‘Edin Dzeko staat voor verrassende transfer naar Turkse Süper Lig’

Zaterdag, 19 juni 2021 om 17:58Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 08:57

Edin Dzeko staat voor een verrassende overgang naar Fenerbahçe, weet Sözcü zaterdag te melden. De Turkse krant meldt dat president Ali Koç reeds een akkoord heeft bereikt met de aanvaller van AS Roma. Ook zou Dzeko al een bezoek aan Istanbul hebben gebracht, zo klinkt het. De aanvaller heeft in Rome nog een contract tot volgend jaar zomer.

Koç nam onlangs contact op met Dzeko om een eventuele transfer naar Fenerbahçe bespreekbaar te maken. De aanvalsleider genoot zijn vakantie in Turkije en wordt gezien als het 'verkiezingsgeschenk' van de president van de Turkse grootmacht. Verwacht wordt dat snel de laatste details zullen worden afgerond, zodat de transfer volgende week tijdens een congres kan worden aangekondigd. Fenerbahçe is nog met Roma in gesprek over enkele details.

Het is niet voor het eerst dat de naam van Dzeko opduikt bij een grote Turkse club. Eerder probeerde Besiktas de Bosnische spits tevergeefs naar Istanbul te halen. Serdar Dursun, die deze zomer overkomt van Darmstadt 98 naar Fenerbahçe, deelde op zijn Instagram een foto met Dzeko met de tekst: 'De spitsen van het 4-4-2-systeem'. Dzeko kwam afgelopen seizoen bij Roma tot 42 wedstrijden, waarin hij veertien keer wist te scoren en vier keer een treffer voorbereidde.

Dzeko lag afgelopen seizoen een aantal keer in de clinch met de vertrekkend hoofdtrainer Paulo Fonseca. Laatstgenoemde ontnam zijn spits in februari van dit jaar de aanvoerdersband na een meningsverschil en liet hem vervolgens apart van de groep trainen. Italiaanse media meldden destijds zelfs dat Roma uit was op een vroegtijdig vertrek van de Bosniër, maar van een transfer is het in de wintermaanden niet gekomen. Volgens bovengenoemde krant gaat het van een overgang nu dus alsnog komen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

30 reacties (laatste reactie door bvdp)

Waarom altijd die oude geiten halen?

19 juni 2021 om 19:01

Spelletje tussen voorzitters wie de grootste heeft en de grootste namen kan halen. Het halen van jonge talenten en bouwen aan een lange termijn visie duurt ze te lang. Zonde, want ik kan me best voorstellen dat in Turkije voetballen best aantrekkelijk kan zijn, vooral in een wereldstad als Istanbul met een heerlijk klimaat en (na corona) een geweldige atmosfeer in de stadions.

19 juni 2021 om 19:09

Omg, wat een overhaaste en onwetend oordeel. Ten eerste is Ali Koc wel een van de laatste mannen in heel Turkije om dat “spelletje” dat je verzint te spelen. Fener heeft sinds zijn komst al sterk de gemiddelde leeftijd van het team, en ook gemiddeld salaris flink naar beneden getrokken. Er lopen nu genoeg goedkoop gescoute transfers rond, zoals Szalai, Pelkas en natuurlijk onze eigen jonge keeper Altay. Er is niet eens wat naar buiten gebracht dat Dzeko naar FB gaat komen, de president zal daar heus geen groot geld voor neerleggen. De enige reden dat Dzeko kan komen is een korte contractduur en een relatief kleine prijskaartje, en daarmee zou het gewoon een prima aanwinst zijn aangezien het grootste wat Fener mist een fatsoenlijke spits is.

19 juni 2021 om 19:15

Het grootste probleem is het gebrek aan visie en langetermijndenken. Supporters kicken op grote namen, dus maakt een voorzitter zichzelf populair door grote namen te halen. Kunnen ze daarna ook weer verkozen worden. Verder wordt het beleid grotendeels door de trainers bepaald en gezien de meeste Turkse trainers behoorlijk zwak aangelegd zijn, krijg je dit soort dingen

19 juni 2021 om 19:19

@FBSK07, hij heeft helemaal gelijk hoor. Dat FB twee jonge spelers gehaald heeft, verandert niets aan het feit dat de voorzitters gewoon visieloos zijn. Ali Koc is minstens zo erg. Toen hij verkozen werd, hadden de meeste mensen (ook tegenstanders, oa ik) hoge verwachtingen. We kunnen inmiddels concluderen dat hij geen haar beter is dan Aziz Yildirim en dat hij nare sprongen maakt om zich populair te maken bij zijn eigen aanhang.

19 juni 2021 om 20:21

@Emre waar baseer je dat op?? Heb je ooit in je leven een minuut naar de bestuursvergaderingen gekeken die live worden gestreamd op het kanaal van FB? Waar Ali elke keer op zeer transparante wijze alles deelt met de supporters en leden? Zo niet, hou dan je mening voor je. Het feit dat er in TS en GS kringen een collectieve retoriek heerst waarbij er bij de geringste tegenvaller meteen een hoop modder naar Koc wordt gegooid begint de spuigaten uit te lopen. Het verbaast me dan ook niet dat je zelf behoort tot 1 van deze kringen. 3 jaar om een hele club te hervormen is HE-LE-MAAL NIETS. Fouten zijn er om te maken. Ali krijgt van mij minimaal 6 jaar.

19 juni 2021 om 21:17

Ik hou mijn mening voor me als ik dat wil, niet als jij dat wilt. Laten we dat even vooropstellen.

Dat er tijd nodig is om te hervormen, zal ik nooit ontkennen. Wat hij intern doet zal misschien ook wel prima zijn. Ook daar gaat het me niet om. Het gaat om hetgeen wat wel zichtbaar is. Zoals dat smerige moddergooien als het even niet goed gaat. Ik had gehoopt dat “de grote Ali Koc” dat achterwegen zou laten, maar helaas. Hij verschijnt vaker in de media om over andere clubs te praten dan me lief is. Daarnaast zie je de visie (of het gebrek daaraan) ook terug op het veld: kopen om te kopen, flinke bedragen, paniekaankopen, etc. Daar verandert een superaankoop als Szalai niets aan. Het omvormen kost tijd, maar de visie moet er vanaf minuut een staan en dat is gewoon niet het geval.

Het is jouw club, als jij daar tevreden mee bent, prima

19 juni 2021 om 19:50

Als iemand goed is maakt leeftijd toch niet uit. Kijk Ronaldo, Messi, Zlatan, Burak, enz. En Dzeko is voor Fener echt wel een versterking. Die kan ze kampioen maken en misschien weer eens een keer CL/EL in gaan. En dan zijn die miljoenen weer snel terug verdiend.

Waarom kunnen turkse clubs nooit jonge spelers kopen ipv oude vedetten met megasalarissen

19 juni 2021 om 22:44

Omdat jonge spelers met veel talent over het algemeen de ambitie hebben om in een topcompetitie te spelen. Als je dan niet al in Turkije speelt en je hebt verder geen binding met dat land of de clubs dan kies je voor je ontwikkeling niet zo snel voor Turkije denk ik.

Voor dertigplussers is het vaak een laatste kans om nog een keer te cashen en op een redelijk niveau te kunnen afbouwen.

Een spits als Dzeko is een aanwinst voor iedere grote club in Turkije. In Turkije wordt het komende seizoenen echt knokken voor een plek in Europa en dan het liefst voorronde CL. De voetbalbond heeft aangeven de komende jaren het aantal buitenlanders te verminderen in de selecties en basiself, daarmee zullen de clubs langzamerhand ook gaan afbouwen verwacht ik met dit soort transfers.

19 juni 2021 om 18:36

Jonge jonge jonge, na je eerste zin ben ik meteen gestopt met lezen. Ik vind het echt zo enorm raar dat 99% van de turken niet kunnen inzien dat dit een mega domme slechte trieste transfer zou zijn als het echt doorgaat.

Hoe in hemelsnaam kan je zeggen dat hij een aanwinst is, als je als club zijnde al zoveel schulden hebt, je al 10 aanvallers hebt, je al zoveel spelers hebt in de selectie die te oud zijn. Hoe??

19 juni 2021 om 18:56

Door de kwaliteiten van Dzeko? Los van de vraag of dit een verstandige investering is hij ondanks zijn leeftijd voor iedere Turkse club een versterking.

19 juni 2021 om 19:17

@Sabri-reis gelukkig schijf ik geen essay. Je stopt na het lezen van mijn eerste zin maar schrijft zelf wel 5 zinnen als reactie. Hoe betrouwbaar kan iemand zijn tegenreactie zijn als die niet volledig geluisterd of gelezen heeft? Iemand met de ervaring van Dzeko is zeker een aanwinst vooral als je nagaat dat Turkije weinig spitsen van zijn kaliber voortbrengt. Ieder zijn mening en ik hoop dat je daar iets volwassener op zult reageren in de toekomst.

19 juni 2021 om 19:46

Maar hij heeft toch een punt… dit is de zoveelste ‘has been’ die met een mega contract komt uitbollen in Turkije. Je zou denken dat ze het ondertussen al geleerd zouden hebben maar nee, het blijft blijkbaar interessant om overbetaalde veteranen zonder sportieve meerwaarde of financiële restwaarde te dure en te lange contracten te geven. Andere club, i know, maar pakweg Falcao was ook zo een voltreffer?

19 juni 2021 om 21:12

@thenry_228 in mijn tekst waarin ik zeg dat Dzeko een aanwinst is voor iedere Turkse ploeg geef ik nergens aan dat ik voor of tegenstander ben van oude voetballers met dure contracten. Wel probeerde ik het belang van een Europees ticket aan te geven. En op het laatst gaf ik aan dat het aantal buitenlanders in de selectie verminder gaat worden. Goede voorhoedespelers zijn helaas schaars geworden en met alle respect voor de Turkse competitie, maar een speler als Edin Dzeko wijs je niet af als hij open staat voor een transfer naar jouw club. We hebben de afgelopen seizoenen buiten Vedat Muric bij Fenerbahce echt rampzalige spitsen gehad. Daarom zeg ik laat maar komen Dzeko. Maar al met al ik ben ook tegenstander van dure contracten en oude spelers. Maar in het geval van Fenerbahce snap ik dat ze een grote naam voorin willen halen, want daar ligt onze grootse pijnpunt. Wat betreft Falcao vind ik dat een Gala supporter daar beter op in kan gaan, want ik heb niet heel veel wedstrijden van Gala bekeken. Ik kan daar geen goede ordeel over geven. Ik weet ook echt niet of hij veel geld in het laatje heeft gebracht qua merkwaarde dus daar komt meer bij kijken.

Voor 1 seizoen zou het wellicht nog kunnen, maar ik begrijp eigenlijk niet waarom Turkse clubs oude vedettes halen.

Lijkt me een onnodige transfer voor Fener. Met Serdar Dursun heb je al een prima spits voor Turkse begrippen. Het wordt echt tijd dat Turkse ploegen gaan verjongen. Fener was zo goed op weg met bijvoorbeeld een Szalai, Ferdi K, Altay en Osayi Samuel. Concurrent of niet, maar het binnenhalen van jonge, gretige spelers kan ik bij elke Turkse ploeg aanmoedigen.

Dus kort samengevat: onnodige en domme transfer.

Ze leren het echt nooit in Turkije he.. althans bij een aantal grote clubs. Altijd maar die oude rotten aan het einde van hun Latijn halen voor enorme salarissen. Vervolgens raken ze na een tijdje geen pepernoot en ze creeëren nooit nieuwe financiële waarde voor de club.

19 juni 2021 om 21:21

Zeg maar gerust bij “vrijwel alle clubs” hoor.

Hopen dat Samatta, Ademi en Thiam ophoepelen, want anders hebben we weer te veel onnodige aanvallers. Met Enner en Serdar hoor je eigenlijk al goed te zitten.

Hoe valt dit te rijmen met de financiële beperkingen vanuit de FFP van de UEFA? Maar die gewiekste voorzitter kennende zal die ook hier weer een boekhoudkundige truuk voor verzinnen!

Moet zeggen dat ik er jaren geleden nog wel eens jaloers op werd dat Turkije van die grote namen naar hun competitie haalde. Maar nu mag het toch wel duidelijk zijn dat dat niet werkt. Ze komen voor grote salarissen en hebben aan het eind van hun contract geen restwaarde meer. Ik volg de Turkse competitie niet, maar lopen er nog een paar oude vedetten die hun geld nog wel waard zijn of zijn geweest?

19 juni 2021 om 21:21

Man man man, die loopt al richting de 50. Moet je niet willen joh

19 juni 2021 om 22:16

Volgens mij zijn Demba Ba en Papiss Cissé nog wel van waarde geweest daar. Ook Kuyt, Gomis, Vagner Love & Drogba deden het in het verleden al goed in Turkije. Het merendeel blijkt echter te duur en niks meer toe te voegen.

Fetosaray gaan jullie weer klagen bij UEFA... Zijn het wel gewend van jullie of TS... Het enige wat zij doen is klagen bij iedereen. Zijn jullie zo bang van FENER 💙💛💙💛... Zoals iedereen heeft gezien is FENER onschuldig verklaard met omkoping enz.. dus nog een schade vergoeding en ff kijken of jullie ons nog kunnen bij houden... Gat was eigenlijk aan alle kanten vergroot tot dat suiker oom van fetosaray ingreep Maya we hebben het al eens gedaan en gaan het zowiezo weer doen... Dus blijf maar blaffen honden (fetosaray=GS&TS) vooral nu met meneer Koc een van grootste zakenmannen van Turkije... Komt het goed.. heb 100% vertrouwen in hem..

Haha, moet echt lachen om alle Fenerliler die nog steeds geloven in Ali Koc. Soort blinde liefde.

Vind het als Galatasaray supporter allemaal prima uiteraard. Wat een bende joh. Bejaardenhuis... onze clubs leren het sowieso nooit.

Waarom niet eerst een coach ipv allerlei aankopen? Oké we hebben een spits nodig maar wat als die coach met een snelle diepe spits wilt spelen?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Fenerbahçe


728 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
E. ÇetinKeeper
B. ÖzerKeeper
S. AzizVerdediger
G. BaşkanVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Fenerbahçe.

91 fans
Aanvaller, 35 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren