Kees Jansma meldt zich bij Eredivisionist als lid van de RvC

Zaterdag, 19 juni 2021 om 14:58Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 10:17

Kees Jansma gaat bij FC Utrecht aan de slag als lid van de Raad van Commissarissen, zo maakt hij zaterdagmiddag bekend. Jansma is bekend als televisiepresentator en werkte daarnaast in het verleden als perschef van het Nederlands elftal. Zijn keuze voor FC Utrecht is enigszins opmerkelijk te noemen, daar Jansma bekend staat als een fervent supporter van ADO Den Haag en zelfs in het verleden een bestuursfunctie bekleedde bij de Haagse club.

Jansma is door eigenaar Frans van Seumeren naar voren geschoven als nieuw lid van de RvC van Utrecht. Ook Van Seumeren zelf maakt deel uit van de Raad van Commissarissen als voorzitter. Van Seumeren, sinds 2008 eigenaar van Utrecht, hielp de club in het verleden al verschillende keren in de benen met een flinke investering als oud-directeur van bergingsbedrijf Mammoet. Jansma heeft als taak om de driekoppige directie te controleren. "Ik ben de afgelopen jaren vervreemd van ADO Den Haag. En bij FC Utrecht heb ik mooie dingen gedaan met Frans van Seumeren. Daarom deze keuze", aldus Jansma bij de NOS.

Dat Van Seumeren erin is geslaagd om Jansma aan de club te binden is bijzonder, daar Jansma is opgegroeid met ADO Den Haag. De 73-jarige Jansma was in 2019 betrokken bij de club als bestuursadviseur. Een halfjaar later besloot Jansma zijn functie alweer neer te leggen, toen hij aangaf dat zijn adviezen niet werden opgevolgd door de club. Ook vond hij dat er onzorgvuldig werd omgegaan met mensen. Volgens Jansma gingen veel belangrijke mensen op dat moment weg en vooral de manier waarop die mensen moesten vertrekken, stoorde hem.

Qua seizoenkaartverkoop loopt het goed bij FC Utrecht. De club verkocht sinds de start van de verkoop al 5.500 kaarten, een flinke stijging ten opzichte van de eerste drie weken vorig jaar. Afgelopen week werd de grens van vijfduizend kaarten doorbroken, meldt RTV Utrecht. Vorig jaar deed de club 26 dagen over diezelfde mijlpaal. Afgelopen seizoen telde de club uit de Domstad 8.000 seizoenkaarthouders.Gerelateerd

Meer sportnieuws

8 reacties (laatste reactie door nuanceman)

Wat een teleurstellend nieuws zeg, ik dacht na het geheimzinnige gedoe van gisteren dat Kees weer vader zou worden

Toch pijnlijk dat zelfs supporters vervreemd raken bij ADO. Zou me niks verbazen als we die club de komende 10 jaar niet meer terug zien in de Eredivisie. Wat een puinhoop.

19 juni 2021 om 17:43

Je snapt er echt de ballen van, met alleen voetballers en sponsors uit Den Haag en omstreken zou je alleen al in het linkerrijtje moeten meedraaien

19 juni 2021 om 18:47

Wat snap ik dan niet?

Hoe kun je nou grootaandeelhouder zijn én voorzitter van de Rvc? Kan iemand mij dat uitleggen in kader van good governance?

19 juni 2021 om 15:42

Van Seumeren is geen grootaandeelhouder meer. Hij heeft afgelopen jaar een deel van zijn aandelen verkocht. Echter wordt hij door veel mensen nog steeds gezien als de suikeroom en eigenaar van FC Utrecht

Is hier iemand die mij kan uitleggen wat de rol van de raad van commissarissen is bij een voetbal club? Ik snap wel dat grote bedrijven met duizenden personeel dat hebben maar een voetbal vereniging??

19 juni 2021 om 18:52

Dat vraag ik mij al jaren af bij Feyenoord, dus ik ken je er niet bij helpen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AZ00
2.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. HaarUnknown
R. HakeUnknown
M. PaesKeeper
B. BenamarVerdediger
W. JanssenVerdediger
C. MamengiVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Utrecht.

Perschef Oranje
2 fans
74 jaar

In de wandelgangen

Zondag 25 juli
Internazionale heeft contact gezocht met de entourage van Nicolás Tagliafico. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren