Frenkie de Jong op gelijke hoogte met Zidane, Figo, Ronaldo en Ribéry

Vrijdag, 18 juni 2021 om 09:20 • Laatste update: 09:41

Frenkie de Jong kan terugkijken op een sterk optreden namens Nederland tegen Oostenrijk (2-0). Hij heerste op het middenveld en werd na afloop geprezen door onder meer Rafael van der Vaart. De Barcelona-middenvelder liet op kenmerkende wijze zijn kapbewegingen en dribbels zien. Voor de tweede EK-wedstrijd op rij zorgde hij voor vijf geslaagde dribbels, waarmee hij zijn naam volgens Opta kan terugvinden in een illuster rijtje namen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

102 reacties (laatste reactie door garrincha10)

Niet doen vz niet doen. Ik weet nog dat hij na 1 goal in de copa tegen een 4e klasser hier een hele artikel kreeg dat hij nu ook een doelpunten maker is. En nu na 1 leuke wedstrijd vergelijken met zidane gaat mij echt te ver zo vroeg in de vrijdag ochtend.Edit: vz is of lekker aan het lachen omdat wij er met zn allen er weer in trappen of ze zijn met ze alle aan het stressen dat frenkie niet door iedereen wordt vergeleken met zidane.

18 juni 2021 om 09:37

Volgens mij maakt het twitteraccount van Optajohan die vergelijking en dat account vergelijkt altijd puur op basis van cijfers. Het is dus gewoon een feit dat Frenkie vijf dribbels op rij voltooid op een EK en dat alleen de elite daarover mee kan praten. Niets mis mee, nog best nieuwswaardig ook.

18 juni 2021 om 09:41

Een paar leuke dribbels maakt hem uiteraard niet "op gelijke hoogte" met bovengenoemde legendes. Zidane was qua aanname en passing bovenaards. Terwijl frenkie 2x achter elkaar een pass over 5 meter verprutste. VZ brengt het wel weer vrij schaamteloos, gelijke hoogte of "in hetzelfde rijtje" zijn toch 2 totaal verschillende dingen. Speelde een goede wedstrijd hoor maar VZ en de frenkie fans zijn toch wel weer een beetje aan het doorslaan. Ach ja, oranjekoorts (vrij nietszeggende statistieken trouwens aangezien hij in La Liga bijvoorbeeld niet eens in de top 10 geslaagde dribbels staat, laat staan in de top 5 competities, moment opname dus)

18 juni 2021 om 09:54

Jij doet nu alsof Zidane van het kaliber Maradona/cruijff/pele is. Zit maar gewoon rustig als je de context van dit artikel niet begrijpt. Dat gegeil op Zidane is namelijk super overdreven. En vergelijken met Figo en CR7 mag wel? Zo zie je maar weer; fan zijn van een voetballer gaat gepaard met het verliezen van objectiviteit.

18 juni 2021 om 09:57

Zidane was zeker van dat kaliber, jouw vooringenomen menig veranderd daar niks aan, ironisch dat je een Braziliaanse vlag hebt...Google maar "Zidane VS Brazil 2006" hij gaf het beste Brazil voetbalteam ooit eigenhandig voetbal les, hier Pele zelf over Zidane: "Zidane is the master. Over the past ten years, there's been no one like him, he has been the best player in the world. "—Pelé.156"Technically, I think he is the king of what's fundamental in the game – control and passing. I don't think anyone can match him when it comes to controlling or receiving the ball."—Michel Platini.9 Many authoritative voices have acclaimed Zidane's skills and importance in the history of football, such as Brazil coach Carlos Alberto Parreira, who called Zidane "a monster" for his performance and abilities.157 German coach Franz Beckenbauer stated, "Zidane is one of the greatest players in history, a truly magnificent player."157 Italy manager Marcello Lippi, who also coached Zidane, opined, "I think Zidane is the greatest talent we've known in football these last twenty years."157 Former England manager Kevin Keegan said, "You look at Zidane and think 'I've never seen a player quite like that.' What sets Zidane apart is the way he manipulates a football, buying himself space that isn't there. Add his vision and it makes him very special."158 At the 1998 World Cup, Italian manager Cesare Maldini said, "I would give up five players to have Zidane in my squad."159 Among his playing peers, Swedish striker Zlatan Ibrahimović commented, "Zidane was from another planet. When Zidane stepped onto the pitch, the ten other guys just got suddenly better. It is that simple."161 David Beckham has described Zidane as "the greatest of all time",162163 Barcelona star Xavi has stated in a 2010 interview that Zidane was "best player in the '90s and early 2000s",164 while Brazilian defender and former Madrid teammate Roberto Carlos has said of Zidane, "He is the best player I've seen. Supporters arrived earlier at the Bernabéu just to see him warm-up."165 Brazilian playmaker Ronaldinho stated, "Zidane is one of the best footballers of all time, one of my idols. He had such elegance and grace, a wonderful touch and superb vision."166 Belgian playmaker Eden Hazard regards Zidane as "the best ever", and growing up he learned from his idol by "watching him on television and online for hours."167168 Sir Alex Ferguson: "Give me Zidane and 10 pieces of wood and I'll win you the Champions League."" Gewoon op Wikipedia hoe de grote der aarde over Zidane praatten, zelfs Xavi noemde Zidane de beste destijds. Maar goed, jij hebt blijkbaar een afwijkende mening hierover. Maar alsnog, Frenkie vergelijken met dit soort grootheden is absurd en hilarisch tegelijk, niks ten nadele van Frenkie natuurlijk.

18 juni 2021 om 10:08

Hoe kan je Frenkie überhaupt met CR7 vergelijken dat is niet te doen.

Het artikel wat Tikkitakkatoch plaatst zegt genoeg over Zidane. Eén van de spelers die mij heeft laten houden van voetbal in de jaren 90.

Frenkie is op zijn eigen manier een fenomeen maar heeft nog veel stappen te zetten wil hij in de buurt komen van Zidane z'n internationale status, maar ook van Figo en Cr7. Frenkie heeft de tijd en geniet er allemaal alsjeblieft van want hoe hij voetbalt doen er niet veel.

Iedereen altijd met die discussies over vergelijkingen, Frenkie is Frenkie, Zidane is Zidane. NL heeft met hem gewoon een topper in huis die de lijnen uitzet, de jongens om hem moeten de rest doen.

Zeker Garrincha moet snappen dat niet iedereen de lof krijgt die hem toebedeeld hoort en sommige veel lof krijgen voor hetgeen wat ze presteren. Zie maar het voetstuk waarop Pelé staat en Garrincha nooit zal krijgen.

18 juni 2021 om 10:10

Tikkitakka. Op basis van die paar leuke dribbels wordt ook het vergelijk gemaakt en wordt Frenkie tussen elite groepje gezet wat betreft het voltooien van de dribbels. Dat sommigen (stats) blijkbaar niet kunnen lezen en gelijk denken dat Optajohan (en indirect VZ) Frenkie in het geheel qua kwaliteiten op gelijke hoogte zet met dat rijtje, betekent niet dat het onwaar is wat er staat.

18 juni 2021 om 10:16

Maar niemand betwijfelt dat als je goed leest, Opta is feitelijk, koning van de statistieken, maar mensen hebben eerder kritiek wat VZ ervan maakt in hun kop.

18 juni 2021 om 10:20

Mensen zoals garrincha hebben youtube filmpjes opgezocht van r9 ronaldinho en pele en nooit een wedstrijd gezien van zidane. Hoe kan je de ultieme voetbalgod niet plaatsen in t rijtje maradone pele cruijf😂😂. Het is zidane he geen 1 of andere leuke franse speler. Mijn hemel. Dit gaan we 10 jaar later ook krijgen met ronaldo of messi. Kinderen die nog niet geboren zijn gaan ook zo over deze 2 legendes zo praten.

18 juni 2021 om 10:23

Laat me jou gelijk corrigeren: Het beste Braziliaanse voetbal team ooit was 1982' en zeker geen 2006. In 2006 hadden ze gruwelijke namen op papier, maar het was nooit een team. Daarom werden ze in 2002 wel wereldkampioen: dat was een echt team. Je doet trouwens wel heel erg je best om Zidane te verdedigen, maar het blijft een mening. Ik vond Zidane in zijn tijd de beste. Nee ik lieg, van dat tijdperk vond ik Il Fenomeno de beste en Zidane kwam daar kort achter. Maar sorry dat ik het niet met je eens ben. Dus omdat jij dat zegt was Zidane van dat kaliber? Kappen met die grootheidswaanzin van je hoor. Voor mij zijn Pelã©, Cruijff, Maradona, Messi en Ronaldo Luis Nazario de Lima de absolute elite. Dan kan jij nog 1000 quotes over jouw favoriet Zidane neerzetten hier, maar die vlieger gaat niet op. Kan over deze 5 namelijk ook genoeg superlatieven googlen en neerpleuren hier om een punt te maken, maar daar heb ik helaas geen tijd voor. Vind het ook kinderachtig, maar een fijne dag nog. Ook voor jou geldt: Frenkie wordt niet als speler vergeleken met die spelers, maar qua statistiek m.b.t. dribbelen. Is begrijpend lezen dan echt hogere wiskunde ofzo? Triest niveau hier man.

18 juni 2021 om 10:26

De ultieme voetbalgod als in Zidane? Zidane mag de veters van de echte voetbalgod niet eens strikken: Diego Armando Maradona. Zit rustig schat. En nog wat: beter dan Pelã© en Cruijff was Zidane ook niet. Hoe pijnlijk dit misschien voor je klinkt. Hij was niet eens de beste van zijn generatie, want dat was Ronaldo Luis Nazario de Lima !

18 juni 2021 om 10:29

"Dus omdat jij dat zegt was Zidane van dat kaliber? Kappen met die grootheidswaanzin van je hoor." Haha, omdat ík dat zeg? Nadat ik je net heb laten lezen hoe Pelé, Platini, SAF, Hazard, Xavi, R Carlos, Ronaldinho, , Ibrahimovic, Beckham, Maldini, Beckenbauer etc over Zidane praten, dus volgens jou moeten deze legendes "kappen met die grootheidswaanzin van ze hoor"..........? En iemand die zo respectloos praat dat "Zidane hun veters niet eens mag strikken" is nauwelijks nog serieus te nemen en laat zien dat je het toch stiekem niet zo op Zidane hebt. Heeft Frankrijk eigenhandig naar 3 finales op eindtoernooien gesleept en Madrid de finale laten winnen, noem 3 spelers die dat ook hebben gedaan? Ik verdedig Zidane puur omdat jij zet nu 1 van de beste voetballers aller tijden ("Zidane has been named FIFA World Player of the Year three times, a feat achieved only by Ronaldo, Lionel Messi and Cristiano Ronaldo)) doodleuk weg als een minderwaardig kneusje die mensen hun veters niet eens mag strikken, over hard je best doen gesproken qua afzeiken... Account met Braziliaanse vlag die natuurlijk de Braziliaanse Ronaldo boven Zidane plaatst. Surprise!

18 juni 2021 om 10:36

@garrincha je verwijt hem zijn mening door te drukken, maar je doet precies hetzelfde. Laten we het er gewoon op houden dat Ronaldo de beste spits was van zijn generatie en Zidane de beste middenvelder. Beiden zijn echt wel van hetzelfde kaliber.

18 juni 2021 om 10:37

Vieira, Henry, malaleke etc allemaal waterdragers in jouw ogen hahaha

18 juni 2021 om 10:58

Ja ik zal niet objectief zijn wat Il Fenomeno vs Zidane betreft en dan wat? Heeft die Braziliaanse vlag weinig mee te maken. Of denk jij dat iedereen Zidane beter vindt dan Il Fenomeno? Dan raad ik je aan om wakker te worden, want je slaapt. Tja, wat is er respectloos aan? Zidane was een baas, maar Maradona is weer andere koek gappie. Of ga jij nu beweren dat Zidane van hetzelfde kaliber was als Maradona? Want dan hoef ik niet meer op je te reageren, want ik neem je totaal niet meer serieus dan. Pelã© heeft Brazilie hoogstpersoonlijk 2x wereldkampioen gemaakt (1962 was natuurlijk van Garrincha), maar statistisch gezien is Pele 3x wereldkampioen geworden (doet niemand hem nooit meer na). Maradona? Er heeft nog nooit een speler een WK zo erg gedomineerd als in 1986'. En zal ik de prestaties van Napoli maar achterwege laten? Want ook dat wordt nooit meer gedaan. Messi en CR7 die een Osasuna of een Fulham eigenhandig naar de top brengen. Johan Cruijff die 3x achter elkaar met Ajax de Europa Cup 1 wint en NL naar de eerste WK finale ooit leidde? En dan laat ik de manier waarop nog achterwege. Dat was totale dominantie.

18 juni 2021 om 11:25

@garrincha10. Zidane was zeker wel van hetzelfde caliber als bovenstaande. Hoe hij de tempo bepaalde tijdens de wedstrijden, zijn bel behandeling en passing, was buitenaards. Daarnaast was hij ook altijd beslissend op de moment, dat ertoe deed. CL finale (winnende), WK finale (2 goals), en dat als middenvelder. Dus wat mij betreft behoort Zidane bij de selectie, beste voetballers ever.

18 juni 2021 om 12:52

Garincha-- Je blijft je mening maar als feit brengen, je obsessie met Zuid Amerikaanse spelers laat je niet objectief nadenken, wat legendes die velen malen meer verstand hebben van voetbal dan jij zeggen over Zidane interesseert je niet want "ik slaap en moet wakker worden" je maakt er nu een hele Zidane vs je Zuid Amerikaanse idolen van. Nogmaals, je bent nauwelijks nog serieus te nemen dus eigenlijk is deze reactie tijdsverspilling. Zidane heeft internationaal meer betekent als Maradona, maar goed de gigantische media hype omtrent Maradona schets een goddelijk beeld. Je voorliefde voor Zuid Amerikaanse spelers maakt deze discussie nutteloos.

18 juni 2021 om 12:58

Zidane was absoluut van dat kaliber

18 juni 2021 om 13:43

Maradona heeft met hele matige ploeggenoten titels in Italie en het WK gepakt. Zidane had geweldige medespelers om zich heen, zonder Zidane hadden ze die prijzen ook gepakt.

18 juni 2021 om 14:18

Tuurlijk "sanne" als jij het zegt. Feit is dat ze zonder Zidane zijn assists, gecreëerde kansen, vrije trappen én goals ze er al letterlijk in de groepsfase uit hadden gelegen. Matige medespelers voor Maradona maar die wel scoorden in de WK finale, volgens jouw logica hadden ze de WK finale ook zonder Maradona gewonnen aangezien hij niet scoorde. Hij had 2 Real Madrid spelers naast zich en de sterspelers van het destijds wereldklasse Boca en River Plate vormden het team, inderdaad wat een matig team.

18 juni 2021 om 14:41

En in 2002 vlogen ze er de eerste ronde uit ook met Zidane (los van de 1e wedstrijd) en nu? Jouw liefde met Zidane laat jou niet serieus kijken naar de feiten. Ik denk dat men wereldwijd Maradona, Cruijff, Pele en Messi boven Zidane zullen scharen. En hij schoot ze in 2006 ook persoonlijke uit de finale. Sorry, ik bedoel kopte.

18 juni 2021 om 14:57

Wat jij denkt is vrij irrelevant in deze aangezien legendes als Xavi R Carlos Platini SAF Beckenbauer etc al hebben laten zien er volstrekt anders over te denken als jouw. Sneren over Zidane z'n kopstoot terwijl je grote idool in 1994 WK naar huis werd gestuurd omdat hij drugs gebruiken belangrijker vond dan zijn nationaal team. Goed dat je zelf aangeeft dat toen Zidane het veld verliet Frankrijk het WK verloor. Impact. In 1983 vloog Argentinië met Maradona er in de eerste ronde Copa al uit. En nu? In 1985 deden ze niet eens mee. En nu? Zuid Amerikaanse spelers zijn heilig voor jou, iedereen is ondergeschikt aan jouw idolen. Ook een van de, volgens vele legendes, beste voetballers aller tijden Zidane.

18 juni 2021 om 15:14

Zo je bent echt blind he gap? Ten eerste is mijn grote idool Garrincha. Ten tweede boeit Argentinie mij vrij weinig en zie ik ze liever verliezen dan winnen. Maar ik heb ogen gekregen van God en ze werken prima. Mede daardoor ben ik niet te beroerd om toe te geven dat een Argentijn de beste voetballer ooit is. Maar wat Maradona in 86' heeft laten zien, daar kan zelfs de Zidane van 98' niet eens bij in de buurt komen. Denk jij nou echt dat al die namen die jij opnoemt dat ze Zidane beter vinden dan Diego? Man, haal die *** van Zidane uit je gezicht man. Je ziet ze vliegen. Overal waar de discussie gevoerd wordt over de beste voetballer allertijden hoor je altijd dezelfde namen. In dat rijtje heb ik Zidane zn naam nooit gehoord. En jij ook niet, je maakt het jezelf wijs. Zidane zit aan dezelfde eettafel als spelers zoals Iniesta, Gullit, van Basten enz. Een absolute geweldenaar die zijn sporen verdiend heeft, maar zit niet aan dezelfde tafel van de spelers die ik benoem. Grappig ik vernoem Cruijff ook continue, maar waarom huil je daar niet over? Is die ineens Zuid-Amerikaan? Is een Europeaan en die was ook echt beter dan jouw schatje. Veel beter zelfs. Grappig, Zlatan heeft zo vaak aangegeven dat Messi de beste ooit is voor hem en Xavi idemdito. Wellicht dat die uitspraken over Zidane gedaan zijn toen Messi pas net kwam kijken.

18 juni 2021 om 16:04

Ik ga je halve boek letterlijk niet eens lezen. Je slaat nu echt door, jij bent deze hele "Zidane is geen legende" discussie begonnen door Zidane af te zeiken en ik kom nu haast als een Zidane fanboy over omdat ik tig keer je onzin heb moeten ontkrachten. Jij ziet en hoort alleen wat je wilt zien, zelfs je idool Pelé die Zidane een All time great noemt, het interesseert je niet. Tig legendes die Zidane tot beste voetballers aller tijden rekenen, wederom begin je over jouw mening en veters strikken. Zelden zo'n schaamteloos vooringenomen iemand gezien. En dat meen ik oprecht. Tig reacties sturen om 1 van de beste voetballers aller tijden Zidane af te zeiken. Nog nooit gezien dit. Je komt ook zeer onbeleefd en respectloos over. Dit is dan ook mijn laatste reactie op jou.

18 juni 2021 om 09:37

Volgens mij heb je het artikel niet helemaal goed gelezen. Probeer het nog eens

18 juni 2021 om 09:46

Je geeft het zelf al aan: het is nog vroeg op de vrijdagochtend. Misschien daarom dat het artikel niet is doorgedrongen bij je. Neem een bak koffie en lees het nog eens op je gemakkie, misschien snap je het dan wel!

18 juni 2021 om 09:55

Jullie snappen en begrijpen niet dat wij als oudere jongens die al iets langer kijken legendes hebben zien spelen zoals zidane ronaldinho henry dit gwn onbegrijpelijk vinden. Ik hoef de artikel niet te lezen. En dat zou niemand moeten doen. Als je frenkie en zidane in 1 zin leest moet je al weten hoe laat het is. Zidane zou nu de schrijver meenemen hoe hij afgelopen week de journalist meenam. En de schrijver van dit artikel hadden we dan waarschijnlijk nooit meer teruggezien.

18 juni 2021 om 10:09

Wij als jongens die al iets langer kijken.... mijn hemel , mag ik een teiltje..

18 juni 2021 om 10:12

aadgranaat. Je zou dan denken dat je met de jaren ook begrijpelijk lezen zou hebben opgepikt, dat blijft dan jammer genoeg wel ver achter. Frenkie wordt in het elite rijtje geplaatst op basis van 1 stat (namelijk Dribble completion) , voor de rest wordt helemaal geen vergelijk in kwaliteit of wat dan ook getrokken.

18 juni 2021 om 10:20

Als je het artikel leest dan lees je dat ze Frenkie niet vergelijken met Zidane, Ronaldinho etc. Dus je heb een hoopt aannames door alleen de titel te lezen. Misschien volgende keer lezen en anders niet reageren.

18 juni 2021 om 10:22

Ik heb Zidane, Henry en Ronaldinho ook gewoon zien spelen hoor, net zoals de meerderheid van de leden hier, voel jezelf maar niet te bijzonder hoor aadgranaat70 (edit: zie op je profiel dat je van 1994 bent, mag hopen dat dat valse gegevens zijn want anders is het helemaal te droevig voor woorden). En ja, ik vond ze stuk voor stuk geweldige spelers, absoluut. Ik zou ook nooit beweren dat Frenkie nu al eenzelfde status heeft als Zidane (dat kan je namelijk pas op het eind van Frenkie's carriere vergelijken uberhaupt) - maar dat doet dit artikel ook niet. Als je probeert begrijpend te lezen zul je zien dat het enkel gaat over geslaagde dribbels op een eindtoernooi, niemand stelt dat De Jong van dezelfde klasse is als een prime Zidane.

18 juni 2021 om 10:22

Wordt in het rijtje gezet op basis van 1 stat. Ik ben nog vrij rustig geweest in mijn reactie zie ik. Ik moest heel vz plat gaan leggen. Snap je t nu nogsteeds niet na je eigen reactie geplaatst te hebben hoe belachelijk deze vergelijking is. Dit mag nooit meer, NOOOIITT MEEEERR😂

18 juni 2021 om 10:28

Hey Aad, ik kijk sinds de jaren Ernie Brandts, de broertjes vd Kerkhof, Vaneburg, en ook Bosman, Kieft en Wouters heb ik zien spelen. En toch lees ik gewoon een artikel voor ik er op reageer. Spreek dus aub voor jezelf want dit oudje denkt niet zoals jou! Sterker nog, mi worden spelers uit het verleden te vaak te rooskleurig beoordeeld. Natuurlijk is Frenkie qua lengte vd carrière nog niet op het niveau van sommige spelers uit het verleden, dat doet echter niets af van het niveau dat hij op dit moment aantikt.

18 juni 2021 om 10:29

Wordt in het rijtje gezet van geslaagde dribbels op één eindtoernooi.

Dus niet in het rijtje gezet van statistieken over zijn gehele carrière.

18 juni 2021 om 10:36

Dit artikel en de hele discussie eronder verdient eigenlijk een foto van de bruyne na zijn goal gisteren. Calma calma iedereen

18 juni 2021 om 10:37

Aad. Ten eerste, ben je geen OG ofzo als je uit 1994 bent. Sterker nog, je hebt niet eens het Nederlandse succes meegemaakt.. Toen was je -6 jaar. Dat gezegd hebbende (je weet best wel dat je niet 1 bent van de oude garde), Opta is een bedrijf wat statistieken en data bijhoudt. Zo was er in de wedstrijd tegen Oekraïne de statistiek dat Nederland de meeste aanvallen had op een EK in 10 minuten. Dat wil niet zeggen dat Nederland het beste team ooit is, net als dat niemand beweert dat Frenkie van het niveau Ronaldinho, Zidane etc. is. Het geeft enkel aan dat zij Frenkie voor gingen.. Maar is wel moeilijk natuurlijk om goed te kunnen lezen als je al zo oud bent..

18 juni 2021 om 10:41

Aadgranaat. Oh wow, het is nog erger gesteld met je begrijpend lezen dan ik had verwacht , terug naar de schoolbanken s.v.p. Binnen 1 statistiek ( aantal dribble completion op het EK) scoort Frenkie gelijk met boven genoemde namen , en dus staat Frenkie logischerwijs alleen binnen diezelfde statistiek in dat rijtje elite namen. Dat is een rijtje puur op basis van een feitelijke statistiek, dus de minst belachelijke vergelijking die je kan maken. Welke waarde je aan die ene statistiek hecht en wat het betekent voor de kwaliteit van een speler in zijn geheel dat moet je lekker zelf weten. Er wordt nergens gezegd dat Frenkie daarmee in het geheel op gelijke hoogte staat met die andere mannen.

18 juni 2021 om 09:46

Is echt te bizar voor woorden. Deze jongen heeft het hele seizoen niets bijzonders gedaan, in elke topwedstrijd onzichtbaar en dan speelt ie een leuke wedstrijd tegen een heel erg zwak Oostenrijk en is het de nieuwe Cruyff of Iniesta

18 juni 2021 om 09:53

Tja, Frenkie is en blijft het favorietje van onze media, maar vergelijken met bovengenoemde legendes en met name Zidane, de ultieme big game player is simpelweg absurd. Maar 3 jaar geleden was elke simpele pass al "Cruyffiaanse passes" etc. Maar niks tegen Frenkie, speelde een goede wedstrijd en verdient zijn credits.

18 juni 2021 om 10:03

Zidane legde eigenhandig een gouden generatie van Brazilië over de knie. Frenkie heeft potentie maar we slaan nu wel erg ver door

18 juni 2021 om 10:04

Volgens Opta hoorde Veltman een tijdje bij de 5 beste verdedigers van Europa dus die moeten we niet al te serieus nemen

18 juni 2021 om 10:10

Opta bekijkt alles vanuit alleen een statistisch oogpunt, een random verdediger die tegen FC Eibar een (voor verdedigers nietszeggende) pass accuracy haalt van 95% en Opta be like "Piet haalde een pass accuracy van 95%, alleen verdedigers Terry Vidic en Maldini deden dit ooit! 😱"

18 juni 2021 om 10:13

Statistieken tellen alleen als ze in jouw straatje vallen of niet Japie?

18 juni 2021 om 10:15

Ja want Zidane voetbalde met alleen maar koekenbakkers om zich heen. Zidane was fantastisch ja, maar dat is ook overdreven, alsof ie het alleen deed.

18 juni 2021 om 10:18

Kijk de wedstrijd gwn tegen brazilie. Dan weet je wat daarmee wordt bedoeld. Je hebt op youtube het volledige wedstrijd. Zie je over 90min. Eerder mag je geen reactie meer plaatsen eig

18 juni 2021 om 10:21

@dabor je wil toch niet zeggen dat je Frenkie echt hoger of op hetzelfde niveau plaatst als Zidane? Kom op zeg, die man heeft zijn land een wk en een ek gebracht en zijn club de Champions league en ondanks dat hij goede teamgenoten had was hij juist de beslissende factor. Dat maakt hem zo groot.
Zo lang Frenkie zelden bij de goals betrokken raakt en geen prijzen wint is hij goed, maar is hij niet geweldig.

18 juni 2021 om 10:25

Precies een de bruyne komt er in de 2e helft in en laat zien wat frenkie dit hele seizoen niet is gelukt. Beslissend zijn met een heerlijke actie en de winnende maken op prachtige wijze. We hebben op dezelfde dag de bruyne zien voetballen en hebben een dag later een artikel waar frenkie wordt vergeleken met zidane. Wat een wereld. Wat doen ze daar in belgie zou je denken. Vergelijken ze de bruyne met frenkie en hopen dat hij net zo goed wordt als onze nieuwe cruijff?

18 juni 2021 om 10:26

Dat is toch geen vergelijking man!? De Jong zijn taak is ballen onderscheppen, dribbelen tot net voorbij het middenveld, bewegen zonder, ruimte maken voor andere en balbezit houden. Zidane was een aanvallende middenvelder. Dat is hetzelfde als je Patric Vierra gaat vergelijken met Zidane.

18 juni 2021 om 10:26

Oh nee dat is ook niet wat ik wil zeggen fr010, ik begrijp echt wel dat Zidane nog een paar streepjes voor staat hoor.

18 juni 2021 om 10:30

Jezelf Aad noemen om als blanke autochtone NL over te komen is wel erg triest.

18 juni 2021 om 10:33

@Aad, maar ik zie de Bruijne geen tackel op de eigen achterlijn maken om een aanval onschadelijk te maken. Dus nee, Frankie is geen De Bruijne. De Bruijne is ook in mijn ogen een absolute wereld topper. En qua aanval is hij idd beslissender dan De Jong, maar dat zijn V.d Beek en Klaasen ook, zijn die dan ook beter als Frenkie? Of ben je gewoon appels met peren aan het vergelijken?

18 juni 2021 om 10:33

@Sanne want de mening van allochtonen telt minder zwaar of wat wil je zeggen?

18 juni 2021 om 10:34

@dabor, oke, duidelijk. Wel met je eens dat hij het natuurlijk niet alleen heeft gedaan.

18 juni 2021 om 11:43

@Dabor jij denkt echt dat als Veltman bij de beste 5 verdedigers van de wereld hoort dat hij nu niet bij een Europese topclub had gezeten en in de basis had gestaan bij Oranje?

18 juni 2021 om 12:02

@tiptopp Dit dames en heren is het toppunt van de discussie. Bedoel dieptepunt sorry. Tiptopp ga aub je account verwijderen na deze reactie. Als klaassen en van de beek al beslissender zijn in de aanval dan frenkie moet je al weten dat je nooit op deze artikel moest reageren manmanmanmanmanmanman

18 juni 2021 om 12:07

@sannebraak Jezelf druk maken of iemand een buitenlander is of niet is wel heel erg triest. Ouderwets wil k je bijna noemen naar helaas leven we nu in een tijdperk wat eigenlijk nog gekker is dan voorheen. Zielige mindset man. Probeer dat maar eerst te veranderen

18 juni 2021 om 12:09

Waaauuuuwwww wwoooooww omggg je gaat nu echt te ver alleen om frenkie groot te maken nee nee nee nee dit kan echt niet sorry. De bruyne zijn aanvallende kwaliteiten vergelijken met van de beek en klaassen en vervolgens beweren dat frenkie completer is en dus beter is dan de bruyne omg. Als je echt vind dat frenkie een betere middenvelder is dan de bruyne stop ALSTUBLIEFT met voetbal en kijk naar basketball of tennis ofz want je snapt er dan niks voor. Frenkie is een hele goeie dribbelaar en technisch leuke voetballer, maar daarmee is ook alles gezegd over frenkie. De inzicht, kracht, schotkracht, visie, lange ballen, steekpasses, positiespel en alle andere factoren van het spel is hij met straatlengte achter de bruyne.

18 juni 2021 om 12:54

Klopt Frenkie is totaal geen bepalende speler, toch?

18 juni 2021 om 14:00

@SanneBraak Wat maakt het uit als hij ergens anders vandaan komt hij mag toch zijn mening
geven

En dit is toch een beetje wat ik bedoelde met Johan Cruijff een linie naar achteren. Daar waar Cruijff natuurlijk ook nog excelleerde in scorend vermogen en prachtige goals, is Frenkie sterk(er) verdedigend en zie je hem perfect uitgevoerde slidings maken. Dumfries krijgt met recht de pluimen, maar de dirigent van dit elftal is toch echt Frenkie de Jong. Over 15 jaar zullen we pas echt beseffen wat we hadden en dan misschien wel missen.

18 juni 2021 om 09:48

Hij verdient het om ooit in een ploeg als City te spelen waar de spelers om hem heen ook ruimte maken. Het is natuurlijk ook geen toeval dat Oranje beter is gaan lopen sinds het debuut van De Jong. Hij is nog wel wat wisselvallig, maar als hij goed is, is hij ook gelijk fenomenaal en briljant. Ik vraag me af wat er nog in het vat zit, aangezien z'n piek nog zou moeten komen.

18 juni 2021 om 09:51

Wijnaldum is net effe in alles 3x effectiever dan heel die "continu om z'n as draaiende "Frenkie. Die jongen doet net alsof ie continu op de kermis is,met z'n pirouette gedoe.

18 juni 2021 om 09:59

Wijnaldum effectiever?? Sorry, wat? De man die zich continu vastloopt. De man die medespelers compleet negeert. De man die veel te vaak te lang wacht met passen, waardoor de beste opties verkeken zijn? Die is in alles 3x effectiever dan Frenkie? Echt de grootste onzin die ik heb gelezen vandaag. Die continu om z'n as draaiende Frenkie creëert ruimtes op het veld daardoor. 1 dribbel en 2 tegenstanders zijn weg en het veld ligt open. Dat is het moeilijkste dat er is. Ik heb Wijnaldum het ook een paar keer zien proberen en die liep zichzelf dan vast, worstelde met de bal of verloor gelijk de bal...

18 juni 2021 om 10:07

@messibarca,

Wijnaldum speelt ook in een iets andere rol. Is vaker betrokken in de eindfase omdat hij veel aanvallender staat. Daarom valt hij ook meer op. En daarbij zijn Frenkie zijn ballen ook vaak effectief. de goal van Weghorst van de week kwam bijvoorbeeld voort uit een steekpass van de Jong op Dumfries.

18 juni 2021 om 12:35

Kijk even naar de statistieken van gisteren, sinds dit artikel daarover gaat. Frenkie vaker balbezit verloren en minder passes gegeven.

18 juni 2021 om 10:11

Myvision je kijkt naar Frenkie alsof je Pornhub zit te kijken en overdrijft schromelijk.
En zolang Frenkie zo risicoloos blijft spelen zal hij zich nooit met de echt groten kunnen meten. Hij is daarvoor niet beslissend genoeg. Ja, leuk hoe hij wegdraait en wat mensen bezig houdt, maar de aanvallen die er toe doen starten zelden bij hem.
(En waar komen die Perfecte slidings ineens vandaan?)

18 juni 2021 om 10:36

Noem het maar risicoloos, onder druk van 1 of 2 mand zonder iemand in je rug een man uitspelen. Waarom ben je alleen beslissend voorin? De bal hebben en houden is ook belangrijk voor een overwinning.

18 juni 2021 om 10:45

Ik zeg nergens dat het niet belangrijk is. Ik vind alleen dat we dit wat groter maken dan dat het is. De echt groten hebben net wat meer kwaliteiten. . Frenkie beheerst het wegdraaien, positioneren en heeft een leuke versnelling maar als andere spelers (ik noem een Vilhena) de bal te lang vasthouden krijgt hij hiervoor commentaar. Ik ben dan ook van mening dat hij het dribbelen soms overdrijft en hierdoor juist het spel vertraagt. Ook een controlerende middenvelder zou zich in mijn ogen meer met de aanval moeten bemoeien. Zeker in een 532. Hij heeft echt zelden echt geniale/splijtende passes en trekt het spel ook niet voldoende naar zich toe. Er zijn op zijn positie nog genoeg spelers geweest die meer indruk hebben gemaakt.

18 juni 2021 om 11:20

@fr010frdam Het klopt dat er vaak genoeg overdreven wordt m.b.t. de oogappeltjes van onze selectie, maar voor de rol die Frenkie vervult binnen Oranje speelt hij juist alles behalve risicoloos. Gisteren rushed hij enkele keren langs meerdere spelers op zijn eigen helft, hij lijkt bijna altijd wel een manier te vinden om onder de druk vandaan te spelen. Als jje meer beslissende passes en doelpunten van hem verwacht, dan moet hij op een andere positie geposteerd worden, dat is gewoon niet echt een realistische verwachting in zijn huidige rol lijkt me, daarnaast is het de vraag of je dat wel van hem moet willen.

18 juni 2021 om 11:54

Dat zeg ik inderdaad, dat zijn zijn kwaliteiten, maar ik bedoel dat hij meer risico in zijn passing moet leggen. Ik zag laatst Kante voetballen bij Frankrijk. Zelfs die is aanvallend meer van waarde dan Frenkie, omdat hij directer speelt. Je ziet zelfs dat hij die pass eigenlijk wel heeft, daarom is het jammer dat hij het niet vaker gebruikt.

18 juni 2021 om 11:26

Ben het niet helemaal met je eens hoor. Laten we voorop stellen dat Frenkie een hele goede speler is. Maar als je kijkt wanneer hij echt getest wordt, heeft hij het moeilijker: bij Barcelona een aantal top wedstrijden, maar ik kan mij ook Nederland Duitsland herinneren, waarin frenkie echt helemaal niks kon betekenen vanwege snel druk zetten op hem. Cruyff was echt van een andere orde. Dan kan je nog beter een Robben vergelijken met Cruyff.

Ik kan echt zo genieten van Frenkie. Wat is hij goed! Hoop dat we hem nog vaak mogen zien dit toernooi.

Sparen wil niet zeggen dat ze niet zullen spelen. Ik denk dat ze zeker een halft zullen ballen en de tweede helft mogen de vervangers aan de bak.
Dat Frenkie dit aantal heft gehaald, heeft natuurlijk ook te maken met de tegenstanders. Al vind ook ik hem heel heel goed. Misschien dat Zidane en de anderen dit ook hebben behaald tegen zwakkere ploegen

Ik vond hem ook echt goed spelen, mooi om nog spelers te zien die daar zo comfortabel in zijn en dat ook gewoon doen en vertrouwen op hun kwaliteiten.

Vind hem echt een sieraad voor de sport. Zoveel spelplezier, deze kwaliteiten en altijd strijden.
Ik geniet er van.

Heerlijk die versnelling een paar keer gisteren war hij gewoon een paar man bezig houdt. Als hij nou nog zou werken aan zijn scorend vermogen heb je een van de beste middenvelders van de wereld in huis

Het mooie aan F. de Jong is dat echte voetbalkenner zijn kwaliteit herkennen, mensen die het voetbal niet echt zien, zullen het ook niet optimaal herkennen. Hij valt nooit in het extreme op, maar de acties die hij maakt zijn zo belangrijk voor het team, hij verlegt het spel, brengt er snelheid in, maakt de aanvallers het moeilijk. Daarbij ook de steekpasses die hij nog uitdeelt. Het is niet voor niets dat hij vaste waarde is bij Barca en daar geprezen word.

18 juni 2021 om 10:18

Haha wil je nou zeggen dat je jezelf bij de echter voetbalkenners rekent?

18 juni 2021 om 10:23

Wederom een prachtige bijdrage van onze kenner 😂

18 juni 2021 om 10:28

Of hij een kenner is of niet maar hij heeft wel gelijk. Rio Ferdinand, Alan Shearer en Nigel de Jong waren ook helemaal onder de indruk op de BBC. En Pierre en Rafael ook.

18 juni 2021 om 10:30

@fr010frdam,

Dat wil ik inderaad zeggen

18 juni 2021 om 13:26

@thucan, dankje
Ik zie aan de opbouw dat dit niet sarcastisch is.

18 juni 2021 om 13:31

@fr010frdam,

Ik zal het vast niet altijd juist hebben, maar ik volg al het voetbal (top 5 landen).
Zie veel interviews, praatprogrammas, wedstrijden, samenvattingen etc. Dus dan behoor je wel tot een kenner denk ik zo. Dat je dan een eigen mening hebt en niet altijd dezelfde is logisch. Maar het feit dat hij bij Barca altijd in de basis staat, bij Nederland onomstreden is, Ajax heeft geleid naar de halve finale CL, elke ploeg kon uitkiezen, en nu in een rijtje met deze namen staat zegt wel wat.

Nu de vraag terug:
Wil je zeggen dat jij F. de Jong niet goed vind ?

18 juni 2021 om 14:46

Het waren met name Ziyech De Ligt en Tadic die Ajax naar de halve finale hebben geleid. Haast schandalig naar hun toe om Frenkie doodleuk als dé sterspeler van dat Ajax te betitelen. Als Frenkie dat echt had gedaan dan zou hij uiteraard wel tot Ajax POTY zijn verkozen, wat niet gebeurde aangezien Ziyech werd verkozen boven Frenkie. Alleen Barca, City en PSG, dat is toch iets anders dan dat hij "elke ploeg kon uitkiezen". 1 leuke wedstrijd tegen een C land als Oostenrijk en mensen slaan weer volledig op hol. Effe de grote wedstrijden van Barca terugkijken, waarschuwing, Frenkie zul je niet zien.

18 juni 2021 om 15:07

@j3ro3ntj33__
Ik merk dat ik vaak een andere mening heb, maar vind het wel mooi dat je deze discussie serieus aangaat.
Antwoord op je vraag: Jawel, ik vind Frenkie wel goed, echter vind ik dat hij groter wordt gemaakt dan dat hij op dit moment echt is. Ik zie zijn kwaliteiten ook, maar ik zie ook genoeg tekortkomingen. Genoeg spelers op die positie in het verleden waren echt nog een stukje beter in hun beste tijd. Een Pirlo, een Busquets, een Xabi Alonso, Kante en ook Modric en zo zijn er nog wel genoeg op te noemen. Simpelweg omdat veel meer bij het spel betrokken zijn/waren en ook vaak meer risico in de passing legden. Frenkie is niet direct genoeg en loopt veel met de bal, waardoor hij soms goed temporiseert, maar ook vaak de aanval vertraagt.
Bij Barcelona, toen hij iets verder naar voren speelde, was ineens wel bij meer aanvallen betrokken. Dus hij kan het wel, maar doet het niet, dat vind ik jammer en daardoor is hij naar mijn mening goed, maar niet geweldig.

18 juni 2021 om 10:26

Iedereen herkent de kwaliteiten wel, maar er zijn er een hoop die vinden dat hij nu groter wordt gemaakt dan dat hij is. Dat heeft weinig met voetbalverstand te maken. Jij roemt zijn steekpasses en ik vind juist dat je die te weinig ziet voor de statuur die hem wordt aangeschreven. Kijk naar de reactie van myvision die hem beschrijft als Cruyff. Daar is hij gewoon echt niet goed genoeg voor omdat juist dat speciale in aanvallend opzicht ontbreekt. Een ragfijne steekpass waarmee hij aanvallen opzet. Zoals iemand hier terecht opmerkt beginnen de aanvallen die er toe doen nauwelijks bij hem of zitten er voor de goal nog vele schijven tussen die een grotere invloed hebben gehad. Dat doet niks af aan de kwaliteiten die hij heeft want zijn dribbels zijn machtig mooi. Het doet wel wat af aan de status die hij nu krijgt. Die vind ik op dit moment gewoon te groot. Die past bij iemand die de kwaliteiten van Frenkie nu heeft met de passing van een busquets of een Xavi.

18 juni 2021 om 10:32

Cruijff speelde veel aanvallender. Maar het versnellen, de dribbels, het kort weg draaien en de passing zijn eigenschappen die heel lijken veel op Cruijff.

18 juni 2021 om 10:48

Dat zal niemand ontkennen. Maar ik heb beelden van Cruyff bij Feyenoord gezien waarbij hij gewoon al 36 jaar is. De manier waarop hij soms achterin blijft hangen omdat hij het niet volledig kon belopen en dan met de grootste finesse vertrouwd op passing zie ik te weinig bij Frenkie terug. Dan ligt er ruimte, maakt een speler een loopactie en loopt hij met de bal verder, speelt een man voorbij en geeft een balletje breed. Johan Cruyff had naar alle waarschijnlijkheid die mogelijkheid gezien en de bal buitenkant voet op maat gegeven. En dat is exact wat ik bedoel. De kwaliteiten van Frenkie zijn groot en je ziet een speler zoals hij niet vaak voorbij komen, maar er ontbreekt echt (nog) iets in zijn spel. Wil hij echt als 1 van de grootste worden, de status die hem nu wordt toegeschreven, dan vind ik dat hij zich op dat punt echt nog goed moet ontwikkelen. Kan komen met de ervaring en je zal mij zeker niet horen zeggen dat hij dat niet gaat halen. Alleen ik, en redelijk veel met mij, missen de nuance tussen alle blinde adoratie. Het lijkt wel alsof er geen kritiek op hem kan zijn en daardoor worden sommige superlatieven overdreven.

18 juni 2021 om 12:55

Niet iedereen erkend de kwaliteiten hoor, er is hier bijvoorbeeld een zeker figuur die Frenkie voor een elftal geen bepalende speler vind, puur omdat ie geen doelpunten maakt. Tja..

Dat was bij Ajax al enorm genieten met hem, hij heeft een vleugje Cruijff maar dan op het middenveld, gewoon bijna niet van de bal te krijgen op souplesse, techniek en snelheid niet op kracht. Het zegt genoeg dat hij hier als een van de weinige middenvelders tussen staat. We gaan het als Oranje nog wel nodig hebben dat hij het ook wat hoger op het veld gaat doen.

Wel mooi hoe velen hier weer over Frenkie gaan lopen kwijlen omdat hij een goede pot tegen Oostenrijk speelt. Doe normaal mensen. In Laliga heeft hij ook van dit soort potten gespeeld tegen de Eibars van deze wereld om vervolgens al 2 jaar in alle topwedstrijden verstoppertje te spelen en te verzuipen. Laten we het kwijlen dus nog maar even achterwege laten en het gewoon per wedstrijd bekijken. Dat hij dit tegen matige ploegen kan weten we al jaren. Dit wil ik juist zien in de grote wedstrijden en dat het wat constanter wordt zodat hij echt bij de wereldtop gaat horen. Laten we immers niet vergeten dat het bij hem tegen Georgie en Schotland ook weinig verheffend was. Blij met zijn eerste twee wedstrijden dit toernooi en eens kijken of hij dit kan continueren.

Zidane, Figo, Ronaldo en Ribã©ry zitten niet eens op dezelfde hoogte. Je hebt een Cam, een linksbuiten, een rechtsbuiten/spits en een controlerende middenvelder allemaal op 1 hoop. Dat is als De Ligt vergelijken met Romario... Totaal andere posities en kwaliteiten. Als in: je kan een middenvelder/ aanvaller makkelijker uitdribbelen dan een verdediger. De succesvolle dribbels van De Jong zijn tot nu toe wel voornamelijk op posities waarbij er niet heel veel druk op de man/ bal wordt gegeven. Los van het feit dat hij echt de beste speler is die we hebben rondlopen he.

18 juni 2021 om 11:37

Dit artikelt vergelijkt dan ook niet de kwaliteiten of iets dergelijks van de spelers. Het is puur gebaseerd op feiten, namelijk succesvolle dribbels. In het artikel en de tweet van Optajohn worden alleen de voorgangers genoemd en wordt niet gezegd dat Frenkie even goed is

18 juni 2021 om 12:07

Als in: je kan een middenvelder/ aanvaller makkelijker uitdribbelen dan een verdediger. De succesvolle dribbels van De Jong zijn tot nu toe wel voornamelijk op posities waarbij er niet heel veel druk op de man/ bal wordt gegeven

dus dat

Dat Frenkie veel talent bezit is duidelijk. Samen met de Ligt de toekomst van Oranje. Ze zullen (na enkele jaren) gezien worden als een van de beste voetballers van hun generatie, wie weet (mits ze constant presteren natuurlijk, iets wat Frenkie bijv toch nog moeite mee heeft).Maar de vergelijking met Johan Cruijff, nou laten we even rustig doen.

Heb liever dat hij 3 dribbels minder maakt, en dan 2 keer een aanvaller met een pracht pass voor de keeper zet, die dribbels in de middencirkel zijn leuk, maar daarna gaat de bal bijna altijd breed.
Nee het is een leuke speler, maar nog niet van het niveau van bovengenoemde heren

Frenkie is een hartstikke leuk joch. Ontwapenend; het zou zo je buurjongen kunnen zijn. Alleen dat overdreven gedoe rondom hem heen is ronduit belachelijk. Vergelijken met Zidane en Ronaldo? Je moet maar durven. In de verste verte kom hij daar nog niet in de buurt. Zidane heeft een wereldtitel gewonnen, CL-finales gewonnen. Was heel erg vaak beslissend. Met goals en assists. Dat zie ik Frenkie gewoon niet doen. Voor ik weer het halve forum op mijn dak krijg: ik zou willen dat het anders was, maar hij maakt zijn acties net voor de verdediging. Bijna altijd op eigen helft, waar de druk veel kleiner is.
Pirlo, Zidane, Debruyne, Kimmich doen (of deden) dat op een andere plek, nl in de laatste 25 meter van het veld. Daar komen kansen en doelpunten uit.

Nog even over het middenveld van NL. Met de Roon en Frenkie heb je twee spelers die verdedigend denken en net voor het driemansblok spelen. Wijnaldum is een loper en ook niet van de briljante passjes. Wie moet dan in vredesnaam Depay en Weghorst wegsteken? Juist, niemand! En dat is de hoofdreden van het saaie spel van Oranje, Het middenveld heeft geen creativiteit en speelt heel ver naar achteren.

18 juni 2021 om 16:38

Weghorst wegsteken, haha goeie!

Hoeveel mislukte dribbels 🥱 .. nu zijn het nog leuke jaren 70/80 actie's maar je zag tegen Oostenrijk al de 2de helft dat ze de voorspelbaarheid al een beetje door hadden.
Hetzelfde zal komende seizoen in Spanje blijken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2223 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger40
S. de VrijVerdediger40
D. DumfriesVerdediger42
P. van AanholtVerdediger40
F. de JongMiddenvelder40
G. WijnaldumMiddenvelder43
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

244 fans
Middenvelder, 24 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 30 juli
Tottenham Hotspur heeft vrijdag zijn bod op Cristian Romero verbeterd naar rond de vijftig miljoen euro gegarandeerd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren