Frank de Boer betuigt medeleven: ‘Hoop echt dat dit de laatste keer is’

Zondag, 20 juni 2021 om 14:28Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 14:37

Frank de Boer leeft mee met Maurice Steijn, zo heeft hij zondagmiddag verteld op de persconferentie in aanloop naar de laatste groepswedstrijd van het Nederlands elftal tegen Noord-Macedonië. Steijn voelde zich zaterdag genoodzaakt om zijn functie als hoofdtrainer van NAC Breda aan de kant te schuiven wegens bedreigingen. Iets waar De Boer, die als voorzitter van de vereniging Coaches Betaald Voetbal (CBV) regelmatig contact heeft met Steijn, geen goed woord voor over heeft.

Steijn is lid van de CBV en heeft in die hoedanigheid met De Boer te maken. Het huis van Steijn werd sinds kort bewaakt op advies van het Openbaar Ministerie. Bovendien sliepen zijn kinderen al enige tijd niet thuis omdat er signalen zouden zijn dat boze NAC-supporters met verkeerde intenties de trainer wilden bezoeken. De bedreigingen gingen Steijn te ver, waarop hij zaterdag aangaf te zullen vertrekken als trainer van de Bredase club. "Dat is heel triest, eerlijk gezegd", vertelt De Boer. "We weten altijd dat er een bepaalde druk is. Op spelers, maar ook zeker op trainers. Dat voel ik ook. Maar dat je dit moet meemaken..."

"Mijn vrouw maakt zich vaak nog drukker dan ik", vervolgt De Boer zijn verhaal. "Dus het heeft al enorm veel impact op je familie. Maar dat je dit dan ook nog over je heen krijgt, dat is echt verschrikkelijk. Ik hoop echt dat dit de laatste keer is dat dit gebeurt. Hopelijk worden de mensen die er verantwoordelijk voor zijn hard aangepakt. Want het blijft natuurlijk wel een spelletje, wat in Nederland een belangrijke bijzaak is. We moeten het voetbal ook weer niet groter maken dan het is. Het is heel triest. Ik heb het met hem te doen."

De afgelopen weken ontstond er een explosieve situatie bij NAC. Er was sprake van een machtsstrijd tussen technisch directeur Ton Lokhoff en Steijn, die al geruime tijd lijnrecht tegenover elkaar stonden. Waar Steijn op weg leek naar de uitgang, besloot de Raad van Commissarissen dat de trainer en technisch directeur hun geschillen bij moesten leggen in de hoop op een goede samenwerking. Zover kwam het niet, want Lokhoff stapte afgelopen woensdag op. Het ontslag van Steijn volgde drie dagen later.Gerelateerd

Meer sportnieuws

12 reacties (laatste reactie door fvddb)

Bizar dat een trainer op zo'n manier wordt weggewerkt. In mijn ogen heeft Steijn dat ook echt niet verdiend. NAC supporters had ik altijd best hoog zitten qua gezelligheid en normaal doen, maar dit is toch een zwarte bladzijde. Had nooit zo mogen lopen.

20 juni 2021 om 15:32

Dit zijn ook geen supporters. Echte supporters doen dit soort dingen niet.

20 juni 2021 om 15:50

Volgens mij hebben de supportersverenigingen die brief ondertekend.

20 juni 2021 om 15:34

De mensen die die bedreigingen hebben gedaan, dat zijn geen NAC supporters. Het is een schande dat dat is gebeurd en het moet onderzocht worden en ze moeten aangepakt worden. Wat ook schandalig was, was het persbericht van NAC Breda dat de schuld heeft gelegd op regionale kranten, supportersverenigingen, fanwebsites en de supporters algemeen. De directie, aandeelhouders en het RvC zijn totaal vergeten wat een club maakt de afgelopen periode.

20 juni 2021 om 18:01

Probleem is dat het wel degelijk nac supporters zijn

20 juni 2021 om 19:52

@hugosab16 daarom hebben nu geldschieters zich terug getrokken en maar de schuld neerleggen bij andere maar het ligt toch puur aan de supporters al is het maar een deel ervan die bedreigingen hebben gedaan. Supporters zijn schijnbaar ook vergeten wat aandeelhouders of goedwillende geldschieters hebben gedaan om NAC overeind te houden ga dat maar eens goed beseffen anders had NAC jaren geleden al niet meer bestaan.

20 juni 2021 om 15:48

@De Toekomst, dit is inderdaad bizar! Al te gemakkelijk wordt tegenwoordig geroepen dat er bij elke voetbalclub wel wat rotte appels onder het thuispubliek zitten. Echter bij NAC zitten er, vind ik, wel extra veel rotte elementen. Zelf ben ik in mijn jonge jaren een keer met een goede voetbalvriend als gast aanwezig geweest bij een thuiswedstrijd van Nac. Dat toen nog speelde aan de Beatrixstraat. De tegenstander van NAC waagde het, hoe durven ze, om de Bredase club te verslaan. Na afloop stonden we bij de spelersbus wat aan het napraten met enkele spelers. Tot er plotseling een horde boze NAC-supporters aan kwam rennen die zowel de spelers als ons bekogelden met grote straatstenen. Waarbij onder meer mijn voetbalmaatje fors op zijn lichaam werd geraakt en waarbij ook enkele ruiten van de bus van de tegenstander het begaven. Na de bedreigingen aan het adres van Maurice Steijn zou je haast gaan denken dat er bij een deel van de NAC-aanhang struktureel een draadje los zit.

20 juni 2021 om 22:26

Dat Steijn Lokhof wegpest moet wel gewoon kunnen zeker?Wat waren er dan voor opties voor de supporters om daar iets tegen te doen?Slecht van het bestuur dat ze die Steijn bleven steunen en daardoor een man van de club vertrok. Dat raakt logischerwijs de supporters flink.

21 juni 2021 om 11:34

Het raakte de supporters zelfs zo erg dat ze voor de veiligheid een paar weken in Tilburg zijn gaan slapen. Schande!

Ach dit zijn dan de zogenaamde supporters die de club steunen door dik en dun , maar brengen de club alleen maar in diskrediet en bedreigen een trainer maar ik heb altijd gezegd never nooit te wijken voor een stel randdebielen want dan is het eind zoek , opsporen die gasten en flink aanpakken en de club moet levenslange stadion verboden opleggen aan dit pleps ,

Als CBV zou ik zeggen: zet NAC op een zwarte lijst. Dat zou deze "supporters" leren om zich te gedragen. Als er überhaupt een trainer zo gek zou zijn om zich in deze slangenkuil te storten.
Elke trainer die voor het salaris naar deze club zou gaan beloont het afkeurenswaardige gedrag van deze "supporters" en verdient het om binnen no time op dezelfde manier eruit te vliegen.

Zolang clubs van groot tot klein nog steeds hun oren laten hangen naar deze dorpsidioten zal dit zeker niet de laatste keer zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NAC Breda

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
17.Jong PSV7-4
18.NAC Breda6-5
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
T. HayeMiddenvelder81
O. VelanasMiddenvelder81
P. KestensAanvaller81
N. OlijKeeper80
A. KosiahAanvaller80
R. SeuntjensAanvaller86
M. AdilehouVerdediger70
Voor de complete selectie: Clubpagina NAC Breda.

1234 fans
Coach, 51 jaar
SeizoenClub
2010- Ajax

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Het is de vraag of Club Brugge Noa Lang in de komende transferwindow kan behouden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren