Van Basten is hard: ‘Ik denk dat De Ligt weinig heeft opgestoken daar’

Vrijdag, 18 juni 2021 om 00:10 • Laatste update: 13:10

Marco van Basten is na afloop van de 2-0 overwinning van Oranje op Oostenrijk kritisch op Matthijs de Ligt. In de studio van de NOS wordt een moment uit de eerste helft van het duel in de Johan Cruijff ArenA uitgelicht, waar Marcel Sabitzer een vrije doortocht richting het doel leek te krijgen doordat De Ligt meeliep met Michael Gregoritsch. Van Basten komt op basis van dat moment tot de conclusie dat De Ligt niks heeft opgestoken in Italië.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

83 reacties (laatste reactie door hector)

De Ligt die in zijn Ajax-tijd nog altijd werd verdomd als hij voor NL uitkwam, terwijl hij nu samen met Frenkie de eerste is die op t wedstrijdformulier staan. Ja hoor, de Ligt heeft helemaal niets geleerd afgelopen tijd…

18 juni 2021 om 02:16

Zelfs in Italië spelen ze niet met een 5mans verdediging en dat is voor de Ligt ook even wennen.

18 juni 2021 om 06:39

Die jongens zijn gegroeid als mensen, en xe hebben nu meer ervaring, doordat ze altijd zijn blijven spelen. Maar dat was niet anders geweest als ze bij Sjax waren gebleven toch? Ok, de Nederlandse competitie is niet sterk, maar dat maakte toch ook niks uit toen ze de successen in de CL behaalden? De Ligt heeft geleerd om in een vijfmans verdediging te spelen. Plus in de zone verdedigen bij Juve. Heel anders dan op de man. Maar Van Bastens kritiek is terecht en onderbouwd.

18 juni 2021 om 07:09

Dit was zeiken om het zeiken. Check maar als het beeld doorloopt. Blind komt inderdaad naar binnen.
Ik vond juist die drie de sterkhouders vandaag. Dankzij De Ligt, De Vrij en Blind heb ik geen echte kansen gezien.

18 juni 2021 om 12:37

Ik vond Aanholt ook 1 van de sterkhouders, heeft een goede pass in huis.

18 juni 2021 om 08:44

Ze lopen allemaal door dat stomme systeem verkeerde lijnen. Onbegrijpelijk die coach. Ben Ajacied maar echt ongelooflijk dit.

“De Ligt heeft niks opgestoken in Italië” en toen haakte ik af.

18 juni 2021 om 00:22

Dat de Ligt niets heeft opgesoken is natuurlijk BS. Maar de Ligt en de Vrij speelden niet goed vandaag. Als Benzema, Immobile of Lukaku daar hadden gelopen waren ze links en rechts voorbij gelopen. Het leek wel of de Ligt nog niet helemaal fit was en de Vrij leek gewoon niet geconcentreerd. Blind vond ik ook niet best spelen. Frenkie, Dumfries en Gini waren voor mij de beste spelers.

18 juni 2021 om 00:28

Als, als, als maar zij stonden er niet. De ligt en de vrij speelden niet geweldig maar het was vandaag goed genoeg

18 juni 2021 om 09:58

@JanMetDeKorte Dan hebben wij echt een andere wedstrijd gezien. De verdediging heeft echt totaal helemaal niets weggegeven achterin. Totale controle achterin.

18 juni 2021 om 10:00

Nou dan moet Benzema wel beter spelen dan tegen Duitsland, want die oogde oud en traag. Als ie zo blijft spelen kan die beter op de bank blijven want dan vreten we hem op. Frankrijk is gewoon dichthouden en ballen naar Mbappe schieten.

18 juni 2021 om 12:32

Hahaha, Migi, wat een onzin kraam je uit hier. De 2 goals begonnen allebei bij Benzema, zijn aanname en passes waren subliem, zoals bijna altijd. Voetballend was Benzema trouwens beter dan Mbappe die vaker balverlies had en meerdere slordige passes. Benzema heeft al eens gescoord tegen De Ligt en ook Frenkie hard op z'n plek gezet in Bernabeu (einde wedstrijd toen Frenkie een "trucje" wou doen en genadeloos werd afgestraft), dus vooral blijven hopen dat Karim op de bank gaat. Maar dat gaat niet gebeuren natuurlijk. Alle ballen op je idool Mbappe? Daar denken Mbappe en Pogba anders over, en ook Griezman bestaat niet volgens jou want Mbappe 🤤

18 juni 2021 om 00:23

Zonde ... Van Basten hanteert nogal eens een bijzondere invalshoek. Gezien zijn verleden in het topvoetbal een stuk interessanter dan al die 'talking heads'

18 juni 2021 om 08:27

Helemaal mee eens, zulke dingen vind ik ook interessant om te horen in plaats van het standaard geneuzel.

18 juni 2021 om 08:59

Inderdaad, is natuurlijk iemand die de beste van de wereld was en veel eiste van medespelers. Met de Ligt was het natuurlijk een stuk beter dan met Timber, maar wereldtoppers maken dergelijke inschattingsfouten niet. Dus is de Ligt geen wereldtop en bij Ajax zat hij al op een heel hoog niveau.

18 juni 2021 om 06:33

Wat heeft jij daar geleerd dan?

18 juni 2021 om 07:30

Precies. Dit, ik kan me wel inzien in de uitspraken van Basten. Hij gaat echt moeilijk krijgen tegen de toplanden.

18 juni 2021 om 08:00

De Ligt niks opgestoken. Van Basten jeugdtrainer bij ajax , Oranje , Az en Heerenveen en niks gepresteerd. Alleen de groepswedstrijden ek 2008. Wilde geen hoofdcoach weer worden. Niks opgestoken dus.

18 juni 2021 om 09:03

Nee, je zal maar kritiek op de Ligt hebben. Deze man word al zijn leven lang opgehemeld, waardoor zijn fouten worden gemaskeerd. Van Basten was ooit 1 van de beste voetballers ter wereld. Speelde in Italië bij op dat moment het beste team ter wereld, die heeft er echt wel kijk op en weet waar hij over praat. Jij zet hem weg als een als 1 of andere prutser, omdat hij niet veel heeft laten zien als trainer, maar mogelijk heeft dat ook wel te maken met het materiaal dat hij tot zijn beschikking had. Daarnaast vereist het zijn van goede trainer meer dan inzicht in het spelletje.

18 juni 2021 om 09:11

En is er dus mee gestopt.
Marco van Basten mag natuurlijk als Ballon D'or winnaar natuurlijk wel een mening hebben hè. Hij probeert de Ligt alleen maar scherp te krijgen.

18 juni 2021 om 09:19

Wat is je punt? Dat Van Basten als trainer gefaald heeft (hoewel hij de eerste wedstrijden op het EK 2008 ook bewierookt werd)?

Dat geeft mij aan dat hij zijn visie en ervaring niet kan overbrengen op een groep, maar niet dat hij het spelletje niet ziet. Een beetje flauwe ad hominem.

Wat ik niet begreep is dat FdB een van de beste mannen van vorige keer, Stefan de Vrij, van de centrale positie weg haalde en de Ligt daar opstelde. De Vrij speelt al jaren als centrale man in een vijfmansdefensie, en de Ligt heeft juist 0,0 ervaring in die formatie. Je zag, voornamelijk in het begin, vandaag dat hij geen idee had waar hij moest lopen. Dat is niet zijn fout, maar die van de trainer. Dat de Ligt moet spelen is duidelijk. Dat de Vrij moet spelen is ook duidelijk. Maar dan moet je gewoon 4-3-3 gaan spelen, want dit werkt echt niet. De onderlinge gaten in het druk zetten en doorstappen zijn dusdanig groot dat je tegen een topland je telraam er wel bij kunt pakken.

18 juni 2021 om 00:26

Naja, ik vond De Vrij afgelopen week ook niet zo heel sterk centraal. En ook vandaag zag ik hem 3-4 inschattingsfouten maken. De Ligt vind ik wat daadkrachtiger ingrijpen vaak, maar zal op mijn clubvoorkeur gewezen worden. De Vrij hapt vrijwel nooit, maar daardoor geeft hij wel vaak te veel ruimte. Van mij mogen ze het andersom eens proberen hoor, maar ik heb vandaag De Ligt toch nog best wat dingen zien oplossen voor De Vrij.

18 juni 2021 om 00:36

Beschrijf je nou niet precies waarom je liever De Vrij als laatste man hebt en De Ligt meer als mandekker?

18 juni 2021 om 00:51

Nou, weet ik niet, want als je op de juiste momenten ook niet daadkrachtig bent als laatste man of centrale, dan is het vrij vaak een goal. Ik vind de timing van De Vrij gewoon niet zo goed.

18 juni 2021 om 06:20

Afgelopen week was De Vrij één van de beste spelers op het veld, zo niet de beste.

18 juni 2021 om 06:48

Myvision jij kan beter een andere sport gaan volgen. De vrij heeft tegen oekraine het record intercepties op een ek van jaap stam over genomen... slaap lekker. Wanneer het om de ligt gaat zijn de ajacieden idd blind

18 juni 2021 om 06:55

Maar DeVrij heeft ook elke wedstrijd een paar behoorlijke missers. Ben het wel met myvision eens.

18 juni 2021 om 07:33

Nou welke missers? Je bedoelt dat hij probeer de fouten van andere corrigeren? Want dat was zo tegen Oekraïne. En de laatste interlands waar een formatie moest maken met blind.

18 juni 2021 om 08:56

Haha het is precies wat Jeromb zegt. Je beschrijft nu precies waarom je de Vrij op stelt als laatste man en De Ligt als mandekker. Maar als je daarna gaat zeggen dat de timing van de Vrij niet zo goed is... Sorry hoor, maar dan haak ik echt af. De Vrij wordt juist geroemd om zijn timing, positionering en het leze van de verschillende situaties. Daarnaast is hij voetballend ook gewoon heel erg goed. Nu zie ik jou in meerdere topics afgeven op de Vrij. Dus het verbaast niet zo veel. Ik vind het wel echt lachwekkend dat veel Ajacieden De Ligt de betere vinden van de twee. De Vrij was na Romero afgelopen seizoen de beste verdediger in de serie A. De Ligt hoorde niet eens bij de beste 5. De Ligt is geweldig in de duels, maar vaak nog een beetje een domme en lompe verdediger. Dat is niet erg, want hij heeft nog genoeg tijd zich door te ontwikkelen!

18 juni 2021 om 09:16

Idd myvision, zal idd met clubvoorkeur te maken hebben. Je word niet zomaar als beste verdediger van Italië uitgeroepen, zeker als niet Italiaan zijnde. Zij hebben het verdedigen namelijk zo’n beetje uitgevonden. De Vrij speelt inmiddels ook alweer 7 jaar in Italië. Maar ja, sinds de Ligt in Italië speelt is hij natuurlijk de beste Nederlandse verdediger. Erg goed zicht door dat roze brilletje.

18 juni 2021 om 11:03

Ik zat vooral te denken. Als je een centrale verdediging de vrij, van dijk, de ligt had, was dat de beste defensie van het toernooi geweest. Blijft zonde dat van Dijk er niet bij is.

Die gast is 21. Heeft juist heel veel geleerd daar. Tuurlijk nog niet foutloos, maar wat verwacht je van een cv van die leeftijd? Vind een van de vaart ook veel te onrealistisch qua 7 a 8 100% kansen tegen oostenrijk. We zijn er zolang niet bij geweest en nu verwacht je direct dat we totale dominantie tonen?

18 juni 2021 om 05:37

Daar mag je van verwachten dat hij er staat, dit is het NL-elftal, beheers je het systeem niet , dan hoor je niet te spelen, en dat ligt aan de bondscoach.
Je speelt op een EK, tegen Oostenrijk, ja , dan moet je domineren of je verwachtingen aanpassen

Daarom vond ik het ook heel raar om te zien dat De Vrij niet de centrale man was, dat is hij namelijk wel bij Inter en daar doet hij het heel goed. De Ligt is ook weer zo’n verdediger waar ik zelf doodongelukkig van word, net als van Blind. Het zijn gasten die heel aardig mee kunnen voetballen, maar altijd een beslissende fout kunnen maken in defensief opzicht. Dat deden Terry, Ferdinand en Lucio nooit, ondanks dat ook zij mee konden voetballen als het nodig was.. Wij hebben geen mannen achterin lopen die er puur staan om te verdedigen lijkt wel, De Vrij is de enige die daar bij in de buurt komt en in Italië echt stappen gemaakt heeft. Wat mij betreft is hij echt onze beste verdediger en de man die centraal moet starten.

18 juni 2021 om 00:27

De ligt maakt zelden beslissende fouten dus ik snap eigenlijk je hele verhaal niet.

18 juni 2021 om 02:00

Wel degelijk fouten gemaakt (wedstrijd schotland , bal tegen de arm als hij weer zo een lompe tackle inzet) hij moet nog rijpen. Maar De Ligt, De Vrij en Blind zijn allebei verschillende soorten verdedigers.

18 juni 2021 om 07:37

Hij maakt bijna elke wedstrijd voor Nederlandse elftal fouten vooral tegen de toplanden is dat gebeurd.

18 juni 2021 om 00:33

Wij zijn nou echt tegenpolen. Volgens mij heeft Oranje met De Ligt centraal geen tegengoals gekregen, dan valt er weinig op aan te merken. Ik zie De Vrij vandaag 3-4 inschattingsfouten maken. Levensgevaarlijk doordekken op hoogte van het middenveld, een belangrijk kopduel verliezen op 5meter van Steek en nog een aantal momenten dat De Ligt belangrijk moet zijn met rugdekking en het met slidings voor hem oplost. Jij wordt ongelukkig van Blind, maar wat gebeurde er toen hij werd gewisseld tegen Oekraïne? Iedereen zegt dat die wereldgoal niet de fout van De Vrij was, maar De Vrij staat dekt door op t verkeerde (ongevaarljjke) moment. Ake staat er voor spek en bonen bij en 'de beste verdediger van de Serie A' heeft dus duidelijk de verkeerde keuzes gemaakt.

18 juni 2021 om 00:47

Ake staat er inderdaad voor spek en bonen bij en maar staat daar om rugdekking te geven als Yarmolenko besluit om naar buiten om te gaan. Die ruimte die De Vrij in loopt moet wat mij betreft voor De Jong zijn, hij staat te kijken en te slapen in plaats van actief mee te verdedigen.. De Vrij had die bal in eerste instantie moeten kunnen hebben, maar De Vrij doet hier positioneel niets verkeerd.

18 juni 2021 om 01:00

Eens dat De Jong ook wat had kunnen doen. Ik zat het moment net terug te kijken, niemand is daadkrachtig op het juiste moment en dan hebben ze ook nog de 'pech' dat Yarmolenko zo'n wereldschot aflevert. Natuurlijk is het ook een samenloop maar wat jij zegt, Aké geeft rugdekking aan De Vrij in plaats van andersom - dat is al opvallend opzich.

18 juni 2021 om 01:08

De vrij doet daar niks verkeerd, maar op het moment dat yarmolenko de bal in speelt lopen ake en wijndal beiden achteruit naar de achterlijn, terwijl iedereen weet dat hij binnendoor gaat. Vervolgens had de Jong idd moeten instappen, maar de fout lag bij die andere 2

18 juni 2021 om 01:08

Ake geeft rugdekking aan de back (Wijndal?), waardoor hij zijn man overgeeft/laat aan De Vrij. Deze goal laat vooral de defensieve zwakte zien in ons middenveld imo, niet zozeer van de verdedigers.

18 juni 2021 om 01:18

De nos heeft een samenvatting, zet die stil op 4.36 en kijk naar de lichaamshouding van de aanvaller en ake en wijndal. Ze geven niemand rugdekking ze staan vliegen te vangen

18 juni 2021 om 02:19

BBC analisten zeiden het goed: "Nederland kan goed voetballen maar de intensiteit moet omhoog. Bij vlagen zijn ze aan t 'coasten'." Ofwel, te afwachtend, niet 100% geconcentreerd.

18 juni 2021 om 07:41

De beste man heeft een Ajax op de hoogste sterkte. Vorige wedstrijd zat hij ook de vrij te bashen en daley blind in de hemel te praten. Hoe kan je zeggen dat de vrij daar fout was. Het was niet de fout van de vrij, hij probeert te corrigeren. En inderdaad iedereen roept dat het niet zal fout is, misschien is dan jouw manier van kijken verkeerd en enige van de rest? Denk daar overna

18 juni 2021 om 00:50

Weet je zeker dat je Ferdinand live in actie hebt gezien? Maakte nooit beslissende fouten? Blijkt eens te meer dat het beeld van Ferdinand nog wel eens wordt geromantiseerd. Vermoeiend dat je doodongelukkig wordt van verdedigers als Blind en De Ligt, terwijl zij makkelijk bij de beste spelers van Oranje vandaag hoorden

18 juni 2021 om 00:57

Ja dat weet ik zeker, Ferdinand was een goede verdediger die dat soort geintjes niet maakte. Je kunt voor mijn voorbeeld ook Vidic nemen, ik had in eerste instantie drie spelers opgeschreven met mijn blauwe brilletje op en moest even snel een andere naam invullen dan Ivanovic.

18 juni 2021 om 01:10

Heel goed, vidic nog zo'n mooi voorbeeld. 24 jaar toen hij naar de top ging, had dus ook tijd nodig om een bepaald niveau te bereiken

18 juni 2021 om 00:53

Lol alsof Terry, Ferdinand en Lucio zo foutloos waren. Die maakten ook genoeg fouten. De Ligt komt pas net terug van een blessure en speelde echt fantastisch. Nogmaals niemand is foutloos. De Ligt is gewoon de meest talentvolle CV in de wereld. En waarom klaag je dat we mannen achterin nodig hebben? We hebben als Nederland een van de beste verdedigingen ter wereld en de hele wereld prijst onze verdediging. Met Van Dijk erbij hebben we top 3 minstens van de wereld. Klagen over onze verdediging terwijl die zowat als een huis staat is echt vreemd.

18 juni 2021 om 00:59

Niemand is foutloos, maar het is aantoonbaar dat we bepaalde spelers hebben die spelen omdat ze een bal netjes in de voeten van de middenvelder schuiven in plaats van goed kunnen dekken. Daar gaan we bij Blind steeds de mist mee in en ik vind De Ligt bijvoorbeeld bij Juventus heel erg uit de toon vallen om exact die reden.

18 juni 2021 om 01:01

Heel erg uit de toon vallen? Hij is bij Juventus gewoon erg goed en vormt samen met Chiellini het centrale duo bij Juventus. En dit is nou eenmaal zo in het hedendaagse voetbal dat je ook voetballend sterk moet zijn. In de tijd van Lucio, Terry en Ferdinand was dat niet zo.

18 juni 2021 om 01:12

Juve heeft een hele brede selectie inclusief de 2 centrale verdedigers van het huidige Italiaanse elftal maar toch heeft de ligt daar een gegarandeerde basisplek, maar jij vindt m uit de toon vallen.... knap

18 juni 2021 om 01:14

Onzin, juist Lucio, Terry en Ferdinand werden geroemd omdat zij èn konden voetballen èn konden verdedigen. Die gasten voelden dat defensieve gewoon beter aan, ik vind dat daar voor De Ligt echt nog veel te winnen valt.

18 juni 2021 om 01:17

Ferdinand vond ik meer een type Ramos of Bonucci. Was echt geen pure verdediger zoals een Vidic, Pepe of Chiellini. En heb het niet over dat ze niet konden voetballen. Ik had het over dat in die tijd een voetballende verdediger minder belangrijk was dan nu. En van het koppel Ferdinand-Vidic was Vidic toch echt de pure verdediger hoor.

18 juni 2021 om 08:13

De ligt is de beste verdediger van juventus, heb je wel eens een wedstrijd gezien. En ook dat zeuren over blind, hij is eruit en er word niet meer gevoetbald.

18 juni 2021 om 01:06

@youri Oke welke terry en welke ferdinand vergelijk je met de ligt? Toen ze 20 waren of 30?
Terras was 20 en had 6 wedstrijden op t hoogste niveau gespeeld, ferdinand ging naar de absolute top tien hij 22 was.
Zij waren op hun 30e ook andere spelers dan toen ze 20 waren

18 juni 2021 om 01:11

Leeftijd is in dit verhaal een complete non issue en vooral een goedpratertje. De Ligt speelt in het Nederlands Elftal en niet voor Jong Oranje, dan wordt er van je verwacht dat je bepaalde fouten niet meer maakt. Wij scharen De Ligt met z’n allen onder de “beste verdedigers van Europa” toch? Misschien op voetballend gebied, maar verdedigend zeer zeker niet.

18 juni 2021 om 01:14

Nee nee, jij zegt dat hij niet zo goed is als die jongens die jij noemt. Ik zeg, hij is misschien nog niet zo goed als die jongens toen ze 30 waren, maar hij is beter dan die jongens toen ze 20 waren.
Hij zou dit ek bij elk land in de basis staan, behalve misschien Frankrijk en jij vindt m niet zo goed. Knap

18 juni 2021 om 01:55

Heb je het dan over de Ferdinand die Messi compleet kwijt was bij die kopgoal in de finale van 2009? Of over de Vidic die het schot van Messi niet blokte in de finale van 2011? Wat een onzin om te verkondigen dat deze spelers nooit cruciale fouten maakte

18 juni 2021 om 02:15

De Vrij die tegen messi speelde op 20-21 jarige leeftijd tijdens een halve finale van een wk. messi scoorde die wedstrijd niet. De Vrij verdiend meer respect.

Het is juist vrij duidelijk dat de Ligt al heel veel geleerd heeft in Italië. Je ziet ook duidelijk dat de Ligt echt veel medogenlozer is dan een Timber, die het overigens prima deed. Van Basten slaat hier weer eens de plank mis. Geen beste analist.

En de heren van Voetbal inside zeggen dat deze 3 samen de beste defensie van Europa is. Ze hebben totaal niks verkeerd gedaan .
Hoe verschillend kan een analyse zijn.

De Ligt viel mij juist positief op. Had zoveel goede verdedigende acties. Was de beste verdediger op het veld. Dat Van Basten dan weer concludies trekt naar 1 minpunt. Hou op zeg.

Wat is eigenlijk de reden dat De Vrij ineens rechts stond ipv centraal? Vond hem daar juist beter tot z’n recht komen. De Ligt speelde over het algemeen zeer goed, maar de ervaring van De Vrij op die positie lijkt mij toch erg belangrijk op dit moment.

En die titel zegt al genoeg dat dit dikke onzin is. De Ligt heeft zich fenomenaal ontwikkeld bij Juventus. Leert van Chiellini en Bonucci. Een betere leerschool kan je niet krijgen. Of zijn vinden ze het nog steeds jammer dat die niet naar Barcelona is gegaan. Want Barcelona is zo heilig in Nederland terwijl ze dramatisch beleid voeren de afgelopen jaren.

Ik vind het grappig hoe voetbalzone cijfers geeft en dan komen analysten met een hele andere constantering. Laatst met de Vrij en nu met de Ligt.

Hoewel ik het normaal gesproken vaak eens ben met Van Basten als analist kan ik hem vandaag totaal niet volgen. De Vrij speelde een solide wedstrijd maar is zeker wanneer er met hogere druk wordt gespeeld (1e helft) kwetsbaarder dan De Ligt. Hij heeft juist wel de power, snelheid en bravoure om agressief te tackelen waardoor gevaarlijke situaties ongedaan werden gemaakt. Blind was overigens weergaloos. Absoluut niet de beste verdediger. En veel mensen zullen het overdreven vinden, maar zowel zonder druk als volledig onder druk is hij opbouwend ondertussen van een belachelijk en ik denk zelfs wereldniveau.

18 juni 2021 om 05:29

Ik denk dat MvB en Perez op zich wel gelijk hebben. Alleen klopt hun verhaal niet helemaal. Perez geeft als één van de oplossingen dat Blind dan naar binnen moet komen. Blind deed dat ook, maar op dat moment geeft Oostenrijk een breedtepass en is die dreiging plotseling weg en zie je Blind wegdraaien.

Wat een gigantische onzin, je speelt ook in een 3 mans verdediging om eeen speler te kunnen laten stappen. De ligt was echt heel goed vandaag imo

De Ligt krijgt veel te veel aandacht terwijl de Vrij de echte top verdediger is. De Vrij is pure klasse echt geweldig om te te zien.

18 juni 2021 om 08:51

Aandacht?
Kritiek bedoel je?

"de Ligt is naar Italië gegaan om te leren verdedigen, maar ik denk dat hij weinig heeft opgestoken daar. Op basis van dit soort moment. Dit zijn de dingen waar het om gaat. Hij geeft als laatste man leiding aan De Ligt en De Vrij. Als hij meegaat, moet hij honderd procent zeker de bal hebben. Maar hij loopt mee en als die andere speler diepgaat, loop je zo vrij naar het doel.”

Lekkere aandacht dan..

18 juni 2021 om 09:09

De Boer moet gewoon zijn beste verdediger centraal neerzetten en dat is de Vrij.

18 juni 2021 om 10:21

Doet hij dat niet dan?
Het gaat hier om de harde kritiek van van Basten.

18 juni 2021 om 11:42

Nee dan had de Vrij daar gestaan en niet de Ligt

18 juni 2021 om 11:31

Omdat de Ligt velen malen sneller en wendbaarder is, en je daar meer aan hebt als slot op de deur. Verder ont-zet-tend moe van de de Ligt/de Vrij discussie. Totaal geen objectief beeld hebben de mensen hier, wees blij dat je ze beiden hebt. Beiden zijn top, en beiden maken hun fouten. Het is nou eenmaal voetbal. Dit van de Ligt viel nog hartstikke mee, overdreven gezeik.

2 middenvelders te diep, je back doorgestaot terwijl de vrij nog niet de man overgenomen heeft en blind en aanholt die allang naar binnen hadden moeten staan. Ja, de ligt had kunnen staooen voor buitenspel, maar dan had die 10 en linksbuiten ook nog steeds vrije doortocht gehad. Dit is een situatie waarom 3 man de bal kunnen ontvangen en er 2 volledig vrij staan. Een situatie die in italie niet voorkomt dus.

De Ligt is in Italië wel degelijk een betere verdediger geworden maar is niet gewend om in dit systeem te spelen. In tegenstelling tot de Vrij. De Vrij speelde dit systeem op het wk 2014 en maakte daarna een transfer naar Lazio en daarna naar Inter hij heeft dus sinds het wk 2014 elke dag in 532 gespeeld. Eigenlijk moet de Vrij die verdediging dus kunnen organiseren omdat de andere 4 verdedigers weinig tot geen ervaring met dit systeem hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 8
2229 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
D. BlindVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

167 fans
Verdediger, 23 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 Bayern München 1 0 0 0
2021/2022 Juventus 31 3 3 1
2020/2021 Juventus 27 1 4 0
2019/2020 Juventus 29 4 5 0
2018/2019 Ajax 33 3 1 0

In de wandelgangen

Zaterdag 13 augustus
Cody Gakpo heeft inmiddels contact gehad met Erik ten Hag over een transfer naar Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren