Driessen haalt uit naar Van Hooijdonk: ‘Aanstichter van al het kwaad’

Zondag, 20 juni 2021 om 09:55Rian Rosendaal

Valentijn Driessen bracht zaterdagavond de in zijn ogen kwalijke rol van Pierre van Hooijdonk bij het vertrek van Maurice Steijn bij NAC Breda naar voren. Volgens de chef voetbal van De Telegraaf heeft de oud-aanvaller in de moeizame relatie tussen de vertrokken coach en zijn zoon Sydney van Hooijdonk geen frisse rol gespeeld. Steijn stapte zaterdag op bij NAC na bedreigingen door een deel van de aanhang.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

52 reacties (laatste reactie door decorner)

Hoe lang gaan we die Driessen nog een podium blijven geven. Niks onderbouwen, alleen maar roepen en nog meer onrust stoken. Die man begint echt triest te worden.

20 juni 2021 om 10:09

Hetzelfde zou je echter over Van Hooijdonk kunnen zeggen. Tenenkrommend gênant hoe hij als ouder totaal niet objectief reageerde op de status van zijn zoon bij NAC. Hij maakt het alleen maar moeilijker voor zijn eigen zoon met zijn kinderachtige reacties op Twitter..

20 juni 2021 om 10:12

Snap wat je bedoeld hoor, en Pierre heeft zeker zijn trekjes, maar die Twitter berichtjes die jij bedoeld zijn al van veel later. Vergeet niet dat Sidney bv een nieuw contract was beloofd nadat hij door blessures opeens in de basis kwam en scoorde, maar nooit een aanbod heeft gehad.

20 juni 2021 om 10:26

Er zit wel een verschil in niet objectief zijn op de status van je zoon. Iets wat iedereen weet. Of lukraak onzin verkondigen en sensatie maken, (ja maken want hij haalt het meeste uit zijn dikke duim) zonder iets te onderbouwen.

20 juni 2021 om 11:53

Normaal zou ik zeggen: wat Driessen doet, kan echt niet. Zomaar wat dingen uit z'n duim zuigen. Stuitend irritant, maar hij blijft t doen omdat het blijkbaar wel werkt (het verkoopt krantjes, VZ neemt het gewoon over op hun site). Maar omdat het nu over Van Hooijdonk gaat, vind ik het niet zo erg dat die het doet. Pierre mag ook wel eens een keer op z'n plek worden gezet.

20 juni 2021 om 11:29

- "volgens mij heeft hij ..."
- "dat schijnt hij gevraagd te hebben ..."

En vervolgens koppelt hij de trieste situatie van Steijn hier direct aan als een soort van oorzaak - gevolg.

Ik heb het idee dat al Driessen zijn inbreng tegenwoordig voortkomt uit persoonlijke antipathie tegen bepaalde mensen. Triest.

20 juni 2021 om 12:21

Nou. TEGENWOORDIG!!!. Hij doet dat al vanaf het begin. En ook in ZIJN telegraaf moeten de mensen die ook maar IETS negatiefs te zeggen hebben over meneer Driessen voorbereidt zijn op een hoop bagger.

20 juni 2021 om 11:36

Driessen heeft gewoon een punt hoor. Dat gelul van van Hooijdonk kwam me ook de strot uit. Die man is totaal niet objectief. DIt heeft niks met stoken te maken. Dit zijn gewoon de feiten.

20 juni 2021 om 11:47

Jij brengt altijd je mening alsof het een feit is maar noem eens de feiten op? Driessen is gewoon een nare vent die parasiteert op de problemen bij clubs die hij zelf bedenkt of veroorzaakt. Kwestie van pot verwijt de ketel

20 juni 2021 om 12:55

Jij brengt het als feit dat Driessen een nare vent is, maaar dat is ook gewoon een mening. Kwestie van pot verwijt de ketel.

20 juni 2021 om 18:59

Als vader hoeft hij toch ook niet objectief te zijn? Maar gemakkelijk schuld geven van deze situatie gaat toch te ver.

20 juni 2021 om 12:00

Ik vind het ook verrassend. Je zou verwachten dat als je zo vaak iets roept dat je het een keer goed moet hebben. Driessen krijgt het echter voor elkaar om er altijd naast te zitten.

20 juni 2021 om 13:25

Begint echt te triest te worden? Dit doet hij al jarenlang... Dit is hoe hij is. Niet iets van de laatste weken of zo...

Ben het voor een deel met Valentijn. Pierre is niet volledige verantwoordelijk voor die gekken.
Maar Piere was wel een aanstichter hiervan.
Daarnaast is het makkelijk praten je moet niet zwijgen voor tereur.
Als je kinderen bedreigd worden dan stop je met alles voor hun veiligheid.
Jammer dat het zo gaat bij NAC. Ik vind NAC samen met mijn eigen clubje Feyenoord een prachtige club
De normale fans zijn geweldig.

20 juni 2021 om 10:57

Aanstichter van wat? Wat is het probleem als hij vindt dat zn zoon moet spelen? Dat kan en mag je nooit zien als aanstichting tot bedreigingen, etc.

20 juni 2021 om 11:00

Pierre is niet zomaar iemand he. Het is een clubicoon. Zijn mening tegen de trainer zorgt ervoor dat veel gekken hiermee wat gaan doen.
Pierre mag kritisch zijn zeker zoals iedereen.
Maar zijn kritiek was alleen op de man en vanwege zijn zoon alles.

20 juni 2021 om 12:02

Pierre toch een stuk minder dan Lokhof die gewoon als vaatdoek behandeld is door de trainer. Dat stoort veel meer en daar heeft Pierre niks mee te maken.

20 juni 2021 om 19:02

Ja en? Hij is ook gewoon vader. Je kan hem toch niet de schuld in de schoenen schuiven omdat hij het beste met zijn zoon voor heeft?

20 juni 2021 om 11:18

Ik heb nog steeds nergens bewijs gezien dat Steijn zijn kinderen daadwerkelijk bedreigd werden. Voor de juiste duiding is het wel zaak dat dit boven water komt.

Wat zijn de bedreigingen geweest en uit welke hoek kwamen die?

Logisch dat Driessen kritiek levert. Daar verdient hij z'n brood mee.van Hooijdonk idem dito. mooi dat ook wij hier kritiek kunnen leveren.

20 juni 2021 om 19:04

Maar Driessen zuigt wel heel veel uit zijn ‘professionele journalistieke’ duim

Gisteravond zei Driessen dit over die 'charlatan', maar in mijn ogen sluiten zijn woorden naadloos aan op zijn eigen situatie: "Waarom moet deze man nou in de media?", aldus de journalist. "Deze man kan toch achter de schermen zijn werk doen en dan heeft niemand er problemen mee. Maar nee, hij moet op de voorgrond treden...

Hiervoor moet Driessen gewoon eens vervolgd worden voor opruiing. Die man doet alleen maar aannames en hij is de hooggeplaatste sportjournalist van Nederland. 'Volgens mij heeft hij gezegd dat hij iedere keer 10.000 wilde. Het schijnt dat hij dat heeft gezegd.' Volgens mij en het schijnt. En daarop baseert hij dit verhaal. En dan begint hij met: 'van Hooijdonk is natuurlijk verantwoordelijk'. Natuurlijk? Alsof het overduidelijk is en het helemaal vast staat? Walgelijk die man, echt walgelijk.

20 juni 2021 om 10:29

Hoe walgelijk die riooljournalistiek is: (i) het Openbaar Ministerie heeft wel wat beters te doen en (ii) laten we niet te snel journalisten vervolgen

20 juni 2021 om 10:52

Opinie maken en journalistiek bedrijven zijn twee heel verschillende dingen. Driessen is met goed fatsoen geen journalist meer te noemen.

Grappig dat nu opeens de landelijke media zo genaamd kennis hebben van NAC. Dat Sidney niet speelde is nooit het probleem geweest, dat Steijn jeugdig talent structureel negeerde, waaronder Sidney, was het probleem. Die jonge jongens moet je begeleiden en zorgen dat ze beter worden, maar Steijn paste liever zijn trainingsregime aan zodat hij zelf zo min mogelijk op het veld hoefde te staan en zijn overbetaalde vedette vriendjes niet overbelast raakte.

20 juni 2021 om 10:13

Klinkt wel een beetje Mike Snoei achtig, de jeugd presteert op de trainingen maar de vedettes die het af laten weten op trainingen spelen?

20 juni 2021 om 10:43

Nee het is nog erger, de jeugd kon niet presteren op de training want er werd amper getraind. Zelfs aantal ouderen hebben aangegeven dat dit ontwikkeling van de jonkies in de weg stond

20 juni 2021 om 14:50

Dat klinkt niet best. Maar goed dat hij weg is dan, ondanks dat de manier waarop natuurlijk schandalig is. Nu gauw Van Hooijdonk verkopen zodat je daar ook vanaf bent en dan kunnen jullie daar ook door met een schone lei lijkt mij. Want die Sydney heeft ook een alles behalve goede impact op de sfeer volgens mij.

Typisch Driessen weer dit, en maar blijven stoken... Natuurlijk praat ik niks goed wat er gebeurt is rondom de bedreigingen, maar het is wel makkelijk hoe hij hier Lokhoff en Pierre de grond in praat. Dit terwijl er ook aparte berichten over Steijn naar buiten kwamen dat hij niet zou komen opdagen bij besprekingen enzo. En dat zou ook weer niet heel netjes zijn, maar dat past natuurlijk niet in dit verhaal.
Buiten dat vindt Van Hooijdonk zichzelf gewoon veel te goed en zorgt hij voor erg veel onrust, al helemaal wanneer dit soort dingen inderdaad geëist worden in contractonderhandelingen (waar ik wel mijn twijfels bij heb). Lekker naar Italië laten gaan.

Ik begin steeds meer te hopen dat een nieuwe trainer totaal geen zin heeft om bij NAC aan het werk te gaan. Als de supporters boos zijn dan kun je rekenen op bedreigingen. Een jaartje op plaats 18 of 19 van de KKD zou mooi zijn . En Manders blijft zitten. De hele RVC staat achter hem dus niemand gaat hem ontslaan. Bovendien betekent Manders ontslaan einde betaald voetbal in Breda

20 juni 2021 om 10:29

Hoezo betekent Manders ontslaan einde betaald voetbal in Breda?

20 juni 2021 om 10:35

Heeft nog een contract voor 3 jaar en NAC moet dan een hele hoge afkoopsom betalen. Dat kunnen ze zich niet permitteren met een KKD begroting

20 juni 2021 om 11:20

Ben nog steeds benieuwd wat die bedreigingen dan zijn. Het enige dat openbaar is, is een brief van enkele supportersverenigingen dat er gepaste acties volgen als Steijn niet weg gaat. Daar staat niks in over geweld of het betrekken van familie.

20 juni 2021 om 11:25

Wat mij ook niet duidelijk is wat zijn dan die gepaste acties die ze aankondigen? Als ze A zeggen moeten ze ook B zeggen. Hierdoor hebben de supportersverenigingen gewoon alle schijn tegen. Want ze kondigen gepaste maatregelen aan dat staat gewoon op papier dus kan niet worden ontkent en nu komen er bedreigingen of in ieder geval verhalen daarvan. Dus de supportersverenigingen maken het niet makkelijker voor zichzelf

20 juni 2021 om 13:52

De gepaste acties zijn zojuist bekend gemaakt in een 1,5 uur durende podcast van B-side rats.

Als je echt zo geïnteresseerd bent, zoek je de podcast op en luister je hem zelf maar na.

NAC houd je wel bezig, he?

Ik hoop voor Driessen dat hij ook met feiten komt waarom hij zo stellig is dat van Hooijdonk de aanstichter is van al dit kwaad. Dat zijn serieuze aantijgingen.

20 juni 2021 om 14:09

Ik kan met enige zekerheid zeggen dat het gros van de aantijgingen nergens op gebaseerd zijn. Schandalig dat Valentijn dit soort dingen roept.

Nou we zien allemaal hoeveel verstand van voetbal Pierre heeft Als zoontje lief goed genoeg was geweest had hij wel elders gespeeld dan respectievelijk NAC Trainer zie het niet in hem zitten deal with it en vertrek aub naar een andere club Met zo'n vader en het opvliegende karakter van Sydney zelf staat je een mooie carrière te wachten (zei hisarcastisch

Vader moet zich nergens mee bemoeien.
Sydney moet overal knokken voor een basisplaats.
Ik ben blij dat hij niet naar NEC komt

Ik kan het me wel voorstellen. Ik erger me elke keer als Pierre als analist op de televisie komt aan hem. Hij heeft weinig inlevingsvermogen. Er zijn meer van dit soort zaken geweest: iemand nam afscheid van het voetbal en Pierre was gevraagd voor de benefietwedstrijd en maakte dit bekend in Studio Voetbal terwijl het aan de speler zelf was om het aan te kondigen. Ook op het gebied van Feyenoord zit hij vaak te stoken.....

Valentijn, een halve Hagenees, die zijn Haagse vrienden even een handje helpt. Ik kan iedereen aanraden het statement van bside rats te lezen. Dat is hoe de gemiddelde NAC supporter er over denkt. Het statement van NAC laat zien dat van zelfkritisch optreden geen sprake is. Manders probeert zijn eigen hachje te redden en Steijn door de voordeur te laten vertrekken op deze manier.

Overigens neemt iedere normaal denkende fan ook afstand van die achterlijke lui die Steijn en zijn familie zouden hebben bedreigd. Dat mag nooit maar dan ook nooit gebeuren.

Jammer dat Valentijn Lokhoff weg zet als iemand die dit soort spelletjes speelt. Ton is daar juist wars van en heeft nog nooit in zijn level met iemand ruzie gemaakt.

Pierre is wel iemand die overal problemen maakt, maar als club moet je daar ook slimmer mee om gaan. Af en toe een bakkie drinken met die oud-spelers. Zo moeilijk hoeft het niet te zijn.

20 juni 2021 om 14:08

Helemaal eens. Ton is iemand die niemand kwaad doet, prettig in omgang en iemand die enkel en alleen aan NAC denkt. En dan die man hiervan betichten...

Schandalig dat Driessen dit zegt en schrijft. Hiermee gooi je behoorlijk wat olie op het vuur. Als idioten nu richting van Hooidonk gaan dan weten we direct wie de aanstichter is.
Driessen is helemaal door zijn veelvuldig aanschuiven bij de muppets en met name door waldorff (en stettler) gehersenspoeld.
Driessen is een gevaarlijk sujet geworden van wat eens een aardige nobody was

Hoezeer ik Pierre een onprettig persoon vindt... Dit is niet zijn schuld. Tactisch is hij niet, maar Steijn heeft vanaf dag één verkeerde keuzes gemaakt en zelfs openlijk de achterban bekritiseerd toen er kritiek kwam.

Driessen probeert weer op zijn geheel bekende wijze de schuld bij één persoon neer te leggen maar het is en was al langer bekent dat de verhoudingen binnen de club daar volledig vertroebeld waren binnen alle lagen van de club.
Driessen is ook gevaarlijk bezig met zijn zogenaamde stukjes 'inside info'

Driessen zegt dat het aan van Hooijdonk ligt. NAC zelf zegt dat het aan BNdeStem ligt. En de fans zeggen dat het aan Steijn

Ik weet het allemaal niet meer

Natuurlijk is Pierre de bron van alle onrust bij NAC. Zelf heeft hij er een puinhoop van gemaakt bij NAC. Nu zijn zoontje geen basisplaats in het eerste heeft is het alle giftige pijlen op de trainer. Pierre is een beroeps intrigand welke te laat geboren is anders had hij en.prima stoker geweest op een stoom locomotief. Dat was hij al als speler bij Feyenoord en zijn achterbakse kritiek op Dick Advocaat die in zijn ogen geen goed kon doen. Als ik hem aan tafel zie bij de NOS ga ik bijkans over mijn nek. Meteen zappen naar een andere zender.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NAC Breda

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
18.TOP Oss00
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
H. VisserUnknown
N. OlijKeeper
M. AdilehouVerdediger
J. MashartVerdediger
G. SiereveldVerdediger
W. NeelenVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina NAC Breda.

51 jaar
55 fans

In de wandelgangen

Dinsdag 27 juli
Arsenal heeft bij Internazionale navraag gedaan naar Lautaro Martínez. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren