Devyne Rensch verlengt bij Ajax: ‘Of mijn status nu verandert? Nee hoor’

Vrijdag, 18 juni 2021 om 15:51Dominic Mostert • Laatste update: 15:51

Ajax en Devyne Rensch hebben overeenstemming bereikt over de verlenging van zijn contract, zo meldt de regerend kampioen van Nederland vrijdagmiddag via de officiële kanalen. Het vorige contract van Rensch liep tot door tot de zomer van 2023; de nieuwe verbintenis van de verdediger geldt tot medio 2025.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

33 reacties (laatste reactie door j3ro3ntj33__)

hele goede zaak, kan een grote worden.

18 juni 2021 om 16:09

Moet dat nog zien. Is nog jong, maar echt ipvallend vind ik hem niet. Timber wel bijvoorbeeld. Als Mazraoui fit is aan de start van het seizoen zit Rensch waarschijnlijk op de bank aankomend seizoen.

18 juni 2021 om 16:34

Over timber ben ik het met je eens, bij hem spat het talent en rust er vanaf! Rensch zal het ook heel goed gaan doen, dus zo'n contract verlening is altijd lekker meegenomen

18 juni 2021 om 17:24

en dan als je vertrouwen in hem hebt 5 jaar lijkt me verlengen toch. Blijkbaar was dat niet uit de onderhandelingen te halen.

18 juni 2021 om 17:53

Dat is ie al man. Mazroui netjes vervangen. Kwartfinale Uefa Cup, landskampioen en Knvb gewonnen. Enige wat nog ontbreekt is landstitel + Knvb prolongeren en zover mogelijk komen in de CL (halve finale) + debuut in grote Oranje. Dan is hij wellicht niet meer te houden voor Ajax.

Heel mooi dit. Echt een heel groot talent 18 jaar en hij speelt alsof die al jaren in het 1e speelt.

Logisch ! Mooie atletische speler die nog lang niet aan zijn top zit , toekomstig International

Prima nieuws. Een speler die zich lekker kan ontwikkelen bij Ajax. Groot talent en de vraag is of hij de nodige stappen kan maken.

Heel blij met dit nieuws! Rensch gaat er komen hij moet nu veel mimuten in Ajax 1 maken, constant worden en vooral veel sterker qua fysiek. Maar de basis kwaliteiten zijn er en dan is spelen bij Ajax de bezte optie om zich verder te ontwikkelen.

Netjes, hoop dat hij weer verder kan ontwikkelen na de gebruikelijke dip. Dus voor komend jaar wel handig om wat ervaring te halen om Timber en Rensch te ondersteunen.

18 juni 2021 om 14:00

Ik hoop ook echt dat Scherpen blijft. Is nu geen basismateriaal, maar heeft het als invaller van Timber de 2e seizoenshelft echt prima en constructief opgepakt. Met Martinez en Blind erbij is dat al een mooie mix denk ik. Ligt er ook aan of Nico echt weg gaat of niet. Rensch is zo multi-inzetbaar, die zou ik alleen niet snel op LCV zetten, maar LB, RCV of RB kan hij prima aan. Edit: Zoals Papabear terecht opmerkte, met Scherpen bedoel ik natuurlijk Schuurs :-)

18 juni 2021 om 14:05

Hoop dat je Schuurs bedoeld, maar ik weet het niet zo bij hem. Hij blijft dezelfde fouten maken/scherpte missen. Zou op een gegeven moment wel weg moeten zijn, maar ik hoop het met je mee.
Rensch zie ik sowieso nog wel stappen maken die is nog heel jong, als een komeet gekomen maar zal nog wel een kleine terugval maken zoals de meeste jonkies.

18 juni 2021 om 14:21

Hahahaha, je hebt helemaal gelijk! Schuurs natuurlijk. Die fouten waar je op doelt, heeft hij de laatste maanden als invaller echt veel en veel minder gemaakt. Hij is ook nog gewoon jong (niet zo jong als Timber). Ik zie hem ook niet als basismateriaal denk ik, daarin hebben Timber en Rensch gewoon meer in hun mars. Desalniettemin is het een weelde denk ik dat je iemand als Schuurs gewoon achter de hand kan hebben.

Echt een relevatie dit seizoen. Hopelijk zet hij die lijn voort en wordt het een internationale topper als rechtback.

Volgend jaar 100% vaste basisspeler, hopelijk kunnen we Mazraoui behouden en met Rensch op linksback gaan spelen en Nico verkopen. Als we Mazraoui niet kunnen behouden hoop ik dat Ajax Tete terug haalt

Geweldig nieuws, ik heb dan ook veel vertrouwen in deze klasbak die op elke positie achterin kan spelen. Hopelijk op korte termijn ook verlengingen bij Timber en Gravenberch.

Goede zet van Ajax. Mooi dat hij verlengd heeft, zag van de week nog een video met hem bij Andy vd Meijde en kreeg wat informatie eruit op zijn achtergrond. Het verbaast me dat hij net zoals Mazraoui best nieuw is bij de rechtsachter positie en ik had hem ook in 1 van de laatste wedstrijden zien spelen als verdedigend middenvelder geloof ik? Ik zie wel echt een drive in deze jongen, misschien kan hij zelfs zo multifunctioneel zijn dat het gewoon een topper word voor Ajax. Ik zie wel een soort Marcos Llorente in hem als hij deze lijn doortrekt.

Grootste talent in de verdediging dan ajax meer in zijn mars dan timber. Goede zaak voor ajax

18 juni 2021 om 13:36

@luuktuinbeek,

Hij heeft zeker niet meer in zijn mars dan Timber, Timber is wel het grootste talent van deze generatie. Ik weet niet of je het interview hebt gezien met Rensch, Timber en Brobbey, maar zij waren unaniem dat Timber toch wel het grotere talent is en het verst gaat komen van deze 3.

18 juni 2021 om 14:02

Ach ja, talent is leuk, het gaat er straks om wie het ook structureel laat zien. Het is nogal een lastige discussie om te bepalen wie van de 3 verder gaat komen in de toekomst. Die gaat het vanzelf uit wijzen.

18 juni 2021 om 14:48

@4everajax,

Dat is natuurlijk altijd zo.
Maar zijn ontwikkeling gaat op dit moment veel sneller

18 juni 2021 om 16:09

@ j3ro3ntj33__ kan wel zijn dat ze het zelf zeggen, maar klopt voor geen meter natuurlijk. Bij Rensch en Timber kan je uitstekend vergelijken,
- waarom scoort Timber pas in de kampioenswedstrijd en Rensch veel eerder, terwijl Timber geregeld minuten maakte op rechtsback, vooral later in de wedstrijd waar de tegenstander ook vermoeid is en minder defensief speelt?
- Rensch is flink jonger dan Timber, maar moment van doorbreken is na genoegen gelijk, voor dezelfde positie. Sterker nog, Rensch breekt door op zijn niet eigenlijke positie en houdt andere meer ervaren krachten gewoon op de bank.
- Ten Hag is helemaal weg van Rensch, zo erg zelfs dat hij hem op 17 jarige leeftijd in een soort daley Blind rol wil gebruiken (DE opbouwer van achteruit die het tempo van het elftal bepaald) op het moment dat Daley geblesseerd is.
- En de meest belangrijke van allemaal, Rensch is langer, haast net zo snel en wendbaar als Timber, twee benig en kan op elke positie achterin uit de voeten, maar zijn favoriete positie is Links centraal.

Zoals je aan het betoog ziet, vind ik Rensch echt een talent van de absolute buitencategorie. Verwacht dat die jongen op termijn een Daly Blind wordt, maar dan ook nog met snelheid, fysiek en twee benig. Met andere een absolute top speler. Sterker nog als hij volgend seizoen linksback staat ipv rechtsback vermoed ik dat hij wel eens opgeroepen gaat worden door Frank de Boer, omdat hij itt van Aanholt en Wijndal wel die ruimtes in dat 532 aanvallend kan bespelen en verdedigend echt meer doet terwijl hij net zo hard op en neer dendert (verwacht zelfs dat nog een seizoen onder Ten Hag ervoor zorgt dat hij dit conditioneel ook 90 minuten vol houdt, want eerlijk is eerlijk, Ten Hag zorgt voor fitte ploegen).

18 juni 2021 om 19:12

@ninjakai In dit betoog begrijp ik sowieso niet waarom je eerste punt over 2 verdedigers is wie er het eerste scoorde, dat lijkt me compleet irrelevant voor hun posities. De leeftijd waarop spelers doorbreken zegt bijna niets. Het mooiste voorbeeld wat we hierin in Nederland hebben zijn Kluivert en van Nistelrooy. Die zijn exact even oud, op de dag af zelfs. Maar de ene had al 2 CL finales en een EK gespeeld toen de andere op dezelfde positie nog bezig was om een basis plaats te krijgen in de eerste divisie. We hebben zo ongelofelijk veel (ajax) talenten gehad van 18-19 die een of twee seizoenen in het eerste speelden en het daarna niet redden en ook genoeg spelers die pas op hun 20ste of 21ste een basis plaats pakten en vervolgens wereld top werden (bijvoorbeeld van Dijk of de Jong). Rensch is is niet langer dan,timber, ze zijn beiden 179 dus jouw meest belangrijke punt klopt helemaal niet. Misschien niet eerlijk vanwege hun positie maar Timber wint gemiddeld meer kopduels. Tot nu toe wint Rensch per wedstrijd 0.1 kopduel, dan zou hij alsnog een betere kopper kunnen zijn, maar een statistiek waaruit blijkt dat Rensch een betere kopper is, of een groot aantal voorbeelden waaruit dat zou blijken is er in iedergeval niet. Aan de bal is Timber in ieder geval een stuk rustiger, heeft een hogere paas nauwkeurigheid (die van Timber was boven de 90 in de EL, nu in het NL elftal zelfs 95, en het zal best dat het maar de Oekraine was, maar daar zat hij op 96, er zijn echt wel meer zakke ploegen op het EK maar niet veel meer spelers met een hogere paas nauwkeurigheid). Dat Ten Hag heeft overwogen om Resch in een rol als Blind te laten spelen, of evenuteel als 6, zegt ook niet zo veel als het over deze twee spelers gaat. Diezelfde overweging is er namelijk ook over Timber geweest en die zal komende zomer, afhankelijk van wat er op de transfermarkt nog gaat gebeuren ongetwijfeld voor beide spelers voor volgend seizoen weer komen. Natuurlijk kan Rensch het uiteindelijk verder schoppen dan Timber, maar voorlopig heeft @j3ro3ntj33__ gewoon een punt.

21 juni 2021 om 08:11

Ninjakai,

Vrij makkelijk te verklaren. Dat Rensch eerder scoort komt omdat Rensch speelt als Rechtsback en Timber als centrale verdediger. Heeft Schuurs gewoon uit de basis gespeeld en is onbetwiste basisklant.

Prachtig nieuws,
Ik zie hem op een of andere manier altijd als het kleine broertje van Timber, Timber is al een stuk verder en dit is ook beloond met een plaats in de selectie van Nederland.

Denk persoonlijk dat Timber het wel verder gaat schoppen, Maar heerlijke rechtsback. Hopen dat hij niet zo snel vertrekt als Dest.

Ajax heeft een beetje t zelfde wat Engeland heeft. 4 rechtsbacks🤣.

Deze jongen maakt samen met Timber wel een fantastische ontwikkeling door. Ben benieuwd welke back(s) hierdoor gaan vertrekken.. ben toch ook erg gecharmeerd van Mazraoui

18 juni 2021 om 16:10

@hasclan en dan te bedenken dat Rensch eigenlijk een linker centrale verdediger is

18 juni 2021 om 16:13

Rench is eigenlijk een linksback, maar op rechts was de 'vacature' vrij dit seizoen en heeft het naar behoren gedaan! Ik vind het persoonlijk iets meer flair hebben dan Timber, maar is daardoor ook minder steady!

Fijn dat hij verlengd heeft, kan een grote worden.

18 juni 2021 om 17:53

Rensch is geen linksback.

18 juni 2021 om 23:30

Rensch is van oorsprong een centrale verdediger (naar eigen zeggen is links centraal zijn favoriete positie). Daar speelde hij in de O17 en O19 bij Ajax en ook bij de jeugdploegen van Oranje. Door zijn tweebenigheid kan hij comfortabel uit de voeten op alle 4 de posities achterin en ook als controlerende middenvelder heeft hij in de jeugd zo nu en dan gespeeld. Wel een hele veelzijdige speler in ieder geval!

Enorm fijn talent. Dit jaar heeft hij laten zien prima mee te draaien in dit elftal, plus nog enorm jong. Hij heeft veel inzicht ten opzichte van veel linksbacks en rent niet zomaar als een kip zonder kop. Dit verschilt bijvoorbeeld met vorige rechtsbacks, plus staat hij verdedigend veel sterker dan bijvoorbeeld Mazraoui. Hij heeft voor mij dan ook de voorkeur op die positie, een beetje concurrentie houdt ze ten slotte beide scherp. Hopelijk houdt hij deze lijn vast!

Ajax is goed bezig met het verlengen van de contracten van het aankomend talent zoals ook bij meerdere talenten. Proficiat voor die jonge en een succesvolle carrière gewenst.

Zal op den duur wel een transfer gaan maken natuurlijk, en door dit contract kan Ajax dan een mooie transfersom ontvangen. Stel nou hij had ook die transfer gemaakt maar met zijn vorige contract, had Ajax veel minder/niets gekregen. Ook voor hem slim; nog niet uitgeleerd en hij gaat waarschijnlijk meer verdienen. Logische en goede verlenging!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AZ00
2.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. ten HagUnknown
J. GorterKeeper
A. OnanaKeeper
N. TagliaficoVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

Nederland
0 fans
Verdediger, 18 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 27 juli
Arsenal heeft bij Internazionale navraag gedaan naar Lautaro Martínez. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren