juni 2021 om 12:05

Als Tilburger vermaakt ik me wel kostelijk met de nac soap

21 juni 2021 om 12:12

Ik niet, want het is een treurige zaak voor iedereen. Daarbij wordt er ook maar van alles beweerd en dat helpt de zaak ook niet.

Toch ben ik nog altijd liever fan van NAC dan van menig kleurloze club die wel eredivisie speelt.

NAC houdt je wel bezig he?

Inmiddels hebben 10.500 van die doorgesnoven eencelligen hun seizoenskaart alweer verlengd.

Mooi clubke, he!?

Men vergat te melden dat Manders, voordat Lokhoff goed en wel op zijn plaats zat, al aangaf dat Steijn zou aanblijven als trainer. Dus ik neem aan dat Lokhoff niet zit te wachten op een hernieuwde samenwerking met Manders.

Ik kan me voorstellen dat je als supporter van een andere club dan NAC denk dat de supporters achter de ravage van de afgelopen week zitten.

Echter, als je wat meer verdiept in wat er de afgelopen 7 jaar voorbij is gekomen aan wantoestanden binnen de club en met name wat zich in de afgelopen 6 maanden heeft afgespeeld, denk ik dat menig reageerder hier wel wat genuanceerder zou reageren.

Een paar mensen proberen hebben door wanbeleid onze club kapot gemaakt en hebben het gore lef om dat in de schoenen van de supporters te schuiven die er jaar in jaar uit voor de club zijn, en zullen zijn.

https://www.bndestem.nl/nac/nac-tart-mensen-met-liefde-voor-de-club-een-schoffering-en-bezijden-de-waarheid~ad567fc0/

21 juni 2021 om 13:47

@den Hoge.

Zeer verhelderend artikel, waarvoor dank.
Supporters bepalen niet het beleid van een club, en dat willen zij ook niet eens, maar beschermen wel de club tegen zogenaamde bestuurders die hun eigen belang voorop stellen en die door wanbeleid de club naar de gallemiezen helpen.
Dit geldt in het algemeen zo en bij NAC dus ook.
In Zwolle hebben wij jaren geleden ook een dergelijke situatie gehad met een parasiet als voorzitter die er alleen zat om zijn zakken te vullen (R. van Vliet), die daarbij niet alleen de supporters schoffeerde, maar ook de kleinere sponsoren uit het MKB en grote sponsoren, maar ook medewerkers van het eerste uur van de club en vrijwilligers.
Velen zullen zich nog wel de bitterballen-affaire rondom Jan Everse herinneren en de beschamende poging om hem op onterechte wijze te ontslaan.
Voorzitter van Vliet en zijn kliek dachten onaantastbaar te zijn in hun ivoren toren.
Wij hebben als supporters toen moeten en kunnen ingrijpen door eerst alle supportersgroepen te verenigen in een stichting.
Daarna hebben wij de sponsoren achter ons weten te krijgen, huisbankier de Rabobank, gemeenteraadsleden en het college van B&W van de stad Zwolle.
Dit alles op basis van de juiste argumenten aandragen o.a. via het inwinnen van informatie uit vele geledingen.
Daardoor konden we de druk opvoeren zonder bedreigingen en geweld.
Iets dat overigens wel door de toenmalige clubleiding gesuggereerd werd, overeenkomstig zoals nu ook door de leiding van Nac.
Dit is een welbekende tactiek van dergelijke charlatans.
Hadden wij als supporters niet ingegrepen, dan was er nu geen betaald voetbal meer te genieten in Zwolle en hadden wij ook niet kunnen genieten van een magistrale 5-1 overwinning op Ajax in de Bekerfinale.
Ik hoop dat jullie de mooie club NAC ook weten te behoeden voor een ondergang.
Succes!

Tijd voor revolutie inderdaad maar absoluut zonder bedreigingen.

Bij deze bedreigingen kun je ook je vraagtekens zetten. Waarom is er geen aangifte gedaan?
De NAC supporter was boos hebben Steijn een ultimatum gesteld maar daarbij is duidelijk gecommuniceerd dat het geen fysieke aktie zou betreffen, hooguit wat ludieke akties als spandoeken e.d.
De bedreiging van een lone wolf kun je niet uitsluiten maar waarom dan de verklaring op Nac.nl waarin de supporters, de regionale krant en gisteren nog via de telegraaf van Hooijdonk als schuldige worden aangewezen. als 1 moslim een aanslag pleegt zijn dan alle moslims terroristen?
Bedreigen zijn door iedereen binnen de supportersgroepen van NAC afgewezen, duidelijk!!

Het kwam Steijn alllemaal wel goed uit nu kon hij zonder gezichtsverlies en als slachtoffer de deur uitstappen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NAC Breda

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
18.TOP Oss00
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
H. VisserUnknown
N. OlijKeeper
M. AdilehouVerdediger
J. MashartVerdediger
M. MariaVerdediger
G. SiereveldVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina NAC Breda.

5 fans
Coach, 61 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 5 augustus
Als Harry Kane wordt verkocht aan Manchester City, denkt Tottenham Hotspur aan de komst van Philippe Coutinho. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren