Curaçao probeert twee Feyenoorders weg te kapen bij Oranje

Vrijdag, 18 juni 2021 om 23:47Mart van Mourik • Laatste update: 10:51

Tyrell Malacia en Lutsharel Geertruida zijn uitgenodigd voor de voorselectie van Curaçao voor de Gold Cup van komende maand. Een opvallend besluit, daar Malacia eerder deze maand nog kon rekenen op een basisplek bij Jong Oranje op het EK Onder-21. Geertruida, normaliter ook een vaste waarde bij Jong Oranje, ontbrak bij het tweede deel van het toernooi wegens een knieblessure en zat tijdens de groepsfase op de bank. Hij loopt nog steeds op krukken en mist sowieso het eerste deel van de voorbereiding op het nieuwe seizoen, waardoor deelname aan de Gold Cup sowieso een utopie lijkt.

De twee verdedigers van Feyenoord zijn onderdeel van de 42-koppige voorselectie van Curaçao, dat op 10 juli de eerste wedstrijd van de Gold Cup speelt. Het is overigens nog niet duidelijk of Malacia en Geertruida daadwerkelijk in actie willen komen namens Curaçao. Mochten de Feyenoorders meegaan naar de Gold Cup, dan zullen zij de openingsfase van het seizoen met hun club moeten missen. Feyenoord speelt op donderdag 22 juli namelijk al de eerste wedstrijd in de voorronde van de Conference League, terwijl Curaçao in ieder geval op 19 juli nog een groepswedstrijd speelt.

Naast Malacia en Geertruida zijn er meer opvallende namen die pronken op de lijst van de voorselectie. Ook Vitessenaar Riechedly Bazoer, die in maart de uitnodiging van bondscoach Guus Hiddink weigerde omdat hij wilde wachten op Oranje, zit er opnieuw bij. Verder zijn onder meer Joshua Brenet (door TSG Hoffenheim verhuurd aan Vitesse), Tahith Chong (door Manchester United verhuurd aan Club Brugge) en Ruben Kluivert (FC Utrecht) toegevoegd aan de lijst. Quinten Timber, die van Ajax naar FC Utrecht gaat, is ook geselecteerd, terwijl namens PSV Jeremy Antonisse, Tyrick Bodak, Armando Obispo en Shurandy Sambo voor de voorlopige selectie zijn uitgenodigd.

Eerder deze week slaagde Curaçao is er niet in om de finaleronde van de kwalificatiefase voor het WK in Qatar te bereiken. Het team van interim-bondscoach Patrick Kluivert, die sinds mei aan het roer staat omdat Hiddink herstellende is van het coronavirus, kwam dinsdagavond lokale tijd niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen Panama: 0-0. De 2-1 zege van Panama in het heenduel, afgelopen zaterdag in Panama-Stad, gaf zodoende de doorslag. In de Gold Cup komt Curaçao in actie in Groep A, waarin naast El Salvador ook Mexico ingedeeld is. De vierde tegenstander in de groepsfase van het toernooi is nog onbekend, daar de kwalificatiereeks nog niet voltooid is.Gerelateerd

Meer sportnieuws

33 reacties (laatste reactie door nr.11)

Ik kan mij niet voorstellen dat die toehappen. Genoeg talent om ooit voor oranje te spelen. Jongens van 26 tot 30 jaar die weten dat het (net) niet lukt, dat is de doelgroep voor Curaçao en Suriname.

19 juni 2021 om 00:02

Natuurlijk gaan ze niet. Dat kan over 5-8 jaar alsnog wel.
Deze jongens hebben -zoals jij ook al aangeeft- de potentie om het Nederlands elftal te halen. Niet gezegd dat ze dat ook werkelijk halen, maar ze zitten 'op schema'

19 juni 2021 om 01:26

Dus? Niet alles draait om het Nederlandse elftal halen. Altijd maar zo machtig doen jonge.

19 juni 2021 om 10:07

Je kan het bij FC Balophetdak nog zo leuk hebben, maar als Manchester City aanklopt of je daar wil spelen (salaris daargelaten), ga je toch ook? Als voetballer wil je het hoogst haalbare, en het hoogst haalbare ga je niet bereiken door bij Curaçao of Suriname te gaan voetballen. Dat heeft niets met machtig doen te maken, wel met feiten (en kennelijk een minderwaardigheidscomplex aan jouw kant).

19 juni 2021 om 12:31

Tegen Amerika, Mexico en Canada op een Gold Cup spelen is natuurlijk niet zo het EK hier, maar kan voor die jongens echt wel een leuk internationaal carrière zijn. Die jongens van Feyenoord zie ik niet voor NL spelen bijv, broertje van Timber geen plek voor op t moment. Ga je dan wachten met het idee dat je Ooit in het grote NL kan bankzitten/invallen of basis spelen voor Curcao?

19 juni 2021 om 08:10

Malacia gaat gewoon Oranje halen ( alleen niet onder anti Feyenoorder F.d. Boer)

19 juni 2021 om 08:30

Hiddink speelt het spel voor de buhne, hij weet ook wel dat deze jongens misschien wel in Oranje zullen spelen tzt

Dacht dat die Timber naar Utrecht was? En Malacia en Geertruida zullen wel afslaan.

19 juni 2021 om 00:36

Quinten Timber vetrekt na dit seizoen transfervrij.
Contract loopt denk ik tot 1 juli? Dus zal over een kleine 2 weken aansluiten bij Fcu.

Guus denkt ook, niet geschoten is altijd mis.
Probeert zo'n goed mogelijke selectie te krijgen.
Maar verwacht dat deze spelers van Feyenoord hier niet op in zullen gaan, want deze interlands zijn denk ik officieel?

19 juni 2021 om 09:51

Nou ja, niet geschoten is altijd mis. Ik vind het een beetje vies. Straks krijgen weer dat gezeik dat we nu hebben met Nederlands-Marrokaanse spelers.

19 juni 2021 om 12:54

Hoezo vies? Een paar van die jongens zijn wel degelijk daar geboren en hebben ook ouders die van Curaçao afkomstig zijn.

19 juni 2021 om 13:23

Timber, Malacia en Geertruida zijn alleemaal in Nederland geboren. Voor mij betreft zijn het alle 3 Nederlanders. Ik vind het wel vervelend dat er Nederlanders vanwege een 'technicality' weggeplukt worden en voor een ander land gaan spelen. Ik gun Curaçao alles en ik wil niet dat er straks weer een 'strijd' komt die we een beetje hebben met Marokkaanse Nederlanders. Maarja, stel dat 1 van die 3 zichzelf niet Nederlander voelt maar meer wat voor Curaçao voelt, mogen ze best voor Curaçao uitkomen hoor.

Geertruida zou er over na kunnen denken… Dumfries is nu beter, timber ook, Rensch is in potentie de beste. Zeefuik en tete heb je ook nog. Malacia zie ik wel als potentiële linksback, goede speler, lekker agressief, opkomend ook goed.

19 juni 2021 om 00:17

Dat is ook allemaal koffiedik kijken. Zijn genoeg voorbeelden van spelers die ook op sommige momenten een leuke interland carrière voor de boeg leken te hebben. Speler als Til of Ramselaar debuteerde bijvoorbeeld ook eerder dan Frenkie, nu mogen die 2 niet eens zijn schoenveters vast maken.

Als ik deze lijst met namen bekijk dan zie ik toch een hoop spelers waarvan ik liever heb dat zij de optie nog even open houden. Zou het zelf ook doen als ik deze spelers was. Spelers als Q Timber, Obispo, Sambo, Bazoer en Chong hebben echt nog wel een kans om in het Nederlands elftal te komen en spelers als Malacia en Geertruida helemaal.

19 juni 2021 om 00:47

Obispo vind ik echt niets bijzonders. Chong al helemaal niet. Vanuit Sambo zou ik inderdaad niet echt begrijpen waarom hij dit nu al zou doen.

19 juni 2021 om 01:00

Tot nu toe hebben ze beide nog niet veel laten zien, maar ik sluit ze toch nog niet helemaal uit. Chong heeft als een van de weinige talenten toch de kans bij United gekregen dat zie je niet zo heel vaak, wie weet leeft hij op bij een club waar hij de kans als volwaardige speler krijgt.

Obispo heeft meer potentie dan Teze bijvoorbeeld. Aan de bal zijn er niet veel betere verdedigers in Nederland daar ben ik van overtuigd, maar verdedigend is hij helaas niet stabiel genoeg. Hoop dat hij toch nog doorbreekt bij Psv.

Daarnaast zitten er ook verschillende namen die op die leeftijd ook niks voorstelde. Berghuis zat toen bij VVV en verder heb je bijvoorbeeld ook de Roon, Bizot, Weghorst, van Aanholt, Bizot, en een speler als Blind was bijvoorbeeld ook niet doorgebroken voor zijn 20ste.

19 juni 2021 om 08:41

Geertruida wordt vrijwel zeker opgesteld als centrumverdediger onder Slot, dus die zal je ook onder cv's moeten gaan scharen. Maarja, daar hebben we ook genoeg van. Hij kan in ieder geval ooit als vervanger van Veltman opgeroepen worden. Die zit er alleen maar bij omdat hij op 2 posities prima inzetbaar is.

19 juni 2021 om 08:55

Ach Shenkie. Je weet duidelijk niet waar je over praat. Geertruida heeft namelijk een veel beter seizoen gedraaid dan Malacia. Heeft slechts 1 echt slechte wedstrijd gehad tegen Heerenveen en speelde verder gewoon top. En dat ondanks dat hij in een belabberd team speelde met Botteghin naast hem. Meermaals uitgeroepen tot speler onder de 21 van de maand in de competitie. Ook in de EL was hij vrijwel de enige die zich onttrok van de malaise. Verdedigend goed en aanvallend ook zijn bijdragen gehad.Stellen dat Timber en Rensch wel even beter zijn is nergens op gebaseerd. Dat je zelfs Tete boven hem plaatst zegt eigenlijk genoeg. De kansen die Timber nu krijgt, kreeg Geertruida ondanks zijn sterke seizoen (ja een heel seizoen) niet, dus je weet helemaal niet hoe hij nu meegedraaid had bij oranje en wie er daadwerkelijk beter is. Let op, ik zeg dus ook niet dat hij beter is dan Timber, want we hebben het niet kunnen vergelijken. De bondscoach vond blijkbaar dat hij het nog langer moest laten zien....Waarom de ene speler na 15 wedsrijden wel kansen krijgt en de andere na 30+ goede wedstrijden niet blijft mij een raadsel....Geertruida heeft gewoon de potentie om in oranje te komen.

19 juni 2021 om 10:21

Echt dat mensen dit nog durven te stellen. Geertruida speelt bij de nummer 5 ! van de competitie. Het is al een wonder dat berghuis is opgeroepen. Aangezien we toch met een 5 man's verdediging spelen, verdienen Bazoer en Doekhi nog eerder een kans dan een Geertruida of een Malacia. Wat is dit voor een geneuzel. Roepen dat geertruida de potentie heeft voor oranje is niet veel anders dan roepen dat Joey veerman de potentie heeft voor oranje. Beide net zo onzeker gezien de club waar ze voor spelen. Zouden we anders talenten van Utrecht ook de kans gaan geven op basis van het aantal gespeelde wedstrijden?

19 juni 2021 om 10:32

Wat maakt het nou uit of je bij de nr. 5 speelt of de nr. 1. Volgens mij speelt v aanholt in t rechter rijtje vd premier league. Het gaat om kwaliteit niet om de club waar hij speelt.

Ik vind dat timber nooit mee had gemogen, niet dat ik zeg dat geertruida erin had moeten zitten.

19 juni 2021 om 10:35

Scorebordjournalistiek. En eigenlijk ben je al niet serieus te nemen als je het een wonder vindt dat Berghuis is opgeroepen. Jij weet net zo goed als ik dat Feyenoord niet de 5e club van het land is en Feyenoord vergelijken met Utrecht of Heerenveen slaat helemaal nergens op. Het is overigens makkelijker om aan te haken bij een goed draaiend Ajax dan bij een gemankeerd Feyenoord. En ik kijk niet naar het aantal wedstrijden, ik kijk naar iemand zijn kwaliteiten en naar het aantal goede wedstrijden...en dan heeft Geertruida zeker potentie voor oranje.
Niet alles dat van Feyenoord komt is automatisch minder dan dat er van Ajax komt. Soms zitten er talenten bij die ook bij Ajax mee kunnen. Geertruida is er daar 1 van.

19 juni 2021 om 10:43

Timber heeft ook gewoon 30 wedstrijden gespeeld in alle competities dit seizoen waarvan alle 30 overtuigend (zonder blessures had hij er minimaal 40 gespeeld denk ik). Daarnaast kun je ook redeneren dat het 100 keer moeilijker is om in een goed draaiend Ajax jezelf in de basis te spelen dan bij een matig feyenoord. Daarnaast is het onzin om het uberhaupt over welke van de 2 in Oranje te hebben, want momenteel haalt geertruida Jong Oranje zelfs niet en worden Rensch en teze boven hem gekozen.

19 juni 2021 om 10:44

@zytto, Geertruida was wel opgeroepen maar is uiteindelijk geblesseerd afgehaakt. Rensch is daarom opgeroepen. En dan nog blijft mijn punt staan dat hij op basis van dit seizoen gewoon een kans verdiende.

19 juni 2021 om 10:58

Timber heeft het op een veel hoger niveau laten zien dan Geertruida, onzin dat Timber het niet verdiend in een selectie van 26 man, alhoewel hij dus wel de voorkeur boven Veltman kreeg.

19 juni 2021 om 11:07

@hector, "Veel hoger niveau"....1 champions league wedstrijd waar hij een paar minuten meedeed en 5 Europa league wedsrijden met 450 minuten. Exact evenveel als Geetruida, die daarin overigens ook nog scoorde en als 1 van de weinige Feyenoorders een goed niveau haalde. Dat Timber het een ronde verder liet zien zegt me niet zoveel. Hij ging daarin ook in de fout tegen Roma.
Wat ik dus wil zeggen is dat het verschil niet zo groot is dan dat iedereen hier wil laten doen voorkomen.

19 juni 2021 om 10:13

Geertruida is een centrale verdediger. Die zal volgend jaar hoogstwaarschijnlijk gewoon CV staan. Je punt is overigens valide, maar de genoemde spelers zijn de verkeerde.

Ik denk dat Bazoer, Brenet en Van Rhijn de enigen zijn die zullen nadenken over deze mogelijkheid. De rest is jong en hebben ook de potentie om het grote Oranje te halen, met name Malacia en Geertruida.

Gaan ze nooit doen. Teveel potentie.
Geertruida heeft denk ik wat meer concurrentie voor het grote Oranje. Maar toch, kan snel gaan met die gasten. Het

Het is ambitieus maar kleine kans op slagen. Gelukkige is de vijver groot genoeg om je te richten naar de spelers die weinig tot geen kans hebben om voor Oranje uit te komen binnen te kunnen hengelen.

Met het project waar ze nu mee bezig zijn en om zoveel mogelijk, ook toekomstig, kwaliteit te willen is het logisch dat ze zoveel mogelijk spelers vragen met Curaçaose roots. Wie weet dat ze daar sowieso ook meer voor voelen. Maar vooralsnog denk ik het dat Geertruida en Malacia voor hun kansen bij Oranje zouden willen gaan en dat zou me totaal niet onterecht lijken.

19 juni 2021 om 07:57

Malacia kan beter wachten, zie ik nog wel in aanmerking komen voor Oranje. Geertruida zie ik hier persoonlijk niet voor in aanmerking komen. Teveel concurrentie van spelers met imo meer kwaliteit/potentie.

19 juni 2021 om 08:57

Zo zie je maar wat een goede wedsrijd bij jong oranje kan doen met de publieke opinie. Geertruida was dit seizoen beter dan Malacia, maar wordt sinds enkele weken onterecht lager ingeschat.

19 juni 2021 om 15:56

Ik kijk geen wedstrijden van Jong Oranje Is puur op basis van de potentie die ik zelf denk te zien en de posities waar ze evt zouden moeten spelen. Al zou Geertuida op het moment beter zijn/meer potentie hebben, zijn concurrenten op zijn positie zie ik hem er niet uitspelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Curaçao

FIFA ranking: 76
16 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
B. KuwasAanvaller41
G. NepomucenoAanvaller10
T. BodakKeeper00
Z. de la PazKeeper00
E. RoomKeeper60
S. AlbertoVerdediger50
J. GaariVerdediger60
Voor de complete selectie: Clubpagina Curaçao.
Programma 
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Curaçao.

108 fans
Coach, 74 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 30 juli
Tottenham Hotspur heeft vrijdag zijn bod op Cristian Romero verbeterd naar rond de vijftig miljoen euro gegarandeerd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren