Neymar kan tranen niet bedwingen na klinkende zege Brazilië

Vrijdag, 18 juni 2021 om 07:05Yanick Vos • Laatste update: 11:05

Brazilië heeft vannacht niets heel gelaten van Peru. Nadat het team van bondscoach Tite de eerste groepswedstrijd in de Copa América met 3-0 van Venezuela won, was het deze keer met 4-0 te sterk voor Peru. Neymar was een van de doelpuntenmakers in het Estadio Olimpico Nilton Santos in Rio de Janeiro. De aanvaller van Paris Saint-Germain tekende voor zijn 68ste doelpunt namens Brazilië, waarmee hij weer een stap dichter bij het record van Pelé is gekomen (77). Het leidde na afloop tot een emotioneel interview, waarbij Neymar zijn tranen niet kon bedwingen.

Brazilië was een maatje te groot voor Peru, dat werkelijk niets in te brengen had. Na twaalf minuten kwam de thuisploeg op voorsprong. Het openingsdoelpunt was het gevolg van een mooie aanval vanaf de linkerflank. De bal belandde bij de tweede paal, waar Gabriel Jesus het overzicht bewaarde en Alex Sandro bediende: 1-0. Hoewel Brazilië de bovenliggende partij was, duurde het tot de 68ste mniuut voordat de 2-0 op het scorebord kwam. Vanuit de counter kwam de bal terecht bij Neymar, die zichzelf op de rand van het strafschopgebied vrijspeelde en vanuit de draai scoorde in de verre hoek.

In de slotfase deden de invallers van zich spreken. Het machteloze Peru was niet in staat om er een slotoffensief uit te persen en werd achteruit gedwongen. In de 89ste minuut speelde Neymar invaller Richarlison vrij op de linkerflank, die op zijn beurt een niet te missen kans bood aan Everton Ribeiro, een andere invaller: 3-0. In de zes minuten blessuretijd werd de marge nog op vier gebracht door Richarlison. Neymar stond met een briljante steekbal op Roberto Firmino aan de basis van dit doelpunt. Firmino slaagde er niet in om te scoren, maar vanuit de rebound lukte Richarlison dat wel.

Neymar, de grote uitblinker aan de kant van op het veld, was na afloop tot tranen geroerd in een emotioneel interview. Hij was zichtbaar geraakt door het doelpunt dat hem weer een stapje dichter naar de titel van Braziliaans topscorer aller tijden bracht. “Ik had nooit gedacht dat ik deze cijfers zou bereiken namens de Seleção. Dit betekent ontzettend veel voor me. Ik heb twee zware jaren achter de rug", doelde hij onder meer over zijn blessures, waarmee hij het vorige toernooi om de Copa América in 2019 moest missen. "Deze cijfers zijn het gevolg van het feit dat ik het zo mooi vind om voor Brazilië te spelen, om mijn land te vertegenwoordigen en mijn familie. Het maakt me blij dat ik een voorbeeld kan zijn en mensen blij kan maken. Ik wil dat mijn familie en vrienden trots zijn”, aldus een emotionele Neymar.

De woorden van Neymar lokten een reactie uit bij Pelé, nu nog topscorer aller tijden van de Braziliaanse ploeg. “Altijd als ik deze jongen zie, lacht hij. Het is onmogelijk om niet terug te lachen. Het is besmettelijk. Net als elke Braziliaan ben ik altijd blij om hem te zien spelen. Vanavond kwam hij weer een stap dichter bij mijn record voor de Seleção. Ik vind het geweldig dat hij dat record in zicht krijgt”, aldus Pelé op Instagram. Aanstaande donderdagnacht (02.00 uur Nederlandse tijd) komt Brazilië opnieuw in actie. In Rio de Janeiro is Colombia, de nummer twee van de poule, dan de tegenstander.Gerelateerd

Meer sportnieuws

28 reacties (laatste reactie door hangover96)

Dit Brazilië speelt echt als een solide machine! Kan mij niet voorstellen dat zij niet de copa gaan winnen. Compleet elftal met nergens zwaktes! Neymar gaat Pelé zijn record verbeteren en als hij zijn sport nog iets serieuzer zal nemen, gaat ie net de 100 halen

18 juni 2021 om 07:35

Bizar! Had nooit verwacht dat Neymar degene zou zijn die in aanmerking zou komen om het record van Pele te verbreken. 100 lijkt me alleen niet haalbaar.

18 juni 2021 om 07:46

Hoezo lijkt 100 niet haalbaar? Neymar heeft nog 4-6 jaren te gaan(29, 30, 31, 32, 33, 34). Dat zijn sowieso nog 2 wk’s, een copa America, een kwalificatie voor het wk 2026. Zijn gemiddelde als international is samen met Lukaku het hoogste van alle spelers. Met grote afstand zelfs. Neymar en Lukaku zijn de enige spelers waar Cristiano nog van gaat bibberen. Want die vormen zeker een bedreiging voor het record qua doelpunten wat Cristiano ongetwijfeld als international zal pakken

18 juni 2021 om 07:48

Met gemak als die fit blijft, kan nog minimaal 6 jaar mee, met die eeuwig lange kwalificatie in Zuid Amerika om t wk, het WK volgend jaar en over 4 jaar, plus nog wat copa´s.

18 juni 2021 om 07:52

De kwalificatie voor wk’s in Zuid Amerika duurt 8 wedstrijden langer dan die in Europa. Dat maakt het wel makkelijk om snel meer wedstrijden mee te pikken en te scoren. Maar Europa met minder wedstrijden houdt dat in evenwicht doordat er zoveel C-landen zijn die mee mogen doen, waardoor spelers als Cristiano makkelijk doelpuntjes mee kunnen pikken.

18 juni 2021 om 08:12

In Europa spelen ze nog een nations league. Spelen gewoon net zoveel interlands

18 juni 2021 om 09:59

Arjun,

We zullen het zien. Als ik zie hoe vaak Neymar de laatste jaren geblesseerd is en ook vaak geblesseerd uitvalt tijdens toernooien (WK 2014 en Copa 2019) heb ik er een hard hoofd in. Maar goed, wat mij betreft bezorgd hij Brazilie liever die 6e wereldtitel ipv dat record van Pele. Een beetje wat Romarió (1994) en Ronaldo (2002) hebben gedaan. Daar wordt meer waarde aan gehecht. Maar mocht hij de 100 halen, gun ik het hem van harte.

Speciaal voor Neymar blijf ik tot laat op om de Copa America te volgen en wat was hij weer goed zeg. Had een ongelooflijke solo die ik jullie aanraadt op youtube te kijken. Brazilie is de laatste 2 jaar weer echt een machine aan het worden net als Italië. Dit zijn momenteel met afstand de sterkste ploegen internationaal. Toch ook nog even naar de cijfers. Iets van 106 interlands en al 68 goals voor Neymar. Dat zijn cijfers van een echte legende. Hij zit Messi op de hielen die al aan het einde van zijn carriere zit, terwijl de 5 beste jaren van Neymar nog komen gaan. Ik hoop dat Neymar zo snel mogelijk richting de 100 goals gaat. Persoonlijk vind ik niet dat Cristiano Ronaldo topscorer allertijden(international) mag worden. Simpelweg, omdat hij een gigantisch deel van zijn goals heeft gemaakt tegen absolute C-landen die hij tegenkomt in Europa. Kijk even zijn lijstje, meer dan 100 goals en niet eens 5 tegen toplanden over zijn hele carriere vanaf 2003. Neymar komt in de Copa America en de kwalifiactie voor het WK nooit landen tegen zoals Andorra, Lichtenstein, Luxemburg etc. En heeft al tegen veel meer topploegen gescoord, oa Argentinie, Duitsland, Italie, Portugal. Pele is het eerste doelwit van Neymar, nog 9 goals te gaan. En daarna volle druk zetten op Cristiano

18 juni 2021 om 09:16

Tja je kunt niet altijd tegen de toplanden scoren, doen messi en neymar ook niet. Je kunt mij trouwens ook echt niet verkopen dat de langer durende kwalificaties van zuid amerika niet vol met c landen zit. Tevens heeft neymar meer dan 10 van zijn goals tegen Japan alleen... Topland natuurlijk. Scoren tegen de kleintjes hoort er nu eenmaal bij, we kunnen niet doen alsof Ronaldo dat record niet gaat verdienen wanneer die dat breekt vanwege de tegenstanders. Neymar loopt namelijk tegen de zelde type tegenstanders aan. Dat gezegt te hebben zijn de statistieken van Neymar wel echt bizar.

18 juni 2021 om 10:04

Brazilie heeft de afgelopen jaren juist laten zien dat ze internationaal (net als Argentinie, Uruguay enz) een pas op de plaats hebben gemaak t.o.v. de Europese top. De tijden dat de Zuid-Amerikaanse landen puur op techniek, snelheid en fysieke kracht Europa aan banden kon leggen zijn voorbij. Voetbal is veranderd. Europese top is tactisch zoveel beter ontwikkeld. Vooral zonder bal kunnen de Zuid-Amerikaanse toplanden enorm veel leren. Brazilie heeft op papier een gruwelijke selectie, maar in 2018 kwam toch pijnlijk naar voren dat ze niet kunnen wedijveren met de Europese top. Volgend jaar in Qatar een nieuw meetmoment!

Ik snap de haat op Neymar nooit zo goed , prachtige speler en 1 van de weinige die in staat is om puur op techniek iemand te passeren. En jaa hij ligt wel eens op de grond, en hij zeurt wel eens om een kaart. Maar dat komt toch enkel en alleen omdat hij fantastisch kan dribbelen, en daardoor ook veel vaker geraakt en geschopt word. Ik zou het iedereen gunnen om te kunnen genieten van deze fantastische voetballer.

18 juni 2021 om 07:50

Ook vandaag weer kreeg hij een flinke tik op zijn enkels. Simpelweg omdat verdedigers geirriteerd raken omdat ze hem niet kunnen pakken. Valt me ook op dat hij bij Barcelona altijd fit was en elke seizoen 40-50 wedstrijden meepakte. Bij PSG veel vaker geblesseerd en 30-35 wedstrijden max per seizoen. Krijgt in de Ligue 1 met alleen maar lompe keiharde verdedigers te maken.

18 juni 2021 om 07:51

Precies, onnodige haat richting hem maakt mij wel moe. Was net als bij Cristiano Ronaldo, onnodige haat omdat de media hem als een eikel liet lijken. Neymar is al zo lang een Braziliaans internationaal. 10 jaar in de a selectie er zijn weinig spelers in Brazilië die dat hebben bereikt. Hij gaat waarschijnlijk de records van Pelé breken. Laatst wk iedereen zat te klagen over hem dat hij te vaak op de grond ligt, maar ga een keer tellen hoeveel vrijtrappen de beste man krijgt per wedstrijd. Terecht dat hij valt, wat moet hij doen zijn knie en enkels kapot laten gaan net als bij Ronaldo?

18 juni 2021 om 07:52

Naja het probleem ligt niet bij het gaan liggen. Prima, als jij wat voelt en je gaat liggen, maar het is niet nodig om als je ligt nog 6 koprollen 5 achteruitsaltos en 3 flikflaks al huilend uit te voeren.

18 juni 2021 om 07:54

Robben deed dat ook geregeld, die krijgt alleen maar lof.

18 juni 2021 om 09:49

Het positieve van Robben blijft gelukkig hangen, echter werd hij ook vaak als duikelaar weggezet. Daarnaast hebben genoeg mensen zich aan het gedrag van hem geïrriteerd in z'n carrière.

Als Neymar stopt met voetballen zal hij vooral herinnerd worden om hetgeen hij zo goed kon, voetballen, de rest is bijzaak.

18 juni 2021 om 08:04

Apart dat je die haat niet snapt. Ik vind hem een van de grootste eikels die ik ooit heb gezien in de voetballerij. Lokt alleen maar uit, gaat vervolgens liggen rollebollen en janken bij de scheids. Alles moet om meneer draaien, ook als hij weer eens naar de verjaardag van zijn zus moet. Niet iedereen houdt daarvan. Mijns inziens verpest het het spel zelfs. Ik hou van de voetballer Neymar hoor, maar de persoon Neymar walg ik geregeld van.

18 juni 2021 om 10:10

Hoe kan je zoiets zeggen. Je houdt niet van de persoon. Jij kent hem niet. Je gaat niet met hem om, je spreekt hem niet. Je ziet slecht de roddels en beeld die media schets over hem. Onbegrijpelijk dat je een mening gaat vormen over zijn karakter terwijl je hem niet kent.

18 juni 2021 om 11:37

Hij is genoeg in beeld om hem een eikel te vinden. Net als Sywert van Lienden.
Tuurlijk; als je hem persoonlijk kent nuanceert het beeld. Maar dat geldt voor iedereen.

18 juni 2021 om 08:33

Niemand zul je horen zeggen dat het voetballend geen geweldenaar is maar dat janken en rollen komt echt niet alleen omdat hij 'goed kan dribbelen'. Dat is een mentaal/psychisch probleem, of hoe j het wilt noemen. Ik heb al moeite met spelers die 1x rollen of een schwalbe maken, laat staan Neymar. Irriteer me overigens evengoed aan een zeurende Frenkie of rollende De Ligt (gisteren). Voordat ik verwijten krijg als 'ja maar de Nederlandse spelers doen heT ook'. In de verste verte ken ik geen voetballer die net zo erg is als Neymar. Klasse apart op voetbalgebied, maar ook op jankgebied.

18 juni 2021 om 09:10

Van De Jong en De Ligt is nog nooit een rug kapot getrapt. Ook geen voet twee keer kapot getrapt. En ze worden ook niet 10 tot 15 keer per wedstrijd tegen de knie geschopt of op de enkels zonder dat daartegen wordt ingegrepen. Vooral in Frankrijk wordt Neymar absoluut niet in bescherming genomen, terwijl hij gewoon een van de beste ter wereld is en prachtig kan voetballen. Toen hij nog bij Barcelona speelde genoot hij dezelfde bescherming die Messi ook altijd heeft en hij was toen ook veel minder geblesseerd en hij werd toen ook niet 10 tot 15 keer per wedstrijd getorpedeerd. Dat rollen en vragen om kaarten is er bij hem ingebakken om zichzelf te beschermen. Dat kan je vervelend vinden, ik vind niet dat het opweegt 1) tegen het gebrek aan ingrijpen van de arbitrage wanneer hij daadwerkelijk aan gort wordt getrapt en 2) al helemaal niet tegen het schitterende spel wat hij ertegenover stelt als hij niet bij elk balbezit moet vrezen voor welke spier of welk bot het er dit keer weer te verduren zal krijgen.

18 juni 2021 om 09:21

Ik vind dat een beetje een gekke redenatie. Ik vind hem overdreven theatraal en of dat nu door alle trappen komt of niet, hij is het wel gewoon. Er zijn genoeg andere topspelers die soortgelijk voetballen en niet continu liggen te rollebollen.

18 juni 2021 om 09:51

Vangaaltje, heb je basasicoglu of hoe je het ook schrijft, gezien met Feijenoord tegen Ado. Die is nog steeds aan het rollen.. Zonder gekkigheid, ik irriteer me daar ook zeker aan, Neymar moet zichzelf wel beschermen en als hij niet vraagt om een vrije trap geven sommige scheidsrechters dit ook niet. Dan maar overdreven en ervoor zorgen dat je die vrije trap wel krijgt.

18 juni 2021 om 08:48

Snap het ook nooit, heerlijke voetballer waar iedereen inderdaad van zou moeten genieten. Het 50 km rollebollen is niet nodig, maar snap wel dat die vaak naar de grond gaat. Krijgt veel trappen te voorduren en het zou ook vaak gebeuren uit zelfbescherming om geen blessure op te lopen.

Goeie match, beter dan tegen Venezuela. Maar het kan nog veel beter wat betreft spelopvatting. Het is dat we Neymar hebben. Bizar hoeveel goals deze man al heeft. Niet eens 30 jaar oud. Fenomeen!

Zo jaloers op hoe goed dit Brazilië speelt...vooral zuur omdat ik dan naar Argentinië kijk die het hier van moeten zien te winnen willen ze nog iets in tijdperk Messi pakken als land pfft. Niet normaal hoe sterk Brazilië en ook volwassen is geworden. minstens 5 aanvallers die allemaal kunnen scoren en dan heb je nog die verdedigers die allemaal tijdens spelhervattingen aardig kunnen koppen. Met een middenveld die gewoon lekker kan opbouwen is de balans echt goed.

Natuurlijk vind Pelé het geweldig dat neymar in de buurt komt. Zo krijgt hij zelf de komende maanden/jaren ook weer wat aandacht bij elke pot van neymar. Eens zien of hij het ook nog geweldig vindt wanneer neymar hem uit de boeken schiet? Of tovert ie dan weer plots wat goals die iedereen vergeten is uit zijn mouw?

18 juni 2021 om 12:18

Het kan goed dat Pele het niet meer meemaakt als Neymar hem uit de boeken schiet, die is al behoorlijk op leeftijd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Brazilië

FIFA ranking: 3
195 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Brazilië1814
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Zuid-Ame...
SpelersPositieW
DaniloVerdediger70
Renan LodiVerdediger70
RicharlisonAanvaller71
CasemiroMiddenvelder61
FredMiddenvelder60
MarquinhosVerdediger61
ÉvertonMiddenvelder60
Voor de complete selectie: Clubpagina Brazilië.

1286 fans
Aanvaller, 29 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Paris Saint-Germain 18 9 6 2
2019/2020 Paris Saint-Germain 15 13 3 1
2018/2019 Paris Saint-Germain 17 15 2 0
2017/2018 Paris Saint-Germain 20 19 5 1
2016/2017 Barcelona 30 13 7 1
Laatste voetbalnieuws

Barcelona meldt akkoord met Neymar en bespaart tientallen miljoenen

Het juridisch geschil tussen Barcelona en Neymar is definitief ten einde gekomen, zo maakte de Catalaanse club maandag bekend in een statement. Beide partijen hebben buiten de rechtszaal een akkoord bereikt,...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 27 juli
Arsenal heeft bij Internazionale navraag gedaan naar Lautaro Martínez. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren