Van Hanegem vernietigend: ‘Als ze geen idee hebben, nodig ze dan niet uit’

Maandag, 21 juni 2021 om 06:20 • Laatste update: 06:19

Willem van Hanegem begrijpt niet dat bondscoach Frank de Boer twee wijzigingen gaat doorvoeren voor de laatste groepswedstrijd op het EK tegen Noord-Macedonië. Zoals het er nu naar uitziet, vervangen Donyell Malen en Ryan Gravenberch Wout Weghorst en Marten de Roon. Van Hanegem stelt dat er toch gewisseld wordt ‘omdat werkelijk iedereen een podium krijgt om een mening te geven’ en haalt het optreden van Kalvijn bij de NOS aan als voorbeeld.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door paulr_1982)

Hier heeft Willem gewoon een punt, bij de NOS maken ze er nu echt een zooitje van. Hou het gewoon bij oud voetballers /trainers etc, maakt niet uit of het een man of vrouw is, als ze maar wel wat ervaring hebben in de voetbal

20 juni 2021 om 22:10

ik mis de tijden dat er nog goede analisten waren op de Nederlandse TV met o.a. Cruyff, Van Hanegem en Van Gaal. objectieve mensen met verstand van zaken. tegenwoordig gaat het helemaal nergens meer over

20 juni 2021 om 22:16

Helemaal gelijk in, dat waren nog eens grote namen op de tv. ik vindt momenteel Maduro wel prettig om naar te luisteren, vd Vaart en Sneijder moeten nog wennen aan de rol van analist, maar kunnen wel uitgroeien tot goede analisten. die hebben alles meegemaakt in het voetbal

20 juni 2021 om 22:16

Klopt de enige in mijn ogen die goede analisten dat zijn van de Vaart, Perez en Afalay

20 juni 2021 om 22:31

Ik vind wel dat je Theo Janssen tekort doet door hem niet te noemen; houdt zich gewoon bij de feitelijkheden zonder mensen te schofferen. Beetje fatsoen is tegenwoordig ook al wat waard./

20 juni 2021 om 22:54

Van der Vaart is me iets te zuur. Belicht vrijwel nooit positieve dingen, maar heeft enkel kritiek.

20 juni 2021 om 23:00

Rafael vind ik echt tenenkrommend, die doet echt veel te zuur inderdaad. Vind hem zelfs bij vlagen echt arrogant overkomen naar de anderen aan tafel.

20 juni 2021 om 23:36

Theo Janssen is tig keer beter dan Van de Vaart. Rafael zit daar echt alleen om dingen te zeggen die de kijker wil horen, maar heeft nooit een echte mening.

21 juni 2021 om 09:30

@mitchajax afellay?? Het enige wat hij zegt is: "ja kijk hier bijvoorbeeld, goede bal dit. Goed ingelopen. Goede onderschepping". Dingen die mijn blinde hond nog had kunnen zien

21 juni 2021 om 10:04

Sorry maar heeft inhoudelijke meer te vertellen dan menig andere analist

20 juni 2021 om 22:23

Ach de NOS valt op dit punt ook niet echt serieus te nemen. Je zag het al aan de 'divibokaal'. Het gaat de NOS niet om wat je kan, maar hoe je eruit ziet.

21 juni 2021 om 07:13

Je doet je naam eer aan..maakt niet uit of t een vrouw is? Ik heb werkelijk geen vrouw gezien die een goede analyse gaf. Laat ze lekker bij vrouwenvoetbal blijven. De NOS voelt Ich verplicht om elek avond een nobody te laten aanschuiven, ik kijk al niet meer door die nietszeggende analysten.

21 juni 2021 om 11:04

Laat ik voorop stellen dat ik zodra de wedstrijd gespeelt is ik dan wegzapt omdat ik geen behoefte aan voetbalgeleuter op de tv. Maar wat is er mis mee om iemand uit te nodigen die niet uit de voetballerij komt?

Is toch geen hele gekke vraag of Pedri een basisplaats heeft?

20 juni 2021 om 22:11

als je het internationale voetbal een beetje volgt wel natuurlijk. dan had je dat geweten

20 juni 2021 om 22:33

Het is een hele gekke vraag. Pedri is doorgebroken dit jaar, hij is van de weinige spelers die Messi op het veld heel makkelijk kan vinden. Op zon jonge leeftijd is hij echt heel erg goed. Pedri Ansu Fati, Frenkie zijn de toekomst van barca. NOS doet zijn best om totaal niet serieus te worden genomen. Ik vermijd ze inmiddels. Toen ik las dat ze ook vrouwen zouden gaan aanschijven, kon ik ze al niet meer serieus nemen. Een vrouw die dan gaat zeggen: "Meteen hoog druk zetten,diepte in zijn spel. Restverdediging". Haha. Kan toch niet joh. Kom op ej. Laat ze mening geven over Volleybal. Belachelijk. Sorry ik kan het gewoon niet serieus nemen.

20 juni 2021 om 22:43

Sneu hoor. Wat maakt het geslacht nou in hemelsnaam uit. Maakt mij niet uit hoe iemand zich identificeert, als er maar wat zinnigs uitkomt.

20 juni 2021 om 23:30

Inderdaad heel sneu. Leuk Johan Derksen letterlijk napraten, heb je ook een eigen mening? Die Belgische Courtois zegt nuttigere dingen over voetbal dan de meeste Nederlandse mannelijke analisten en die mevrouw die op zaterdagavond bij studio voetbal zit ook. Die BNer die er elke avond bij komt zitten, dat hoeft voor mij ook niet

21 juni 2021 om 00:06

Het vrouwenvoetbal is van amateur niveau. Je kan dan in principe ook ex trainers of spelers van de Kozakken Boys of IJsselmeervogels laten aanschuivrn

21 juni 2021 om 02:49

Buiten dat ik denk dat die coach van Kozakken Boys er qua analyse net zo veel over kan zeggen als een Arnold Bruggink of Pierre van Hooydonck. Dus volgens jou mogen vrouwen ook niks zeggen over tennis, wielrennen zwemmen, hockey...oftewel vrouwen mogen niks zeggen over sport want het niveau is lager

21 juni 2021 om 04:17

Vrouwen mogen zeker van alles zeggen of vinden maar daar heb je het vrouwen voetbal toch voor?

Maar het is meer waar je zelf van houdt

21 juni 2021 om 09:23

@PieterPrins773 oh, zeker wel. Ik zou het juist toejuichen als er op het vrouwenvoetbal vrouwelijke analisten worden gezet. Dat is hun tak van sport dus hun weten beter hoe die werkt dan wie dan ook. Voor het mannenvoetbal zie ik echter liever weer voetballers die op dat niveau hebben geacteerd

21 juni 2021 om 11:35

@japie krekel...dat op niveau gevoetbald hebben vind ik niet echt relevant. Althans ligt er aan wat je wilt horen. Een vd Vaart of van Hooijdonck brengt soms een leuke/interessante anekdote van een toernooi. Puur qua wedstrijdanalyse voegt het niks toe. De vrouwelijke coach van Kozakken Boys kan een betere analyse maken. Ik denk dat je als gasten 1 persoon moet hebben die puur analytisch goed is, en 1 oud speler die wat inside info kan geven. De BNer kan dan thuis blijven.

21 juni 2021 om 12:47

Of een Sjoerd Mossou, Arno Vermeulen, Kees Jansma of Willem Vissers bedoel je? Dan liever Suse van Kleef of Leonne Stentler hoor.

21 juni 2021 om 14:48

Ik neem de mening van die vrouwen wat betreft het internationale voetbal iig niet veel serieuzer dan de meningen van de leden op dit forum. Het vrouwenvoetbal is qua niveau in de verste verten niet te vergelijken met het mannenvoetbal

20 juni 2021 om 22:43

Dit vraag is gewoon een voetbalfan onwaardig. Diegene die dit vraag zou ik zeggen blijf lekker You Tuben, F1 kijken omdat nu Max Verstapppen rijdt en geen kennis heeft van Senna en Schumager,, handbal, hockey blijven kijken. Bij WK en Euro horen echte voetbalkenners te zitten in een studio.het probleem is dat het hele jaar door heeft NOS weinig live voetbal waardoor zij niet kunnen bouwen aan analysten. Marco Van Basten is iedere week bij Ziggo bij Jack in Rondo samen met Gullit, Boularouz en Mulder. Espn heeft ook zijn panel.

hij slaat hier wel de spijker op de kop

Malen niet beter dan Weghorst!?
Noem eens één ding waarin Malen niet beter is dan. Euh.., lang zijn.
Willem, hoezo krijg jij een podium dan ???
Je kon goed voetballen maar hebt absoluut geen verbale eigenschappen. Enige reden dat jij al jarenlang iets mag zeggen is omdat niemand anders met een Feyenoord verleden op TV komt (muv Boskomp bij Veronica, die kan ook al niet praten), en die fans moeten ook vertegenwoordigd worden.

21 juni 2021 om 07:20

Eigenlijk zou je na je eerste 3 zinnen moeten stoppen met lezen, wat een niveau. Weghorst is een betere afmaker en spits dan Malen. Van Hanegem heeft echt wat te zeggen en is een icoon van het Nederlandse voetbal, je opmerking slaat dus kant nog wal.

21 juni 2021 om 09:37

Veel scoren in een topcompetitie, inzet, strijdt, fysieke kracht, kopkracht. Naar mijn mening moet Oranje met een sterke spits aantreden als kapstok naast Depay, wat in mijn ogen wel een leuke variant is, is met Depay op 10 en Malen naast Weghorst/de Jong. Als je meer op de counter speelt is Malen wel een optie, want heeft natuurlijk snelheid.

Ach Willem slaat ook geregeld de plank mis in de krant. Ze willen een breder publiek aanspreken dus nodigen een BN'r uit. Vind ik het interessant ? Nee. Boeit dat? Nee. Er zaten toch ook anderen bij voor de tactische analyse. Hij was er meer voor vermaak.

21 juni 2021 om 09:53

Een breder publiek... voetbal is toch voor de voetbalfans? Al die typetjes die hier om roepen en ook vinden dat er vrouwelijke analisten moeten zitten zijn de zelfde mensen die niet eens kijken en als Nederland speelt vragen waarom van Nisterooy niet op goal staat. En einstand zitten wij voetbal fans elke wedstrijd deze onzin aan te horen.

Youtubers die werkelijk nergens verstand van hebben uitnodigen is sws een faal. Door het internet/youtube worden de domste mensen een ‘ster’. Ik snap niet dat Gravenberch waarschijnlijk gaat spelen. Speelt al maanden slecht en zijn invalbeurt tegen Oostenrijk was echt heel slecht. Zet dan Klaassen erin als vervanger van De Roon of zet Blind er neer, zodat Ake in de verdediging kan. Gravenberch is zeker talentvol, maar komt echt nog tekort hoor. Vind hem echt alleen geschikt voor Jong Oranje op het moment.

21 juni 2021 om 08:48

Speelt Al maanden slecht? Heeft na de winter even een mindere periode gehad maar daarna gewoon weer goed.. Een slechte invalbeurt kan gebeuren, Wijndal en Ake vielen ook slecht in tegen Oekraïne, die dan ook maar geen kans meer geven? Depay speelt ook al 2 potjes heel slecht, ook maar ernaast zetten?

21 juni 2021 om 09:18

Gravenberch vond ik t/m het eind van het seizoen gewoon niet geweldig spelen. Vind het ook veel te vroeg dat hij erbij zit. Wijndal bracht inderdaad weinig, maar veel verschil met vaanholt is er niet. Ake viel minder in, maar zeker niet slecht. Gaf ook nog eens een assist op de 3-2. Tegen Oostenrijk viel hij weer prima in. Je roept nu heel makkelijk alsof ik iedereen die minder speelt er gelijk naast wil zetten, maar dan begrijp je het niet. Met name Memphis is onmisbaar, dus begrijp niet waarom je dit roept. Gravenberch komt gewoon nog tekort voor Oranje en speelt gewoon even minder, wat logisch is op zijn leeftijd. Of mag ik dat niet roepen over een ajax speler?

21 juni 2021 om 10:40

Gravenberch zn slechte ''periode'' is de meest aangelulde onzin wat ik constant lees. Komt ook duidelijk van mensen die niet kijken. Hij heeft letterlijk een ''periode'' van 3 wedstrijden matig in de zin van onzichtbaar en rommerlig in de opbouw gespeeld. Voor de rest was hij heel het seizoen een van de belangrijkste schakels van de kampioen van nederland in de opbouw. Helemaal duidelijk te zien toen blind of mazraoui niet speelde dat alles via hem moest. Buiten dat bracht hij aanvallend ook nog wat met techniek in de drukte en toch de spits vinden dan.

21 juni 2021 om 08:51

Noem 1 goede interland van Klaassen? Dan heb jij al je antwoord waarom je hem juist niet moet opstellen.

21 juni 2021 om 09:20

Ik vind het een beetje gek dat je zo moet gaan rouleren in een vast systeem om jouw wissels door te voeren. Dan moet Klaassen er in die alleen op 10 kan spelen, moet Wijnaldum dan een plekje terug ondanks dat hij constant op 10 speelt? Beetje vreemd.

21 juni 2021 om 09:24

ik zou Klaassen gewoon als verkapte stofzuiger gebruiken tegen Macedonie op de plek van de Roon. Hij kan dat wel. Niet nodig om met Wijnaldum te schuiven.

Niet alleen de gasten zijn van bedenkelijk niveau, de hele opzet van het programma valt mij gigantisch tegen. Ooit deed de NOS gewoon verslag van de toernooien en kwam iedere wedstrijd aan bod, nu is het een grote Oranje-show met iedere avond exact dezelfde nietszeggende gesprekjes over fietsende spelers, pianospelende spelers, mogelijk opstellingen die iedere keer exact hetzelfde zijn en als klap op de vuurpijl de inhoudsloze bijdrages van Tom Egbers en Jeroen Stekelenburg die hun grote helpen benaderen als twee hijgerige veertienjarige bakvisjes die naar een concert van hun favorite K-popgroep gaan. De overige wedstrijden worden er in 5 minuutjes doorheen gejast, om maar snel weer over te gaan naar een wheelie-trekkende Wijnaldum en een Youtuber die nog nooit een internationale voetbalwedstrijd heeft gezien. Van een commerciële zender verwacht ik dat ze op de populistische Oranjetour gaan, maar van een publieke omroep zou ik verwachten dat de nadruk veel meer ligt op verslaggeving.

De NOS benadert Oranje zoals de meeste Nederlanders dat doen. Totaal geen verstand van voetbal, gekke pakken aantrekken, van voor- naar achter - van links naar rechts, domme spelletjes, etc. Daar passen types als Kalvijn prima bij. Ik heb er niets mee, dus die voor- en nabeschouwingen kijk ik sowieso niet. Zal heel blij zijn als het EK over is en het clubvoetbal weer begint.

Helemaal gelijk willem laat die gasten maar opdraven bij RTL boulevard of zo. Ik wil ook liever een juiste scherpe analyse dan een winnie de poeh verhaal met totaal geen inhoud.

“dat komt ook omdat werkelijk iedereen een podium krijgt om een mening te geven.”

Tja Willem, wie de schoen past trekt hem aan. Het refereren aan Kalvijn, van wie ik het optreden ook bedroevend vond, heeft niets te maken met de wisselingen in Oranje. Willem heeft de laatste tijd steeds meer de neiging om van hot naar her te gaan in zijn verhaal.

Iedereen mag zijn mening geven over het voetbal. Ook meneer of mevrouw van Youtube. Waar het om gaat is dat verstandige mensen die mening op hun waarde moeten schatten en ik mag toch hopen dat de bondscoach zich niet de les laat lezen door dit soort commentatoren. Gewoon laten kletsen dus. In die slaat Van Hanegem zijn reactie nergens op. Hij maakt deze lui veel belangrijker dan ze zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2223 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger40
S. de VrijVerdediger40
D. DumfriesVerdediger42
P. van AanholtVerdediger40
F. de JongMiddenvelder40
G. WijnaldumMiddenvelder43
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

In de wandelgangen

Dinsdag 27 juli
Arsenal heeft bij Internazionale navraag gedaan naar Lautaro Martínez. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren