Johan Derksen uit zorgen om ‘charlatan’ bij Oranje rond Wout Weghorst

Zondag, 20 juni 2021 om 00:24Jeroen van Poppel • Laatste update: 00:28

Wout Weghorst, Matthijs de Ligt en Stefan de Vrij spraken op de dag van de EK-wedstrijd tegen Oostenrijk (2-0 winst) anderhalf uur met Remco Visscher, zo onthulde de performancecoach zaterdag in gesprek met De Volkskrant. In De Oranjezomer wordt de mental coach van de drie Oranje-internationals een 'charlatan' genoemd door Johan Derksen, die vol verbazing reageert.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door ajaxmind)

Ach, als voetballers er gebaat mee zijn... who cares?. En ijdelheid als verwijt voor deze man; tja, ik zou zeggen tegen Gijp, Derksen en Driessen: "kijk eens in de spiegel"

20 juni 2021 om 00:38

Zolang het iets onschuldigs is moeten ze het zelf maar weten. En dat zal ook wel want anders zal de KNVB dat wel niet toestaan.

20 juni 2021 om 00:49

Gullit en Van Basten liepen ook bij die haptonoom. Sjaak(?) Troost. Dit is echt iets van alle tijden.

20 juni 2021 om 09:08

Ted troost was dat. Sjaak speelde voor Feyenoord.

20 juni 2021 om 10:42

Toen het misging met Oranje werd Ted anders wel de Sjaak :P

20 juni 2021 om 10:28

Kwakzalvers doen meer kwaad dan goed en gaan regelmatig de grens over. Die mensen trekken hun slachtoffers uit de reguliere zorg en soms loopt dat erg slecht af. Het ispuur voor financieel gewin. Dit mag je nooit bagatelliseren zoals jij doet.

Gijp, Derksen en Driessen nemen zichzelf vaak genoeg op de hak, dus dat verwijt snap ik ook niet. Begrijp mij niet verkeerd, ik ben het vaker niet dat wel eens met ze, maar ik kan er smakelijk om lachen. Ook op kritiek op mijn club.

20 juni 2021 om 10:38

Farmaceuten doen het natuurlijk nooit voor financieel gewin

20 juni 2021 om 11:37

Meer kwaad dan goed.. Als het onschuldige dingen zijn die lichamelijk geen kwaad kunnen, helemaal prima.

Ach ach het kritisch zijn op en zelf na willen denken rondom het coronabeleid moet er weer bijgehaald worden door deze zeursnor. Verder een prima verhaal, op z’n Derksens dat dan weer wel.

20 juni 2021 om 08:05

Inderdaad om te janken. Laat mensen toch lekker zelf nadenken en keuzes maken. We hoeven niet allemaal strak in de maat een bepaald regime te volgen. Er zijn meerdere wegen naar Rome. Deze Visscher zal vast wat meer met spiritualiteit en Oosterse wijsheden werken... Dat is minder op wetenschap gebasseerd en daar kunnen de heren over het algemeen niks mee.Nee de innerlijke belevingswereld, de ziel en geest, dat is vieze praat voor deze mannen.

20 juni 2021 om 08:12

Ik ben zelf nu ook wel niet zo een fan van dergelijke pseudowetenschappelijke stromingen. Maar dat moet iedereen inderdaad maar voor zichzelf weten.

20 juni 2021 om 09:18

Probleem is meer dat dit soort types doen alsof het allemaal ook ergens een wetenschappelijke basis heeft, maar dat heeft het allemaal dus niet. Als hij zegt: "ik heb zelf wat leuks verzonnen, slaat nergens op maar je voelt je er lekker vrij door" dan is het prima.

Geinige laatste alinea waarin meneer Driessen het meneer Visscher verwijt dat hij het weer in de media moet doen, bij nota bene de volkskrant. Je kan zeggen wat je wilt over meneer Driessen maar meneer Driessen is wel geinig toch, hoe ongegeneerd hij de dingen verwijt die zo verbonden zijn met zijn eigen identiteit.

20 juni 2021 om 08:20

Ja das vrij logisch, Derksen is onderdeel van de media. Dat is z'n werk.

Mannen van de oude stempel. Zien voetbal nog als 30 jasr geleden. Alles wat met psyche, energie, moderne trainingsmethoden, voeding of wat dan ook vinde n ze raar

20 juni 2021 om 03:22

Dit zie ik niet staan in de bewoordingen van Derksen. Hij zegt dat hij de man niet gekwalificeerd genoeg vindt.

20 juni 2021 om 07:08

Derksen is gewoon bezig geld te verdienen met z'n kritiek op die perfermancecoach. Scherpe kritiek leveren is z'n business model. En wij leveren weer onbetaalde kritiek op Derksen.

20 juni 2021 om 08:06

Ja klopt dat kennen ze niet. Als je Johan of Rene vraagt om naar hun innerlijk toe te gaan dan knipperen ze 3x met de ogen voordat ze in lachen uitbarsten en jou ridiculiseren.... Zo weer even normaal doen.Ze snappen nog niet dat ze zichzelf uitlachen (zoals zo vaak).

Ik heb de vrijheid genomen om te kijken op de LinkedIn van de heer Visscher en een aantal van zijn werknemers en het is inderdaad niet veel soeps...een paar nutteloze cursussen om vervolgens te pretenderen expert te zijn op het gebied van stress, performance en algeheel mentaal welzijn, lachwekkend.

De website staat ook vol met dezelfde oneliners en hetzelfde jargon als vrijwel iedere andere zelfhulp website, maar natuurlijk is hun methode "uniek".

Ik snap daadwerkelijk niet hoe je bij dergelijke personen uit komt als topatleet met een goed gevulde bankrekening. Maar goed, als dit wat er nodig is voor het winnen van het EK, go for it...

20 juni 2021 om 06:32

Tsja, het lijkt mij wel een nice markt en vraag me überhaupt af of er veel concurrentie is op dat gebied. Wat niet op zn LinkedIn staat, maar wel op zn website en een Ad artikel is dat hij meerdere topsporters begeleid heeft en dat hij ook al een jaar werkzaam is bij Wout, het jaar dat hij super heeft gepresteerd. Kan mij wel voorstellen dat sommige sporters baat hebben bij zo'n aanpak. Kan me ook herinneren dat ajax een paar jaar geleden een aantal mensen meenam puur voor het mentale aspect. Weet niet meer wie, maar weet wel grote namen, zonder opleiding. Als dat werkt, dan is dat toch alleen maar mooi!

20 juni 2021 om 09:09

Hmm, ja wellicht heb je gelijk en reageerde ik te geprikkeld zo laat op de avond. Het steekt me denk ik een beetje als ik denk aan al die ontelbare uren die veel medische beroepen in hun leergang moeten stoppen om hun functie te mogen uitoefenen, terwijl voor sommige een paar cursussen genoeg is om expertise te claimen. Maar, als er mensem baat bij hebben en er is een markt voor, dan heb je inderdaad wel gelijk.

20 juni 2021 om 09:20

Nou, precies. Ik vind het zeer kwalijk om te mogen doen alsof je bepaalde expertise bezit, en nog erger, dat het iets wetenschappelijks is.

20 juni 2021 om 09:53

Groot probleem tegenwoordig met al die debiele instagram-guru's. Van Bitcoins en Aandelen tot Ondernemen en Dropshipping. Joshua Kaats, Kevin Timmer, ga maar door. Allemaal zogenaamde experts die jou gaan vertellen hoe ze rijk zijn geworden met hun werk, maar ondertussen blijkbaar cursussen moeten verkopen. Iemand gaat echt niet uit goodwill complete cursussen maken en daarin ook nog eens duizenden mensen hun "geheime methode" vertellen. Daarnaast zijn hun doelgroepen veelal tieners die bij hun ouders moeten aankloppen voor geld voor zo'n cursus. Die ouders hebben geen idee. Of ze verbruiken hun zuur verdiende geld om dat te 'investeren' in een cursus vol oneliners en zonder diepgaande inhoud. Die kiddo's zien alleen maar Lambo's en villa's voorbijkomen die de aanbieders van die cursussen simpelweg huren in Dubai. Het is krankzinnig en zoveel mensen trappen erin. Nagenoeg niemand kan rijk worden zonder er keihard voor te werken. Ik vind het ranzig en schandelijk dat hiervoor zoveel platform wordt gegeven online, tegenwoordig. Vooral op YouTube in Insta.

20 juni 2021 om 09:55

En dan vergeet ik nog de fitness guru's met hun vóór en na foto's. De vóór-foto waarbij ze slap hangen, niks aanspannen en slechte belichting hebben. De na-foto's waarin letterlijk elke spier is aangespannen, belichting perfect is, borst vooruit, haren goed, kortere onderbroek vanwege bovenbenen, etc. Wat een debiele wereld leven we toch ook in tegenwoordig

20 juni 2021 om 09:45

Het enige wat werkt bij deze charlatans is hun pinapparaat.

Uiteraard staat het iedereen vrij mensen te consulteren als ze zich daar goed/beter door gaan voelen. Ook als dat niet het geval is trouwens, ze hebben niemands toestemming nodig. Maar goed, als zoiets dan in de publiciteit gooit dan mag je er ook positieve en negatieve commentaren op verwachten. Wat Derksen daar dan van vindt vanavond kan niemand verbazen. En ik kan er ook een eind in meegaan. Meneer Visscher heeft kennelijk geen papieren die aanduiden dat zijn bezigheden door de wetenschap worden gedekt. Waarop hij zijn activiteiten dan baseert is daarmee niet duidelijk. Het doet mij nogal aan Emiel Ratelband denken. Ik vind het allemaal niet heel sterk overkomen. Van die Visscher niet en van die spelers ook niet.

20 juni 2021 om 07:00

Welke bekende topsport mental coach doet het wel volgens de wetenschap?

20 juni 2021 om 08:04

Ik ken geen bekende mental coach. Maar er zijn toch genoeg sportpsychologen die een opleiding hebben.

20 juni 2021 om 08:41

Zoek maar eens op met welke mental coaches ajax bijvoorbeeld samenwerkt. Allemaal een beetje dezelfde soort. Ik ben het er dus niet mee eens dat alles volgens wetenschap zou moeten. Een goede trainer kan ook iemand mentaal helemaal klaarstomen voor een wedstrijd en vertrouwen geven voor een goede prestatie. Denk aan van Gaal of Hiddink in de goede jaren. Ging dit op wetenschappelijke basis of gewoon door ervaring en goede communicatie vaardigheden?

Gaat helemaal nergens over eigenlijk. Hoe kun je in godsnaam jezelf op mentaal vlak laten coachen door iemand die er niet de papieren voor heeft? Stel je voor dat je jezelf door iemand laat opereren aan iets en die persoon heeft in principe 0 opleiding genoten om zoiets uit te voeren.. En nee, mentale gezondheid is minstens zo complex als fysieke. Kan me verder geen reet schelen wat die jongens doen, maar kan er met mijn hoofd echt niet bij dat ik met een ongekwalificeerd persoon intensief over mijn psyche zou praten. Die gozers zijn van mijn leeftijd, hoop niet dat het een trend wordt om elk random persoon met een goed verhaal standaard te volgen. Je ziet het ook al met die gastjes van de youtube reclames die blaten over hoe rijk ze zijn zonder opleiding en ze jou aan de hand van vage cursussen net zo rijk kunnen laten worden.

Maar goed, we hebben een EK, dus laten we vooral daar van genieten. Morgen nog Max zien winnen en we hebben weer een topweekend!

…. Waarom moet deze man nou weer in de media… aldus de journalist die zichzelf belangrijker vind dat het onderwerp.

Als zo’n man nou lekker kan lullen en mensen worden daar blij van, laat gaan. Hij geeft er een paar mooie termen aan en dan klinkt het interessant, maar tis niets meer of kinder dan Emile Ratelband. Lekker laten gaan.

Wat een overdreven geneuzel. Ze doen net alsof die kerel pretendeert psychisch zieke mensen te genezen. Wat hij doet is gewoon mindset verbetering. Dat leer je niet op een studie psychologie (ik heb zelf 5 jaar psychologie gestudeerd), je moet dat zelf aanleren middels boeken. Zolang het voor Weghorst, de Vrij en De ligt werkt is die “charlatan” gewoon gekwalificeerd.

20 juni 2021 om 07:49

Amen! Men denk dat "een papiertje" slechts een feit is dat iemand wat kan. Ongelooflijk kortzichtig en ouderwets. Wij mensen weten vreselijk weinig van de menselijke geest en mindsets. Denk je vrijer en dieper na over dingen, ben je een wappie en spoor je niet.... Zo simpel om te denken dat iemand met een papiertje het weet omdat die gene dan iets uit een boek heeft geleerd. Wake up :-). Mental coach kan mega helpen. Dat leer je niet uit een boekje.

20 juni 2021 om 09:59

Inderdaad, als iemand iets niet begrijpt of wil zien dan is het gelijk een wappie of charlatan. Zelf empirisch wetenschap en data is makkelijk te misbruiken. Maar de wetenschap heeft altijd het juiste antwoord.

Tja als het voor hun 'werkt'. Rafa Nadal moet per se 1 slokje uit al zn flesjes nemen, ze de zelfde kant op zetten en dan 2x zn haar achter zn oren doen en zn neus aanraken. Ik gok dat dit ook niet op wetenschap of empirisch onderzoek is gebasseerd. Mensen zijn nou eenmaal vatbar voor dit soor kwakzalverij. Dit soort onschuldige dingen, boeiens, zolang je geen brandnetels gaat eten als je echt ziek bent ipv naar de dokter te gaan is het prima.

20 juni 2021 om 10:10

Haha een onzin betoog! Er zijn sinds the beginning of time al natuurlijk producten met een helende werking waar geen arts tegen op kan. Too be honest, niet alles is zwart op wit. Dat jij er niet voor open staat, maakt het nog geen kwakzalverij. Dat jij je producten met gemak uit de supermarkt haalt, of je telefoontje pakt en de dokter belt wanneer je “ziek” bent, is alleen omdat je door de jaren heen hypochonder bent geworden en voor de gemakzucht hebt gekozen. Het levert ze ook nog eens geld op. Jij blij, zij blij. Ik ben benieuwd wat er van jou terecht komt wanneer alle gemak voorzieningen er niet zouden zijn.

Grappig. Dus als iemand iets niet begrijpt of wil zien dan is het gelijk een charlatan. En we moeten gelijk opleidingen en dergelijke er bij halen om iemand neer te halen. Ik ben er van overtuigd (pun intended) Dat wat je denkt je aantrekt. Verder is uit verschillende studies gebleken dat je denkwijze invloed heeft op je lichaam. Bijvoorbeeld mensen fysiek op vrije worpen bij basketbal laten oefenen en mensen het laten visualiseren. Het had nagenoeg hetzelfde effect op mensen. Dus het is grappig dat er zoveel tijd wordt geïnvesteerd in fysiek van iemand trainen maar niet naar iemands overtuigingen wordt gekeken. Want die overtuigingen kunnen gewoon je vooruitgang tegen houden.

20 juni 2021 om 09:54

Je hebt gelijk, onderzoek heeft zelfs uitgewezen dat impliciet leren met een externe focus van aandacht beter werkt dan een interne focus (techniek).

Derksen die verwijt dat medische kennis i.c.m. studie genoodzaakt is?! Wie zegt dat deze natuurlijke wijze niet velen malen beter is dan al die chemische medicatie? Een hoop studies zijn veelal een “ideaal maatschappelijk beeld”, echter gaat dit vaak niet op in de werkelijkheid. Er gaan jaarlijks 200.000 aan mensen dood door medische fouten. Eén zijn met jezelf en je omgeving, een natuurlijk bewustzijn en het ervaren van inner peace is zo veel beter dan lijk bleek, onverzorgd en zelfingenomen achter de camera je ongefundeerde mening geven. Het geluk straalt er van af! Uhm.. NOT!! Ik hoop dat dumb and dumber bevredigd zijn met het zeiken over andermans prestaties, zelf presteren ze helemaal niks!

20 juni 2021 om 10:14

En hoeveel mensen gaan er jaarlijks dood door een gebrek aan medische ondersteuning?

René van der Gijp, Derksen, van der Vaart, van Hooijdonk het zijn echt een zooi analisten van niks. Alles zwart-wit beoordelen en 0,0 nuance.

En het volkje wilt het ook nog wel eens klakkeloos overnemen. Het is ook nooit vernieuwend wat onze analisten te melden hebben, niks vernieuwend, het decor ziet er allemaal sloeberig uit. Als je dat vergelijkt met bijvoorbeeld match of the day of bij ITV dan is dit gewoon om te huilen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2224 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
W. WeghorstAanvaller41
J. BijlowKeeper
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Nederland.

17 fans
Aanvaller, 29 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 VfL Wolfsburg 8 3 2 0
2020/2021 VfL Wolfsburg 34 20 3 0
2019/2020 VfL Wolfsburg 32 16 7 0
2018/2019 VfL Wolfsburg 34 17 4 0
2017/2018 AZ 31 18 6 1
Laatste voetbalnieuws

Van Bommel mag niet klagen met resultaat bij Lille tegen Sevilla

VfL Wolfsburg heeft zichzelf dinsdagavond een hele slechte dienst bewezen met het oog op eventuele overwintering in de Champions League. De ploeg van trainer Mark van Bommel ging op bezoek bij...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren