Explosieve situatie bij NAC: huis Maurice Steijn wordt bewaakt

Zaterdag, 19 juni 2021 om 08:12Yanick Vos

Het huis van NAC Breda-trainer Maurice Steijn wordt sinds kort bewaakt, zo melden BN DeStem en Omroep Brabant. Dit gebeurt op advies van het Openbaar Ministerie. De kinderen van Steijn slapen een tijdje niet thuis. Volgens de regionale media zijn deze maatregelen genomen omdat er signalen zijn dat boze NAC-supporters met verkeerde intenties de trainer willen bezoeken.

De afgelopen weken ontstond er een explosieve situatie bij NAC. Technisch directeur Ton Lokhoff en Steijn stonden al geruime tijd lijnrecht tegenover elkaar. Waar Steijn op weg leek naar de uitgang, besloot de Raad van Commissarissen dat de trainer en technisch directeur hun geschillen bij moesten leggen in de hoop op een goede samenwerking. Zover kwam het niet, want Lokhoff stapte afgelopen woensdag op.

Het vertrek van clubicoon Lokhoff, door zijn verleden bij de club enorm populair bij de achterban, was tegen het zere been van veel NAC-fans. Zij kijken verwijtend naar Steijn en dat leidde met name online tot veel negativiteit rond de hoofdtrainer. Een groep supporters eisten al het ontslag van Steijn en kondigden ‘gepaste acties’ aan als dit niet voor zaterdag 23.59 uur was gebeurd.

Voor het OM was dit reden genoeg om het huis van de NAC-trainer te bewaken. Ook woningen van enkele leden van de RVC en aandeelhouders worden volgens BN DeStem beveiligd. Of er sprake is van directe bedreigingen is onduidelijk. Supportersgroep Breda Loco’s roept op om te stoppen met de bedreigingen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door joris3pinter)

Dit gaat toch veel te ver. Ik weet dat NAC er weinig aan kan doen, maar wat mij betreft blijven de tribunes nog een half jaar extra dicht. Keihard straffen. Dan ook maar de mensen van goede wil.

19 juni 2021 om 08:28

Wat een bullshit dit joh! Pak degene die deze signalen afgeven. Als je de signalen oppikt, weet je ook wie er achter zitten.

De grotere groeperingen hebben nu ook dit statement uitgebracht wat bij de tekst staat. Die staan hier totaal niet achter en daar sluiten 999 van de 1000 andere supporters zich op aan. Die enkeling moet je pakken. Had deze opmerking over een bepaalde bevolkingsgroep gemaakt en je was de grootste racist geweest. Heb je het over een voetbalsupporter is het vaak geaccepteerd maar ben je wat mij betreft net zo verkeerd.

19 juni 2021 om 08:44

Dan wordt het tijd dat die grote groep zich actief gaat opstellen. Weer ze uit het stadion, geef ze aan bij de politie, grijp in bij misdragingen in het stadion. Een statement geven, maar vervolgens wegkijken maakt je net zo schuldig. Gewoon het stadion dicht gooien totdat het landt. Kinderen die niet meer thuis kunnen slapen, iemand die serieus bedreigd wordt. En dan een statement afgeven op internet. Dat stelt toch niets voor. Dit is het gevolg van jarenlang wegkijken en het dus accepteren.

19 juni 2021 om 08:54

De kinderen slapen niet thuis omdat ze op Ibiza zitten....

19 juni 2021 om 10:52

Succes met het oppakken van NACUltra383 en Harry9283. 99% van de bedreigingen komt tegenwoordig van anonieme accounts.

Stelletje mafketels. Ik hoop dat ze weten wie hier achter zit en dat zij binnenkort ook ‘bewaakt’ worden. Door een cipier welteverstaan!

Wat een idioten. Prima dat je het oneens bent met dat Steijn blijft en het beleid van hem en Manders. Echter bedreigingen uitten en opperen dat je hem wel even een bezoekje gaat brengen thuis is echt kansloos. Vraag mij ook wel af of je hier als trainer nog wel zin in moet hebben. Gezeik met dit soort malloten zit niemand op te wachten en gaat je niet in de koude kleren zitten. Noem het buigen voor terreur, maar wellicht is dat toch een betere optie dan dit volhouden en dat je dan in oktober ontslagen wordt.

Hoe opportunistisch is het voetbal. Drie weken geleden konden ze met diezelfde Steijn promoveren en was het polonaise lopen en nu dit. Stel droeftoeters, die zich supporters noemen en er op deze manier voor zorgen dat voetbalclub in diskrediet wordt gebracht.

19 juni 2021 om 08:41

Ik snap je punt wel hoor, maar ook tijdens en voor de play offs was er genoeg kritiek op Steijn en zijn speelstijl. Het is niet zo dat het nu opeens om slaat omdat hij gefaald heeft, maar zolang er kans was op promotie zijn de supporters achter het team blijven staan. Ik denk dat hij met een vol stadion door dit afbraakvoetbal al eerder gesneuveld was.

Daarnaast wordt nu duidelijk hoe hij met Mister NAC, Lokhoff, is omgegaan. Het structureel negeren van je TD, je baas, is belachelijk. Dat alleen als is voldoende voor vertrek. Hij heeft geluk dat vriendje Manders de hand boven zijn hoofd houdt, en de RvC geen afkoopsommen wil.

19 juni 2021 om 09:58

Als je nac niet volgt kun je beter niks zeggen. Er is al heel het seizoen kritiek. Na jaren van chaos hadden de supporters eindelijk hoop dat de club met iconen uit het verleden weer opgebouwd kon worden. Nu deze iconen eruit gewerkt worden moet er iets gebeuren om te voorkomen dat de bestuurlijke chaos nog 10 jaar door gaat.

19 juni 2021 om 11:33

@100%Meijer volgens mij bepaal ik zelf of ik ergens op reageer, maar je kunt mij niet wijsmaken als NAC gepromoveerd was dat deze zogenaamde supporters dezelfde acties richting Steijn zouden ondernemen.

19 juni 2021 om 20:50

Je bepaalt het helemaal zelf en ik zeg ook niet dat je niet mag reageren. Het komt alleen zo dom over als je niet weet waar je over praat.... en ik kan jou niks wijs maken, maar de situatie was hetzelfde geweest kan ik je verzekeren als Lokhof dan ook om deze reden was opgestapt.

20 juni 2021 om 11:26

@100%Meijer. Het komt dom over dat er supporters zijn, die wanneer ze ergens niet mee eens zijn gaan bedreigen. Dat is dom, niet in de gaten hebbende dat ze de naam van hun club in diskrediet brengen.

Laat ik allereerst duidelijk: mocht er echt een dreiging zijn dan is dat natuurlijk diep triest en onacceptabel.Toch heb ik mijn twijfels bij dit verhaal. Het gaat namelijk constant over ‘mogelijke signalen’, en dat het onduidelijk is of er concrete dreiging is. Daarnaast zit naar mijn weten Steijn gewoon nog op Ibiza. Daarnaast wordt het ultimatum van vandaag 0:00, en de ‘gepaste acties’ aangehaald. Maar de partijen die die oproep hebben gedaan zijn absoluut tegen geweld. Krijg toch erg de indruk dat dit vooral een verhaal is om goodwill / tijd te kopen vanuit Manders en Steijn. Het zal ze niet helpen, ze zijn en blijven onhoudbaar.

19 juni 2021 om 09:46

De middelen van het OM zijn spaarzaam. Verwacht jij dat ze die inzetten om goodwill te kweken? Groepen die hooliganisme propageren, dreigen met gepaste maatregelen, maar afstand nemen van geweld. Dat klinkt als een groep die niet helemaal in control is.

19 juni 2021 om 10:14

Zover ik weet heeft het OM enkel de berichtgeving bevestigd maar wordt beveiliging door een particulier bedrijf gedaan...

Ik snap overigens niet waarom je denkt dat die groeperingen hooliganisme propageren. Dit zijn gewoon (fanatieke) supporters groepen die met naam en anders bekend zijn bij Nac. Hebben zelfs deze week nog een gesprek gehad met oa Matthijs Manders, een aandeelhouder en de Rvc, toen de situatie bekend was (op initatief van NAC zo ver ik weet.)

Gepaste acties kunnen van alles zijn, maar geweld is Nooit gepast.

19 juni 2021 om 09:53

Wat zijn "gepaste acties" dan? Daar is gewoon ruimte voor interpretatie. Als er signalen worden opgepikt dat ze hem thuis op zullen zoeken, en dan niet voor een kop koffie. En dat hoeven niet allemaal signalen vanuit de supportersverenigingen te zijn.

19 juni 2021 om 10:15

Dit kan van alles zijn: denk aan spandoeken, boycott, noem maar op. Maar geweld is nooit gepast, en als je die groepen zou kennen, weet je dat ze er ook zo over denken.

19 juni 2021 om 10:49

Was dat dezelfde groep die op de vuist ging met de ME?

19 juni 2021 om 10:54

Nee

Als een groep supporters met ‘Loco’ in de naam als de stem der redelijkheid moet zijn, dan ben je diep gezonken...

19 juni 2021 om 10:00

Als je niks weet van nac en de supporters groepen kun je beter niks zeggen..... obv een naam een groep veroordelen is een beetje triest..

19 juni 2021 om 11:19

Ah, ik begrijp dat luchtigheid en grapjes niet getolereerd worden...

19 juni 2021 om 20:51

Dan heb ik het verkeerd geïnterpreteerd. Excuses

Na de rellen na afloop van de play-offs is dit weer een dieptepunt. Wat is er toch aan de hand in Breda dat dit soort zaken gebeuren?

Ah dit is dus wat die supportersgroepen in dat eerdere statement bedoelden met "gepaste maatregelen nemen". Het wordt tijd dat de directie van NAC dan ook maar eens gepaste maatregelen neemt en deze gasten een levenslang stadionverbod geeft.

19 juni 2021 om 18:04

Dat is dus precies niet het geval. De groeperingen die dat Statement brachten hebben vandaag aan de hand van deze berichtgeving een nieuw statement gebracht. Dit is absoluut niet wat zij bedoelen en keuren dit ten zeerste af. Maarja lees wat je wilt lezen.

Wat ben ik blij dat deze club niet gepromoveerd is zeg, dit zou een afbreuk zijn van voetbal op het hoogste niveau in Nederland en zou de Eredivisie zelfs in diskrediet brengen, je krijgt wat je verdient NAC voor je de titel Eredivisie waardig bent

Als door mijn baan mijn kinderen niet thuis kunnen wonen, dan is het tijd om iets anders te gaan doen. Gewoon financieel goed afwikkelen en door...

19 juni 2021 om 09:37

Waarschijnlijk als hij zelf opstapt en zijn contract opzegt, kan hij fluiten naar een financiële regeling.

Bizar dat het er tegenwoordig zo aan toe gaat. Uitzoeken wie er achter deze bedreigingen zitten en die keihard straffen. Verder zal Steijn wel opstappen, was afgelopen seizoen al niet de meest geliefde trainer. Kortom, allemaal verliezers in Breda !

19 juni 2021 om 09:38

Het is altijd en al vele jaren zo dat een kleine groep het voor de andere verpest. Uiteindelijk wordt er weinig aan die kleine groep gedaan .

19 juni 2021 om 09:48

Hoog tijd om daar verandering in aan te brengen. #aanpakken

19 juni 2021 om 09:56

Ja dat hoop ik al jaren , maar tevergeefs.

Als dit nieuws echt zou zijn dan zou het verschrikkelijk zijn maar ik heb erg mijn twijfels bij dit nieuws. Geloof niet alles wat je leest. Als er bij elke online bedreiging of grootspraak bewaking zou komen dan zouden er 17 milj huizen bewaakt worden op dit moment

Als Tilburger hoopte ik tijdens de playoffs de nac zou promoveren zodat de derby zou terugkeren in de eredivisie maar nu ik dit hoor staat NAC daar waar ze thuishoren. Eredivisie onwaardige club.

Wat een onzinverhaal. Die lul van een Steijn heeft in een jaar tijd werkelijk waar alles en iedereen tegen zich in het harnas gejaagd en nu een beetje zielig gaan lopen doen als je eigen daden je inhalen.

Oprotten en snel een beetje Maurice

Dat zijn geen supporters...
Dat zijn toekomstige tbs cliënten..

Thuis opzoeken dat gaat te ver, maar Steijn is een ongelofelijke broodlul en fijn dat anderen dit nu ook gaan zien.
Zoals ik al vaker heb aangegeven denkt meneer Steijn dat hij zich alles kan permitteren.
Weg met deze man, hoop dat hij vertrekt en laat hem maar weer wat geld gaan ophalen in de Uae, zodat wij van hem af zijn. Kan hij daarna zijn riante villa in Ibiza afmaken en voor altijd daar blijven.

Dit is echt niet goed te praten. Maar Steijn heeft toch nu wel door dat die niet gewild is ? Ik zou lekker opstappen

Lekker blijven zitten Steijn. Een garnaal heeft meer hersencellen dan deze debielen. Ik sta 100 procent achter Steijn. Hij moet niet zwichten voor deze idioten.

Zou die MM en MS dit niet uit hun duim hebben gezogen zoals zo veel dingen die ze gezegd en geroepen hebben

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NAC Breda

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
18.TOP Oss00
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
H. VisserUnknown
N. OlijKeeper
M. AdilehouVerdediger
J. MashartVerdediger
G. SiereveldVerdediger
W. NeelenVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina NAC Breda.

Nederland
8 fans
Coach, 47 jaar
SeizoenClub
2020-2021 NAC Breda
2019-2019 Al Wahda
2014-2019 VVV-Venlo
2011-2014 ADO Den Haag
2010-2010 ADO Den Haag
Laatste voetbalnieuws

NAC gaat door het stof en haalt bericht van de website: ‘Had niet gemogen’

NAC Breda heeft woensdag gereageerd op de commotie die is ontstaan na het vertrek van Maurice Steijn als hoofdtrainer. De club uit de Keuken Kampioen Divisie trekt het boetekleed aan en...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 30 juli
Tottenham Hotspur heeft vrijdag zijn bod op Cristian Romero verbeterd naar rond de vijftig miljoen euro gegarandeerd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren