Eigen doelpunten doen Portugal de das om in sensationele thriller

Zaterdag, 19 juni 2021 om 19:52Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 20:04

In een zinderende wedstrijd heeft Duitsland zaterdagavond hele goede zaken gedaan in Groep F. Het team van Joachim Löw kwam nog wel op achterstand tegen Portugal, maar trok de wedstrijd vervolgens naar zich toe: 2-4. De Duitsers werden in het zadel geholpen door de regerend Europees kampioen, die via Rúben Dias en Raphaël Guerreiro twee keer in eigen doel schoten. Robin Gosens toonde zich in bloedvorm aan de kant van Duitsland. De linksback had met een assist en een doelpunt een belangrijk aandeel in de klinkende zege.

Vanaf het eerste fluitsignaal ontpopte het duel zich tot een ware thriller. Hoog tempo, veel positiewisselingen en twee teams die tot het gaatje gingen. Al na zes minuten dacht Duitsland op voorsprong te komen, toen Gosens met een prachtige volley de bal achter Rui Patrício werkte. De verdediger liep weg in de veronderstelling gescoord te hebben, maar werd teruggefloten nadat Serge Gnabry voorafgaand aan de treffer buitenspel stond. Diezelfde Gnabry was even later niet attent genoeg op een rebound, toen Patrício een schot van Kai Havertz ternauwernood wist te redden.

De eerste keer dat Portugal gevaarlijk opdook voor het doel van Manuel Neuer was het wel meteen raak. Na een vlijmscherpe counter legde Diogo Jota de bal breed op Cristiano Ronaldo, voor wie het vervolgens een koud kunstje was om het leer in het lege doel te schuiven. Het betekende alweer de negentiende treffer op een EK of WK voor de aanvoerder. Daarmee is hij van alle Europese spelers de meest trefzekere speler op een grote eindronde. Portugal had de mogelijkheid om al snel na de openingstreffer de score uit te breiden. Guerreiro bediende Dias, waarna laatstgenoemde zijn kopbal voorlangs zag gaan. Tien minuten later werkte Dias de bal in eigen doel. Na een harde voorzet van Gosens schoot de verdediger de bal achter zijn eigen doelman in een poging Havertz af te stoppen.

Duitsland had in de slotfase van de eerste helft veruit het betere van het spel en zou zelfs nog met een voorsprong de rust in gaan. Dit keer kwam het voorbereidende werk vanaf de andere kant, waar Joshua Kimmich voorzette, Guerreiro zich geen raad wist met de bal en Patricio voor de tweede keer geklopt was. Terwijl Renato Sanches vervolgens bij aanvang van de tweede helft binnen de lijnen kwam, gooide Duitsland het duel al snel in het slot. Weer nam Gosens de assist voor zijn rekening, waarna dit keer Havertz klaar stond om van dichtbij af te ronden. De spits werd daarmee de jongste doelpuntenmaker ooit (22 jaar en 8 dagen) voor Duitsland op een Europees kampioenschap.

Ook na de 1-3 hield de druk van Duitsland aan en wederom was het Gosens die zijn waarde bewees. Op aangeven van Kimmich stond de voormalig speler van FC Dordrecht en Heracles Almelo klaar bij de tweede paal om in te koppen. Het was voor de vleugelverdediger tevens zijn laatste wapenfeit, daar Löw hem een minuut later naar de kant haalde. Even leek het duel vervolgens nog spannend te worden toen Jota op aangeven van Ronaldo de 4-2 tegen de touwen schoot uit een vrije trap, maar verder dan een snoeihard schot op de paal van Sanches kwam het niet. Voor zowel Portugal (tegen Frankrijk) als Duitsland (tegen Hongarije) komt het aan op de laatste groepswedstrijd, aanstaande woensdag.

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1Frankrijk312015
2Duitsland311114
3Portugal311114
4Hongarije3021-32Gerelateerd

Meer sportnieuws

133 reacties (laatste reactie door droppie)

Wat speelde Semedo weer slecht... Niet normaal... Waarom moest Cancelo direct naar huis na een zogenaamde positieve test? Portugal had het ook zoals Spanje kunnen aanpakken, met Busquets en Llorente. Dan had Portugal gewoon Cancelo kunnen gebruiken dit EK. Enorm dom. Nu zit je met een amateur als Semedo opgescheept op rechtsback. Verder zie ik Duitsland, Frankrijk en Portugal gewoon doorgaan en een van deze drie bij de beste nummers drie behoren.

19 juni 2021 om 19:55

Als de Portugezen met meer dan 2 goals verschil verliezen van de Fransen kan het wel eens heel moeilijk worden.

19 juni 2021 om 19:57

Klopt daarom denk ik dat ze lekker gelijk gaan spelen. En kan Frankrijk mooi rustig aan doen

19 juni 2021 om 19:58

Frankrijk die een mede kandidaat voor de EK titel gaat helpen? Denk het niet.

19 juni 2021 om 19:59

@bluegroninger poule F is als laatste poule pas aan de beurt, dus zij weten precies wat ze nodig hebben om als beste 3 door te gaan. Eigenlijk is het in mijn ogen ook een klein beetje competitie vervalsing.

19 juni 2021 om 20:03

Frankrijk wilt gewoon poulewinnaar worden. Die gaan echt wel voor de winst.

19 juni 2021 om 20:06

Frankrijk bij gelijkspel wordt tweede. Frankrijk bij verlies sowieso bij de beste nummer 3. Frankrijk bij winst nummer 1 en kan outsider (Portugal) uit toernooi spelen. Waarom zou Frankrijk het dan rustig aan gaan doen?

19 juni 2021 om 20:08

De enige denkbare reden is dat ze dan in de iets makkelijkere toernooihelft zitten. Al is dat ook maar relatief natuurlijk.

19 juni 2021 om 20:40

Als Frankrijk tweede wordt spelen ze waarschijnlijk tegen Engeland. Waarom zouden ze dit riskeren door niet hun best te doen?

19 juni 2021 om 20:43

Portugal is geen outsider dat hebben we vandaag wel gezien toch

19 juni 2021 om 21:10

Laatste spelen, betekent ook minder rust

19 juni 2021 om 22:45

Dat dachten we in 2016 ook. Toen speelde ze met de wedstrijd slechter, maar met alle geluk van de wereld kwamen ze alle rondes met pijn en moeite door.

19 juni 2021 om 23:42

Ik denk dat Frankrijk poulewinnaar WIL worden... ik denk niet dat ze het wilt worden.

19 juni 2021 om 19:57

Volgens jou kon Gosens er niks van… heeft een wereldpot gespeeld.

19 juni 2021 om 22:38

Tegen de Fransen was ie waardeloos...

19 juni 2021 om 19:59

Het was in ieder geval geen 8-2 dit keer voor Semedo.

19 juni 2021 om 20:00

Eens over Semedo die was echt ontzettend slecht. Die jongen weet gewoon totaal niet hoe hij moet verdedigen en werd aan alle kanten voorbij gelopen. Dan hadden ze idd beter Cancelo erbij kunnen houden. Ik denk wel dat de volgende wedstrijd Dalot speelt. Overigens was de rest van de verdediging van Portugal ook erg zwak. Voor Portugal kan het nog lastig worden om door te gaan. Als ze verliezen van Frankrijk hebben ze grote kans om eruit te vliegen geloof ik, aangezien in veel andere groepen andere nummers drie op vier punten kunnen uitkomen. Met hoe ze vandaag en ook tegen Hongarije spelen verdienen ze het eigenlijk ook helemaal niet.

Wat is Robin Gosens goed zeg. Hoezo zag Atalanta dit eigenlijk al toen ze hem bij Heracles haalden? Heel de wedstrijd zakte ook in nadat hij er uit ging. Wat een drive heeft die gast.

Duitsland speelde goed, hielden hun hoofd er bij want de kansen waren er al, ze moesten enkel vallen.

Portugal moet trouwens met Renato Sanches starten, snap niet waarom dit niet gebeurt. Denk wel dat ze dit in de laatste wedstrijd eindelijk (maar te laat) doen.

19 juni 2021 om 19:59

Wat een energie brengt die jongen. Beetje de Dumfries van Duitsland

19 juni 2021 om 20:04

Maar dan veel verfijnder en een goede voorzet in huis. Die zou echt niet misstaan bij een City ipv Zinchenko.

20 juni 2021 om 00:04

Serieus? Gosens bij Manchester City? Dat wordt echt helemaal niks. Die man kan hard rennen en een bal hard voor het doel schieten, maar combinatiespel is niet bepaald voor deze man weggelegd. Clubs als Atalanta en Inter zijn voor hem weggelegd.

19 juni 2021 om 20:00

Op dezelfde manier als dat ze Hateboer bij Groningen hebben gehaald: ze scouten op dat soort types in een vroeg stadium

Genoten van het spel van Duitsland vandaag. Duitsland speelt echt 352 (Nederland 532) . Gosens en Kimmich vulden de wingback rollen vandaag uitstekend in. Gosens was man wedstrijd mijpart. Gosens lijkt wel een beetje op Weghorst, maar dan met een goede voorzet. Niet zo heel veel talent maar kijhard werken. Hij gaf een uitstekende voorzet om Havertz en kopte de 1-4 echt goed binnen. Duitsland is naar mijn mening samen met Italië de leukste voetballende ploeg van dit EK. Wel zijn ze defensief nog wat kwetsbaar. Wat ze misschien later in dit toernooi nog de kop kan gaan kosten.

Portugal zal wel 0-0 spelen tegen Frankrijk zodat ze lekker allebei doorgaan. Hoe behoudend deze twee ploegen spelen slaat echt nergens op. Daarom was het ook mooi dat Duitsland op voorsprong kwam toen begon Portugal tenminste nog een beetje te voetballen. Met Cavahlo en Danilo op het middenveld spelen zelfs tegen Hongarije terwijl je zo veel voetballend spelers hebt snap ik niet. Er missen inderdaad wat spelers , maar er zijn alsnog toch genoeg andere opties ? En dan alsnog 4 goals tegen krijgen . Dan doe je toch iets niet goed. Ben benieuwd of Santos José Fonte in de rest van het EK gaat inzetten om Jota te vervangen. Dan speel je met 7 verdedigende spelers.

19 juni 2021 om 19:56

Wedstrijd niet kunnen kijken helaas. Hoe speelde de Chelsea jongens?

19 juni 2021 om 19:59

Die Rüdiger mogen ze preventief schorsen. Echt gewoon een recidivist en een gevaar voor tegenstanders.

19 juni 2021 om 19:59

Ja beide wel goed , maar ik dacht laat ik dat maar niet zeggen want dan worden er weer mensen boos.

19 juni 2021 om 20:01

Uitstekend. Rüdiger ijzersterk achterin (niet luisteren naar Liesre hierboven) en Havertz briljant in vrijlopen.

19 juni 2021 om 20:10

BlueGroninger laat je niet kennen. Je heb altijd hele goede analyses over Chelsea spelers.

19 juni 2021 om 20:51

Wat kan jij overdrijven. Ik heb je vaker over rudiger zien praten dat die geschorst moet zijn. Maar het is gewoon een keiharde verdediger. In jouw ideale wereld moeten er alleen centrale verdedigers a la Blind zijn. Kom op man. Hij speelt soms net over het randje het is niet dat hij elke wedstrijd iedereen eruit trapt.

19 juni 2021 om 21:12

In zijn laatste drie wedstrijden iemand zijn oogkas gebroken, in iemand zijn schouder gebeten en nu iemand zijn arm helemaal opengehaald door hem op een onverharde ondergrond te duwen.

19 juni 2021 om 20:02

Duitsland speelt een 3421, dat komt eerder in de buurt van 343 dan 352. Dat terzijde wel echt stik jaloers op hun wingbacks. Die durven wel voorzetten te geven en die zijn nog zeer gevaarlijk ook.

19 juni 2021 om 20:16

Het is niet een kwestie van willen. Die van de Duitsers kunnen een voorzet geven. Die van ons kunnen dat wat minder...

Mooie wedstrijd, met leuke counters en goede aanvallen van Duitsland. Maar we moeten natuurlijk niet vergeten dat de verdedigingen af en toe op geitenkaas leken.

Portugal mag blij zijn dat het ‘maar’ 4-2 geworden is. Duitsland hat minstens het dubbele kunnen scoren. Na de 4-1 vonden ze het wel mooi geweest volgens kij. Duitsland heeft vandaag iig aangetoond een ware titelkandidaat te zijn. Wat speelden zij geweldig. Löw lijkt de taktiek van Tüchel afgegluurd te hebben.

19 juni 2021 om 19:59

Duitsland speelde gewoon met woede ongelooflijk hoe hoog de tempo was, daar had Portugal ook niet op gerekend. Als Duitsland deze lijn voort zet dan zijn ze zeker een van de grote kanshebbers op dit EK. Grote kans dat Nederland dit Duitsland niet treft in de 1/8 finale want ik denk dat Nl het niet zou redden tegen dit ongelooflijke sterke Duitse team.

19 juni 2021 om 20:01

Nederland is verdedigend veel sterker dan Portugal. Daar verkijken veel mensen zich op.

20 juni 2021 om 09:50

@kotika Je moet wel beseffen dat Nederland alleen tegen Oostenrijk en Oekraïne heeft gespeeld, in deze poule was de verdediging een heeeel ander verhaal…

19 juni 2021 om 20:06

Duitsland behoorde altijd al tot de titelkandidaten. Onbegrijpelijk dat sommige mensen dat op voorhand niet dachten. Ze hebben ervaring, gigantisch veel voetballend vermogen, power, techniek, tactiek en allerlei wereldspelers. Low speelde al met deze tactiek toen Tuchel nog bij Psg zat.

19 juni 2021 om 20:15

Maar ook opvallend dat mensen denken dat Duitsland na 1 slechte pot uit een toernooi ligt. Je weet dat die zich willen revancheren en all out gaan. Een getergd Duitsland kan bijna niemand pakken. Ook echt een toernooiland dus dit was niet verrassend. Vond ze wel nog beter dan gedacht.

19 juni 2021 om 23:24

Ik volg het duitse elftal altijd, sta sinds klein voor duitsland. Ik ben het daardoor niet eens met je opmerking. Duitsland speelt zwaar wisselvallig. De ene wedstrijd doen ze het verrassend goed en de wedstrijd daar na weer beroerend slecht. Duitsland heeft geen afmaker in de selectie en aanvallend willen ze altijd een pass teveel doorvoeren wat leid tot balverlies. Verdedigend is het niet meer wat het was. En op het middenveld is kroos niet meer de man van toen.

Nations leauge was beroerd, ek kwalificatie was ook niet zonder de enige moeite en vriendschappelijk zelfs met 6-0 van spanje verloren. En kijk is hoe spanje speelt.

Ik verwacht wel dat ze door gaan (vanwege beste 4 nummers 3 die zich plaatsen) voor het toernooi begon maar ik zie max de kwartfinale bereiken

Niet om aan te zien dat Portugal. Z’n goals verbloemen nog een boel want zowel Ronaldo als Fernandes spelen al 2 wedstrijden ruk

19 juni 2021 om 19:57

Ronaldo was deze wedstrijd het enige lichtpuntje van Portugal hoor. Eerste helft speelde die meer dan prima en won veel luchtduels en was prima als aanspeelpunt. Dat ie de tweede helft meer onzichtbaar was kwam doordat Duitsland de verdediging van Portugal zoek speelde.

19 juni 2021 om 19:59

Ronaldo voegde weer niks tor weinig toe aan het team en neemt ze zeker niet op sleeptouw.

19 juni 2021 om 20:02

Ja want hij schiet die ballen in eigen doel. En de schuld dat er waardeloos wordt verdedigd 😒

19 juni 2021 om 20:02

thegreenwave, tijdens het live meepraten heb je al duidelijk laten merken dat je een hekel hebt aan Ronaldo. De beste man is 36 en laat het nog steeds op het hoogste podium gewoon zien he. 3 goals en 1 assist uit 2 wedstrijden is hartstikke prima! En voetballend viel het me ook gewoon mee vandaag. Bijna niemand legt betere cijfers af en toch speelt ie waardeloos?

19 juni 2021 om 20:03

Wat willen jullie dat hij 5 goals scoort of wat

19 juni 2021 om 20:05

Buiten die goal was hij totaal onzichtbaar? Hoe kan je dan zeggen dat ie een lichtpuntje was? Heeft ontzettwnd slecht gespeeld. Renato Sanches was t enige lichtpuntke aan de zijde van Portugal als je er een mag noemen.

19 juni 2021 om 20:07

Nee we willen dat ie wat toevoegt aan het spel en zichtbaar is. Dan speel je een goede wedstrijd. Het is niet per definitie zo dat als je scoort dat je meteen goed speelt. Aanwezig zijn in de wedstrijd, goede passes, schoten, voorzetten, ballen afpakken. Ik heb Ronaldo totaal niet gezien en dan heb je gewoon niet goed gespeeld. Sanches heeft niet gescoord maar is MOTM aan de zjjde va Portugal. Misschien als hij had gespeeld vanaf t begin dat Portugal dan wel minstens gelijk had gespeeld.

19 juni 2021 om 20:08

@SosuhZV Nee ik verwacht van de ‘sterren’ -die Fernandes en Ronaldo toch wel zijn in dit team- dat ze meer doen in balbezit. Ronaldo had nog wel een aantal goede momenten in de laatste fase, maar verder vond ik hem veel te afwezig. Bruno Fernandes valt al helemaal tegen aangezien bij het geweldig doet bij ManU. Hij loopt er een beetje onmachtig bij en brengt niks extra’s. Zelfde geldt voor Bernardo Silva overigens. Als ik dan Rafa Silva zie invallen zou ik hem gewoon een keer een kans geven

19 juni 2021 om 20:14

Kolbeinn. Ronaldo kreeg deze wedstrijd vooral ballen die werden weggeschoten uit de eigen 16 en waar ik veel spitsen de bal kansloos zie verliezen, hield Ronaldo ze vandaag gewoon goed in de ploeg. Eigenlijk hoort Ronaldo bediend te worden in de 16, maar Portugal kwam grotendeels van de wedstrijd nauwelijks over de middenlijn! Hij heeft er nog het beste van gemaakt en was nog dreigend ook. Zonder hem had je hier waarschijnlijk niet eens 2 goals gemaakt.

19 juni 2021 om 20:18

Ronaldo is in twee wedstrijden bij 4 goals betrokken en topscoorder op het EK maar nee hoor hij is afwezig, onzichtbaar volgens voetbalkenners hier. Denk dat hij maar moet stoppen, deze kritiek komt hij niet meer te boven

19 juni 2021 om 20:18

Nee Ajacieden willen gewoon attractief voetbal zien en een spits die meer doet dan goals maken. Een spits die zich laat zien in de wedstrijd. Dat heeft Ronaldo niet gedaan en Portugal ook niet. Stel ze spelen met Sanches vanaf t begin en er wordt aanvallend voetbal gespeeld dan krijgt van de media Portugal gewoon alle credits. Nu is terecht iedereen blij dat Duitsland wint omdat die wel aanvallen. Portugal kiest ervoor om te verdedigen terwijl ze net als Franrkijk alle mogelijkheden hebben om goed voetbal te spelen.

19 juni 2021 om 20:37

Ik vond niet dat hij goed speelde vandaag. Ik heb hem gewoon bijna niet gezien. Maar walcott, waarschijnlijk is een understatement want hij heeft een assist en een goal dus hij heeft idd een bijdrage aan 2 goals, maar voor de rest vond ik hem gewoon onzichtbaar. Maar de focus komt nu totaal op Ronaldo te liggen. Iedereen discussieert over hem terwijl je het beter kunt hebben over Dias die verdedigend liep te stuntelen. Maar verder klopt een deel wel, hij kwam weinig in de zestien. Verder speede hij gewoon beter dan de andere aanvallers. Fernandes en Dias hadden uiteindelijk meer moeten laten zien. Dan had Portugal gewoon gewonnen.

19 juni 2021 om 20:48

als je attractief voetbal wilt zien moet je je haat naar de coach richten, niet naar de speler die nota bene een goal en een assist maakt in de wedstrijd. Verder zou ik ook niet naar Portugal kijken, die spelen al sinds 2016 zulk voetbal. Maarja, haat maakt blind.

19 juni 2021 om 20:57

Dat is toch ook aan de coach inderdaad? Net als bij Deschamps? Maar als door de coach de speler ook slecht speelt ondanks zn doelpunt vandaag mag dat benoemd worden toch? Net als dat Dias en Fernandws ook niet goed waren.

19 juni 2021 om 20:01

Bruno Fernandes is ook wat overschat. Die sneeuwde vandaag volledig onder en dat doet in bijna alle, echte topwedstrijden.

19 juni 2021 om 20:10

Ja je verwacht bij Portugal juist dat hij zich laat zien. Vind namelijk in topwedstrijden dat Bruno Fernandes door zn team in de steek wordt gelaten en door zn coach door de spelopvatting, maar tot nu toe bij Portugal is het echt niet goed, en nu zijn er geen excuses voor hem.

19 juni 2021 om 20:13

Ja hoor, Bruno Fernandes wordt door zn team in de steek gelaten maar Ronaldo brand je helemaal af. Jouw comments kan je echt niet serieus nemen.

19 juni 2021 om 20:22

Bij United wel in topwedstrijden, Ole kiest er dan voor om in topwedstrijden een verdedigend blok achter hem te zetten waardoor hij geen aanvoer krijgt. Ronaldo heeft hier bij Juve in zekere zin ook last van weleens, maar meer omdat zijn middenveld matig is. Maar dat van in steek laten ging over zn club en niet land. En als je goed leest zie je dat ik zeg dat Fernandes net als Ronaldo vandaaf slecht was. Voor Fernandes zijn er ook geen excuses aangezien hij bij portugal gewoon in een topteam speelt. Beide spelers hebben verzaakt en Fernandes nog net wat meer vandaag zelfs.

19 juni 2021 om 20:49

1 goal en 1 assist wat gewoon echt goed is tegen Duitsland, maar oke hij heeft verzaakt.

Ronaldo kan niet alles alleen... Jammer dat ik op dit forum zoveel haat op hem zie. Verdiend die echt niet.

19 juni 2021 om 19:59

Dat hoort erbij. Eis je alle aandacht op bij winst, krijg je ook alle aandacht bij verlies.

19 juni 2021 om 20:10

Precies dit. Waar een Messi vaak ingetogen is Ronaldo toch vaak het nonchalante typetje, heb er zelf ook niks mee maar Ronaldo "haat" is een groot woord.

19 juni 2021 om 21:44

Snap sowieso die hele kinderachtige discussie niet, beide zijn het 2 legendes die elke tegenstander wel een keer vernederd hebben en net zoveel goals in hun 1ntje hebben gemaakt waar sommige clubs net zo lang over doen als team zijnde.. Prima dat iemand meer met Messi of Ronaldo heeft maar waarom is het voor beide kampen zo moeilijk om de ander ook geniaal te vinden? Geniet er nog even van, dat niveau zie je namelijk niet heel snel meer..

19 juni 2021 om 20:04

Tja sommige denken dat ze veel verstand hebben van voetbal. Niet dus

19 juni 2021 om 20:12

Jij sprak mij aan op een grap tijdens live meepraten. Het moest alleen over voetbal gaan, maar van jou zie ik alleen dit soort berichten...

Wat vond je van de wedstrijd dan?

19 juni 2021 om 20:13

Hij kan het niet alleen maar ik heb hem buiten die goal ook niet gezien. Pakweg 10 jaar geleden was t nog acceptable want toen had hij gewoon niet een bijzonder team bijvoorbeeld op WK 2010, maar nu is hij na Frankrijk de favoriet en dan moet je meer laten zien. Kijk van Lewandowski mag je niet te vee verwachten nu maar hier bij Ronaldo wel. Hij is totaal onzichtbaar geweest en hij is onderdeel van het team. Maar ja uiteindelijk zeg ik het, het is een team en hij was dan wel heel slecht, ook hii was niet de enige slechte op het veld. Fernandes bijvoorbeeld moet vee beter kunnen en een Dias was ook verre van top.

19 juni 2021 om 20:21

Ik heb niets met Ronalda, vind het een kwal van een mens zoals hij zich voordoet in het openbaar. Maar als voetballer is het toch wel een van de groteren die kk heb zien spelen. En die counter vandaag was ook een beauty hoe die uitgevoerd werd.

Wat een speler die Gnabry wordt veel te veel onderschat

Wat speelde die Gosens een wereldpartij zeg. Was echt enorm dreigend en betrokken bij 3 goals. De goal die werd afgekeurd schoot ie ook geweldig binnen. En dan te bedenken dat ie ook voor het Nederlands Elftal had kunnen spelen... Geweldige wingback.

Wat baal ik dat die Gosens niet voor ons speelt zeg!

19 juni 2021 om 20:05

Ik oprecht niet. Ik word moe van al die spelers die voor andere landen spelen. De commentator die tegen Oekraïne 4x riep dat Marlos de Braziliaan voor Oekraïne uitkomt. Ik vind Gosens een fantastische speler, maar laat een Duitser lekker bij Duitsland ipv Nederland ballen.

19 juni 2021 om 20:14

Gosens zijn vader is Nederlander als ik het goed heb.dus zou hij uitkomen voor zijn vaderland letterlijk.gosens is ook dankzij Nederlandse teams gekomen waar hij nu is het zou totaal niet raar zijn.

19 juni 2021 om 20:24

Dit is een jongen die dicht bij de Duitse grens is geboren, maar wel de eerste 16 jaar, voor hij naar Vitesse trok, in Duitsland heeft doorgebracht. Noem mij uitbollig, maar dan ben je een Duitser mijns inziens. Ondanks je Nederlandse papieren.

Niet meer dan terecht dit. Duitsland echt onwijs goed gespeeld! Portugal echt een luizen ploeg.. prachtige pot gezien

Wat een titel weer.. Duitsland heeft dit gewoon zelf afgedwongen, echt een heerlijke wedstrijd om naar te kijken!

Helaas, Duitsland beter maar na de 2 eigen doelpunten is Portugal totaal door het ijs gezakt.

19 juni 2021 om 20:00

Portugal won vorige wedstrijd door een eigen doelpunt en een zwaar overdreven penalty waarna het verzet was gebroken.

Genoten van deze pot, geweldig voetbal gezien van Duitsland wie toch ook zeker altijd weer tot de favorieten behoort. Portugal is en blijft een ploeg wie ruimte nodig heeft, zonder ruimte is het niet om aan te gluren. Ook blij dat het nonchalante gedrag werd afgestraft toen Portugal die 1-0 maakte, hakjes, tijdrekken, alles was van de partij maar uiteindelijk wel de deksel op je neus, 2-4. Heerlijk! Gosens motm vandaag, Havertz heeft ook fantastisch gespeeld.

Deze wedstrijd was een zege voor het voetbal. Eindelijk een aanvallend team die er met de winst vandoor gaat in een topwedstrijd.

Pin me er niet op vast, want dan gaat het mis, maar ik zie wel dat best wel gelijk heb.. Duitsland gaat EK winnen.. ik voel het! Al hun het Nederland ook van harte.. want een goed krachtig spel van de spelers, vooral die Kai Havertz is echt heel goed

Woensdag maken de Duitsers het af in eigen huis. En dan krijg je Frankrijk - Portugal, 2 niet voetballende ploegen tegen elkaar, dat word wat als 1 van die 2 de eerste gaat scoren.

Complimenten aan Duitsland en niet te vergeten Anthony Taylor. Scheids deed er alles aan wat die kon maar Portugal kon hem niet bedanken.

Tja mooie uitslag en je ziet hier weer dat Ronaldo helemaal niks toevoegd aan een team.
Net als vorige wedstrijd zo extreem reageert als je een zwaar overdreven gegeven penalty in schiet nadat je ook via een eigen doelpunt op voorsprong komt.

Duitsland zie ik wel het EK winnen.

19 juni 2021 om 20:00

Eens

19 juni 2021 om 20:01

Heeft hij je iets aangedaan of iets dergelijks?

19 juni 2021 om 20:05

Nee maar ik ben niet weg van zijn gedrag en het overhypen van de speler.

En nee ben geen Messifan als je dat wil weten.

Iedereen moet in dienst spelen van hem en dat is nu los zand.

19 juni 2021 om 20:07

“Het overhypen van een speler”, ja kijk dat je dat zegt over Sava Petrov kan ik geloven. Als je dat echter over Ronaldo zegt dan wordt het een lastige zaak.

19 juni 2021 om 20:08

Kennelijk wilt hij dat Ronaldo als keeper middenvelder verdediger en aanvaller te gelijkertijd moet spelen en zijn

19 juni 2021 om 20:13

Cristiano Ronaldo overhyped noemen. Ik ben geen fan van de bewoording, maar als je dat echt vindt heb je er totaal geen kaas van gegeten en kan je beter volleybal gaan kijken.

19 juni 2021 om 21:35

Als je die verschrikkelijke contaminatie "overhypen" in de mond neemt neem ik je bij voorbaat al niet meer serieus, dit wordt enkel door kleuters gezegd. Laat staan dat je het over een absolute wereldster als Ronaldo zegt. Koekoek!!

19 juni 2021 om 20:07

Als er iemand zijn nationale ploeg op sleeptouw neemt is het Ronaldo wel. Het was een ongelukkige wedstrijd en ze waren niet voorbereid op de vastberadenheid van de Duitsers maar je klets nu wel uit je nek.

19 juni 2021 om 20:19

Heeft 'gewoon' een doelpunt en een assist?

19 juni 2021 om 20:32

Ik ben erg kritisch op Ronaldo maar dat hij niks toevoegt is wel onzin. Hij was vandaag erg slecht maar ene Dias en ene Fernandes waren nog veel slechter. Iemand die niets toevoegt schiet geen 3 goals erin op een EK. Ik vind zn spel tot nu toe niet goed, maar van de aanvallers van Portugal is hij wel het best tot nu toe.

19 juni 2021 om 21:15

Vorige wedstrijd was hij ook slecht maar men kijkt alleen naar het scorebord.

19 juni 2021 om 21:36

Was hij echt erg slecht ja? Heeft een goal gemaakt en een assist gegeven. Duitsland was vandaag gewoon een maatje te groot voor Portugal maar Ronaldo was toch niet slecht? Edit: Ook niet geweldig goed ofzo hoor, maar zeker niet slecht lijkt me.

Mooiste game zover en wat was Duitsland efficiënt en de tempo was ook aardig hoog. Geluk beetje aan de Duitse kant, maar ze forceerden het ook wel zelf. Portugal heeft goede zaken gedaan om de eerste game te winnen tegen Hongarije, maar anders hadden ze nu grote problemen gehad gezien de staand in de poule.

Hoppa Duitsland doet weer mee. Die kan je nooit afschrijven. Taylor heeft er alles aangedaan om het te voorkomen, maar het mocht niet baten... Ook gewoon mooi dat Duitsland t/m de 4-1 gewoon vol bleef gaan. De wissels pakten daarna verkeerd uit helaas.

Leuke wedstrijd. Duitsland speelt altijd als team. Vndg werden ze wel beloond. Portugal speelt totaal niet als team, maar ook zij kunnen van iedereen winnen.
Verder verwacht ik een saaie 0-0 tegen Frankrijk.

19 juni 2021 om 20:06

Portugal heeft beter spelers dan in 2016 zou gewoon van hun eigen kracht moeten uitgaan. Vind jij Dias goed? Pepe is geen twijfel over doet het altijd uistekend maar Dias viel door de mand...

19 juni 2021 om 20:07

Ik vind Dias goed ja. Vndg wat ongelukkig, maar vond hem de beste verdediger van Eu 20/21 season.

Welke lamme tak denkt er nu werkelijk dat Frankrijk 'op een gelijkspel' gaat spelen tegen Portugal?! Die willen die poule natuurlijk gewoon winnen! Datzelfde geldt voor Duitsland en Portugal, dus dat worden nog leuke potjes. Duitsland heeft Hongarije ook echt nog niet over de knie gelegd hoor. Mochten de Fransen de Portugezen verslaan, vraag ik me af of Portugal bij de beste nrs 3 gaat horen..

19 juni 2021 om 20:03

De nummer 2 van deze poule speelt tegen de winnaar van de poule van Engeland. Natuurlijk was Engeland bizar slecht tegen Schotland, maar alsnkg zie ik Frankrijk echt niet op een gelijkspel gokken idd.

19 juni 2021 om 20:07

Natuurlijk gaan ze dat niet doen! Onmogelijk dat Frankrijk een concurrent voor een finaleplek zou 'helpen', voor zover je dat überhaupt kunt doen. Een wedstrijd loopt zoals die loopt en als het 10min voor tijd 2-2 staat en ze zijn er beide bij gebaat sluit ik niet uit dat ze het uitspelen. Maar 'op een gelijkspel spelen', haha, volstrekt onmogelijk.

19 juni 2021 om 20:04

Dat wordt een pot zeg. Frankrijk-Portugal

19 juni 2021 om 20:08

Portugal moet winnen om niet als 3e te eindigen want ik zie Hongarije niet winnen in Munchen..

19 juni 2021 om 22:25

Nee ik zie Frankrijk ook niet gelijkspelen tegen Portugal. Hongarije is idd toch taaier dan verwacht, het zou wel een hele rare situatie zijn als Duitsland verliest. Niet dat ik snel zie gebeuren, maar goed gelijkspelen tegen Frankrijk had ik ook niet verwacht.

Ronaldo: scoort een doelpunt en geeft een assist , ronaldo fans: Ronaldo draagt Portugal en zn teamgenoten laten hem in de steek.
Jota : scoort een doelpunt en geeft een assist, je hoort niemand erover

Portugal was echt zwak, acht Portugal hoger dan Duitsland een blamage dit dat je van dit Duitsland verliest, Portugal mag zich diep schamen en maar dat verdedigend voetbal van Portugal, ze hebben zoveel kwaliteit om aanvallend voetbal te spelen dan had Duitsland gepakt....

19 juni 2021 om 20:00

Het is en blijft Duitsland zijn altijd al beter geweest dan Portugal en dat hebben ze vandaag maar weer eens laten zien.

Je kan zeiken op Ronaldo natuurkijk, maar die vent is 37 en scoort nog steeds altijd. Hij is nu gewoon een soort Inzaghi. Niet meer 8 flitsende acties per wedstrijd, maar wel zn naam op het scorebord. Ik vind het wel tof. Duitsland onderschatten is wel toch weer gebeurt. Zouden we dat ooit afleren met zn allen?

De zege zegt me voorlopig niet veel. 4-1 voorsprong en Löw voerde weer de waanzin uit met zijn belachelijke wissels waardoor Portugal terug in de match kwam.
Müller, Gosens en Havertz waren top. Kroos is overbodig.

19 juni 2021 om 20:53

Volgens mij moet je ook keuzes maken op het middenveld. Dat zag je tegen Frankrijk eigenlijk ook. Zijn teveel dezelfde types. Waarvan Kroos bij Duitsland eigenlijk standaard minder is dan dat hij bij Real is. Kimmich vult die positie beter in bijvoorbeeld. Alleen heb je gewoon het probleem dat je geen backs hebt eigenlijk, buiten Gosens die het nu wel goed doet. Dat is toch wel een bizar manco van Duitsland eigenlijk. Maar een middenveld van Kimmich, Gundogan en Gotetzka zou in mijn optiek beter zijn, ervan uitgaande dat Müller semi in de spits speelt.

Wat een wedstrijd van Duitsland zeg. Met orkaankracht deze wedstrijd gespeeld. Portugal kwam er een paar keer aardig uit, maar zijn echt overrompeld vandaag.

Gosens wat een baas!! Moderne back die vrij compleet is, jammer van dat 1e afgekeurde doelpunt, wat een beauty was dat zeg.
Enorm hoog tempo, Duitsland fullgass en Portugal een enkele mooi uitgespeelde counters, ik denk dat ze Duitsland nog wel meer pijn hadden kunnen/moeten doen, vooral Ronaldo had zijn dag niet.
Duitsland blijft er eentje om zeker rekening mee te houden en mocht het fout lopen voor Portugal zou dat best onze tegenstander kunnen worden in de achtste finales. Dan zie ik het eerlijk gezegd allesbehalve rooskleurig in voor onze kansen om verder te stoten

Wie zei ook al weer dat Gosens er niks van bakt? Hij kreeg wel veel ruimte, maar die heeft hij dan ook optimaal benut. Heerlijk dat het antivoetbal van Portugal heeft verloren. Hopelijk gaan de Duitsers door, ze spelen lekker aanvallend

Portugal helemaal van de mat geveegd, die kwamen totaal niet in het stuk voor zeg. Een keer counteren en het slotoffensief was aardig, maar daarbuiten heb ik ze amper gezien. Aanvallend hadden die Duitsers vandaag wel de tanden die ik tegen Frankrijk miste.

Zonder die wissels na een uur was het opnieuw 7-1 geworden. Duitsland een van mijn favoriete ploegen om naar te kijken. Enorm hoog tempo, hoge intenstiteit, weinig tijdrekken en rollebollen en nog steeds doorgaan voor extra goals. Kwestie van tijd voordat Portugal dronken werd gespeeld want het duurde nog best een tijd. Duitsers moet je nooit onderschatten, zelfs zonder spits schieten ze er 4 in. Mentaal een ijzersterke ploeg, van mij mogen ze het EK winnen. Veel beter dan Portugal.

De voetbalgrootmachten Duitsland en Portugal hebben mij vanavond een uitermate plezierige voetbalavond bezorgd. Te vaak heb ik tijdens dit EK naar geeuwverwekkende duels zitten kijken. Waarbij het ene land niet wilde verliezen en de tegenstander niet wilde winnen. Duitsland en Portugal: Bedankt !!

19 juni 2021 om 21:03

Helemaal waar. Ik lees hier heel vaak dat Portugal van de mat is geveegd. Enerzijds snap ik die gedachte omdat Duitsland er bij vlagen als een wervelstorm uitkwam. Maar stel je eens voor dat die knal van Renato Sanches niet op de lat maar erin was gegaan. Dan had je mij toch een slotfase gehad voor die 4-4. Maar goed... als, als. Als is uiteindelijk niets.

Supergoeie druk van Duitsland zal je bedoelen. Prachtig om te zien hoe een ploeg die zich ingraaft zo wordt verslagen. Dat is alleen maar goed voor het voetbal.

Is grappig hoe mensen Portugal afkraken puur door deze twee wedstrijden maar jullie vergeten dat als we tegen Nederland spellen we jullie nog steeds de lees lezen

wel grappig en poel met Oekraïne en Oostenrijk en Macedonië zelfs Hongarije kon door. Dus als ik Nederland was in plaats dat ze zitten al te schreeuwen dat ze alles gaan winnen. Wees blij dat als Portugal uitschakelt word jullie niet tegen ons moeten anders gaat de zelfde gebeuren wat er al 25 jaar gebeuren jullie krijgen een les

Soms maakt dat ene puzzelstukje zo ontzettend veel uit. Je kan ontzettend (en terecht!) afgeven op Fernando Santos en zijn twee verdedigende middenvelders. Je kan ook afgeven op een mindere wedstrijd van Dias en Guerreiro. Maar ik ben er van overtuigd dat als Portugal wel met dat ene puzzelstukje genaamd João Cancelo had gespeeld, dat ze deze wedstrijd niet hadden verloren. De basis van elk Duits doelpunt lag bij zijn zeer ondermaatse vervanger Semedo.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Portugal

FIFA ranking: 5
186 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Rúben DiasVerdediger40
Raphaël GuerreiroVerdediger41
PepeVerdediger40
Bruno FernandesMiddenvelder40
Danilo PereiraMiddenvelder40
João MoutinhoMiddenvelder40
Voor de complete selectie: Clubpagina Portugal.

3875 fans
Aanvaller, 36 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Juventus 33 29 3 0
2019/2020 Juventus 33 31 3 0
2018/2019 Juventus 31 21 3 0
2017/2018 Real Madrid 27 26 1 0
2016/2017 Real Madrid 29 25 4 0
Laatste voetbalnieuws

Zus Cristiano Ronaldo moest door corona met spoed naar ziekenhuis

Katia Aveiro werd eind vorige week met spoed naar het ziekenhuis gebracht vanwege een longontsteking, zo is duidelijk geworden uit een post op Instagram. De zus van Cristiano Ronaldo benadrukt dat...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 28 juli
Aston Villa heeft de definitieve vraagprijs voor Anwar El Ghazi bepaald. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren