Kieft pleit voor wissel in Oranje en heeft dringend advies voor Depay

Zaterdag, 19 juni 2021 om 07:28 • Laatste update: 09:56

Wim Kieft is kritisch op het spel van Memphis Depay dit EK. De aanvalsleider van Oranje tekende tegen Oostenrijk voor het openingsdoelpunt, had de voorassist in huis op de 2-0 van Denzel Dumfries, maar was ongelukkig in zijn acties en leed veel balverlies. Kieft vindt dat het ‘allemaal veel te geforceerd’ gaat bij Depay. De oud-international vindt de aanval met Depay en Wout Weghorst te voorspelbaar en daarom pleit hij voor een wissel.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

92 reacties (laatste reactie door bossie)

Denk dat iedereen dit wel ziet he....nu coach nog. Helaas hebben we niet meer kwaliteits spelers en dus wordt Depay zelden gecorrigeerd. Overigens denk ik wel dat hij beter tot zn recht komt tegen betere tegenstanders straks (denk even terug aan wedstrijden tegen Duitsland/ Frankrijk)

19 juni 2021 om 08:24

De coach moet inzien dat we 4-4-3 moeten spelen met Depay op links, Berghuis op rechts en Weghorst in de spits. Bedien Weghorst. Depay is geem spits. Berghuis kan indraaien. Is het nu werkelijk zo ingewikkeld? Met Dumfries in vorm in 4-4-3 prima te doen, zeker met zo een belachelijk sterk duo centraal. Middenveld prima met de Jong en Wijnaldum, wie daar bij komt maakt me niets uit..

19 juni 2021 om 10:14

Als ik er 12 kon opstellen, zou ik ook de 4-4-3 opteren.

19 juni 2021 om 10:18

Ik denk dat een 5-2-3 beter is, met wellicht blind meer tussen verdediging en mid. Je krijgt dus een soort 4-3-3 maar met wat meer power in de verdediging. Met Frenkie op links en Wijnaldum op rechts.

Depay kan op links en Weghorst spits. Rechts is wellicht Berghuis of Promes.

Denk dat blind de perfecte schakel is tussen mid en verdediging. Wellicht dat Frenkie wat minder hoeft te lopen.

19 juni 2021 om 10:37

4--4-3 ??? Ja lekker met 12 spelers. 4-3-3 is een dom systeem dat leuk was in 1974. Aanvallend enorm voorspelbaar en dus makkelijk te verdedigen. Je.middenveld wordt totaal overlopen. Niet gehaald toevallig dat de succesvolle toernooien (88 2010, 2014) de jaren waren dat we een realistisch systeem speelden. Grwoon lekker zo doorgaan, met Malen iov Weghorst. Depay moet inderdaad naar Benzema kijken....balletje aannemen...laten vallen op Gini of Frankie en zelf weer weg.

19 juni 2021 om 10:48

Ik denk eerder 4-4-5 dan heb je ook geen discussie meer tussen Berghuis, Malen, Depay, Weghorst en de Jong 😉

19 juni 2021 om 13:18

98 en 2000 maar weggelaten voor het gemak?

19 juni 2021 om 14:17

Promes heeft op geen enkele manier laten zien meer aanspraak te maken op een plekje dan Berghuis!

19 juni 2021 om 15:35

88 was puur door de 3 uit milan en 2010 en 2014 was verschrikkelijk. 98 en 2000 werd volgens mij wel met 3 spitsen gespeeld, maar had men een beetje pech. Toen hadden ze eigenlijk WK en EK moeten worden.

19 juni 2021 om 08:36

Depay is gewoon geen echte leider maar iemand die heel hard probeert een leider te zijn. En hierin doorslaat door op het veld vooral met zichzelf bezig te zijn op te kunnen tonen dat hij, en hij alleen, NL bij de hand kan nemen en naar glorie zal leiden. Alleen werkt dat contraproductief.

19 juni 2021 om 09:33

Je kunt je afvragen of het nut heeft om Depay te corrigeren. Dat is in mijn optiek niet de oorzaak van het probleem, dat is Weghorst. Die heeft te weinig technische bagage mist de specifieke kwaliteiten voor de rol in het huidige systeem en daarmee brengt hij Depay in de problemen. Luuk de Jong idem dito, die is ook niet geschikt voor een twee spitsen systeem, het lost helemaal niets op als je Weghorst door hem laat vervangen. Het zou veel beter zijn om Weghorst door Malen of Gakpo te vervangen, die hebben wel de kwaliteiten die nodig zijn voor de rol naast Memphis en hun kwaliteiten sluiten veel beter aan op die van Memphis. Een voorhoede met Malen en Gakpo zou ik ook wel eens willen zien.

19 juni 2021 om 10:35

Depay is in mijn ogen te geforceerd bezig. Hij verricht heel veel werk en dat gaat, denk ik, maar wie ben ik, ten koste van zijn aanvallende kwaliteiten. De combinatie met Weghorst is nog redelijk ongelukkig te noemen. Niet omdat Weghorst een slechte spits is, helemaal niet zelfs, maar hij oogt in de combinatie wat klungelig. Werkt wel enorm hard en is niet zelfzuchtig. Maar moet je hiermee starten? Is starten met Malen de oplossing of is het juist fijn om met hem te gaan spelen als de wedstrijd om een extra en ander impuls vraagt? Lastig dilemma. Probeer het maandag anders eens met Malen vanaf de aftrap met Depay.

Helemaal prima, maar ik moet nu eerlijk bekennen dat ik met de Boer wat medelijden begin te krijgen. Eerst was het Luuk de Jong, maar hij presteert niet voldoende bij Sevilla dus moet hij vervangen worden door dé spits momenteel van Nederland. Namelijk Wout Weghorst. De man die bij Wolfsburg alle voorzetten krijgt en op maat bedient wordt. Moet nu opeens mee voetballen en ballen breed geven en op steekballen rennen, iets wat hij gewoon niet kan. Maar heel Nederland riep om Weghorst, maar als hij hem opstelt is het weer niet goed. Nee, het systeem klopt niet als je naar Weghorst kijkt. Maar dan is het kiezen, of je gaat met Weghorst spelen en je speelt 4-3-3, of je speelt niet met Weghorst en je blijft met dit systeem. Maar met 5-3-2 en Weghorst blijven spelen is gewoon moordend voor de rest van het toernooi. Te makkelijk om te verdedigen.

19 juni 2021 om 08:19

Heel Nederland riep om Weghorst, uitgaande van 4-3-3

19 juni 2021 om 08:50

Heel Nederland riep om Weghorst, uitgaande van 4-3-3 en als pinchhitter.

19 juni 2021 om 09:49

@gillesdb9 nee hoor Wout kon Prima mee met Berghuis op rechts en Depay op links. De voorzetten die hij dan kreeg waren voldoende. Echter bij 532 zie ik liever Berghuis of Malen in het systeem. Voor Depay zou dit ook enorm schelen aangezien hij dan niet alle ballen krijgt, maar ook de ballen voorin gewoon kwijt kan.

19 juni 2021 om 10:14

Niet heel NL. Niet iedereen is een meeloper. Ikzelf vind dat Wout helemaal niet bij dit team past. Leuk dat hij scoort in Duitsland, maar qua chemie met de rest is het ver te zoeken en dat is ook te zien

19 juni 2021 om 09:30

Weghorst had 2 assists moeten hebben, onderschepte een paar ballen waar een malen nooit bij zou komen. En hij werd gewoon waardeloos aangespeeld of overgeslagen door depay en wijnaldum. Malen heeft 1 succesvolle run gemaakt en was verder spoorloos.

19 juni 2021 om 09:50

Ja en als Malen er had gestaan had je 3 extra kansen gehad omdat die wel snel genoeg zou zijn om bij de bal te komen. 2 hiervan waren zelfs 1 op 1’s dus wat is je punt eigenlijk? Zo is er voor alles wat te zeggen. Als Jantje hier stond had je een kans gehad en als Pietje hier stond had je juist dit moment een kans gehad.

19 juni 2021 om 09:56

Jij haalt een fictieve situatie aan 665, terwijl peperbus enkel feiten benoemd. Weghorst gaf de bal twee keer panklaar en stond constant in kansrijke situatie. Dat is een feit, jouw Jantje verhaal of dat malen 3 extra kansen had gekregen is maar wat geouwehoer in de ruimte.

19 juni 2021 om 10:49

Weghorst had donderdag twee assist kunnen hebben. Helaas waren zijn ploeggenoten ongelukkig of gebrekkig in de afwerking.
Als invaller heb je het vaak makkelijker als aanvaller. Tegenstander is andere speler gewend. Tegen standers zijn moe, meer ruimte. Kortom de roep om Malen is volgens mij niet terecht.
Daarbij Malen heeft een aantal basisinterlands gespeeld en in die interlands ook terleurgesteld. Daarnaast als je in de bundesliga of eredivisie 20 goals maakt wat zegt meer. Malen moet zich nog veel meer laten zien, ook meer arbeid in wedstrijd leveren. Mijn mening is dat er nog veel meer inzit maar nu (nog) te lui.

19 juni 2021 om 11:05

Ik heb er nooit om geroepen het is een ietsje betere versie van Dost..maar dat maakt hem geen top spits..

19 juni 2021 om 12:26

De keuzes die de Boer maakt zijn gewoon niet het beste voor het systeem wat hij wilt. Want 532 is niets voor Weghorst. Dan kan je inderdaad beter Promes of Malen opstellen. Maar als je 433 gaat spelen met vleugels die voorzetten geven (of backs) dan heb je weer wat aan Weghorst. Dus de Boer moet die keuze gaan maken want op deze manier speel je gewoon met een man minder. En aangezien Depay niet in vorm is zou ik gewoon 433 spelen met Berghuis op de flank en Weghorst in de spits. Maar goed als ik de Boer zo hoor blijft hij houden aan 532. Het aparte vind ik dan waarom zijn assistenten dan niet ook inzien dat het niet werkt zo (of ze zeggen het wel maar de Boer blijft vasthouden hieraan).

19 juni 2021 om 12:32

Ben ik het niet helemaal mee eens. Weghorst deed het juist goed alleen werd overgeslagen door zowel Wijnaldum als Depay. Hij legt twee ballen perfect neer die er in hadden gemoeten en liep toch zeker 4/5 keer in kansrijke positie vrij. Hij was een plaag door op alles te lopen maar ook door gaten te trekken voor Depay. Weghorst rendeert niet door ego’s maar toch zeker niet door het systeem.

19 juni 2021 om 12:48

Zoals ze nu spelen is het gewoon sneu voor Weghorst, die kan hier weinig mee. Malen heb je dan inderdaad meer aan. Ik zie liever Berghuis er in en voor slingeren op Weghorst, maar dan ga je weer helemaal anders voetballen en daar is weer geen noodzaak voor

19 juni 2021 om 13:14

Weghorst is nu ook een keer gewisseld, dus laten we hopen dat hij inziet dat het met andere spelers beter loopt. Memphis inderdaad te geforceerd, maar heeft ook niet de juiste spelers om hem heen. Het zijn dus wat mij betreft twee problemen. Verder is 5-3-2 denk ik wel best, hoe vaak hebben we in een 4-3-3 systeem echte 4-3-3 goals gemaakt? Volgens mij niet zo vaak. Dus nu Dumfries het goed doet, lekker zo laten. Alleen iemand anders naast Memphis. En Memphis iets minder laten forceren.

19 juni 2021 om 13:59

De Boer doet het zichzelf aan. Hele voorbereiding Weghorst niet oproepen en dan nu op het EK opeens met hem in de basis gaan spelen. Als hij hem gewoon mee had genomen als pinch-hitter dan was er niks aan de hand

Waarom moet weghorst er uit? Die heeft al een veld goal achter zijn naam en als wijnaldum hem niet steeds had overgeslagen wellicht meer. Hij had ook al een prachtige assist kunnen hebben als sterspeler depay die bal er gewoon in had geschoten. Zet depay lekker op de bank die vent heeft de afgelopen 2 westrijden werkelijk niets laten zien wat malen niet ook had gekund. Snap niet waarom depay zo onomstreden is. Soms is het wat maar meestal is het niks.

19 juni 2021 om 08:33

Helemaal mee eens. Onbegrijpelijk lijkt echt als of hij word over geslagen. Hij werkt ook hard doet ook zijn verdedigend werk

19 juni 2021 om 10:14

Ik snap wel waarom hij wordt overgeslagen, hij is namelijk niet zo sterk met de bal aan zijn voet en zorgt regelmatig voor een hele matige voortzetting van het spel. Lekker op de bank laten zitten onze Wout.

19 juni 2021 om 11:08

Hij werkt hard..je kunt ook zeggen hij is gewoon wild en onbesuisd hij doet maar wat.. een spits staat er niet om te verdedigen..een echte spits had die bal er ook gewoon zelf ingeschoten die hij op Memphis gaf.

19 juni 2021 om 12:49

Dat is wel heel makkelijk. Prima afgelegd, je geeft Depay de 100% kans

19 juni 2021 om 09:08

Zo de 43ste minuut tegen Oostenrijk was tekenend hiervoor. Weghorst is de speler die het dichtsbij Wijnaldum staat en vrij staat. Wijnaldum kiest toch de moeilijk oplossing. Als wij dit systeem persee willen hanteren ben ik niet voor de wissel Malen voor Weghorst maar eerder voor de wissel Depay voor Malen. De wingbacks hebben voldoende mogelijkheden gehad om een voorzet te geven echter was Weghorst op dat moment nog druk op weg naar de 16 door het meevoetballende stukje. De persoon zonder enige vorm van diepgang is niet Weghorst maar Depay. Die wil het liefst de bal in de voet en zijn kont tegen de verdediging aan zetten. Precies het probleem waarom Traore niet ging slagen bij Ajax, dit even off topic.

19 juni 2021 om 09:53

@cali88mero

Volledig met je eens.

19 juni 2021 om 11:12

Weghorst is geen speler om mee te combineren. Dan is Dumfries nog beter. Ik vind Weghorst Luuk Berghuis ideale wissels aanvallend. Als het voetballenderwijs niet lukt.

19 juni 2021 om 11:55

Precies dit!!Het vriendengroep het groepje dat oranje moet (dragen) het groepje dat denkt bij de TOP te horen, speelt weghorst niet aan!! En nu doet de altijd zo bescheiden wijnaldum gewoon mee! Maar tegen depay zeggen dat hij moet kappen met die nutteloze acties ho maar.. het liefst zie ik depay niet bij ons (barca) komen, maar een reality check Is hij blijkbaar nodig!! Griezzman werdt genegeerd, en niet aangespeeld en griezzman is wel een paar niveautjes beter dan depay.. depay zijn trots zal dat niet kunnen verkroppen en messi geeft geen fuck om Memphis.. zodra koeman weg is of moet bij barca dan is het avontuur ook voor depay over!!

19 juni 2021 om 11:58

@sirpaul nee weghorst moet op of rond de 16 zijn als een echte spits😉.. wat messi onder gardiolla deed is voor Memphis depay te hoog gegrepen, anders voetbalde hij nog bij man U of bij een andere topclub

19 juni 2021 om 09:46

Exact. Er speelt zo veel negatieviteit rond Oranje. Weghorst deed het gewoon prima en als zijn medespelers gewoon die 2 zeer eenvoudig ballen van hem erin schoten, had Weghorst gewoon 2 assist. Plus het feit dat hij vaak over werd geslagen

19 juni 2021 om 10:30

Nouja prachtige assist.... Als die Oostenrijker de bal niet toucheert dan komt die bal 4 meter achter memphis. Voor de rest verbaasde ik me vooral over de positieve reacties over memphis. Laat het duidelijk zijn dat ik hem met afstand de beste aanvaller van Oranje vind, maar tot nu toe vind ik hem vrij armoedig spelen. Tuurlijk is hij vaak het meest beslissend, maar een penalty raak schieten is zo ongeveer het enige goede wat hij gedaan heeft op dit EK. Voor de rest heeft hij veel te veel balverlies en maakt hij slechte keuzes. Hopelijk herpakt hij zijn vorm, want dat is de enige manier hoe we straks aanvallend een vuist kunnen maken als we een Spanje, Duitsland, Frankrijk of Italie tegen komen. Stiekem hoop ik dat malen een kans krijgt in plaats van weghorst in die wedstrijden.

19 juni 2021 om 12:25

We geilen toch ook allemaal op die dribbel van de gozer van jouw profielfoto?

Die werd net zo goed getoucheerd...

19 juni 2021 om 12:23

Als je 5-3-2 speelt met Weghorst, speel je eigenlijk met 10 man. Die jongen moet tegen de 16 geplakt blijven en bediend worden. Daarvoor hoe je niet naar een trainerscursus te gaan. 5-3-2 moet je met snelle en doelgerichte spelers spelen. Niet met Weghorst

19 juni 2021 om 13:16

En Depay had naast een pingel en de belangrijke voorassist tegen Oostenrijk ook een prachtige assist op zijn naam gehad als Dumfries die bal er gewoon ingekopt had. Memphis heeft dat soort momenten elke wedstrijd. Daarom is hij onomstreden. Is eerder ook zo geweest, slecht spelen en dan toch goals en assists maken.

19 juni 2021 om 14:36

Waarom zou je je ster speler na een ongelukkige wedstrijd op de bank zetten? Ik zie brazilie neymar al laten banken na 1 wedstrijd waar niet zo veel lukt (muv een penalty en voor assist)

Weghorst heeft hetzelfde probleem als Huntelaar. In de 16 is hij goed, maar als hij op de middellijn staat is ie te traag en technisch te zwak.
Tegen Macedonië zal ie het beter doen. Ik ga er dan wel vanuit dat we dan wel wat meer op de helft van de tegenstander spelen.

19 juni 2021 om 12:26

weghorst is helemaal niet traag heb je zijn snelheid wel eens gezien? Plus met malen en depay zul je nooit voorin een kopduel winnen en de bal vasthouden tegen de grote landen. Weghorst is daarom juist noodzakelijk tegen de grote landen. Ik zeg juist Depay eruit en Malen erin als Depay zo blijft spelen.

19 juni 2021 om 13:17

Ik heb ze snelheid niet gezien, want die was er niet. gewoon traag

19 juni 2021 om 13:24

Weghorst op snelheid is niet traag... Hij is niet zo explosief. Grote spelers zien er altijd iets trager uit dan ze daadwerkelijk zijn.

19 juni 2021 om 13:20

Huntelaar was wel een niveautje hoger nog

Weghorst gaf twee assist en liep constant vrij maar kreeg van ego Depay de bal niet. Wordt nu afgemaakt terwijl hij het erg goed deed. Loopt op alles en trekt gaten, maakt zijn tegenstander moe en Malen mag het daarna afmaken. Krijgt nu onterecht de zwarte piet toebedeeld

19 juni 2021 om 09:15

Daarom, Weghorst is met en zonder bal constant bezig met 2 verdedigers. Depay zien we niet of nauwelijks. Ik was nooit een fan van Weghorst, maar heeft mede door zijn keiharde werken, trots om te spelen voor Nederland en het constant overgeslagen worden door maatjes Wijnaldum Depay mijn credits verdient. Bovendien toont Weghorst nog iets van diepgang, iets wat ik bij Depay totaal niet zie. Die loopt praktisch de hele wedstrijd linksbuiten, maar nee meneer ziet zichzelf niet als linksbuiten. De combinatie Malen/Weghorst zou ik graag zien. 2 spitsen die niet zelfzuchtig zijn en meer diepgang hebben.

Even off topic, ik vraag me af wat de fysiotherapeuten van PSV doen. Bij hun debuut was ik fan van zowel Depay als Bergwijn. Veel snelheid op de flanken en dreiging naar voor. Naar de blessures zijn beide teruggekeerd als gespierde ventjes en zijn ze een deel van hun explosiviteit verloren. Malen is ook na zijn blessure 2 x groter geworden, gelukkig is hij het niet verloren.

19 juni 2021 om 12:31

Helemaal mee eens. Weghorst wordt continu overgeslagen en 0 in zijn kracht gebruikt. Het moment dat dit gaat gebeuren zal Weghorst er zonder twijfel een aantal inschieten. Memphis en Gini moeten gewoon veel vaker steken op Weghorst want die maakt elke wedstrijd een paar mooie loopacties, maar dan probeert Memphis weer 3 man uit te spelen en verliest de bal weer eens.

Misschien zullen de spitsen tegen Macedonië niet te veel ruimte krijgen om diep te gaan. Maar ik denk wel dat een koppel Depay- Malen wel dynamischer is. Tegen Macedonië is het zaak dat er een snelle balcirculatie is

19 juni 2021 om 09:48

"tegen Macedonië is het zaak dat er een snelle balcirculatie is"

Precies wat Depay juist niet doet, en toch wil je hem er in houden, vreemd op z'n zachtst gezegd..

19 juni 2021 om 09:54

Dan moet Depay er wel wissel staan. Die moet namelijk elke bal eerst drie x aanraken en nog een schaar doen voordat hij m breed legt.

20 juni 2021 om 23:20

Kan wel als Depay zich alleen in een rond de 16 begeeft en als eindstation en niet als tussenstation fungeert .

Eens dat Depay teleurstellend speelt mast we weten ook allemaal dat hij ineens geniaal kan zijn en een wedstrijd open kan breken of beslissen, zo geniaal is weghorst niet dus maken voor weghorst voor meer dynamiek en diepgang

19 juni 2021 om 09:47

Die goal van Malen komt ook zijn koker. 532 is niet een ideaal systeem voor een spits. Dat moet je meewegen. Als hij straks net als Kieft een bal per ongeluk op zijn hoofd krijgt en een cruciale goal scoort is hij weer de held.

19 juni 2021 om 09:56

@dreetje888

En hoe lang moeten we wachten op die genialiteit dan? Dit zijn, op papier, nog de simpele tegenstanders. Hierna wordt het alleen maar moeilijker. Als Depay het nu al niet kan laten zien, hoe zie je dat dan gebeuren tegen, op papier, sterkere tegenstanders?

19 juni 2021 om 10:43

Depay is dan ook veel beter tegen grotere tegenstanders dan tegen kleintjes. Zie de wedstrijden tegen Duitsland en Frankrijk waar Depay geweldig was.

19 juni 2021 om 12:07

Haha en al die andere interlands!!??
Heeft hij afgelopen seizoen lyon de championsleague in geschoten?

19 juni 2021 om 12:26

Nou... In Frankrijk blinkt hij vooral uit tegen het rechterrijtje

Haal Wijnaldum er maar eens uit samen met Depay. Denk dat die wissel de verhouding in het veld alleen maar ten goede komt. Steek , Dumfries,De Ligt,De Vrij,Blind,De Jong,De Roon,Klaassen,Gravenberch,Malen en Berghuis.

19 juni 2021 om 11:01

Jij wil graag dat Oranje naar huis gaat?

19 juni 2021 om 11:58

Gewoon je club voorkeur uitzetten. Wijnaldum staat te hoog , verzaakt zijn taak om terug te verdedigen , zelfs Weghorst speelde verder terug dan Wijnaldum.

19 juni 2021 om 12:27

Wijnaldum verzaakt om terug te verdedigen... En dan kom je met Gravenberg aan....

19 juni 2021 om 13:11

Begin jij eerst je clubvoorkeur maar uit te zetten, dan kunnen we pas verder praten.

19 juni 2021 om 11:08

Hahaha Wijnaldum eruit halen en Klaassen erin. Gravenbergh erbij. Vergeet je Veltman en Timber niet?

19 juni 2021 om 14:52

Waarom zou je je topscorer/sterspeler en aanvoerder weghalen? Nederland heeft 4 wereldtoppers en je wilt dan in 1 keer halveren.

Als counterploeg speel je met Malen, lijkt me logisch. Kijk naar Frankrijk, die spelen ook met een balvaste jongen (Benzema) en een snelle jongen (Mbappe) voorin. Dat moeten we gewoon kopieren met onze balvaste jongen (Memphis) en snelle jongen (Malen). Succes gegarandeerd. Oh en als er nu iemand begint over veters strikken hang ik je eraan op.

19 juni 2021 om 10:43

@Migi als wij vooral zouden counteren of vanuit de omschakeling zouden spelen dan is Malen de beste optie echter tot nu toe hebben we tegenstanders gehad die achterin alles dicht gooien. Pas toen Oostenrijk moest en risico ging nemen brachten wij Malen en dat werkt dan ook prima. Ik denk dat we niet eens zo verkeerd staan maar dat er spelers niet goed genoeg in vorm zijn. Dan wordt alles lastig.

Ik geef Kieft volledig gelijk . Heb er zelf hardnekkig voor gepleit ook. Vind wel dat Weghorst wat pech had dat Memphis de bal voor vrijwel open doel over knalt en die kopassist op de Vrij uit een corner van Memphis had er ook ingekund. Tis niet helemaal waardeloos maar ik denk wel dat Memphis Malen meer mogelijkheden bieden. Maar misschien weet FDB dat ook en brengt ie Malen bewust wat later, als tegenstanders wat moe beginnen te worden.

Weghorst past niet in het systeem dat we nu spelen! Als je met 2 spitsen speelt tegen mindere landen heb je juist snelheid nodig en spelers die goed zijn in de combinatie! Weghorst heeft hard gewerkt, paar kansjes gecreëerd en een goaltje meegepikt maar het klikt niet met Depay en de middenvelders! Hij wordt niet voor niks steeds overgeslagen. Zodra Malen erin komt is er meteen meer dreiging en diepgang en hij word ook meteen gezocht en gevonden. In de volgende ronde(s) tegen de sterkere landen zie ik toch veel liever een counter met Depay/Malen. In een 4-3-3 systeem of als supersub zie ik Weghorst dan wel weer uitblinken.

Het wel bekende oranje probleem komt weer tevoorschijn tijdens dit EK. Oftewel groepjes gedrag. Tenminste ik zie één groepje van twee man en dat zijn depay en wijnaldum. Ik vind dat weghorst het degelijk doet ondanks hij vaak word overgeslagen door deze twee spelers. Ik zou de volgende pot malen er in zetten voor depay en weet haast wel zeker dat het stukken beter gaat lopen. Wijnaldum er uit voor klaassen of gravenberg. Weghorst wordt nu onterecht bejubeld terwijl hij 1a2 goals meer had kunnen maken en ook 1a2 assists meer op zijn naam had kunnen zetten. Zou mij benieuwen maar denk dat depay gewoon in de basis blijft staan.

19 juni 2021 om 18:37

@leonfcdh

"en ook 1a2 assists meer op zijn naam had kunnen zetten."

Toch niet Weghorst zijn fout dat onze "sterspeler" hem voor open doel huizenhoog overschiet? Zo kan ik er nog wel een paar noemen. Niet zozeer dat ik Weghorst bejubel, om jouw woorden te gebruiken, maar hij wordt door de analisten volledig afgebrand, terwijl hij aan veel dingen niets kan doen, lees fout van anderen.

ik vind die Malen helemaal niet zo goed.
Doet het leuk als invaller maar dit is mede omdat hij gebrand is om zich te bewijzen omdat hij basis wil staan maar zodra hij daar staat zal het met de wedstrijd afnemen met zijn inbreng.

Denk je dat de verdediging van Frankrijk - Italie-Duitsland wakker ligt van Malen als je ziet dat Hummels zelfs Mbappe(dan wel met grote moeite) van score kan afhouden op snelheid.
is leuk voor Malen dat hij door een verdediging van Oostenrijk en Oekraïne rent maar dat is ook beetje het niveau waar Malen in club verband op speelt.
De grote competities krijg je dit allemaal niet voor elkaar met alleen hard rennen.
Adama Traore en Walcott (in het verleden) konden ook hard rennen maar dat ik nu kan zeggen dat ze de hele Premier league op een hoop hebben gespeeld.... nee niet echt.
we zullen het moeten doen met Malen en Weghorst maar dat is meer door gebrek aan beter.
ik zou liever Berghuis en Depay op de vleugels zien en Weghorst centraal.Berghuis is ook Eredivisie niveau maar kan wel een bal perfect op het hoofd leggen precies waar je Weghorst mee moet voeren

Fijn dat we altijd weer in een topic belanden waar dezelfde mensen wekelijks roepen dat Memphis maar even plaats moet nemen op de bank. Volstrekt idiote gedachte, dat mensen überhaupt zo denken. Memphis speelt slecht ja, maar zelfs als hij slecht speelt scoort hij goals. Niet alleen dat, ook hebben we 2x gewoon gewonnen en staan we eerste in de poule, nog zie ik een heel topic vol mensen wie denken dat het anders moet terwijl het gewoon goed gaat. Oranje met deze spelers zal nooit van een Italië of Frankrijk winnen, dat weet iedereen en dit Oranje zal ook het EK niet winnen, ook met Memphis op de bank verandert dit niet. Enigste wat je bereikt met Memphis op de bank is dat je vaak 0-0 speelt want hij is en blijft, zelfs in de slechtste vorm, de beste aanvaller van Oranje.

19 juni 2021 om 14:21

Nou, leuk dat je de uitslag van het toernooi al weet. Zullen we dan gewoon al naar huis gaan? Geef je altijd zo snel op in het leven? Dit soort opmerkingen kan ik echt moeilijk tegen. Net zoals dat Schotland tegen Engeland kansloos was volgens Hugo Borst.

19 juni 2021 om 15:18

Ik ben een van de weinigen op dit forum wie juist altijd positief is. Dus om nu ineens te benoemen dat ik snel opgeef in het leven? Vreemde reactie wel. Kans is groot dat Oranje Italie of Frankrijk een keer tegenkomt en het is gewoon heel reëel dat Oranje tegen beide gewoon weinig tot geen kans maakt, hele normale gedachte. Heeft niks met snel opgeven in het leven te maken zoals jij benoemt. Nogmaals, ik ben een van de weinige op dit forum wie juist altijd positief praat over Oranje. Dus reageer even op iemand anders met zoiets idioots wie wel negatief is op Oranje.

19 juni 2021 om 15:17

Op de bank kan ie nadenken over zijn balverlies

19 juni 2021 om 18:42

@aguerooo

"zelfs in de slechtste vorm, de beste aanvaller van Oranje."

Dat is natuurlijk een broodje aap. In zijn slechste vorm is hij never nooit de beste aanvaller die we hebben, dan overschat je Depay, of onderschat wat we nog meer hebben. Depay is deze laatste wedstrijden uit vorm, en dan merk je dat hij ontzettend veel balverlies lijdt, wat dus weer door anderen moet worden opgeknapt.

Wat een zeikvolk zeg. Altijd iets te zeiken. is men vergeten dat we de eerste 2 wedstrijden hebben gewonnen? Voor het toernooi was 80 % er nog zeker van dat we de groepsfase niet zouden overleven. Nederland doet het gewoon goed, we behoren niet tot de favorieten en we zijn ook niet voor spek en bonen. Ons volk is echt zwaar negatief en altijd maar een zondebok willen zoeken. Zelf als we de finale zouden halen en winnen dan staat het hier weer vol met gezeik.. pfff

echt vermoeiend

Weghorst de lul door zwakke depay jammer. Malen is het ook echt niet, scoort veel te kort en kon bij psv ook niet spits nr1 worden, maar we gaan het zien.

helemaal met je eens Alsjemenou .de keus van de boer kon ik bij voorbaat al zeggen geen Feyenoorders in dit elftal. ook al zullen alle spitsen in de lappen mand liggen. dan roept die nog een speler op van fc Emmen. zeg maar Berghuis zit voor lul bij deze selectie. hoop dat ze deze keer eens goed op hun bek gaan. dan weten ze wat ik bedoel hier.

Ik vind ook dat Weghorst daar niet hoort te staan . Het spel tussen depay en weghorst werkt niet. Geen chemie.
Maar wat wil je Ronald de Boer trainer !!! Ik had niks anders verwacht dan een kortzichtige blinde trainer .Die werkelijk denkt dat hij het weet.
We zullen zien. De volgende ronde . Nu hebben we minder sterke landen gehad . Koeman had moeten blijven

Ik vind dat Weghorst het, met al zijn beperkingen, helemaal niet slecht doet in de spits. Werkt keihard, maakt oorlog en bezorgt het centrale duo handenvol werk. Als hij goed aangespeeld zou worden maakt hij de goals ook wel. Het probleem voorin ligt voornamelijk bij Depay. Waarom dan niet het voorin eens proberen met Malen/weghorst. Of zelfs Gakpo/weghorst?

Lijkt wel of ie Depay niet durft te wisselen met zoveel balverlies in de rust eruit! Malen erin voor Weghorst en de Rhoon ook eruit wisselen met Blind en Timber achter er in en geef die Gakpo ook eens een kans

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2223 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger40
S. de VrijVerdediger40
D. DumfriesVerdediger42
P. van AanholtVerdediger40
F. de JongMiddenvelder40
G. WijnaldumMiddenvelder43
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

810 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Olympique Lyon 37 20 4 0
2019/2020 Olympique Lyon 13 9 0 0
2018/2019 Olympique Lyon 36 10 5 0
2017/2018 Olympique Lyon 36 19 3 0
2016/2017 Manchester United 4 0 1 0
Laatste voetbalnieuws

Depay: ‘Hij is ook niet de meest vriendelijke en aardige persoon ter wereld’

Memphis Depay geniet met volle teugen van zijn eerste week bij Barcelona. De aanvaller noemt zijn transfer naar het Camp Nou ‘een zegening’ en kijkt met voldoening terug op de eerste...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 30 juli
Tottenham Hotspur heeft vrijdag zijn bod op Cristian Romero verbeterd naar rond de vijftig miljoen euro gegarandeerd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren