Ajax maakt vertrek van Lassina Traoré naar Shakhtar bekend

Vrijdag, 18 juni 2021 om 17:17Chris Meijer • Laatste update: 17:31

Lassina Traoré verlaat Ajax voor Shakhtar Donetsk, zo maken de Amsterdammers via de officiële kanalen bekend. De twintigjarige spits werd afgelopen week al op Schiphol gespot, waardoor werd aangenomen dat de overgang naar Oekraïne zich in de afrondende fase bevond. Ajax maakt nu het vertrek van Traoré via de officiële kanalen bekend en Shakhtar communiceert dat hij zijn handtekening heeft gezet onder een vijfjarig contract. De transfersom kan volgens De Telegraaf door verschillende bonussen oplopen tot een totaalbedrag van tien miljoen euro.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Snap jij dat Ajax Lassina Traoré laat gaan?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

76 reacties (laatste reactie door viltpetje)
18 juni 2021 om 17:22

Het is toch ongelofelijk eigenlijk hè. Dat hij die speler verkocht krijgt voor 10 miljoen. Heb niks met Ajax maar echt respect voor Overmars hoe hij zijn van uitvoert. Hopelijk krijgen we bij PSV ook ooit nog een goede technisch directeur.

18 juni 2021 om 17:24

Daarom willen zoveel clubs hem hebben. Als het stempel Ajax op een speler zit dan krijg je per definitie meer geld.

18 juni 2021 om 17:51

@665, Je hebt naar eigen zeggen niet met Ajax, maar inhoudelijk ook niets met voetbal als ik zo al je posts doorneem. Het weerhoudt je iig niet om overal je mening neer te kalken. Je bent dus wel een echte Nederlander! On topic: dit is weer een wereldprestatie van Overmars. Hij krijgt nu voor de zoveelste keer het grote geld voor een bankzitter of tribuneklant. Ajax begint steeds meer op een absolute topclub te lijken.

18 juni 2021 om 17:56

Toch ben ik niet echt verbaasd. Wij kunnen Traore niet zo heel goed vinden maar het is een jonge speler die voldoet qua profiel aan veel voorkeuren. Zijn kracht, lichaam en snelheid zijn voor veel teams competenties die ze willen hebben bij een spits en als die zich nog kan ontwikkelen dan kan het zomaar heel goed uitpakken terwijl hij bij Ajax een stuk minder rendeert. Dus voor veel teams is een talent van Ajax met al een beetje ervaring op het hoogste niveau en basis skills die nog te ontwikkelen zijn een koopje.

Dit heeft Marc toch weer netjes gedaan. Ik wens Traoré veel succes in Oekraïne! Gaan we over 2 jaar een transfer naar een topcompetitie zien? 😉

18 juni 2021 om 18:36

Dit is zeker goed gedaan door Marc. Ik denk persoonlijk dat hij te kort komt voor een betere competitie maar we gaan het zien.

10 miljoen voor een matige spits met eenjarig contract. Prima gehandeld lijkt me.

18 juni 2021 om 17:30

Dat staat er niet. Door bonussen kan het op lopen tot 10 miljoen. Het is geen vast bedrag.

18 juni 2021 om 17:35

Vesta zegt ook niet dat het om een vast bedrag gaat? Maar inderdaad prima gehandeld door Overmars

18 juni 2021 om 17:51

@Vesta
Ik denk dat je je nog zult gaan verbazen, dit is geen matige spits. Zou me niks verbazen dat hij na Shakhtar over een paar jaartjes ineens bij een mooie serie A club terecht komt.

18 juni 2021 om 18:47

Ach krijgen we dat weer... een speler vertrekt bij Ajax die volgens vrijwel iedereen te kort kwam, maar nu hij weg gaat laten ze weer een pareltje lopen. Tuurlijk kan het dat hij via een omweg het alsnog weet te maken maar daar hoeft Ajax niet op te wachten toch?

18 juni 2021 om 19:17

Dat zegt Ramondiaz ook niet. Voor nu komt hij zeker te kort voor een plek kn de basis 11, maar dat betekent niet dat hij zich ergens anders in 2 jaar tijd met veel speeltijd kan ontwikkelen tot een prima spits.

18 juni 2021 om 20:56

Ben het helemaal met je eens @ramondiazEr zijn een hoop clubs en trainers die aan zo’n gozer een hoop hebben. Sterker nog, jammer dat Ajax zoveel verwacht van een spits. Wel verwacht ik dat Oekraine voor een jonge donkere gozer geen pretje is na Amsterdam. Met name tijdens de uitwedstrijden, slecht weer en pittig uitpubliek.Toch ben ik blij dat Ajax hem van de hand doet voor dit geld. Het toont alleen wel dat stukje ‘mensenhandel’ waar je niet per se iedereen blij van ziet wordenDaarmee bedoel ik dat een Enoh ook Ajax als trots houd omdat hij in Nederland gewoon een supergoed leven heeft gehad. Ik denk dat dat element door supporters vaak vergeten wordt (of niet relevant is)

18 juni 2021 om 21:12

Daar zeg je het: vrijwel iedereen. Een aantal zien wel kwaliteiten in hem waaronder RamonDiaz en ik. Zie hem ook over een paar jaar voor 25 miljoen vertrekken. Vind het een erg goed aanspeelpunt, vandaar dat bizarre aantal assists voor een spits (12) in 31 wedstrijden.

18 juni 2021 om 17:52

Matige spits conform welk standaard? Ik denk dat Traore bijvoorbeeld een prima spits was geweest voor een club als Feyenoord en niet veel minder dan bijvoorbeeld een Jorgensen. Voor Ajax kwam hij simpelweg te kort, voor een ander club kan hij wellicht echt van waarde gaan zijn.

18 juni 2021 om 20:28

ik denk dat het een wereldspits gaat worden. elke jonge speler heeft wel eens terugval en dat heeft traore ook gehad maar hij heeft op 19 jarige leeftijd laten zien over zoveel snelheid en kracht te beschikken en ondanks dat is hij ook nog super bewegelijk voor zo een krachtpatser. daarbij ook nog eens scorend vermogen ik snap niet dat ajax hem zo heeft laten vallen ineens. als hij komend seizoen stappen gaat maken op zijn zwakke punten word het echt een topper!

18 juni 2021 om 21:15

Zijn stats (zelfs zonder VVV) zijn gewoon ontzettend goed voor een wisselspeler.

18 juni 2021 om 20:29

Voor Vesta en alle andere 'kenners' in deze reactiecolumn - Ik zou willen dat ik zo jong was én zo goed kon voetballen al Lassina Traorã©. Net als velen van jullie ben ik een zestiger met overgewicht. (maar het geldt ook voor 99,9 van de rest durf ik te wedden) Op voetbalgebied een absolute loser dus...

Perfect doorgeselecteerd, wel heel benieuwd wie er tweede spits gaat worden. Dan toch Danilo?

18 juni 2021 om 17:24

Naast Danilo zal er toch meer moeten komen.. afgelopen seizoen 3 spitsen vertrokken. Huntelaar, brobbey en Traore. Daarnaast Idrissi weer weg. Dus het aantal aanvallers is wel flink geslonken.

18 juni 2021 om 17:25

Of een extra buitenspeler erbij en Tadic als optie gebruiken voor de spits.

18 juni 2021 om 17:32

Ik denk dat Marc voor een buitenspeler en een spits gaat. Tadic in de spits is altijd een optie. Maar alleen Tadic als backup in de spits wprdt te weinig. Zeker als Danilo het niveau niet aan blijkt te kunnen

18 juni 2021 om 17:38

@messibazoer Sulemana? Dan kan Tadic wanneer nodig ook spits

18 juni 2021 om 17:55

@MessiBazoerTadic zijn ouwe dagen beginnen ook te tellen, ik verwacht dat Tadic binnen 2 seizoenen niet meer zo bepalend zal zijn als dat hij nu is. We moeten echt een goede back-up voor Tadic nu al inkopen.

18 juni 2021 om 17:30

Ik denk dat ze bij Ajax hopen op een Lang/Traore/Botman scenario met Danilo en toch ook Eiting. Ik kan met niet voorstellen dat die 2 weer gaan aansluiten. Hebben allebei een redelijke verhuurperiode gehad. Nu hopen dat er een Werder, Genk, Lille of Lazio bij zo'n jongen uitkomt.

18 juni 2021 om 17:43

Ik denk dat Danilo ook gewoon verkocht wordt. Als die zijn 1e seizoenshelft had doorgezet, dan had hij wel een kans gekregen, maar in de 2e seizoenshelft leek het helemaal nergens meer op.. Ik hoop dat Ajax echt een poging gaat wagen voor Agustin Alvarez, dat lijkt me een prima backup.

18 juni 2021 om 19:11

Hoop dat ze die spits van Oekraïne halen die momenteel in België speelt. Voor het EK moest die rond de 12 mln. Kosten, zal nu Iets meer zijn.

18 juni 2021 om 19:45

Arek Milik heeft nog maar een contract voor een jaar en is nog altijd pas 27. Heeft in een half jaar Olympique Marseille toch 9 goals gescoord. Bij Napoli krijgt hij toch geen kans.

18 juni 2021 om 23:41

Die is altijd geblesseerd.

Begrijpelijk. Bedankt voor bewezen diensten. Niet geslaagd bij Ajax, maar mag toch terugkijken op een mooi hoofdstuk in zijn carriere. Hoogtepunt waren zijn vijf doelpunten tegen VVV Venlo.Brovbey zou nu gewoon echr 2e spits ,ijn geweest bij Ajax. Steeds minder concurrentie.

18 juni 2021 om 17:25

Waarschijnlijk is die 10mln ook alleen gebaseerd op die 5 goals tegen VVV hahaha

18 juni 2021 om 17:42

Ik denk dat die wedstrijd uit bij Atalanta toch ook wel heeft geholpen met 1 doelpunt en 1 versierde strafschop.

10 miljoen, hoe krijgt Overmars dit toch telkens voor elkaar. En dat alleen door een goal tegen Atalanta en die vijf knaller tegen VVV. Chapeau!

Om vervolgens zelf weer een spits van 15 miljoen te kopen.

18 juni 2021 om 17:42

Om die dan voor zeker het dubbele te verkopen

18 juni 2021 om 17:45

Tuurlijk, daarom heeft Overmars ook een negatieve transferbalans. Ik hoop dat jou smaakpapillen het nog aan kunnen. Mij lukt het wel, maar ja zoet is ook makkelijker te verwerken dan zuur.

Geen slecht bedrag voor de derde spits van Ajax. Ik kan me nog wel herinneren dat er mensen waren die hem na de wedstrijd tegen VVV als een "toekomstige topspits" bestempelden. Dat gezegd hebbende begrijp ik wel waarom hij weggaat: Haller en Tadic staan boven hem en er zijn geruchten dat Brobbey terugkomt.

18 juni 2021 om 18:50

Ik zie Brobbey echt niet terugkomen. Dat gerucht is inmiddels al een maand oud. Mocht het een jaar flink tegenvallen in Leipzig, misschien dan dat hij weg wil.

Weer goed gedaan van die Overmars. Nu opzoek naar een nieuwe spits.

Netjes hoor. Logisch dat hij weg mocht. Leuke wedstrijd gespeeld tegen VVV en uit tegen Atalanta maar voor de rest was het toch erg matig. Knap dat je er wellicht rond de 10 miljoen voor krijgt inclusief bonussen.

Prima bedrag. Ik vind het geen slechte spits, maar ook geen wereldspeler. Ik ben benieuwd wie ze gaan halen nu. Met Huntelaar, Brobbey en Traore ben je nu wel 3 van je 4 spitsen kwijt. Misschien Redan proberen terug te halen? Dat was echt een hele goede spits in de jeugd.

18 juni 2021 om 17:26

Danilo komt terug. Tadic als 3e optie voor de spits en dan een extra buitenspeler, vanuit de jeugd misschien?

18 juni 2021 om 17:32

Redan heeft nergens meer iets gepresteerd, die kan beter een jaartje KKD pakken om weer in the picture te komen. En dan niet bij Jong Ajax.

18 juni 2021 om 17:39

@zytto please geen Redan, wat is hij matig geworden.

18 juni 2021 om 18:00

Ik vond hem 3 of 4 jaar geleden echt heel goed. Ik vond hem zelfs beter dan malen in de jeugd. Volgens mij ook nog maar 19/20 jaar en Nederlands. Dat hij zo matig is geworden wist ik niet, maar die jongen had echt enorm veel potentie een paar jaar terug.

18 juni 2021 om 18:10

Bij Groningen kon ie in die paar potjes echt helemaal niks. Die is niet Ajaxwaardig

18 juni 2021 om 21:19

Maar denk je serieus dat Ajax een betere 2e spits weet te halen voor onder de 10 miljoen? Ik denk dat het moeilijk wordt. Traoré is nog jong en kon zich nog veel ontwikkelen, dus snap het vanuit Ajax niet zo. Tenzij ze een spits op het oog hebben onder de 10 miljoen natuurlijk.

10 miljoen voor een spits die maar enkele keren voor je heeft gespeeld en in deze tijd is toch wel weer erg knap van Overmars hoor.

Goed gehandeld van Marc. Kwam toch tekort, met name qua handelingssnelheid. Nou Hallers concurrentie wordt wel erg groot nu (sarcastisch). Brobbey weg, Hunter weg, Traore weg ... Wellicht Braithwaithe bij Barca ophalen?

Wereld deal weer van onze Marc.

Komt tekort voor Ajax1, qua persoon wel een gemis, want het is een hele goede jongen.

Had nog wel vertrouwen in hem maar goed heeft nog een kort contract en weinig uitzicht om eerste spits te worden op korte termijn. Hun hem een overstap en wens hem veel succes. Het zou mij niks verbazen wanneer hij veel mensen weet te verassen en over enkele seizoenen bij een mooie club in West of Zuid Europa speelt en presteert.

Shaktar is eigenlijk een hele mooie club om voor te spelen. Alleen jammer van de politieke situatie in Oekraine. Zal daar als Ajax speler zeker snel kunnen wennen.

Bij Shaktar speelt trouwens ene Israelier Solomon. Hij is nog jong en zal niet ombetaalbaar zijn voor Ajax. Volgens mij nog 21 jaar en heeft in de CL afgelopen seizoen 2x tegen Real Madrid gescoord en Mancester City. Dat is echt een goede speler. Ajax zou voor hem een mooie stap zijn denk ik

Denk een goede deal voor alle partijen. Op zich zeker geen slechte speler, maar past niet heel geweldig in het systeem van Ajax.

Geinig, in Fm20 heb ik hem er wel bij gehouden, is hij twee seizoenen op rij Afrikaans voetballer van het jaar, Goldenboy 2021 met 50 doelpunten in alle competities en heb ik zonder nadenken biedingen van 80 miljoen opzij geschoven. Als hij maar half zo goed was in het echt...

18 juni 2021 om 19:14

Passionforpink, jij geeft precies weer hoe de meeste mensen hier op VZ naar voetbal kijken en er over denken.

Nu nog Danilo voor de hoofdprijs verkopen dan cash je toch lekker voor die spelers die bij Ajax niet basis gaat halen. Blijf erbij dat je toch (als het waar is) Brobbey voor 7 miljoen terug moet halen. Dat zou de perfecte 2de spits zijn naast Haller. Tadic eventuele derde spits optie en de spits positie is klaar. Dan zorgen dat je vleugels dubbel bezet zijn (links Tadic/Neres) en rechts (Anthony/Ihatarren) dan ben je voorin helemaal klaar.

18 juni 2021 om 18:23

Alsjeblieft geen Ihatarren. Zie ik liever Karlson van Az komen bijvoorbeeld. Misschien als spits Pavlidis of Giakoumakis erbij een idee naast Danilo?

Ik vind het toch jammer, ik zie wel potentie in hem. Maar 10 miljoen voor nog 1 jaar contract is een mooi bedrag.

Kunnen we Alexander Isak niet halen? Doet 't voortreffelijk nu met Zweden en bij Willem II deed hij het ook uitstekend!

18 juni 2021 om 17:46

Er gaan geruchten dat Alexander Isak maar liefst 70 miljoen euro moet kosten.. dat gaat Ajax natuurlijk nooit betalen.

Dat Shakthar hier is ingetrapt zeg. Traore is natuurlijk absoluut geen 10 Miljoen waard. 2 miljoen was een eerlijkere prijs geweest. Met deze wetenschap verwacht ik dat een betere speler als Dumfries voor 40 miljoen weggaat en Senesi voor 25 a 30 Miljoen.

18 juni 2021 om 19:31

Het verschil zit hem natuurlijk in dat Ajax nu al enkele jaren zeer goed presteert en Traoré zijn doelpuntjes heeft gepakt. Senesi heeft feitelijk niets klaargespeeld en zit in een zeer matig draaiend Feyenoord. Dumfries zit bij een club die op zijn best op haar niveau presteert, en dan in Europa zelfs helemaal niet. De bedragen die jij noemt lijken me totaal niet realistisch voor dergelijke spelers. Eerder maximaal 15 miljoen voor Senesi en 25 miljoen voor Dumfries, mits hij het EK nog sterk afsluit. En dan is Senesi 15 miljoen nog een royaal bedrag.

18 juni 2021 om 21:22

2 miljoen? Dit kan ik totaal niet serieus nemen. Jonge spits, goed aanspeelpunt, kan assists geven en kan scoren (zonder VVV 7 goals en 9 assists in 30 wedstrijden voornamelijk als invaller). 10 miljoen is dan helemaal niet gek, je betaalt ook voor potentie.

18 juni 2021 om 22:09

Ik kan me voorstellen dat je dit zegt. Als ajax supporter is het logisch dat je hier niet helemaal objectief instaat.

19 juni 2021 om 00:36

Dus jij zou het niet gek vinden als Ajax 2 miljoen vroeg? Dan ben je echt helemaal gek geworden. Met deze statistieken op die leeftijd en potentie betaal je geen 2 miljoen. Heeft CL ervaring, daar een goal gemaakt + sterke wedstrijd. Als je dan niet snapt dat je daar wel wat voor moet betalen zou ik niet eens meer reageren.

Traoré is best wel een goede spits maar geen echte Ajaxspits die past bij de visie die Ten Hag wil uitstralen.

Ik ga hem oprecht wel missen. Onbesuisd en duidelijk nog niet goed genoeg. Heeft echter wel een karakter waar ik ontzettend veel van houd. 10 miljoen kun je natuurlijk niet laten liggen, maar was wel leuk geweest om hem bij Groningen of Vitesse te zien.

Overmars zei vorig jaar over de transfer van Botman dat met dat soort transfers de jeugdopleiding is afgedekt.

De echte doorbraak bij 1 is ook bij Traore uitgebleven, maar 10 miljoen op KKD niveau is natuurlijk een geweldig bedrag.

Beste oplossing voor Ajax en Traore. Komt gewoon tekort voor Ajax en 10 mln is toch lekker meegenomen. Top deal.

Op basis van zijn laatste wedstrijden bij Ajax is het opeens een matige spits voor velen. Als je hem langer volgt weet je dat hij specifieke kwaliteiten heeft en ontzettend sterk in de duels is. Kan een ontzettend goed aanspeelpunt worden en vind 10 miljoen dan ook wel echt het minimale wat je voor hem kan vragen. Zie zijn leeftijd en statistieken (ook zonder VVV). Gewoon een heel normaal bedrag. Zou hem als 2e spits hebben gehouden en zou zeker niet in waarde dalen, en denk zelfs dat zijn waarde in een jaar al zou kunnen stijgen naar 15/20 miljoen. Als er een spitsentrainer is die hem iets rustiger voor de goal kan maken dan zou hij echt een ontzettend goede spits kunnen zijn voor Ajax.

Voor het verfijnde combinatie spel van Ajax komt deze jongen gewoon tekort. Aan zijn instelling heeft het nooit gelegen en je zag aan alles dat hij wilde slagen bij Ajax. Daarom denk ik dat het voor Traoré geen slechte stap hoeft te zijn om bij Shakhtar te gaan spelen waar hij lekker op de counter kan spelen en gebruik kan maken van zijn snelheid. Ik gun hem een goed vervolg van zijn voetbalcarrière.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AZ00
2.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. ten HagUnknown
J. GorterKeeper
A. OnanaKeeper
N. TagliaficoVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Vrijdag 30 juli
Voor minder dan zestig miljoen euro mag Kalidou Koulibaly niet bij Napoli vertrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren