Maurice Steijn stapt op bij NAC Breda na bedreigingen

Zaterdag, 19 juni 2021 om 19:01Jeroen van Poppel • Laatste update: 19:11

Maurice Steijn stapt op als trainer van NAC Breda, zo meldt de club uit de Keuken Kampioen Divisie. De oefenmeester maakt die keuze uit veiligheidsoverwegingen, nadat hij de afgelopen tijd werd bedreigd door de supporters van zijn werkgever. De beslissing is in onderling overleg met NAC genomen. "Ik wil helemaal niet weg bij NAC, maar bedreigingen aan mijn gezin zijn onacceptabel", aldus Steijn op de clubwebsite.

Het huis van NAC Breda-trainer Maurice Steijn wordt sinds kort bewaakt, zo meldden BN DeStem en Omroep Brabant vrijdag al. Dit gebeurt op advies van het Openbaar Ministerie. De kinderen van Steijn slapen een tijdje niet thuis. Volgens de regionale media zijn deze maatregelen genomen omdat er signalen zijn dat boze NAC-supporters met verkeerde intenties de trainer willen bezoeken.

De afgelopen weken ontstond er een explosieve situatie bij NAC. Er was sprake van een machtsstrijd tussen technisch directeur Ton Lokhoff en Steijn, die al geruime tijd lijnrecht tegenover elkaar stonden. Waar Steijn op weg leek naar de uitgang, besloot de Raad van Commissarissen dat de trainer en technisch directeur hun geschillen bij moesten leggen in de hoop op een goede samenwerking. Zover kwam het niet, want Lokhoff stapte afgelopen woensdag op.

Het vertrek van clubicoon Lokhoff, door zijn verleden bij de club enorm populair bij de achterban, was tegen het zere been van veel NAC-fans. Zij kijken verwijtend naar Steijn en dat leidde met name online tot veel negativiteit rond de hoofdtrainer. Een groep supporters eisten al het ontslag van Steijn en kondigden ‘gepaste acties’ aan als dit niet voor zaterdag 23.59 uur was gebeurd.

"Ik ben eerder kampioen geworden, dat had ik met NAC ook willen bereiken", laat Steijn weten in een reactie op zijn ontslag. "Maar bedreigingen aan mijn gezin zijn onacceptabel. Dat mijn vrouw en kinderen dit moeten meemaken had ik nooit verwacht, zeker niet toen ik naar het bourgondische NAC Breda kwam, waar ik nota bene zelf nog voor heb gespeeld. Daarnaast wil ik niet dat vanwege mijn persoon binnen supportersgroepen wordt opgeroepen tot acties, dit kan ook de veiligheid van de samenleving in Breda aantasten. Het is heel triest allemaal. Gelukkig heb ik ook veel mooie berichten en steun gekregen van mensen en ik wil hen bedanken, deze geluiden waren echter in het debat rond de club helaas nooit te horen. Ik wens de club heel veel sterkte de komende tijd, en mijn jongens in het eerste alle succes."Gerelateerd

Meer sportnieuws

87 reacties (laatste reactie door edforce2)

Voetbal gaat kapot. Niet alleen door geld uit de zandbak maar ook door steeds debieler wordende supporters.

19 juni 2021 om 19:06

Steijn lag natuurlijk wel terecht onder vuur met zijn rare beslissingen de laatste tijd. Absoluut niet goed te praten wat de fans hebben gedaan, of wouden doen, maar ik vraag me af of er niet meer aan de hand was. Nu krijgen de fans de volledige schuld.

19 juni 2021 om 19:09

Als fans zo ver gaan dat ze een trainer bedreigen. Dan verdienen ze het om de VOLLEDIGE schuld te krijgen. Bedreigen en geweld gebruiken is lager zinken dan de zeebodem.

19 juni 2021 om 19:46

Ik heb anders nog geen enkele artikel gelezen waar er sprake is van concrete bedreiging, maar alleen van speculatieve dreiging onder het mom anders volgen er sancties.. Niemand hier weet wat deze mensen wouden, wellicht een protestmars. Wellicht het inleveren van hun seizoenkaarten. Wellicht spreekkoren. Vind het behoorlijk bijzonder hoe mensen altijd kunnen oordelen over anderen zonder dat hier feiten aan gekoppeld zijn. En ja er bestaat ook een theoretische kans dat hij daadwerkelijk fysiek bedreigd wordt. Maar ik kan me niet heugen of er ooit een trainer mishandeld of erger is door eigen voetbalfans. Behoorlijk speculatief dus.

19 juni 2021 om 19:52

Kreeg hij geen politiebewaking? Dat geven ze niet zomaar lijkt me.

19 juni 2021 om 19:57

Politiebewaking en kinderen die niet thuis slapen… Nee het zal inderdaad gaan over de dreiging van het inleveren van een seizoenskaart…

19 juni 2021 om 19:59

Nee hij kreeg beveiliging van een bedrijf als ik me niet verigs, OM is ingelicht. Daarnaast gaat het daar volgens mij niet om, het gaat om de kern. De kern is dat de bedreiging is gepaste acties. Gepaste acties is zoals ik in mijn voorbeeld geef gigantisch groot. Soms is het gewoon wijzer om je stil te houden en niet je uit te laten over iets, waar nog geen duidelijkheden zijn. Als er komende weken geen arrestaties zijn rondom deze zaak, dan sta je mooi voor pal door veroordelend te reageren. Gewoon afwachten en veroordelen wanneer dit daadwerkelijk terecht is. Maar ik vergeet nog wel eens dat we 17 miljoen bondscoaches hebben, 17 miljoen recherches, 17 miljoen rechters etc.

19 juni 2021 om 20:05

Je vergeet 17 miljoen virologen...

19 juni 2021 om 20:07

Doe toch niet zo naïef: bewaking ‘op advies van het OM’, na ‘signalen’… Nee het OM heeft vast ‘signalen’ ontvangen over 3 seizoenskaarten die worden ingeleverd.

19 juni 2021 om 20:18

Dus omdat de OM voorzorgsmaatregelen nemen, wat ze overigens wel vaker doen, is het een bewezen feit? Ik denk dat ik maar rechter wordt, dit is echt super makkelijk geld verdienen zo...

Ik ontken ook nergens dat het een gevaarlijke situatie kan zijn. Ik ga alleen niet mee in het voorop lopen van verafschuwen terwijl we nog altijd onschuldig zijn tot tegendeel bewezen is en volgens mij vergeten de mensen dat hier nog wel eens.

19 juni 2021 om 20:20

Lierse. Er is maar 1 viroloog in Nederland en dat is Willem Engel. De rest zijn allemaal wannabee's😉

19 juni 2021 om 20:54

Hopp ik snap niet helemaal wat je ‘bewezen’ wilt hebben. De bedreigingen aan het adres van Steijn (en overigens ook leden van de RvC) zijn blijkbaar serieus genoeg om over te gaan op bewaking en uit huis plaatsen van kinderen. Dat gebeurd niet als een 12-jarige puber 1 keer op Facebook schrijft dat Steijn de tering kan krijgen.

Hoe serieus die bedreigingen zijn en of er daadwerkelijk wat zou/gaat gebeuren en of er een georganiseerde actie&groep zit/zat is inderdaad niet bewezen. Maar dat er bedreigingen zijn lijkt me toch wel duidelijk.

19 juni 2021 om 21:06

@genieterr: zoals jij het brengt/schrijft neem je het op voor de supporters. Je schrijft “ Absoluut niet goed te praten wat de fans hebben gedaan, of wouden doen, maar ik vraag me af of er niet meer aan de hand was“. Conclusie: Dus als er meer aan de hand is bij een club, dan mag je als supporters bedreigingen uiten.

19 juni 2021 om 21:09

Ik denk eerder dat het OM geen risico neemt omdat het hier gaat om een harde kern. Stel dit zou levensbedreigend zijn, dat kan he. Dan zou er nu iemand gearresteerd moeten worden, zouden er explosieven gevonden moeten worden of wapens. En zolang ik geen arrestatie eenheid zie, zie ik als voorzorgsmaatregelen. En laat duidelijk zijn, voorzorgsmaatregelen zijn altijd goed, je moet altijd van de ergste situatie uitgaan, maar dat wilt niet zeggen dat er ook daadwerkelijk een levensbedreigende situatie speelt. Wanneer er duidelijk sprake is zoals in dit bericht nogmaals staat dat er geroepen wordt dat er sancties komen, dan ga je gewoon automatisch eerst voor veiligheid en dan pas de ernst uitzoeken en niet omgekeerd. Maar goed ik laat het hierbij.

19 juni 2021 om 22:39

Nee, ik kies geen kant. Maar welke supporter heeft precies wat gedaan? Ik zie FR in je naam staan, neem aan dat je voor Feyenoord bent? Was laatst 1 of andere idioot (of idioten) die een aantal directieleden had gebruikt. Had ik jou ook moeten aankijken wanneer er iemand vd directie was opgepakt? Bleek uiteindelijk 1 iemand te zijn. Hier is nog helemaal niks duidelijk. Welke fans, hoeveel fans en hoe concreet. Ik wil alleen maar aangeven dat er bij Nac al weken lang onrust is, niet alleen door de fans. Alles afschuiven op alle fans gaat iets te ver wat mij betreft.

19 juni 2021 om 22:48

Groninger, zoals wel vaker sla je de plank volledig mis. Dat dit soort onzin gewoon gedoogd wordt op VZ is misschien nog wel lachwekkender, lijkt wel Voetbalprimeur hier.

20 juni 2021 om 00:40

Die onzin van jou anders.. 0 argumenten van jouw zijde en oproepen tot het verwijderen van andermans reacties, hoe laag kan je zinken.

20 juni 2021 om 09:37

@Genieterr. De fans mogen ook best een beetje naar zichzelf kijken. De idioten die serieuze bedreigingen uiten zijn natuurlijk maar enkelingen. Maar de sfeer waarin dit gebeurt wordt ook gecreëerd door de rest van de supporters. Ik zie dat bij Feyenoord overigens ook veel gebeuren. Toevallig heb ik de afgelopen tijd veel NAC fansites bezocht, omdat er een aantal Feyenoord huurlingen speelden. Hoe daar over Steijn werd gesproken was echt niet mals. Ik ga de keuzes van Steijn niet verdedigen, want die waren soms best onnavolgbaar. Maar de hardheid van de kritiek wordt wel steeds extremer en het gevaar is dat dat overslaat naar een paar debielen. Ik snap dat supporters in hun frustratie tijdens een slecht lopende wedstrijd dingen roepen die ze eigenlijk niet menen. Maar we moeten niet denken dat dat helemaal zonder gevolgen is. Daar mag ook wel eens wat verantwoordelijk voor genomen worden.

19 juni 2021 om 19:06

Laten we deze debielen aub geen supporters noemen. Echter denk ik dat Steijn buiten een bedreiging al snel door had dat niemand van de supporters meer achter hem stond.

19 juni 2021 om 19:16

Laten we aub stoppen met dit soort debielen niet onder de supporters te scharen. Dat zijn ze namelijk wel.

19 juni 2021 om 19:49

Daar ben ik het absoluut niet mee eens. Als jij als supporter besluit de trainer de bedreigen, verlies je echt het recht om jezelf supporter van diezelfde club te noemen. Als je de club echt support ga je namelijk achter je team en ook de trainer staan.

Als je het als supporter niet eens bent met hoe het gaat, dan is dat prima, maar dan kan je dat ook op een normale en respectvolle manier laten horen.

Al die debielen die muntjes gooien, fonteinen slopen, mensen bedreigen, , racistische geluiden of zelfs een Vermeer pop ophangen verdienen het niet op supporter genoemd te worden.

19 juni 2021 om 19:53

Ja dat is dus makkelijk het probleem van je afschuiven. Die mensen zijn gewoonweg onderdeel van de supportersschare en ze zijn dus ook het probleem van de supportersschare.

19 juni 2021 om 21:00

Eens met Lierse hoor, deze mensen moeten we binnen NAC heel gauw zien buiten te sluiten en duidelijk maken dat dit niet kan. Anders zijn we onderdeel van het probleem.

19 juni 2021 om 21:16

Bij mijn club uit Rotterdam zitten ze ook gewoon onder de supporters. En ze zijn bloedfanatiek, en denken dat Feyenoord ook hun leven is en kunnen op geen enkele manier relativeren. Maar ze hebben, helaas voor henzelf, juist genoeg hersencellen om de elementaire levensbehoeften te kunnen uitvoeren. Verder is er geen land met die mensen te bezeilen.

19 juni 2021 om 19:09

Inderdaad.. als je moet kiezen dan nog liever geld uit de zandbak dan dit soort malloten

19 juni 2021 om 19:20

Niet alleen voetbal gaat kapot hoor. Alles gaat kapot omdat het blijkbaar een hype is mensen te bedreigen.

19 juni 2021 om 19:49

Anonieme helden achter hun computer en lafbekken in groepjes. Het is hip om mensen te doxen en te bedreigen.

19 juni 2021 om 20:23

Kan iemand ook even de feiten op tafel leggen? Want wat is er daadwerkelijk allemaal gedaan dan? En niet van via via heb ik gehoord dat, maar wat hebben de supporters daadwerkelijk gedaan dan?

19 juni 2021 om 21:28

Hier even een schaamteloze copy-paste omdat het verhaal dat vanuit NAC wordt gecommuniceerd wordt voor geen milimeter klopt, maar ik geen links mag plaatsen.

Bron: derat punt en el.

Wat een raar bericht is het he, de trainer van NAC vlucht weg omdat hij bedreigd wordt door supporters. Diezelfde supporters die eerder een ultimatum hadden gesteld dat komende nacht af zou lopen. Een dieptepunt in het Nederlandse voetbal. Chocoladekoppen. Wat een tuig daar in Breda.

De werkelijkheid ligt echter anders, en dat zullen we hieronder voor u duiden.Speelstijl, Ibiza en zelfreflectie

Al het gehele seizoen is er een haat-liefde verhouding tussen trainer Steijn en de supporters. Dat heeft niet zo zeer met de resultaten te maken, maar alles met de speelstijl en het zelflerend vermogen. In Breda hoeven we geen volle prijzenkast, we kunnen best verliezen, maar hebben wel een speelstijl vastgelegd in het cultuurhandvest. En dat is niet 28% balbezit thuis tegen Top Oss. Daar is veel kritiek op gekomen afgelopen seizoen, maar tot in de laatste minuten van de play-off finale week Steijn niet van zijn defensieve gedachte af. Zelfkritiek ontbrak.

De speelstijl is echter niet de druppel die de emmer over deed lopen. Ook niet het negeren en passeren van jonge spelers als aankoop Kaj de Rooij en Sidney van Hooydonk. En ook niet het verlies tegen NEC in de finale. En zelfs ook niet het gebrek aan zelfreflectie.

Ook het zakentripje naar Ibiza zijn we al lang vergeten, al blijft het natuurlijk bijzonder dat de trainer in dat soort belangrijke weken ineens vertrekt naar zijn vakantiehuis. Maar allez, vergeven en vergeten.

Mister Nac

Breda kreeg dit voorjaar hoop en vertrouwen toen NAC Ton Lokhoff haalde als Technisch directeur. Ton is Mister Nac, alom geprezen en geliefd in Breda. Verzekerd van een posthuum standbeeld. Een boegbeeld die boven alle partijen stond. Een legende keerde terug bij Nac.

Vanaf dag één boterde het niet tussen Steijn en Lokhoff. Steijn communiceerde niet, bleef buiten Lokhoff om spelers als vd Buijs en Leemans benaderen en negeerde zijn baas volkomen. Direct na de nederlaag vertrok Steijn opnieuw naar Ibiza, terwijl Lokhoff nog met hem zou evalueren. Samen met Manders is Lokhoff vervolgens naar Ibiza gevlogen voor de evaluatie, waarna Manders voor zijn beurt sprak dat iedereen achter de trainer stond. Want Lokhoff had daar heel andere gedachten over, Lokhoff wilde Steijn lozen.

Afgelopen week

De supporters staan als één man achter Lokhoff. Afgelopen maandag maakte de Raad van Commissarissen bekend dat ze niet van plan zijn om partij te kiezen tussen de kemphanen. NAC is al een trainerskerkhof, dus de heren moesten, professioneel als ze zijn, er maar met elkaar uitkomen. De supporters roerden zich ondertussen en kozen openlijk #teamton.

Woensdag barstte de bom. Eerst vertrok technisch commissaris Mark Haarman als een dief in de nacht, waarna ook Ton Lokhoff bekend maakte geen zin te hebben in meer gekonkel. Die boodschap werd medegedeeld in een gesprek met supportersgeledingen, waarbij de supporters niet echt serieus genomen werden door de clubleiding. Dat maakte de onderlinge communicatie er niet beter op.

Impasse

Er naderde een impasse. De clubleiding had aangegeven aan de zijde van de nog steeds op Ibiza vertoevende Steijn te staan. De supporters verwijten Steijn dat hij Lokhoff heeft gekielhaald. Manders werd en wordt nog steeds gepruimd, maar Steijn moest hiervoor boeten. Aangezien na de gesprekken met de club de supporters zich niet gehoord voelden werd er een ultimatum gesteld. De enige manier om iets te forceren. De geledingen zijn gekend en staan bekend om hun ludieke acties. Altijd geweldloos, met respect voor prive. Zo zijn er vanmiddag nog acties voorbereid voor komende week.

Bedreigingen

Gisteravond verscheen na een veiligheidsoverleg ineens een bericht dat er mogelijk bedreigingen zijn geuit aan het adres van de trainer. Natuurlijk komen deze niet uit de geledingen, we hebben hier ook stevig afstand van genomen en opgeroepen normaal te doen. Bedreigingen van families is het laagste van het laagste en zou nooit in de geledingen opkomen. Aangezien ook Steijn dat niet verzonnen zal hebben zal het van eenlingen komen, die hierbij af zijn.

The Great Escape

De impasse tussen club en supporters was zo ver gevorderd dat niemand meer terug kon. Supporters konden hun keutel niet intrekken, en ook NAC kon niet ineens Steijn voor de bus gooien. Het bericht over de bedreigingen was in die zinne welkom, want zo kon Steijn zonder gezichtsverlies toch vertrekken. Dat daarmee de club stevig wordt beschadigd in een bizar persbericht dat nemen de partijen maar even voor lief, dat trekt vast wel over.

Een bizarre wending in een vastzittende klucht. Het beste voor alle partijen, de enige mogelijkheid. Maar beste media en koppensnellers, neem ook de nuance mee in uw berichtgevingen. Steijn vertrekt, maar niet direct vanwege die mogelijke bedreigingen, die wij zoals eerder aangegeven verwerpelijk vinden. Steijn vertrekt omdat dit de enige manier was om zonder gezichtsverlies ter partijen uit deze impasse te komen. Niet meer, niet minder

19 juni 2021 om 22:16

Leuk, zo'n supportersvereniging die een hele lap flauwekul typt. Je kunt niet enerzijds roepen dat dit niet uit eigen gelederen komt en anderzijds roepen dat dit enkel wordt aangegrepen om zonder gezichtsverlies uit elkaar te gaan.

Er kunnen twee dingen aan de hand zijn:
1. Er zitten wél leden van deze supportersvereniging achter de bedreigingen, waardoor de vereniging weet hoe serieus en concreet de bedreigingen zijn, en het uit elkaar gaan op die manier kan bestempelen.
2. Het zijn inderdaad eenlingen van buiten deze supportersgroep. Als dat zo is, heeft De Rat nul komma nul zicht op de aard van de dreigingen en het risico dat Steijn loopt en kunnen ze onmogelijk concluderen dat dit een manier is om zonder gezichtsverlies uit elkaar te gaan.

Dus zeg het maar, liegen ze of verkopen ze onzin?

19 juni 2021 om 23:51

je vergeet optie 3; Er is helemaal geen sprake van bedreigingen. Steijn heeft allang een een aanbieding van een andere club op zak, wilde zelf bij NAC buiten getrapt worden zodat hij nog een half miljoen mee kreeg, maar door het opstappen van Lokhoff wilde NAC hem gewoon aan zijn contract houden. Dat zag mijnheer niet zitten en kiest nu eieren voor zijn geld. Omdat hij bij NAC toch niet meer gepruimd wordt. Maar mijnheer wil in zijn val nog wel even NAC meesleuren. De Rat is zeker geen supportersvereniging maar een fansite die wel vaker een knap staaltje onderzoeksjournalistiek heeft gedaan en misstanden aan het licht heeft gebracht. Het verhaal wordt nu wel heel eenzijdig naar buiten gebracht vanuit Nac. Heeft hij aangifte gedaan? Als er sprake is van serieuze bedreigingen zal de politie dit altijd serieus nemen. En dan moeten de daders worden opgespoord en veroordeeld. Maar ik denk dat dit uit de dikke duim van Steijn komt. Om zijn eigen gezicht te redden. Toen de vorige TD wrd buiten gebonjourd heeft t 10 maanden geduurd voordat er een nieuwe kwam. Graydon mannetje was 1 dag na heet opstappen van Lokhoof al op zoek naar de volgende. Manders en Steijn spelen vieze spelletjes, over de rug van supporters en sponsoren. Ze maken de club kapot.

19 juni 2021 om 23:53

Voetbal was al kapot, door de belachelijke leningen aan de spaanse topclubs

In en in triest. Door domme idioten die zich ‘supporters’ noemen je baan moeten opgeven… Leefde ik maar in een wereld waarin zulke idioterie niet gebeurde!

Schandalig! Gadverdamme, en dat noemen zich fans? Voorgoed verbannen uit het stadion! Je blijft van een ander zijn brood af!

Goed dat hij weg is. Jammer dat die bedreigers hier supporters genoemd worden.
Hopelijk is er nog een weg terug voor Lokhof.

19 juni 2021 om 19:21

Dan wordt dat criminele gedrag nog helemaal beloond. Dat zou absoluut een verkeerd signaal zijn. Als bedreigen loont zal het nog veel meer voorkomen. Laatst hadden Feyenoordaanhangers ook al succes door sponsoren voor een nieuw stadion te bedreigen. Waar gaat dit heen!!!!

Bedreigingen zijn natuurlijk absurd en niet goed te praten. Vanuit club belang daarentegen komt dit niet slecht uit. Steijn z'n houding en visie stroken totaal niet met wat de club in mijn optiek nodig heeft en daarnaast is de misplaatste arrogantie ook niet gegrond gezien de huidige staat van de club en competie.

Zo wil je als NAC toch niet in het nieuws te komen... eerst dat gedoe rondom die reanimatie, en nu dit.

Toch triest dat een stel van die malloten zo hun zin kunnen doordrijven...

19 juni 2021 om 19:12

Welkom in Nederland waar je als nette burger voor van alles en nog wat op de bon kan worden geslingerd en dit soort gajes gewoon zijn gang kan gaan.

Niet de manier waarop maar prima dat hij op stapt. Lokhoff weer in of Pierre van Hooijdonk misschien

19 juni 2021 om 19:10

Alsjeblieft geen Pierre zeg. Die heeft helemaal geen verstand van zaken

19 juni 2021 om 19:22

Ging toch goed die periode als adviseur?

Absoluut niet goed te praten de manier waarop. Maar de strijd met de supporters zou hij toch niet gaan winnen. Vroeg of laat zou hij toch vertrokken zijn. Dan is het beter zo vroeg mogelijk voor alle partijen. Maar nogmaals, de manier waarop het nu gebeurd is absoluut niet goed te praten. Nu naar ADO??

19 juni 2021 om 19:07

Niet als trainer want Brood blijft

19 juni 2021 om 19:08

Ado heeft vandaag de technische staff bekend gemaakt en Brood blijft trainer (helaas). Tis een rommel bij de club, maar of ze zich zo voor schut gaan zetten, denk ik niet dat Steijn naar Ado komt.

Echt te triest voor woorden dit. Geven NAC supporters absoluut geen goede reputatie dit. Alleen door een paar idioten. Iemand bedreigen is gewoon zo triest.

Ik volg NAC Breda totaal niet maar dit bevestigt maar weer eens dat bij sommige clubs de supporters de baas zijn echt bizar

Ik vind het maar een half bericht. Op wat voor manier is hij bedreigd en wat was de reden? Als je niet eens weet hoe iemand bedreigd is kan je het dan wel een bedreiging noemen? Roept dus veel vragen op. Feit is dat de trainer weg gaat.

19 juni 2021 om 19:13

In Nederland krijg je niet zomaar bescherming van de staat. Waarom twijfel je dan aan of er echt iets aan de hand is?

19 juni 2021 om 21:54

Bescherming kan ook zijn dat er af en toe een politiewagen door de straat rijdt. Omdat men hoort dat er spanningen zijn onder de aanhang.

Misschien lag hij wel terecht onder vuur, ben verder niet heel bekend met NAC maar dit is wel een bizarre situatie hoor. Enorm triest en ik hoop oprecht dat geen enkele trainer hier instapt voordat alle idioten zijn aangehouden en een stadionverbod hebben.

Directna het ontslag van Lokhoff zei ik al: Manders/steyn winnen deze slag, maar Lokhoff wint deze oorlog. Daar lijkt het nu ook al op uit te draaien. Overigens voor alle duidelijkheid: dit soort bedreigingen vallen gewoon onder crimineel gedrag, dus laat men er in Breda vooral niet trots op zijn. Ik vind best dat die lui voor de rechter gebracht mogen worden, zoals gewoon behoort te zijn in onze toch al verloederde maatschappij.

Door die zielepoten moet je je nooit laten intimideren…

Marja, prima, kan die mooi terug naar Den Haag

Groot gelijk! Jammer voor de overige supporters van NAC, die wellicht wel meer dan 3 hersencellen hebben, maar die paar idioten verzieken het voor de rest. Wat een stel gekken, ga je kapot schamen!

19 juni 2021 om 20:14

Die verklaring was uitgegaan door alle supportersverenigingen. Waar stond in die verklaring dat ze Steyn en zijn familie aan zouden pakken? Het is nou ook weer niet zoals bij Ajax waar de supporters al in de tuin stonden van de voorzitter van de Rvc. Kans is groot dat het ging om het inleveren van de seizoenskaarten. Die maffia die bij NAC de scepter zwaait zie ik er voor in staat om de bedreiging te overdrijven om de zwarte piet van hun wanbeleid naar de supporters te spelen.

19 juni 2021 om 20:21

Gast, je krijgt geen bescherming van de staat voor een paar seizoenskaarten, doe niet zo naïef.

NAC supporters als straf weren komende seizoen

19 juni 2021 om 19:46

Zeker de harde kern want die zullen waarschijnlijk degene zijn die de daders zijn.

Aankomend seizoen publiek niet toelaten in Breda, het hele seizoen lang!

Dieptriest dit soort acties.

Ik zou alles op alles zetten om die kerels op te sporen en definitief weren in het stadion.

Allereerst: Steijn heeft zich als een alleenheerser/dictator gedragen met steun van Manders. Daarbij is het onbeschoft hoe hij is omgegaan met Lokhoff en in mindere mate van Van Hooijdonk en andere jongere spelers. Uiteraard mag hij met realistisch voetbal met oudere spelers proberen succes te halen maar je gedraagt je gewoon normaal. Dat geldt overal. Het is dat Lokhoff de vuile was niet meteen buiten heeft gehangen afgelopen tijd want anders was al eerder duidelijk geworden wat voor tiran Steijn is. Kortom: Steijn was in de ogen van bijna alle NAC-supporters niet meer te handhaven. De reden van vertrek is wel triest uiteraard. Vanuit supporters(groeperingen) is er afgelopen tijd wel druk op het afscheid nemen van Steijn gelegd maar dit is gewoonweg triest en van wat ik begrijp gedaan door een enkel individu. Ik hoop dat de hersencellozen die deze bedreigingen op hun geweten hebben opgespoord worden door het OM en politie en daarvoor gestraft worden.

De hele club nac is altijd een explosief zooitje. Dit kun je zien aankomen als je die snuifduiven lekker hun gang laat gaan week op week jaar op jaar.

Dit geeft deze eencellige een vrijbrief om elke keer wanneer hun iets niet zint middels bedreiging hun zin te krijgen. Dit moet stoppen!

Deze volslagen idioten die dit om hun geweten hebben moeten keihard aangepakt worden.

Nu laten de NAC supporters zich hier niet horen maar ze hebben hun zin gekregen met hun achterlijke gedrag. Ik hoop dat ze vandaag lekker zullen slapen en trots op zichzelf zullen zijn. Stelletje malloten daar in Breda.

Het doel heiligt niet de middelen als hier echt sprake van dreigementen is.

19 juni 2021 om 20:49

Wordt wakker Inzekerezin, daar is sprake van gezien de politiebewaking

Terrorisme loont in de voetbalwereld. Waar we terecht waken voor moslim extremisten of radicaal rechts komen supporters met nagenoeg alles weg. Bedreiging, granaat bij een supporters home. Ik zie geen enkele reden waarom we hen niet zouden behandelen als terroristen, angst zaaien vanuit een ideologisch oogpunt. Maar het gaat het niet om een religie of politieke visie hier gaat het om iets doms en onzinnigs als een balletje over 100m trappen naar iemand met de zelfde kleur en vervolgens in een klein rechthoekig vlak.

19 juni 2021 om 21:25

Ik had het zo nog niet bekeken, maar inderdaad zal het niet lang meer duren eer men bepaalde supportersgroepen als criminele organisatie zal gaan zien. Bij mijn club in Rotterdam zit zo’n groep, bij Twente zit zo’n groep, bij Ajax zit ook zo’n harde kern. Nu bij NAC dus ook.

19 juni 2021 om 21:57

Of er bij NAC zo'n groep is weet je niet. Omdat niet bekend is wat die bedreigingen dan zijn en door wie.

Bedoelen ze die nette brief van wat supportersclubs. Of is er meer gebeurd? Dat laatste kunnen ook 3 pubers zijn die vanaf hun zolderkamertje wat emails versturen.

19 juni 2021 om 21:59

Vorige maand ging het ook mis met NAC supporters, toen bij het stadion. Misschien dat er een georganiseerde hrde kern is.

19 juni 2021 om 23:19

Er zullen vast idioten tussen zitten. Zijn er ook zat met stadionverbod.

Gelukkig is de overgrote meerderheid onderdeel van de fanatieke, trouwe aanhang in de goede zin van het woord..

Die voorzittert van de graafschap had zo'n slechte tweet nog niet...

Als NAC supporter begin ik mezelf toch echt kapot te schamen. Eerst staan we negatief in het nieuws omtrent rellen waarbij er helaas een dodelijk slachtoffer is gevallen. En nu zijn er een stelletje staatsmongolen die vinden dat ze het kunnen maken om de trainer weg te werken door middel van bedreiging. Op dit soort moment is het moeilijk om mijn cluppie waar ik zoveel van houdt te ondersteunen. Nee dan liever een sportieve malaise dan dit soort achterlijke dwalingen. Ik ben witheet! Dit verdienen de echte supporters, de club en de stad niet. Ik hoop dat deze hooligans snel worden opgepakt en dat er gepaste straffen volgen.

19 juni 2021 om 23:14

Er is helemaal geen dodelijk slachtoffer gevallen bij rellen. Die supporter is onwel geworden en helaas is dat slecht afgelopen. Een verband met die rellen is er op dit moment niet. Wat die eventuele bedreigingen waren en wie er dan achter zaten weten we ook niet. Laren we daar ook de feiten afwachten. Kan namelijk ook 1 puber op zijn zolderkamer zijn die nog nooit een wedstrijd heeft bezocht, maar dit stoer vindt om te doen.

19 juni 2021 om 23:51

Dan is er toch een dodelijk slachtoffer gevallen? Ik zeg ook niet dat er een verband is, ik zeg alleen dat ik had gehoopt dat er even radiostilte was rondom Nac. Maar dat blijkt dus niet het geval te zijn. Ik distantieer me daar dus gewoon van.

20 juni 2021 om 00:01

Dus het hartinfarct van Eriksson is de schuld van de Deens supporters? Iemand wordt onwel en er zijn supporters bij, dus dan is het de schuld van de supporters?

20 juni 2021 om 01:19

Nou, blijkbaar is de dreiging substantieel genoeg voor het OM om Steijn te adviseren om zijn huis te laten beveiligen... Dat zullen ze niet doen als ze verwachten dat het een pestende puber is.

Veel moord en brand geschreeuw. Lees nou even de verklaring op de fansite Derat; gewoon een goed verhaal, weinig aan de hand.

Wat triest dit voor zowel Steijn als Nac.
Wie gaat (wil) er nu voor de groep staan als trainer?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NAC Breda

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
18.TOP Oss00
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
H. VisserUnknown
N. OlijKeeper
M. AdilehouVerdediger
J. MashartVerdediger
G. SiereveldVerdediger
W. NeelenVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina NAC Breda.

Nederland
8 fans
Coach, 47 jaar
SeizoenClub
2020-2021 NAC Breda
2019-2019 Al Wahda
2014-2019 VVV-Venlo
2011-2014 ADO Den Haag
2010-2010 ADO Den Haag
Laatste voetbalnieuws

NAC gaat door het stof en haalt bericht van de website: ‘Had niet gemogen’

NAC Breda heeft woensdag gereageerd op de commotie die is ontstaan na het vertrek van Maurice Steijn als hoofdtrainer. De club uit de Keuken Kampioen Divisie trekt het boetekleed aan en...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 28 juli
Aston Villa heeft de definitieve vraagprijs voor Anwar El Ghazi bepaald. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren